1 213 online! | Sidvisningar idag: 322 008 | Igår: 257 968 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Tecken i himlen och på jorden: Betlehemsstjärnan på himlen i november

Tecken i himlen och på jorden: Betlehemsstjärnan på himlen i november.

Kära vänner, här delar jag en kort översikt, med senaste händelser i världen. Oroligheter som bara tycks eskalera, och som pekar på en värld som bokstavligt talat skakar i sina grundvalar.

Om vi tror på att Herren använder tal och särskilda tidsperioder, så är november en högaktuell månad, som kanske kräver extra uppmärksamhet. Den 11-12 november kommer bland annat ”Betlehemsstjärnan” att visa sig på himlen. Det är bara andra gången, att vi ser den på himlen sedan Jesu födelse. För 2000 år sedan pekade denna stjärna på Jesu födelse – pekar den denna gång på Jesu återkomst?

Krig är närstående

Nordkorea är nu närmast helt omgivet av en mur av amerikanska krigsfartyg, bombflygplan, missiler och cirka 80 000 soldater. Trump är just nu på resa genom Asien, och besöker några av de länder som stöder USA mot den Nordkoreas diktator. En situation som blir allt mer krisartad.

Saudiarabien i krig med Iran?

Michael Snyder har skrivit en intressant artikel, där han ställer frågan, om det är ett stort krig på väg i Mellanöstern mellan Saudiarabien och Iran? Dessa två länder representerar två motsättningar i den muslimska världen, där Saudiarabien står för sunni och Iran för shiamuslimer.

Dessa länder är alltså varandras huvudfiender, och stödjer ofta var sin sida i olika konflikter i Mellanöstern. Saudiarabien har precis skjutit ner en missil, som blev skickat från Yemen, från en organisation som Iran indirekt stödjer. Mellanöstern är en kruttunna som potentiellt kan utlösa ett tredje världskrig.

Australien upplever våldsamt oväder

I dag upplever vi gigantiska avvikelser, från det vi normalt kallar ”vanligt väder”. Delar av Australien upplevde häromdagen både snö, stormar och jättestora hagel, där flera människor efterföljande behövde vård. Vissa beskriver hagel stormen, som den värsta i över 30 år.

November 2017

Vi vet att det finns viktiga tal och perioder av år i bibeln, som är symboler för det som Herren är och ger uttryck för. Herren kommunicerar genom tal, och visar på sin fullkomlighet och precision i det han gör. Vi ser bland annat tal som 7, 40, 70 och 120 som viktiga tal i förbindelse med år och tidsperioder. Här i november, är det flera datum som ”tillfälligtvis” händer på nästan en och samma gång, som kanske gör att vi borde vara extra uppmärksamma i denna sena tid.

Den 11-12 november möter Venus planeten Jupiter på himlen, i det man kallar en ”konjunktion”. Många menar att det var just denna planetkonjunktion mellan Venus och Jupiter, som var ”Betlehemsstjärnan” som pekade på Messias födelse. Denna konjunktion, har bara hänt en gång sedan i historien, och var alltså något helt unikt. Den händer precis 50 dagar efter den 23 september, där vi upplevde tecknet i himlen som Upp kap 12 talar om.

Andra intressanta datum här i november, visar att det är exakt 70 år sedan Jerusalem blev Israels huvudstad. Om vi gör 70 år om till dagar, blir det 25 550 dagar och vi hamnar exakt på den 11 november. Det är samtidigt precis 777 dagar efter den tetrad av blodröda månar som avslutades i på hösten 2015. Sedan har vi den mycket intressanta utombibliska profetian av Rabbi Ben Judah från 1200 talet, som pekar på att Herren att fortsätta sitt profetiska program med Israel här i 2017.

Vi lever i mycket intressanta tider, där tecken i himlen och på jorden pekar på Jesu dyrbara återkomst


Mikael Walfridsson

http://denytterstatiden.blogspot.se


Källa:


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av lördag 11 november 2017 06:41 | #betlehemsstjärnan #jul #tidstecken #mikael+walfridsson | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


8 kommentarer

JL

Nu är jag inte så inne på blodmånar och räkna dagar, men just det här med Iran och SA är intressant. Vissa tolkar att staden som blir förstörd i UPP är mecka. Att Iran helt enkelt atombombar mecka.

Svara -   - 11/11-17 09:29 -


Tom

"Och folken hädade Gud för hagelplågan, ty det var en mycket svår plåga"

Har läst nånstans att för att stora hagel ska bildas måste det finnas mer partiklar än normalt i atmosfären
Generellt berör många profetior väderfenomen
Vad som är helt klart är att denna värld är dömd att gå under genom eld/hetta
Kärnvapenanvändning och dess effekter är beskrivet på några skriftställen i bibeln men tveksamt om det är det som kommer bli en global katastrof
Sten från rymden som slår ner skulle definitivt kunna flytta alla öar och berg från sina platser samtidigt som en eldstorm ödelade ytan på planeten
"Och alla människor höga som låga gömde sig i bergrum och skrevor av rädsla för herrens dag och vem kan då bestå?" En tydlig text om att människor ser faran komma och försöker fåfängt skydda sig i berghålor

Svara -   - 11/11-17 12:24 -


BrorK

Jesus återkomst förebådas av en stor komet, troligtvis samma komet som visade sig när han föddes. Detta är känt i flera kretsar, bl.a. Vatikanen som lät bygga och bemanna ett kometobservatorium i Arizona när kometen Hale Bopp visade sig i mitten av 90-talet och påven var rädd att det var bibliska Wormwood.

Svara -   - 11/11-17 12:53 -


Robert

Tack Mikael för god pålysning. Det är gott att vaken vandra och som tjänare göra vad ens Herre lagt på hjärtat.

Nummer i samband med Guds plan och profetiska budskap är till uppbyggelse och stärker oss i tron!

Låt mig dela ett sådant sammanhang och glädj er åt vår store Guds godhet och mildhet.

Talet tio. Betyder, Helheten / Summan av något.

Från Adam den första människan till Noah den siste i världen före floden, kalla dem de tio patriarkerna före floden. Vi skall här se till deras namns betydelse och utifrån den ordning de i sin tur föddes.

Deras hebreiska namn och dess betydelse.

Adam = man / människa. 1mos 2:19

Seth = utnämnd. 1 mos 4:25

Enosh = dödlig. 1 mos 5:6

Kenan = sorg. 1 mos 5:9

Mahalalel = välsignade Gud. 1 mos 5:12

Jared = skall nedstiga. 1 mos 5:15

Enoch = lärande. 1 mos 5:18

Methusaleh = hans död sänder. 1 mos 5:21

Lamech = förtvivlade. 1 mos 5:25

Noah = vila. 1 mos 5:29

Nu skall vi läsa endast dessa tio mäns namns betydelse i den ordning de föddes. Jag skriver föddes för många levde ju samtidigt. Och se vad det pekar på rent profetiskt!

Människa utnämnd dödlig sorg välsignade Gud skall nedstiga lärande hans död sänder förtvivlade vila.

Alt

Människa utnämnd (till) dödlig. (Det ger stor) Sorg. (Men den) välsignade Gud skall nedstiga (under) lärande (att) hans död sänder (de) förtvivlade vila.

Tidig profetia om frälsaren vår Herre Jesus Kristus och hans enorma seger som öppnar vägen till Gud Fadern i Himmelen genom den frälsning Jesus med sitt liv bringar den som vill ta emot och tro!

Tack Jesus för frälsningen i ditt Namn och för läkedomen i ditt blod!

Amen.

Svara -   - 11/11-17 14:05 -


Tomas N

Vi skall tyda tidens tecken absolut. Men här ser iallafall jag att det används både astrologi,numerologi och siare.Får man verkligen använda all denna kunskap bara för att det pekar på Israel och ändå vara inom Guds vilja?

När Jesus föddes så använde Gud förvisso hedniska teckentydare för att bekräfta det som skedde. Men det är väl olika krav på Guds folk och hedningar?

Svara -   - 12/11-17 09:35 -


Johnny Haglund

Att samla tecken anser jag inte vara fel, tiden får utvisa vad som är rätt. Men allt sammantaget gör oss mer beredda på det som kommer. Om vi lägger till Jubelåret som tar slut mars 2018, första månaden är Nissan med 14 dagen påsk, så har vi ytterligare tid att bevaka. Vi väntar väl nu på sigill 6, så det går att läsa vad som kommer att ske. Själv när jag tar nattvard, tänker jag en nattvard närmare måltiden med Jesus. Guds nåd och frid önskar jag er alla.

Svara -   - 13/11-17 08:36 -


Lena Henricson

Undrar om det kan finnas ngn. s.k. NATURLIG förklaring till Betlehemsstjärnan.🌠 Det står ju att stjärnan som de vise männen sett gå upp,nu gick före dem,tills den STANNADE över den plats,där barnet var. (Mt.2:9) Tänk också vilken glädje de fylldes av! (2:10) Och allra mest fröjdade de sig säkert, när de fick möta Jesusbarnet! (2:11) 🎶😊🎶

Svara -   - 13/11-17 16:20 -


BrorK

Svar till Lena Henricson.

Ja, Lena, det skrev jag just, en komet. Det gick upp i öster och vandrade västerut, tills den stannade. Den effekten kan du bara få om ett objekt rör sig i en innerbana från jorden sett, dvs en komet. Kaldeerna var stjärntydare och tecknet var förutspått tusentals år i förväg, så de visste vad de letade efter. Troligen en mycket speciell komet, kanske en med följeslagare? Joel skriver:

Och jag ska göra tecken på himlen och på jorden, blod, eld och rökpelare. Solen ska vändas i mörker och månen i blod innan Herrens dag kommer, den stora och skrämmande.

Där har du effekten av en komet som kommer mycket nära jorden. Kanske känner du egen en del från Exodus för det är vad alla gamla folkslag i Sydamerika, Kina beskriver i samtiden.

Svara -   - 13/11-17 17:08 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Förförelse och förvirring nu nere på bebisnivå

Av Holger Nilsson 

Förförelse och förvirring nu nere på bebisnivå.

Holger Nilssons debattartikel i Aftonbladet 23 november 2017. 

Nu är det verkligen hög tid att säga ifrån! Jag tänker på en bok som lanserades helt nyligen. Den är skriven av Susanne Pelger, lektor vid Lunds universitet.

35

Läs allt!


De utvalda

De utvalda - judarna.

Jesus talar om att änglarna ska samla hans utvalda då han kommer tillbaka, men vilka är hans utvalda?

10

Läs allt!


Icas julkalender med hijab

ICAs julkalender med hijab.

Bild: Icas julkalender. 

Ica har gjort en julkalender där bland annat en kvinna med hijab som sitter runt ett julbord.

17

Läs allt!


Gud kallas inte »han» i Svenska kyrkans nya handbok

Gud ska inte längre kallas han.

Bild: Fria Tider. 

Gud som »han» och »Herre» har strukits i Svenska kyrkans nya handbok. Därmed har Svenska kyrkan förnekat frälsningen i Jesus Kristus och hindrar då människor från att bli frälsta!

34

Läs allt!


Theo och hans vänner - Barnprogram på Himlen TV7

Följ med i den nya animerade serien på Himlen TV7! Tillsammans med Theo tas vi med in i Bibelteatern i skolådan och lär oss mer om Gud och Hans värld. Dessutom får vi följa med på roliga äventyr med mössen Luther och Benny.

0

Läs allt!


Avfall eller uppryckelse?

Av Mikael Walfridsson 

Avfall eller uppryckelse?

Vad menar egentligen Paulus när han undervisar om en bestämd händelse som ska ske precis före vedermödan? Och är ordet avfall en förfalskning från katolska kyrkan i sitt motstånd mot reformationen?

22

Läs allt!
Äntligen advent

Läsarmejl av Ulrik Petersson 

Jesus kommer snart tillbaka.

Det finns flera advent, eller flera steg i Jesus ankomst.

4

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, fredag 24 november 2017 kl. 21:28

Jesus söker: Gudrun, Rune!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Kungen Kommer - Himlen TV7

Hur kan vi förbereda oss inför Jesu återkomst som Kung? Hur ser vårt framtidshopp ut? Kom med och be att Guds församling vakar med olja i sina lampor!

45

Läs allt!


Senaste kommentarer


De andliga nådegåvorna - Gösta Karlsson

Pastor Gösta Karlsson talar om Andens nådegåvor i ett nu några år gammalt klipp - men ständigt aktuellt!

1

Läs allt!


Perfekt julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten.

100 kr! En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt. Passa bra som julklapp!

1

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 212 online! | Sidvisningar idag: 322 011 | Igår: 257 968 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp