558 online! | Sidvisningar idag: 101 257 | Igår: 165 827 |

www.apg29.nu

Tecken i himlen och på jorden: Betlehemsstjärnan på himlen i november

Tecken i himlen och på jorden: Betlehemsstjärnan på himlen i november.

Kära vänner, här delar jag en kort översikt, med senaste händelser i världen. Oroligheter som bara tycks eskalera, och som pekar på en värld som bokstavligt talat skakar i sina grundvalar.

Om vi tror på att Herren använder tal och särskilda tidsperioder, så är november en högaktuell månad, som kanske kräver extra uppmärksamhet. Den 11-12 november kommer bland annat ”Betlehemsstjärnan” att visa sig på himlen. Det är bara andra gången, att vi ser den på himlen sedan Jesu födelse. För 2000 år sedan pekade denna stjärna på Jesu födelse – pekar den denna gång på Jesu återkomst?

Krig är närstående

Nordkorea är nu närmast helt omgivet av en mur av amerikanska krigsfartyg, bombflygplan, missiler och cirka 80 000 soldater. Trump är just nu på resa genom Asien, och besöker några av de länder som stöder USA mot den Nordkoreas diktator. En situation som blir allt mer krisartad.

Saudiarabien i krig med Iran?

Michael Snyder har skrivit en intressant artikel, där han ställer frågan, om det är ett stort krig på väg i Mellanöstern mellan Saudiarabien och Iran? Dessa två länder representerar två motsättningar i den muslimska världen, där Saudiarabien står för sunni och Iran för shiamuslimer.

Dessa länder är alltså varandras huvudfiender, och stödjer ofta var sin sida i olika konflikter i Mellanöstern. Saudiarabien har precis skjutit ner en missil, som blev skickat från Yemen, från en organisation som Iran indirekt stödjer. Mellanöstern är en kruttunna som potentiellt kan utlösa ett tredje världskrig.

Australien upplever våldsamt oväder

I dag upplever vi gigantiska avvikelser, från det vi normalt kallar ”vanligt väder”. Delar av Australien upplevde häromdagen både snö, stormar och jättestora hagel, där flera människor efterföljande behövde vård. Vissa beskriver hagel stormen, som den värsta i över 30 år.

November 2017

Vi vet att det finns viktiga tal och perioder av år i bibeln, som är symboler för det som Herren är och ger uttryck för. Herren kommunicerar genom tal, och visar på sin fullkomlighet och precision i det han gör. Vi ser bland annat tal som 7, 40, 70 och 120 som viktiga tal i förbindelse med år och tidsperioder. Här i november, är det flera datum som ”tillfälligtvis” händer på nästan en och samma gång, som kanske gör att vi borde vara extra uppmärksamma i denna sena tid.

Den 11-12 november möter Venus planeten Jupiter på himlen, i det man kallar en ”konjunktion”. Många menar att det var just denna planetkonjunktion mellan Venus och Jupiter, som var ”Betlehemsstjärnan” som pekade på Messias födelse. Denna konjunktion, har bara hänt en gång sedan i historien, och var alltså något helt unikt. Den händer precis 50 dagar efter den 23 september, där vi upplevde tecknet i himlen som Upp kap 12 talar om.

Andra intressanta datum här i november, visar att det är exakt 70 år sedan Jerusalem blev Israels huvudstad. Om vi gör 70 år om till dagar, blir det 25 550 dagar och vi hamnar exakt på den 11 november. Det är samtidigt precis 777 dagar efter den tetrad av blodröda månar som avslutades i på hösten 2015. Sedan har vi den mycket intressanta utombibliska profetian av Rabbi Ben Judah från 1200 talet, som pekar på att Herren att fortsätta sitt profetiska program med Israel här i 2017.

Vi lever i mycket intressanta tider, där tecken i himlen och på jorden pekar på Jesu dyrbara återkomst


Mikael Walfridsson

http://denytterstatiden.blogspot.se


Källa:


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 11 november 2017 06:41 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


8 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

JL

Nu är jag inte så inne på blodmånar och räkna dagar, men just det här med Iran och SA är intressant. Vissa tolkar att staden som blir förstörd i UPP är mecka. Att Iran helt enkelt atombombar mecka.

Svara -   - 11/11-17 09:09 -


Tom

"Och folken hädade Gud för hagelplågan, ty det var en mycket svår plåga"

Har läst nånstans att för att stora hagel ska bildas måste det finnas mer partiklar än normalt i atmosfären
Generellt berör många profetior väderfenomen
Vad som är helt klart är att denna värld är dömd att gå under genom eld/hetta
Kärnvapenanvändning och dess effekter är beskrivet på några skriftställen i bibeln men tveksamt om det är det som kommer bli en global katastrof
Sten från rymden som slår ner skulle definitivt kunna flytta alla öar och berg från sina platser samtidigt som en eldstorm ödelade ytan på planeten
"Och alla människor höga som låga gömde sig i bergrum och skrevor av rädsla för herrens dag och vem kan då bestå?" En tydlig text om att människor ser faran komma och försöker fåfängt skydda sig i berghålor

Svara -   - 11/11-17 12:04 -


BrorK

Jesus återkomst förebådas av en stor komet, troligtvis samma komet som visade sig när han föddes. Detta är känt i flera kretsar, bl.a. Vatikanen som lät bygga och bemanna ett kometobservatorium i Arizona när kometen Hale Bopp visade sig i mitten av 90-talet och påven var rädd att det var bibliska Wormwood.

Svara -   - 11/11-17 12:33 -


Robert

Tack Mikael för god pålysning. Det är gott att vaken vandra och som tjänare göra vad ens Herre lagt på hjärtat.

Nummer i samband med Guds plan och profetiska budskap är till uppbyggelse och stärker oss i tron!

Låt mig dela ett sådant sammanhang och glädj er åt vår store Guds godhet och mildhet.

Talet tio. Betyder, Helheten / Summan av något.

Från Adam den första människan till Noah den siste i världen före floden, kalla dem de tio patriarkerna före floden. Vi skall här se till deras namns betydelse och utifrån den ordning de i sin tur föddes.

Deras hebreiska namn och dess betydelse.

Adam = man / människa. 1mos 2:19

Seth = utnämnd. 1 mos 4:25

Enosh = dödlig. 1 mos 5:6

Kenan = sorg. 1 mos 5:9

Mahalalel = välsignade Gud. 1 mos 5:12

Jared = skall nedstiga. 1 mos 5:15

Enoch = lärande. 1 mos 5:18

Methusaleh = hans död sänder. 1 mos 5:21

Lamech = förtvivlade. 1 mos 5:25

Noah = vila. 1 mos 5:29

Nu skall vi läsa endast dessa tio mäns namns betydelse i den ordning de föddes. Jag skriver föddes för många levde ju samtidigt. Och se vad det pekar på rent profetiskt!

Människa utnämnd dödlig sorg välsignade Gud skall nedstiga lärande hans död sänder förtvivlade vila.

Alt

Människa utnämnd (till) dödlig. (Det ger stor) Sorg. (Men den) välsignade Gud skall nedstiga (under) lärande (att) hans död sänder (de) förtvivlade vila.

Tidig profetia om frälsaren vår Herre Jesus Kristus och hans enorma seger som öppnar vägen till Gud Fadern i Himmelen genom den frälsning Jesus med sitt liv bringar den som vill ta emot och tro!

Tack Jesus för frälsningen i ditt Namn och för läkedomen i ditt blod!

Amen.

Svara -   - 11/11-17 13:45 -


Tomas N

Vi skall tyda tidens tecken absolut. Men här ser iallafall jag att det används både astrologi,numerologi och siare.Får man verkligen använda all denna kunskap bara för att det pekar på Israel och ändå vara inom Guds vilja?

När Jesus föddes så använde Gud förvisso hedniska teckentydare för att bekräfta det som skedde. Men det är väl olika krav på Guds folk och hedningar?

Svara -   - 12/11-17 09:15 -


Johnny Haglund

Att samla tecken anser jag inte vara fel, tiden får utvisa vad som är rätt. Men allt sammantaget gör oss mer beredda på det som kommer. Om vi lägger till Jubelåret som tar slut mars 2018, första månaden är Nissan med 14 dagen påsk, så har vi ytterligare tid att bevaka. Vi väntar väl nu på sigill 6, så det går att läsa vad som kommer att ske. Själv när jag tar nattvard, tänker jag en nattvard närmare måltiden med Jesus. Guds nåd och frid önskar jag er alla.

Svara -   - 13/11-17 08:16 -


Lena Henricson

Undrar om det kan finnas ngn. s.k. NATURLIG förklaring till Betlehemsstjärnan.🌠 Det står ju att stjärnan som de vise männen sett gå upp,nu gick före dem,tills den STANNADE över den plats,där barnet var. (Mt.2:9) Tänk också vilken glädje de fylldes av! (2:10) Och allra mest fröjdade de sig säkert, när de fick möta Jesusbarnet! (2:11) 🎶😊🎶

Svara -   - 13/11-17 16:00 -


BrorK

Svar till Lena Henricson.

Ja, Lena, det skrev jag just, en komet. Det gick upp i öster och vandrade västerut, tills den stannade. Den effekten kan du bara få om ett objekt rör sig i en innerbana från jorden sett, dvs en komet. Kaldeerna var stjärntydare och tecknet var förutspått tusentals år i förväg, så de visste vad de letade efter. Troligen en mycket speciell komet, kanske en med följeslagare? Joel skriver:

Och jag ska göra tecken på himlen och på jorden, blod, eld och rökpelare. Solen ska vändas i mörker och månen i blod innan Herrens dag kommer, den stora och skrämmande.

Där har du effekten av en komet som kommer mycket nära jorden. Kanske känner du egen en del från Exodus för det är vad alla gamla folkslag i Sydamerika, Kina beskriver i samtiden.

Svara -   - 13/11-17 16:48 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Live! Nenne Lindberg och Christer Åberg i Frälsningsarmén Gävle fortsättning...

0

Läs allt!


Den oönskade - Del tretton

Öga

I den här delen berättar jag chockerande händelser som jag aldrig tidigare berättat vad som hände då jag gick i mellanstadiet. Allt är sant men en del namn på personer är utbytta eller inte namngivna. 

1

Läs allt!


Transformerad - Dokumentär om transpersoner

Dokumentär i Himlen TV7: Möt personer som kämpat med sin sexualitet och känslan av att inte passa in i sin egen kropp. 

2

Läs allt!


Äktenskapligt samliv

Äktenskapligt samliv

Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.

53

Läs allt!


Dröm: Jag sögs upp i luften med min syster

Läsarmejl av Wallentin 

Uppryckandet

”Jesus blåste i en stor basun. Sedan började människor sväva uppåt. Jag sögs upp i luften ihop med min syster.”

17

Läs allt!


Den oönskade - del tolv

Christer Åberg med en bondkatt

Läs den chockerande fortsättningen av min följetong Den oönskade. I det här avsnittet blir jag både skjuten, beskjuten och knivhuggen.

8

Läs allt!


Donald Trump är utan tvekan använd av Gud

Donald Trump använd av Gud

Bild: samnytt.se 

Trump har ökat andelen flyktingar till USA med kristen bakgrund till 71 procent 2018 jämfört med under 50 procent 2016.  

10

Läs allt!


Det är obibliskt att be för världens nationer i Jerusalem

Det är obibliskt att be för världens nationer i Israel

Bild: Världen idag. 

4000 böneledare har samlats i Jerusalem i Israel för att be för världens nationer. Det låter bra, men det är bara ett krux: Det är helt obibliskt!

34

Läs allt!


Förbjud genus!

Genus borde förbjudas! Det förstör våra barn och ungdomar! Människor behöver Jesus så att de blir räddade från en sådan här förvirring och förförelse.

5

Läs allt!


Live! Sex

Christer Åberg talar om sex, relationer och äktenskap!

3

Läs allt!


Boknyhet: Han & hon - Livsviktig relation

Boknyhet - Han & Hon - Livsviktig relation av Holger Nilsson

1

Läs allt!


Den oönskade - del elva

Christer Åberg - Den oönskade

Min följetong om min barndom då jag växte upp i ett fosterhem. Jag har nu bytt namn på berättelsen till "Den oönskade". Del elva. Den här delen handlar om den dramatiska händelsen då min fosterfar hamnade på sjukhus.

8

Läs allt!


Befriad från tre demoner

Livesändning med Christer Åberg från Apg29.nu!

4

Läs allt!


Barack Obama: Vi behöver inte en Frälsare eller Messias

I den här chockerande videon säger USA:s förre president Barack Obama att vi inte behöver en Frälsare eller Messias utan bara hederliga hårt arbetande människor.

26

Läs allt!


Muslimskt hat mot kristna stort och växande problem

Det muslimska hatet mot kristna ökar i hela världen. I muslimskt dominerande länder förföljs, fördrivs och mördas många kristna. 

28

Läs allt!


Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

6

Läs allt!


Annons


Världskriget i Syrien

Krig

Man brukar tala om det tredje världskriget, men det kanske var Kuvaitkriget då USA tillsammans med många länder anföll Irak. Efter det har det varit andra krig så vilket nummer som världskriget i Syrien har vet jag inte. Är det fjärde eller rentav det femte?

1

Läs allt!


Två slags uppryckande

I det här korta videoklippet talar jag om att det finns två slags uppryckande.

3

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 39, måndag 24 september 2018 kl. 17:01

Jesus söker: Gerhard, Gert!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del tio

Christian Åberg barn

Mina fosterföräldrars gård låg två mil från Ljungby mot Halmstad i Annerstad. Det låg lite små byar runt omkring. Skeen, Skäckarp, Stackarp och Torpa där vi gick i skola. 

7

Läs allt!


Senaste kommentarer


Radikal kristen tro kostar förföljelse

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Radikal kristen tro kostar förföljelse

Uttalar min djupa respekt för kristna som på grund av sin tro blir förföljda. I vissa länder, kulturer, traditioner och sammanhang är förföljelsen mot kristna fruktansvärd. 

58

Läs allt!


Sju viktiga fakta om livet

Läsarmejl av nils 

7 viktiga fakta om livet

Sex, ja sju viktiga fakta om livet! 

7

Läs allt!


Live! Unikt erbjudande: Den längsta natten

Unikt Erbjudande! Köp den mycket berörande boken "Den längsta natten" av Christer Åberg. 1 bok: 150 kr. Två böcker för 300 kr och få en på köpet! Fraktfritt! Passa på medan det här erbjudandet står kvar. Swisha in betalningen och din adress på 070-935 66. Du kan även betala via bankkonto: 8150-5, 934 343 720-9.

0

Läs allt!


”Gud, varför gav du mig en sån snygg fru?”

Adam och Eva

En historia om en man som ställer frågor till Gud om sin fru.

7

Läs allt!


Är du en profet?

Jag efterlyser pro9feter

Jag efterlyser profeter som har ett ord till Sveriges församling och folk i dag! Är det du?

305

Läs allt!


Du måste födas på nytt

Född på nytt

"Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt." Joh 3:7.

0

Läs allt!


Förra året dödades 84 000 personer av muslimer

Våldets islam

En ny rapport visar att 121 Muslimska grupper över hela världen dödade förra året 84 000 personer i 66 länder, varav 22 000 civila. Totalt utfördes 7 841 muslimska attacker, i genomsnitt 21 per dag, i 48 länder.

25

Läs allt!


Har den röda kvigan hittats i Israel?

Av Holger Nilsson 

Har den röda kvigan hittats i Israel?

Har den röda kvigan hittats? Det är en fråga som nu spänt väntar på att få sitt svar.

21

Läs allt!


Den längsta natten - Apg29 med Christer Åberg

Christer Åberg läser ur sin bok Den längsta natten.

3

Läs allt!


SD-valsedlar stals på europeiska ambassader

Under förtidsröstningen stals Sverigedemokraternas valsedlar från tre ambassader i Europa.

10

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 441 757 144 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 888 bloggartiklar, 89 704 kommentarer och 58 459 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp