Language

Apg29.Nu

Start | TV | Bönesidan | Bibeln | Läsarmejl | Media | Info | Sök

pamajikan kuring ngumbara atawa kalayan Éstonia

Ieu salah sahiji anu pang panasaran Allah ngawujud, sabab Kuring geus kantos ngaliwatan.

Aftonbladet placard September 28 1994.

Aftonbladet placard September 28 1994.

Dinten teh ulang 25th tina kapal Éstonia indit handapeun Laut Baltik. Kalawan ieu dina pikiran, abdi hoyong babagi sareng anjeun kasaksian sorangan tina musibah Éstonia ti surah éndah buku kuring tercinta The pangpanjangna wengi. 


Christer ÅbergAv Christer Åberg
lördag, 28 september 2019 01:20

Dinten ieu 25 taun ti Éstonia sank, sarta 852 urang leungit kahirupan maranéhanana. Ngan 137 jalma cageur.

The kapal panumpang M / S Éstonia indit handapeun Laut Baltik September 28, 1994 nalika lalampahan na ti Tallinn ka Stockholm. 

Aya 989 urang di dewan, tina saha 852 maot. Sahiji, anu 501 Swedes. 51 Swedia cageur. Salaku sagala cageur teh 137 urang.

Éstonia musibah teh shipwreck panggedéna di peacetime kantos di cai Countries. Ieu oge salah sahiji deadliest sakumaha humanly lumangsung salila 1900 telat.

The lalampahan ka Éstonia

Ti buku The wengi pangpanjangna di Christer Åberg.

Ieu hiji hal anu kungsi lumangsung, atawa rada, hiji hal nu teu kajadian ka pasamoan krusial di Tranas bisa lumangsung. Sarta ieu ogé salah sahiji anu pang panasaran Allah ngawujud, sabab Kuring geus kantos ngaliwatan.

Sanggeus kuring meunang disimpen, kuring indit engké di dua sakola Alkitab. sakola Alkitab kadua éta di Jönköping Pentecostal Garéja. Ngaranna éta pondok, Pentecostal Alkitab College tur pendeta Leif Svensson éta guruna sirah sakola urang. sakola belonged bener Viebäcks kuliah sarta lumangsung salila sataun. Ieu bener penting pikeun kuring.

Kusabab kuring kungsi kapercayaan hébat Leif Svensson, abdi diteundeun dina touch ku anjeunna sanggeus sakola lekasan pikeun kuring. I dipaké lajeng nyauran anjeunna ayeuna lajeng. Dina salah sahiji kasempetan sapertos ngawartoskeun Leif yen anjeunna kungsi urut Uni Soviét sarta diajarkeun ngeunaan Yesus. Loba jalma anu narima Yesus kukituna disimpen dina rapat, sarta eta bakal geus kacida hebat.

The keuneung jantung kuring. Abdi hoyong janten sareng, screamed eta dina pikiran kuring. Tapi pernah bakal boga waktu nu diperlukeun keur indit ka Uni Soviét. Sababaraha waktu sanggeus paguneman urang leyur kakawasaan gigantic.

Nalika kuring engké disebut Leif, anjeunna ka kuring yén maranéhna bakal boga kampanye Christian badag dina urut karaton Komunis di ibukota Latvia urang, Riga. Manehna nanya lamun kuring hayang gabung, jeung Kuring hayang, tangtu. Ieu deui pancen hebat: Loba jalma anu disimpen sarta supernaturally healed tina sagala rupa panyakit sJags.

Ogé bakal engké jadi lalampahan kadua pikeun Riga. rapat waktos dina aula olahraga badag. Duanana kampanye ditinggalkeun gambaran jero dina pikiran kuring sarta kuring hayang bisa aub dina leuwih acara endah sapertos dina mangsa nu bakal datang.

***

Pentecostal Garéja di Ljungby disewa sababaraha apartemen jeung kuring ayeuna miboga waktos cicing di dinya jeung bohong di luhur. Ieu salah badag, hiji loteng ku siling sloping na skylights. Nya kungsi kamar badag sarta pawon greatly elongated na hiji alcove nu ieu sabenerna leuwih kawas kamar leutik. Kuring ngarasakeun sahingga ogé di susun, anu malah kungsi balkon leutik. Nalika kuring nangtung di balkon, kuring kungsi nempo alus ti stasiun, nu éta caket dieu.

Di dapur oblong badag, tempat kuring kungsi telepon corded beureum abdi, abdi disebut hiji poé nepi Leif Svensson. (Ieu sateuacan telepon tanpa kabel na waktos ponsel '.) Lamun ngawartoskeun Leif Svensson ka abdi:

"Simkuring nuju gaduh kampanye hébat di ibukota Éstonia. Urang bakal balik aya ku kapal panumpang badag ti Stockholm ".

keuneung deui kana haté abdi. Abdi estu resep datangna sapanjang. Kuring terang kumaha endah eta bakal sabab kuring kungsi di dua kampanye saméméhna. Tapi kuring kungsi masalah badag. Ieu dieja duit téh.

"Kuring bakal bener resep datangna sapanjang," ceuk kuring ka Leif, saeutik sedih tur resignedly. "Tapi kuring teu bisa nanggung perjalanan. Kuring ngan saukur boga duit. "

Kusabab kuring di waktos ieu pagawean, abdi pernah hirup dina margins. Kuring pernah bisa indulge kuring hal tambahan. Kuring narima duit ti asuransi pangangguran, sareng ieu cukup ukur kana perlu minimum. Unggal genep minggu mah, kumaha oge, pikeun sababaraha alesan, nu beuki duit saeutik. Ieu alatan faktor countervailing, nu kuring pernah bener bisa fathom. Nalika Leif ieu ngawartoskeun yen Abdi teu bisa mampuh, cenah masih dipercaya cageur

"Teu aya masalah. Urang bakal ngatur éta. Anjeun meunang perjalanan laér leuwih murah, sarta batur teu nyaho éta. "

Ieu kusabab perjalanan ieu anu "jalma biasa" bisa nuturkeun. Aranjeunna mayar tiket sorangan, sarta ngarah éta bisa mantuan dina sagala rupa cara dina rapat. Maranéhanana antara séjén janten kalawan sarta neneda keur urang, sering dina ratusan, anu sumping ka na hayang jadi disimpen. Nalika ieu Swedes biasa ogé ngado'a pikeun jalma nu éta gering, maranéhanana healed. Ieu pisan iman-gedong: Hiji ngagaduhan dina basa sejen, janten kanyataanana lamun Yesus teu keajaiban na miracles: Oge, kuring ayeuna terang yen kelas Alkitab Leif urang bakal nuturkeun tur ngiringan dina kampanye. Ku cara kieu, maranéhna ngagaduhan kasempetan unik prakna naon anu maranéhna diajar di sakola Alkitab. Aranjeunna bakal mibanda panon sorangan ningali nu éta digawé pikeun percaya ka Yesus.

Leif Svensson dijieun upaya bener nyieun iklan alus keur lalampahan, supaya kuring bisa nuturkeun. Anjeunna ngawartoskeun kuring kumaha kampanye alus bakal jadi tur kumaha endah eta bakal diperlukeun keur indit ka kaayaan anu ferry seni panumpang ti Stockholm ka Tallinn. Urang bakal cicing di cabins sorangan dina kapal na I longed kiwari beuki loba dinya. Sateuacan urang réngsé paguneman Leif jangji yén anjeunna bakal ngirim informasi ngeunaan kampanye na ogé mangrupa brosur nice ngeunaan panumpang mewah tur stately ku mail. Sababaraha poé sanggeus éta paguneman kuring uninga ti ruang tamu badag kuring kumaha eta membanting kana slot mail di panto kuring, sarta thud tina hal landed di lantai aula. Kuring bergegas kuring sorangan? Ket dugi Panto bersih lamun ningali ieu teh pos nu kungsi anjog. Sumuhun, aya deui éta on doormat nu. Kuring hayang ningali mun hurup jeung informasi ngeunaan lalampahan Éstonia kungsi datang. Kabéh mail séjén hurup, majalah jeung iklan éta waktu teu pisan metot. Pikeun delight abdi, abdi kapanggih hiji amplop coklat badag kalayan Leif Svensson sakumaha ngirim ka.

Kuring geuwat ripped amplop coklat sareng jari indéks kuring salaku péso hurup occasional, ditarik kaluar eusi na kapanggih eta saeutik amateurish dijieun informasi ngeunaan lalampahan Éstonia nu Leif kungsi dikirim ka kuring. panon abdi anu digambar teuing geura-giru ka, welcoming brosur nu geulis ngeunaan ferry panumpang méwah badag nu bakal nyandak urang ka Éstonia.

Kuring neuleuman kapal hébat ku gaze cupang. Kartu nu dicandak diagonally ti luhur. kapal éta tebih tur lega dimana eta ieu iinditan on laut bulao kalawan ngabareuhan bodas panjang balik. Kumaha lamun kuring bisa balik kalawan. Naon hiji petualangan bakal, ku sababaraha cara.

Sumuhun, abdi bener hayang nuturkeun, tapi nu nyeri dina pikiran kuring lamun kuring ngan ngingetkeun sorangan tina kaayaan ekonomi I kapanggih sorangan di. Kumaha atuh? Muhun, sugan naon kuring sok dipaké pikeun ngalakukeun nalika kuring lumpat ka kasulitan atawa diperlukeun nanaon: neneda ka Allah. Kuring ngagulung lantaran tuur kuring ku ranjang di kamar leutik, nu éta alcove abdi, sareng ngado'a ka Alloh dina ngaran Yesus. Kuring nanya ka manehna keur masihan kuring duit diperlukeun pikeun perjalanan. Jeung pas neneda ka Allah pikeun meunangkeun waleran kana doa - dina hiji atawa cara séjén.

Kuring ngarasa hiji sababaraha Kristen heubeul anu ogé éta babaturan kuring. Ngaran maranéhanana éta Ruth na Berndt sarta miboga toko hardware well-dipikawanoh di sentral Ljungby. Ayeuna lajeng, abdi dipaké pikeun didatangan aranjeunna. Kuring sok ngarasa wilujeng sumping di aranjeunna. Pernah kantos éta kuring nampik datangna dina nalika kuring disebut di panto maranéhanana. Jeung kajadian rada mindeng.

Aranjeunna cicing deukeut munara cai, nu éta dina pasir ngan luhureun pusat. Butuh waktu ngeunaan dua puluh menit leumpang nepi ka imah bata coklat maranéhanana. Nalika kuring dilongok babaturan ieu diondang kuring salawasna kopi na cookies bari urang diuk dina sofa coklat di ruang tamu badag geulis.

Urang bakal mindeng lalajo video Christian babarengan. Dina waktu ieu, eta nyandak masih VCR a mun anjeun bakal nempo pilem pre-dirékam dina televisi. Ruth na Berndt ieu bener bisi film Kristen ti loba kampanye na rapat di sabudeureun dunya béda. The film éta pisan metot sarta aranjeunna kapaksa kalayan narasumber renowned. Ieu teras ngagaduhan duanana sacara rohani na ragana pikeun kahirupan nalika anjeun ngagaduhan dinya. Urang curhat tangtu ngeunaan Yesus, sarta ngeunaan situasi spiritual di Swédia.

Ruth na Berndt sok ngalaman loba ngabejaan na jalan intensif. Kuring ogé kungsi pisan jantung, ku kituna bakal mindeng jadi telat nalika urang patepung. Urang tadi kabeh tilu condong leungit lagu waktu. Tah ieu teu heran yén éta mindeng geus jadi wengi sateuacan abdi walked imah. Kuring sok disiapkeun keur peuting lila lamun kuring sindang.

Hiji sore ieu waktu keur nganjang sejen ka Ruth na Berndt. Kuring walked kaluar tina susun abdi di garéja Pentecostal, meuntas stasiun karéta, walked sakuliah bujur lajeng trudged up pasir panjang. Di luhureun pasir I ngancik biasa ti munara cai onto nu jalan sisi nu ngarah ka imah maranéhanana, indit nepi léngkah batu pondok tur rang bel.

Ngan dibuka panto na dipapag kuring saperti biasa wilujeng sumping set. Salaku salawasna, Kuring ngarasa waktos warmly ditampi ku babaturan kuring. Eta dirasakeun jadi alus janten sareng maranehna. Kusabab kuring masih nyalira ulubiung, ieu leuwih penting for mun geus babaturan Christian rupa pikeun sosialisasi jeung.

Urang diuk, sakumaha biasa, ka handap dina sofa TV ruang tamu, dimimitian galecok, diawaskeun pilem, dikaitkeun, nginum kopi, diawaskeun pilem, dikaitkeun ... Dina pondok, naon salawasna kami dipaké pikeun ngalakukeun lamun urang patepung, jeung jam flew sakumaha biasa jauh.

Sometime mangsa malem panjang, abdi mimiti ngobrol ngeunaan perjalanan, sabab kuring sangkan pisan hayang balik on.

"Urut guruna Alkitab abdi di Alkitab Sakola Pentecost di Jönköping, Leif Svensson, bakal nyieun kampanye anyar di Éropa Wétan", kuring bébéja Ruth na Berndt.

"Kanggo Latvia deui?" Tanya Berndt bari manéhna nginum a sip leutik kopi na chewed up jajan.

Anjeunna geura-giru kabetot lantaran anjeunna kagungan minat hébat dina evangelization di nagara sejen, utamana di Éropa Wétan. video nu flickered on layar televisi maranéhanana, tapi kiwari ieu ujug-ujug euweuh urang éta kabetot dina eta. The lalampahan upcoming éta fokus, sarta eta malah sempet bray Ceuli babaturan kuring '. Aranjeunna terang yén Abdi sempet dipigawé jinis ieu lalampahan nu geus kaliwat jeung maranéhna terang sabaraha lalampahan tadi dimaksudkan pikeun kuring.

"No, Tallinn di Éstonia," Kuring jawab dina sual Smitty urang. "Ieu bakal struggles revival hébat anion nu, dina cara nu sami salaku kampanye I geus on di Riga".

"Naon fun" tabbed Ruth di bari manehna dituang sabagian kopi leuwih dina cangkir kosong abdi. "Dupi anjeun datangna?" Manéhna nanya, nyekel dina waktos anu sareng dugi plat jajan ka abdi yen bakal nyandak malah jajan keur karek dituang warung.

"Abdi sih suka," ceuk kuring, "tapi aya hiji snag leutik. Kuring ngan saukur boga duit keur perjalanan, jadi kuring teu bisa mampuh balik ".

Teu sangka atuh teu bener lantaran lamun kuring disebutkeun eta tukang. sababaraha Ieu tadi nyaéta nyatu duit. Aranjeunna nyokot toko populér tur sibuk di Ljungby. Tapi kami dipaké pikeun ngobrol kabuka ngeunaan sagalana, jadi kituna ieu estu euweuh begging on bagian kuring.

Urang terus ngobrol ngeunaan sagalana, tapi lamun bel tadi jadi satengah kaliwat welas, Teu sangka atoh yén ieu waktos pikeun ngeureunkeun Komunitas urang. paguneman dituluykeun bari di panto hareup méméh kami tungtungna parted.

Kuring walked handap pasir panjang tur sakumaha biasa tadi pintonan hébat ti puseur dina gelap. Streetlamps, imah sarta toko beautifully cahayana up di nu poek kana jalan deui ka apartemen kuring antara bioskop kota urang jeung stasiun karéta.

Sanggeus kami parted wengi nu mikir Berndt on naon anu kuring bébéja ngeunaan lalampahan Éstonia. Mun kuring hayang balik kana lalampahan, tapi kuring henteu boga kasempetan kusabab kurangna dana.

"Mun Chris greets kami deui sateuacan perjalanan, abdi gé masihan anjeunna duit," reasoned Berndt dirina.

pikiran ieu abdi terang tangtu nanaon tentang. Berndt ngawartoskeun kuring teuing engké anu anjeunna bade masihan kuring dana perlu, lamun kuring datang deui sateuacan perjalanan. Hal aneh éta yén kuring henteu.

Ieu bagian leutik tina gaib tur hidayah Allah jelas. Kuring kungsi dipénta duit lalampahan, tapi kuring ogé sempet ménta pamajikan hiji. Gusti ieu bisa dipake kiwari supados Abdi pas boga kasempetan pikeun meunang jawaban kana solat.

***

Ku waktu ieu kuring ieu ngawartoskeun yen pagawean. Unggal genep minggu, abdi dipaké pikeun neangan duit tambahan ti asuransi pangangguran, sarta ayeuna eta éta waktu deui. Ieu kuring ngalaman sagemblengna poho, tapi lamun Abdi sareng jari indéks abdi sesela muka amplop ti asuransi pangangguran, kuring nempo yén maranéhna kungsi nempatkeun dina duit tambahan waktu ieu. Ujug-ujug kuring kungsi sorangan mampuh dina lalampahan ka Éstonia.

Tapi hal tadi kajadian dina pikiran kuring. Minat iinditan ka Éstonia éta euweuh di dinya. Ieu kungsi kumaha bae ngiles bari I waited. Kalintang tiiseun di haté kuring pikeun kampanye rencanana di Tallinn. Kuring kungsi pancen euweuh kahayang deui ka indit Éstonia.

Kuring bébéja sobat Tomas, anu ngajak kuring ka garéja Pentecostal sarta geus meunang atuh Yesus, abdi ayeuna kedah duit tambahan dina akun. Anjeunna terang sabaraha Kuring hayang indit Éstonia, tapi nu ékonomi nu nempatkeun spoke di kabayang.

"Tapi lajeng éta bakal Allah anu sakuduna anjeun buka!" Anjeunna exclaimed spontaneously lamun kuring ka manéhna nu warta ngeunaan duit. Kuring pernah gé hilap jawaban kuring nalika kuring bit grimly, tapi kalawan dmana hébat ngawaler:

"No, teu."

Kuring teu bener nyaho naon ceuk kuring. Ieu sumping ngan kumaha bae kaluar tina sungut kuring na biwir kuring. Di dieu kuring geus berjuang jeung dipenta pikeun diidinan indit Éstonia. Nalika kuring tungtungna ngagaduhan kasempetan, ceuk kuring yén ieu moal Allah.

Ayeuna afterwards I ngarti yén éta nyaan ieu mah kuring anu ngomong eta. Ieu Roh anu kungsi diucapkeun ngaliwatan kuring. Dina raraga teu ngantep "nu spiritual" atawa sombong, abdi toned handap kitu, nya rada ku nambahkeun:

"Kuring teu ngarasa eta."

Teu sangka eta ditiup bit hadé ti janten kitu cocksure. Tapi sanggeus pernyataan anu zat ieu dibahas tungtung. Thomas pernah ngangkat hal deui - na mah teu salah. Hal tadi kajadian dina pikiran kuring ngeunaan kampanye di Tallinn. kahayang mah ieu tos rengse ditiup jauh jeung kuring teu bisa bener ngartos eta.

Kuring ngumbara nowhere wayah éta, sarta Kami salawasna syukur. Afterwards, abdi nyadar yén ieu Allah anu di jalan nu tadi ngajurung kuring dina cara miraculous.

***

Hiji awéwé ngora di Linkoping, ngan sababaraha bulan ngora ti kuring, ogé pikir rék balik dina lalampahan anu sarua. awéwé ieu sempet, kawas kuring, kungsi dipelak nepi dina kulawarga Kristen. Manéhna sahingga disimpen sarta sempet geus junun dianggo salaku hiji evangelist di paroki a. Sababaraha taun saméméhna manéhna geus patepung Yesus keur pembaharuan tur kiwari cicing hiji kahirupan ditugaskeun ka Allah.

Sababaraha babaturan nya kapaksa pikeun lila diusahakeun pangaruh dirina kana gabung kami on lalampahan endah tur Dongeng ieu salaku eta bakal hartosna datang ka Éstonia. Tapi manehna teu nyaho pasti sabaraha manehna bakal ngalakukeun. Bakal manehna nuturkeun atanapi henteu? Biasana ieu bener dina dua pikiran betah di maranéhanana susun dua-kamar dina Linköping.

Dina tabel di dapur cozy nya éta lembar sarua pasti dina home lalampahan kalawan kuring. Manéhna geus tangtu salinan tina brosur nice ngeunaan liner panumpang mewah, nu némbongkeun kapal megah on laut bulao jeung hudang bodas balik.

Aya, di apartemen nya, manéhna kapaksa gulat a duanana kalayan muka diri jeung ku Gusti Allah. Kumaha manehna bisa ngalakukeun?

Hiji waktu anu singget engké, abdi kungsi turun di pusat sarta geus rengse hiji pasualan. Di jalan lembur tunggang gunung, kuring apal éta sangkan ogé, abdi walked kaliwat newsstand a. Utamana salah sahiji headline ieu nempel kaluar ti batur, Jigana éta tengah tilu. Kuring glanced saeutik kacau eta lamun kuring diliwatan kios. The headline, ieu kalawan hurup hideung badag: "Ikmal sank dina Baltik dina peuting - leuwih 800 maot"

Najan löpsedeln dahsyat na ngareureuwas, jadi kuring nyatet eta bieu. Meureun kusabab kuring dianggap yén ieu teu pisan keuna kuring, sarta eta salawasna kajadian tempat sejenna teu "didieu". Sajaba ti éta, Teu sangka pamanggih salah, nu teu bakal mangaruhan urang di Swedia, tapi bangsa jeung nagara séjén. Kumaha mindeng ngalakukeun jalma na mah ieu teu saeutik béda waktu éta. Nalika kacilakaan sarta Bencana kajadian, éta salawasna batur di dunya. Teu lumangsung di Swedia jeung malah kirang merhatikeun Kami tina eta. pamikiran aneh, tapi hanjakalna tiasa.

Isuk hareup, kuring diuk quietly na ate sarapan di dapur mah nempatkeun di buckwheat kuring sarta sandwich jeung salami bari I absentmindedly listened ka buletin warta dina radio.

Newscaster dikaitkeun musibah gede di Laut Baltik. Ujug-ujug kuring ieu ngingetkeun ngeunaan löpsedeln Kuring kungsi katempo peuting tadi. A ferry sempet sunk, sarta leuwih ti 800 urang geus maot. Kuring mimiti ngadangukeun leuwih taliti. reporter ceuk nu ferry nu geus di jalan na ti Éstonia ka Swédia dina tengah peuting ngalaman Isro kaayaan lambak laut.

Éstonia? Tapi ieu ka Éstonia, Abdi tos Isro lalampahan kuring? Jeung ieu aya nu Leif Svensson anu iinditan jeung ngabogaan kampanye-Na. Anjeunna ogé kungsi disusun pikeun parusahaan badag nu bakal jadi. Leuwih ti éta, ampir kabéh Alkitab kelas sakola janten kalawan.

pikiran kuring anu interrupted deui lamun Newscaster ngulang ngaran ferry anu sunk kana lanté sagara, "Ngaran ferry anu Éstonia".

Ujug-ujug kuring ieu sagemblengna fokus jeung pamikiran dumbfounded: Éstonia? Teu yén éta kapal badag disebut yén bakal nyandak urang ka Éstonia?

Kuring dieureunkeun permén di kuring flakes teras nahan ka handap séndok nu. Sandwich Kidul jeung sosis dotted hayu atuh jadi, jeung Abdi ngagulung ka hareup tinimbang pilari dina tumpukan koran. Diantara koran tur reklarnblad I kokotéténgan pikeun brosur ka gancang dibere nyaho nami kapal.

Teu lila saméméh kuring manggihan eta. Teu tanpa sieun kuring melong gambar jeung kapal raksasa nu ngumbara proudly on laut kalawan foaming gelombang balik. panon abdi searched eagerly keur nami kapal, nu ieu ditulis dina hurup hideung jelas dina ferry badag. The kapal dina palang gambar memang ngaranna Éstonia.

Kuring neuteup dina brosur gambar éndah. News The sora kuring kadéngé moal malah panjang. Hijina hal anu kiwari eksis dina pikiran mah nami kapal: Éstonia. Kuring baca eta leuwih sarta leuwih deui. bangga dina Baltik nagara leutik urang M / S Éstonia sempet sunk ka handap. sobat Leif Svensson sarta sakabéh parusahaan na sempet sigana geus dina dewan. Sarta bakal ogé geus aub.

Nalika eta dawned on kuring nu bener éta Éstonia anu geus fallen, toted nepi ka patarosan dina sirah anjeun. Kuring diuk for jurus lila di méja dapur jeung neuteup dina sakedik brosur iklan amateurish ngeunaan kampanye jeung leuwih brosur profésional Éstonia, ayeuna katingalina bohong dina seabed Baltik. Ampir teu nyata jeung rada kabur, abdi ningal dua brosur bari I diusahakeun nunda babarengan gambar naon anu lumangsung. pikiran kuring indit ka Leif Svensson. Ujug-ujug eta pencét kuring mah kedah nyauran istrina, Sara. Manehna moal bakal balik kana perjalanan waktu ieu, sakumaha manehna kadang tuh. Manehna kungsi, diantara lain perkara, dituturkeun ku Riga dina lalampahan sarua kuring dina kasempetan séjén. Tapi waktos ieu, manéhna geus dipilih tetep di imah. Kuring diangkat telepon corded beureum mah disambungkeun ka 036 nomer ka Jonkoping.

Ngan sababaraha sinyal bisa lumangsung sateuacan manehna diwaler. Meureun Sara diuk na diawaskeun telepon dinten eta, sabab ieu sigana loba nu disebut na hayang ngadéngé naon anu lumangsung. Leif miboga loba babaturan na terang pastina oge loba jalma liwat tugas maranéhanana. Pasti aya ogé loba kulawarga siswa anu hayang neangan informasi ngeunaan leuwih maranéhanana dipikacinta. Sara dikonfirmasi nu Éstonia ieu kapal Leif jeung sakabeh pihak éta on. Ku kituna manéhna ceuk kalimah a nu kuring moal poho:

"Tapi kuring teu boga pisan harepan ..."

Manehna kungsi kituna euweuh harepan yén Leif sempet fared. Sarta anjeunna henteu. Anjeunna jeung pendeta sejen, Lennart Niskala marengan jauh tina kelas Alkitab, sesa pesta, sarta ratusan séjénna tiwas wengi anu di bojong laut nalika Éstonia sank dina lima belas menit.

***

Kuring geus dipikir acara ieu leuwih ti sakali. Kuring bisa geus di dewan Éstonia. Gantina handap sapanjang dina lalampahan ka Éstonia, abdi milih cicing di imah, sabab kuring teu "ngarasa" kanggo eta.

Wanoja ti Linkoping, ku jalan, ngaranna Marie, mutuskeun pikeun sababaraha alesan nu diperlukeun keur indit Israel tinimbang ka Éstonia - sanajan manehna mimitina mutuskeun pikeun gabung lalampahan kampanye Leif Svensson urang.

Nalika kuring engké diajar yén kuring sadar malah langkung kumaha incredibly Gusti kungsi dipingpin nya jeung kuring.


Tina buku The wengi pangpanjangna di Christer Åberg diterbitkeun ku penerbit Semnos . Bab 2: Lalampahanna kalawan Éstonia. Kaca 25-36.


Publicerades lördag, 28 september 2019 01:20:06 +0200 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 16 oktober 2019 00:18
Be för mig imorgon får jag reda på om jag har cancer Tack

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

Apg29 använder cookies. Genom att surfa på Apg29 godkänner du användandet av cookies.

↑ Upp