Language

Apg29.Nu

Christer Ĺberg | TV | Bönesidan | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Yesus mulih dina 1 jeung 2 Thess

Geus aya bab kahiji tempat Paul nyebutkeun ajaran dasar Roh Suci atanapi tobat Majelis, sakumaha anjeunna nyebutkeun dina waktos anu sareng naon bakal harepan jamaah jeung frékuénsi ékspéktasi, nyaéta balik deui Yesus.

Rocket peluncuran.

Kahiji, suka bungah dina hiji learning penting kedah bagian integral yayasan Majelis urang jeung da'wah. Ieu oge hiji acara nu geus misah jeung nu béda dina hubungan Yesus ditingali datangna ka bumi, sarta gaganti pedaran ti Gusti anu descends ti sawarga pikeun meunangkeun na kedutan jamaah pikeun dirina. The Suka bungah oge reuni of leuwih kami dipikacinta, anu sakaligus kalawan suka bungah tina maot.


Av Mikael Walfridsson
lördag, 12 oktober 2019 00:37
Gästblogg

Babarengan 1 Korinta 15, sakumaha anu hurup Paul nepi ka garéja di Tesalonika, sababaraha hurup dina na pangalusna ngajelaskeun balikna Yesus. Hurup waleran ngawengku urusan naon suka bungah téh, sarta lamun eta kajadian.

Ieu review dua hurup Paul urang nu masihan kami hiji pamahaman ti kali tungtungna, sarta hubungan antara dinten Yesus Kristus urang anu oge uppryckelsens dinten, sarta dinten Gusti téh Yesus datangna kana judgment pikeun dunya ieu. Hurup encouraging kami dina waktos anu sareng hirup dina frékuénsi ékspéktasi tetep balik deui Yesus, sarta méré urang janji kuat tur jelas bisa dilestarikan ti murka Allah.

Kasang tukang hurup

Paul wrote hurup ieu waktos pisan pondok sanggeus anjeunna ngalaman diadegkeun garéja dina Tesalonika. Dina lalampahan misionaris na kadua, Paul sumping ka kota, tempat gareja didirikan (Rasul-rasul 17: 1).

Kusabab lalawanan ka manéh janten Paul kapaksa ngungsi, sarta anjeunna nyerat hurup nepi ajak jamaah nalika anjeunna ku Timoteus geus Nu Uninga Ngeunaan Persib maranéhanana, iman jeung cinta.

Suka bungah - hiji doktrin penting

Loba jalma ngabubarkeun suka bungah salaku doktrin penting atawa ngajar. Sababaraha urang Kristen kufur eta ngan saukur, atawa hartosna yén éta téh ukur bisa dipikaharti symbolically atanapi metaphorically. Batur yakin yén suka bungah kasebut kakara katuhu, tapi anu eta overshadowed ku doctrines leuwih penting kawas Trinity atanapi baptisan.

Ti dinya, Paul diadegkeun jamaah tur dugi anjeunna nyerat hurup ieu, éta ngeunaan 6-12 bulan. Ku kituna éta istilah sanésna mangrupa jamaah ngora pisan nu Paul nyerat ka. Tapi sanajan urang ieu nya cukup anyar dina iman, concealed atanapi disingkahkeun Paul teu ngajarkeun atawa ngobrol ngeunaan balik Yesus '.

Geus aya bab kahiji tempat Paul nyebutkeun ajaran dasar Roh Suci (ayat 5) atanapi Majelis tobat (ayat 9), jadi manehna nyebutkeun dina waktos anu sareng naon bakal harepan jamaah jeung frékuénsi ékspéktasi, nyaéta balik deui Yesus (v 10).

Dilahirkeun dina mangsa kasusah nu

Gereja di Tesalonika lahir tur netep di fitnah konstan pikeun iman maranéhanana. Maranehna ngalaman kasusah sarua ku urang Yahudi, nu duanana Yesus jeung nabi saméméhna kungsi ngalaman (v14).

Breven är en uppmuntran till församlingen att fortsätta att vandra i tron och i deras uthĺllighet i Herren. Under svĺr förföljelse och lidande tog de emot evangeliet, och hade omvänt sig frĺn sina avgudar. Nu var de överlĺtna Herren och tjänade den enda och sanne Guden.

Vad är uppryckelsen?

Om man ska förklara och beskriva vad uppryckelsen är, finns det mĺnga sidor och facetter av den man kan nämna:

För det första är uppryckelsen en viktig lära som borde vara en självklar del av församlingens fundament och förkunnelse. Det är ocksĺ en händelse som är separat och skild i förhĺllande till Jesu synliga komma till jorden, och i stället en beskrivning av Herren som stiger ner frĺn himlen för att hämta och rycka sin församling till sig. Uppryckelsen är ocksĺ en ĺterförening av vĺra nära och kära, som samtidigt med uppryckelsen uppstĺr frĺn de döda.

Aya janji pre-ngahontal ngeunaan suka bungah gareja nu hartina nya éta "caket" atanapi patali. Ieu ngandung harti yén gareja kudu cicing di frékuénsi ékspéktasi tetep balik deui Gusti urang, sarta yén Yesus nyaeta rék mawa kami imah. Bari eta digambarkeun salaku luhur sarta dina napas sarua salaku tribulation hébat, anu hartina nya éta bagian tina prosés anu initiates tur dimimitian dinten Gusti atawa tribulation. Hiji waktos Gusti méré jamaah jangji ka teu janten bagian ti antawisna.

The Suka bungah - HARPAZO

1 Tesalonika 4: 16-17 - Kanggo lamun paréntah nyaring, hiji sora tina archangel jeung trump Allah, Gusti nyalira wajib turun ti sawarga. Na mung maot Kristus bakal naek. Teras we nu aya hirup jeung tetep bakal bray up (harpazo) dina méga bareng jeung aranjeunna papanggih Gusti dina hawa. Tur jadi wajib urang kantos janten ku PANGERAN.

Istilah "suka bungah" asalna tina ayat Alkitab ieu ditarjamahkeun tina kecap Yunani "harpazo" pikeun "bisa nyanggap up." Kecap ieu "harpazo" ieu ukur disebutkeun 13 kali dina nt na ngan dipaké dina 1 Tesalonika 4 dina sambungan jeung suka bungah tina jamaah.

"HARPAZO" (gaduh-Pad-zo) nyaéta Yunani sarta hartina "poach" nyandak atanapi nangkep dumadakan. Harpazo janten kecap Latin "raptus," anu dina gilirannana janten kecap basa Inggris "suka bungah". Di Swedia kami geus ditarjamahkeun konsep "The Suka bungah" kalawan suka bungah.

Éta metot ningali kumaha kecap nu digunakeun sarta digambarkeun dina nt sabab méré urang wawasan kana harti kecap, sarta hiji pamahaman momen Majelis janten bray nepi ka Gusti papanggih anjeunna dina spasi. Urang sapatemon kecap harpazo duanana dina sambungan kalawan Yesus, Paul, Pilipus, Yahya Baptis sarta Yesus janji ka barudak-Na.

Paul

2 Korinta 12: 2 - I terang a lalaki Kristus anu opat belas taun ka pengker ieu bray up (HARPAZO) nepi ka langit katilu - naha dina awak atawa luar awak Kuring henteu weruh.

Paul ieu bray nepi ka sawarga dimana anjeunna jadi aub dina mysteries Allah. Kecap sami HARPAZO ogé dipaké Yesus di Wahyu keur nerangkeun Ascension sanggeus jadian teh

himmelsefärd Kristus

Wahyu 12: 5 - Manehna ngababarkeun hiji anak, putra, anu ieu aturan kabeh bangsa mibanda hiji scepter beusi, jeung anak nya ieu bray up (HARPAZO) ka Alloh jeung ka tahta-Na.

Yahya Baptis

Mateus 11:12 - Jeung ti poé Yahya Baptis dugi kiwari Karajaan Sawarga subjected kana kekerasan, sarta lalaki kekerasan ngandeg (HARPAZO) eta.

Dina sambungan kalawan John layanan nu Baptis urang janten kecap HARPAZO ogé dipaké. Waktu Yesus éta panjara, manehna speaks figuratively ngeunaan John dina sambungan kalayan (alus) kekerasan jeung preman anu ngandeg langit. (Candak deui ku gaya Ing. Tarjamahan) pikeun nerapkeun hal ku gaya / kakuatan nyaéta harti kecap HARPAZO.

Nalika Gusti asalna pikeun ngumpulkeun jalma, manéhna bakal snatch Majelis kalawan kakuatan.

Philip evangelist nu

Tindakan 8:39 - Nalika aranjeunna datang nepi kaluar tina caina tore (HARPAZO) Gusti jauh Philip, sarta eunuch saw anjeunna henteu leuwih, tapi terus di jalan rejoicing Na.

Philip kungsi ngaliwatan malaikat geus disebut ku PANGERAN nepi ka turun jalan anu mana ti Yerusalem nepi ka Gaza. Dimana Philip hits hiji eunuch Ethiopian anu Philip da'wah manéh. Nalika Philip kungsi pinuh réngsé misi maranéhanana, da'wah Injil tur dibaptis eunuch nu, Philip meunang dibawa kaluar ku PANGERAN ka tempat sejen di bumi.

Bisa nyanggap jauh istilah sanésna jadi dipindahkeun dina layanan luhur ka Gusti, boh earthly atanapi sawarga.

teu saurang ogé bisa snatch anjeun kaluar ti panangan Gusti

Yohanes 10: 28-29 - I masihan aranjeunna hirup langgeng sarta aranjeunna pernah binasa, jeung salah teu bakal snatch (HARPAZO) aranjeunna kaluar leungeun kuring. Naon Rama kuring geus dibikeun atuh nya gede ti sakabeh, sarta teu saurang ogé bisa snatch (HARPAZO) aranjeunna kaluar leungeun Rama abdi urang.

Ieu mangrupa petikan endah nu nembongkeun jantung Shepherd pikeun domba-Na. Anjeunna terang kami, kami ngadéngékeun sora sarta nuturkeun manehna. Jangji yén manehna mere kami geus teu saurang ogé kudu bisa "snatch" urang ti leungeun-Na. Rama geus dibere Putra moal bisa maok deui.

Méré kami kaamanan kasalametan jeung katangtuan anu nganggur tiasa misahkeun urang ti cinta Alloh ka Yesus. Iblis atawa kaayaan, dina basa sejen, teu snatch kami jauh ti manehna.

Suka bungah téh patali

1 Tesalonika 4:15 - urang sebutkeun ka maneh ku kecap Gusti, nu urang nu hirup tur tetep ka datang ti Gusti teu kudu nyegah eta nu sare

1 Tesalonika 1:10 - Jeung ngadagoan Putra-Na ti sawarga, saha Gusti diangkat ti nu maraot, Yesus anu geus dikirimkeun kami ti murka ka datangna.

Salah sahiji bagian pangpentingna dina suka bungah teh nya eta éta "caket" anu hartosna eta pakait, jeung hal nu bakal nyangka lumangsung iraha wae.

Suka bungah Istilah sanésna, hiji unsigned datang, sarta aya kecap sejen, henteu napak prophetic anu bakal miheulaan suka bungah, atanapi hal yén Majelis kedah sadar bakal kajadian sateuacan eta nu acara ieu bisa lumangsung.

Paul ngagunakeun kecap "kami" nalika anjeunna nyebutkeun jalma anu hirup tur tetep ka datang ti Gusti, nu nunjukkeun yén suka bungah dasarna geus bisa lumangsung dina waktu Paul.

James 5: 8 - Kudu maraneh oge awét sarta nguatkeun hate anjeun, keur datang ti Gusti anu deukeut

Lagu poé Paul urang éta Gusti urang balik nutup, sarta anjeunna nyorong jamaah cicing di frékuénsi ékspéktasi konstan Yesus ti sawarga.

Lamun omongan Kami interprets waktu urang nu urang hirup, sarta yakin yén kami generasi nu bakal ngalaman mulang Gusti urang, éta téh lantaran urang ngabandingkeun karakter prophetic of tribulation. Kusabab tanda urang bisa nempo yén Poé Gusti urang geus approaching, sarta yén pangs kalahiran nambahan. Dina basa sejen, tanda internal tur éksternal anu nunjukkeun yén 70th na minggu kamari taun ieu approaching, sahingga oge suka bungah tina jamaah.

bubuahan Förväntningens

Lamun urang cicing dina frékuénsi ékspéktasi poéan pikeun Gusti datang deui, éta nyiptakeun duanana mangrupa kabagjaan förväntningens sarta longing keur na datang.

frékuénsi ékspéktasi ngajadikeun jaman Suharto meunang siap, sarta hirup hiji hirup suci, sarta ditugaskeun ka panganten lalaki hareup na. Ogé nyiptakeun kedah pikeun manusa leungit mana Gusti hayang ngahontal kalawan cinta sarta kakuatan nyimpen. Ayeuna damel ieu host alus sarta bahan pikeun hartosna kirang dina hubungan realitas spiritual nu rébuan jalma ngalaman unggal poé nalika maranéhna balik kana kalanggengan tanpa Allah tanpa harepan.

Dina période sarua, dina ahir 1800 urang, nalika Gusti deui diangkat ka SPP of a suka bungah patali, dunya ngalaman salah sahiji greatest dinten sajarah urang misionaris sarta evangelization kali. Sakaligus jeung kecap prophetic janten hirup, dibeuleum seuneu Injil di sakumna dunya.

***

Aksara kana garéja di Tesalonika nyaéta hurup eschatological Paul urang. Urang kituna bisa ngaharepkeun yén Paul duanana ngawulang jeung nyabit acara krusial suka bungah éta, performanc Dajjal jeung tribulation.

2 Tesalonika oge salah sahiji hurup paling kontroversial dina nt, dina hubungan jeung titik waktu keur suka bungah tina garéja Allah.

Hiji paroki exemplary

Ku sababaraha cara, jamaah nyetél conto pikeun mu'min lianna (1 Tesalonika 1: 8). Ieu garéja anu cicing di frékuénsi ékspéktasi tetep balik deui Gusti urang. Maranehna repented tina brahala, sarta waited kiwari Yesus wahyu ti sawarga (1 Tesalonika 1:10).

Dina surat kahijina éta Paul nyorong Majelis neruskeun pikeun ngalakonan jobs maranéhanana sarta hirup hiji hirup normal, dina waktos anu sareng anu maranéhanana ngantosan di Gusti (4: 11-12). Anjeunna comforts aranjeunna ogé ku sangkan urang yen urang deui bakal nempo leuwih dipikacinta anu geus Isro imah saméméh urang, nalika maot teh timbul sakaligus jeung suka bungah hirup teh.

hurup kadua Paul urang

hurup kadua Paul urang geus ditulis ngeunaan genep bulan engké tibatan aturan kahiji. Anjeunna nyerat ka garéja dina raraga ngoreksi sarta ngabenerkeun rumor palsu jeung ajaran palsu anu kungsi dilaksanakeun ditahan di DPRD Kab.

jamaah ieu mamang na pahili jeung hal nepi ka poé Gusti urang, sarta domstid anu baris datang ngaliwatan dunya. Rumor palsu sarta disangka surat ti Paulus, panginten ayeuna jamaah anu maranéhanana éta geus jero domstid ieu nu oge tribulation.

Ieu hal anu Paul sempet jelas dipedar duanana verbal jeung ngaliwatan hurup kahijina ka Tesalonika. Kituna anjeunna nyerat huruf ieu netelakeun sarta ngabenerkeun salah harti ieu.

dinten Gusti urang, anger Allah sarta miang Majelis

Dina surat eschatological kadua Paul nepi ka Tesalonika téh hususna opat wewengkon anu hoyong I nulis na difokuskeun saha dinten Gusti urang, anger Allah (Orge), Anjeunna anu nyepeng deui, sarta kecap "apostasia", nu bisa hartosna runtah atawa miang (suka bungah) .

Tungtungna, urang néangan nu saeutik utamana dina 2 Tesalonika 2:13, sanggeus ujian ngadeukeutan mangrupa ayat endah nu speaks duanana confirms na summarizes pangajaran Paul nepi ka Majelis dina suka bungah saméméh tribulation kana.

dinten Gusti urang

2 Tesalonika 2: 1-2 - Lamun datang ka Gusti urang Yesus Kristus jeung urang keur dikumpulkeun ka anjeunna, urang nanya, baraya, teu ujug-ujug leungit kasabaran Anjeun atawa jadi troubled, ngayakeun ku roh sagala atawa ku kecap atawa hurup, purporting janten ti kami sarta anu dumasar kana dinten Gusti urang geus datang.

1 Tesalonika 5: 2 - Mun nu kali na musim, Dulur-dulur, urang teu kedah nyerat ka anjeun. Anjeun terang kacida alusna éta dinten Gusti asalna salaku maling di peuting. Lamun jalma anu nyebutkeun, "Peace jeung kaamanan," lajeng aranjeunna sangsara karuksakan sakumaha dumadakan jadi nyeri asalna sakuliah awéwé hamil, sarta maranéhna moal kabur. Tapi maraneh, Dulur-dulur, henteu di gelap, poe anu sakuduna nyusul anjeun sakumaha maling hiji.

Kahiji, hal anu penting pikeun netelakeun kumaha dinten Gusti urang bener. Loba jalma bunuh na nujul kana dinten Gusti urang salaku dinten kawates tur husus tina 24 jam, anu lumangsung di ahir tribulation nalika Yesus ditingali mulang. Kituna hartosna yén poé PANGERAN sarta suka bungah dina mangrupakeun sinonim jeung mana anu kaluar dina salah.

Meureun ayat paling dicutat téh ngan 1 Tesalonika 5: 2, nu nyebutkeun suka bungah dina sambungan kalawan dinten Gusti urang. Salaku dinten Gusti dina cara nu sarua yén Yesus asalna salaku "maling di wengi" nu nyambungkeun Anjeun mindeng bingung dua acara ieu.

Tapi hiji review ngeunaan sababaraha ayat Kitab Suci anu ngabejaan Poé Gusti urang nunjukeun yen teu ukur nujul ka poé tunggal, tapi dina hiji waktu judgment ngawengku boh Tribulation, Yesus balik katingali na Millenium.

Joel 2: 11-20 - Day Gusti urang kaasup hiji serangan ti musuh ti kalér, anu loba yakin teh serangan nu sami urang tingali di Ezekiel 38-39. Loba yakin yén perang Gog / Magog lumangsung di bagian mimiti Tribulation nu.

Joel 3: 4 - dieu nyaéta poé ka Gusti urang dihijikeun ka balik deui ditingali Yesus jeung judgment na dina bangsa.

2 Peter 3: 10-23 - dieu dinten Gusti urang teu ningali ka balik deui ditingali Yesus, teras urang nyaho yén poé awak sawarga bakal leyur, jeung urang meunang langit anyar jeung bumi anyar di tempat munggaran sanggeus 1.000 taun karajaan di bumi.

Kawas maling di peuting

Paul ngajelaskeun Poé Gusti urang salaku hiji acara anu bakal kaget, sarta kawas maling di peuting. Nalika dunya ieu ulah ngaharepkeun deui, éta bakal sagampil dumadakan, jeung dina cara nu sarua salaku lamun awéwé anu meunang travail tur mangka dirina ka dunya ieu.

Paul confirms pedaran Alkitab ngeunaan dinten Gusti, sarta nyarita pikeun diri ngeunaan eta salaku waktos karuksakan jeung nyeri. Engké di 1 Th 5: 9 Paul migunakeun kecap "anger judgment" (orway) nyimpulkeun tur mangrupakeun sinonim jeung waktu.

Yesus Kristus kiwari

Pilipi 1: 6 - Kuring yakin yen manehna anu mimiti karya alus di anjeun ogé kudu ngalengkepan deui nepi ka poe Yesus Kristus.

Poé Gusti nyingkab kituna murka sarta domstid anu bakal balik kaluar ngaliwatan bumi leuwih hiji periode waktu mimitian ti suka bungah (nu tribulation mimiti) jeung Millenium nu. Lamun omongan Kami ngeunaan suka bungah tina jamaah anu teu dinten Gusti urang, tapi rada nami Yesus Kristus kiwari.

Yesus Kristus dinten teu disebutkeun dina Perjanjian Old, sabab boga kalayan rusiah nyata do, nyaéta, kabeneran di garéja nt, jeung suka bungah tina kamulyaan.

The nt wahyu

Yesus Kristus dinten téh ukur wahyu nt. Poé Gusti urang teu ngan hiji wahyu OT tapi waktu judgment sahiji bangsa anu leuwih lengkep di nt jeung utamana dijelaskeun dina Wahyu bab 6-19. "Poé Gusti urang" ngeunaan bumi jeung jalma di bumi bari Yesus Kristus kiwari ngeunaan suka bungah nt Majelis jeung persiapan saméméh Rama di sawarga.

Lamun datang ka Yesus Kristus dinten, éta mangrupakeun benämnelse dina dinten nalika Yesus bakal datangna dina mega pikeun meunangkeun jamaah kakuatan pinuh pikeun dirina.

Betydningen pantun ieu nu Roh Suci, sabab dina Pentecost mimiti karyana ku cara milih jalma sawarga, moal sapinuhna nyandak na sangkan jalma kakuatan ieu pinuh gigireun Yesus Kristus kiwari, nu salajengna ka Yesus dibawa ka imah jamaah na ka sawarga dwellings - nu sahingga lumangsung sateuacan dinten Gusti.

Dilestarikan ti Gusti anger (Orge)

1 Tesalonika 1: 9-10 - The aranjeunna ngobrol ngeunaan kumaha kami narima anjeun na kumaha anjeun ngancik ka Allah tina berhala nepi ngalayanan tamu sareng Allah leres tur ngadagoan Putra-Na ti sawarga, saha Gusti diangkat ti nu maraot, Yesus anu geus disimpen kami tina (Ek) murka (orge).

1 Tesalonika 5: 9 - Kanggo Gusti henteu nunjuk urang sangsara murka (orge) tapi pikeun ménta kasalametan ngaliwatan Gusti urang Yesus Kristus

Salah sahiji Pra-trib doktrin argumen penting pikeun suka bungah tina jamaah saméméh tribulation, nyaéta yén Yesus geus disimpen na disimpen garéja na ti murka datang. (Ing. Dimurkai datang).

Kecap Yunani dina téks aslina tina amarah anu Orge, sarta harti Inggris "nunjukkeun, murka, markisa na hukuman. Sangkan ieu waktu nalika murka sarta hukuman Allah bakal dituang kaluar kana ieu bumi.

A téma umum

Duanana ayat Alkitab ieu jeung hiji hal anu tema ngulang di nt éta garéja henteu Linggarjati sangsara murka, tapi tibatan disimpen na dilestarikan ti eta.

Kecap "ti" (Ek) teu ngaliwat, tapi gantina ka jarak diri ti saha atawa nanaon sacara harfiah. Yesus ngagunakeun kecap anu sarua lamun manehna ngajarkeun yén "nyoplokkeun plank dina panon sorangan" dina Mateus 7: 5 The beam atanapi wide ieu lajeng fisik dihapus dinten jauh ti, sarta henteu bagian deui panon.

Lamun urang geus janji ieu bisa dihapus sarta dilestarikan ti murka Allah, kumaha jamaah tiasa hadir dina mangsa tribulation nu?

Disimpen tina murka

Blk 6: 15-017 - The raja bumi, éta lalaki hébat sarta jenderal, anu euyeub jeung kawasa, sagala budak bébas, nyumput sorangan di Dén na di ravines, sarta ceuk maranehna ka gunung jeung batu, "digolongkeun kana kami jeung nyumputkeun kami beungeutna linggih dina tahta jeung ka murka Anak Domba urang (orge). keur murka na dinten badag geus datang (aorist), sarta anu bisa nangtung?

Ti mimiti urang sapatemon Kecap ieu murka (orge) dina Wahyu nyaéta segel nu kagenep. Kecap pagawéan "datangna" nyaéta kecap pagawéan (aorist) harti jeung hal éta geus eksis saacanna, tapi ayeuna geus kapanggih aya segel nu kagenep.

Lamun anjeun tingali deui di anjing laut kaliwat nu geus méméh Kagenep, eta oge teu hese ningali yen anger ieu ogé geus permeated lima anjing laut kahiji nu diantara hal séjén geus nyababkeun perang global, hyperinflation ékonomi, kalaparan sarta virus wabah; nu geus ngabalukarkeun yén saparapat ti populasi bumi perished.

Tungtung knobs

Blk 15: 1 - Sarta kuring nempo sejen tanda hébat sarta kacida alusna di sawarga: tujuh malaikat ku tujuh plagues, panungtungan; keur di aranjeunna murka Allah ngahontal minuhan na

Loba yakin yén anger ieu téh bagian tina murka Allah mimiti muncul dina ahir Wahyu, tapi Alkitab jelas yén jeung panungtungan tujuh plagues kaluar teu awal murka Allah. (Blk 15: 1)

Nepi 19:15 - The sarwa Sawarga dituturkeun anjeunna kana kuda bodas, sarta maranéhanana diasah di bodas, lawon linen beresih. Tur kaluar tina sungut na sumping pedang seukeut, nu manéhna kudu smite bangsa jeung, sarta anjeunna wajib aturan aranjeunna ku rod beusi, sarta anjeunna tramples Allah, nu Maha Kawasa, nu fierceness tur murka (orge) winepress

Dina ahir tribulation nu réngsé murka Allah, sarta kami sapatemon deui pikeun panungtungan waktu nalika Yesus datang ka ngelehkeun jeung meunang meunangna leuwih musuh na di Armageddon.

Mun gareja boga janji keur dilestarikan ti domstid ieu ti awal nepi ka ahir, tah eta anu rada jelas yén Garéja teu bisa tetep di bumi lamun segel mimiti rusak. Paul confirms engké di 2 Tesalonika, dimana anjeunna ngajarkeun ngeunaan acara anu munggaran kudu lumangsung méméh domstid ieu bakal leuwih bumi.

Filadelfia jamaah

Wahyu 3:10 - Kusabab geus diteundeun Kecap kuring ngeunaan ketahanan, abdi baris tetep Anjeun tur nyalametkeun anjeun tina jam tina godaan, nu wajib datangna kana sakabeh dunya jeung mawa jalma -na pikeun ujian.

Hiji jangji sarupa ieu dibikeun ka garéja di Tesalonika oge gareja di Philadelphia di Wahyu.

Sabab tadi diteundeun Kecap Gusti urang ngeunaan ketahanan, PANGERAN bakal ngawétkeun Township tina (ek, kaluar ti) dina jam tina sidang anu bakal datangna kana bumi. Kecap "ti" (Ek) nyaeta kecap anu sarua sakumaha 1 Tesalonika 1:10 kagunaan, sarta yén nunjukeun yen garéja kudu ditarik ti, sarta jauh ti prövelsens bari.

Janji gereja Gusti di Philadelphia Batesan teu ngan waktu murka Allah tapi janji Majelis bisa dilestarikan ti sakabeh sajam tina sidang nu bakal datang kana bumi.

Apostasia - Runtah atanapi miang

2 Tesalonika 2: 3 - Hayu salah euweuh nipu anjeun sagala cara. Pikeun, kahiji, runtah kudu datangna jeung lalaki tina lawlessness, putra perdition, kabuka datangna maju

Paul ngajarkeun jamaah ngeunaan argumen penting jeung decisive, nyaéta yén gareja teu bisa ngaharepkeun yén poé Gusti (tribulation nu) bakal datangna sateuacan tilu acara krusial bakal lumangsung:

Runtah (apostasia) kudu datang, hiji anu nyepeng deui kudu datang ka loka éta, sarta laglösthetens lalaki (Dajjal) geus kabuka datangna maju (blk 6: 1)

Harti tina apostasia Kecap

Kecap di Yunani ieu ditarjamahkeun runtah, treachery jeung pemberontakan nyaeta kecap "apostasia". The nomina "apostasia" asalna tina kecap pagawean "afistämi" anu huvudbetydning ieu "pindah" atawa "nepi ka mindahkeun hal ti hiji tempat ka nu sejen." kecap nu digunakeun husus dina sambungan kalayan sagala pindah ti hiji tempat ka nu lian, atanapi lamun eta mana jauh atawa mah béda ti batur.

Urang neangan nu apostasia Kecap ukur dua kali dina nt, dimana nu lianna aya dina Rasul 21:21 dimana eta Talks About "abandon Musa," atanapi Pemurtadan ti Nabi Musa as. Sedengkeun nomina apostasia geus langka di nt, aya kecap pagawéan dasar afistämi yén kecap téh asalna ku lima belas kali. Ngan dina tilu perkara eta nujul kana Pemurtadan ibadah. (1 Tim.1, Heb 3:12 sarta 2 Tim 2: 9).

Dina dua belas kasus sésana teu afistämi "pikeun mindahkeun jauh ti" naha éta jalma (Lukas 4:13; Rasul 12:10), ti bener (2 Timoteus 2:19), ti Bait Allah (Lukas 2:37) atanapi tina awak (2 Cor 12: 8).

The tarjamahan munggaran

Dina basa Inggris Alkitab, anu Amplified Alkitab, aya hiji footnote: "A mungkin Rendering tina és apostasia: miang (gareja).

Kahiji tujuh tarjamahan basa Inggris ti 1394 Anjeun - 1608, dulur ieu ditarjamahkeun ku kecap "miang" (indit) aimed dina suka bungah teh. Kumaha éta yén Raja James Vérsi salaku salah sahiji tarjamahan pisan mimitina nganggo runtah kecap gaganti miang?

ngembangkeun sajarah Apostasia

1576 sumping teh tarjamah Katolik kana basa Inggris disebut oge "Rheims Alkitab". Mimitina mah ieu tarjamah munggaran nu dipaké runtah kecap gaganti miang (miang).

Kotolikerna dipaké tarjamah ieu nunjuk ka "runtah" anu dimimitian dina 1500 ieu ngaliwatan Reformasi.

Sabalikna, dina 1611 nalika Prabu James Alkitab ieu diterbitkeun penerjemah dirévisi aranjeunna keur tarjamahan saméméhna ti miang ka runtah pikeun nunjuk ka Garéja Katolik jeung ajaran na salaku Great Pemurtadan. Ieu ieu sahingga teu diajar atawa harti apostasia Kecap anu mutuskeun ieu, tapi anu Instruksi ka Garéja Katolik.

Suka bungah nu - a acara husus

Naon kahayang teu Paul nalika anjeunna ngajarkeun ngeunaan hiji acara husus anu bakal lumangsung ngan méméh tribulation nu?

apostasia Yunani nyaéta ngabogaan artikel definite (nu kecap Yunani ilaharna henteu) anu ngajadikeun Paul nunjuk ka acara predetermined husus, teu hal anu kajadian leuwih waktos.

Loba kitab suci nyarita tur mere kasaksian ngeunaan Pemurtadan dina poé panungtungan. (1 Tim 4: 1-2, 2 h 3: 1, 1 Yohanes 2: 1). Masalahna nyaeta euweuh kitab suci ieu nyadiakeun rojongan pikeun runtah husus atawa acara husus nyorot na janten tanda jelas pikeun sakabéh mukmin di kali tungtungna. Kabéh passages Alkitab yen ngobrol ngeunaan Pemurtadan dina poé panungtungan nyaéta umum sarta teu nunjuk ka acara husus. Salaku urang nyaho, ieu gantina runtah sarta rebel ngalawan Gusti sadaya waktos. Jude ogé speaks ngeunaan eta geus kajadian dina waktu éta rasul. (Jude v 17 ff)

Suka bungah kitu, hiji acara definite, sarta hal eta henteu lumangsung ngaliwatan periode panjang. Ieu bakal karakter unik nu nunjukeun yen kali tungtung na tamat geus ngahontal.

Klarifikasi ngeunaan Paul

Dina waktu nu sarua, éta masalah nalika Paul henteu geus disebutkeun runtah di hurup kahijina ka jamaah.

Hurup kadua pikeun gareja mangrupakeun klarifikasi ngeunaan naon anu ditulis dina datang kahiji jeung kadua Kristus hiji acara anu ieu duanana ngadéklarasikeun na taneuh jelas keur Tesalonika. Badag ampir unggal bab ieu surat speaks tina balik Gusti urang jeung ngembangkeun tungtung-waktu, tapi pernah nyebutkeun nanaon tentang a runtah sakumaha acara penting jeung unik anu bakal miheulaan Poé Gusti urang jeung datang tina Dajjal.

kituna éta nearer percaya Paul nujul kana datang ti Gusti di 1 Tesalonika 4:17 ti ka runtah husus anu Kitab Suci henteu disebutkeun nyebut.

Manéhna nyekel deui

2 Tesalonika 2: 6-7 - Anjeun nyaho naon éta kawas kiwari nyepeng anjeunna balik jadi anjeunna tiasa muncul ngan iraha waktuna na asalna. Geus, anu misteri of lawlessness ngoperasikeun. Anjeunna anu kiwari nyepeng eta deui bakal ngan bisa diberesihan kaluar tina jalan.

Ayat 4-8 of bab sarua discloses Dajjal, sareng hiji anu nyepeng anjeunna deui ku kituna manéhna teu bisa muncul saméméh waktu nya. Dinten, urang nulis 2014, sarta bisa mastikeun yén atawa anjeunna anu nyepeng deui masih didieu lamun Dajjal teu acan datangna ka hareup.

Grammatically janten nu nyepeng deui didadarkeun salaku duanana "eta" na "anjeunna". Sumanget Kecap dina Roh Suci anu kecap "pneuma" dina Yunani, nu mangrupakeun kecap dina henteu kelamin. Dina waktu nu sarua yén Roh Suci oge Allah, anjeunna digambarkeun salaku "anjeunna". Aya geus loba guesses on naon ngayakeun deui Dajjal, tapi anu duanana mangrupakeun netral bari maskulin tiasa henteu séjén ti Roh Suci.

Roh Suci di gareja

Roh Suci anu raket numbu ka gareja, tur geus saprak poé Pentecost dina APG Bab 2. Dina GT seemed Roh Suci oge di bumi, tapi rada kalawan dasar luhur. Sagampil anjeunna bakal ngalakukeun dina tribulation nu.

Roh Suci moal nuluykeun gawe dina jalma di tribulation, tapi ti moment uppryckelsens ti luhur. Kituna, urang tingali euweuh Roh Suci digambarkeun ku Bab 3 tina Kitab Wahyu tur saluareun. Dina hurup ka tujuh gereja, urang ngadangu kecap ieu: Anjeunna anu boga Ceuli, hayu anjeunna ngadangu naon Roh nyebutkeun mun jamaah. Saatos Bab 3, nu suka bungah Majelis urang geus euweuh Roh Suci anu speaks. Wahyu 13: 9 - Anjeunna anu boga Ceuli, hayu anjeunna ngadangu. Atawa mangrupa Roh Suci anu hadir kalawan kasalametan béda jeung surat judgment ka jalma di tribulation, teras éta bakal gantina dilakukeun ku malaikat. (Blk 14: 6-7).

Nalika Majelis janten bray Roh Suci teu mibanda tempat gawe ti langkung lajeng Majelis téh hijina kuil yen Allah weruh kiwari. (1 3:16). Hijina garéja anu digambarkeun dina tribulation nyaeta skökoförsamlingen, sarta bisa Roh Suci teu beroperasi dina atawa ti luar.

Suka bungah 2 Tesalonika 2:13

2 Tesalonika 2:13 - Tapi kami dijilid ka alhamdulillah salawasna pikeun anjeun Dulur-dulur tercinta teh Gusti, sabab Gusti ti mimiti dipilih anjeun kasalametan ngaliwatan sanctification Roh jeung kapercayaan tina bebeneran.

Néng trans. "Tapi kami halah Alhamdulillah salawasna pikeun anjeun, baraya tercinta ku Gusti, Good Kusabab anjeun milih, buah kahiji, pikeun deliverance ku sanctification Roh jeung kapercayaan tina bebeneran."

Hal kahiji anu penting nyebut di sambungan kalawan ayat téh nya éta anu disebutkeun dina sambungan tina ieu surat eschatological discloses ajar "dinten Gusti urang."

Bab antecedent (Bab 2) Paul tadi ngan diajarkeun jamaah ngeunaan lalaki ti lawlessness, nu kahiji kudu datangna maju kabuka dibere. Urang tingali Dajjal mun muncul di segel kahiji, sarta nalika kuda bodas nembongan.

Bisa eta jadi nu syukur ieu pikeun kasalametan anu Paul expresses dina ayat ieu, kasalametan sarua yén anjeunna tantly geus diajarkeun di dua hurup nu nyingkab murka Allah? Dina hal ieu, éta acan konfirmasi sejen tina tema kumat Paul urang ti Majelis, nyaéta hemat tur pelestarian of murka sarta tribulation Allah Gusti urang.

Dipilih janten kasalametan nu

Ngartos Kecap ieu kasalametan (soteria) nu Paul migunakeun, Anjeun ogé kudu naksir eta nurutkeun kana waktos anjeunna tanda dina.

Kecap kasalametan (. Gr Soteria) mibanda harti di handap di Ing; deliverence, pelestarian, kaamanan, kasalametan: deliverance ti molestation musuh.

Ti kecap nu digunakeun dina Perjanjian Old, urang bisa nempo yén harti parobahan kecap, anu salajengna payun urang bakal dina jangka waktu relatif ka nalika hurup anu ditulis.

Kasalametan dina Perjanjian Old

Dina OT, urang manggihan kecap nu 78 kali sarta mindeng patali kecap Ibrani Yeshu'ha. Mayoritas kali kecap nu digunakeun dina Perjanjian Old, disambungkeun ka kasalametan fisik ti musuh atawa percobaan samentara pikeun urang Israil.

Simkuring ningali eta diantarana pikeun deliverance Israél ti Mesir, di dieu, lamun maranéhna ngaliwat Laut Beureum. Éta ogé dipaké nalika Daud rescued sarta dibébaskeun tina kasusah Saul, sarta kasalametan Israel ti musuh alam kawas Philistines, Moabites na Edomites.

Yesaya migunakeun kecap ieu duanana pikeun ngajelaskeun nyalametkeun Israél di balik ti Al Masih teh, tapi ogé pikeun nerangkeun spiritual jeung covenant anyar nu PANGERAN bakal ngadegkeun kalawan Israél.

Kasalametan dina nt

Perjanjian Anyar nyaeta kecap "Soteria" dipaké ku duanana bahaya fisik (Rasul-rasul 7:25, 27:34), tapi luhureun sakabeh ku ngajéntrékeun kasalametan spiritual kami geus narima ngaliwatan pupusna Yesus dina kayu salib. (Phil 1:28, 2 Cor 7:10 Astuti Muhtar 1.13)

Urang bisa ningali yén harti kecap ieu tiasa duanana mangrupa kasalametan spiritual, sarta kasalametan fisik ti bahaya samentara atawa Kaayaan. The GT téh lolobana mangrupa bahaya fisik bari mayoritas nt nangtung pikeun rasa kasalametan spiritual.

Waktos ti Tesalonika

Perjanjian Anyar ieu ditulis leuwih kurun waktu kira 60 taun, ku pangarang béda. Harti kecap kasalametan (soteria) bisa diinterpretasi duanana dina hubungan ka waktos ieu ditulis, tur ngaliwatan nu nyeratna dipaké kalimah.

Paul wrote hurup na leuwih kurun waktu kira 20 taun, sarta éta kituna alam yén kecap ngalaman sababaraha parobahan pentingna na kana waktu. Kontras jeung sababaraha hurup engké Paul urang ka Rum, contona, dimana kecap ampir sok dipaké ku pentingna kasalametan spiritual, nyaéta hurup ke Tesalonika, salah sahiji hurup Paul urang pangheubeulna.

huruf Paul urang tadi

Dina mimiti hurup hurup Paul urang ka Tesalonika na Galatia, pernah dipake kecap 'Soteria' pikeun nganyatakeun mangrupa kasalametan spiritual. Kecap ieu ogé henteu James anu ogé ditulis dina hiji tahap mimiti dina sajarah Garéja. Paul gantina migunakeun kecap sejen, mangsa waktos ieu ngajelaskeun kasalametan spiritual kayaning "kaleo" gal 1: 6, "Dikaio-oe" gal 2:16 "exagorazo" gal 3:13 jsb

Hurup meureun ditulis sanggeus hurup ka Tesalonika éta 1 Korinta, dimana kecap "Soteria" anu pernah dipaké. Ieu ukur dina surat kadua Paul pikeun garéja di Kecap KORINTA dipaké deui. kecap dipake didieu tilu kali, sarta éta nalika urang mimiti ningali kecap dipaké dina sambungan jeung kasalametan spiritual.

Sigana mah eta lamun Paul migunakeun kecap ieu dina hurup mimiti na, anjeunna masih dipangaruhan ku jalan GT migunakeun kecap ieu, sahingga mangrupakeun pedaran kasalametan a ti fisik atawa bahaya samentara atawa Kaayaan. Nalika Paul di hurup engké ngagunakeun kecap ieu téh ku betydning mayoritas kasalametan spiritual.

Brevens liwat topik

Unggal bab 1 jeung 2 Tesalonika nyingkab hartina sagala balikna Yesus, sarta pangajaran eschatological Paul urang. Ku kituna éta kalayan kecap séjén nu patali jeung yakin yén kasalametan ieu nu Paul nujul kana 2 Tesalonika 2:13, ogé discloses sarta mangrupakeun tuluyan tina topik nu, Paul ngajarkeun.

A review ngeunaan 2 Tesalonika surah 2 nunjukeun yen surah nyadiakeun:

1. Hiji gera (vs 1-3)

2. apostasia (vs 3)

3. henteu patuh hukum salah asalna maju (vs 3-5)

4. nyekel deui (vs 5-7)

5. Dajjal performanc sarta datangna (vs 8-9)

6. Delusion jeung tipu daya anu jalma (ayat 10-12)

7. A Thankfully Gusti, sareng nelepon (vs 13-15)

Nalika Paul labuh nulis jeung nganyatakeun syukur maranéhna pikeun PANGERAN pikeun kasalametan yen Allah geus disiapkeun, éta kudu ditempo dina lampu tina instruksi na saméméhna dina bab sarua. Dina basa sejen, teu a matuh anyar nu Paul dimimitian pikeun nyarita atawa masihan nuhun pikeun tapi cukup ku hiji tuluyan sejenna dina jejer nu anjeunna geus diajarkeun di sakuliah surat.

kamulyaan ka hareup urang

2 Tesalonika 2:14 - Ieu naon Allah geus disebut maneh ku Injil urang, nu bisa meunang kamulyaan Gusti urang Yesus Kristus urang

Ayat salajengna urang papanggih 2 Tesalonika 2 speaks tina kamulyaan kahareup urang di Kristus. Éta kamulyaan anu Paul speaks of dina 1 Korinta mana "perishable kudu ditunda impermanence," sarta "fana ieu kudu ditunda kalanggengan".

Kitu ieu téh rujukan pikeun uppryckelsens dinten Nu Maha Suci nu bakal datang urang, sakumaha kajadian di momen nalika Gusti metot jamaah pikeun anjeunna, sarta anjeunna transforms awak urang janten kawas anjeunna. Ayat ieu téh tuluyan pantun welas, tur mangrupakeun link jelas ka poé uppryckelsens.

kacindekan

Paul ngumumkeun yén saméméh dinten Gusti atawa tribulation meureun, boga salah henteu patuh hukum (Dajjal) datang ka hareup. Tapi pikeun anu Dajjal bakal tiasa datangna ka hareup, eta kudu nyekel manehna deui datang ka sisi (Roh Suci), sarta ka Roh Suci ka bisa datang ka loka kahiji kedah Majelis nu dibawa kabur sarta musna ti bumi.

Yesus titik ka loba karakter nuturkeun balik katingali Na ka bumi ieu. Tapi suka bungah dina mangrupa acara unsigned, sarta panggero Majelis urang henteu ngantosan Dajjal atanapi covenant-Na jeung urang Israil, tapi jadi "ngadagoan Putra-Na ti sawarga."

Urang hirup dina frékuénsi ékspéktasi konstan yén Gusti baris geura-giru datang sarta meunang kami imah, keur ngahemat kami ti murka ka datangna, jeung urang janten kalawan Anjeunna salawasna.

Yesus datang pas!

Mikael


Publicerades lördag, 12 oktober 2019 00:37:33 +0200 i kategorin och i ämnena:


1 kommentarer


x
Lillibeth
söndag, 20 oktober 2019 20:57

"Paulus förkunnar att innan Herrens dag eller vedermödans tid kan komma, mĺste den laglöse (Antikrist) träda fram. Men för att Antikrist ska kunna träda fram, mĺste den som hĺller honom tillbaka träda till sida (den helige Ande), och för att den helige Ande ska kunna träda till sida mĺste församlingen först ryckas bort och tas väck frĺn jorden."

Detta är SANNINGEN vilket det ocksĺ är en strid om.

/Lillibeth

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet pĺ Bönesidan

torsdag 12 december 2019 13:03
Stoppa smutskastningskampanjen i familjen. Skänk upprättelse som en gĺva!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Mer info hur du kan stödja finner du här!

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp