2 003 online! | Sidvisningar idag: 103 575 | Igår: 408 196 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Terrorrörelsen Hamas skjuter raketer mot Israel efter Trumps erkännande av Jerusalem

Oroligheter i Jerusalem.

Bild: DN. 

Oroligheter och kravaller bröt ut i Gaza och på Västbanken efter att USA:s president Donald Trump erkänt Jerusalem som Israels huvudstad.

USA:s president Donald Trump har erkänt Israels huvudstad Jerusalem till många muslimers ilska och till Sveriges finansminister och Israelhataren Margot Wallströms förtret. 

Men nu följer fler länder länder i spåren efter USA. Trump-regeringens beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad verkar nu få en dominoeffekt. Tjeckien är först ut med att följa USA:s exempel. 

Putin erkände Jerusalem för åtta månader sedan

Men det som kanske inte lika känt är att att Rysslands president Putin erkände Jerusalem redan för åtta månader sedan. Visserligen inte hela staden, men då var det ingen som reagerade på erkännandet. Men nu har den muslimska terroriströrelsen Hamas avfyrat missiler mot Israel under dagen. 

Israel har har svarat på dessa terrordåd.  Kan någon svara mig hur det kommer sig att Hamas börja kriga mot Israel när det är USA som har erkänt Jerusalem?  Det borde ju har anfallit USA istället. Den här matematiken går verkligen inte ihop sig. 

Palestinska våldsamma demonstranter

Tiotals palestinska demonstranter skadades idag när de drabbade samman med israeliska trupper i de palestinska områdena. Våldsamheter förekom i Betlehem, Ramallah och en rad städer på Västbanken; i Gaza skadades en palestinier allvarligt.

Ett hundratal kvinnor demonstrerade mot president Donald Trumps beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad i Jerusalem utanför Damaskusporten i den muromgärdade gamla staden.

"Palestina är arabiskt, Jerusalem är Palestinas huvudstad!" skrek de muslimska kvinnorna medan beväpnade israeliska poliser stod några meter från dem. Muslimer säger inte Israel utan Palestina, men Israel har aldrig varit arabiskt, och inte heller någonsin har Jerusalem varit Palestinas huvudstad eftersom Palestina finns inte, hur gärna än Margot Wallström, Miljöpartiet och Socialdemokraterna vill att det ska finnas!

Kristdemokraterna Ebba Busch Thor, Lars Adaktusson och Sofia Damm skriver förresten på SvD Debatt att utrikesminister Margot Wallström (S) är tydligt partisk i Israel–Palestina-konflikten, vilket skadar svensk utrikespolitik.

Hamas uppmanar till uppror

Terroriströrelsen Hamas uppmanar till uppror efter Donald Trumps beslut.

Oroligheter och kravaller bröt ut i Gaza och på Västbanken efter att USA:s president Donald Trump erkänt Jerusalem som Israels huvudstad.

"Vi ska arbeta för en intifada mot den sionistiska fienden", sa gruppens muslimske ledare Ismail Haniya i ett tal i Gaza. Det är förresten väldigt vanligt att antisemiter talar om "sionister". Fundera på nästa gång då du hör "sionister" vart det här ordet kommer ifrån. Det används av muslimer som vill förinta Israel!

Israel svarar

Tre raketer har avfyrats från Gaza, men bara en ska ha nått israeliskt territorium, skriver tidningen Haaretz.

Israel meddelar att en stridsvagn och ett stridsflygplan har angripit två terrorposteringar i Gaza. Detta som "ett svar på elden och de projektiler som avfyrats mot Israel under dagen".

”IDF håller Hamas ansvarigt för den fientliga aktiviteten mot Israel från Gaza-remsan”, skriver israeliska militären.

Tidstecken

Det som händer nu i Israel är utan tvekan ett tidstecken. Jag blir som kristen inte alls förvånad. Det här måste hända eftersom vi vet att Jesus snart kommer tillbaka!

Har du tagit emot Jesus? Är du frälst? Det är hög tid för dig att bli det nu!


Läs också:


Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg torsdag 7 december 2017 22:36 | #israel #krig #putin #jerusalem #tidstecken | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


21 kommentarer

Johan

Kan någon svara mig hur det kommer sig att Hamas börja kriga mot Israel när det är USA som har erkänt Jerusalem?

"Logiken" är att Hamas anser att Israel och USA ingår i en "satanisk konspiration" mot "Palestina".

https://m.youtube.com/watch?v=-XHPrD2dyVEhttps://m.youtube.com/watch?v=-XHPrD2dyVEhttps://m.youtube.com/watch?v=-XHPrD2dyVE

Svara -   - 8/12-17 00:34 -


Johan

Vidare så talade Hamas-ledaren om Jerusalems betydelse i den islamiska eskatologin. De tror att Al Mahdi och Isa, ska komma till Jerusalem (som de kallar Al-Quds).

Deras beskrivning av Al Mahdi och Isa (som inte är densamme som Jesus, utan en falsk Jesus som ska komma till Damaskus, samt förklara för alla kristna att vi trott fel), passar som hand i handsken in på Bibelns beskrivningar av Antikrist och den falske profeten.

Svara -   - 8/12-17 01:06 -


AnnMarie

Johan

I så fall kan vi nog i alla fall utesluta Trump som Antikrist.(tanken har ju funnits)Kanske som någon skrev tidigare att det kommer någon som ska "bringa ordning "på det som Trump "ställt till" och världen jublar.Men frågan är väl om judarna jublar de vill väl ha Jerusalem som huvudstad ? Och så långt jag förstår ska de också till en början bli bedragna.

Svara -   - 8/12-17 07:19 -


Johan

Nej Trump är nog inte Antikrist. :)

Både han och hans fredsförhandlare, hans svärson Jared Kushner, lär nog också få det väldigt svårt att få till något fredsavtal mellan Israel och israelaraberna (de s k palestinierna), efter det här.

Vi ska dock hålla ögonen öppna för den ledare / förhandlare som lyckas med att sluta 7-årsförbundet med Israel, som det står om i Dan 9:27.

Svara -   - 8/12-17 08:52 -


JL

Svar till AnnMarie.

Annmarie,

antikrist kommer förmodligen vara turk och garanterat muslim. Läs i UPP var satan har sin tron.
Man pratar lite om vår "kära" utrikesminister. Hon vurmar för hamas som hitler gjorde för waffen ss. Hamas är ju terrorstämplad utav USA, men i Sverige så gör vår kära utrikesminister så här istället:
http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2014/10/sverige-erkanner-palestina-och-okar-bistandet/
Jag tycker faktiskt att det räcker nu. Dessa tanter tar alltså hårt arbetande Svenskars pengar och ger dem till hamas. Själva lyfter dessa sossepampar inte ett finger och myglar något helt fantastiskt, se på mona sahlin som tyckte att det var coolt att betala skatt. Hon blev i dagarna dömd för att fifflat med skatten.

Svara -   - 8/12-17 09:04 -


JL

Och jo, det är intressant att både Trump och Putin står på samma sida. Tänker mig att socialist/islam vingen är mycket bekymrad över att USA och Ryssland närmar sig varandra. Helt logiskt erkände ju Tjeckien, nu väntar vi bara på att Polen mfl gör samma sak.

Länder som kommer protestera blir ju Sverige, Tyskland, Frankrike + alla stater som redan är islamska.

Svara -   - 8/12-17 09:20 -


AnnMarie

JL

Antikrist muslim ?

Undrar om han i så fall får hela världen med sig men kanske då ju redan hjärntvättningen börjat och man vill få oss att tro att det är en fredens religion och att vi har samma Gud.Tar de över så blir det ju ett tvång och han förmår alla att rätta sig i ledet.

En icke muslimsk turk låter mer trovärdigt i så fall men den som lever får se.

Svara -   - 8/12-17 09:38 -


JL

Svar till AnnMarie.

AnnMari,

varför skulle det vara så konstigt att antikrist skulle vara muslim tycker du?

Svara -   - 8/12-17 12:10 -


AnnMarie

JL

Att jag tycker det vore konstigt att Antikrist är muslim beror på att det ju är många som inte alls gillar islam och allt det står för så jag tror att det blir svårt att få med så många på tåget (syftar på ickekristna)

Har jag förstått det hela rätt så kommer ju de flesta att tycka att han är fantastisk.

Men handlar det om tvång som jag skrev så underkastar sig nog många frivilligt ändå.

Svara -   - 8/12-17 12:30 -


bengt

kanske erdogan är antikrist

eller basaad i syrien

Svara -   - 8/12-17 15:30 -


JL

Svar till AnnMarie.

"beror på att det ju är många som inte alls gillar islam"

Muslimerna gillar islam. Socialisterna gillar islam. Det blir ganska många det. Sedan verkar ju kristna gilla islam också, med tanke på detta vurmande för islamiseringen av Sverige.
Så jag har inga problem alls med att se massor av kristna hylla antikrist, allt i toleransens namn. Se bara på obomba, som enligt mig är muslim. Många kristna blev alldeles lyriska när han dök upp, den gängen går väl i taket när antikrist dyker upp.

Svara -   - 8/12-17 15:53 -


AnnMarie

JL

Ja i och för sig börjar det kanske bli mer och mer accepterat och många blir säkert positivt påverkade av vad de politiskt korrekta säger i teve och media om denna "fredens religion"så vi får väl se.

Men att kristna kan vara så blåögda är för mig en gåta.

Det vore ju trevligt om de 380 pastorerna trädde fram och berättade om hur många muslimer de vittnat för och som har konverterat till kristendomen.☺

Svara -   - 8/12-17 16:08 -


bengt

en hel del muslimer har ju konverterat

och många socialister tror dom gillar islam

och även en del kristna

mycket kan nog bero på okunskap

Svara -   - 8/12-17 17:25 -


bengt

men det finns många både socialister och

kristna som inte gillar muslimer också

Svara -   - 8/12-17 17:28 -


JL

Svar till AnnMarie.

Kanske är det så att vissa tillhör Herren och andra inte. Detta är kanske inte helt säkert baserat på hur "god" man är, kanske är det baserat på vilken lojalitet man visat Kungen. Rövaren som var med när Jesus vann seger, hur mycket gott hade han gjort? En människa som förmodligen hade dödat och stulit hela sitt liv kommer alltså få sitta med vid Kungens bord. Så lojalitet verkar väga tungt. Väldigt tungt. Endast en enda mening kunde ändra allt.

Svara -   - 8/12-17 19:43 -


AnnMarie

JL

Ja först tillrättavisade han den andra rövaren som hånade Jesus och sen bad han helt enkelt bara Jesus att tänka på honom då han kom till sitt rike.Han bad ingen lång frälsningsbön, han hade inga meriter han bara erkände att han visste vem Jesus var och han hade förmodligen inte räknat med Jesus svar att han skulle vara med honom i paradiset.

Svara -   - 8/12-17 20:29 -


Britt

Antikrist en Muslim???

Från Bibeln, Antikrist och antikristers framträdande.

Kära barn, den sista tiden är här. Och liksom ni har hört att Antikrist skall komma, så har många antikrister ( falska profeter och lärare) trätt fram. Av detta förstår vi att den sista tiden har kommit. Från Oss har de utgått, men de hörde aldrig till oss. Om de hade hört till oss så skulle de ha blivit Kvar hos oss. Men detta skedde för att det skulle bli uppenbart att inte alla hör till oss. ( det handlar om sådana som varit kristna men tappat tron) Ni har en smörjelse från den Helige och känner alla sanningen, Inte har jag skrivit till er därför att ni saknar insikt i sanningen, utan därför att ni känner den och vet att ingen lögn kommer från sanningen. 1-a Joh:18-21

Läs upp. 13 : "Antikrist två personer : den första är mot Kristus är "politisk" den andre är "religiös"

Den första kommer ur havet (människohavet) Den andra kommer ur jorden. församlingen, religiös.

Gud håller i trådarna!!

Guds frid!

Svara -   - 8/12-17 20:49 -


J.J.

Svar till Britt.

A-krist kommer troligtvis från Syrien precis som sin förebild Antiokus Epifanes. Läs Upp.boken + Danielsboken tillsammans.

A-Krist vill träda fram och kommer ta makten i tiostatsförbundet, där han ska framträda i enlighet med Daniels profetia om de tio tårna (Dan. 2:41-43).

Antiokus Epifanes, konungen i Syrien, försökte tillvälla sig makten och bli den A-Krist och världshärskare som profeterna siat om. Men Daniel säger att han misslyckas eftersom hans tid inte var inne (Dan. 11:35).

Vidare så undervisar Bibeln att det är tio horn som till en början hindrar honom. Av dessa får han slå ner tre när han vill tränga upp bland de tio hornen (horn = kung) (Dan. 7.) Det är alltså tio kungar som står honom i vägen men kungamotståndet bryts ned, undan för undan och när vi läser texten 2 Tess 2:7, heter det: ”Han som nu håller tillbaka måste endast först röjas ur vägen.” Här preciserar Paulus antalet och säger att nu är det endast en ”han” som står i vägen. Alltså en kung som ännu hindrar. Här har vi en inflytelserik ledare inom tiostatsförbundet som med alla medel vill hindra Antikrist att få makt.

Det smids just nu planer på ett federalt EU - något som jag av intresse följer. Det gamla väst och öst Rom var nämligen benen på statyn i Daniels syn.

Det fjärde djuret Daniel såg var ”mycket förskräckligt, fruktansvärt och starkt.” Det hade tänder av järn och klor av koppar som uppslukade och krossade och sedan trampade det som återstod under fötterna. (Daniel 7:19) Det som skildras är därmed total förgörelse. Detta representerar Romarriket som tog över på världsscenen efter det grekiska. Att det är Romarriket synen avser är ännu tydligare när vi betraktar Daniel 2 där det representeras som de två benen i järn av statyn. Att det just är benen på statyn är mycket betydelsefullt, då Romarriket faktiskt delades i två ben. Den västra och östra delen.

Svara -   - 9/12-17 07:58 -


Britt

Till J.J.

Först vill jag Tacka dig för det du skrivit om Israel och Bönen om hjälp mot Guds folks fiende! Mycket bra!

När det gäller Antikrist så har jag gått efter det Johannes skrev och efter en bibelärare som läst Bibeln fram och tillbaka flera gånger och som sagt detsamma!

Men det du skriver skall jag försöka ta mig igenom och läsa : Daniel och Uppenbarelseboken.

Guds frid!

Svara -   - 9/12-17 11:03 -


J.J.

Svar till Britt.

Tack!

Guds rika välsignelse önskar jag dig!

Svara -   - 9/12-17 15:50 -


dANI

Hamas är Gods fiende.Gud skyddar sitt folk.Frid med er

Svara -   - 9/12-17 21:31 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?En ond tunga

Läsarmejl av Svenne 

tunga

Människans tunga är ett ting på både gott och ont. Den kan användas både till välsignelse och till fördärv.

4

Läs allt!


Lissabonfördraget är ett urvattnat fördrag

Läsarmejl av Ulrik Petersson

Den 20 november 2008 röstade Sveriges riksdag igenom ett godkännande av Lissabonfördraget. Det är oerhört många svenskar som inte vet vad detta innebär, trots att detta är ett mycket viktigt och stort steg som tas.

2

Läs allt!


Varning till ungdomar: Överdoserade och kom till helvetet

Läsarmejl av nils

Megan Griffith berättar vad som hände vid en överdosering 2017. Jag var ej frälst, gjorde vad jag önskade när jag ville, drack en del och rökte hasch. Det är känslosamt att tala om detta, så detta är för dig.

0

Läs allt!


Vill du leva i vedermödans tid?

Vill du leva i vedermödans tid

För tänk själv om du lär dina barn och barnbarn att alla i deras familj som tro på Jesus, deras mamma och pappa, bror och syster, mormor och morfar, ska dödas. Alla kommer att bli halshuggna och alla flickor kommer att bli våldtagna inför deras föräldrar... Skulle du kunna säga det till dem? Ingen normalt funtad människa skulle kunna säga så till sina barn och barnbarn. 

46

Läs allt!


Antisemitism - Allahs vilja och politisk agenda?

Läsarmejl av Stefan Eliasson 

Antisemitisk demonstration i Malmö: Vi ska skjuta judarna.

Bild: samnytt.se. 

Israelhat är judehat. Palestinska staten är ett bra exempel, det är ingen hemlighet att den finansierar terror. Trots att Israel har erbjudit palestinierna fred gång på gång så har man inte varit intresserad av något annat än Israels fullständiga utplåning.

30

Läs allt!


Joel Osteens new age-deklaration

I det här klippet leder pastor Joel Osteen new age-förespråkaren Oprah Winfreys publik till att bekänna att de kan vinna framgång på alla plan. Detta har alltså ingenting med det bibliska evangeliet att göra utan är en ren villolära!

33

Läs allt!


Annons


Israel är säkrare än Sverige

Israel är säkrare än Sverige

De är svenska judar som utvandrat till Israel under senare år och säger att de känner sig säkrare i sitt nya hemland.

3

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, lördag 20 januari 2018 kl. 04:11

Jesus söker: Fabian, Sebastian!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Tänk om Donald inte hade frågat

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1489359212-christer-aberg.jpg

Tänk om Donald inte hade ställt frågan! Då hade jag inte blivit frälst. Det är viktigt att vi frågar våra medmänniskor om de vill bli frälsta. Om vi inte frågar dem kan de inte svara ja.

9

Läs allt!


Senaste kommentarer


Vaksamhet i tiden

Av Holger Nilsson 

basuner

Vi behöver nu full vaksamhet i vår tid. Det förekommer mycket som är vilseledande och förförelse.

11

Läs allt!


Utan helgelse är vi ej redo för uppryckelsen

Läsarmejl av nils

För att vara Redo för Herrens Återkomst, måste vi vara Helgade, Avskilda! Här ligger en Gudomlig Sanning kanske dold för många bland oss?

4

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 359 281 668 sidvisningar på Apg29!

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp