Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Lusia - fiend Suharto

Kabeneran ngeunaan Lusia.

Patung Lusia.

Lusia mangrupakeun santo Katolik anu loba ibadah dina bulan Désémber. Diantara lianna kalayan karéta Lusia béda maranéhanana, duanana di gereja na di konteks sekuler.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
torsdag, 12 december 2019 14:56

Iblis urang panganten awewe

Saffron The ucing ngaran éta "Solbröd". "Saffron Roti" asalna tina "Lusia" na hartosna "Suharto Lucifer urang". Lucifer mangrupakeun ngaran pikeun Iblis. Dina basa sejen, eta hartina "Iblis urang panganten awewe".

Pikirkeun hal nalika katresna jeung awéwé geus sawawa pakéan nepi sakumaha Lusia ku lilin di bulu nya. Saha eta nu sabenerna maranéhanana pakéan nepi sakumaha? Na saha eta aranjeunna espouse?

Dajjal teh

Nalika urang nyanyi jeung ngumumkeun yén éta téh Lusia anu brings lampu ngarah geus diganti nya jeung Yesus. Manehna geus jadi Dajjal nu mangrupa, tinimbang Yesus.

Pikeun éta Yesus anu bener brings nu Lampu leres! Ieu anjeunna kami gé muji jeung ibadah. Lain maot "wali" anu geus maot salila sababaraha taun.

asal pagan

The custom di celebrating Lusia nyaeta ti asal pagan.

The Katolik Garéja "Christianized" nu pagan hajatan Lusia kalawan mimiti ngagungkeun Saint Lusia. Tapi ngagungkeun santo hiji tangtosna disarengan salah!

Lusia teu acan sohor lila kana wilayah Countries

"Lusia" atawa "Saffron", nu hartosna "Lampu" teu acan sohor di Swédia atawa nagara Nordik pikeun panjang.

Ieu di 1700s yén maranéhanana mimitian ngagungkeun Saint Lusia - saméméh manéhna ampir sakabéhna kanyahoan.

midwinter

Tapi midwinter geus sohor pikeun panjang, sarta salaku wawakil ti dises atanapi deities pelindung bikang, janten "Lucias" inohong ngahormatan sarta Maha Agung.

Ieu lumangsung dina Midwinter Poé dina 13 Désémber.

Prokopios tina "hajatan Lusia"

Carita pangkolotna "hajatan Lusia" asalna tina Prokopios, sakumaha ka handap 500 di Yunani wrote ngeunaan "Ultima Kangean".

"Tapi lamun sapuluh poé tetep peuting langgeng, climbs utusan a nepi kana salah sahiji gunung tinggi, anu aya di bagian ieu, sarta mana anjeunna hurung tungtungna bonfire a, ka bangsa anu cicing di Dalarna handap, anjeunna katempo panonpoé rising jauh, sarta yén 40 poé panjang wengi bakal pas jadi leuwih. Saterusna nyokot éta awéwé di nagara kaler nepi obor jeung lilin, mun ngahias diri, sarta anu dipakena dina robes bodas, sarta lamun ninggang, aranjeunna geus hal beureum, atawa sabuk jerami. "

The sétan Lussi

The bikang Sistim demo Lussi anu jadi dadasar Lusia.

Solstice usum lumangsung di sabudeureun tanggal 13 dina Abad Pertengahan. Lajeng ravaged nu bikang Sistim demo Lussi.

The sétan Lussi téh sahingga rationale pikeun Lusia. Lusia nu tumiba dina katilu belas Désémber ieu sakali deui dikaitkeun kalayan ngaran Iblis urang Lucifer ti jeung santo Katolik.

The Saint Lusia

Perayaan on tanggal 13 téh heubeul tapi nami sarta pergaulan jeung santo Lusia téh cukup anyar.

Lusia geus sohor di Sicilia. Aya aranjeunna dijieun dirina kana plot kawas inohong.

Di Sisilia nyokot Lusia narima pangan ti barudak na leungeun kaluar hadiah pikeun aranjeunna sarta manehna ngabogaan kalde ngalayang. Can batur nempo dirina ngalungkeun ashes nya dina raray jalma.

saffron Cat

Ngaran Saffron ucing urang teu originate ti Saint Lusia tapi ti nami Iblis urang Lucifer.

Nyingsieunan jauh "Saffron" (Lucifer - Iblis), lalaki warna buns konéng kalawan saffron.

bingung Garéja Katolik urang

Sakumaha biasa, Garéja Katolik dicampurkeun up kalawan goib, anu iman Kristen, iblis jeung setan lamun maranéhna geus nyieun wali maranéhanana.

Urang teu kedah wali atanapi setan. Urang kudu Yesus Kristus. Ieu ngan Yesus saha nu Lampu jeung manehna mere kami terang lamun urang percanten anjeunna!

santo Katolik - idolatry

Andalucia mangrupakeun santo Katolik anu loba ibadah dina bulan Désémber. Diantara lianna kalayan karéta Lusia béda maranéhanana, duanana di gereja na di konteks sekuler.

Aranjeunna ibadah nu maot "wali" tapi maranéhna ngarti yén maranéhna nyembah jeung anu kaliru ngeunaan idolatry.

"Tapi kuring teu nyembah Lusia!" proclaims anjeun bisa appalled. Dupi anjeun geus nyanyi "Santa Lusia" di sawatara titik!

Iblis

Ngaran Lusia asalna tina kecap sarua salaku Lucifer - iblis. Kuring yakin, Iblis bakal pasti moal lampu.

Tapi lamun urang ngumumkeun yén éta téh Lusia anu brings lampu ngarah geus diganti nya jeung Yesus. Manehna geus jadi simbol antikristlig nu mangrupa gaganti Yesus.

Ngangkat up Yesus gantina. Éta anjeunna anu hurung gelap.

Isa 9: jalma 2.The anu walked di gelap geus katempo hiji lampu hébat; on maranéhanana hirup di kalangkang nagara maot wajib lampu caang mudik.

Jajang 1: 9. Lampu leres nu mere lampu mun unggal lalaki ieu datang ka dunya.

Profan jeung konteks komérsial

Lusia geus sohor tanggal 13 di Swedia jeung sababaraha nagara lianna. Lusia geus sohor duanana di gereja béda, konteks sekuler tur komérsial. Sabab urang rupa ngagungkeun konteks sekuler tur komérsial nya, urang ngarti yén éta téh teu Kristen. Kungsi eta geus ngeunaan Yesus Kristus anu teu acan diwarnaan konteks misalna. Lusia boga teu nganggur teu jeung Alkitab mun ngalakukeun. Manehna teh papanggihan panganyarna. The Kujang ngeunaan Lusia oge moal Alkitabiah, tapi estu pagan na rindang.

Lusia mangrupakeun santo Katolik anu canonized 100 taun saatosna. Manéhna dieksekusi dina Syracuse di Sisilia di 304. manéhna dituduh keur Kristen, sarta ieu dianggap mangrupa pemberontakan ngalawan kaisar Romawi.

Aya sababaraha Kujang ngeunaan Lusia sarta éta teuas tetep kadua jari eta. Hiji nyaeta yén Aisyah indit tina dahareun pikeun catacombs underground Roma urang mana urang Kristen anu nyumput. Ningali dimana manehna indit dina torowongan poek, manehna nempatkeun lilin dina sirah nya. Aya nu boga adat naha katresna ngora boga chandelier nalika aranjeunna ngabayangkeun Lusia.

Panon tong

Manehna teh mindeng digambarkeun kalawan panon na maké tong. Aya legenda yén Aisyah tore kaluar panon na ka pangeran pagan nu teu bisa nikah nya. Mangka tumuwuh kaluar panon anyar jeung hadé dina dirina.

Di dunya Katolik nyaeta manehna panon patroness na Ophthalmologicals invoked ngaran nya. Lusia oge santo patron di Syracuse.

Lampu di buuk

Dina tanggal 13, teras biasana Lusia bringing lampu kana bulu, tapi teu manehna anu brings lampu teh, nya eta Yesus. Sarta anjeunna henteu ukur hadir kalawan lampu - anjeunna teh Lampu. Kadé urang ulah ngalakukeun hal nu nyokot jauh gaze kami ti Yesus.

Ngaran Lusia asalna tina lux, nu hartina cahaya. Perhatikeun kasaruaan jeung Lucifer, anu mangrupakeun nami Iblis!

Janji moal nikah

legenda sejen nyaeta Lusia geus jangjian Gusti teu nikah. Lamun saurang nonoman teu bisa nikah nya, anjeunna dituduhkeun dirina keur Kaisar di Roma anu manéhna Kristen.

Manéhna dihukum kapaksa gawé di brothel a. Nalika aranjeunna datang ka dipulut nya, maranéhna teu bisa ngaganggu nya. Tuluy maranehna diusahakeun ngaduruk dirina di stake, tapi lamun eta oge gagal dipancung aranjeunna nya. Pita beureum sabudeureun cangkéng Lusia urang mangrupakeun simbol getih nya éta flowed.

perayaan Lusia

Di wewengkon Countries, kami rada nyalira ngagungkeun Lusia di jalan intensif urang. Tapi aya tradisi di sawatara bagian Italia. Hadiah anu disebarkeun ka barudak Verona urang on Lusia Poé di memori Lusia ditangtayungan aranjeunna ti 1300s bala!

Di kota Syracuse ngagem eta keur minggu di prosesi patung ngalambangkeun Lusia sababaraha ratus kilo. Ogé di kota Amaroni di Calabria aranjeunna ngagungkeun Lusia di prosesi a, tapi di parusahaan ti sejen tina santo patron di kotana urang, Santa Barbara.

Lusia Kristen?

Ieu mungkin sigana yen ngagungkeun Lusia jadi highlights iman Kristen, tapi teu bener kasus nu bener. Éta hadé nyorot Yesus anu geus di Lampu leres ieu datang ka dunya jeung manehna mere lampu ka sadaya urang! (Yohanes 1: 9)

Éta hal anu rék meunang panon anjeun jauh ti Yesus ku kituna anjeun moal disimpen. The santo Katolik hiji misalna.

Kadé anjeun teu ngantep nanaon nyandak panon anjeun kaluar Yesus. Ieu ngan Yesus anu nyalira nyaeta Gusti jeung Jurusalamet!


Publicerades torsdag, 12 december 2019 14:56:53 +0100 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Kraften i den Helige Ande - Del 2


"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 3 juni 2020 20:28
Bed för Milka att hon kommit rätt Gud vet.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp