Language

Apg29.Nu

Start | TV | Bönesidan | Bibeln | Läsarmejl | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

The jangkung nu bisa geus crumbled

Perkara teu sabaraha euyeub batur nyaeta jadi "owns" anjeunna ngan hiji gudang tempat saeutik henteu resep dina sistem komputer.

"Bolay tunai tur jadi Cash Smart!" pisan rugi pikeun bisnis. Ieu ukur tepi Irakus anu kauntungan ti éta.


Av CashOnly
fredag 1 november 2019 18:17
Bok/Följetång

Wangunan mana Amérika Express ieu kantor pusatna di New York geus miboga ngaran béda. Tilu Dunya Center Financial, Amérika Express Parongpong, sarta engké 200 Vesey Street. wangunan anu dirancang ku arsitek Cesar Pelli sarta réngsé dina 1986. Ieu ruksak salila 11 Séptémber serangan sarta diungsikeun samentara pikeun perbaikan. Ieu mangrupa bagian ti kompleks wangunan, anu Center Financial Dunya. Saméméhna, salajengna panto ka munara heubeul kembar Dunya Trade Center. 1993 detonated bom di Dunya Trade Center salah sahiji nyampak. Ieu usaha gagal ku teroris mangtaun hiji munara ka ambruk dina lianna.

Salaku ngarasa panasaran éta wangunan Amérika Express éta baheulana markas sahiji hasil tina krisis finansial bank bangkrut Lehman Dadang. Lehman Dadang ieu direbut sanggeus bangkrut sahiji bank Britania Barclays. Lamun gantina geus diarahkeun atawa misdirected serangan teroris ngalawan Amérika Express meureun geus hiji outcry. Amérika Express mangrupakeun nyaéta pausahaan kartu euyeub. Meureun éta dina kasus ékstrim euweuh geus euyeub saprak duit digital maranéhna bakal Pura Isro pikeun kampanye teror ngagabung mungkin ngalawan bank, puseur data jeung pausahaan finansial lianna.

Di dunya cashless téh kabéh "sarua". The rekening cashless anu komputasi sarua. 

The jangkung nu bisa geus crumbled kaleungitan $ 100 dina runtuhna cashless bari "Richard Beunghar" bisa leungit jutaan. Ieu bisa dibandingkeun kalayan potongan makalah ngeunaan nu nyebutkeun sabaraha baé owns. Cakram kertas bisa ditulis dina sejenna, tapi di rekening basisna komputer anu di hiji cashless jeung perbankan bencana lengkep gunana. Perkara teu sabaraha euyeub batur nyaeta jadi "owns" anjeunna ngan hiji gudang tempat saeutik henteu resep dina sistem komputer. Cash sarta hususna emas jeung pérak, kumaha oge, sabanding jeung beungeut maranéhanana, fisik sarta nilai nyata.

Kungsi eta handapeun sababaraha kaayaan sejenna (bom atanapi kapal terbang) geus mungkin pikeun ménta salah sahiji Kembar Towers (ngahaja atanapi ngahaja) tumiba ka sisi jeung naksir ka Amérika Express Tower? Naon kamungkinan yén hiji téroris ngabajak pesawat (ngahaja atanapi ngahaja) geus bisa Ram markas Amérika Express di tempat salah sahiji nyampak di Dunya Trade Center? Kumaha eta bakal dampak kana Amérika Express, konsumén kartu kiridit, dunya sareng pandangan kontantlösheten? pangarang henteu mumpuni pikeun ngajawab salah sahiji patarosan ieu tapi rada ka nyetel poto eta. Sagalana nempokeun sabaraha rawan sistem cashless terpusat ku kantor sirah dijagi sarta puseur data.

Naon cara mendacious pikeun nganyatakeun diri!

Di dieu hiji conto leutik ti sababaraha taun ka pengker dina koran sore mana boh koran jeung Riksbank nganyatakeun diri leres tur manipulates nu maos. Ieu di Aftonbladet Séptémber panungtungan 2010. artikel ogé bisa maca éta kontan sabenerna ngaronjat dugi 2008 kitu, hiji tugas metot. sésana nyaéta propaganda. "The National Bank percaya yén kartu kiridit téh competing jauh uang na koin" wrote koran teh. koran nu dicampurkeun mimitian ku meureun konsep kiridit sareng kartu kiridit di dieu.

A wawakil Bank Nasional adzab kaluar nu tunai miboga taun fallen tina jalan. Ieu di poé nalika lima puluh trout

éta ngeunaan ngaleungit. Najan kanyataan yén artikel kungsi diajar yén éta téh DPR anu bakal invalidate nu koin jeung Riksbank anu robah sistem mayar mun meunang artikel nu gambaran yén robah dina jumlah kas téh ngembangkeun papisah spontan. Saprak waktu éta, bank, politikus jeung Riksbank steered panyabutan tunai kalawan fist beusi ku putusan parlemén, manipulasi jeung propagada. Ieu kawas kajahatan diatur bakal "ngaduga" yen bakal aya deui kajahatan lajeng buka kaluar na ngaéksekusi kejahatan nu saméméhna "diprediksi".

maca bisa jadi pikir nu Kuring nyieun gunung a kaluar spring a. Tapi bagian leutik ieu ogé dimaksudkan salaku palajaran dina maca kritis. Naon bener? Éta leres? Kumaha ngeunaan nyobian pikeun ngamanipulasi maca? Ku kituna salah sahiji kudu sok baca ulah keur scammed. Sanggeus unggal artikel nu maca kedah dina lima menit tranquility heran naha naon anu ditulis bener bener. Sering anjeun tiasa lajeng ngaliwatan analisis teu pisan jero mun disimpulkeun yen henteu. Teu hésé keur prediksi kahareup mun anjeun diri nyieun eta.

manipulasi kecap

Hal nu kudu disebutkeun teh "muter kecap" yén pamakéan propaganda cashless. Maranéhanana ngomong tunai bébas lantaran keur disada leuwih positif tur meunang kas némbongan salaku hal pangdeukeutna ka bala kainféksi. Kuring sorangan geus katempo ngaliwatan Bluff tur salawasna nganggo cashless Kecap. Éta comparable kana bédana antara kecap dipasrahkeun ka korsi roda na korsi roda. Tapi dina hal dimungkinkeun, basa geus robah pikeun hadé.

Hijina benefit praktis pikeun boga ordvrängeriet ngagunakeun kecap tunai bébas nyaéta lamun ayeuna rék kasampak di informasi cashless sudut positif (baca propaganda). Teras Anjeun tiasa milarian dina cashless kecap gaganti cashless. Sadar tangtosna yen loba henteu sakumaha ngarojong cashless indoctrinated ogé kadang nganggo cashless Kecap.

A prank nyaéta ngagunakeun kecap Inggris tunai (cash) nalika dina kanyataanana eta sagemblengna téhnologi cashless. Best of raping basa Swédia téh cukup, Swedbank jeung nu lianna salaku Bank migunakeun kecap tunai palinter. Di dieu mah mangrupakeun cutatan tina ramatloka Swedbank urang.

"Naha teu nyandak kaluar duit ti kartu debit Anjeun mun anjeun balanja di toko. Lajeng anjeun moal boga hiji tikét tambahan pikeun bank. Anjeun oge bisa mundur duit ti ATM. Tapi teu jadi tunai palinter".

Hiji, mun mungkin, sanajan leuwih bodo panggero ti Internet nyampurnakeun dumspråket.

"Bolay tunai tur jadi Cash Smart!"

Tina nalar, bisa ngarti yén bakal aya tunai pinter nyaeta ngagunakeun sakumaha saeutik kontan sabisa atanapi preferably taya pisan. Kalayan kecap ordlogik bad ieu bakal laksana mean palinter kana gerak salaku saeutik-gancang. Keur hiji Kemranjén dahareun bakal kalaparan sorangan pati. Tempo kumaha anjeun coba pikeun ngamanipulasi kami kalawan basa?

Anu boga waktu pikeun mundur duit di dahar beurang?

Hayu urang ngulang Swedbank petik di bagian saméméhna.

"Naha teu nyandak kaluar duit ti kartu debit Anjeun mun anjeun balanja di toko. Lajeng anjeun moal boga hiji tikét tambahan pikeun bank. Anjeun oge bisa mundur duit ti ATM. Tapi teu jadi tunai palinter".

Anjeun teu ngobrol ngeunaan eta tinimbang leungit waktu alternatif kedah ngadamel irritating loba withdrawals ku cara nyokot kaluar duit di toko atawa vending mesin. bank téh mindeng deukeut deal a. Di mesin ATM na nyimpen eta oge antrian. Di bank janten antrian pondok tur counters bank kirang beuki Anjeun ngatur pikeun ngamanipulasi jalma mun mundur duit nguap. Atawa anu eta dimaksudkan pikeun unnecessarily ngabogaan meuli pek diapers di toko sarta mawa sabudeureun ngan mun meunang duit tunai. Beuki jalma ngawitan meuli bar bonbon lajeng menta SEK 200 dina kas, beuki whining meunang eta ti toko, tur éta sabenerna hal katuhu. "The toko perbankan" dina kotak kantor téh

"Bolay tunai tur jadi Cash Smart!" pisan rugi pikeun bisnis. Ieu ukur tepi Irakus anu kauntungan ti éta. Hanjakal, éta alesan anu bisnis harping on kartu kiridit. Éta nu pangmerenahna pikeun mundur tunai di bank. Satuluyna anjeun di pangalusna bisa mawa kaluar surplus bulan pinuh urang dina kasempetan tunggal.

Tyvärr har bankernas öppettider och för få bankdiskar under en längre tid gjort att arbetande personer haft svårt att själv hinna ta ut pengar på lunchen eller efter arbetet. Ofta har banken bara en enda bankdisk där det i bästa fall går att ta ut kontanter. Tidigare fanns det både två och tre. I till exempel livsmedelsbutiker är det en självklarhet att man öppnar en extra kassa när det är lång kö. Varför skulle banken inte göra likadant? Extra arbetsplatser i banken är även en fördel om något skulle krånga eller dra ut på tiden.

Kasusah tina withdrawing duit di bank henteu hartosna yén mesin ATM na deal nya pilihan alus. Ieu ngan nunjukeun yen anjeun sadar dikawasa sagala titik dimana. Teu saeutik anu ditarikna bank aman. Atuh ogé wani janten kawijakan pasar tenaga kerja saeutik, jalma bakal dianggo hadé kalawan gawe beurang pondok sarta dahar beurang deui, teras urusan bisa dipigawé. Naon anu lumangsung nepi ka nu diusulkeun dinten Maret sextim- atoh?

pausahaan kaamanan swasta

Anu teu gaduh sababaraha kali katempo lalaki atawa awéwé di baju seragam poék mawa sabudeureun tas kaamanan beurat kalawan kontan. sajarah perusahaan anu jejer ngeunaan takeovers na mergers. Hiji conto teh parusahaan kaamanan ABAB (diadegkeun dina 1964) yén sanggeus sababaraha taun janten Partena Kaamanan. Partena Kaamanan geus dina gilirannana dijual ka Sodexho (Perancis), Falck (Dénmark) jeung Grup 4 Securicor (UK).

Grup 4 Securicor ieu sigana mah leuwih hade dipikawanoh dina G4S akronim sarta depot tunai parusahaan di Swedia ieu rampok ku helikopter perampokan. parusahaan induk Britania, G4S nyaéta pausahaan kaamanan panggedéna. Sacara internasional, pausahaan ngoperasikeun di leuwih ti 100 nagara.

Pausahaan ieu dibagi kana sababaraha sub-kagiatan.

Dipikawanoh lega nyaeta Securitas kantor pusatna di Stockholm tur ngoperasikeun di loba nagara. Pausahaan geus miboga sababaraha ngaran na diadegkeun dina 1934 di Helsingborg ku Erik Philip-Sujana salaku Hälsingborgs panjaga. logo diwangun sabagean tina tilu titik-titik beureum symbolizing kajujuran, vigilance na helpfulness. Ieu Melker Schörling, anu di sabudeureun 1990 dijieun Securitas sacara internasional. Sabudeureun giliran ti milénium ka, Securitas mundut nepi ka dua pausahaan kaamanan AS badag Pinkerton na Burns.

Securitas dibeulah nalika pangadeg teh dijual ka dua putra. Eta ayeuna disebut G4S teh bagian asing tina "Securitas Sakulawarga warisan" (baca beuli). G4S katelah di Swedia saméméhna Falck Kaamanan. Nya kungsi markas taun Falck Aula di Stockholm. Falck Kaamanan anu dipikawanoh di sambungan jeung hal pangadilan disebut gawang Falck atawa gawang Cam. Ieu patali jeung suap tur Stockholm Angkutan.

asal Loomis bisa disusud deui nalika éta Amérika Lee Loomis ngadegkeun Cleary Creek Comercial Company nu mawa emas jeung suplai di Alaska. pausahaan Loomis keur angkutan jeung kandaraan Armored (di dunya kahiji éta salah sahijina) meuli nepi a bisnis sarupa ti Wells Fargo. Dina 2000 mimiti kaasup pausahaan dihijikeun Securitas. Loomis téh sahingga mimitina hiji parusahaan Amérika dina mangsa nu bakal datang jadi parusahaan Securitas.

Perusahaan penanganan tunai dua panggedena di istilah sirkulasi kiwari Loomis na Norwegia Nokas. Hiji bagian anu kacida gedéna di tanggung jawab ka kas signifikan sarta manajemén maranéhanana boga dua

tatanggana. Norwégia jeung (salaku wajib urang tingali engké dina kitab) Finlandia ku Swédia ngamungkinkeun hiji privatized Finlandia mints ngahasilkeun tunai Swedia. Ieu gélo teu gaduh pinuh kontrol nasional jeung kaayaan leuwih kas asup jeung ngaliwatan Swédia.

Nokas diadegkeun dina 1987 salaku hansip Service of Heine Wang. Operasi anu dipigawé utamina di nagara Nordik sarta kantor pusatna di Tonsberg. Nokas Reserve di Gothenburg ieu baheulana kawanoh salaku Skandia Reserve. penanganan tunai Nokas di Sverge Wewengkon ieu baheulana kawanoh salaku G4S. Nokas ogé owns 1995 diadegkeun Swedia Bevakningstjänst (SBT), nu jadi parusahaan kaamanan panggedéna katilu di Swédia. manajemén koin ieu diatur sering ku usaha leutik. Swédia geus kalibet dina proporsi signifikan kas di dunya. sadaya

kituna hangs di no way disambungkeun, Securitas, G4S-Falck Loomis- Nokas.

Kadangkala hangs pausahaan kaamanan tur papanggihan babarengan. Kjell Lindskog diadegkeun dina 1995 pausahaan SQS Kaamanan Qube System. Lindskog nimukeun hiji kantong kaamanan jeung tinta na éléktronika nu parusahaan nya éta kahiji ngagunakeun. téhnologi kaamanan geus kaasup GPS sareng coding of tinta. Lindskog ogé geus diwangun mobil balap jeung nimukeun varian rékét ténis sarta kutub ski. Survey pausahaan sarta hubungan silih maranéhna geus pasti geus kirang ngabingungkeun pikeun pamaca nya éta pikeun panulis di awal.

The vans mawa trumpeting tunai evoking hurup badag anu ieu téh mobil tina Securitas na Loomis. Ieu bakal tangtu Ngaiklan ngaran parusahaan maranéhanana. Tapi kalayan séhat sakabeh tunai kaayaan bisa dipake mobil ditandaan nétral nu teu ngagambar perhatian kana dirina. salah No kedah bener tingali lamun aya van kaamanan atawa mobil pinuh buleud buah. staf teu bakal perlu boga baju gawé ditandaan kalayan sagala penanganan tunai ngaran parusahaan. Éta kudu bisa nangtukeun sorangan di luhur aman. Kusabab diajar toko pas ngakuan sorangan "bodo tunai". A pamutahiran katilu bakal nyieun deui tas saeutik leuwih netral sarta "siluman".

Aya loba diajar ti operasi nenjo real-hirup. Dimana amprok teu sabudeureun dina mobil olahraga spektakuler a la James Bond. Mobil téh dina luar polos mobil kulawarga tapi sahandapeun tiung lurks hiji motor dina watesan mesin full-fledged jeung well-dijaga. Teu hartosna nu kedah salawasna ngajalankeun sabudeureun tunai di mobil biasa. The vans nu tangtu biasana leuwih praktis. Operasi tunai pamaréntah bakal ngan bisa diwenangkeun pikeun megatkeun malah finansial, tapi kaayaan di kedah tangtu jadi disiapkeun geura

nyuntik duit anyar lamun diperlukeun. Bank bakal dicegah tina ngamangpaatkeun sistem manajemen tunai anu geus lumangsung méméh.

EMV - "jenis tangkorak"

EMV mangrupakeun standar global pikeun sakabéh pangmayaran kartu. Éta ogé dipaké pikeun pangmayaran mobile héndsét ngandung teknologi sarupa. tipe séjén téhnologi pangmayaran mobile sarupa EMV. baku bisa jadi gaduh ngaran béda di nagara béda jeung ogé lumaku pikeun téhnologi contactless mana bacaan téh dina jarak ti card reader. baku butuh duanana smartcards biasa na téhnologi contactless jalan sakaligus. Aya cara pikeun meunangkeun jauh ti kartu belang magnét. EMV nangtung pikeun Europay, MasterCard jeung Visa mana éta perusahaan nu asalna dimekarkeun standar. téhnologi nu munggaran dipaké di Perancis, 1992.

Dina kartu EMV belang magnét sahingga salawasna diganti ku chip sarta PIN anu diperlukeun. Kode nu bisa diasupkeun boh via card reader, via tampilan leutik dina kartu atawa maké istilah software "keyboard terpadu" disimpen dina kartu dipintonkeun dina aparat bacaan. MasterCard jeung Visa pasukan ti ngajual pausahaan pikeun téhnologi anyar ieu ku padagang ngagunakeun magnetremsetekniken heubeul diayakeun makéna finansial dina kasus panipuan. Ieu ahéngna moal ditarima ku Amérika Serikat sakumaha hijina nagara di dunya. Visa geus digawé pikeun ngagancangkeun transisi ka téhnologi EMV di Amérika Serikat kaasup

18 EMV - "jenis tangkorak" hal disebut Téhnologi Program Inovation. Sertifikasi dilumangsungkeun ku hal disebut EMVCo.


Publicerades fredag 1 november 2019 18:17:29 +0100 i kategorin och i ämnena:


0 kommentarer


Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 19 november 2019 20:50
Det är 4 barn och den yngsta har downs syndrom. Det är bara hennes egna barn de umgås med. Snälla om nån vill be att han tar sig ur detta. Hon hotar även honom. Han har magrat av o är mkt sliten.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp