Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg Ny! | Kommentarer | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

semesta dijieun ku kecap Allah

Aranjeunna malire kanyataan yén dina sagala kali yen urang geus dipercaya yén bumi téh buleud. Malah Alkitab speaks tina bumi buleud!

Babak Bumi.

Bohong tanah bakal datar geus datangna ti ateis anu hayang discredit na ridicule Kristen. Jadi bohong nu asalna ti lawan tina iman Kristen! bohong ieu sahingga sababaraha Kristen dirangkul sarta katampa!


Christer ÅbergAv Christer Åberg
onsdag, 16 oktober 2019 23:49

Anjeun terang, abdi gaduh hiji artikel sarta video kapanggih yén bumi urang téh buleud. kedah teu jadi élmuwan pikeun ngarti. Anjeun ngan kudu balik kaluar dina wengi jelas jeung kasampak up di béntang Anjeun bisa nempo yén maranéhna manjangkeun di sakumna dunya.

Tapi mun anjeun nyandak nepi matuh ieu dipicu sababaraha dimimitian katuhu jauh jeung nyobian kalawan da'wah ampir obsesip meunang sesa urang percaya dina bumi datar. Sakumaha biasa, aranjeunna henteu loba anu ngumumkeun heresies, tapi maranehna ngalakukeun hiji mahluk luar biasa. Teu cukup alesan nu écés maranehna ngalakukeun, teras salah sahiji atawa jadi agrésif. Sarta ieu ngeunaan hal mangka eta aya lepat na damang.

Hiji bisa mikir yén henteu masalah lamun sababaraha urang Kristen (pikeun aya memang sababaraha Nasrani) nu yakin dina bumi datar, tapi henteu polos. Ngaleupaskeun bohong, mangka gampang hayu hal séjén teuing. Aya hiji proponents bumi datar, kayaning teu percaya Holocaust genep juta Yahudi lumangsung salila Perang Dunya II. 

Bohong ngeunaan ateis

Bohong tanah bakal datar geus datangna ti ateis anu hayang discredit na ridicule Kristen. Jadi bohong nu asalna ti lawan tina iman Kristen! bohong ieu sahingga sababaraha Kristen dirangkul sarta katampa!

Ieu deui dina 1800 salaku ateis sumping up jeung bohong yen Kristen percanten atanapi geus dipercaya yén bumi téh datar. Anjeun meureun geus ngadéngé bohong ka Kristen Tengah Abad ka garéja dipercaya dina bumi datar jeung imam warned Christopher Columbus nu diperlukeun keur indit sabudeureun dunya alatan maranéhanana éta sieun ragrag kaluar ti ujung datar bumi. Tapi ieu téh bohong sarta disebut  factoid . Nu mangrupakeun bohong yén boga jadi fakta tapi tetep ngan bohong.

Jeung leupaskeun ngampar dina kahirupan anjeun, éta bisa ngalieurkeun iman Kristen Anjeun jadi Anjeun mimiti ragu Yesus sarta ahirna bisa ninggalkeun manehna. Ku kituna ieu pisan bahaya. Aya unggal villoläras gol nu bakal meunang bingung, mimiti ragu ku kituna anjeun ninggalkeun iman Yesus ku kituna anjeun moal disimpen.

Diajarkeun bumi buleud

The khotbah di Abad Pertengahan dilaksanakeun sabalikna naon loba yakin moal di Latin tapi vernakular nu. Sarta dina khotbah dirawat skéma kreasi, kaasup bentuk buleud Marcapada.

The Norwegia Konungaspegeln ti 1200s mangrupakeun publikasi grassroots nu nyebutkeun bentuk Bumi jeung atikan ngécéskeun kana maca yen anjeunna kudu mikir bumi salaku hiji apal nongkrong kalawan bébas. Lamun lajeng pikeun lampu sabudeureun apel, sakumaha dipedar beurang jeung peuting, sarta béda cuaca antara nagara Nordik jeung nagara sabudeureun khatulistiwa.

Petrus de Dacia, umumna dianggap salaku panulis munggaran Swedia urang, nya éta hiji biarawan Dominika ti Gotland. Dina tulisan na téh bumi bentuk bola atra.

Kubah tapi euweuh semesta

Plat mukmin disebutkeun yen bumi nyaéta babak disc datar tur disc ieu kubah a. Dina kubah ieu, panonpoe geus béntang jeung bulan napel tapi ieu téh pikeun ngeureunan Allah. Allah ku iman ieu henteu nyieun alam semesta, tapi anjeunna geus dijieun taneuh ku kubah jeung sababaraha béntang, panonpoe jeung bulan on. Aya nanaon di spasi.

Naon Allah leutik, abdi teu yakin. Aranjeunna geus ngurangan Allah. Kuring yakin dina hiji Gusti badag kuat anu dijieun sakabeh alam semesta.

Ieu salah sahiji alesan kuring meunang disimpen nalika kuring munggaran Nu Uninga Ngeunaan cinta Allah. Teu sangka yen lamun Allah aya, anjeunna kedah geus nyieun sagala badag ieu. Kituna jagat raya bumi jeung sagalana. Sarta sakabeh Gusti hébat ieu mikanyaah kuring.

semesta dijieun ku kecap Allah

Percaya yen Allah geus dijieun disc datar ku kubah béntang na bulan jeung panonpoé meungkeut anu bener ngurangan Gusti urang hébat sarta perkasa. Gusti abdi jadi kuat sarta jadi pinunjul anu anjeunna parantos dijieun sakabeh alam semesta katut bumi kalawan Kecap-Na!

Ibrani 13: 3 "Ku iman urang ngarti yén jagat raya ieu dijieun ku kecap Allah , supaya éta katingali teu digawe kaluar tina naon bisa urang tingali."

proponents Bumi datar mungkir ayana alam semesta urang. Tapi di dieu eta jelas yén alam semesta dijieun ku kecap Allah. semesta aya saluareun ragu - Alkitab nyebutkeun kitu.

Ku iman urang ngarti

Lamun ayeuna manggihan hésé ngarti yen Allah nyiptakeun jagat vast sakabeh, Anjeun kedah ngalakukeun naon urang baca dina ayat éta:

Ibrani 13: 3 " Ku iman urang ngarti yén alam semesta dijieun ku pangandika Allah ..."

Urang kudu yakin ! Jeung ku iman ngartos  urang yén alam semesta dijieun ku kecap Allah. Upami anjeun hoyong ngartos: iman! Ku iman, maneh ngarti. Tapi anjeun teu bisa ngarti urut iman. Iman bakal salawasna jadi urut. pamahaman asalna sanggeus. Ku iman anjeun bakal ngarti.

Pikeun kejutan hébat kuring

Ieu di 2017 eta kuring kapanggih jeung heran abdi yen moal aya jalma anu yakin yén bumi téh datar. Aya jalma anu teu Kristen anu percanten eta, sarta nepi ka reuwas salajengna abdi, aya urang Kristen anu percanten yen!

Nu jadi alesan yén éta téh mangrupa bohong conspiratorial ti otoritas kami anu bumi bakal jadi buleud. Aranjeunna malire kanyataan yén dina sagala kali yen urang geus dipercaya yén bumi téh buleud. Malah Alkitab speaks tina bumi buleud.

Bumi datar téh buleud

Naha anjeun nyaho yén carita kreasi Alkitab di Genesis ngajelaskeun bumi buleud? Mun urang baca bokstsavligt Alkitab urang nempo yen eta ngajelaskeun bumi buleud, a panonpoé buleud, hiji bulan buleud sarta béntang buleud. 

Aya jalma anu geus diréaksikeun sanggeus artikel abdi ngeunaan doktrin bumi datar bahaya anu aya jalma anu iman dina bumi datar sarta ogé propagate eta. Aranjeunna manggihan eta pisan aneh. Méméh kuring datang di sakuliah ieu, kuring henteu ngarasa aya kitu pisan loba anu mikir bumi ieu datar.

patepung 

A sobat Christian panginten ieu aneh lamun manehna kungsi maca ngeunaan ieu dina loka blog kuring, tapi lajeng anjeunna kapanggih dirina dua lembar anu yakin yén bumi téh datar.

A lila pisan kuring nempo program televisi on umum TV Swedia anu ngeunaan hiji grup Amérika ngomong yén Bumi nyaéta platt.De nu pinuh percaya diri yen urang geus ditipu jeung yén éta téh ngampar greatest sajarah urang jeung konspirasi nu bumi bakal jadi buleud. Ogé teu bisa ngajawab kalayan aranjeunna lantaran geus arguing pikeun argumen yen Bumi nyaéta datar. Nunjuk nu aya gambar ngarah ngan waving dipareuman ku nyebutkeun: "! Éta téh poto ucul"

Distorting téks Kitab Suci

Sumuhun aya malah Kristen anu pageuh yakin yén bumi téh datar. Jeung nalika maranéhna ningali ka Alkitab. Aya mukmin bumi datar séjén anu anut agama sejen saperti Islam New Age anu yakin bumi datar. Sigana kawas datar mukmin bumi téh ekumeniker lajeng aranjeunna tiasa satuju ngeunaan hiji Bumi datar.

Tapi keur Kristen boga Alkitab ka hartosna yén bumi téh datar lajeng anjeunna kedah distort téks Alkitabiah considerably na snatch eta kaluar tina konteks. Maca Kitab Suci saperti bener téh, nu katingali jelas yén Alkitab ngajarkeun yén bumi téh buleud!

Kanyataanna anjeun teu sanajan butuh elmu pikeun mantuan ngabuktikeun yén bumi téh buleud. Anjeun ngan perlu maca Kitab Suci ngaliwatan umur geus leres, sareng ieu leres ayeuna.

ciptaan 

Hayu urang nempo naon nyebutkeun Alkitab ngeunaan ciptaan. Allah nyiptakeun bumi di awal. anjeunna Ieu tuh dina dinten munggaran. Opat poé sanggeusna, Allah dijieun bulan panonpoé jeung béntang. Ieu lampu hébat. Alkitab nyebutkeun yen panonpoe éta leuwih badag ti bulan. Maranéhanana henteu sakumaha badag.

Mu'min bumi datar nyebutkeun yén panonpoé jeung bulan nu sarua jeung boga jarak anu sarua ti Bumi. Ieu teu konsisten sareng Alkitab. Alkitab nyebutkeun yen bulan leuwih leutik ti panonpoé. Ngarah teu sarua.

Jalma anu nyebutkeun yén panonpoé jeung bulan sarua nyarita ngalawan Kecap Allah. Eta sahingga méré Alkitab elmu nu katuhu, sarta ku jalan, basa kuring mikir ngeunaan eta, anjeun ngan kudu kasampak nepi di langit ningali anu sipatna ngeunaan ukuran béda jeung ieu awak sawarga anu béda.

Ieu guru palsu ogé nyebutkeun yén panonpoé jeung bulan nu hal anu sarua. Aranjeunna jenis sarua cahaya. Ieu ngan éta lampu bulan urang shines saeutik lemah. Aranjeunna hartosna disebutkeun yen bulan téh orb ngaduruk dina cara nu sarua salaku panonpoé. Sumuhun bener bal ngaduruk. Nu jadi alesan nyaéta aya hiji bohlam lampu sorotan kana bumi, sarta saterusna maranéhanana nyebutkeun yén panonpoé téh jenis lampu nu shines di Bumi.

Kami geus katingali nepi di panonpoé sarta kami geus katempo yen aya bal ngaduruk. Mun bulan nu ogé bakal janten orb ngaduruk, kumaha tiasa gambar sarua bulan sarta kawah na jadi sataun sarua sanggeus sataun? Naha teu robah bentang lunar tina bulan diwangun ku hiji inferno ngaduruk? Ieu hartosna yén éta téh mangrupa bohong yén bulan ngagambarkeun sinar panonpoé urang nuju Bumi.

Pikeun meunang view ieu geus scramble kecap tina Kitab Suci, tur éta kahayang maranéhna ngalakukeun basa aranjeunna keur nyobian maksa view ku meunangkeun yen Allah nyiptakeun dua lampu sarua. Kalayan kecap séjén, dina lampu bulan janten sarua panonpoé, tapi mun mawa babarengan ieu anjeun kudu distort jeung salah harti firman Alloh sadar.

Nalika Alloh nyebutkeun ngeunaan lampu anu henteu hartosna hal anu sarua éta jenis sarua cahaya. Manéhna nyebutkeun panonpoe leuwih luhur tur bulan leuwih leutik dina téks Alkitabiah. Ku kituna éta dua rupa béda cahaya.

Leuwih ti éta, Alkitab sanes a risalah ilmiah. Alkitab ieu ditulis keur anjeun pikir tur neangan jalan keur kasalametan geus liwat Yesus Kristus, Putra Allah. Éta pisan sababna naha Alkitab buku aya di dinya. Ieu henteu ditulis méré risalah ilmiah. Tapi garis kalawan pamanggihan ilmiah. Dua moal bisa ngobrol unggal lianna.

heresies 

panonpoé bakal aturan dinten jeung bulan bakal aturan peuting. Malah didieu bisa ningali yén bumi téh buleud. Upami eta teu bakal beurang jeung peuting. Mun urang maca Kitab Suci sakumaha anu kasebut lamun pernah meunang wae bisnis lucu. Tapi lamun urang ngawitan nempatkeun akal jeung pikiran manusa mangka bakal gélo, sarta bisa meunang salah teh sama sekali. Ieu bisa ngakibatkeun kana bid'ah sama sekali, anu geus urang katempo loba conto.

Datar histeria Bumi ngabalukarkeun heresies lianna. Aranjeunna yakin yén Yahudi téh balik sagala jahat di dunya. Kuring geus datang ka mukmin bumi datar teu percanten Holocaust, anu genocide Yahudi mangsa Perang Dunya II, nalika genep juta Yahudi anu ditelasan saukur kusabab maranéhanana éta Yahudi.

Gantina, maranéhna yakin yén ieu téh bohong dijieun ku urang Yahudi sorangan sahingga meunang empati ambéh maranéhanana bisa balik deui ka taneuh maranéhanana Israil. Malah éta ambéh maranéhanana teu yakin yén éta téh Allah anu geus burit Tanah Israil.

Aranjeunna teu percaya yen Tuhan masihan Yahudi Israel di 1948. Gantina, maranéhna yakin yén éta iblis. Anjeun perhatikeun kapercayaan bumi datar nyieun bisa ngakibatkeun? - Komo deui ngampar na deceptions! 

Bumi, panonpoe, bulan, béntang

Ayeuna hayu urang balik naon nyebutkeun kecap Allah. Jalma anu iman dina bumi datar hartina bumi nyaéta babak disk datar nu aya handap. Éta ogé nyebutkeun yén panonpoé téh buleud disk datar jeung bulan ogé. Tapi ieu teu jadi gampang pikeun manggihan. Hayu urang ngan pilari nepi di langit ti panonpoé sarta bulan jeung anjeun bakal nempo anu sipatna babak bal.

Ayeuna, awas mun anjeun ningali panonpoé. Bisa jadi bahaya ka kasampak di panonpoé. Anjeun tiasa jadi buta. Kituna, anjeun kudu boga panyalindungan gede pikeun panon anjeun nalika anjeun ningali panonpoé.

Salaku panonpoé jeung bulan anu buleud, mangka tangtu ogé babak bumi. Naha Gusti jadi ambivalent yén anjeunna nyiptakeun dina cara béda? Tangtu moal! Bumi na panonpoé sarta bulan anu dijieun buleud. Gusti teu walked jauh tina prinsip nyiptakeun-Na. Anjeunna migunakeun prinsip nu sarua nalika anjeunna dijieun bumi, bulan panonpoé jeung béntang. 

Urang kudu balik ngalawan urutan Allah ciptaan mawa babarengan bumi datar. kituna kami kudu balik ngalawan firman Alloh, naon anu ditulis ngeunaan carita jeung carita kreasi.

mete kali 

Panonpoé sarta bulan bakal mete kali, tapi kali ieu ngan bisa nyita lamun bumi geus buleud. Upami teu kitu, moal kronologi kana karya. Dinten na bulan bisa pernah diitung kaluar lamun bumi ieu buleud.

Deui, nu katingali ayeuna di nyiptakeun ieu nu Alkitab ngajelaskeun bumi buleud. Aya tempat séjén dina Alkitab ngeunaan bumi buleud tapi malah didieu dina Alkitab urang agul munggaran didadarkeun bumi buleud buleud jeung sia sejenna. Eta ngajelaskeun bumi buleud sakumaha eta digambarkeun hiji bulan buleud, sarta ogé ditétélakeun béntang buleud. Nunjuk!

bulan téh metot uninga yén bulan teu salawasna buleud? Kadangkala éta ngan sabit a. Kadangkala éta ngan hiji sabit leutik, sarta sakapeung teu tiasa ningali bulan sepanjang waktos béda. Ieu kusabab Bumi nuansa nu sirkular Bulan. Eta bakal mungkin mun meunang kalangkang kitu lamun bumi geus buleud.

Pikeun ngangkat taneuh datar mangka anjeun kudu balik ngalawan pikiran anjeun. Anjeun kudu balik ngalawan naon panon anjeun tingali na mungkir kanyataanana. Kapercayaan kanyataanana tur yakin naon nu katingali, sabab moal jadi salah.

Urang ayeuna kudu nu melong kreasi Alkitab na menyimpulkan yén Alloh nyiptakeun bumi buleud, a panonpoé buleud, hiji bulan buleud sarta béntang buleud. Gusti speaks tina bumi buleud di tempat séjén ogé dina Kitab Suci.

Cai luhur firmament nu

Sateuacan urang mungkas artikel ieu, kuring kudu nyebut hiji titik penting datar proponents bumi pertanian sorot. Maranéhanana ngomong yén dina taneuh datar, éta kubah a. kubah anu langit, maranehna nyebutkeun, sarta luhur kubah aya cai loba.

Ieu bisa disada kumaha gélo wae tapi nyatana nu sabenerna bisa manggihan Kitab Suci ka dinya. Hal ieu diserat yen Allah dijieun firmament di satengahing caina, sarta dipisahkeun caina luhureun kolong tur caina handapeun kolong teh. Didieu bumi datar mukmin argumen. Jeung maranéhna pikir maranéhna geus kapanggih argumen bener alus. Jeung hese ngabantah lamun boga kanyaho goréng tina Firman Allah Alkitab. Ieu sabenerna dina téks Kitab Suci yen aya cai di luhur firmament nu.

Tapi urang terang kiwari yén teu aya cai di dinya. Nalika aranjeunna indit ka bulan ti taun 1969 nepi ka 1972 sangkan anu ngawartoskeun nanaon tentang eta aranjeunna indit ngaliwatan hiji laut cai luhur firmament nu. Alesan tangtu nyaéta yén teu aya cai di dinya. Alkitab ngécéskeun dina cara basajan pisan kumaha hirup sabenerna mangrupakeun. Kituna, urang kudu sok maca Kitab Suci. Teras we meunang jawaban.

Nalika Allah nyiptakeun bumi nya éta bener cai sabudeureun langit. Hal sejenna urang moal bisa ngarti téks Kitab Suci. Ieu kitu, tapi kusabab urang terang yen caina teu aya kiwari, hal kudu geus kajadian ka sirna. Nalika ieu lumangsung, sarta nalika caina ngiles? Kumaha teu anu lumangsung? Alkitab geus respon hebat.

Noah sarta caah 

Jalma cicing di dosa, sarta bumi ieu ngeusi kekerasan jeung wickedness. Nalika Alloh mutuskeun ngancurkeun sakabéh kahirupan di Marcapada dumasar soaking eta dina cai. Tapi Allah teu Allah bloodthirsty who wants to maot ngadadak. Taya, anjeunna teh Allah cinta who wants to nyalametkeun tur kasalametan. Ku alatan éta, manéhna hayang nyalametkeun Noah taqwa jeung kulawargana.

Ieu bakal dilakukeun ku manéhna diwangun hiji Parahu, parahu raksasa. Aranjeunna bakal mawa dua pasang unggal sato bumi, sarta jadi disimpen. Noah diwangun Parahu, sarta caah datang. Sadaya hirup nu éta teu di Parahu, boh manusa jeung sato, drowned, tiwas sarta perished nalika caah datang.

Nalika caah datang, ieu dipigawé pisan gancang. Gancang kaeusi bumi ku cai. Bumi éta hiji planét cai. Kumaha bisa bumi jadi lengkep kaeusi ku cai? Kumaha teu eta lumangsung sarta kumaha nu eta balik jadi gancang?

Alkitab nyebutkeun yen Alloh dibuka jandéla sorga jeung sumber jero. Lajeng aya cai di luhur langit, luhureun firmament nu. Ieu téh mangrupa cai anu urang geus dikaitkeun. Gusti dibuka jandéla sawarga ku kituna caina bisa Gush turun ka bumi. Anjeunna lemes waduk saukur sawarga. Anjeunna lemes tanghi cai sawarga. Cai anu luhur langit tur ngeusi bumi kalawan caina kalawan cai ti sumber jero. Kusabab kitu urang ulah ningali cai sagala dinten luhur firmament nu.

Alkitab salawasna boga jawaban pikeun masihan. Alkitab méré Anjeun iman séhat. Anjeun baca eta mangka anjeun moal janten lepat.


Publicerades onsdag, 16 oktober 2019 23:49:59 +0200 i kategorin och i ämnena:


16 kommentarer


x
Sandra
torsdag, 17 oktober 2019 12:57

Ursäkta Christer en liten rättelse. När månförmörkelse sker skuggar jorden månen som då är full för att en månförmörkelse ska kunna inträffa. Den är full eftersom solen står i position så att hela månen lyses upp, nämligen nästan bakom jorden! När solen sedan står precis bakom jorden i förhållande till månen inträffar förmörkelsen.

Men när månen är halv och en skärva och inte månförmörkelse sker beror det på att solen lyser på en del av månen som vi inte ser. Jorden skuggar bara månen vid månförmörkelse. Det där kan du nog egentligen. Det blev bara lite tokigt! 😊

Svara

x
Sven Thomsson
torsdag, 17 oktober 2019 13:04

Tack, Christer för detta ditt klargörande.
Det är ofattbart att kristna människor tror att jorden är platt. Det är ju som du skriver, att man behöver bara läsa Bibeln för att få klarhet över att den är rund. Hoppas många läser och tar till sig din undervisning om detta, som borde vara självklart för alla troende.

Men varför har du inte publicerat mitt läsarmejl med titeln "Att födas in i Guds rike"? Var det villfarelse jag skrev - eller?
Önskar dig Guds rika välsignelse.

Svara

x
Christer Åberg svarar Sven Thomsson
torsdag, 17 oktober 2019 13:28

Den försvann bland mejlen och så glömde jag bort den, men nu har jag hittat den igen. Publiceras under dagen.

Svara

x
Emma
torsdag, 17 oktober 2019 14:41

Lars Bråmå, att säga att de som inte tror som dig i denna fråga, att de är bakom och utan förstånd, är mycket starka, och inte kristliga ord. Jag vet en som sa att vi inte skulle kalla någon broder (medtroende) för "du dåre".

Svara

x
Sven Thomsson svarar Christer Åberg
torsdag, 17 oktober 2019 15:37

Tack så mycket!

Svara

x
AnnMarie svarar Emma
torsdag, 17 oktober 2019 19:58

Nej vi bör inte kalla någon troende dåre.Inte någon icketroende heller.
(Men vi vet att Jesus ibland kallade skriftlärda och fariseer för ett och annat)

Svara

x
Suse
torsdag, 17 oktober 2019 20:58

https://samnytt.se/statstelevisionen-i-attack-mot-5g-motstandarna-kopplar-dem-till-rysk-konspiration/

Svara

x
Stefan Jonasson
fredag, 18 oktober 2019 00:30

Dårarna säger i sina hjärtan det finns ingen GUD ps 53.. Tala inte för en dåres öron han föraktar dina kloka ord ordspråksboken 23:9.. En dåre lyssnar inte vad man än säger.. Så visst finns det dårar.. Men det behövs stor vishet att vara troende bland människor som redan bestämt sig för att inte tro... Man bör inte smäda någon. Skaka av stoftet från skorna och gå bort från dom.. Gå till dom som vill lyssna

Svara

x
Leif svarar
lördag, 19 oktober 2019 09:37

Jag tror heller inte på all vetenskap, dvs den som går emot Guds Ord!

Universum behöver dock inte alls vara en dålig översättning som du påstår Steven! Det grekiska ord som är översatt är "aion" vilket egentligen kanske mer betyder att Gud har skapat evighetens värld, men även Strongs lexikon innehåller tolkningsmöjligheten "världar eller universum", vilket då mest talar om allt synligt skapat som en gång framöver skall försvinna.

Sammanfattningsvis tror jag därför att det mest riktiga budskapet med (Heb 11:3) är att Gud med Sitt blotta Ord har skapat alla världar, både den andliga och osynliga med änglaskaror och andevärlden men, alltså också den synliga, dvs hela universum, rymden, alla stjärnor och planeter inkluderat jorden och allt därpå. Allt är skapat genom Guds Ord!

Det jag menar är att det känns ganska oväsentligt och felaktigt i mina ögon att klaga på översättningarna i just detta fall.

Men skulle man finna ett bättre ord att tolka om "Aion" till än världar och universum, så kunde det kanske för enkelhets skull översatts till (Absolut allting!)

Svara

x
Leif svarar
lördag, 19 oktober 2019 09:57

Sen står det väl inte så oerhört mycket i Bibeln om att jorden skulle vara platt eller stå still, eller gör det det?
Jag har då i alla fall aldrig sett något Bibelställe som ens skulle vara en liten gnutta åt det hållet. Visst kan man tolka om väldigt mycket med illvilja men inte med ärligt uppsåt. Man kan läsa Bibeln med mörka glasögon likt det när Jesus Fridsfursten säger att Han inte kommit för att skapa fred.

:Tro inte att jag har kommit för att skapa fred på jorden. Jag har inte kommit för att sända fred, utan svärd: (Matt 10:34)

De med mörka glasögon förstår inte vad Jesus andligen säger, och menar omedelbart, DÄR SER MAN, DE KRISTNA VILL BARA STRIDA OCH BRÅKA, OCH SÅ SNACKAR DE OM KÄRLEK, JO JAG TACKAR JAG, FULLA MED DUBBELMORAL!

Jag förstår egentligen inte alls ditt problem med att jorden skulle snurra?
Det är ju åtminstone något som snurrar hela tiden eftersom Månen dagligen och nattligen kommer och går i samma bana år ut och år in. Samma sak med Solen! Varje morgon ser vi Solen stiga upp samtidigt som Månen försvinner osv.

Svara

x
Stefan Jonasson
lördag, 19 oktober 2019 10:06

Gud skapade kosmos står det... Kosmos solen planeterna stjärnorna galaxer världs altet.. Astronomi är en intressant vetenskap den visar bara på GUDS storhet beroende på hur man tolkar den.

Svara

x
Steven
lördag, 19 oktober 2019 11:40

Rannsaka dig själv!

Svara

x
Sven Thomsson
lördag, 19 oktober 2019 12:17

Jorden snurrar därför att Herren har satt den i rotation. Den snurrar, för det finns inget som stoppar rotationen. Försök att stoppa något som Herren har bestämt att vara i rörelse.

Man kan inte heller öppna där Herren har stängt, eller stänga där han har öppnat. När arken med Noa och hans familj landat på berget Ararat och de skulle gå ut ur arken, kunde Noa inte öppna dörren på den, för "Gud hade stängt igen om honom". Noa måste ta av talet för att han och hans anhöriga skulle kunna komma ut (1 Mos. 8:13).

Svara

x
Leif
lördag, 19 oktober 2019 16:52

Det räcker med att titta på Månens alla olika ljuslägen några ggr så kan man förstå att åtminstone Månen och Jorden är runda och snurrar... Det behöver man inte vara en vetenskapsman eller astrolog för att begripa 👌

Svara

x
Emma svarar
söndag, 20 oktober 2019 23:08

Lars Bråmå
Vill bara säga att jag själv sagt sånt som inte heller är överdrivet kristligt sagt... Så du nu inte tror att jag själv tycker mig vara så from, för det är jag sannerligen inte! Gud vet detta. Utan Jesu Kristi blod så vore det fullständigt ute med varenda en av oss.


Svara

x
Benjamin Antell svarar Leif
måndag, 21 oktober 2019 15:28

Man ser rörelsen tydligt när man fotograferar på natten och exponerar på lite längre tid, stjärnorna bildar kurvade linjer då.

Svara

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste bönämnet på Bönesidan

söndag 19 januari 2020 10:03
Hed om befrielse ifrån allt ont. Amen

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



Stöd Apg29:

Mer info hur du kan stödja finner du här!

Kontakt:

MediaCreeper Creeper

↑ Upp