2 031 online! | Sidvisningar idag: 55 945 | Igår: 495 583 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Sveriges regering böjer sig för islam

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1486935769-bojer-sig-for-islam.jpg

Stefan Löfven är på statsbesök i Teheran, Iran. Sveriges handelsminister Ann Linde och kvinnorna i den svenska delegationen tog på sig muslimsk klädsel och böjde sig direkt för islam, medan kvinnorna från USA och England inte gjorde det när de var på statsbesök.


Jesus, jag ber dig dig att så många människor som möjligt ska ta emot dig innan det är försent!


Bildkälla:

Politikfakta - Tidslinje


Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg sändag 12 februari 2017 23:14 | #islam #iran #teheran #stefan löfven #statsbesök | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


64 kommentarer

Johan

Det är pk-anden! Den anpassar sig till det som är politiskt korrekt, i det land där man är. Det är förklaringen!

I själva verket är de en fega och konflikträdda, men vill gärna framstå som "modiga" feminister på hemmaplan = inget som kostar något ö h t i dagens Sverige.

Svara -   - 13/2-17 00:31 -


Kalle

Jag skulle faktiskt säga att det är helt rätt att bära slöja i Iran. Det handlar om respekt. Sen visst, om världen struntar i det så låt det stå för dom, men för vår del, jude för juden, grek för greken. Och då menar jag inte att vi ska börja bete oss som muslimer eller adaptera sharia, men att täcka sitt huvud för att skyla sig om kulturen förväntar sig borde vara lika självklart som att inte springa runt naken på stan här i Sverige.

Svara -   - 13/2-17 02:38 -


Emiratus

Hur har det här gått till? Varför har dessa kvinnor fått utresetillstånd?

"En kvinna som är 2 meter från spisen är på rymmen" Citat: Eddy Meduza

Svara -   - 13/2-17 07:52 -


Leif Boman

Svar till Kalle.

Jag skulle faktiskt säga att det är helt rätt att bära slöja i Iran. Det handlar om respekt.

Tror du själv Kalle att respekten visas åt andra hållet då från Irans högste, dvs att Imamernas fruar eller om det nu finns någon kvinnlig regeringsrepresen"tant" snällt tar av sig slöjan för vår kultur skull när de besöker Sverige?

Nu får förmodligen ingen fru följa med i rampljuset men om vi nu ändå tänker oss in i som om det någon gång överraskande skulle kunna bli så?

Jesu frid...

Svara -   - 13/2-17 08:00 -


UK 52 ,

och vad haender med Bananrepublikens handelsavtal naer Donald nu snart ANNULERAR Kerrys vansinniga avtal med 'Satan'? Blir han kallad 'den store satan'?

Svara -   - 13/2-17 08:29 -


UK 52 ,

Mullorna myste nog belaatet aat alla paaskhaexorna i stora schalar fraan det besynnerliga landet, som visade sig alls inte kunna exportera Bananer.

Svara -   - 13/2-17 09:20 -


JL

Sveriges regering böjer sig för islam? Tycker nästan alla har böjt sig. Allt från myndigheter, präster och pastorer. Kan ju verka konstigt kan man tycka, men det finns förklaring.

Här kommer lite alternativa procentsatser från en så kallad hatsajt. Notera att det är sanningen som sätter oss fria, inte kulturmarxisters procentsatser.

http://avpixlat.info/2017/02/12/andelen-muslimer-i-sverige-125-procent-2017-kan-bli-70-procent-2050/

Enligt ovan prognos så är 50% av Sveriges befolkning muslimer år 2040, alltså om 23 år. Så fort går det.

Då islam länge har planerat att ta över med hjälp av globalisterna, så kommer detta inte som en nyhet för kulturmarxister inom och utom kyrkan. De vet mycket väl om siffrorna och vi når snart point of no return om vi redan inte har passerat den.

Svara -   - 13/2-17 09:32 -


Janne O

Märkligt verkligen!

Var det inte svenska feminister som nyss tog på sig slöjor i solidaritet med förtryckta kvinnor i slöjbärande länder? Virrigt värre.

Stockholmssyndromet: Att bli fienden när man utsätts för hot (istället för att kämpa för att behålla sin integritet).

De svenska humanisterna kantrar snabbt in i feghet under Islam. Samma sak under Hitler. Svenskarna blev sympatisörer för att inte bli av med de fina industrikontrakten med Tyskland.

Att ifrågasätta Islam är att vara "Neo Nazist" säger liberala svenskar idag. Men att Islam faktiskt till sitt ursprung är TOTALITÄRT har de inte insett än.

Vi har ju tro på Jesus - Bibeln säger oss hur vi ska hålla ställningarna. Vi har evangeliet för Muslimerna. Så måste det bli framöver. Vi kommer säkert att få en och annan smäll. Men det har Herren ju lovat dem som vill gå hans väg. Härligt att få stå upp för honom.

Men vi ska inte syssla med politik. Så blir man snärjd att kompromissa och sen tystad. Se på ekumeniska kyrkor i Sverige. De har redan tystats ned.

GVD

Svara -   - 13/2-17 10:03 -


Lysell

Hej

Egentligen skulle jag inte skriva mer här, men om Du Christer har så lite rygg att du inte kommenterar detta så har du bara en öppen sida precis som Avpixlat, men utan ansvar. Du lurar andra att öppna sina åsikter men själv vill du stå utanför i religionens namn.Ledsen för din skull. Jo det är religionsfrihet vi talar om. Emiratus har faktiskt rätt. Den som reser till ett muslimskt land med det budskapet skulle rätteligen ha utreseförbud. Adjö Lysell

Svara -   - 13/2-17 10:09 -


Emiratus

Var och en man som har sitt huvud betäckt, när han beder eller profeterar, han vanärar sitt huvud.

Men var kvinna som beder eller profeterar med ohöljt huvud, hon vanärar sitt huvud, ty det är då alldeles som om hon hade sitt hår avrakat.

Om en kvinna icke vill hölja sig, så kan hon lika väl låta skära av sitt hår; men eftersom det är en skam för en kvinna att låta skära av sitt hår eller att låta raka av det, så må hon hölja sig.

1 Korinthiebrevet 11:4-6

Svara -   - 13/2-17 10:09 -


Sam G Ö

Sveriges regering böjer sig för islam, det är så sant! Vad blir nästa steg? Införa sharialagar!

Svara -   - 13/2-17 10:12 -


Emiratus

Kristendomens syn på kvinnans hår:

http://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:120023/FULLTEXT01.pdf

Svara -   - 13/2-17 10:16 -


Janne O

Svar till Emiratus.

Emir

Dessa verser har direkt med det här sammanhanget att göra? Tycker du det? Verserna talar om kvinnor som ber i kyrkan. Och att inte raka av håret.

Sverige är långt från kristet. Skulle inte tro att så många av kvinnorna i Lövéns kabinett är Läsare eller Schartauaner!

Bär din fru slöja?

Svara -   - 13/2-17 10:27 -


UK 52 ,

Svar till JL.

Hur ska vi tolka alla dessa Avraettningar vi Dagligen laeser om? Tyder de inte paa Stora, maektiga knarkorganisationer med aeven all oevrig slags brottslighet? Kan kanske Marseille i Frankrike, 'Europas Mordhuvudstad', daer Tredjedelen av befolkningen aer Muslimer, ge en fingervisning om vaar framtid? Daer har Islamistiska terrorsekter inte saa mycket att haemta. Staden styrs av Knarkklanerna. Barnen utrustas med Kalashnikovs.

Svara -   - 13/2-17 10:37 -


israelsdotter

Svar till UK 52 , .

Hahaha påskhäxorna.. hahah

Svara -   - 13/2-17 11:24 -


Bertil Rosenius

Inkonsekvens, tycker jag. Dvs muslimerna skall få vara muslimer här. Men när vi åker dit, får vi inte vara oss själva.

Konsekvensen: Sverige viker sig rakt av för muslimerna.

Svara -   - 13/2-17 11:49 -


israelsdotter

http://www.friatider.se/irak-korat-till-varldens-hjalpsammaste-land

Svara -   - 13/2-17 12:07 -


Lysell

Emiratus har rätt i sin hänvisning till Paulus men det gäller de som är Kristna. Den dagen då du redovisar vilka i regeringen som hänger sig till den Kristna tron finns anledning till den korkade kommentaren, men inte i detta sammanhang. Den som inte är Kristen är redan dömd, och vi skall inte döma dem som är sekulära. Men vi skall inte hänvisa till fel Bibelställen i fel sammanhang som du gör. Är du är du muslim eller ??? Nej feghet har alltid varit ett stort problem med de som kallar sig Kristna och ormarna kommer vi aldrig ifrån. ssssssssssssssssssss

Svara -   - 13/2-17 12:20 -


Leif Svensson

Fruktansvärt att se detta krypande från svenska regeringens sida.det är som ett godkännande till denna fruktansvärda regim i Tehran,en fundamentalistisk islamistisk regim.Med en på gränsen till fascioid politik emot oliktänkande,med regimens arrangerade årliga hatkampanjer emot Israel o Us.Där hundratusentals samlas i hatkörer inför Mullorna o regimen.Då går det bra att besöka och låta våra företrädrare i islams kvinnoförtryckande beklädnader. Men emot den enda demokratin i Mellanöstern Israel kräver vänstern bojkott o handelssanktioner ! Vilka hycklare !

Svara -   - 13/2-17 14:34 -


Johan

De är på besök i olika länder! Kvinnorna från USA och England är på besök i Saudiarabien där det inte är lag på slöja. Den svenska delegationen är i Iran där det är lag på att bära slöja. Ländernas olika flaggor syns skymta på vissa av bilderna

Svara -   - 13/2-17 15:40 -


Lysell

Svar till Johan.

Johan Du verkar väldigt insatt i problematiken. Okay, då kanske du även vet om det gäller regeringsmedlemmar samt de Konsulära inrättningarna ? Måste även turister ha huvudklädnad ?Var gäller bestämmelserna. Upplys oss ovetande är du snäll.

Svara -   - 13/2-17 16:36 -


Kalle

Svar till Leif Boman .

Nej, jag förväntar mig inget gott från världen. Allt sådant får man ta som en bonus och samtidigt inse att det egentligen kommer från Gud.

Det jag säger är hur vi som kristna bör agera, och att vår minister då har agerat oklanderligt i det här fallet.

Svara -   - 13/2-17 18:51 -


Kalle

Svar till Lysell.

Jag kan ge dig ett relevant bibelord. Rom 13, första stycket. Är lagen att man ska ha slöja, så bär slöja. Det finns mycket att gnälla på når det gäller våra politiker, och så drar alla igång när dom för en gångs skull visar ödmjukhet. Varför?

Jag oroas mer över hur Lövin och hennes hantlangare lobbar för abort och samlar in pengar för att motverka det Trump gör gör att rädda liv på ofödda.

Svara -   - 13/2-17 19:00 -


Lisbeth Petersson

jag bör Älska alla Men jag AVSKYR sittande regering som gång på gång gör övertramp och dragit DOM över SVERIGE!

Svara -   - 13/2-17 19:23 -


Simon

När jag såg på nyheterna trodde jag att iranska kvinnor har blonderat sig... men tyvärr var det inte fallet. Fick de skaka hand åtminstone med presidenten? Troligen inte. Om de kände sig kränkta då var det eget val. För pengarnas skull accepterar de att förödmjukas av en totalitär regim (Löven har pratat mänskliga rättigheter sägs det), men för sitt eget livsskull gör ingenting, tvärtom, på hemmaplan(Sverige)strider de mot Guds vilja som är källan till LIVET. Än så länge finns det nåd! Idag alltså.

PS: Ja har lagt märke till att en del församlingar av nån anledning tog bort Filadelfia från sitt namn. På nåt sätt är det rätt eftersom vi lever i Laodikeia eran.

Svara -   - 13/2-17 19:26 -


Kalle

Svar till Lisbeth Petersson.

Det har dom men inte just här. Varför skulle Gud döma svenska ministrar som följer Rom 13, även om dom nu inte förstår att dom gör det?

Nej, oroa dig stället för att vi gör i spetsen för massmord på ofödda barn och för förintelsen av Israel.

Svara -   - 13/2-17 19:29 -


Lysell

Svar till Kalle .

Kalle Antingen är du en total romboid eller så har du tappat greppet helt och hållet. Vi lyder inte under lagen. Varför går du inte till en sida där du hör hemma i stället för att öda tid här ? Det är smått komiskt med alla missriktade intresseomdömen som avges här. Om någon ger mig Bibelord så är det ju fint om avlämnaren vet vad han snackar om. Det du skriver om är patetiskt. Jump away

Svara -   - 13/2-17 20:00 -


Leif Boman

Svar till Kalle .

Jag håller med dig Kalle om att Stefan Löfvens agerande faktiskt kan ses som ett helt kristligt beteende, speciellt om vi läser Paulus ord;

För judarna har jag blivit som en jude för att vinna judar. För dem som står under lagen har jag, som inte själv står under lagen, blivit som den som står under lagen för att vinna dem som står under lagen. Första Korintierbrevet 9:20

Sen kan man förstås se det lite från ett annat håll också! Vad är bakomliggande motivet till dessa handlingar?

Är det att såsom Paulus försöka vinna dessa till Jesus?

Nej, förstås inte!!!

Det är för att själv kunna vinna på det, för handelns skull. Alltså egentligen ett litet "sken av gudsfruktan" för ett bakomliggande egoistiskt motiv!

Jag skall inte bråka mer om det utan ville mest bara lite grovt belysa att man faktiskt med lite av Bibliskt stöd kan se situationen från flera olika håll, och faktiskt i båda fallen absolut tycka att man har rätt och den andre fel!

Hoppas att ni förstår vad jag menar, det är inte alltid så lätt, svart eller vitt, inte heller i detta fall!

Jesu frid...

Svara -   - 13/2-17 20:58 -


Kalle

Svar till Lysell.

Du lägger nivån så pass lågt att jag bara har en sak att säga, skärp dig.

Svara -   - 14/2-17 00:02 -


Bertil

Det är lag att kvinnor ska bära slöja i Iran och då finns inga alternativ om man inte vill sitta i fängelse. Lagen i ett land man vill besöka får man bara förhålla sig till. Det kallas respekt och hövlighet. På motsvarande sätt förväntar vi oss att utlänningar som besöker oss respekterar våra lagar och våra seder. Det handla om att ta seden dit man kommer.

Svara -   - 14/2-17 08:15 -


NN

det berör på vilket land man besöker. IRAN är det värsta ländet som agerar väldigt hårt mot kvinnor,det har jag hört från en gammal iranskevän.

Vi alla vet att sossarna är inte israelvänliga men dom är mer islamvänliga. I framtiden kanske sossarna kommer att bli som en muslimsk parti, tror inte det?

Svara -   - 14/2-17 09:35 -


Bertil Rosenius

Såg en rolig bild på en plats dit jag inte kan länka.

Texten var ungefär...:

"Med tanke på besöket i Iran och att: 'Ta seden dit man kommer.' Skall det bli roligt att se vår regeringen i Nya Guinea."

Så var där en bild på flera nästan helt nakna personer från ursprungsbefolkningen.

Ja, det är ju en intressant vinkel av debatten 🙂

Svara -   - 14/2-17 10:05 -


Janne O

Svar till Kalle .

Kalle

Är lagen slöja bär slöja...Ta seden dit man kommer...ordningsmakten bör inte svärd förgäves...Rom 13...

Kommentar:

Lagen i Iran har dödsstraff för apostasi/avfall från tron enligt sharia. Iran är styrt av sharialagarna. Svenska politiker lyder inte under Sharialagar bara för att de går in i presidentpalatset. De är ju gäster i ett annat land.

Svenska regeringen lyder heller inte under annat än EU och Sverige (snarlika/identiska) lagar, under FN, och under andra organ man förbundit sig med. Sharia har inte Sveriges regering bundit sig till - än så länge! Man kan lätt bli muslim bara genom att citera Shahada, trosbekännelsen.

Sammanhang

När man citerar BIbeln ska man ta med kontexten - dvs sammanhanget. Det går inte att citera saker på ett sätt som blir helt luddigt och oprecist, där Gud börjar säger helt oresonliga, eller halvt sanna saker.

Bibelns ord är skarpare än ett svärd (Hebr 4:12) och använder man det oprecist blir det snart ungefär som att "kasta kniv på bordet mellan fingrarna, bryta arm och ta en stor slurk Koskenkorva."

Rom 13 säger att lag och ordning gäller i ett land, och att den makten är/ytterst är av Gud. Statsväsende och polismakt, domstolar och lag är av Gud och kommer ur samvetet och Mose lag, vi har i gemensamt samvetet någonstans (inte döda, ljuga, svära osv).

Sharialagar är inte av Gud - Mose lag och Evangeliet är av Gud. Hoppas vi delar DEN övertygelsen!

GVD

Svara -   - 14/2-17 10:23 -


UK 52 ,

Svar till Bertil Rosenius.

Till Nya Guinea saender Australien Alla ILLEGALA FLYKTINGAR! OBAMA hade skrivit avtal om att ta emot dessa till USA. Naer TRUMP ringde upp TURNBULL och undrade vad detta var foer ett slags avtal blev det braak. - nej, nu foerhandlar,(Mutar) visst EU och USA med Klanhoevdingar i LIBYEN foer att daer uppraetta laeger for alla dessa kunder till Maenniskosmugglare.

Svara -   - 14/2-17 10:25 -


israelsdotter

Allah Allah ya baba: http://youtu.be/kJfccZ9Yj20

Svara -   - 14/2-17 13:05 -


israelsdotter

Dagens bibelord

14/02-17

“Ty så älskade Gud världen, att han utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på honom skall icke förgås, utan hava evigt liv.” (John 3:16)

Svara -   - 14/2-17 13:11 -


NN

Svar till Janne O.

"Sharia lagar är inte av Gud Mose lag och Evangeliet är av Gud."

stenkastning! Är det ett sharia lag?

Svara -   - 14/2-17 16:56 -


Janne O

NN

"Stenkastning! Är det ett sharia lag?"

Vad jag förstår är straffet för avfall från Islam döden i Iran.

Menar du att stenkastning är sharia, eller att Mose lag är stenkastning?Förklara det kanske?

Svara -   - 14/2-17 17:18 -


Fredrik

Vad sprejas efter flygplanen?

https://www.youtube.com/watch?v=EGw6G6Bn-6U&t=26s

Svara -   - 14/2-17 17:35 -


Peter Hall

Svar till Janne O.

Det är tydligt, att NN raljerar om GT´s lagar och vill därmed urskulda Sharia, med att vår Gud också har beordrat samma grymma bestraffning.

Ja, ja han tänkte nog att sådant läder skall sådan smörja hava.

Det har faktiskt hänt något under själva resans gång. Jesus kom med ett nytt förbund, som var mycket bättre än det förra.

Svara -   - 14/2-17 18:22 -


Leif Boman

Svar till NN.

Det var först ett bud som Gud gav till Mose i det Gamla Testamentet, långt före Sharialagarnas uppkomst!

Och Herren sade till Mose: "Mannen skall straffas med döden. Hela menigheten skall stena honom utanför lägret." Då förde hela menigheten ut honom utanför lägret och stenade honom till döds, så som Herren hade befallt Mose. Fjärde Moseboken 15:35‭-‬36

Nu under Nya Testamentets tid så svarade Jesus så här när de gamla lagföljarna ville utmana och sätta Jesus på prov.

I lagen har Mose befallt oss att stena sådana. Vad säger då du?" Detta sade de för att snärja honom och ha något att anklaga honom för. Men Jesus böjde sig ner och skrev med fingret på marken. När de stod kvar och frågade honom, reste han sig och sade: "Den som är utan synd må kasta första stenen på henne." Johannesevangeliet 8:5‭-‬7

Här förklarar nu Jesus tydligt att ingen någonstans har rätt att kasta någon sten mer eftersom alla enligt Guds Ord har syndat! Det är alltså Jesu Ord som nu är de gällande;

Alla har syndat och saknar härligheten från Gud, Romarbrevet 3:23

Ingen får alltså kasta någon sten, och ingen har då givetvis inte heller rätt att döda någon alls, det är Jesus och Guds tydliga budskap.

Jesu frid...

Svara -   - 14/2-17 19:55 -


NN

Svar till Leif Boman .

Tack Leif! Jag förstår vad du menar.

Fadern och sonen tänker samma sak och fadern är lika förlåtig och kärlekfull som sonen och annars hade inte han offrat sin enda son för mänslighetern.

Moselagar! det är människas lag och det är människor som kommer på grymalagar (tillex.dödsstraff och halsuggningar,stenkastning osv)för människa är inte så förlåtig som Gud.

Anklagar jag Mose för detta? nej! jag antar att Mose hade inget val än detta för hantera vissa grymma människor.

Svara -   - 14/2-17 21:12 -


Janne O

Gud har givit Mose lag. Se 2 mos 20

Jag är Herren din Gud: Du ska ha inga andra gudar jämte mig (bud 1)

Lagen avskräcker. Den läxar upp oss och visar oss att vi är syndare. Den är satt att visa Guds helighet och avskärma oss från att synda (ger gudsfruktan).

Gud har skapat alla och alla och har rätten att göra som han vill med det han skapat.

VI ska inte döda (brott mot 6:e budet)

Det är samma Gud i GT som i NT. Gnostikerna däremot har/hade två gudar en ond och kravfull i GT (Gud Fader) - och en god i NT (Jesus).

Funktionen i GT är inte den samma som NT (starkt förenklat):

GT: Gör rätt - annars straff (älska Gud och varandra är LAG, då får du leva. Brott mot lagen är DÖDEN andligt, också fysiskt)

NT: du kan inte göra rätt - jag (Jesus) har redan gjort vad du behöver - kom med mig och få förlåtelse för dina brott...Jag älskar DIG - Jag dog för DIG.

Bibelns testamenten passar som hand i handsken!

Råd: Separera inte Gud i GT och NT! Det finns bara en Gud.

Sharia är ett totalitärt lagsystem baserat på Islam: UTAN NÅD. Ingenting som Gud kallat någon att följa. 1 miljard människor gör det ändå, mer eller mindre.

Svara -   - 14/2-17 22:27 -


Leif Boman

Svar till NN.

Anklagar jag Mose för detta? nej! jag antar att Mose hade inget val än detta för hantera vissa grymma människor.

Det fanns en speciell mening med det Gamla Testamentet som kan vara lite svår för många att förstå, speciellt för oss hednafolk. Men den stora skillnaden är förstås Guds nåd genom Jesus. Utan nåden så blir allt hårt och tufft och lagiskt som det var i det Gamla Testamentet. Men, så kom Jesus. Han fick ta all den stryk som vi egentligen förtjänade. Vi skulle egentligen förtjänat att både stenas och dödas, men Jesus tog alla människors synder och frivilligt gav Sitt liv, för att du NN och jag, och alla andra människor skulle kunna bli förlåtna och få eviga liv! De du!!!!

Jesu frid...

Svara -   - 14/2-17 22:34 -


NN

Svar till Leif Boman .

Leif! Vissa länder har dödsstraff heller hur? Exempel: en kristen och brutalt mördare som sitter i fängelse och väntar för dödsstraff.

Men Gud har förlåtit honom och hans synder eftersom han har ångrat och bett förlåtelse för sina synder.

Tror du Gud vill att domaren släpper honom fri? Eller Kommer Gud döma domaren?

Svara -   - 15/2-17 00:14 -


Leif Boman

Svar till NN.

Men Gud har förlåtit honom och hans synder eftersom han har ångrat och bett förlåtelse för sina synder.

Tror du Gud vill att domaren släpper honom fri? Eller Kommer Gud döma domaren?

Ja, Gud vill nog helst att domaren släpper fången fri. Kanske inte för fångens skull i första hand, fången som blivit frälst kommer ju till himmelen, det bästa av allt, men, för att domaren själv skall få ett lindrigare straff senare. Så som domaren har dömt andra så skall han själv dömas en dag.

Döm inte, så blir ni inte dömda. Ty med den dom ni dömer med, skall ni bli dömda, och med det mått ni mäter med, skall det mätas upp åt er. Matt 7:1‭-‬2

Om domaren tycker det är rätt att fången skall ha dödsstraff och beslutar så så förstår vi att det också är vad som väntar domaren senare, om inte också domaren senare ber om syndernas förlåtelse förstås!

Jesu frid...

Svara -   - 15/2-17 05:57 -


Janne O

Svar till Leif Boman .

1 NN "Tror du Gud vill att domaren släpper honom fri? Eller Kommer Gud döma domaren? LB Ja, Gud vill nog helst att domaren släpper fången fri."

2 Civilrättsligt (civil law/common law/Roman law)

3 Jesus: Döm inte, så blir ni inte dömda. Ty med den dom ni dömer med, skall ni bli dömda, och med det mått ni mäter med, skall det mätas upp åt er. Matt 7:1‭-‬2

Kommentar

Här är ju två-tre saker på gång samtidigt. 1 En mördare (som är kristen) ska dömas för sitt brott. 2 Lagen verkställer domen. 3 Och Guds nåd över syndare.

1 Domaren dömer efter lagkoden. Det har ju funnits/finns övervägande kristna länder som har/har haft dödsstraff (USA idag, och England under Reformationen, vissa afrikanska länder idag tex).

Dödsstraff utövades i Romarriket och i Fariséernas Israel under Jesu tid. Vår Herre dödades oskyldig enligt båda dessa lagsystem (uppvigling och blasfemi). Paulus och Petrus dödades för sin tro, och för att de inte lydde när lagarna sa att de skulle hålla tyst med evangeliet. Och många många fler i både GT och NT. SE: Hebr kap 11. Att dö för sin tro var ju ganska vanligt. Och Gud tillät det för ett syfte: Att evangeliet skulle spridas trots att man fick betala för det med sitt liv. Det var ju ett vittnesbörd om att det var på riktigt!

2 Dödsstraffet faller knappast på den som verkställer det enligt gällande lag. I så fall vore Mose mördare, både före - också efter han gav Israel lagen. Och då vore det ju syndigt att verkställa lagen som domare eller jurist i många länder idag.

Se Rom 13: En statstjänare bär inte svärdet förgäves. Det är Guds vilja att skipa rätt och stat och polis är nödvändigt för att hålla ordning. En domare i en sharia-domstol verkställer lagen enligt sharia. Klart att det är utanför Guds uttryckliga vilja med sharia. Men han tillåter mycket orättfärdighet för att människor inte vill tro på Jesus Kristus. Vi får de ledare och de lagar VI FÖRTJÄNAR.

Synden ligger ju inte direkt i att det är dödsstraff för mord. Om det vore så, vore dödsstraff för mord inte Guds vilja. Men det talar ju Mose lag emot! Syndens lön är döden Rom 3:23. Här menas främst andlig död. Men i Mose lag: fysisk död. Detta kallas sådd och skörd. Som man sår ska man skörda.

3 Vi ska dömas för våra gärningar.Sådd och skörd. Men vi ska inte döma varandra genom hyckleri. Det är vad Jesus talar om i Matt 7:1-5.

---

Mose lag är baserat på Guds vilja. Vi har rätt och fel i samvetet (Rom 2). Gud tillåter ibland att kristna får lida oförskyllt för en större sak. Precis som Jesus fick lida oförskyllt. Alla ska dömas efter sina gärningar: också kristna. Gud låter inte lagen stå emot nåden.

1 Lagen verkställer domen 2 Nåden är när du frikänns FAST du är skyldig.

Amazing grace, how sweet the sound that saved a wretch like me...

Här är ett ämne (lag och nåd) som tex denna blogg skulle kunna reda ut med relevanta bibelord. Om det är oklart vad Bibeln lär förstås! Det här at saker vi ska vara klara med. Då kan vi förklara för andra som inte tror vad Gud menar med GT och NT. Ofta tror människor att Gud är en hänsynslös mördare, för de har man läst i några ateisters böcker!

GVD

hej och ha det bra

Svara -   - 15/2-17 07:34 -


Leif Boman

Svar till Janne O.

Gud är ju absolut inget annat än Rättvisan Själv! Många både "kristna" tragiskt nog, och okristna har så svårt att förstå! För det första så var ju det Gamla Testamentet speciellt avsett för Israels folk och inga andra folk. Vi andra kan nu under det Nya Förbundets tidsålder istället lära oss saker igenom det, men lagarna var skrivna till Israels folk ända tills det att Jesus kom för att fullborda lagen. Sedan skulle ju det Nya Förbundet komma att gälla över hela vår värld.

Men när den helige Ande kommer över er, skall ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns." Apostlagärningarna 1:8

Då trädde Jesus fram och talade till dem och sade: "Jag har fått all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt vad jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut." Matteusevangeliet 28:18‭-‬20

Nu kanske inte frågan direkt förtäljer om mördaren i efterhand har blivit frälst och förlåten eller om denne redan var "kristen" före mordet. Det har ju givetvis stor betydelse vad gäller bedömningen.

Sen vad gäller domarens egna ansvar över den uppgift han har åtagit sig kan inte jag helt bedöma, men jag anar ändå att han också har ett sådant, liksom jag alltid också på min arbetsplats har eget ansvar för hur jag bemöter andra människor!

Visst det finns skillnader eftersom lagen skall följas men har domaren möjlighet till nåd och förbarmande så skall han givetvis använda sig av detta inom världlagars gränser!

Dödsstraff är inte en lag som Gud under det Nya Förbundets tidsålder har ritat in i människors lagböcker, det har otroende och oförståndiga människor själva gjort, däremot tillåter Han som sagt ofta ändå orättfärdiga straff att verkställas för att också fastställarna av domen, men också straffets hejarklack så småningom skall få sina domar och rättvisa straff.

Gud är den enda som har rätt att döma någon till döden, aldrig en människa!

Detta borde folk ha mera hum om!

Jag påminner åter;

När de stod kvar och frågade honom, reste han sig och sade: "Den som är utan synd må kasta första stenen på henne." Johannesevangeliet 8:7

Denna lag står alltid över alla människors orättfärdiga lagar och regler! Man kan inte skylla ifrån sig den sten man kastat, inte ens om någon annan bönfaller och ber dig om att kasta den. Något åt detta håll ser nog jag på det hela!

Jesu frid...

Svara -   - 15/2-17 08:20 -


Janne O

Svar till Leif Boman .

Leif

"Lagen gällde Israel endast - Sedan skulle ju det Nya Förbundet komma att gälla över hela vår värld."

Formuleringen är lite oklar som jag förstår det!

A Lagen - de tio budorden - gäller inte det för kristna? Hur ska vi då veta vad som är synd? Morallagen har aldrig avskaffats. Då får vi ju en ny Gud i Nya Testamentet, och Jesus bryter mot lagen. Däremot är frälsningsvägen genom gärningar enligt Mose lag helt omöjlig för människor. Alla har ju överträtt den.

(Johannes skriver att överträdelse av lagen är synd 1 Joh 3:4).

B Nya förbundet gäller en relation till Gud genom Jesus Kristus. Där dödsförtjänande människor får nåd av Gud och inte döms för sina synder. Synderna tillfaller Jesus och försoningsverket han gjort på korset. Världens länder, däribland Sverige lyder inte under Nya testamentet! Ganska klart så! Däremot är vi medborgare i ett annat rike.

"Gud är den enda som har rätt att döma någon till döden, aldrig en människa! Detta borde folk ha mera hum om!"

Alltså menar du att dödstraff för mord i en stat är synd. Och att domaren som följer den lagen syndar.

Jesus kom inte för att döma utan för att förlåta de synder som gjorts under lagen.

Joh 3:17 For God sent not his Son into the world to condemn the world; but that the world through him might be saved. Joh 3:18 He that believeth on him is not condemned: but he that believeth not is condemned already, because he hath not believed in the name of the only begotten Son of God.

Det blir lite att glida runt med att säga att en domare i en domstol ska döma med nåd i sinnet. Han verkställer ju lagen och definierar om brott begåtts och hur straffet ska verkställas. Han ska ju inte vara partisk. Om en kristen mördat och lagen säger dödsstraff, på vilket sätt gör det någon skillnad? (Jag är inte för dödsstraff i domstolar om nu det skulle låta så!)

Nåd kan förekomma, andra straff utmätas. Men det är inte en domares jobb att döma människors synder.

Joh 8 kasta första stenen

Att äktenskapsbryterskan frikändes av Jesus är ju inte för att lagen är avskaffad i Johannes skrifter, om man säger så! Jesus kom för att förlåta de synder som kom till under lagen.

Han har förlåtit oss många synder vi gjort på samma sätt.

Nya Testamentet är av tro på Jesus - riket inte världsligt (än).

Tycker du blandar ihop saker lite. Svårt att reda ut!

Gud välsigne

Svara -   - 15/2-17 08:50 -


Leif Boman

Svar till Janne O.

"Lagen gällde Israel endast - Sedan skulle ju det Nya Förbundet komma att gälla över hela vår värld."

Formuleringen är lite oklar som jag förstår det!

Det är Guds egna Ord så bäst vore om du frågade Honom direkt istället, det blir så väldigt mycket här annars!

"Jag skall i nåd förlåta dem deras missgärningar, och deras synder skall jag aldrig mer komma ihåg." När han talar om ett nytt förbund, har han därmed förklarat att det förra är föråldrat. Men det som blir gammalt och föråldrat är nära att försvinna. Heb 8:12‭-‬13

Alltså menar du att dödstraff för mord i en stat är synd. Och att domaren som följer den lagen syndar

Ja!

Tycker du blandar ihop saker lite. Svårt att reda ut!

Tycker att också du i onödan ofta krånglar till det en hel del, men Gud välsigne dig och

Jesu frid...

Svara -   - 15/2-17 10:48 -


Janne O

Svar till Leif Boman .

Leif

För mig är det här inte så oklart. Det är ju virrigt på flera sätt i diskussionerna här på bloggen.

A "Lagen gällde Israel endast - Sedan skulle ju det Nya Förbundet komma att gälla över hela vår värld."

Det här är inte direkta Bibelord. Det är ju vad du läser.

= GT är över och NT har fullbordat Bibeln med ett nytt testamente. Klart att det är så!

B "En domare som dömer dödstraff syndar."

En sista följdfråga:

Stämmer det att domaren syndar när han inte frikänner en mördare från dödsstraff, blir saken:

SYNDAR domaren som dömer en mördare till livstid/15 år/eller sluten psykiatrisk vård?

Du svarar självklart nej på den frågan. Livstids straff är inte synd men dödsstraff är synd....eller hur?

Gud tar och Gud ger. Lovat vare Herrens namn, sa Job (1:21).

Job 9:12 Behold, he taketh away, who can hinder him? who will say unto him, What doest thou?

Job 27:8 For what is the hope of the hypocrite, though he hath gained, when God taketh away his soul?

Tack för diskussionen och GOD bless

Svara -   - 15/2-17 11:03 -


Leif Boman

Svar till Janne O.

Det här är inte direkta Bibelord. Det är ju vad du läser.

Jaså,är inte det här direkta Bibelord, skulle inte Hebreerbrevet räknas till Bibeln längre?

Därför är Kristus medlare för ett nytt förbund, för att de kallade skulle få det utlovade eviga arvet, sedan han genom sin död hade friköpt oss från överträdelserna under det första förbundet. Där det finns ett testamente, måste det tillkännages att den som har upprättat det är död. Hebreerbrevet 9:15‭-‬16

Undrar vem som krånglar till det?

Sen att jämföra domar på det sätt du gör blir inte heller riktigt relevant. Det är en oerhörd skillnad på att döma till jordiska straff även om så livstid, emot det att döma någon till döden!

Jesu frid...

Svara -   - 15/2-17 11:38 -


Janne O

Svar till Leif Boman .

Den som har mördat har tagit någon annans liv. Men det är straffet för det brottet som är problemet?

Mord är ett svårt brott. Men det är synd att kvitta liv för liv. Som du ser det.

---

När man citerar Bibeln är det Guds ord. När man skriver om orden och formulera egna slutsatser är det undervisning/läsning/parafras. Parafras är ett bra ord för saker som inte är ordagranna.

Vad menar du, klart att Nya testamentet och Hebreerbrevet är i Bibeln. Det här verkar spåra ur. Jag tackar för diskussionen. Poängen är inte att röra upp känslorna. Har jag sagt något sårande ber jag om ursäkt. Hej, jag tänker inte svara på det här.

Svara -   - 15/2-17 12:03 -


Leif Boman

Svar till Janne O.

Har jag sagt något sårande ber jag om ursäkt. Hej, jag tänker inte svara på det här.

Inte det minsta sårande, bara det att min undran aldrig fick något svar förra gången heller, utan lite andra utläggningar men det kvittar.

Du säger t.ex;

Den som har mördat har tagit någon annans liv. Men det är straffet för det brottet som är problemet?

Frågeställningen från början handlade faktiskt ganska mycket om dömandet från NN, vilket jag i min tur just därför svarade på!

Jag ser det i vilket fall som helst att Guds Ord helt tydligt och klart säger att vi genom Jesus Kristi död har ett Nytt Förbund, och detta gäller alla människor över hela vår jord. Även om jag talar i parafras eller ej så är det summan av Guds Ord, och det är väl det som borde vara det viktiga, eller?

Men du skulle ju inte svara mer så lets go on!

Ha det gott broder!

Jesu frid...

Svara -   - 15/2-17 13:20 -


Jessica

Svar till Johan.

Kom ni ihåg "slöjuppropet" här i Sverige för ett par år sedan. Det var många feminister här som då bar slöja, bla Mona Sahlin, Veronica Palm etc... Såg att det också finns ett nytt sk. "handskakningsfall" där en muslimsk kvinna stämmer en skola i Skåne. Hon var vikarie och ville inte skaka hand med en manlig kollega. Skolan ville inte ha kvar henne. Nu stämmer hon skolan på 120 000 kronor. Vart är Sverige på väg? Man blir lite rädd!

Svara -   - 15/2-17 15:49 -


NN

Svar till NN.

Lag och ordningar är bra för samhället och det håller människan åt rätt riktning. Men lagen får inte vara ett börda till samhället

Men dödsstraffet är inte bra, den ska inte finnas. En domare får icke döma en människa för dödsstraff för han har inte sett nåt med sin egna ögon. och det är andra människor som bevittnar, till och med de kanske kan vara falska.

Svara -   - 15/2-17 21:19 -


Leif Boman

Svar till NN.

Det år riktigt, det är bara Gud som ensam är syndfri och som har rätt att döma någon till döden, inte ens om den skyldige är skyldig så har en syndare rätt att någonsin döma en annan syndare till döden!

De som gör sådant skall själva få sina rättfärdiga dödsdomar senare!

Döm inte, så blir ni inte dömda. Ty med den dom ni dömer med, skall ni bli dömda, och med det mått ni mäter med, skall det mätas upp åt er. Matt 7:1‭-‬2

Nu dyker det förstås upp "kristna" dödsstraffsförespråkare as usually, men jag upprepar än en gång att, tänk verkligen igenom hur ni själva vill bli dömda en dag, kanske med samma dom som den dom och det straff ni önskade över den förskräcklige brottslingen?

Jesu frid...

Svara -   - 15/2-17 22:13 -


UK 52 ,

Svar till Leif Boman .

en Domare doemer vael inte efter eget tyckande, utan efter sitt lands Lagtext med Straff.

Svara -   - 15/2-17 22:38 -


Leif Boman

Svar till UK 52 , .

Domaren får döma efter vilken lagtext han så vill för mig, men han har trots allt eget ansvar för det han gör. Givetvis kommer också alla medskyldiga till orättfärdiga lagtexter sina domar och straff en dag!

Jesu frid...

Svara -   - 15/2-17 22:54 -


UK 52 ,

Roevaren paa korset bredvid Jesus,som blev benaadad, han insaag ju och erkaende att han FOERTJAENADE sitt straff

Svara -   - 15/2-17 22:55 -


Leif Boman

Svar till UK 52 , .

Givetvis kommer också alla medskyldiga till orättfärdiga lagtexter sina domar och straff en dag
Det fattades några ord såg jag😂😲😤

Givetvis kommer också alla medskyldiga till orättfärdiga lagtexter "att få" sina domar och straff en dag.

Svara -   - 15/2-17 22:56 -


Leif Boman

Svar till UK 52 , .

Roevaren paa korset bredvid Jesus, som blev benaadad, han insaag ju och erkaende att han FOERTJAENADE sitt straff

Det gjorde han kanske förmodligen också, men! Det gör också alla de som beslutade att straffet skulle verkställas, samt alla dem som samtyckte till detta dödsstraff!

Jesu frid...

Svara -   - 15/2-17 23:01 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman .

Det är en oerhörd skillnad på att döma till jordiska straff även om så livstid, emot att döma någon till döden!

Hur många foster har inte aborterats i Sverige. Är det av mindre betydelse, att en liten köttklump tas bort eller ser inte Gud med blida ögon på detta tilltag?

Människan har alltså godkänt denna gärning. Vem bär ansvaret och vilket straff skall utmätas, Leif? I många fall är det t.o.m. två överträdelser, som har begåtts. Otukt och tagande av liv.

Kommer det att få efterverkningar för de skyldiga, när de dött och står inför Kristi domstol?

Enda möjligheten att få sina skulder överskylda är ju i tron på Jesus, men endast en liten skara tar emot detta erbjudande när de är i livet. Rom.4:7-8

Svara -   - 16/2-17 11:34 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Kommer det att få efterverkningar för de skyldiga, när de dött och står inför Kristi domstol?

Givetvis gäller Guds Ord också för de som utfört aborter. De små offren är väl också människor även om de ännu inte har fått vara med om så mycket och ännu inte har lärt sig att tala!

Det enda som kan lindra deras kommande straff är ju Jesu nåd, men som du säger så är det ju inte de allra flesta som bryr sig om denna möjlighet!

Jesu frid...

Svara -   - 16/2-17 13:54 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Hur ljuvligt namnet Jesus är

Christer Åberg talar och sjunger om frälsningen i Jesus Kristus.

0

Läs allt!


Såsom i Lots dagar

Av Lewi Pethrus ur boken Jesus kommer. 

Jesus kommer

Det heter: »I den stund då I icke vänten det skall Människosonen komma.» När alla ropar och säger: »Han kommer!», då har man anledning tro, att han ännu dröjer något, men när alla tiger om saken och just ingen tänker därpå, då kan man vara viss om att han är nära.

5

Läs allt!


När hämtar Jesus sin församling?

Av Mikael Walfridsson 

Blåser i basuner

Med jämna mellanrum kommer ofta argument och frågeställningar från människor som inte tror på ett uppryckande före vedermödan. Jag har försökt att sammanställa några av de frågeställningar som nämns. 

2

Läs allt!


Sebastian Stakset Predikade om Jesus för politikerna i Almedalsveckan

Läsarmejl av R.S 

Denna frimodige man, Sebastian Stakset, ställde sig under Almedalsveckan och predikade om Jesus för politikerna. 

10

Läs allt!


Du är så god och underbar mot mig

Christer Åberg sjunger och spelar ukulele kören Du är så god och underbar mot mig.

1

Läs allt!


Vart tog jublet vägen?

Läsarmejl av David Billström

Var är nu er saligprisning? Jag kan vittna om att ni då hade rivit ut era ögon och gett dem åt mig, om det varit möjligt.” Gal. 4:15

0

Läs allt!


Annons


1 miljon muslimer fyllde gatorna för att höra om Jesus

Läsarmejl av nils 

- Jag vill säga dig något: Ingen kanske känner ditt namn men Jesus känner ditt namn, predikade Marilyn Hickey för en miljon muslimer i Pakistan.

19

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, tisdag 23 januari 2018 kl. 02:45

Jesus söker: Frej, Freja!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


What a Day That Will Be - Vilken dag det ska bli

Guy Penrod, David Phelps sjunger What a Day That Will Be (Vilken dag det ska bli) från Bill & Gloria Gaither.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Vedermödan - Holger Nilsson

I Radio Full Gospel redogör Holger Nilsson på ett tydligt sätt den bibliska vedermödans ohygglighet och om uppryckandets tidpunkt.

3

Läs allt!


Dödsskjutningar har ökats med 500 procent i Sverige

Pistol

Antal dödsskjutningar i Sverige har på tolv år ökat med 500 procent. Sverige behöver verkligen frälsningen och räddningen i Jesus Kristus! Vill du vara en av dem som berättar om Jesus för ett förlorat folk?

3

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 360 745 994 sidvisningar på Apg29!

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp