Language

Apg29.Nu

Start | TV | Bönesidan | Bibeln | Läsarmejl | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Kontantlöshetens "jaman baheula" jeung sajarah pangheubeulna

Ti buku The cashless konspirasi. Dina rasa modern, ide jengkar ka purchases cashless umum taun 1949.

kartu kiridit. 

Lila méméh tunai sabenerna dipaké pikeun hal séjén anu duit. Cangkang dipake kayaning duit di Polinésia. conto sejenna tina "uang" éta batu, bulu, uli lauk jeung malah tatanén.


Av CashOnly
torsdag 3 oktober 2019 18:29
Bok/Följetong

Malah di Mesir kuna sarta Kakaisaran Romawi dipaké pangmayaran cashless, contona, di spannmĺlsköp. Perusahaan Western Union diadegkeun di kota AS of Rochester di New York State. Cai mibanda akar na deui 1851 nalika eta ieu disebut Mississippi Printing Telegraph Company. Western Union geus utamina digarap kalawan yén duit dikirim jeung telegrams di sakuliah dunya. A nurun tina kartu kiridit mimiti nya geus dina abad di Éropa 1890. 1914 mimiti di Western Union jeung purchases cashless sareng kartu kiridit nu bisa dipaké dina poéna maranéhna sapuk.

Kartu kiridit sabenerna asalna dina abad ka-20, Amérika Serikat dikaluarkeun ku pausahaan minyak misalna na ranté hotél. Hiji faktor contributing kana pamakéan tumuwuh tina ieu kartu heubeul anu ngaronjat motoring nalika pausahaan minyak mimiti ngaluarkeun kartu. toko Department ogé mimiti mangsa dékade ieu nyebarkeun hiji nurun tokens idéntifikasi ka konsumén anu traded on kiridit. Sanajan éta toko departemén NK dipaké dina dekade saméméh kartu kiridit tokens kuningan sabenerna. mimitina "kartu kiridit" Swedia urang éta kituna nu disebut NK-kartu ieu saéstuna mangrupa mässingspollett wilanganana. Dina 60s masihan NK kartu kiridit sorangan dina pengertian modern model AS.

Sababaraha pausahaan dimimitian dina kartu budak leutik nawiskeun kartu kiridit na debit ka konsumén pangalusna maranéhanana. Ieu nya bagong ngagunakeun tur lengkep dihijikeun ka parusahaan dina sual. Warung na usaha lianna lajeng ngalaman kartu sorangan. Sabudeureun 1938 mimiti nampa kartu silih urang. Kartu anu dilakukeun dina 30s tina lambaran pikeun ngurangan risiko counterfeiting. John Biggins tina Flatbush Nasional Bank Brooklyn nimukeun kartu kiridit munggaran dikaluarkeun ku bank di 1946. Program, disebutna ChargeIT numbu purchases antara para nasabah bank jeung padagang satempat.

Kumaha eta sadayana estu mimiti - Diners Club

Dina rasa modern, ide jengkar ka purchases cashless publik dina 1949. Hiji lalaki ngaranna Frank McNamara ate di réstoran éta Mayor urang kabin grill gigireun Gedong Nagara Kakaisaran nu union kiridit na Hamilton Kredit Corporation miboga kantor na. Kalawan manehna éta sobat na Alfred Bloomingdale jeung pengacara Ralph Schneider. Aranjeunna dibahas masalah hiji klien anu kungsi saum kartu kiridit maranéhanana béda jeung tatanggana sarta lamun loba di antarana teu bisa mayar balik teu bisa nasabah mayar hutang budi ka parusahaan McNamara.

McNamara ogé kapanggih yén anjeunna ngalaman teu acan mibanda dompét nya mayar tepung. Ku nulis signature na dina kartu bisnis anjeunna masihan ka réstoran nu bisa janten bil engké kaliwat. Numutkeun pamadegan umum berinteraksi dua hal ieu nu McNamara kagungan gagasan keur naon bakal jadi kartu kiridit sabenerna. Taun 1950 anjeunna ngadegkeun parusahaan Diners Club sapanjang kalawan pangacara na Schneider.

Pausahaan janten perantara antara konsumén jeung pausahaan aranjeunna nuju tina. Dina kartu munggaran ditulis ngaran agénsi mayar 'dina kartu. Kartu anu dipaké loba drummer pikeun mayar tina hidangan. Diners Club kartu éta mimitina ngecas kartu nu dimaksudkan yén maranéhna dibayar sagalana owed tiap bulan.

Bloomingdale éta periode pasangan di pausahaan. Upami teu kitu, anjeunna kawentar salaku ahli waris ka department store Bloomingdale sarta förhĺllade notorious na kalawan modél poto Vicki Morgan. jalma penting séjénna dina sajarah Diners Club Matty Simmons. Simmons éta salami periode of Wapres of Diners Club tapi geus kawentar salaku produser televisi jeung pilem.

The cashless snowball Amérika éta kiwari rolling sarta ngagaduhan badag sarta leuwih badag unggal taun. Hiji hambalan éta nalika kartu debit bank dikaluarkeun heula mimiti dikaluarkeun taun 1951 ku Franklin Nasional Bank Long Island. Moal lami deui, Diners Club kompetisi jeung leuwih pausahaan ieu tumuwuh nepi ka raksasa kartu kiridit badag.

Amérika Express jeung Wells Fargo

Amérika Express diadegkeun dina 1850 dina munding pikeun ngalaksanakeun layanan surélék express. Engké dimekarkeun kalawan transports tunai jeung kagiatan dina industri perjalanan. Henry Wells ngadegkeun Amérika Express sapanjang kalawan William Fargo sarta John Butterfield. Tilu operator anu dihijikeun kana hiji. Dina ahir abad 50, dimimitian operasi kartu kiridit di kompetisi kalawan Diners Club. parusahaan oge geus miboga tentacles na di dunya televisi. Amérika Express geus miboga markas na di sagala rupa gedong di New York.

Hiji waktu keur Amérika Express diadegkeun ogé kiwari Wells Fargo sahiji jalma nu ngaranna sarua. Sumur Fargo ieu engké ngaranna salah sahiji bank panglegana. Amérika Express jeung sajarah Wells Fargo urang geus jadi intertwined yen eta hese ngabedakeun. Salaku Amérika Express dibuka kartu kahijina dina 1958 salaku ngawanohkeun ogé akun kiridit. Éta preferably pangusaha anu geus ngagunakeun kartu Amérika Express. Amérika Express geus anyar geus gawé bareng dina ranté ritel utama Walmart ku nu salah mere kaluar kartu prepaid Bluebird Card prepaid.

Amérika Express ngemutan diri janten kitu ekslusif nu dina watesan kartu paling mahal teu kaayaan langsung kalayan marketing. Konsumén dianggap leuwih jadi anggota tina hiji klub ekslusif.

rekrutmen teh nya langkung reminiscent tina hiji pondok Masonic ti usaha. Pausahaan organizes nu purchases sarta jasa oddest pikeun konsumén. desain anu rada reminiscent tina perlakuan Rolls-Royce konsumén maranéhanana. Tapi dina kartu penampilan mewah teu kudu dibandingkeun mobil méwah. Rada aranjeunna "hiji trolley ruksak heubeul kalawan dung". Ieu kajadian ti jaman ka jaman dina kitab. The hatred tina kartu kiridit bakal otak panulis pikeun pindah tina logika mun kilat emosi négatif.

The versi beuki exlusive tina kartu Amérika Express kituna geus "Kartu selebritis" geus dipaké ku sagalana ti Elvis mun Zlatan. Sababaraha rappers malah geus ditulis lirik pikeun Kartu na tercinta. buku meureun geus saméméhna dibéré gambaran keur saukur fakta nu. Ieu dibeungkeut ku alesan ngalawan kartu kiridit na cashless lianna. Tapi buku nu ogé "hatbok" nuju cashless tur sabenerna (diomongkeun of Zlatan) ditulis ku sastrawan bal gélo.

Tapi hatred ieu dirojong ku fakta. Dyngkärran luhur kitu, éta iwal disababkeun ku synapsfyrverkeri spontan. Sagampil gelut ngalawan kayaning pornografi anak na rasisme gampang janten pribadi kusabab perasaan anger jeung geuleuh sakumaha ogé masalah sabudeureun subjék kitab urang jadi pribadi keur nyeratna. Aya geus swasta sadaya waktu.

Kadangkala ngaganti buku ka bahasa leuwih pribadi tur conversational jeung eusi, sarta lajeng mulang ka "formal méntalitas énsiklopédia". Hayu atuh ayeuna diatur nada pikeun bagian pribadi buku. Mun Zlatan maca buku, abdi miharep manehna miheulaan ku conto salaku dude super anjeunna téh tur bakal leupas tina na "méwah" Amérika Express kartu. Lakukeun naon manéhna teu pangalusna. Pita nu kartu kiridit maén bal hiji. Kick lajeng bal tebih kaluar di sisi leuweung mana teu saurang ogé bisa manggihan eta. Dimana eta kabeh tiasa sato jadi liar appropriately mun urinate dina kartu. Kumaha tiasa nyeratna janten emosi ambek ieu? Baca buku jeung neangan kaluar naha.

MasterCard jeung Visa - hiji bubuka

MasterCard (diadegkeun 1966) nyaeta rada organisasi koperasi jeung sababaraha sarébu bank éta anggota ti murni

Pausahaan dina rasa normal. Aya parusahaan kawates nu sells lisensi kartu. sajarah mimiti MasterCard urang numbu ka dua organisasi perbankan pikeun kartu kiridit. Interbank na WSBA. Éta dijieun proyék pikeun kartu kiridit nyebut Master Cas. Master Cas ieu engké diganti MasterCard. Mimiti eta dikembangkeun kana parusahaan kartu global ieu kolaborasi antara Master Cas jeung Méksiko bank Banco Nacional. A jéntré carita éta konflik légal anu jengkar ku Worthern Bank teu diwenangkeun pikeun gabung Master Cas. markas MasterCard urang anu ayeuna di kota Meuli di New York State.

acara anu sarupa jeung MasterCard organisasi koperasi. Pausahaan anu dipiboga ku pergaulan bisnis diwangun utamana ngeunaan bank. Aya tumbu kuat ku Bank of America ieu bank kahiji dimimitian ngaluarkeun Visa miheulaan BankAmericard 1958. kartu munggaran bisa BankAmericard dipaké ukur di California. Ieu dicaram keur ngalaksanakeun perbankan sakuliah wates nagara. Ieu skirted eta ku lisénsi kartu ka bank sejenna. Paling kartu kiridit

ieu dipintal kaluar ti Bank of America jadi pausahaan non-didaptarkeun na BankAmericard Nasional anggota-milik.

Hiji waktu saméméh acara narima ngaran kiwari sabab masihan kaluar kartu kiridit kahiji maranéhanana disebut Entrée. Ieu kartu debit yén ieu numbu ka sistem komputer lajeng karek munculna pikeun auténtikasi disebutna basa kuring jeung base II. Sistem pakait Master Cas disebut INAS na INET.

Bagian tina Témbongkeun nu éta di luar Amérika Serikat anu dijual di 1974 sarta jadi cabangna grup bank disebut IBANCO. Pausahaan ieu ngaranna éta BankAmericard Nasional ahirna asup ka Visa AS. IBANCO diganti tungtungna rék Visa International. The milis mimiti kartu kiridit parusahaan éta di kota Fresno, di prakarsa Joseph Williams. Lajeng sumping mailings di kota sejen di California. proyék ieu marred sepanjang waktos duanana kritik jeung panipuan. 1970 robah kabéh ngaran pikeun acara. Globalisasi tina kartu kiridit mimiti mimiti kalayan AS bank ditinggalkeun sistem kartu sorangan jeung ngagabung boh Master Cas atanapi BankAmericard anu lajeng saterusna jadi MasterCard jeung Visa.

Témbongkeun narima taun 1987 hiji mandat ngurus sakabéh jaringan ritel Interlink keur kartu bank (jaringan pangbadagna tipe ieu di Amérika Serikat). Dina '90an dibuka Card Smart Visa Cash nu bisa dieusian ku dana via ATM. Témbongkeun kadorong ngembangkeun ti belang magnét ka kartu chip kaasup hal disebut Program Rakan. Dina Manhattan, tepi Pagawe Citibank na Chase Manhattan dina 90an telat kartu test anu lengkep gagal. Mindeng, urang boga muatan kartu ngan sakali. A partnership kalawan parusahaan pilarian Internet Yahoo mimiti nyieun kaca beuli on Internet. Tempo ogé dibuka kerjasama rada utkonkurerat kalawan Microsoft nu urang bisa ngalakukeun transaksi perbankan maranéhanana di komputer. Tampilan ieu kantor pusatna di Fresno di California.

kartu kiridit Amérika Express jeung Diners Club masihan dirina kaluar bari Visa na MasterCard henteu. Dina kasus dimungkinkeun, éta utamina tepi anggota anu ngaluarkeun kartu. Hiji bédana penting diantara pausahaan kartu kiridit téh boga sawatara kitu ngomong bank akting, sedengkeun nu sejenna henteu. Visa na MasterCard jaringan komunikasi kartu data beda téhnisna pisan béda. Sistim MasterCard, disebutna Banknet, Visa urang VisaNet.

Visa na MasterCard anu sahingga dikawasa ku bank anggota salaku pamaké Kartu téh dina kanyataanana tos rengse di leungeun bank ieu. Kompetisi antara Visa na MasterCard anu praktis nonexistent sabab paling bank anu anggota hiji organisasi oge anggota lianna.

Manggihan jeung Sears

Ngajalajah Layanan Financial atawa ngan pondok manggihan mangrupa sejen utama pausahaan kartu kiridit AS. Eta diadegkeun dina 1985 ku division sahiji parusahaan keuangan Dean Witter sarta jadi bagian tina Sears.

Ngajalajah janten hiji parusahaan bebas dina 2007. Ieu méré kartu manggihan Card. The jaringan kartu teknis disebut manggihan Network jeung pulsa. Kantor pusatna di suburban Chicago. 2008 meuli manggihan nu Diners Club sahiji group finansial Citigroup.

Sears, Roebuck & Co. diadegkeun dina 1886 ku Richard Sears jeung Alvah C. Roebuck. Sears janten leuwih waktos kaasup panggedena pausahaan mail-urutan AS. Sears ogé dikaitkeun kalayan jangkung Sears Tower di Chicago ayeuna disebut Willis Tower. The jangkung nu keur waktu éta wangunan tallest di dunya ieu dipiboga dugi 2004 ku Sears.

Bulukan-slayers

cek nu bisa ngakibatkeun asal maranéhanana deui ka 1200s. Tapi maké estu nyandak kaluar ukur nalika cék mimiti dipaké ku goldsmiths di Inggris. Cék geus sapanjang sajarah, kadangkala dipake salaku tunai. Conto ieu lamun prajurit di 50an di Hong Kong dipaké dina cék salaku mayar kontan. Unggal padagang ditandatanganan dipariksa dina Basa Cina jeung unggal pameseran. Ieu bisa lumangsung yén soldadu sababaraha bulan ka hareup nempo cek nu anjeunna ngalaman nyalira kagungan diilikan Na.

kartu kiridit na dipariksa fungsi istilah perbankan dina cara nu sarupa. The wadah akun nyerat cek keur jumlah nu dituju lajeng bisa redeem di bank. Rekening mariksa bisa jadi credited (ngabandingkeun kartu kiridit). Batur digambarkeun ngajarkeun nu dipariksa salaku "versi kéong ngeunaan kartu bank" a. Dina kontantlöshetens budak leutik dikaitkeun salaku loba ngeunaan dipariksa ngarengsekeun masarakat ngeunaan cashless nu.

Hiji lalaki geus di vurmade 60 abad pikeun mariksa jeung cashless ieu masarakat dimana John Diebold. parusahaan na konsultan Diebold Grup dijieun sababaraha jaringan nu basisna komputer bank di dékade ieu. pamikiran Diebold urang dipangaruhan George Mitchell anu miboga posisi senior di Federal Reserve (bank sentral AS). dimungkinkeun dina diusahakeun pangaruh tepi AS pikeun pindah ka sistem komputerisasi. Eta ngaku yén cék éta mahal, nu éta pisan nu sarupa jeung alesan dinten ieu pikeun kas.

Ieu jalma kawas ieu anu mangaruhan organisasi Amérika Bankers Association (ABA) kana 1976 pikeun nalungtik kamungkinan cek leupas sarta cashless masarakat hareup. Ogé ngawangun hiji komite disebut Mariksa Komite Society Kurang. Di puseur ieu sirah ABA of automation Dale Reistad. Amérika Sarikat henteu ngan "Bapa kontantlöshetens" tapi ogé kontradiktif, salawasna pariksa angka hiji nagara urang. Cék aya geus ogé geus dikirim ka pausahaan merhatikeun kana pembayaran ti tagihan biasa.

Dina mimiti 90 urang ieu mayar katujuh di Swedia ku dipariksa. Dina 2000, tokoh anu mikroskopis 0,1 persen. Kalawan waktu réngsé bank Swedia sahingga beuki loba cék. Euweuh sahiji bank Swedia wani ngan ngecas pikeun cék. Lajeng, nalika bank Swedia tungtungna dijieun dituturkeun lain keur dipariksa jeung nasib ieu disegel panjangna. Salaku ngarasa panasaran éta panipuan dipariksa téh kajahatan sapanjang Amérika Serikat tapi teu overdraw rekening kiridit.

A bit kas dina sajarah nu

Lila méméh tunai sabenerna dipaké pikeun hal séjén anu duit. Cangkang dipake kayaning duit di Polinésia. conto sejenna tina "uang" éta batu, bulu, uli lauk jeung malah tatanén. Dina henteuna koin biasa boga pembayaran oddest kadangkala dipake. Contona, aranjeunna dipaké beusi bar jadi mata uang dina Sparta lantaran maranéhanana papisah jeung dunya luar.

koin Kulon mimiti dipaké di bagéan Asia Kecil di 600 SM Wétan Deukeut éta ngeunaan naon ayeuna urang nelepon Wétan Tengah. Mimitina mah ieu lydiske Raja Croesus anu di 500 SM mimiti minting koin tina perak jeung emas. Anjeunna ogé disebut Croesus tur tujuanana kecap tina hiji jalma immensely euyeub. Dimana aya kakurangan tina logam mulia dipaké pikeun kalolobaan tambaga. Hal ieu kajantenan, contona, mimiti di Roma. Salila Viking Jaman anu diimpor teuing koin ka Swédia ti duanana dunya Islam ti bagian Éropa. Keur Vikings éta nilai pérak, jadi mun nyarita mata uang. Kituna, sanajan koin leungit tina pérak sarta sagala rupa barang pérak sakumaha mayar. Engké di carita, aya pelat tambaga badag nu dilarapkeun kana duit.

The koin pérak Swedia munggaran anu minted di Sigtuna sabudeureun taun 1000. Dina awal 1500s mimiti cacah pennies. Dimimitian dina pertengahan 1800s mimiti di Swedia ngagunakeun koin sirah (crowns lajeng crowns), nu ieu dibagi kana 100 cents. Nalika salah sahiji Swedia ditinggalkeun standar emas dina 1931 ngiles beda sabenerna antara koin jeung tagihan. Standar emas dimaksudkan di praktien tina uang bisa disilihtukeurkeun pikeun emas ti cadangan emas. Ieu jeung uang sacara umum ieu dumasar kana hiji janji jeung kapercayaan di nagara. Hiji kapercayaan pikeun kaayaan sakumaha éta kiwari teu ngandelkeun. The incompetence finansial pisan nyebar. Tapi iman rada goréng dina cash ti budak ka masarakat cashless unconscionable nu teu mere ilham kapercayaan sagala pisan.

sajarah Banknote tur ngembangkeun téh raket numbu ka seni percetakan. Maranéhanana asalna wangun kuitansi atawa hutang sateuacan aranjeunna janten pembayaran sabenerna. Uang tillverkads munggaran di Cina dina ngeunaan waktos salaku koin sabenerna dimimitian datang (600 SM). Lajeng mimiti dipakéna uang sakumaha lalaunan nyebarkeun ti Cina ka Éropa dina Abad Pertengahan. Saleresna mah ieu di Swedia jeung salah dina 1600 pikeun kahiji kalina masihan uang ditangtoskeun di Éropa. Kahiji, ku Stockholms Banco, teras Realm nu signboards bank jeung tungtungna teh Riksbank di ahir 1800s. Saméméhna dipencet bank sejenna ti catetan nu Riksbank urang sorangan. Gigireun Swedia, Inggris geus dicitak uang dina.

Numismatics - a elmu matak na hobi

Numismatics ngarupakeun ulikan ngeunaan sagala koin. Ogé ngawengku greedily fiddling kalawan na milari tokens, uang na medali. Malah salaku budak saeutik, nyeratna ieu fascinated ku katalog koin kandel nu eksis di perpustakaan. Ngumpulkeun koin jeung kawas teu ngan ngeunaan lalaki objék fun diilikan maranéhna pikeun cherish, pulas jeung ngahurungkeun tur tungtungna stopping dina kantong leutik dina folder koin. Éta ogé cara pikeun neuleuman ngeunaan sajarah dina cara nu sarua salaku cap ngumpulkeun tiasa janten jalan ka ngalenyepan nagara séjén. Kadang-kadang koin janten ampir hijina kontak riil nu mibanda periode sajarah.

Ngumpulkeun koin mangrupa salah sahiji golongan hobi dimana aya hiji pustaka badag. The numismatikern Swedia kahiji éta Elias Brenner. Manéhna nulis dina tungtung 1600 karya koin anu judulna di Swédia ogé bakal jadi hal kawas "koin kamus tina Svea na Göters nagara". bagian ieu ogé di tempat kalawan rekomendasi pikeun didatangan koin Kabinet di Stockholm. Aya ogé kumpulan koin metot di kota Swedia lianna. Koin Kabinet anu kas museum sorangan jeung kempelan numismatic panggedéna di Swédia. Ieu jadi musium misah taun 1975 sarta dipindahkeun sababaraha dekade engké mun Castle Hill.

Salah sahiji suratna dasar buku urang téh keur nembongkeun sabaraha dunya téh beuki loba approaching jumlahna cashless diktator. Beuki tunai ngaleungit beuki anjeun leungit nu numismatics éndah hanjakalna karesep na ku motong sareng péso

dina tungtung tali dunya-sajarah sanajan eta ngaliwatan bagian badag carita lajeng tungtungna ngarecah. Kiwari éta hanjakalna waktos eureun saméméh pangarang mimiti nulis buku ngeunaan koin na sajarah maranéhanana. buku ieu pasti paling tentang preserving tunai modern. Tapi ieu téh pamundut serius. numismatists Swedia sarta kolektor koin! Ngahiji! Nulungan tarung ngalestarikeun tunai heubeul jeung anyar. Tarung ngalawan militan ngadegna cashless sajarah.

Terus ...


Publicerades torsdag 3 oktober 2019 18:29:52 +0200 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet pĺ Bönesidan

torsdag 24 oktober 2019 00:49
Herre visa mig klart och tydligt att jag är rätt Saknar mina barn men de klarar sig utan mig har jag märkt. Herre ge mig nya vänner och församling som jag fortf velar om. +denna julen.Vara vardĺ !!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp