Language

Apg29.Nu

Christer Ĺberg | TV | Bönesidan | Frĺga Christer Ĺberg Ny! | Kommentarer | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

pretend Banks

disebut Ica bank teu bank nyata, sarta pernah bakal boh. Sami mana keur Coop tara.

Kartu Bank na komputer.


Av CashOnly
mĺndag, 14 oktober 2019 19:09
Bok/Följetong

Banks beban tanggung jawab lamun toko dahareun nu dipaké salaku "cabang". Dagang kapaksa bankir angera tanpa narima santunan boh keur ngaronjat resiko atanapi ngaronjat waragad. Tepi menerkeun diri ku dahan bank bakal aman jalan éta. Naon maranéhna teu nyebut téh nya éta kirang aman for everyone sejenna iwal bank sorangan. Taya parusahaan lianna nyaéta salaku egois jadi bank. kantor bank téh tebih aman ti toko. Sajaba ti éta, robberies bank dinyatakeun ngan mangrupa pecahan ti total wafers. Hiji pernyataan ti 2011 némbongkeun yén robberies bank accounted pikeun wungkul ngan leuwih lima persén tina robberies komitmen dina warung na bank. Kiwari eta oge tunai nanganan sakumaha aman penanganan tunai bank anu dina praktekna mustahil bunuh perampokan bank.

disebut Ica bank teu bank nyata, sarta pernah bakal boh. Sami mana keur Coop tara.

Aranjeunna boga dahan jeung "kasus bank" anu ditémbak di hal awon ngan ku internét atawa telepon. Sanajan IKEA boga sorangan disebut bank na. Duanana ICA na IKEA ogé ngaluarkeun kartu kiridit sorangan. Conto pausahaan Swedia badag meunang kakuatan leuwih sistem mayar. Konsumén kadang méh menta ka meunang cukup tunai, contona, Formica counters. Éta ogé teu meunang duit tanpa kartu.

Fenomena nu kudu disebut sok bank mana, contona, pausahaan asuransi na ranté bisnis badag beroperasi sakumaha bank dimimitian sanggeus krisis finansial dina 90 urang lamun industri kiridit ieu deregulated. Bank kaayaan garansi éta lajeng ogé for jeung sya ieu. deregulasi ieu yén séjén liberalizing tujuan lepat nambahan kompetisi. Kompetisi tinimbang stabilitas ékonomi jeung urutan. Duanana ICA sarta Kartu Coop urang kapaksa mimitina euweuh asuransi deposit na ieu numbu ka nu disebut tabungan bank. Kartu bisa ukur dipaké di toko sorangan.

ICA Bank ieu kantor pusatna di Solna, Swédia, sarta narima status tina bank di 2001. dewan ICA sumping dina taun 1990. ICA Bank anjog di ku ICA Palanggan saukur robah ngaranna mun ICA Bank. Ieu jelas nembongkeun Formica fiksasi dina kartu. Bagian tina kagiatan ATM. Ica ditipu loba nasabah ti bank dijadwalkeun ku deposit siling tina 15.000 dileungitkeun sarta yén ongkos dipikaresep luhur. Kalawan Formica debit Ditambah dibikeun diskon on purchases jeung tagihan bisa mayar liwat Internet ku eta. MedMera Bank kaala status bank dina 2007. The sarua kartu Ica disebut Kartu MedMera sarta ogé bisa dipaké salaku kartu kiridit.

Aya disadvantage badag ka pausahaan séjén ti bank dibales status bank. Aranjeunna mindeng, upami mungkin, sanajan leuwih ti bank cashless cashless. Lamun anjeun beda ieu iklan pikeun Internet perbankan, e -Proof of idéntifikasi jeung mayar tagihan kana Internet jeung anjeun boga pangaruh perverse. Contona, nunjuk kaluar sabaraha "gampang eta bakal meunang leupas tina tagihan di mail teh" lamun gantina éta praktis. Dilarapkeun kana séjén dina kahirupan sapopoe, eta bisa disada kawas ieu.

"Bayangkeun kumaha merenah eta bakal ninggalkeun mobil di imah jeung leumpang digawekeun gantina"

(Ieu alus sarta séhat pikeun buka usaha tapi pasti teu nyaman)

"Inget pikeun nyingkahan dishwasher uncomfortable mun anjeun ngumbah masakan ku leungeun"

"Ulah anjeun ogé nyingkahan mesin cuci jeung ngumbah ku iteuk kai di bak mandi nu"

Ieu manipulasi linguistik jeung iklan-rate sarta varian hampang tina basa patojaiyah tina Orwell urang novél 1984. Pikeun disebutkeun yen jalma anu sacara praktis tur merenah kurang merenah sarta praktis.

Pinuh ka tukang. Diomongkeun di e-Gajah Mungkur nu dipaké pikeun loba on Internet salaku jalma nu patali jeung kejahatan serius. Sajumlah pangusaha ngarah anu kakeunaan panipuan dina jutaan nalika aranjeunna dipaké e-Gajah Mungkur ti Telia kalawan Badan Pajak Swedia sarta sawatara pausahaan.

Perkara teu kumaha hadé kaluar loba jalma meunang éta akun bank barskrapat di tungtung bulan nu asalna. Anjeun tiasa sacara gampil nyimpen sahenteuna saeutik saeutik duit unggal bulan, sanajan keur jalma anu miboga set goréng. Perkara teu sabaraha goréng anjeun sangkan anjeun bisa nyimpen jauh $ 100 sabulan dugi panyangga dina sajumlah leutik ratus pérak téh ngagunakeun. Kalayan panyangga ieu peryogi teu dipariksa terus sabaraha ieu ditinggalkeun di akun. Nyimpen kuitansi sarta buku kas basajan nyimpen jejak lamun indit deui. Milih hiji bank nyata jeung boga panyangga leutik tinimbang terus mariksa akun di bank Internet atawa resi ti ATM.

Bank anu paling pretend aranjeunna anu beresih bank cashless Internet. Ngeunaan kajahatan geus shift ti kejahatan kartu kiridit murni pikeun nyinggung patali perbankan online. Tapi éta biasana moal yén bank geus kakeunaan kajahatan. program nasty disebut Trojans tiasa kagagabahan nu asup ka komputer pamaké. Sabab tiasa dianggo di tukang na ngirimkeun sandi ka hiji server komputer. kedah kriminal dina hal ieu sanajan teu jadi perhatian diri kalayan kartu kiridit palsu. kajahatan bisa lumangsung sagemblengna nganggo automation komputer tapi ogé ngandung harti yén éta gampang pikeun manggihan ngambah eta. Tapi sanajan dina hal ieu aya manusa disebut goalkeepers dina hal ieu hibah akun na keur dipake kriminal.

Ieu sering ka penjahat kartu kiridit anu geus Isro jeung ngalakukeun kajahatan perbankan online. Conto Trojan nyaeta Death A311 disebut oge Haxdoor. Trojans nyebarkeun ku e-mail. Perbankan kaca login pakait jeung Trojan geus jadi cleverly dirancang yén euweuh bédana perlu ditempo ngalawan nyata. A jumlah loba nu leuwih gede duit bisa ditarik tina akun deceived dina meuli produk sagala on Internet. Trojans dijual di Internet sarta bisa keur jumlah duit jadi tailored pikeun nyocogkeun bank tangtu. Kabéh opat bank Swedia utama geus pencét teuas.

Pilih Handelsbanken. ATM Boikot. Ngajadikeun rasa pikeun ngaganti ka Handelsbanken henteu ngan keur individu tapi ogé pikeun usaha. Pausahaan geus dibikeun Swedbank na Nordea rating handap, bari Handelsbanken janten bank komersial taun urang. rating etika awon narima sejen sakali Danske Bank pisan cashless. Kuring resep duanana Denmark sarta Danes tapi bank halah buang deui sakuliah selat, atanapi naha henteu maledog eta di selat nu. Aya ogé bank pretend.

(Diomongkeun tina Ica sakumaha tuh hiji poe kuring manggihan kaluar yén maranéhna dimimitian ku kartu contactless husus kalawan nu bisa meuli keur jumlah kirang. Kontantlösheten nalukkeun tanah. Ieu dilakukeun kuring malah beuki ngamotivasi sarta komitmen nulis kitab.)

bohong Riksbank tur nyerah kontrol

Hijina bank nu geus saratus persen teh Swedia Riksbank. Dina ramatloka na maneh bisa maca, kumaha sugan bohong pangbadagna nu geus ditulis ku sagala Propinsi Swedia.

"The National Bank boga kontrol ngaliwatan sabaraha tunai dipake di masarakat, tapi geus diatur ku paménta umum."

Lamun kedah bank bank 'nyandak tanggungjawab jeung ukuran sarta prosedur pikeun mastikeun yén sésana sahiji bank tur masarakat ngamungkinkeun umum pikeun nangtukeun sabaraha tunai rék ngagunakeun. katuhu ngagunakeun tunai, dumasar kana Umum pituah ti Bank Nasional "permisif, tinimbang mutlak". Ieu ngandung harti dina praktekna kaharti Swedia kieu. Nalika eta luar toko nyebutkeun "teu tunai" jadi meuli geus diasupkeun kana hiji kontantlöshet perjangjian nalika anjeunna aya dina warung. Bener ngagunakeun tunai téh sahingga praktis lengkep toothless.

Kahiji tadi ukur Riksbank tanggung jawab manajemén tunai. Dina 80s sarta 90an dituturkeun rationalization jeung efisiensi (baca impairments) nu diantara hal séjén nyababkeun dina panutupanana sahiji kantor Gubernur urang. Kanggo sababaraha taun aya hiji parusahaan keur kagiatan anu bakal difokuskeun Profitability jeung ongkos tabungan. Ieu disebut Duit di Swedia (PSAB). Pausahaan jadi fiasco financial ditutup secara handap dina 2004. Lajeng sumping sistem deregulated ayeuna. Kaputusan dina Sistim deregulated ieu boga akar na di Board Eksekutif. The Riksbank tadi ayeuna ngan mangrupa pecahan data saméméhna na mana ieu dijalankeun ku dua kantor di Tumba na Mölndal. Ieu mutuskeun dina 2013 pikeun mindahkeun operasi ka kantor tunggal di Broby anu ngan nanganan uang. manajemén koin pinuh sumping ka jadi ngajalankeun ku pausahaan swasta.

Dina Act, anu Riksbank kedah "ngamajukeun pangmayaran aman tur efisien sarta jawab penyediaan catetan euro sarta koin". Kedah urang butuh eta hartina kedah gantina Riksbank geus ditulis buku bari I éta bisa "bohong di ayunan dina". Anjeun heran lamun urang meunang hiji dibagikeun bank sentral swasta sarua di Swedia jeung Federal Reserve AS?

Leuwih lengkep ngeunaan hypocrisy jeung kontradiksi nu Riksbank urang

bank sentral lian ti Swédia boga studi geus ditémbongkeun yén tunai nyaéta salah sahiji cara cheapest mayar duanana individu jeung usaha. Salian panipuan éléktronik nyaéta leuwih ti panipuan tunai. Kaamanan Angkutan Organisasi ESTA (Asosiasi Transportasi Kaamanan Éropa) geus némbongkeun sababaraha taun ka pengker tunai anu sarana pang populerna jeung aman pembayaran di Éropa. ESTA maréntahkeun ulikan ka alamat bank jeung pausahaan kartu kiridit anu hayang maksakeun total kontantlöshet. Ieu némbongkeun yén total kontantlöshet indit ngalawan wasiat ti jalma jeung ngarasa yen diri urang bisa milih cara maranéhna hayang mayar.

The Riksbank geus dipilih pikeun museurkeun paling on infrastruktur jeung téhnologi tinimbang perlindungan konsumen. perlindungan konsumen geus gantina geus dibikeun ka kontantlösfanatiska FSA. kituna pamakéna kudu praktis euweuh perlindungan tina segi tunai. Éta lamun ajag nu geus maréntahkeun ka nangkep kapentingan Beureum Saté Hood urang. Srigala gaduh ukur kapentingan sorangan dina pikiran.

Aya dua alesan pentingna maca dina website Riksbank urang. Kahiji, anjeun tiasa ngalenyepan sistem moneter ku screening kaluar fakta murni obyektif na provable. Panungtungan tapi teu saeutik, hiji jelas tiasa tingal kumaha aplikasi nu Riksbank promotes pilihan cashless di hareup tunai di. Di dieu salah bisa manggihan hypocrisy panggedéna di sajarah Swedia. Hiji conto pohara penting nyaéta yén éta Riksbank sarta euweuh salah sejenna anu geus mutuskeun pikeun nutup handap

deposit duit tunai. Hayu urang ngulang pernyataan nu Riksbank urang ti bagian saencanna netelakeun munafik "neutrality" bank urang.

"The National Bank boga kontrol ngaliwatan sabaraha tunai dipake di masarakat, tapi geus diatur ku paménta umum."

Dina pamaréntah Alliance diangkat Gubernur Stefan Ingves ngusulkeun bluntly yén biaya on withdrawals ATM bakal ngurangan pamakéan kas di Swédia. Kumaha carana sangkan pernyataan yén bareng jeung neutrality luhur? Anjeunna némbongkeun yén prakték bank 'di nagara Nordik sejenna ukur bakal ngecas fee ditarikna pikeun withdrawals ATM ti lian ti nasabah sorangan sempet ngurangan pamakean tunai. Gaduhan mayar mun mundur duit sorangan téh absurd. Aya tangtu panulis teu Ingves kacindekan.

Ingves spoke sering na willingly lamun robberies CIT dua kali leuwih sababaraha taun tapi merlukeun dibedah ogé mentioning leuwih grotesque kahontal ku kiridit na kartu debit panipuan Internet. Éta nétral? The Riksbank boga leuwih taun nempatkeun maju pamadegan absurd yén privatisasi ngokolakeun tunai geus dirancang "merangsang kompetisi gede tur ngembangkeun produk". pamikiran sapertos milik di komunitas bisnis jeung di no way salah sahiji paling fungsi core dasar masarakat. Kedah sugan mesin seuneu di stasiun seuneu béda pikeun ngajalankeun nyekel nepi ka kahuruan, teuing? stasiun ngabogaan waktu keur mimiti perlu mayar sedengkeun batur bakal kaluar duit. Mesin seuneu katala mun max anu.

Ayeuna bisa jadi guna buka deeper kana setting sabenerna nu Riksbank urang, cutatan verbatim ti tulisan makalah-kawas nu geus ditulis ku Björn Segendorf na Anna Wilbe dipake dina stabilitas finansial Bank urang. Mangka disebut 'Boga tunai sagala lembut légal kahareup?'. Catetan yén pangarang téh euweuh konsultan atawa pihak katilu tanpa kaayaan staf nu Riksbank urang sorangan. Kiwari éta tanda petik.

"Hiji kacindekan ti sawala teh nya eta hiji umumna mengikat skyldighetför kabeh narima pangmayaran tunai anu saperti teu mirip ngamajukeun sistem pembayaran aman tur efisien."

"The abolition kas dina status lembut légal bakal mibanda dua kaunggulan. Kahiji, panerapan dina hadé bakal nembongkeun kanyataan. Komo kiwari aya dasarna kabebasan negotiate kontrak sahingga aya praktis euweuh kawajiban ngariung pikeun nampa tunai Bréh panerapan henteu panjang, ku obscurity maranéhanana, nyegah pamaén pasar laun adaptasi jeung pasar jeung ngaoptimalkeun waragad maranéhanana pangmayaran ".

"Dina jangka panjang, éta nu lumrah pikeun kas status unik sakumaha lembut légal ceases".

"Salah aral atra ka legislate pikeun kawajiban ngariung pikeun nampa tunai téh nya éta ngawengku konci dina standar mayar sakumaha pasar sigana lalaunan janten rék abandon".

"Ngalawan tukang ieu, kami yakin yén ukuran pikeun nguatkeun tunai status lembut légal teu migawe kahadean ka elaboration tina sistem pembayaran aman tur efisien."

Tungtung tina tanda petik.

The negeskeun nu dilakukeun ku pangarang ka ditandaan kasaruaan frightening nu Riksbank urang ka parusahaan investasi atawa operator swasta sejenna di industri. Anjeun nulis yen panerapan kudu ngeunteung kanyataan.

realitas teh nya eta sabagian studi geus ditémbongkeun nu saloba dalapan kaluar tina sapuluh urang hoyong prosés manajemén tunai bakal nambahan. Cash Status légal kedah gantina jadi strengthened. Konsep "pasar" aya dina sakabéh kaayaan sakumaha teuas ngahontal éta babaturan imajinér nak urang diuk dina korsi kosong di tempat kaulinan nu. pasar bakal logis hartosna pamakéna tapi kecap ngagambarkeun, dina prakna, pausahaan bakal.

Kusabab paling rék manajemén tunai nambahan hiji kedah ngadangukeun mayoritas. Tapi sigana yén lalaki jeung "pasar" rada hartosna bisnis. A bank sentral teu kudu kawas parusahaan keuangan swasta. A bank sentral kudu boga tanggung jawab sosial profound yén swasta pernah bisa hirup nepi ka. Kituna, anjeun kudu make basa anu milik swasta. jenis ieu "konci-di" di ditampa umum kas mangrupa hal pangalusna anu bisa lumangsung sistem moneter Swedia.

Demi appearances méré Bank boga pilihan pikeun masihan cash mun status légal wajib. Tapi anjeun jelas tiasa tingali dina teks ku cara nu eta leans. Cash Legality harese ngaleungitkeun ku cara mahiwal, kontrak sarta pasatujuan. Di handap ieu Riksbank mun safeguard pasar mayar. Salian masalah (teu dipaké) tunai kedah janten "jadi pinunjul sarta jadi mangaruhan

loba jalma keur pasar deteriorates '(dina urutan pikeun ngalakukeun hiji hal ngeunaan eta).

Det betyder i praktiken, för att göra en jämförelse, att om Ryssland anfaller Sverige sĺ har det minsta länet ingen rätt att bli försvarat eftersom det inte pĺverkar tillräckligt mĺnga personer. Samhället försöker i övrigt med rätta skydda till exempel etniska minoriteter frĺn till exempel rasism. Detta sker till exempel med polisinsatser och olika myndighetsĺtgärder. Men detta gäller

tydligen inte "kontantminoriteten". I det här fallet är det Riksbanken själv som är "rasisten" eller om man vill den som bara stĺr och glor när utlänningen slĺs blodig och faller till marken utan att ens ringa polis eller ambulans.

Riksbank sorangan nyebutkeun bluntly nu teu méré panangtayungan sagala pikeun pamakéna tur Grup rawan (dina istilah anu dipaké kas). Grup ieu sagemblengna dipaliré ku bank dictatorial. Maranéhanana ngomong yén ngan sababaraha mun bisa mayar kontan aya pilihan cashless teu aya. Sanajan ngaku kontradiktif saméméhna yén aya paménta publik nu kadalikeun jumlah tunai teu di Riksbank. Kumaha rék eta?

Hal pilihan pribadi, taya kamar pikeun pola pikir Riksbank urang. Éta ngeunaan jalma anu teu boga hak pikeun muka akun bank ngagunakeun tunai. Ngalawan ieu diusulkeun saprak "ukuran sasaran". Sumanget dokumen teh nya eta kas teh geus "luntur" na slows ngembangkeun nalika masalah logis gantina kedah ngeunaan pilihan cashless nyaeta dictatorial.

tanda petik tambahan

"Pamaén Market, kaasup rumahtangga, gaduh waragad duanana pikeun kas maranéhanana jeung metode pamayaran lianna, sarta ku kituna kedah bebas keur nyieun kaputusan bisnis ngeunaan metoda nu mayar nganggo maranehna."

"Ti hiji sudut pandang ekonomi sigana kartu debit janten langkung mirah ti pangmayaran tunai exceeding 20 crowns". (Aya bukti yen anu)

"Sanajan panalungtikan Riksbank urang sorangan nunjukkeun yén Jumlah transaksi tunai nurun, hese pikeun mastikeun yén sapertos hal".

Hiji nyebutkeun lajeng yén rumahtangga sorangan kudu bisa mutuskeun metoda nu mayar maranéhna rék ngagunakeun. Samentara éta, saméméhna

kontradiksi nu hijina grup tangtu kudu boga hak make tunai. Ieu lumayan loba sadayana yén Riksbank kedah mutuskeun naon anu komersial. Lajeng urang nurut. Prinsip nu sarua saperti dina dictatorships.

karangan anu permeated kalayan kecap jeung konsep kayaning bisnis, pamilon pasar, ongkos-éféktif jeung téhnologi-nétral. Lain suku kata disebutkeun dina privasi sarta démokrasi. Ngalambangkeun jalma Riksbank atawa "pasar" Fuzzy? The Riksbank geus ti 1600 geus dikaitkeun raket tur dikawasa ku parlemen. Ieu sacara politis unik pikeun Swédia. Konstitusi nyebutkeun yen sakabeh kakuatan publik di Swedia kedah emanate da bangsa jeung basa parlemen nyaeta wawakil utama rahayat. Dina leuwih ti 150 taun, kontan geus lembut légal. Sanajan acknowledging yen eta Sigana lamun a mayoritas badag publik nilik pangmayaran tunai salaku katuhu nu mintonkeun Riksbank boga jelas saha megatkeun.

Aya ogé éséy sejen nu bisa maca kana website Riksbank urang disebut 'Cash atanapi kartu. Kumaha kedah kami mayar? '. Hal ieu ogé ditulis ku dua pagawé di Riksbank. The saméméhna disebutkeun Segendorf jeung Thomas Jansson. Ieu teu jadi penting minangka maca karangan anu unilaterally fokus kana waragad. Tapi sababaraha penting aya ngomong ngeunaan eta. Butuh loba kartu kiridit leuwih tunai ku meunangkeun éta kartu debit kudu dipake deui sacara éksténsif pikeun ngurangan waragad. Hal ieu diajengkeun pikeun ngadopsi "biaya transparan sarta dumasar ongkos-". Ieu ngandung harti dina konteks ieu yén kecap rupa suggesting waragad on pangmayaran tunai. The Riksbank ngajak pangmayaran bedah pinuh transparan pikeun akun kartu ni'mat jeung propagate waragad ditarikna pikeun ATM.

panalungtikan sora nunjukeun yen tunai nyaeta mahal. Ieu geus industri kaamanan. Logis bakal argumen bisa cicing di dinya. Tapi éta Kadé némbongkeun pilarian overwrought nu Riksbank urang tina "ékonomi optimal". Ieu nyoba némbongkeun kalawan grafik na tabel dina bangbarung nu boga klaim yen eta bayaran ngagunakeun kartu kiridit. Geus sababaraha suku ngaku yén 70 crowns bakal wates mana eta bayaran ngagunakeun kartu kiridit. The Riksbank ogé geus nguap nyatakeun yén wates ieu kartu debit bakal jadi di 20 crowns, sedengkeun nilai saluyu tina kiridit bakal 450 crowns.

Sugan éta métode anu sarua anu digunakeun dina pulitik teuing? Saha earning leuwih 500.000 crowns sateuacan pajak kedah ngajawab pikeun "Dick diktator". Jalma anu earn leuwih jumlah ieu kudu ngajawab pikeun "Perdana Mentri Sture". "Dick diktator" sok pilihan goréng, henteu paduli ékonomi. Kontantlöshet sok alternatif lousy.

Hal ieu nunjukkeun yén duanana tunai sarta akun basis (baca cashless) pangmayaran gaduh economies skala. Dina istilah murni ékonomi, euweuh bantahan ka ngaku éta. Loba masyarakat anu geus meunang langkung mirah kalawan jumlah ngaronjat. Masalahna nyaeta ku cara ngurangan tunai ka halangan nyeri dihapus economies maranéhanana skala. Ngawangkong ngeunaan tunai anu mahal téh adil dina konteks ieu. Kungsi eta geus satengah tunai, pangmayaran satengah cashless kungsi ngabandingkeun ditangtoskeun bisa geus rengse.

Di nagara séjén kayaning Hungaria, dimana biasa digunakeun teuing tunai sakumaha anu biaya mayar kontan rata pisan low. Ieu bisa dibandingkeun jeung mobil. eta bakal

a mileage nyata luhur lamun ngan ngajalankeun 50 Mil ku mobil per taun, dibandingkeun jeung 1.000 Mil. Cash masih cheapest. Tapi éta politikus, bank, pausahaan kartu kiridit, pulisi, toko jeung loba deceived jalma biasa anu geus dijieun tunai saing nu ditolak kusabab naon ieu dikombinasikeun dijieun pikeun tumuwuh kartu kiridit.

The lajeng Gubernur Ingves dinyatakeun dina pamadegan konteks séjén yén sakabéh mayar kedah nanggung waragad sorangan. Ieu gampang ngomong lamun geus slain prosés manajemén tunai meh leungit economies na skala na proporsi waragad dibereskeun kituna ngaronjat niatna. Anjeunna ngamotivasi nu deregulated swasta tunai penanganan anyar pikeun bank saméméhna unreasonably dieksploitasi nu manajemén tunai pamaréntah ukur keur kaperluan Ngahindarkeun biaya interest sapeuting. Tepi, dina prakna, henteu mayar pikeun layanan maranéhna ditawarkeun.

Aya befog kritik teh tapi ukur bisa narik dua conclusions. Bank swasta éta kacida tanggung jawab anu dipaké sistem ka max anu. The Riksbank henteu ngalakukeun cukup ngeunaan situasi kusabab incompetence, irresponsibility na unwillingness. Sagalana jelas nunjukeun yen sakabeh tipe bank (kaasup Riksbank) bakal ngurangan tunai di. Bank swasta skinned lajeng urut kaayaan ngaliwatan pamakéan kaleuleuwihan manajemén tunai. Ieu mangrupakeun alesan gede pikeun meunangkeun éta kontan henteu mawa waragad sorangan. Ieu lepat bank '.

Aya nanaon ka nyarankeun yén bank dumadakan bakal ngeureunkeun ngagunakeun sistem dina cara béda dina pilihan cashless. Taya nanaon. Éta ogé kudu Riksbank ngarti. Pamakéan kaleuleuwihan saméméhna tina penanganan tunai nunjukeun yen hiji moal bisa ngandelkeun bank swasta nyandak tanggungjawab. Loba budak tumuwuh nepi ka jadi jawab sawawa lalaki. Bank nu pernah déwasa. Aranjeunna teu eureun swiping ti jar cookie téh.

Dina kertas disebut tadi ngaku yén hiji mayar kartu dicokot rata 25 detik keur ngalengkepan bari ditto tunai nyokot 26 detik. Naon carana masalah kadua? Jenis alesan ridiculous Naon? Mun dagang ends PIFFLE mun harga hiji

produk mun 995 tinimbang wijaksana SEK 1000 ku kituna ngaheéat loba waktu dina ayeuna detik jadi oerhärt penting. Jumlah gedé nyokot deui mayar di kas téh tangtu hitungan tangtu sakumaha langkung tagihan bisa diitung. Ieu alus lamun deal moal boga saeutik.

Ieu "leungit detik" mangrupakeun undoubtedly argumen paling konyol kontantlöshet I encountered salila gawé dina buku. Ieu dituturkeun raket ku pernyataan anu genep cents per saratus leungit alatan skimming di ATM. Nyaeta aya leuwih ti kuring boggles di sabaraha goréng argumen kontantlösheten gaduh? Lamun hiji jalma nyokot kaluar duit via ATM unggal dintenna taun jadi leungitna teoritis ngeunaan SEK 22 alatan skimming. Kusabab perawatan kontantlösheten jadi loba ngeunaan pennies, éta mangrupakeun hasil leuwih akurat 21,90. Oh kumaha penting nya eta pikeun "pipe teh paduan suara" jeung "Kadua Momen penting".

Hayu atuh gantina ngabejaan Anjeun tentang waktos nu bener perkara. Nurutkeun kana restaurateur Stockholm Bengt Sörĺs nyokot eta di industri na 35- 40 detik mayar ku Kartu salaku mayar kontan nyokot sapuluh detik. Aya kitu hiji bédana badag. The antrian bakal nurutkeun anjeunna janten sababaraha ratus méter lamun everybody bakal mayar ku kartu. Loba taverns sarta kawas di kota badag nampa ukur tunai.

The saméméhna disebutkeun 22 (punten 21,90) crowns dibandingkeun kalawan rata 8.000 di kauntungan murni anu bank fleecing kami unggal taun per jalma, atawa sums badag aranjeunna earn on kartu kiridit. Kumaha carana abdi hayang Anjeun bisa ngaktipkeun deui waktu sangkan tetep kagungan mayar amplop kalawan kontan dina leungeun. Lajeng abdi malah teu bakal boga akun bank tapi gaduh sagalana "handapeun kasur". Dina skenario ngimpi nostalgia ieu pausahaan kudu lakonan hal nu sarua. Ngan boga duit di aman sorangan. Meureun nyumputkeun duit dina bak mandi jeung kolotna sakumaha Bert Karlsson dijieun lila pisan. Hasil ieu bakal jadi nu pasti bakal euweuh bank.

Naon a pamikiran éndah tur liberating. Saatos mujijat psikologi ieu unfolding, kami ayeuna deui topik.

Naon anu anjeun hartosna ku nu kadua disebut tadi? Rurusuhan turun cashiers sagemblengna? Hayu staf di counters gawe dina Pace katuhu teu rurusuhan pati. Ngeureunkeun ngawangkong ngeunaan detik. Usul pikeun ngeset harga seragam pikeun streamline pangmayaran tunai nyaéta salaku basajan sakumaha revolusioner. A susu bakal ngarugikeun sapuluh crowns merata teu 9,90. Hiji pasangan headphone bakal ngarugikeun 300 merata teu 295. disadvantage The aya alusna anu sabagian wretches di commerce paeh tina shock lamun misalna parobahan radikal teuing meureun kandel. Mudahan nada ironis éta jelas dina téks. Sugan lamun pangmayaran tunai ngéléhkeun sababaraha detik cashless ngan pikeun alesan éta.

Hiji hal nu sering teu sadar éta bisnis ngabogaan kawajiban légal mariksa sababaraha hal ngeunaan eligibility jeung validitas beuli ku kartu kiridit. Kartu nu Sigana bisa dipariksa pikeun hologram jeung logo. signature customer urang jeung jaman validitas kartu ka jadi dipariksa. Anu teu dina praktekna kadali ieu? Sajaba ti éta, idéntifikasi wae dipariksa. Cash pernah merlukeun idéntifikasi jeung aranjeunna ampir teu mungkin keur forge.

Mun checkings nu diperlukeun jum'atan dituturkeun scrupulously nu meuli kartu kiridit disappears dimana kadua salaku lampu kilat jeung digantikeun ku sababaraha detik rugi mun akun kartu disadvantage. hukum nu mindeng merlukeun hal dina praktekna teu dituturkeun. Tapi ukur hiji nambahan leutik di kadali bakal nyieun purchases kartu kiridit éta laér leuwih laun ti purchases tunai.

Lajeng, disangka dina kertas nu tunai dipaké dina extent tinggi. Ngaliwatan tulisan taut on thresholds na waktu dijieun ku grafik matematik "kabukti" nu ieu kasus nu bener. Éta mana kituna sajauh disebutkeun yen biaya ditangtukeun ditumpes ku waktu nu diperlukeun pikeun mayar. Itungan nu jadi teuas digambar ka wates dina paranormal atawa kuasi-religius. Salah teu tiasa rave cukup ngeunaan industry kaamanan kabuktian yen pangmayaran tunai anu cheapest. Tapi hayu yén game pikiran disebutkeun yen katuhu Riksbank urang. Yén éta téh langkung mirah mayar ku kartu kiridit leuwih hiji nilai nu tangtu.

Naon anu pamakéna kauntungan tina eta? Hal ieu dipercaya yén réstoran bakal ngarobah ménu maranéhanana pikeun pittance a? Bakal mesin grocery ngarobah harga maranéhanana dina slightest? Teu komo Riksbank do ogé dina hal jadi ridiculous. kanyataanana geus rada mindeng yen lengkah mana beuki duit aub teu nyadiakeun sagala pangaruh appreciable atawa mungkin boga pangaruh pisan. motong Pajak contona. Pausahaan nyebutkeun hatur nuhun hatur nuhun lajeng manggihan nasabah moal béda anu signifikan. Kedah salah ngajual kabebasan hareup nya ku ngagunakeun kartu kiridit keur ngahemat hiji atawa dua cents sapoé, anu dina praktekna nya imajinasi ékonomi?

Dina ahir karangan detik ieu nembongkeun Riksbank bener PHIZ dictatorial Na. Hal ieu diusulkeun ka "ngenalkeun pajeg dina hiji mayar sakumaha diskon on metoda pembayaran sejen." Salaku bisa dipikaharti tina konteks, ieu hartina dina praktekna waragad pikeun pangmayaran tunai na mieun bantuan pilihan cashless jeung sumber kauangan aranjeunna nampi dina munggaran. Ngan méméh giliran-ieu téh cara ngadalikeun pamakean tunai anu eta nyebutkeun yén anjeun teu kedah ngalakukeun. Lamun Riksbank bakal jadi saperti nétral sakumaha eta ngaklaim janten bakal ditumpes tetep kaluar tina perdebatan dina pamakéan kas atawa kiridit kartu.

Ogé proposes "épék halus dina kabiasaan" (Ing. Nudging) kana akun kartu ni'mat. Ieu nanaon tapi brainwashing murni. Kedah sapertos pisan jadi diajukeun dina démokrasi disebut? Kedah Swedes brainwashed kana sababaraha nurun "camp kartu kiridit" kawas nu kajadian kalawan pendekatan umum kana rezim of dictatorships? Populasi Swedia urang diklaim hak kadalikeun jumlah tunai di masarakat aya dina kanyataan euweuh leuwih ti ka ngantep dirina jadi brainwashed ku Riksbank.

Ieu, Gubernur abdi dear boga pilihan sorangan atawa putusan sorangan nyieun. Bank Nasional prides sorangan on na "ramalan akurat". Aranjeunna teu sanajan disebut ramalan lantaran sagalana dumasar kana Riksbank na ilk cashless na kalawan fist beusi ngadalikeun ngembangkeun arah cashless. Ieu aya gunana sangkan "ramalan" kahontal ngaliwatan manipulasi sheer populasi. Dua tulak éta jerami panungtungan. Kuring hereby dibewarakeun di démokrasi resmi Swedia for kabawa maot. diktator nu Riksbank urang kudu janten warga écés nyaho tempat maranéhanana.

Gubernur Riksbank Stefan Ingves sumping kadua dina daptar Majalah Pokus tina ratus jalma pangkuatna di Swédia. Sedengkeun pikeun kakuatan, éta cukup posisi realistis Gubernur. Patarosan gantina kudu nanyakeun diri nyaeta anu sabenerna boga kakuatan paling. Éta Perdana Menteri atawa Gubernur? Tapi lamun urang di Swedia protesting bener kuat ngalawan kontantlöshet, sarta lampah dina Riksbank urang bisa ngarasa compelled mun bisi wae nunjuk samentara hiji Gubernur anu kawas Ingves ieu disetir ku alesan na neutrality.


Publicerades mĺndag, 14 oktober 2019 19:09:04 +0200 i kategorin och i ämnena:


1 kommentarer


x
Niklas
tisdag, 15 oktober 2019 00:01

Mycket bra skrivet Holger Nilsson det är mycket som är underligt när det gäller kontant hanteringen tiden visar klart och tydligt vart vi är pĺ väg och att vi snart är framme.

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet pĺ Bönesidan

fredag 17 januari 2020 23:45
Tack till alla er som bett för mig. Själv har jag nästan totalt tappat min tro helt. Har bett sĺ mkt, men inget bönesvar alls tyvärr.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Mer info hur du kan stödja finner du här!

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp