Language

Apg29.Nu

Start | TV | Bönesidan | Bibeln | Läsarmejl | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

baku Romadhon

Romadhon geus dumasar enkripsi, sertipikat digital sarta tanda tangan digital (pakait tanda tangan di purchases kartu biasa).

pil

Romadhon merlukeun sababaraha software dipasang dina komputer. Lamun meuli kaeusi karinjang balanja digital maranéhanana sarta pilih "bayar jeung kartu kiridit" nyokot rupa komunikasi. Sertipikat dikirim deui mudik, a dual pesenan bayar digital anu dijieun sarta dibikeun kadali bank dijieun. Pikeun kaluar sahiji kenop enkripsi anu timbul di supermarket kitu aya hiji konci root disebut pikeun sakabéh pamaké sarta diwangun kana software nu.


Av CashOnly
torsdag 7 november 2019 23:15

Romadhon téh proyék sarta standar global mayar aman sareng kartu kiridit on Internet. Ieu utamana ngeunaan commerce éléktronik sarta pembayaran ti tagihan. proyék ieu dimimitian dina pertengahan 90an. akronim nu nangtung pikeun urus Electronic aman nu di Swédia nyaéta urus éléktronik aman. Tukangeun kreasi standar urang éta pausahaan badag kayaning Visa, MasterCard, IBM, Microsoft sarta Netscape. Nalika ieu pilot project milu ti Swédia sababaraha bank ageung tur Pos Giro.

Romadhon geus dumasar enkripsi, sertipikat digital sarta tanda tangan digital (pakait tanda tangan di purchases kartu biasa). Data teknis dijieun disebut maya ( "jieunan") kartu kaasup ngagunakeun sertipikat digital sarta ku hiji angka kartu kiridit énkripsi geus dikirim. Ieu bank tur teguh Verisign anu ngadalikeun sarta sertipikat masalah mun duanana pamaké kartu na usaha. Verisign mangrupakeun subcontractor kana acara. Sudagar sertipikat béda bisa dibandingkeun jeung cap mayar eta kaliwat dipaké nalika nyieun deduksi keur meuli kartu kiridit.

Romadhon merlukeun sababaraha software dipasang dina komputer. Lamun meuli kaeusi karinjang balanja digital maranéhanana sarta pilih "bayar jeung kartu kiridit" nyokot rupa komunikasi. Sertipikat dikirim deui mudik, a dual pesenan bayar digital anu dijieun sarta dibikeun kadali bank dijieun. Pikeun kaluar sahiji kenop enkripsi anu timbul di supermarket kitu aya hiji konci root disebut pikeun sakabéh pamaké sarta diwangun kana software nu.

Cyber ​​Cash geus mantuan ngamekarkeun Romadhon jeung ogé boga sistem sarupa disebut SIPS. Romadhon tur CyberCash ngagunakeun tipe sarua enkripsi. Verifone nyaéta pausahaan sabudeureunana sejen ngagunakeun standar Romadhon, sarta anu lamun eta diuji. Jeung Romadhon tur sarupa sistem, Anjeun teu bisa nransper duit antara individu, salaku nagara coba pikeun nyegah laundering duit jeung kawas. Salaku kalawan cashless jadi loba sejenna lajeng nganggo Romadhon teh teu pangmayaran leutik kusabab waragad manajemén tinggi.

Komputer jeung pausahaan komputer - dunya éléktronik tina tulang tonggong keuangan

Ieu di '50an jadi bank laun mimiti ngagunakeun komputer jeung téhnologi telekomunikasi di operasi maranéhanana. Sababaraha pamikiran malah dina waktos anu di sistem cashless geus sumebar ka sakuliah Amérika Serikat nu bakal jadi numbu ka jati. Éta disebutna sistem hareup mungkin tina EFTS (Dana Electronic Mindahkeun System). Tapi éta dina mangsa '60s jadi kamajuan patali komputer dimimitian leres. Ieu bank manajer tengah vurmade neneng keur computerization di panggung baheula ieu. Hiji éta John Reed di Pagawe Citibank (engké pupuhu dewan aya) anu dijadikeun hiji sakabéh cabang jadi otomatis.

Ieu minat computerization diantara manajer tengah éta mah ukur aya di Amérika Serikat. Malah di Spanyol, digawé kana hal disebut COAS (Komisi of Operasi na Automation). Salah sahiji tes pisan pangheubeulna di Amérika Serikat ti pangmayaran instan numbu ka jenis kartu ID dijieun dina taun 1967 di Wilmington dipingpin ku Bank Delaware. Ieu IBM asalna nimukeun magnetremsetekniken hihihi nu geus didadarkeun salaku "kado ti dunya IT keur dunya perbankan."

Di Swedia Tabungan Promosi anjog pribadi Sven G Svensson ngajengkeun mimiti keur computerization sahiji bank tabungan. Salaku awal salaku abad 50 dilaksanakeun konferensi taunan di Saltsjöbaden patali Perbankan computerization. 90an éta dékade éta nalika Internét diasupkeun ka dunya bisnis. Pausahaan mindeng dimimitian ku kagiatan séjén tapi pamustunganana jadi parusahaan komputer utama. Ieu lajeng sering dihijikeun kana raksasa perusahaan badag.

Burroughs éta misalna hiji parusahaan komputer ageung, kalawan tekenan dina dunya perbankan. Burroughs diwangun kaasup Swift. Ieu hiji sistem internasional pikeun komunikasi antara bank. Hiji pausahaan bebas badag saméméhna éta Sperry. Burroughs diréktur Michael Blumenthal, junun 1986 ngagabungkeun Burroughs na Sperry mun Unisys. Blumenthal sempet ogé saméméhna geus Menteri Keuangan.

Sejen pausahaan sajarah penting dina konteks ieu, Remington Rand. bisnis Unisys geus diwangun, alia antar ka neruskeun gawé dina Swift sarta ngurus sistem badag peti RFID-tagged keur nama militer urang. RFID nyaéta téhnologi nu transmits saeutik informasi ngagunakeun gelombang radio. Salaku wajib urang tingali, ku sesa buku teh nya eta tina segi RFID loba koneksi ka masarakat cashless. sistem operasi Microsoft urang digunakeun dina ATM geus disebut di luhur. Sistem operasi Linux Ubuntu ogé kungsi dipaké dina ieu, mayoritas server Internet sarta Sistem komputer gedé pikeun supercomputers.

parusahaan conto sejen, dina Finlandia jeung Swedia aktif parusahaan IT Tieto diantara hal séjén syssIar ku issuance kartu kiridit di sababaraha bank. Facebook geus Isro kana industri pembayaran serius. Pausahaan meluncurkan maya (semu atawa malah jieunan) mata uang dina 2011 jeung pausahaan game komputer

eung geuwat on. Facebook ogé rencanana pamaké 500 juta bakal bisa mayar ku kartu kiridit via chatappen Rasul. Ngagunakeun sarana obrolan software nu "Obrolan kana téks." Eta ngirimkeun kalimat antara aranjeunna laun (tingali Obrolan telepon), e-mail kawas na mail biasa.

Facebook ogé geus alat pikeun fraudsters, kayaning nyieun hiji sisi Ica -like liwat mana dina sababaraha kasus rampok jalma rébu kronor ku kauntungan dugaan dina kompetisi hiji. Ieu bisa dilakukeun ku cara ngumpulkeun data dina buleud bank. Parusahaan Apple geus diwangun nepi database badag data kartu kiridit keur nasabah anu boga kartu. Pausahaan komputer hoyong masarakat cashless mangrupa sabagean sabab geus intimately numbu ka produk maranéhanana. Beuki cashless beuki komputer.

Salaku pamaca meureun ditebak kusabab basa, taya 20 taun heubeul anu wrote buku ieu. Geus digarap ku komputer dina hiji atawa cara séjén pikeun rada sababaraha taun. Kumaha heubeul Kami, Abdi teu ngalakukeunana, kumaha oge, disebatkeun kusabab alesan privacy. A iaktagelse subjektif spontan. Eta bakal nyandak hirupna, jeung tulisan ampir satengah buku saméméh Abdi datang di sakuliah réaksi négatip tunggal arah masarakat cashless ti gigir industri komputer urang. Tapi éta ngeunaan hal éta lumangsung ampir 50 taun ka tukang. dunya komputer dinten ieu teu sigana geus nyokot itungan maranéhanana sarta ditempo kumaha négatip masarakat cashless.

iwal nu mangrupa ngeunaan hiji lalaki ngaranna Paul Armer ti Rand Corporation, sarta geus aya-profil tinggi isu privasi éta 60 telat urang sabudeureun pangmayaran cashless. Anjeunna spoke ieu di Sénat AS. Urang bakal butuh leuwih lalaki sarta awéwé sapertos di dunya komputer kiwari. Aya tangtu kritis urut jalma bank. Tapi mana aya nu kritik ti dunya komputer? Armer ngaku moal malah ngaleupaskeun nami tina rékaman manten anu keur extent sababaraha bisa nangtukeun individu.

Dina karyana diperlukeun Armer dina hiji waktu, data di gajih dina industri komputer. Ieu teu yen manehna dijieun bisnis on kartu punch ka toko data dina naon heula ceuk pikir cara anonim. data nu diwangun solely tina gaji, atikan sarta pamisah geografis kotor kana tilu wilayah. Nalika Paul Armer lajeng dumasar item dina urutan, manéhna bisa langsung (anu teu dimaksudkeun ti mimiti) tingali anu ieu ngeunaan anu kagungan gaji pangluhurna. Ieu mimiti komitmen na kana sawala ngeunaan privasi versus integritas kahareup nu deficit sakumaha pangmayaran Wasalam cashless.

Bisa oge sambungan pangpentingna antara kontantlöshet na komputer nyaeta aranjeunna anu cashless disebut e-duit, iwal disimpen dina kartu prepaid ogé disimpen di server komputer dina wangun disebut duit jaringan. Lamun nganggap komputer kumaha aman, jadi meureun eta gantina bakal jadi aman pikeun ngeureunkeun sirkulasi tina kandang Hamster.

Pikeun maranéhanana anu ngan boga kapentingan nu tangtu dina komputer, kuring nyarankeun teu mésér komputer. Ulah meuli komputer ngan sabab bisa jadi alus keur boga kadang. Anjeun tiasa hirup tanpa. Ieu prinsip nu sarua teu meuli mobil anu ampir ngan nangtung di garasi. Kusabab pausahaan komputer keukeuh beuki loba jeung nyoba foist on kami kontantlöshet na Big Brother ngarah moal ngajual salaku loba komputer sakumaha maranéhna keukeuh. Eta oge pohara kapaké jeung senang hal ngalakonan jeung komputer. Hiji alesan badag naha kuring masih tahan kana komputer nulis buku ieu. komputer téh alus teuing sakumaha perpustakaan, mesin tik na kaulinan beresih.

Tapi bakal jujur, suku kuring di komputer maot saeutik tiap sarta unggal waktu Kuring geus ditulis dina buku ieu. Hiji hal anu tangtu. Mun masarakat cashless total kana kami, aya ukur hiji hal pikeun nyarankeun. Total tur umum téhnologi Boikot. Teu jenis hal anu geus hushĺllsabetet ulah tapi sagalana sejenna anu boga fungsi komunikatif tur informatif. Ieu mangrupa nasehat jujur ​​ti panulis anu bener cinta téhnologi. Dina tiori, a sahingga badag téhnologi parsial Boikot sono kontantlösheten. Eta moal bisa aya tanpa téhnologi. Cash bisa ngatur tanpa listrik jeung téhnologi (iwal ku hal mun manufaktur). Aranjeunna geus dipigawé sangkan sababaraha abad.

Sanajan abdi hoyong nuluykeun ngagunakeun komputer sangkan teu hartosna yén sababaraha kali kuring fantasized ngeunaan gagasan eta saukur mungkas nepi ka komputer. Wondered naon hirup bakal jadi tur meta tanpa. The monitor masarakat jeung kadali warga beuki loba ku komputer. Sigana aya euweuh tungtung ka kasangsaraan nu. Kitu baé, anjeun tiasa meunang saeutik leuwih restrictive, sarta sakumaha salawasna pamikiran ngeunaan naon eusina dina komputer Anjeun.

Nalika masarakat cashless pinuh bakal némbongkeun beungeut awon na, meureun kuring gé hayang Kuring kungsi maén bal dina rarancang tuntas serius di tempat nepi ka boga komputer sakumaha salah sahiji kapentingan abdi. Meureun kudu geus sababaraha jenis aktivis militan di tempat nu sempet pegat mimiti komputer imah PCS kalawan pipe beusi. Ngadeg di luar puseur mainframe komputer kalawan placards nu maca "Aéh ka komputer!". Tapi lajeng di sisi séjén, meureun moal buku sumping ka jadi.

Meureun aya jalma anu ningali kuring salaku reactionaries teknis. Nu sanes kasus pisan. Naon bakal paling kawas lalaki kalawan lebet bakal skip bécék cashless solokan. Jang ngalampahkeun ieu, salah mimitina kudu nyandak sababaraha léngkah mundur. Kusabab téhnologi bisa garapan pinuh pikeun hal positif deui. Tungtungna, éta bisa kalayan gampang disimpulkeun yen tanpa penemuan komputer jeng moal masarakat cashless aya dina formulir modern na ditangtoskeun.

Urang nu pamakéna anu mayar pangmayaran

Kumaha ceuk Wakil Gubernur Lars Nyberg sacara harfiah dina Kuliah dina Séktor Financial Uni Kongrés di Balsta taun 2008.

"Ieu gampang dina pamikiran mimiti percaya aya trade jeung bank anu bayar bageur nawaran reureuh di keur bayaran. Tapi teu nu basajan. Padagang kedah geus waragad maranéhanana katutup, disebutkeun maranéhna teu bisa ngalaksanakeun bisnis maranéhanana. Jeung sarua mana pikeun bank. Ku sabab eta, popping biaya sagala pangmayaran ahirna nepi ka tanda dina barang sarta jasa urang meuli. susu jeung sayuran bisa jadi bit leuwih mahal di toko na deposit ongkos bit nurunkeun di bank ti ngalakukeunana disebutkeun jadi kasus nu bener. sahingga éta pamakéna tur nasabah bank di pamustunganana mayar biaya sagala pangmayaran Tapi kami teu ningali éta alatan éta, urang nu ngarah ka yakin yén aranjeunna -... atawa nu batur ieu mayar "

kituna eta ngomong, hiji jalma dina Riksbank, pikeun sakali, kabeneran taranjang. Aya klien tur pamakéna anu mayar pangmayaran. Hayu ayeuna urang ulah nagging ngeunaan sabaraha bayaran tunai muatan nepi dagang na bank. Bank anu, saliwatan, rata-rata earn sababaraha ratus dollar di kauntungan murni per taun Swedia. Najan kitu, anjeun tiasa ngobrol ngeunaan "dagang goréng" lamun eta teu tiasa deposit takings poean maranéhanana di bank. Bank Nasional hayang urang ngagunakeun kartu kiridit leuwih sangkan salaku erroneously meunangkeun deui "ékonomis optimal". Nyberg hayang ogé dipikaharti kieu tapi teu jauh ditumpes ku sangkan bebeneran.

Dina ceramah dina pertengahan 90 Éta lamun Stefan Ingves éta pernyataan nu timbalan patih urang, manehna nuturkeun.

"Kanggo bank, ogé toko tina rupa-rupa, nanganan tina catetan jeung koin salaku hasil tina smĺvärdestransaktioner rada ongkosna mahal."

"Dina rasa lega, éta desirable nu leuwih transaksi anu dipigawé sacara éléktronik saprak kukituna processing kertas basis mahal dinten ieu bisa ngurangan salajengna."

Ingves pernyataan munggaran nyaeta sahingga lengkep palsu. Éta pamakéna teu bank, sarta perdagangan anu pamustunganana dicokot biaya tina pangmayaran. Pernyataan kadua contradicts nu Riksbank urang disebut "neutrality". Hartina, éta paménta populasi pikeun kas nu ngatur balaréa. Eta ngabela nu Riksbank kabuka kontantlösheten.

Memang bener nu jadi acan sorangan bisa mutuskeun keur pamakéan tunai atanapi kiridit kartu. Tapi lamun urang terus brainwashed ku bank, media, instansi pamaréntah jeung nu lianna méré prioritas pilihan cashless sakumaha eta boga dina kayaan psikologis, dipiceun bagian badag tina kaputusan. Hanjakal, loba jalma ngan ulah nagging atanapi nalika anjeun deceived ku kaunggulan ngahasilkeun palsu. Pikeun loba urang éta rada rangsangan kana lalawanan. Biaya kartu kiridit keur diteundeun rusiah jumlah anu kacida gedéna di bank jeung pausahaan kartu kiridit. Sajaba ti éta, ngan tepi jeung pausahaan kartu kiridit gaduh hiji panon on naon sabenerna lumangsung di kontantlösbrott.

bagian badag industri nanganan tunai mindeng boga inohong beton pikeun némbongkeun tapi "nyaho" acan nu manajemén téh "pisan mahal". organisasi béda jeung jalma wadul bitterly yén "penanganan tunai waragad sums gede pisan." Kawas dina watesan pangmayaran sabenerna, éta urang, anu pamakéna anu pamustunganana ogé mayar manajemén tunai. boga bisnis nyokot duit kaluar tina dompét sorangan, contona, bayar di penanganan tunai, Loomis. Dina awalna, bank sangkan lolobana waragad keur bayaran dina perdagangan tapi tungtungna éta konsumen anu bayaran. Kiwari kami geus ngadeg nu pamustunganana mayar duanana pangmayaran sarta manajemén tunai. kituna Geus waktuna eureun whining ngadegna.

Dina loba konteks sejenna ditulis wungkul yén pangmayaran bakal ngarugikeun duit bisnis. Teu ngabedakeun antara waragad sosial nyata, waragad bisnis jeung expense individu urang. Éta sawenang ngobrol ngeunaan widang naon waé nu tilu waragad béda gumantung kana naon ni'mat propaganda. Hal anu sakuduna salawasna nerapkeun nyaeta anu pamustunganana bayaran. Dina hal ieu pamakéna.


Publicerades torsdag 7 november 2019 23:15:44 +0100 i kategorin Följetong och i ämnena:


1 kommentarer


x
Inge
fredag 8 november 2019 03:50


Hej Christer.

Du hade tidigare en länk där man kunde ladda ner hela häftet till Pdf. Har du möjlighet att lägga upp den igen?
Eller om kan du tipsa om var man kan köpa boken?


https://www.google.com/url?q=https://www.apg29.nu/den-kontantlosa-konspirationen-ladda-ner-gratis-pdf-bok-30379&sa=U&ved=2ahUKEwim69vGzNnlAhWi5KYKHcHWDM8QFjABegQICBAB&usg=AOvVaw0XCOWiBYER0RUmz0yjM7m_

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet pĺ Bönesidan

mĺndag 18 november 2019 02:16
Gode Gud möt mej ! Jag mĺste bli fri.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp