1 981 online! | Sidvisningar idag: 126 367 | Igår: 578 134 |

www.apg29.nu

Annons

Nöd för Sverige - Lennart Magnerot


Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Tecken i himlen och på jorden: Betlehemsstjärnan på himlen i november

Tecken i himlen och på jorden: Betlehemsstjärnan på himlen i november.

Kära vänner, här delar jag en kort översikt, med senaste händelser i världen. Oroligheter som bara tycks eskalera, och som pekar på en värld som bokstavligt talat skakar i sina grundvalar.

Om vi tror på att Herren använder tal och särskilda tidsperioder, så är november en högaktuell månad, som kanske kräver extra uppmärksamhet. Den 11-12 november kommer bland annat ”Betlehemsstjärnan” att visa sig på himlen. Det är bara andra gången, att vi ser den på himlen sedan Jesu födelse. För 2000 år sedan pekade denna stjärna på Jesu födelse – pekar den denna gång på Jesu återkomst?

Krig är närstående

Nordkorea är nu närmast helt omgivet av en mur av amerikanska krigsfartyg, bombflygplan, missiler och cirka 80 000 soldater. Trump är just nu på resa genom Asien, och besöker några av de länder som stöder USA mot den Nordkoreas diktator. En situation som blir allt mer krisartad.

Saudiarabien i krig med Iran?

Michael Snyder har skrivit en intressant artikel, där han ställer frågan, om det är ett stort krig på väg i Mellanöstern mellan Saudiarabien och Iran? Dessa två länder representerar två motsättningar i den muslimska världen, där Saudiarabien står för sunni och Iran för shiamuslimer.

Dessa länder är alltså varandras huvudfiender, och stödjer ofta var sin sida i olika konflikter i Mellanöstern. Saudiarabien har precis skjutit ner en missil, som blev skickat från Yemen, från en organisation som Iran indirekt stödjer. Mellanöstern är en kruttunna som potentiellt kan utlösa ett tredje världskrig.

Australien upplever våldsamt oväder

I dag upplever vi gigantiska avvikelser, från det vi normalt kallar ”vanligt väder”. Delar av Australien upplevde häromdagen både snö, stormar och jättestora hagel, där flera människor efterföljande behövde vård. Vissa beskriver hagel stormen, som den värsta i över 30 år.

November 2017

Vi vet att det finns viktiga tal och perioder av år i bibeln, som är symboler för det som Herren är och ger uttryck för. Herren kommunicerar genom tal, och visar på sin fullkomlighet och precision i det han gör. Vi ser bland annat tal som 7, 40, 70 och 120 som viktiga tal i förbindelse med år och tidsperioder. Här i november, är det flera datum som ”tillfälligtvis” händer på nästan en och samma gång, som kanske gör att vi borde vara extra uppmärksamma i denna sena tid.

Den 11-12 november möter Venus planeten Jupiter på himlen, i det man kallar en ”konjunktion”. Många menar att det var just denna planetkonjunktion mellan Venus och Jupiter, som var ”Betlehemsstjärnan” som pekade på Messias födelse. Denna konjunktion, har bara hänt en gång sedan i historien, och var alltså något helt unikt. Den händer precis 50 dagar efter den 23 september, där vi upplevde tecknet i himlen som Upp kap 12 talar om.

Andra intressanta datum här i november, visar att det är exakt 70 år sedan Jerusalem blev Israels huvudstad. Om vi gör 70 år om till dagar, blir det 25 550 dagar och vi hamnar exakt på den 11 november. Det är samtidigt precis 777 dagar efter den tetrad av blodröda månar som avslutades i på hösten 2015. Sedan har vi den mycket intressanta utombibliska profetian av Rabbi Ben Judah från 1200 talet, som pekar på att Herren att fortsätta sitt profetiska program med Israel här i 2017.

Vi lever i mycket intressanta tider, där tecken i himlen och på jorden pekar på Jesu dyrbara återkomst


Mikael Walfridsson

http://denytterstatiden.blogspot.se


Källa:


Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg lördag 11 november 2017 06:41 | #betlehemsstjärnan #jul #tidstecken #mikael walfridsson | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


8 kommentarer

JL

Nu är jag inte så inne på blodmånar och räkna dagar, men just det här med Iran och SA är intressant. Vissa tolkar att staden som blir förstörd i UPP är mecka. Att Iran helt enkelt atombombar mecka.

Svara -   - 11/11-17 09:09 -


Tom

"Och folken hädade Gud för hagelplågan, ty det var en mycket svår plåga"

Har läst nånstans att för att stora hagel ska bildas måste det finnas mer partiklar än normalt i atmosfären
Generellt berör många profetior väderfenomen
Vad som är helt klart är att denna värld är dömd att gå under genom eld/hetta
Kärnvapenanvändning och dess effekter är beskrivet på några skriftställen i bibeln men tveksamt om det är det som kommer bli en global katastrof
Sten från rymden som slår ner skulle definitivt kunna flytta alla öar och berg från sina platser samtidigt som en eldstorm ödelade ytan på planeten
"Och alla människor höga som låga gömde sig i bergrum och skrevor av rädsla för herrens dag och vem kan då bestå?" En tydlig text om att människor ser faran komma och försöker fåfängt skydda sig i berghålor

Svara -   - 11/11-17 12:04 -


BrorK

Jesus återkomst förebådas av en stor komet, troligtvis samma komet som visade sig när han föddes. Detta är känt i flera kretsar, bl.a. Vatikanen som lät bygga och bemanna ett kometobservatorium i Arizona när kometen Hale Bopp visade sig i mitten av 90-talet och påven var rädd att det var bibliska Wormwood.

Svara -   - 11/11-17 12:33 -


Robert

Tack Mikael för god pålysning. Det är gott att vaken vandra och som tjänare göra vad ens Herre lagt på hjärtat.

Nummer i samband med Guds plan och profetiska budskap är till uppbyggelse och stärker oss i tron!

Låt mig dela ett sådant sammanhang och glädj er åt vår store Guds godhet och mildhet.

Talet tio. Betyder, Helheten / Summan av något.

Från Adam den första människan till Noah den siste i världen före floden, kalla dem de tio patriarkerna före floden. Vi skall här se till deras namns betydelse och utifrån den ordning de i sin tur föddes.

Deras hebreiska namn och dess betydelse.

Adam = man / människa. 1mos 2:19

Seth = utnämnd. 1 mos 4:25

Enosh = dödlig. 1 mos 5:6

Kenan = sorg. 1 mos 5:9

Mahalalel = välsignade Gud. 1 mos 5:12

Jared = skall nedstiga. 1 mos 5:15

Enoch = lärande. 1 mos 5:18

Methusaleh = hans död sänder. 1 mos 5:21

Lamech = förtvivlade. 1 mos 5:25

Noah = vila. 1 mos 5:29

Nu skall vi läsa endast dessa tio mäns namns betydelse i den ordning de föddes. Jag skriver föddes för många levde ju samtidigt. Och se vad det pekar på rent profetiskt!

Människa utnämnd dödlig sorg välsignade Gud skall nedstiga lärande hans död sänder förtvivlade vila.

Alt

Människa utnämnd (till) dödlig. (Det ger stor) Sorg. (Men den) välsignade Gud skall nedstiga (under) lärande (att) hans död sänder (de) förtvivlade vila.

Tidig profetia om frälsaren vår Herre Jesus Kristus och hans enorma seger som öppnar vägen till Gud Fadern i Himmelen genom den frälsning Jesus med sitt liv bringar den som vill ta emot och tro!

Tack Jesus för frälsningen i ditt Namn och för läkedomen i ditt blod!

Amen.

Svara -   - 11/11-17 13:45 -


Tomas N

Vi skall tyda tidens tecken absolut. Men här ser iallafall jag att det används både astrologi,numerologi och siare.Får man verkligen använda all denna kunskap bara för att det pekar på Israel och ändå vara inom Guds vilja?

När Jesus föddes så använde Gud förvisso hedniska teckentydare för att bekräfta det som skedde. Men det är väl olika krav på Guds folk och hedningar?

Svara -   - 12/11-17 09:15 -


Johnny Haglund

Att samla tecken anser jag inte vara fel, tiden får utvisa vad som är rätt. Men allt sammantaget gör oss mer beredda på det som kommer. Om vi lägger till Jubelåret som tar slut mars 2018, första månaden är Nissan med 14 dagen påsk, så har vi ytterligare tid att bevaka. Vi väntar väl nu på sigill 6, så det går att läsa vad som kommer att ske. Själv när jag tar nattvard, tänker jag en nattvard närmare måltiden med Jesus. Guds nåd och frid önskar jag er alla.

Svara -   - 13/11-17 08:16 -


Lena Henricson

Undrar om det kan finnas ngn. s.k. NATURLIG förklaring till Betlehemsstjärnan.🌠 Det står ju att stjärnan som de vise männen sett gå upp,nu gick före dem,tills den STANNADE över den plats,där barnet var. (Mt.2:9) Tänk också vilken glädje de fylldes av! (2:10) Och allra mest fröjdade de sig säkert, när de fick möta Jesusbarnet! (2:11) 🎶😊🎶

Svara -   - 13/11-17 16:00 -


BrorK

Svar till Lena Henricson.

Ja, Lena, det skrev jag just, en komet. Det gick upp i öster och vandrade västerut, tills den stannade. Den effekten kan du bara få om ett objekt rör sig i en innerbana från jorden sett, dvs en komet. Kaldeerna var stjärntydare och tecknet var förutspått tusentals år i förväg, så de visste vad de letade efter. Troligen en mycket speciell komet, kanske en med följeslagare? Joel skriver:

Och jag ska göra tecken på himlen och på jorden, blod, eld och rökpelare. Solen ska vändas i mörker och månen i blod innan Herrens dag kommer, den stora och skrämmande.

Där har du effekten av en komet som kommer mycket nära jorden. Kanske känner du egen en del från Exodus för det är vad alla gamla folkslag i Sydamerika, Kina beskriver i samtiden.

Svara -   - 13/11-17 16:48 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Billy Grahams död profetiskt?

Av Mikael Walfridsson 

Billy Graham

Världsevangelisten Billy Graham har precis avlidit 99 år gammal, och gått hem till Herren. I förbindelse med Billy Grahams död, finns en del utombibliska profetior som kan vara intressanta att nämna. En del av dem knyter nämligen Billys bortgång, till ett snarligt uppryckande och dom.

6

Läs allt!


Gå nu till Jesus - Jag skall aldrig dö - Christer Åberg

Christer Åberg sjunger på Kanal 10 tillsammans med Lindbergarna Gå nu till Jesus och Jag skall aldrig dö!

23

Läs allt!


Det finns kraft - Lindbergarna

Lindbergarna spelar och sjunger på Kanal 10 den medryckande sången Det finns kraft! 

0

Läs allt!


Billy Graham död

Billy Graham

På Facebook kommer det nu uppgifter om att den 99-årige världsevangelisten Billy Graham är död. 

8

Läs allt!


Har du ett vittnesbörd om Jesus?

Jag kommer att starta en programserie där jag intervjuar människor som har varit med om spännande saker tillsammans med Jesus. 

4

Läs allt!


Kristna varningssidor leder till avfall

Varning för djupt vatten

Det finns osunda så kallade kristna bloggar och sajter som varnar för villfarelse men som själva leder till avfall.

101

Läs allt!


Annons


Muslim mördade fem kristna i Dagestan

Fem kvinnor dödade i skjutning mot rysk kyrka

Bild: samnytt.se. 

En muslimsk gärningsman ropade ”Allahu Akbar” och sköt ihjäl fem människor med jaktgevär när de lämnade en gudstjänst i en rysk-ortodox kyrka  i den muslimska ryska delrepubliken Dagestan.

52

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, fredag 23 februari 2018 kl. 05:55

Jesus söker: Torsten, Torun!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Film: Den rike mannen och Lasarus

En stark film om den sanna berättelsen av Jesus om den rike mannen som kom till dödsriket (helvetet) medan den fattige Lasarus kom till paradiset.

16

Läs allt!


Senaste kommentarer


Synd mot den helige Anden, #metoo och himlen

Christer Åberg berättar om Jesus och sjunger och spelar på sin ukulele många sånger.

0

Läs allt!


Falska bevis mot Christer Pettersson efter Palmemordet

Bevis mot Pettersson förfalskades av polisen

Bild: Expressen. 

Nu framkommer det i en tv-dokumentär att avgörande bevis mot Christer Pettersson för mordet på Olof Palme förfalskades av polisen. 

18

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 375 364 384 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 331 bloggartiklar, 79 771 kommentarer och 53 065 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp