550 online! | Sidvisningar idag: 145 929 | Igår: 175 390 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd 

Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

Budet om att Ulla Gabay i Göteborg fått lämna jordelivet, kom i varje fall för mig mycket överraskande. Men så är det med vissa sjukdomar, att de slår till fort och med kraft. 

Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay. Men kroppens nedbrytande här i tiden går inte i längden att hejda. 

När jag lärde känna Ulla hade hon stora problem med mage och rygg. Hennes direkta väg in i tron var jag inte delaktig i. Andra pastorer i Göteborg kan berätta utförligare. Men den resan kan sägas tog sin början 1992. 

På hösten 1995 kom hennes livsberättelse så långt hittills ut i bokform med titeln: ”Prismärkt – om andlig kommers och mänsklig konkurs” (Libris Förlag). 

I den berättar hon bl.a. om sin framgångsrika karriär inom PR-branchen i Norden, Europa och USA. Men också om sitt intensiva sökande efter den sanna kärleken. Jakten kom att gå via spåkvinnor, stjärntydare, hälsoprofeter och eget kroppsbyggande.

När jag för en kristen tidning gjorde en intervju med henne inför julen 1995, sa hon att hennes ”ursamtalsämne” med sökare är: ”Det är värt att pröva Gud. Den verkliga friden finns hos honom.” Under några år anlitades Ulla Gabay för att predika i många kyrkor i och kring Göteborg. 

Vid denna tid samarbetade jag med henne inom den kristna barn- och ungdomsledartidningen ”Alla Ledare”, med Malin Ekelund som redaktör. 

Vi var några stycken som utsågs att kallas för ”stigfinnare”, i syfte att hålla oss uppdaterade på några olika religions- och samhällsfrågor. För egen del gällde det nyandligheten och för Ulla handlade det om den moderna livsstilen. 

Möjligen blev det konfliktladdat i den kristna församling hon senare delen av 1990-talet var medlem i, då Ulla drev på om att komma igång med en ”krogförsamling”, samt uttryckte viss kritik mot präster och pastorer i sitt närradioprogram.

2014 kom Ulla ut med boken ”Hälsofällan – om miljöbomben i magen och vad du kan göra åt den” (EA Förlag). Professor Stig Bengmark skriver om boken: 

”Hälsofällan är den mest informativa bok i ämnet som hittills skrivits på svenska för lekmän.” 

Ulla Gabay gick från att vara en mediakänd kläddesigner och trendkonsult i krogmiljöer, till att ge ut ett imponerande forskningsarbete om att hålla sig frisk genom att äta rätt. 

På försättsbladen i sina två böcker har hon skrivit till mig å ena sidan: ”Jag önskar dig all Guds agape-kärlek i livet!” och å andra sidan: ”Allt gott i livet med din hälsa!” 

Nu har Ullas hennes färd gått till ”staden ovan molnen” med dess eviga kärlek och hälsa. Ulla Gabay föddes i Örgryte 10 maj 1945. Hon begravdes i Örgryte gamla kyrka den 11 januari 2019 vid 73 års ålder. 


SIGVARD SVÄRD 

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 31 januari 2019 18:30 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


10 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Andreas

Så intressant ämne. Jag som kristen har också insett precis som Ulla att varför Gud inte botar är pga att vi äter osunt. Gud har skapat all föda men tackvare kemiska industrin och dess tillverkning så stoppar vi i oss ohälsosam mat. Samma vad gäller hälsosam livsstil att röra sig är viktig. Vi som kristna har en jätte potential att nå de frälsta inom detta området. Jag har gått hos en homopat och vi kom in på ämnet meditation och hitta sitt inre. Jag sa till honom jag mediterar inte jag ber till Gud jag behöver inte yoga. Då sa han något som jag tänkt länge på. Varför drar inte kristna igång med ett hälsocentrum med kost, träning och kristen bön istället för yoga. Så många som praktiserar yoga vill hitta sig själv och sin inte kompass de är sökare. Gud sa till mig dessa är mina förlorade får. De bultar på fel dörr men ingen herde leder dom rätt.

Svara -   - 1/2-19 11:14 -


Andreas

Så intressant ämne. Jag som kristen har också insett precis som Ulla att varför Gud inte botar är pga att vi äter osunt. Gud har skapat all föda men tackvare kemiska industrin och dess tillverkning så stoppar vi i oss ohälsosam mat. Samma vad gäller hälsosam livsstil att röra sig är viktig. Vi som kristna har en jätte potential att nå de frälsta inom detta området. Jag har gått hos en homopat och vi kom in på ämnet meditation och hitta sitt inre. Jag sa till honom jag mediterar inte jag ber till Gud jag behöver inte yoga. Då sa han något som jag tänkt länge på. Varför drar inte kristna igång med ett hälsocentrum med kost, träning och kristen bön istället för yoga. Så många som praktiserar yoga vill hitta sig själv och sin inte kompass de är sökare. Gud sa till mig dessa är mina förlorade får. De bultar på fel dörr men ingen herde leder dom rätt.

Svara -   - 1/2-19 11:14 -


Bengt

Det var en bra tanke han kom med

Svara -   - 1/2-19 11:35 -


Andreas

Håller med Bengt. Tyvärr jobbar jag för fullt och jag har många projekt igång som jag vill starta. Alltifrån kristen hälsocenter till kristen radio/tv kanal. Problemet ifrån min sida är att jag vill jobba med många saker och har många idéer. Jag vet att Gud öppnat dörrarna de gäller bara att få allt på plats och tiden ska räcka till. De viktiga ledordet Gud gav mig var enade under mitt namn Jesus sök mitt rike först så skall allt vad ni ber om bli er givet. Var inte en delad skara. De viktiga är att vi trossyskon är enade och med full makt bryter ned yogans kraft. Vi måste likt newage mästarna som samlas och mediterar måste be tillsammans för den heliga andens kraft är större än yogans. Sen måste vi söka upp människor där de utövar yoga och möta där dom är. De är vilsna som Gud säger men de behöver en herde som leder till på rätt stig.

Svara -   - 1/2-19 12:12 -


Broder Pethrus

Svar till Andreas.

Homeopati ÄR NEW AGE! Du har inte gått på djupet av din befrielse. Alla homeopater är NEW AGARE. Vad gjorde du där som en kristen?Man skall inte gå till ockultister och söka deras hjälp! Jag är uppvuxen med homeopati och ockultism och vet vad jag talar om. Det handlar INTE om mat och dryck, det handlar om JESUS och hans NÅD!!!!!

Heb 13:9 Låt er inte föras bort av alla slags främmande läror. Det är gott att bli styrkt i sitt hjärta genom nåd och inte genom regler om mat som inte har hjälpt dem som har sysslat med sådant.

Rom 14:17 Guds rike är inte mat och dryck, utan rättfärdighet och frid och glädje i den helige Ande.

1Ti 4:3 befaller dem att avstå från mat som Gud har skapat för att tas emot med tacksägelse av dem som tror och känner sanningen.

1Ti 4:4 Allt som Gud har skapat är gott, och inget är förkastligt när det tas emot med tacksägelse.

1Ti 4:5 Det helgas genom Guds ord och bön.

Svara -   - 1/2-19 18:31 -


Johanna

Jag gick också hos en homopat för många år sedan. Men nån sa till mig att det fel att gå dit i Guds ögon så att säga. Så jag blev rädd och slutade det det då.

Svara -   - 1/2-19 22:43 -


vanessa

Vi adventister fokuserar väldigt mycket på hälsa

Svara -   - 1/2-19 23:08 -


Leif

Svar till vanessa.

Jag har inte mycket kunskap om er adventister Vanessa!

Kanske du kan berätta lite. Jag vet att lördagen är er sabbat, men vad handlar det om mer?

Döper ni?

I så fall.

Barndop eller vuxendop?

Hur ser ni på treenigheten?

Har ni tungotal ibland er?

Andens gåvor, är det något som förkunnas?

Ser ni övriga kristenheten som era syskon?

Ja, det finns mer funderingar, men du kan väl svara på något i alla fall.

Jesu frid...

Svara -   - 1/2-19 23:26 -


Jessica

Svar till Broder Pethrus.

Jag håller med dig Broder Pethrus! Homeopati är inte ofarligt!

Sedan kan inte vi som små människor veta varför Gud inte alltid helar oss. Vad jag förstår så levde ju den här kvinnan hälsosamt, ändå dog hon i cancer. Det finns saker vi inte kan förklara.

Jag tror på att försöka leva hälsosamt och motionera, men det är än viktigare att se till sin andliga hälsa.

Svara -   - 1/2-19 23:30 -


JL

Svar till Andreas.

Varför drar inte kristna igång med ett hälsocentrum med kost, träning och kristen bön istället för yoga
Detta har jag varit inne på länge. I Brasilien har ju de till och med kristna kampsportscenter.

Svara -   - 2/2-19 08:30 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Den oönskade - Del 22

Christer Åbergs barndom - Den oönskade

Nu i några delar kommer jag att berätta om smärtsamma händelser som jag har haft funderingar på hur jag ska berätta dem, eller om jag över huvud taget ska berätta om dem. Men eftersom det är en viktig del av fortsättningen framåt av min berättelse så har jag valt att ta fram en del smärtsamma händelser som senare skulle visa bli livsavgörande händelser i mitt unga liv.

7

Läs allt!


Badhus börjar med chip

Chip under huden

Bild: Nya Dagbladet. 

Badhuset Kokpunkten i Västerås börjar med chip-implantat under huden mellan tummen och pekfingret.

33

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

65

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

41

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

27

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

5

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

9

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

95

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

2

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, tisdag 19 februari 2019 kl. 23:39

Jesus söker: Gabriella, Ella!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!


Kvinna kastade ut sitt barn

Vad är det som gör att en del kastar ut sina barn? För inte vill man väl kasta ut sitt eget barn? Eller...?

11

Läs allt!


HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

Nya Dagbladet. 

Sveriges första HBTQ-folkhögskola ger ettårig utbildning för HBTQ-personer och feminister i att bryta normer. 

22

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 436 658 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 173 bloggartiklar, 94 281 kommentarer och 62 011 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp