Language

Apg29.Nu

Start | TV | Bönesidan | Bibeln | Läsarmejl | Media | Info | Sök

jilbab téh syahadat Islam

The dijilbab na garments mere kasaksian anu sipatna muslim.

Hiji mojang maké jilbab a - dijilbab nyaéta syahadat Islam

Hiji mojang maké jilbab a.

Lamun awéwé ngora Swedia jadi Muslim, maranéhna butuh lajeng gancang ka shawl Muslim. Aranjeunna teu ngalakukeun ieu saméméh maranéhanana éta muslim. The sal atanapi dijilbab geus sahingga jadi syahadat nu kiwari aranjeunna Muslim jeung milik Islam.


Christer ÅbergAv Christer Åberg
söndag, 22 september 2019 14:12
Apg29

Biasa jalan pamandangan

Kuring cicing dalapan kilométer ti Forserum. Dina Forserum hirup loba muslim. Nalika kuring datang ka Forserum I tingali langsung ti mobil kuring awéwé Muslim leumpang jalan. Éta adegan jalan umum. 

Kumaha carana abdi tiasa terang yen aya awéwé Muslim? Kuring nempo eta dina baju maranéhanana. Aranjeunna mibanda scarves on huluna maranéhanana jeung pakean komprehensif. kituna baju maranéhanana mere kasaksian anu sipatna muslim. 

Kuring ningali jalma anu teu boga baju ieu on, Jigana moal sabab muslim. Dina basa sejen, baju a syahadat anu sipatna muslim. Éta némbongkeun ka dunya anu sipatna muslim. 

Panutup bulu maranéhanana jeung dada maranéhanana

Eta nyebutkeun dina Al Qur'an yen awéwé Muslim kudu ngalayanan bulu maranéhanana jeung dada maranéhanana jeung shawl atawa jilbab. Pikeun cara ieu pikeun mintonkeun yen aranjeunna Muslim supados lalaki moal nurutkeun kana ramatloka Muslim islam.se molest aranjeunna. Kituna perkosa aranjeunna. Aranjeunna baris némbongkeun yén maranéhna henteu budak atawa kafir yén éta téh haratis pikeun lalaki mun molest na perkosa.

Quran: Jeung nyebutkeun ka awéwé percanten yén maranéhanana kudu nurunkeun gaze sarta hansip bagian swasta maranéhanana jeung teu némbongkeun leuwih ti adornment maranéhanana ti kasopanan bisa ditingali; Hayu kituna aranjeunna tarik veils maranéhanana (Khimar) supados bosoms ...

Det är denna vers, nummer 31 i Koranens 24:e kapitel, som ligger till grund för bärandet av slöjan. När muslimer diskuterar denna vers nämner de substantivet khimār som översatts som ”slöja”. Muhammed Knut Bernström skriver detta i en fotnot till versen i sin tolkning av Koranen:

Substantivet khimār (plur. khumur) betecknar slöjan som de arabiska kvinnorna före och efter islams inträde i historien hade för vana att fästa över håret. Enligt flertalet klassiska kommentatorer bars denna slöja mer eller mindre som prydnad, löst hängande ned på ryggen och eftersom kvinnodräkten enligt det då rådande modet omfattade ett framtill djupt urringat liv, lämnades bysten delvis bar. Kvinnorna uppmanas här därför att dölja den med hjälp av en khimār.

Täcka huvudet

Salah sahiji komentator klasik saperti Bernström mentioning nyaeta Ibnu Katsir (d. 1373) dijelaskeun kecap Khimar ngagambarkeun hal éta nyertakeun sarta anu dipaké pikeun nutupan sirah. Pikeun ngagantelkeun jilbab hartina narik eta sabudeureun tur nyieun aman. Ieu bakal dilakukeun ngaliwatan beuheung jeung dada supados nanaon bisa ditempo di antarana. Ibnu Katsir oge CITES nabi pamajikan Islam Muhammad 'A'ishah:

Mungkin rahmat Allah jadi kana awéwé tina hijrah mimiti. Lajeng Allah wangsit ayat nu: 'Hayu kituna aranjeunna tarik veils maranéhna pikeun nutupan bosom' maranéhna tore bodices maranéhanana sarta ditunda aranjeunna.

Tujuan tina dijilbab jeung baju Muslim nyaeta aranjeunna teu narik perhatian. Tapi nyebutkeun yén éta sabalikna. panon abdi anu digambar langsung ka baju béda jeung veils ku awéwé Muslim ngagem. Éta nangtung kaluar dina riungan. 

pakéan awéwé

Pikeun motong bakal dianggap janten bener aya sababaraha kaayaan nu kudu kaeusi. Ieu di antarana:

  1. Éta wajib nutupan sakabéh awak, sakumaha ditétélakeun di luhur.
  2. Eta teu kudu hiji adornment di sorangan. The upholstery Istilah sanésna, ulah ngagambar perhatian dihoyongkeun ka sorangan, anu tangtosna mangrupa salah sahiji konotatif tina ayat 24:31.
  3. Baju teu kudu transparan.
  4. Maranéhanana kudu leupas teu Dodge nu séjén ambéh maranéhanana némbongkeun bentuk awak atawa jadi perfumed.
  5. Aranjeunna teu kudu nyarupaan baju lalaki atawa baju golongan kafir.

pakean lalaki

The pendamping Abu Umamah ngawartoskeun kuring yén manéhna ngadéngé Rasulullah SAW - karapihan jadi kana anjeunna - nyebutkeun:

Ngajamin kuring genep hal na I bakal ngajamin maneh Paradise: lamun salah sahiji nu nyarita, anjeunna moal bohong; anjeunna dipercayakeun hal anjeunna moal ngahianat amanat yén; lamun anjeunna ngajadikeun jangji manehna moal pegat eta; nurunkeun panon anjeun; tahan deui leungeun Anjeun tur ngajaga anjeun swasta [awakna] bagian.

Sagampil aya aturan keur kumaha pakéan awéwé kedah dina urutan janten bener, aya ogé penyediaan pikeun attire manusa. Ieu kaasup nu aranjeunna jadi diwenangkeun (halal), anu hartosna contona yen aranjeunna henteu kudu dilakukeun sutra atawa ngandung emas nalika dua bahan ieu ditangtayungan pikeun awéwé. Éta ogé kudu jadi ipis atawa transparan ngarah némbongkeun salah sahiji bagian awak mannan teu cocog (awrā '). Aranjeunna teu kudu niru golongan kafir baju jeung eta disarankeun (mustahabb) mun teu ngagem baju bodas. Sajaba ti éta, ogé dilarang mun teu ngagem baju nu nangtung kaluar dina cara sapertos nu aranjeunna ngagambar perhatian ka diri jeung ka pamawa kasebut renowned sarta kasohor eta.

barudak leutik ngagem veils

Maranéhanana ngomong yén nalika barudak datang kana rumaja, maranéhna ngagem veils ieu, tapi kuring sering ningali barudak ngora ngagem veils. Ku cara kieu, barudak geus jadi sexualized sarta anut eling kana iman Muslim. 

Lamun awéwé ngora Swedia jadi Muslim, maranéhna butuh lajeng gancang ka shawl Muslim. Aranjeunna teu ngalakukeun ieu saméméh maranéhanana éta muslim. The sal atanapi dijilbab geus sahingga jadi syahadat nu kiwari aranjeunna Muslim jeung milik Islam.

Mona Sahlin jeung Lena Hjelm-Wallens scarves

Dina 11 Séptémber 2001 nempo serangan teroris dahsyat dina AS nu ditelasan nepi ka 3.000 Amerika jeung dijieun perang leuwih dahsyat. Nalika tuh nu anggota Pamaréntahan Mona Sahlin jeung Lena Hjelm-Wallen kana masjid Swedia kalawan scarves on huluna maranéhanana. Ieu kesel Tangtu loba jeung bisa sigana kawas hiji kalakuan kaharti. 

Mun anjeun nanaon, teu salajengna conspiratorial, éta ieu sugan némbongkeun rojongan maranéhanana, tapi pikeun ayeuna shawl mangrupa syahadat tina iman Muslim, anu geus kami dibahas di jéntré dina artikel ieu, nu éta scarves maranéhanana euweuh tapi syahadat ka iman Muslim! 

Kumaha saur anjeun Muslim mikir lamun maranéhna nempo dua shawl anggota adorned tina pamaréntah? Éta pamikiran maranéhanana éta Kristen? Atawa disebut aranjeunna ka muslim? Aranjeunna ngawatesan nu kasaksian ku shawls yén maranéhanana éta muslim.

Kasaksian yén Mona Sahlin téh Muslim

Tapi nyatana yen aya saksi, atawa sahanteuna hiji hint nu Mona Sahlin sabenerna ngarupakeun Muslim. kasaksian ieu asalna tina awéwé Muslim Nalin Pekgul nyanghareup hiji pamilihan umum:

"Aya Mona Sahlin, contona, yén nagara éta bakal keletik langkung Tensta sabab pikir manehna teh guarantor tina hak batur janten di nagara ieu ti sugan loba muslim sejenna anu pernah bakal keletik".

Abdi kandel. sarta:

"Kami pohara bahagia yén Aisyah (Sahlin) tops daftar kusabab kuring yakin dirina, abdi tiasa ngajual Jumlah sagala di Tensta, tapi meureun teu bakal ngajual sagala muslim lianna dina cara nu sarua"

Abdi kandel. 

Kaayaan nganjang ka Iran di 2017

Dina sambungan kalawan nganjang pamaréntah pikeun Iran dina bulan Pebruari 2017 dibawa ka bikangna mentri jilbab. Ieu tangtu éta pisan aneh nunjukkeun yen peserta bikang dina datangna kaayaan nagara séjén 'teu ngarasa compelled ka lakonan hal nu sarua. 

Tah ieu hal unik kana rombongan Swedia. Ieu euweuh leuwih ti hiji ekspresi simpati atawa flattery? Éta hiji syahadat kana iman Muslim?

Ann Linde dijilbab mangka kawijakan dirina

Ayeuna menteri luar nagri Ann Linde Dagang tina maké jilbab di Iran didatangan 2017.

Loba rejoiced pasti éta warta yén Margot Wallström bakal mundur, tapi kabagjaan ieu cukup pondok nunjukkeun yen Dagang Ann Linde eftertädde nya. 

Biasana ieu dina nganjang ka Iran dina bulan Pebruari 2017 sarta veiled diri (https://media.publika.md/en/image/201702/full/_94625808_annlindeirna_41696400.jpg) babarengan jeung mentri awewe lianna. Tempo yén Aisyah nyandak jilbab jadi kieu méré hint yén Aisyah teu kaditu teu kadieu dina konflik antawis Israél jeung Otoritas Paléstina. 

Manehna teh pasti ngalawan ukur démokrasi Wétan Tengah urang, Israél jeung mana anu di footsteps miheulaan na Margot Wallström urang.

sataun palestinavän

2011 diangkat Association Paléstina Ann Linde "sataun Palestina" jeung pernyataan di handap: 

Ann Linde, ngaliwatan karya jeung kumawula maranéhanana, ngumbara di Palestina jeung Israél, kontak sarta diskusi jeung duanana pihak maranéhanana, emphasized kaayaan Paléstina 'kalayan lucidity, kajelasan jeung kawani, nu panganyarna salaku pangakuan Yerusalem Wétan salaku ibukota a Paléstina hareup kaayaan sarta pangakuan Paléstina salaku jumlah anggota 194 tina PBB. perjuangan Ann Linde pikeun katengtreman jeung kaadilan geus salawasna miboga fokus kana hukum internasional sarta prinsip HAM.

jilbab mangka naon éta kawijakan Wétan Tengah, manéhna dagang pindah. Ku kituna didieu manéhna ceuk dina Tangtu démokrasi di Tel Aviv taun 2008: 

"The konflik antawis Israél jeung Paléstina, dimana nu prerequisite pangpentingna pikeun katengtreman nyaéta yén penjajahan Israél ends, ieu konci pikeun sakabéh Wétan Tengah bisa dimekarkeun dina arah damai".

Perhatikeun yén Aisyah speaks tina "Paléstina" salaku nagara geus aya 2008, dua taun saméméh pamaréntah sosial demokratis dipikawanoh salaku nagara, sanajan teu nagara.

jilbab teu bisa nyalametkeun anjeun

Dina Teheran, Iran jadi awéwé di 2018 ieu dihukum dua taun panjara, keur kajahatan Muslim pikeun masarakat awam dihapus dijilbab na . Dina dua bulan ditahan 30 awéwé sabab nolak mun teu ngagem jilbab. 

Hukum dina ngagem nu dijilbab pikeun duanana awéwé Muslim jeung non-Muslim di Iran geus di gaya ti 1979th revolusi Islam katurunan 

Hayu atuh ngomong jelas: jilbab teu bisa ngahemat anjeun. Gantina, éta sarana pikeun ngandeg sarta subjugate anjeun, naha anjeun Muslim atanapi henteu. 

Hijina hiji nu bener bisa nyalametkeun anjeun sarta nempatkeun maneh sagemblengna bebas nu Yesus Kristus. 

Alloh mikanyaah anjeun

Alloh mikanyaah kabeh jalma, tapi euweuh dijilbab bisa boh ngahemat atanapi mangga Allah. Kudu disimpen na bener mangga Allah, mangka anjeun kudu nampa Putra-Na Isa Al Masih saha anjeunna dikirim ka dunya nepi ka maot di cross ka ngahemat anjeun.

Yesus geus hirup kiwari - anjeunna risen ti nu maraot. Sawaktos Anjeun nampa Anjeunna nu bakal disimpen na gratis. Yesus Kristus bener susunan jalma gratis.

Alkitab

Alkitab ogé nujul kana dijilbab atawa shawl, tapi dina konteks ieu geus jelas yén teu aya hukum tanpa custom. Yesus geus nyieun urang gratis, moal sabab sakali deui bade nempatkeun dina inguan, tapi nu aranjeunna tetep bebas.


sumber:


Publicerades söndag, 22 september 2019 14:12:52 +0200 i kategorin Islam och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!

"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 16 oktober 2019 00:18
Be för mig imorgon får jag reda på om jag har cancer Tack

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

Apg29 använder cookies. Genom att surfa på Apg29 godkänner du användandet av cookies.

↑ Upp