Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

semesta dijieun ku kecap Allah

Aranjeunna malire kanyataan yén dina sagala kali yen urang geus dipercaya yén bumi téh buleud. Malah Alkitab speaks tina bumi buleud!

Babak Bumi.

Bohong tanah bakal datar geus datangna ti ateis anu hayang discredit na ridicule Kristen. Jadi bohong nu asalna ti lawan tina iman Kristen! bohong ieu sahingga sababaraha Kristen dirangkul sarta katampa!


Christer ÅbergAv Christer Åberg
onsdag, 16 oktober 2019 23:49

Anjeun terang, abdi gaduh hiji artikel sarta video kapanggih yén bumi urang téh buleud. kedah teu jadi élmuwan pikeun ngarti. Anjeun ngan kudu balik kaluar dina wengi jelas jeung kasampak up di béntang Anjeun bisa nempo yén maranéhna manjangkeun di sakumna dunya.

Tapi mun anjeun nyandak nepi matuh ieu dipicu sababaraha dimimitian katuhu jauh jeung nyobian kalawan da'wah ampir obsesip meunang sesa urang percaya dina bumi datar. Sakumaha biasa, aranjeunna henteu loba anu ngumumkeun heresies, tapi maranehna ngalakukeun hiji mahluk luar biasa. Teu cukup alesan nu écés maranehna ngalakukeun, teras salah sahiji atawa jadi agrésif. Sarta ieu ngeunaan hal mangka eta aya lepat na damang.

Hiji bisa mikir yén henteu masalah lamun sababaraha urang Kristen (pikeun aya memang sababaraha Nasrani) nu yakin dina bumi datar, tapi henteu polos. Ngaleupaskeun bohong, mangka gampang hayu hal séjén teuing. Aya hiji proponents bumi datar, kayaning teu percaya Holocaust genep juta Yahudi lumangsung salila Perang Dunya II. 

Bohong ngeunaan ateis

Bohong tanah bakal datar geus datangna ti ateis anu hayang discredit na ridicule Kristen. Jadi bohong nu asalna ti lawan tina iman Kristen! bohong ieu sahingga sababaraha Kristen dirangkul sarta katampa!

Ieu deui dina 1800 salaku ateis sumping up jeung bohong yen Kristen percanten atanapi geus dipercaya yén bumi téh datar. Anjeun meureun geus ngadéngé bohong ka Kristen Tengah Abad ka garéja dipercaya dina bumi datar jeung imam warned Christopher Columbus nu diperlukeun keur indit sabudeureun dunya alatan maranéhanana éta sieun ragrag kaluar ti ujung datar bumi. Tapi ieu téh bohong sarta disebut  factoid . Nu mangrupakeun bohong yén boga jadi fakta tapi tetep ngan bohong.

Jeung leupaskeun ngampar dina kahirupan anjeun, éta bisa ngalieurkeun iman Kristen Anjeun jadi Anjeun mimiti ragu Yesus sarta ahirna bisa ninggalkeun manehna. Ku kituna ieu pisan bahaya. Aya unggal villoläras gol nu bakal meunang bingung, mimiti ragu ku kituna anjeun ninggalkeun iman Yesus ku kituna anjeun moal disimpen.

Diajarkeun bumi buleud

The khotbah di Abad Pertengahan dilaksanakeun sabalikna naon loba yakin moal di Latin tapi vernakular nu. Sarta dina khotbah dirawat skéma kreasi, kaasup bentuk buleud Marcapada.

The Norwegia Konungaspegeln ti 1200s mangrupakeun publikasi grassroots nu nyebutkeun bentuk Bumi jeung atikan ngécéskeun kana maca yen anjeunna kudu mikir bumi salaku hiji apal nongkrong kalawan bébas. Lamun lajeng pikeun lampu sabudeureun apel, sakumaha dipedar beurang jeung peuting, sarta béda cuaca antara nagara Nordik jeung nagara sabudeureun khatulistiwa.

Petrus de Dacia, umumna dianggap salaku panulis munggaran Swedia urang, nya éta hiji biarawan Dominika ti Gotland. Dina tulisan na téh bumi bentuk bola atra.

Kubah tapi euweuh semesta

Plat mukmin disebutkeun yen bumi nyaéta babak disc datar tur disc ieu kubah a. Dina kubah ieu, panonpoe geus béntang jeung bulan napel tapi ieu téh pikeun ngeureunan Allah. Allah ku iman ieu henteu nyieun alam semesta, tapi anjeunna geus dijieun taneuh ku kubah jeung sababaraha béntang, panonpoe jeung bulan on. Aya nanaon di spasi.

Naon Allah leutik, abdi teu yakin. Aranjeunna geus ngurangan Allah. Kuring yakin dina hiji Gusti badag kuat anu dijieun sakabeh alam semesta.

Ieu salah sahiji alesan kuring meunang disimpen nalika kuring munggaran Nu Uninga Ngeunaan cinta Allah. Teu sangka yen lamun Allah aya, anjeunna kedah geus nyieun sagala badag ieu. Kituna jagat raya bumi jeung sagalana. Sarta sakabeh Gusti hébat ieu mikanyaah kuring.

semesta dijieun ku kecap Allah

Percaya yen Allah geus dijieun disc datar ku kubah béntang na bulan jeung panonpoé meungkeut anu bener ngurangan Gusti urang hébat sarta perkasa. Gusti abdi jadi kuat sarta jadi pinunjul anu anjeunna parantos dijieun sakabeh alam semesta katut bumi kalawan Kecap-Na!

Ibrani 13: 3 "Ku iman urang ngarti yén jagat raya ieu dijieun ku kecap Allah , supaya éta katingali teu digawe kaluar tina naon bisa urang tingali."

proponents Bumi datar mungkir ayana alam semesta urang. Tapi di dieu eta jelas yén alam semesta dijieun ku kecap Allah. semesta aya saluareun ragu - Alkitab nyebutkeun kitu.

Ku iman urang ngarti

Lamun ayeuna manggihan hésé ngarti yen Allah nyiptakeun jagat vast sakabeh, Anjeun kedah ngalakukeun naon urang baca dina ayat éta:

Ibrani 13: 3 " Ku iman urang ngarti yén alam semesta dijieun ku pangandika Allah ..."

Urang kudu yakin ! Jeung ku iman ngartos  urang yén alam semesta dijieun ku kecap Allah. Upami anjeun hoyong ngartos: iman! Ku iman, maneh ngarti. Tapi anjeun teu bisa ngarti urut iman. Iman bakal salawasna jadi urut. pamahaman asalna sanggeus. Ku iman anjeun bakal ngarti.

Pikeun kejutan hébat kuring

Ieu di 2017 eta kuring kapanggih jeung heran abdi yen moal aya jalma anu yakin yén bumi téh datar. Aya jalma anu teu Kristen anu percanten eta, sarta nepi ka reuwas salajengna abdi, aya urang Kristen anu percanten yen!

Nu jadi alesan yén éta téh mangrupa bohong conspiratorial ti otoritas kami anu bumi bakal jadi buleud. Aranjeunna malire kanyataan yén dina sagala kali yen urang geus dipercaya yén bumi téh buleud. Malah Alkitab speaks tina bumi buleud.

Bumi datar téh buleud

Naha anjeun nyaho yén carita kreasi Alkitab di Genesis ngajelaskeun bumi buleud? Mun urang baca bokstsavligt Alkitab urang nempo yen eta ngajelaskeun bumi buleud, a panonpoé buleud, hiji bulan buleud sarta béntang buleud. 

Aya jalma anu geus diréaksikeun sanggeus artikel abdi ngeunaan doktrin bumi datar bahaya anu aya jalma anu iman dina bumi datar sarta ogé propagate eta. Aranjeunna manggihan eta pisan aneh. Méméh kuring datang di sakuliah ieu, kuring henteu ngarasa aya kitu pisan loba anu mikir bumi ieu datar.

patepung 

A sobat Christian panginten ieu aneh lamun manehna kungsi maca ngeunaan ieu dina loka blog kuring, tapi lajeng anjeunna kapanggih dirina dua lembar anu yakin yén bumi téh datar.

A lila pisan kuring nempo program televisi on umum TV Swedia anu ngeunaan hiji grup Amérika ngomong yén Bumi nyaéta platt.De nu pinuh percaya diri yen urang geus ditipu jeung yén éta téh ngampar greatest sajarah urang jeung konspirasi nu bumi bakal jadi buleud. Ogé teu bisa ngajawab kalayan aranjeunna lantaran geus arguing pikeun argumen yen Bumi nyaéta datar. Nunjuk nu aya gambar ngarah ngan waving dipareuman ku nyebutkeun: "! Éta téh poto ucul"

Distorting téks Kitab Suci

Sumuhun aya malah Kristen anu pageuh yakin yén bumi téh datar. Jeung nalika maranéhna ningali ka Alkitab. Aya mukmin bumi datar séjén anu anut agama sejen saperti Islam New Age anu yakin bumi datar. Sigana kawas datar mukmin bumi téh ekumeniker lajeng aranjeunna tiasa satuju ngeunaan hiji Bumi datar.

Tapi keur Kristen boga Alkitab ka hartosna yén bumi téh datar lajeng anjeunna kedah distort téks Alkitabiah considerably na snatch eta kaluar tina konteks. Maca Kitab Suci saperti bener téh, nu katingali jelas yén Alkitab ngajarkeun yén bumi téh buleud!

Kanyataanna anjeun teu sanajan butuh elmu pikeun mantuan ngabuktikeun yén bumi téh buleud. Anjeun ngan perlu maca Kitab Suci ngaliwatan umur geus leres, sareng ieu leres ayeuna.

ciptaan 

Hayu urang nempo naon nyebutkeun Alkitab ngeunaan ciptaan. Allah nyiptakeun bumi di awal. anjeunna Ieu tuh dina dinten munggaran. Opat poé sanggeusna, Allah dijieun bulan panonpoé jeung béntang. Ieu lampu hébat. Alkitab nyebutkeun yen panonpoe éta leuwih badag ti bulan. Maranéhanana henteu sakumaha badag.

Mu'min bumi datar nyebutkeun yén panonpoé jeung bulan nu sarua jeung boga jarak anu sarua ti Bumi. Ieu teu konsisten sareng Alkitab. Alkitab nyebutkeun yen bulan leuwih leutik ti panonpoé. Ngarah teu sarua.

Jalma anu nyebutkeun yén panonpoé jeung bulan sarua nyarita ngalawan Kecap Allah. Eta sahingga méré Alkitab elmu nu katuhu, sarta ku jalan, basa kuring mikir ngeunaan eta, anjeun ngan kudu kasampak nepi di langit ningali anu sipatna ngeunaan ukuran béda jeung ieu awak sawarga anu béda.

Ieu guru palsu ogé nyebutkeun yén panonpoé jeung bulan nu hal anu sarua. Aranjeunna jenis sarua cahaya. Ieu ngan éta lampu bulan urang shines saeutik lemah. Aranjeunna hartosna disebutkeun yen bulan téh orb ngaduruk dina cara nu sarua salaku panonpoé. Sumuhun bener bal ngaduruk. Nu jadi alesan nyaéta aya hiji bohlam lampu sorotan kana bumi, sarta saterusna maranéhanana nyebutkeun yén panonpoé téh jenis lampu nu shines di Bumi.

Kami geus katingali nepi di panonpoé sarta kami geus katempo yen aya bal ngaduruk. Mun bulan nu ogé bakal janten orb ngaduruk, kumaha tiasa gambar sarua bulan sarta kawah na jadi sataun sarua sanggeus sataun? Naha teu robah bentang lunar tina bulan diwangun ku hiji inferno ngaduruk? Ieu hartosna yén éta téh mangrupa bohong yén bulan ngagambarkeun sinar panonpoé urang nuju Bumi.

Pikeun meunang view ieu geus scramble kecap tina Kitab Suci, tur éta kahayang maranéhna ngalakukeun basa aranjeunna keur nyobian maksa view ku meunangkeun yen Allah nyiptakeun dua lampu sarua. Kalayan kecap séjén, dina lampu bulan janten sarua panonpoé, tapi mun mawa babarengan ieu anjeun kudu distort jeung salah harti firman Alloh sadar.

Nalika Alloh nyebutkeun ngeunaan lampu anu henteu hartosna hal anu sarua éta jenis sarua cahaya. Manéhna nyebutkeun panonpoe leuwih luhur tur bulan leuwih leutik dina téks Alkitabiah. Ku kituna éta dua rupa béda cahaya.

Leuwih ti éta, Alkitab sanes a risalah ilmiah. Alkitab ieu ditulis keur anjeun pikir tur neangan jalan keur kasalametan geus liwat Yesus Kristus, Putra Allah. Éta pisan sababna naha Alkitab buku aya di dinya. Ieu henteu ditulis méré risalah ilmiah. Tapi garis kalawan pamanggihan ilmiah. Dua moal bisa ngobrol unggal lianna.

heresies 

panonpoé bakal aturan dinten jeung bulan bakal aturan peuting. Malah didieu bisa ningali yén bumi téh buleud. Upami eta teu bakal beurang jeung peuting. Mun urang maca Kitab Suci sakumaha anu kasebut lamun pernah meunang wae bisnis lucu. Tapi lamun urang ngawitan nempatkeun akal jeung pikiran manusa mangka bakal gélo, sarta bisa meunang salah teh sama sekali. Ieu bisa ngakibatkeun kana bid'ah sama sekali, anu geus urang katempo loba conto.

Datar histeria Bumi ngabalukarkeun heresies lianna. Aranjeunna yakin yén Yahudi téh balik sagala jahat di dunya. Kuring geus datang ka mukmin bumi datar teu percanten Holocaust, anu genocide Yahudi mangsa Perang Dunya II, nalika genep juta Yahudi anu ditelasan saukur kusabab maranéhanana éta Yahudi.

Gantina, maranéhna yakin yén ieu téh bohong dijieun ku urang Yahudi sorangan sahingga meunang empati ambéh maranéhanana bisa balik deui ka taneuh maranéhanana Israil. Malah éta ambéh maranéhanana teu yakin yén éta téh Allah anu geus burit Tanah Israil.

Aranjeunna teu percaya yen Tuhan masihan Yahudi Israel di 1948. Gantina, maranéhna yakin yén éta iblis. Anjeun perhatikeun kapercayaan bumi datar nyieun bisa ngakibatkeun? - Komo deui ngampar na deceptions! 

Bumi, panonpoe, bulan, béntang

Ayeuna hayu urang balik naon nyebutkeun kecap Allah. Jalma anu iman dina bumi datar hartina bumi nyaéta babak disk datar nu aya handap. Éta ogé nyebutkeun yén panonpoé téh buleud disk datar jeung bulan ogé. Tapi ieu teu jadi gampang pikeun manggihan. Hayu urang ngan pilari nepi di langit ti panonpoé sarta bulan jeung anjeun bakal nempo anu sipatna babak bal.

Ayeuna, awas mun anjeun ningali panonpoé. Bisa jadi bahaya ka kasampak di panonpoé. Anjeun tiasa jadi buta. Kituna, anjeun kudu boga panyalindungan gede pikeun panon anjeun nalika anjeun ningali panonpoé.

Salaku panonpoé jeung bulan anu buleud, mangka tangtu ogé babak bumi. Naha Gusti jadi ambivalent yén anjeunna nyiptakeun dina cara béda? Tangtu moal! Bumi na panonpoé sarta bulan anu dijieun buleud. Gusti teu walked jauh tina prinsip nyiptakeun-Na. Anjeunna migunakeun prinsip nu sarua nalika anjeunna dijieun bumi, bulan panonpoé jeung béntang. 

Urang kudu balik ngalawan urutan Allah ciptaan mawa babarengan bumi datar. kituna kami kudu balik ngalawan firman Alloh, naon anu ditulis ngeunaan carita jeung carita kreasi.

mete kali 

Panonpoé sarta bulan bakal mete kali, tapi kali ieu ngan bisa nyita lamun bumi geus buleud. Upami teu kitu, moal kronologi kana karya. Dinten na bulan bisa pernah diitung kaluar lamun bumi ieu buleud.

Deui, nu katingali ayeuna di nyiptakeun ieu nu Alkitab ngajelaskeun bumi buleud. Aya tempat séjén dina Alkitab ngeunaan bumi buleud tapi malah didieu dina Alkitab urang agul munggaran didadarkeun bumi buleud buleud jeung sia sejenna. Eta ngajelaskeun bumi buleud sakumaha eta digambarkeun hiji bulan buleud, sarta ogé ditétélakeun béntang buleud. Nunjuk!

bulan téh metot uninga yén bulan teu salawasna buleud? Kadangkala éta ngan sabit a. Kadangkala éta ngan hiji sabit leutik, sarta sakapeung teu tiasa ningali bulan sepanjang waktos béda. Ieu kusabab Bumi nuansa nu sirkular Bulan. Eta bakal mungkin mun meunang kalangkang kitu lamun bumi geus buleud.

Pikeun ngangkat taneuh datar mangka anjeun kudu balik ngalawan pikiran anjeun. Anjeun kudu balik ngalawan naon panon anjeun tingali na mungkir kanyataanana. Kapercayaan kanyataanana tur yakin naon nu katingali, sabab moal jadi salah.

Urang ayeuna kudu nu melong kreasi Alkitab na menyimpulkan yén Alloh nyiptakeun bumi buleud, a panonpoé buleud, hiji bulan buleud sarta béntang buleud. Gusti speaks tina bumi buleud di tempat séjén ogé dina Kitab Suci.

Cai luhur firmament nu

Sateuacan urang mungkas artikel ieu, kuring kudu nyebut hiji titik penting datar proponents bumi pertanian sorot. Maranéhanana ngomong yén dina taneuh datar, éta kubah a. kubah anu langit, maranehna nyebutkeun, sarta luhur kubah aya cai loba.

Ieu bisa disada kumaha gélo wae tapi nyatana nu sabenerna bisa manggihan Kitab Suci ka dinya. Hal ieu diserat yen Allah dijieun firmament di satengahing caina, sarta dipisahkeun caina luhureun kolong tur caina handapeun kolong teh. Didieu bumi datar mukmin argumen. Jeung maranéhna pikir maranéhna geus kapanggih argumen bener alus. Jeung hese ngabantah lamun boga kanyaho goréng tina Firman Allah Alkitab. Ieu sabenerna dina téks Kitab Suci yen aya cai di luhur firmament nu.

Tapi urang terang kiwari yén teu aya cai di dinya. Nalika aranjeunna indit ka bulan ti taun 1969 nepi ka 1972 sangkan anu ngawartoskeun nanaon tentang eta aranjeunna indit ngaliwatan hiji laut cai luhur firmament nu. Alesan tangtu nyaéta yén teu aya cai di dinya. Alkitab ngécéskeun dina cara basajan pisan kumaha hirup sabenerna mangrupakeun. Kituna, urang kudu sok maca Kitab Suci. Teras we meunang jawaban.

Nalika Allah nyiptakeun bumi nya éta bener cai sabudeureun langit. Hal sejenna urang moal bisa ngarti téks Kitab Suci. Ieu kitu, tapi kusabab urang terang yen caina teu aya kiwari, hal kudu geus kajadian ka sirna. Nalika ieu lumangsung, sarta nalika caina ngiles? Kumaha teu anu lumangsung? Alkitab geus respon hebat.

Noah sarta caah 

Jalma cicing di dosa, sarta bumi ieu ngeusi kekerasan jeung wickedness. Nalika Alloh mutuskeun ngancurkeun sakabéh kahirupan di Marcapada dumasar soaking eta dina cai. Tapi Allah teu Allah bloodthirsty who wants to maot ngadadak. Taya, anjeunna teh Allah cinta who wants to nyalametkeun tur kasalametan. Ku alatan éta, manéhna hayang nyalametkeun Noah taqwa jeung kulawargana.

Ieu bakal dilakukeun ku manéhna diwangun hiji Parahu, parahu raksasa. Aranjeunna bakal mawa dua pasang unggal sato bumi, sarta jadi disimpen. Noah diwangun Parahu, sarta caah datang. Sadaya hirup nu éta teu di Parahu, boh manusa jeung sato, drowned, tiwas sarta perished nalika caah datang.

Nalika caah datang, ieu dipigawé pisan gancang. Gancang kaeusi bumi ku cai. Bumi éta hiji planét cai. Kumaha bisa bumi jadi lengkep kaeusi ku cai? Kumaha teu eta lumangsung sarta kumaha nu eta balik jadi gancang?

Alkitab nyebutkeun yen Alloh dibuka jandéla sorga jeung sumber jero. Lajeng aya cai di luhur langit, luhureun firmament nu. Ieu téh mangrupa cai anu urang geus dikaitkeun. Gusti dibuka jandéla sawarga ku kituna caina bisa Gush turun ka bumi. Anjeunna lemes waduk saukur sawarga. Anjeunna lemes tanghi cai sawarga. Cai anu luhur langit tur ngeusi bumi kalawan caina kalawan cai ti sumber jero. Kusabab kitu urang ulah ningali cai sagala dinten luhur firmament nu.

Alkitab salawasna boga jawaban pikeun masihan. Alkitab méré Anjeun iman séhat. Anjeun baca eta mangka anjeun moal janten lepat.


Publicerades onsdag, 16 oktober 2019 23:49:59 +0200 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29 med Christer Åberg


"Karana kacida mikaasihna Allah dunya yén Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra [Isa], mun Sarupaning satu anu believeth di anjeunna henteu kedah binasa tapi meunang hirup langgeng". - 3:16

"Tapi saloba  narima  Anjeunna [Yesus], ka aranjeunna Anjeunna masihan hak jadi barudak Allah, nepi ka aranjeunna anu percanten kana ngaranna." - John 1:12

"Éta lamun ngaku kalawan sungut anjeun yen Isa geus Gusti jeung percanten ka haté anjeun yen Allah diangkat anjeunna ti nu maraot, anjeun bakal disimpen." - Roma 10: 9

Rék meunang disimpen na neangan sagala dosa anjeun dihampura? Neneda doa ieu:

- Yesus, abdi nampi ayeuna tur ngaku maneh sakumaha Gusti. Kuring yakin yen Allah diangkat maneh ti nu maraot. Hatur nuhun nu kuring ayeuna keur disimpen. Hatur nuhun nu geus dihampura kuring jeung hatur nuhun anu Kami ayeuna anak Allah. Amin.

Anjeun nampi Isa di doa luhur?


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 4 juli 2020 18:13
Bed att Jesus helar våran vovve så hon får leva i flera år till det står i Bibeln att både människor och djur hjälper Herren så det får vi tro på. Psalm 36:7. Tack alla som ber.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklar



STÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp