478 online! | Sidvisningar idag: 38 768 | Igår: 189 365 |

www.apg29.nu

Syndakatalogen behövs - för frälsta!

Läsarmejl av Bertil Rosenius

Äpple

Svensk kristenhet är i ett bedrövligt vacuum, avs undervisning om grundläggande ordning för ett kristet liv.

Å ena sidan: Ord om omvändelse - radikal och fortgående omvändelse - vågar man inte tala. Alltid blir ju någon ”störd"...

Å andra sidan: Inga segrar vinns, när världens regler får råda i våra liv, därmed uteblir - självklart - segerrapporterna. Kämpar vi inte - på och med, Guds värdegrund - kan det inte heller blir några segrar.

Kamp och seger är förbundna med varandra och utan seger, inget jubel.

Jag har förr - liksom nu - hävdat att "syndakatalogen" var bra! Men vi lät satan använda den som slagträ, och forma den till vägröjare för en liberal tolkning av omvändelsen. Och tills vi åter tål att hör, och får pastorer som vågar tala om rätt och fel, enl Guds ordest värden... tills dessa kommer vi att få se fler förluster än segar, i både våra personliga liv och församlingars.

Syndakatalogens bakomliggande tanke, är inte att skapa en manisk ”lagiskhet”, som satan - via liberalteologin - utmålar den, utan att tydliggöra ett rättesnöre - en vägledande manual - för ett fungerande kristet liv.

Vad är det för fel med lagboken? Den frälser oss inte! Vad är det för rätt med manualen? Den hindrar oss gör ödesdigra misstag!

Jesus är tydlig: ”Du är förlåten, men synda inte här efter.”

Frälsningen är kostsam - också för dig. Den kostar dig ditt ego! Liberalteologin sålde ”frälsning med bibehållet ego”: ”Fortsätt leva som DU vill!” Detta håller inte!

Syndakatalogen - predikad som en livsmanual och inte som en regelbok för elit tänkande, eller för att kunna utesluta dem man själv misslyckas förklara omvändelsens för - är en välsignelse - den för in i kamp som leder till segerjubel.

Må vara - jag håller med - att ordet ”syndakatalog” låter illa, men kalla den vad du vill. Omvändelse betyder att vända sig bort från det som enligt Guds ord till hör oordning, och vända tillbaka till Guds ursprungliga ordning. Regler för denna ordning finns inte i världens tankebanor, utan i Guds eget ord.

Predika det! Lev efter det! Och fråga dig, du som inte längre minns när du blev frälst, var är jag i min omvändelse? Har du redan vinnit segern? Då har du redan förlorat! Omvändelsens process är fortgående! Det är i segerruset jublet föds.

Inget jubel utan seger! Ingen seger utan kamp! Ingen kamp utan mål!

Målet att för var dag bli mer lik Jesus!


Bertil Rosenius
https://www.ikristus.se

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg fredag 22 juni 2018 09:48 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


39 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Stefan Jonasson

Det är alltid intressant att läsa kommentarer på apg ibland känner man sig lite anklagad och som att man borde göra något. För att platsa bland dom heliga. Men sånt är livet. Jag måste hålla före att JESUS FÖRSONINGS OFFER ÄR TILLRÄCKLIGT FÖR ATT TRO PÅ FRÄLSNINGEN. När det står i ROMARBREVET 6:11 så mån ni hålla före före, att ni är döda från synden och lever för GUD i KRISTUS. då tror jag att det betyder att när vi känner oss anklagade av det vi gjort och räknar upp vårt skuldebrev DÅ SKA VI RÄKNA IN I DET ATT VI ÄR DÖDA FRÅN SYNDEN OCH LEVER FÖR GUD I KRISTUS. FRIKÄNDA HELT ENKELT den som är död från synden kan inte anklagas av lagen. Alla har olika uppfattningar om innehållet i synda katalogen verkar det som. DET STÅR I FILIPPERBREVET ATT VI SKA ARBETA PÅ VÅR FRÄLSNING INTE FÖR VÅR FRÄLSNING.

Svara -   - 22/6-18 11:25 -


Bengt

Jo du kan nog delvis ha rätt bertil

Svara -   - 22/6-18 12:04 -


Evangelisten

Bot och bättring.

Helgelse processen.
Att växa i mognad i Jesus Kristus.
Ja, vart tog denna viktiga komponent vägen?

Svara -   - 22/6-18 12:10 -


Stefan Jonasson

Man försöker ju så gott man kan men ibland blir det ansträngande att gå omkring och tänka på alla brister man har. GUD SER VÄL TILL HJÄRTAT OM MAN VILL OCH TROR. apostlarnas möte om hedningarnas status där sa dom :apg15:10 varför frestar(GÅR EMOT) ni då GUD GENOM ATT PÅ LÄRJEUNGARNAS HALS VILJA LÄGGA PÅ ETT OK, SOM VARKEN VÅRA FÄDER ELLER VI HAR FÖRMÅTT ATT BÄRA VI TROR ATT ATT DET ÄR GENOM HERREN JESU NÅD SOM VI BLIR FRÄLSTA VI LIKSOM DEM. skriv att dom ska hålla sig borta från avgudastyggelser otukt köttet av förkvävda djur och från blod. Det är väl därifrån synda katalogen har sitt ursprung. Det verkar som att det kan delas upp i en mängd paragrafer och detaljer. Jag har ätit blodpudding ett par gånger utan att känna skuld blodpalt är äckligt jag gillar inte blodmat. Det budet kan jag följa. Jag tycker mycket om corned biff på knäckebröd brasilianskt kött 🥩 för några år sedan letade jag efter corned biff 🥩 men dom har slutat sälja brasiliansk corned biff nu säljs bara HALAL CORNED BIFF jag smakade den den var inte lika god kännde ingen skuld för att jag åt avgudakött HALAL ÄR AVGUDA KÖTT 🥩 TROR JAG. jag kanske svamlar. Ha en bra sommar ALLT ÄR VÄL.

Svara -   - 22/6-18 12:55 -


Stefan Jonasson

Apropå corned biff 🥩 jag har en kompis som är muslim vi brukar gå och handla mat ibland han lär sig språket jag har varnat honom för korv som innehåller 🐷 fläsk han vill ha 🐄 nötkött han berättade för mig att HALAL CORNED BIFF 🥩 innehåller ett färgämne som är gjort av löss så när man äter det får man i sig insekter

JAG TROR INTE ATT DET MAN ÄTER FÖR OSS NÄRMARE GUD.

Svara -   - 22/6-18 13:57 -


Kalle

Nej, den var inte bra. Det går inte att katalogisera synd på det sättet och det blir gärna människobud av det hela. Men visst har dekadensen gått alldeles för långt.

Svara -   - 22/6-18 15:52 -


David B

"Syndakatalog" i Bibeln

"Men det som går ut ur munnen, kommer från hjärtat, och det orenar människan. Ty från hjärtat utgår onda tankar, mord, äktenskapsbrott, otukt, stöld, falskt vittnesbörd, hädelse. Det är detta som orenar människan, men att äta med otvättade händer, det orenar inte människan." Matt. 15:18-20

"Men köttets gärningar är uppenbara. De är hor, otukt, orenhet, lösaktighet, avguderi, trolldom, hat, gräl, avund, vredesutbrott, stridslystnad, splittringar, villoläror, missunnsamhet, mord, fylleri, frosseri och annat sådant. Om sådant säger jag er i förväg, som jag också tidigare har sagt, att de som gör sådant ska inte ärva Guds rike." Gal. 5:19-21

Lösningen:

1) Frälsning: "Ty av nåden är ni frälsta genom tron" Ef. 2:8

2) Helgelse: "Men om ni dödar kroppens gärningar genom Anden..." Rom. 8:13

"För Guds nåd som ger frälsning har uppenbarats för alla människor. Den lär oss att säga nej till ogudaktighet och världsliga begär och att leva anständigt, rättfärdigt och gudfruktigt i denna världen" Titus 2:12

Att vi nu kan få nåd och att Guds Ande nu kan bo inom oss är allt på grund av Jesu död och uppståndelse för oss.

Jesus är Herre!

Svara -   - 22/6-18 17:37 -


nils

Mycket bra och så nödvändigt skrivet,och att det är på Tiden att Sanningen framhålles!

¤¤¤
Jesu Bergspredikan är Gudsrikets Regeringsproklamation,där Guds Rikes lagar och regler framställes för dess innevarande och kommande Medborgare.
Med avsikt att studeras och inläras för att vi må passa in i detta Härlighetens rike!
¤¤¤
Detsamma gäller även som medborgare i vårt "Svealands-rike," där vi alla svenska medborgare förväntas att följa vårt Rikets lagar och regler,eller Hur?
Sker Ej detta kan det bli problem med tom. straffpåföljd!
¤¤¤
Mer komplicerats än så är det inte,och vill du/vi Ej följa Guds rikets lagar så är du/vi FRI att lämna Guds-Rike.
Men komplicerat är Ej heller detta,då du är Fri att följa ditt Rättsmedvetande utan Tvång!

Svara -   - 22/6-18 18:54 -


nils

Mycket bra och så nödvändigt skrivet,och att det är på Tiden att Sanningen framhålles!

¤¤¤
Jesu Bergspredikan är Gudsrikets Regeringsproklamation,där Guds Rikes lagar och regler framställes för dess innevarande och kommande Medborgare.
Med avsikt att studeras och inläras för att vi må passa in i detta Härlighetens rike!
¤¤¤
Detsamma gäller även som medborgare i vårt "Svealands-rike," där vi alla svenska medborgare förväntas att följa vårt Rikets lagar och regler,eller Hur?
Sker Ej detta kan det bli problem med tom. straffpåföljd!
¤¤¤
Mer komplicerats än så är det inte,och vill du/vi Ej följa Guds rikets lagar så är du/vi FRI att lämna Guds-Rike.
Men komplicerat är Ej heller detta,då du är Fri att följa ditt Rättsmedvetande utan Tvång!

Svara -   - 22/6-18 18:54 -


nils

Svar till nils.

Kom att tänka på den nu aktuella invandringen av folk från främmande länder.

Många är helt främmande för vad Demokrati är,och om de då Ej vill lära om och ta seden dit de nu kommer,så är de FRIA att återvända till sitt Hemland,eller Hur?
¤¤¤
Uppskattar de Ej detta Nya land och att lära sig språk och kulturen här,liksom vi också nu måste lära Oss Himmelrikets språk och regler,kan ingen tvinga dem till detta.
Det är då bara att återvända till sitt forna hemland för dem!
Redan som små barn börjar inlärningen för att klara vuxenlivet,liksom Herren Jesus också fostrar och agar oss,för att få del av Hans Helighet. Heb.12:5-11.

Svara -   - 22/6-18 19:50 -


Stefan Jonasson

Vilken nu levande människa har uppfyllt BERGSPREDIKAN klanderfritt JESUS förstärkte lagen för att vi skulle komma till insikt om vårt tillkortakommanden ALLTSÅ LAGEN ÄR HELIG OCH BUDORDEN HELIG RÄTTFÄRDIGT OCH GOTT har då det som är gott blivit min död ☠ ROMARBREVET kan vara ganska invecklat att förstå helt och fullt. ibland kan man plötsligt befinna sig i situationen att JAG FINNER HOS MIG SOM HAR VILJAN ATT GÖRA DET GODA DEN LAGEN ATT DET ONDA FASTMER ÄR NÄRVARANDE HOS MIG JAG ARMA MÄNNISKA VEM SKALL FRÄLSA MIG sedan kommer ROMARBREVET 8 SÅ NU BLIR INGEN FÄLLANDE DOM FÖR DEM SOM ÄR I KRISTUS JESUS *varför*därför att:DET LAGEN INTE KUNDE ÅSTADKOMMA I DET ATT DEN VAR FÖRSVAGAD GENOM KÖTTET DET GJORDE GUD DÅ HAN FÖR ATT BORTTAGA SYNDEN SÄNDE SIN SON I SYNDIGT KÖTTS GESTALT OCH FÖRDÖMDE SYNDEN I KÖTTET. jag tolkar det som att SYNDEN REDAN ÄR DÖMD I KRISTI KROPP PÅ KORSET synderna kommer från vår gamla adamsnatur ADAMS NATUREN ÄR REDAN DÖMD I KRISTUS vi är frikända och har fått förlåtelse för våra synder. Okej nu börjar det bli invecklat bäst att sluta innan jag målar in mig i ett hörn hoppas någon Annan kan briinga mer klarhet i ämnet GUDS FRID.

Svara -   - 22/6-18 21:42 -


nils

Svar till Stefan Jonasson .

Stefan,redan Lagens folk blev Frälsta från satans fångenskap genom Blodet.

"Och man skall taga av Blodet,stryka på båda dörrposterna och på övre dörrträdet i husen."
"Och blodet skall vara ett tecken eder till Räddning på de hus i vilka ni är,ty när jag ser Blodet skall Jag gå förbi eder..."2Mos.12:7,13.
Likaså blir vi Alla frälsta från syndens fångenskap,Endast genom Jesu Kristi Blod.
OBS! Herren frälste Israels barn från Fångenskapen genom Sin NÅD allenast,inte genom Lagen,som de först Sedan fick som levnadsregler att följa!
¤¤¤
När du läser Jesu Bergspredikan börjar den med Saligprisningarna, Matt.5:3,6;
"Saliga är de som är Fattiga i Anden,ty dem Hör Himmelriket Till."
"Saliga är de som Hungra och Törsta efter Rättfärdighet,ty de skola bliva Mättade."
Här liksom för Lagens folk i G.T. börjar vår Frälsning genom NÅD allenast,och Ej genom att Först hålla alla Jesu Ord!
Sedan följer Jesu Kärleksbud att följa, Joh.14:23:"Om någon Älskar Mig så håller han Mitt ord."
¤¤¤
I Matt.5:3,6. beskrivs hur man Blir Medlem i Guds Rike,genom att helt enkelt komma med sin fattigdom,sin Hunger och längtan om att få Bliva medlem där!
Först därefter kommer Guds Rikets förordningar att följa,liksom Lagen först Efter Israels förlossning blev given åt dem att följa! Mvh/nils

Svara -   - 23/6-18 09:20 -


Bertil Rosenius

Jesus säger: "Om någon vill följa mig, ska han förneka sig själv och ta sitt kors och följa mig.” Mark 87:34

Att förneka sig själv - sitt ego - är svårt! Men jag menar att det duger inte att försöka trolla bort dessa ord med att: Vi blir ändå aldrig perfekta... Vi syndar alltid ändå på ngt sätt... Frälsningen övertäcker allt... osv

Dylika ord är självklara när vi försökt och misslyckats - vilket vi alla gör. Men detta är inte facit för omvändelse. Lika lite som en löpare eller simmare börjar en tävling med att säga: De flesta av oss förlorar. Ändå det är just så som det kristna livet predikas idag: Ett liv i ständig och automatisk förlust inför omvändelsens!

Var finns målen - för omvändelsen? Var finns uppbackning till förverkligandet av omvändelsen?

Frälsningen är inget vi kan åstadkomma - det är en nåd, enbart nåd. Men den är en ny och fast grund - en nyfödelse. Ett barns födelse är förutsättningen för ett liv, men födelsen är inte allt. Ingen människa ligger normalt och sprattlar med blöja, napp och joller hela livet. En sådan människa får inget gjort.

Men som kristna låter vi oss födas, för att stanna kvar på barnstadiet - i frågan om omvändelsen. Sedan undrar vi vart kristenheten är på väg - varför Gud inte gör något. Men Gud har ju bara spädbarn barn som redskap. Som vet allt om hur man söker mätta sitt ego, med vad världen erbjuder, genom världens uttryckssätt. Men livet i omvändelse, dvs i opposition till världens tänkesätt, det blundar man för och tar skydd bakom: "Lite synd är inte så farligt - allt är bara nåd." Och snart är hela nya livet - likt degen - åter genomsyrat av oppositionen mot Gud.

Svara -   - 23/6-18 10:03 -


Marita

I min morgonbön ber jag om syndernas förlåtelse och rening i Hans blod. Jag har syndat i tankar ord och inte alltid gjort det jag skulle. Men jag gör mitt bästa för att vandra på den heliga vägen. Om vi skall prata synd så finns nog ingen som kan säga jag är utan synd. Herren kan vi inte lura Han hör Han ser och Han känner våra hjärtan ! Man kan hamna så fel när man bara riktar dig på synden ! Om vi förblir i Hans kärlek så hjälper Han oss och föra oss till hela sanningen !!! Det religiösa vill alltid få dig till syndare men Jesus gjorde det en gång för alla Han tog allt på sig. Han bar våra synder upp på korsets trä för att vi skulle vara fria.Av nåd är vi frälsta ! Frukta inte även Petrus begick en synd men Jesus förlät på grund av den underbara nåden som vi har i Honom som är kärleken. Be bara med ett ärligt öppet hjärta till vår mästare bekänn din synd och Han förlåter dig !!

Svara -   - 23/6-18 10:41 -


nils

Just Omvändelse är det Nödvändiga,och var det som även Israels barn saknade,Trots deras uttåg ur Egypten.

Det visade sig inför varje prövning,då de Alltid klagade och längtade tillbaka till Egyptens gurkor och meloner.
Problemet Då liksom Nu,var att när de lämnade Egyptens fångenskap, EJ Lämnade Egypten I sina Hjärtan!
Egypten fanns alltid kvar,vilket de visade i både ord och ständiga Klagan och längtan att Återvända.
¤¤¤
Var finns Idag den Trånga Portens Förkunnelse,Omvändelsen,följd av den Smala Vägens vandring??
Tänker på Ingela Agard,TV-s nyhetsankare och journalisten Göran Skytte som båda efter en Kris hamnade på psyket.
Vet också om en bekant som efter flera inre problem hamnade på psyket några gånger.
¤¤¤
Det var först Där och Då som de fann Jesus,efter den Trånga Portens Kris där de blev Nollställda så att Härlighetens Herre kunde få Tillträde!
Men förkunna Denna sanning om Omvändelsens Innebörd,den som bara Vågar idag,
när Allt skall Allt vara så lättvindigt,så snabbt avklarat men utan något Avtryck eller Förändring i en människas Innersta.
Utan smärta eller Nöd trots att detta handlar om Människans Vistelse för en HELA EVIGHETEN!!
Tala om Förflackning och Blindhet inför Herrens Jesu ord om den Trånga Porten!

Svara -   - 23/6-18 10:49 -


Mikael W

Svar till Marita.

Amen!

Svara -   - 23/6-18 11:02 -


Leif Boman

Svar till Marita.

Det är riktigt det du skriver Marita, däremot finns det alltid diken med överdrifter åt alla de håll, och även inom just detta område. Det finns faktiskt en mycket tydlig lättja och nonchalant inställning till Guds Ord bland just Guds barn... Man lever som världen på alldeles för många sätt, och man har ingen vidare lust att ta del av bönesamlingar och man vill heller inte offra sin egentid för att hjälpa till i församlingsliv o.s.v...Man gör helt enkelt sin egen köttsliga vilja alldeles för mycket och det är allvar!!!! Detta behövs verkligen insikt i och detta kommer inte Gud att bara släta över hur som helst, inte ens Jesu offer slätar över medvetna egoistiska val... Det finns trots allt ett pris att betala för denna sorts dikesvandring...

(1 Korintierbrevet 3:13) så ska det visa sig hur var och en har byggt. Den dagen ska visa det, för den uppenbaras i eld och elden ska pröva hur vars och ens verk är.

(1 Petrusbrevet 4:17‭-‬19) Tiden är inne för domen, och den börjar med Guds hus. Men om den börjar med oss, vad blir då slutet för dem som inte lyder Guds evangelium? Och om den rättfärdige knappt blir frälst, hur går det då för den gudlöse och syndaren? Därför ska de som får lida efter Guds vilja anförtro sina själar åt sin trofaste Skapare och göra det som är gott.

Jesu frid...

Svara -   - 23/6-18 11:38 -


Bertil Rosenius

Svar till Marita.

"I min morgonbön ber jag om syndernas förlåtelse och rening i Hans blod. Jag har syndat i tankar ord och inte alltid gjort det jag skulle. Men jag gör mitt bästa för att vandra på den heliga vägen."

Är inte detta att gör frågan om omvändelsen lite bekväm?

Självklart är vi inte perfekta och kommer inte att bli. Men uppmaning till omvändelse är en aktiverande uppmaning. Att tvärt om, sluta omvända sig, för att övergå till att istället ständigt, om och om igen, be om förlåtelse, är flummigt och bedrägligt. Låt oss istället be Gud uppenbara vårt behov av omvändelse - vad det gäller... eller törs vi inte det...?

Vet vi redan...? Men nöjer oss med vad vi vet...?

Tänk om bönen istället blev: Visa mig vad som står vägen av mitt ego. Var är kärleken till mitt ego, större än kärleken till Dig?

Hur skall vi kunna vara ärliga i bön om "syndernas förlåtelse" om vi:

1) Inte vet vad det är vi behöver bli förlåtna för?

2) Inte vill veta... för vi är inte villiga göra ngt åt det?

En allmänt hållen bön om syndernas förlåtelse kan var den mest vilseförande bön som finns. Jag tror snarare att vi alla är i behov av att be Gud: Visa mig vad min omvändelse innebär. Och sedan får vi bestämma oss: Vill vi omvända oss - som Guds ord säger att vi skall göra - eller ej?

Svara -   - 23/6-18 12:36 -


Tomas N

Jag håller inte riktigt med dig Bertil eftersom listor och "lagar" fastän kan var goda i sitt syfte ofta ger religiositet och lagiskhet.

Men jag tror att många skulle vara eniga om att helgelsen är viktig och nödvändig och inte kan hoppas över.

Jag skulle också säga att de här områdena är bland det svåraste och en livslång uppgift i den kristna vandringen. Kampen mot synd och att leva i nåd och efterföljelse är något som alla kristna kan och skall göra från dag 1,men jag skulle kalla det för ett mysterium ändå ,men denna galenskap lever kristna i varje dag i gemenskap med varandra och Gud.

Stefan J,vi har alla någon som anklagar oss,men vi har rättfärdighet i Kristus genom hans blod . Om någon är överlagisk och bryter mot Matteus 7 ,så kan du tillrättavisa dem och behöver inte använd stora bokstäver

Svara -   - 24/6-18 00:25 -


Bengt

Men just det är problemet också

Att vi försöker göra vårt bästa

Vi behöver erkänna att vi inte förmår

Att vi misslyckas i oss själva

Be Gud om hjälp med vår synd

Erkänna vår otillräcklighet

Vår svaghet och bräcklighet

Svara -   - 24/6-18 12:07 -


Tomas N

Svar till Bengt.

Jag vet inte om jag förstår vad du menar ,men så här ser jag det.

När man överlåter sig till Gud och blir frälst så föregås det av uppenbarelse om synd(syndanöd) Vi får Guds syn på allt och blir medvetna om vår synd och om Guds härlighet och glappet däremellan som är grunden till vårt beroende av Gud.

Gud kallar ju os också till tjänst för honom och här blir ju beroendet av Gud att transformera oss till användbara kärl och arbetare i Guds rike ännu större och viktigare.

Den dagliga vandringen i Jesu fotspår innebär ett liv där vi lägger dagen i Guds händer i bön.

Vi är kallade av Gud att arbeta och leva så gott vi kan till hans ära och allmän nytta. Inte för frälsning utan i gemenskap ,harmoni och i tjänst för Gud. Vetskapen om att vi behöver Gud och inte är vare sig fullkomliga eller rättfärdiga utan honom är grundläggande,men Gud har inte kallat oss till att var modlösa eller svaga eftersom Han som ger oss kraft är stor och mäktig.

Vandringen som kristen är ett liv i bön ,ödmjukhet ,men också i kamp för det goda där vi genom honom skall vara starka och välsignade likaväl som klara av fattigdom och svält om nödvändigt enligt Paulus ord.

Självtillräcklighet och högmod lurar liksom andra saker på oss att komma bort från den rätta vägen. Men vi skall stå emot dessa ,liksom vi skall stå emot bitterhet,vrede avundssjuka och annat som också lurar längs livets väg

Svara -   - 24/6-18 23:26 -


Marita

Svar till Bertil Rosenius.

Förstår att du är religiös och du svarar mig som om du visste vem jag är ! Du vet inte någonting om vad jag har gått igenom av precis såna som du ! Som bara pekar finger och tror att dom är dom mest heliga ! Vi har sanningens ande i oss och Han för oss till hela sanningen ! Herren visar oss om vad vi behöver omvända oss ifrån. Hur alltid sökt Hans väg o fått befrielse och förlåtelse från Honom för Han älskar mig ! Se på Jesus och se först på det som du behöver omvända dig ifrån ! Dom religiösa har jag fått nog av. Dom bara anklagar och vill inte veta av Hans kraft. Men Jesus älskar alla men hatar synden. Nej min Jesus min frälsare är alltigenom god och Han är enkel och älskar ärliga hjärtan !!

Svara -   - 25/6-18 10:06 -


AnnMarie

Svar till Marita.

Ett stort AMEN till dina ord Marita!!

Svara -   - 25/6-18 10:28 -


Jessica

Svar till Marita.

Svara -   - 25/6-18 11:49 -


Jessica

Svar till AnnMarie.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Svara -   - 25/6-18 11:50 -


Jessica

Svar till Jessica.

Det skulle egentligen vara ❤️ till Marita, men det passar till ditt svar också Ann-Marie!

Svara -   - 25/6-18 11:53 -


Bertil Rosenius

Svar till Marita.

Marita, jag vet om ursäkta! Avsikten var inte att peka ut dig, men att tog de ord jag citerade som ett allmänt exempel på att vi ofta, alltför lättvindigt, tar till vara på Guds Ord om omvändelse och efterlevnad.

Svara -   - 25/6-18 13:35 -


Bertil Rosenius

Jag vill inte så enkelt avsluta framlyftabdet av omvändelse och efterlevnad att jag bara sätter punkt här. Det saknas balans i samtalet.

Pingst (framför många) har gjort ämnet en fruktansvärd björntjänst genom sitt dömande. Men liberalteologin har gjort hellgelsen samma björntjänst, då man ständigt i allt talat om nåd, nåd och nåd.

Nåden är sann, oförtjänt och överflödande. Men Guds Ord är också överflödande avs uppmaningar till omvändelse och omvändelsens frukt.

Svara -   - 25/6-18 13:49 -


Bertil Rosenius

Hoppas ni har överseende med min stavning. Men jag är ordblind, har ”hantverkarfingrar” och en mobil som ibland fyller i vad den själv tycker...

Men ta mig på allvar snälla!

Vårt behov av att ta seriöst på omvändelsen är oerhört primärt. Vårt samhälle luckras upp allt mer, på många sätt. Vi färgas av både främande religioner och moralupplösning. Och vi kommer utsättas för försök till påtvingat axepterandet av helt nya normer.

Gud har talat till mig en hel fel om detta sista tiden. Vi måste rota oss Guds Ord, innan vi blir förblindade.

Svara -   - 25/6-18 14:08 -


Tomas N

Svar till Bertil Rosenius.

Amen! Det behövs balans i detta. Även att inte bli över eller under emotionell i synen på vad Gud har tänkt och oförrätter som skett.

Ändamålet och målet i att hitta rätt väg i det här ämnet är dyrbart och viktigt

Svara -   - 25/6-18 14:27 -


Bertil Rosenius

Svar till Tomas N.

Tack Tomas för förståelse! Vi lever i en fas av ändens tid, där denna balans/förståelse är fundamental. Tiden vi har på oss att ta tag i vår personliga överlåtelse och uppmuntra våra syskon till göra så, är lika knapp som livsnödvändig.

Så upplevr i vart fall jag Guds tilltal.

Jag uppmanar alla:

Ta tag i er omvändelse med största allvar!

Tappa inte modet! Ge inte upp!

Svara -   - 25/6-18 15:15 -


David B

Det är inte antingen nåd eller omvändelse som gäller, utan både och. Många gånger verkar det som att vi har svårt att hantera två sanningar samtidigt och väljer då antingen eller, vilket blir fel. Vi blir så lätt kategoriska. Allt Guds ord behövs men också en känslighet för den Helige Andes ledning från situation till situation. Inte bara blåsa på med någon slags autopilot med samma sanning i alla lägen.

Må Gud hjälpa oss och låt oss hjälpa varandra att gå framåt samtidigt som mognar.

Svara -   - 25/6-18 16:59 -


Marita

Svar till Bertil Rosenius.

Klart jag förlåter dig ! Jag förstår vad du vill få fram och jag ser också att kristenheten har ett stort avfall. Jag ber bönen för jag vet ju inte om jag syndat. Ibland är det så med människan att hon talar fel !! Och att vi inte alltid varit lydiga när vi kanske skulle vittnat eller gjort något annat för att utbreda Hans rike. Vi måste vara ödmjuka och hjälpa kristna som vi ser kämpar och gör sitt bästa. Jag tror på den heliga vägen och vi behöver vara tätt intill Jesus så lär Han oss och manar gott för oss ! Är inte Guds bästa barn. När man älskar Jesus överallt annat blir man kallad för över andlig ! Ibland het jag faktiskt vad kristna håller på med. Kommer inte från kristet hem utan mötte Gud i mitt flickrum vid 17 års ålder. Sedan var det tufft att komma rätt för jag mötte så många religiösa som inte tillämpade skriften. Att vi också behöver befrielse !! Tack för Hans blod !

Svara -   - 25/6-18 17:50 -


Bertil Rosenius

Svar till David B.

Mycket bra David! Så ofta vi hamnar i ett av dessa diken.

Antingen blir det bara nåd - och vi uppmanas nästan leva ut vad vi tillfälligtvis känner, för att visa hur förankrade vi är i övertygelsen om att Guds nåd fixar allt. Talar man om efterlevnad blir man kallad lagisk och trossvag.

Den andra fåran hävdar att vi måste helga oss till fullkomlig perfektion, annars är det kört, hur frälsta vi än är.

Nåden är grundläggande! Men vi bygger vidare på den - i gemenskap med Herren. Och då är - menar jag - Guds Ord det absolut säkraste facit för att vi bygger rätt.

Och jag menar, att inför den kommande tiden, är kunskapen om vad Guds Ord talar, avs omvändelse och efterlevnad, oerhört viktig. Världen är full av falska profeter. Inte bara sådana som försöker lura människor med falska profetior och falsk andlighet. Utan också sådana som vill skapa oordning avs vad Bibel Ordet lär ifråga om nåd och efterlevnad.

Kanske, kan man säga, att dessa profeter kommer med ett politiskt korrekt evangelium. De stryker synden medhårs och expanderar efterlevnadens ordning till något vid utanför Gudsordets ramar.

Här behöver vi - så länge det är fritt för detta - uppmuntra varandra och bli uppmuntrade av varandra.

Svara -   - 25/6-18 20:45 -


Bertil Rosenius

Svar till Marita.

Tack Marita!!!

Svara -   - 25/6-18 20:46 -


David B

Svar till Bertil Rosenius.

Ja vi behöver fortsätta studera Bibeln. Tyvärr är det många som nästan bara läser böcker om/utifrån Bibeln istället för att läsa Bibeln och rotas i den. Kallades inte de troende för 'Läsarna' förut?

Sen kan jag säga för mig personligen så har det varit ibland tider av att studera och att också Gud uppenbarat vissa sanningar och där och då blir man så överväldigad av tex att Gud är kärlek så att det blir nästan bara det som gäller.

Sedan med tiden sjunker det in och tex uppenbarelsen om Guds kraft blir levande och det blir där och då överväldigande.

Sanningarna från Bibeln motsätter inte varandra utan ska komplettera varandra.

Men i vår mänsklighet och i de olika stadierna i livet så får vi alltid komma ihåg och framhålla att det är allt Guds rådslut som gäller och det ger sundhet i tron.

Se bara på frikyrkans olika väckelserörelser. Jag är inte bara Pingstvän utan också Baptist, Frälsningsarmen, Trosrörelsen. De har olika betoningar från Bibeln och tillsammans blir det sunt och kraftfullt.

Vi behöver Andens kraft (Pingst) och gå ut i Tro (Trosrörelsen) och Predika evangelium (Frälsningsarmén) och Döpa (Baptist)....

"Allt är ju ert, vare sig Paulus eller Apollos eller Kefas..." 1 Kor. 3:21-22

Därmed inte sagt att vi ska svälja allt med kristna förtecken. Absolut inte.

Jesu frid kära vänner

Svara -   - 25/6-18 21:47 -


Bengt

Särskilt gällande trosrörelsen

Svara -   - 26/6-18 12:33 -


Bengt

Vi riskerar alla att hamna i religiositeten

Dike

Svara -   - 26/6-18 12:35 -


EB

Svar till nils.

Men så funkar det inte. de vill väl inte återvända utan stanna kvar, kanske åka på semester till landet de flydde ("flydde"?) från och en del vill ta över detta land. Det måste man förstå, det finns ingen laglig grund till att fösa ut folk som fått uppehålls tillstånd, de har rätt att stanna kvar och leva på landet sverige och lika mycket rätt att kalla sig svensk oavsett vad de eller andra tycker.

Svara -   - 2/7-18 20:38 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Äktenskapligt samliv

Äktenskapligt samliv

Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.

0

Läs allt!


Dröm: Jag sögs upp i luften med min syster

Läsarmejl av Wallentin 

Uppryckandet

”Jesus blåste i en stor basun. Sedan började människor sväva uppåt. Jag sögs upp i luften ihop med min syster.”

3

Läs allt!


Den oönskade - del tolv

Christer Åberg med en bondkatt

Läs den chockerande fortsättningen av min följetong Den oönskade. I det här avsnittet blir jag både skjuten, beskjuten och knivhuggen.

8

Läs allt!


Donald Trump är utan tvekan använd av Gud

Donald Trump använd av Gud

Bild: samnytt.se 

Trump har ökat andelen flyktingar till USA med kristen bakgrund till 71 procent 2018 jämfört med under 50 procent 2016.  

5

Läs allt!


Det är obibliskt att be för världens nationer i Jerusalem

Det är obibliskt att be för världens nationer i Israel

Bild: Världen idag. 

4000 böneledare har samlats i Jerusalem i Israel för att be för världens nationer. Det låter bra, men det är bara ett krux: Det är helt obibliskt!

26

Läs allt!


Förbjud genus!

Genus borde förbjudas! Det förstör våra barn och ungdomar! Människor behöver Jesus så att de blir räddade från en sådan här förvirring och förförelse.

5

Läs allt!


Live! Sex

Christer Åberg talar om sex, relationer och äktenskap!

3

Läs allt!


Boknyhet: Han & hon - Livsviktig relation

Boknyhet - Han & Hon - Livsviktig relation av Holger Nilsson

0

Läs allt!


Den oönskade - del elva

Christer Åberg - Den oönskade

Min följetong om min barndom då jag växte upp i ett fosterhem. Jag har nu bytt namn på berättelsen till "Den oönskade". Del elva. Den här delen handlar om den dramatiska händelsen då min fosterfar hamnade på sjukhus.

8

Läs allt!


Befriad från tre demoner

Livesändning med Christer Åberg från Apg29.nu!

1

Läs allt!


Barack Obama: Vi behöver inte en Frälsare eller Messias

I den här chockerande videon säger USA:s förre president Barack Obama att vi inte behöver en Frälsare eller Messias utan bara hederliga hårt arbetande människor.

26

Läs allt!


Muslimskt hat mot kristna stort och växande problem

Det muslimska hatet mot kristna ökar i hela världen. I muslimskt dominerande länder förföljs, fördrivs och mördas många kristna. 

27

Läs allt!


Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

6

Läs allt!


Världskriget i Syrien

Krig

Man brukar tala om det tredje världskriget, men det kanske var Kuvaitkriget då USA tillsammans med många länder anföll Irak. Efter det har det varit andra krig så vilket nummer som världskriget i Syrien har vet jag inte. Är det fjärde eller rentav det femte?

1

Läs allt!


Två slags uppryckande

I det här korta videoklippet talar jag om att det finns två slags uppryckande.

3

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del tio

Christian Åberg barn

Mina fosterföräldrars gård låg två mil från Ljungby mot Halmstad i Annerstad. Det låg lite små byar runt omkring. Skeen, Skäckarp, Stackarp och Torpa där vi gick i skola. 

7

Läs allt!


Annons


Radikal kristen tro kostar förföljelse

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Radikal kristen tro kostar förföljelse

Uttalar min djupa respekt för kristna som på grund av sin tro blir förföljda. I vissa länder, kulturer, traditioner och sammanhang är förföljelsen mot kristna fruktansvärd. 

58

Läs allt!


Sju viktiga fakta om livet

Läsarmejl av nils 

7 viktiga fakta om livet

Sex, ja sju viktiga fakta om livet! 

7

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 38, lördag 22 september 2018 kl. 06:59

Jesus söker: Maurits, Moritz!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Live! Unikt erbjudande: Den längsta natten

Unikt Erbjudande! Köp den mycket berörande boken "Den längsta natten" av Christer Åberg. 1 bok: 150 kr. Två böcker för 300 kr och få en på köpet! Fraktfritt! Passa på medan det här erbjudandet står kvar. Swisha in betalningen och din adress på 070-935 66. Du kan även betala via bankkonto: 8150-5, 934 343 720-9.

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


”Gud, varför gav du mig en sån snygg fru?”

Adam och Eva

En historia om en man som ställer frågor till Gud om sin fru.

7

Läs allt!


Är du en profet?

Jag efterlyser pro9feter

Jag efterlyser profeter som har ett ord till Sveriges församling och folk i dag! Är det du?

293

Läs allt!


Du måste födas på nytt

Född på nytt

"Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt." Joh 3:7.

0

Läs allt!


Förra året dödades 84 000 personer av muslimer

Våldets islam

En ny rapport visar att 121 Muslimska grupper över hela världen dödade förra året 84 000 personer i 66 länder, varav 22 000 civila. Totalt utfördes 7 841 muslimska attacker, i genomsnitt 21 per dag, i 48 länder.

9

Läs allt!


Har den röda kvigan hittats i Israel?

Av Holger Nilsson 

Har den röda kvigan hittats i Israel?

Har den röda kvigan hittats? Det är en fråga som nu spänt väntar på att få sitt svar.

20

Läs allt!


Den längsta natten - Apg29 med Christer Åberg

Christer Åberg läser ur sin bok Den längsta natten.

3

Läs allt!


SD-valsedlar stals på europeiska ambassader

Under förtidsröstningen stals Sverigedemokraternas valsedlar från tre ambassader i Europa.

10

Läs allt!


Partiledarna har störtat på en öde ö

En satir-video som illustrerar träffsäkert partiledarnas bråk och maktanspråk just nu!

1

Läs allt!


Riskerade sitt liv för en Bibel

Läsarmejl av nils 

Bibel

Han kunde utstå tortyren och svälten, men kunde inte utstå en dag utan sin Bibel. 

6

Läs allt!


Dalai lama förfalskades i media

Dalai Lama förfalskades i media

Bild: Googles cachade version av GP-artikeln. 

Igår publicerade i flera tidningar en TT-artikel där Dalai lama uppmanade Europas flyktingar att återvända hem. Nu har tidningarna DN och GP raderat artikeln. Istället har de publicerat en ny artikel där Dalai lama framstår som hyllare av EU!

86

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 441 378 278 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 885 bloggartiklar, 89 585 kommentarer och 58 406 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp