832 online! | Sidvisningar idag: 135 264 | Igår: 167 044 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson 

Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

1. Massakern i Pittsburgh

En 46-årig man rusar in i en synagoga i Pittsburgh och skriker ”alla judar måste dö!” Han skjuter och dödar elva personer.

2. Louis Farrakhans nazistiska uttalanden

Under ett tal, som Louis Farrakhan, en amerikansk före detta ledare för ”Nation of Islam”, höll i Detroit, gick han emot dem som kallade honom judehatare. Louis uttalade sig –”sluta kalla mig en anti-semit, jag är en anti-termit” (insekt)

3. Flera hakkors på amerikanska universitet efter dådet i Pittsburgh

Efter dådet mot judarna i Pittsburgh, sågs hakkors på flera framträdande universitet i USA. På sociala media kunde man ta del av uttalanden som, ”låt oss grilla några judar i ugnen”, och ”varje gång jag läser om Hitler, blir jag kär igen”.

4. Labours ledare Jeremy Corbyn i Englands antisemitiska uttalanden

Jeremy Corbyn hamnade I blåsväder under 2018, då fortsatta beskyllningar kom fram om Corbyns antisemitiska hållningar. Partimedlemmar och företrädare för judiska organisationer gick till gemensam attack mot Labour och skrev om Corbyns såkallade förakt mot judar.

5. UNRWAs läroplan som tar bort Israels existens och betvivlar judarnas förintelse.

UNRWA, som är FN:s hjälporganisation för Palestinaflyktningar, är påverkad och influerad av Hamas som kontrollerar UNRWA´s organisation, för att främja terrorism mot Israel och nedtrycka ”sionistiska hundar”.

6. Airbnb´s diskrimination mot judar i Judea och Samaria.

Airbnb, som är en online uthyrningsmarknad för uthyrning och bokning av privat boende, ger ingen möjlighet för att hyra hos privata judar i området Judea eller Samaria.

7. Germans Banks koppling till BDS Gruppen

I 2018, insisterade den tyska banken, att göra affärer med BDS, som är en rasistisk- och bojkottarrörelse mot judar.

8. Den amerikanska biskopen Gayle Harris falska anklagande om kräkningar

I ett tal, anklagade den amerikanska biskopen Gayle Harris, att han själv hade bevittnat hur ett 3-årigt arabiskt barn blev arresterad av en israelisk soldat, samt hur en 15 årig palestinskt barn blev skjuten i ryggen. Han erkände senare, att han endast hade ”hört talas” om dessa händelser.

9. Karolinskachef utreds för antisemitism

En chef på Karolinska anklagas för trakasserier av flera judiska läkare. Dessa judiska läkare påstår, att denne och andra judiska kollegor ska ha utsatts för antisemitism och att ledningen inte har gjort tillräckligt för att stoppa det här. Till exempel har läkaren under två år, inte fått lov till att operera inom sitt område.

10. Roger Waters använder sina konserter för att sprida antisemitiska hållningar.

Roger Waters antisemitiska hållningar och uttalanden har fått vissa till att reagera. Münchens borgmästare i Tyskland, har bland annat sagt, att ”han vill göra det klart och tydligt, att Rogers inte är välkommen i München, och något som inte kan diskuteras.

Onda andars källor

Den antisemitiska hållning vi möter i världen, har sitt ursprung ur onda andars källor. Allt detta pekar tillbaka på de löften och kallelse, som Herren har till Israel och det judiska folket. 

Antisionism och antisemitism är ett tidstecken i sig själv, och det lilla landet Israel kommer tyvärr inte få ro, förrän dess, att Herren själv stiger ner från himlen, för att regera och samla Israel under sina vingar. 

Vi som Guds folk, får inte glömma Herrens egendomsfolk. Vi får inte glömma Herrens väg och löften för det judiska folket. 

Vi vet, att en dag kommer slöjan att tas bort, och det judiska folket kommer att se, erkänna och ta emot Jesus Kristus som sin efterlängtade Messias.

Jesus kommer snart!


Källa:


MIKAEL WALFRIDSSON

denytterstatiden.blogspot.com/

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg lördag 12 januari 2019 02:46 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


39 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Johan Löfgren

Wallström är högt upp på min lista!

Svara -   - 12/1-19 06:50 -


Steven

Antisionism och antisemitism är ett tidstecken i sig själv, och det lilla landet Israel kommer tyvärr inte få ro, förrän dess, att Herren själv stiger ner från himlen, för att regera och samla Israel under sina vingar.

Det blir en falsk fred och många kommer bli förledda.

Svara -   - 12/1-19 08:45 -


Sam G Ö

Israel och judafolket är Guds ögonsten, därför bör vi dagligen be om den Allsmäktiges beskydd över Israel. För mig personligen har Israel alltid varit intressant. Den långa vandringen av Poul Borchsenius bör varje kristen och Israelälskare läsa och förstå att den fasta kärnan inom Israel är att de aldrig släppt den Gud som en gång utvalde dem till sitt egendomsfolk. "Allt är i Guds hand. Bara inte fruktan för Gud", Så lyder en av Talmuds doktriner. Be och tala gott om judarna och Israel!

Svara -   - 12/1-19 14:08 -


Calle

Anti-Israelism är ofta förklädd antisemitism.

Svara -   - 12/1-19 14:42 -


Alf

Ja, det är mycket hets mot judarna...
Såg en intressant video för ett tag sedan om en invigning av altaret till det tredje "templet".
https://www.youtube.com/watch?v=H9c_l2s6Wk8
Tror det kan bli en falsk fred som Israel som sekulär stat kan ingå...men inget som kommer hålla.

Svara -   - 12/1-19 16:52 -


Thomas

Den vanligaste dödsorsaken i världen är abort, dvs de fick inte ens en chans att födas! Det är chockerande och det är den gärning som Gud hatar mest!

De tio handlingarna som beskrivs här, hur står de sig mot den ondska som dagligen begås i världen? I Jemen, i Syrien, i Irak, i Iran, i SA, i Kina, i Amerika, i Europa, i sverje?

Det är viktigt att vi som är kristna är tillräckligt nyktra så att vi kan se proportionerna av ondska och agera därefter!

Svara -   - 12/1-19 19:20 -


Thomas

Svar till Sam G Ö.

Sam, varför då 70 AD? Jesus grät över staden, templet och dess befolknings öde. Hur ställer du det i relation till ditt påstående?

Svara -   - 12/1-19 19:23 -


Sam G Ö

Svar till Thomas.

Vad betyder 70 AD? Anno Domini? Jo Jesus grät över staden Jerusalem, men han försköt inte judarna och Israel! Och Jerusalem är fortfarande Israels huvudstad.

Svara -   - 13/1-19 13:40 -


Thomas

Svar till Sam G Ö.

Fast det var ju inte riktigt min fråga Sam. Jag undrade hur du ställer dig till att Jesus grät över dess öde i förhållande till ditt påstående om att "Israel och judafolket är Guds ögonsten".

År 70 uppfylldes Jesus profetia i ex. Matt 24, inom en generation som han sa:

Men han sade till dem: "Ni ser allt detta? Jag säger er sanningen: Här ska inte lämnas sten på sten. Allt ska rivas ner."Men han sade till dem: "Ni ser allt detta? Jag säger er sanningen: Här ska inte lämnas sten på sten. Allt ska rivas ner."

Alltså, min fråga handlar om hur du ser på detta?

Svara -   - 13/1-19 15:22 -


Martin

Israels avgående militäre befälhavare Gadi Eizenkot erkände i en intervju med Sunday Times nyligen att Israel i hemlighet har stöttat rebeller i Syrien med löner och vapen, inklusive Al Quada-affilierade grupper. Han säger: “We carried out thousands of attacks [in recent years] without taking responsibility and without asking for credit,”.

2014 sade Israels USA-ambassadör: "the lesser evil is the Sunnis over the Shias". ISIS är Sunni och Iran är Shia.

Välmenande kristna vill stödja staten Israel som man uppfattar som "Guds ögonsten". Men Israel stöttar islamistiska grupper som förföljer och dödar kristna. Hur kan ni som i vått och torrt alltid försvarar Israel blunda inför det här faktumet?

https://www.zerohedge.com/news/2019-01-14/israels-top-commander-finally-admits-role-syrias-invisible-warhttps

Svara -   - 15/1-19 09:44 -


Leif

Svar till Martin.

Israel gör inte rätt i allt, och det har inte med hur vi tycker eller ej att göra, de är ändå Guds ögonsten!

Det finns en plan som Gud har ämnat fullborda genom Israel och det kan ingen på något sätt hindra.

Gud utvalde från begynnelsen ett enda folk av många på denna planet för att genomföra Sin kärleksplan med människor. Han lät dem bli folket som fick lagen genom Mose. Denna fullkomliga lag kunde inte någon av Israels folk hålla, och i Nya Testamentet kan vi också läsa om meningen med Guds lag till Israels folk,, det var inte ens tänkt att de skulle kunna hålla denna lag utan istället ge insikt om att varje människa är en syndare som behöver Guds frälsning genom Sonen Jesus.

Ingen kan ju någonsin bli rättfärdig inför Gud genom laggärningar. Nej, lagen kan bara ge insikt om synd.

Romarbrevet 3:20

Detta var en del av Guds plan med Israel. Sedan föddes också Frälsaren genom Israels folk och Juda stam. Jesus dog och gav Sitt liv i Israels land och huvudstad Jerusalem, men!

Det var ju inte slut med Israel där även om flertalet Israeliter förkastade Guds Son här. Guds plan fortsätter med detta utvalda folk. Jesus skall också en dag inom snar framtid enligt Skriften komma tillbaka till just Israels land och folk. Han skall församla dem från hela världen till denna centrala plats enligt flera profetiska budskap i Bibeln, vilket vi redan sett och vet har varit i full gång det senaste seklet.

Nu väntar alltså Hans ankomst ca 2000 år senare till just samma plats igen från där Jesus for upp och lämnade Israels folk. Israels land existerade sedan Inte mer och folket spreds sedan utöver hela jorden, de blev ett hatat och förföljt folk lite överallt pga att man valt att vända Guds Son ryggen, men!

Så säger härskarornas Herre : ”Liksom jag planerade det onda över er, säger härskarornas Herre, och inte visade någon barmhärtighet när era förfäder provocerade min vrede, så har jag nu gjort en plan för att göra gott mot Jerusalem och judéerna. Var inte rädda!

Sakarja 8:14‭-‬15

Gud skall nu än en gång göra Israel till den plats i världen där Guds starka närvaro och Ord går ut överallt. Han skall frälsa återstoden av Israel när Han kommer för att visa Sig på oljeberget, då kommer Israels ögon att öppnas står det skrivet. Guds härlighet kommer att vila över denna "till en början lilla skara Israeliter" , och människor över hela världen som överlevt det förmodligen största kärnvapenkriget (harmagedon) någonsin kommer att längta efter att få se och höra dessa Andesmorda Israeliter.

Så säger härskarornas Herre : ”På den tiden ska tio män från alla språk och folk ta tag i en judes mantelflik och säga: ’Låt oss få följa med er, för vi har hört att Gud är med er.’ ”

Sakarja 8:23

Detta är Guds plan med Israel och därför har Gud befallt speciellt sitt folk att välsigna Jerusalem och Israel. Inte för att de gör allt rätt, utan för att Guds nåd kommer att göra detta utvalda folk och plats till världens centrum!

Jesu frid...

Svara -   - 15/1-19 10:44 -


AnnMarie

Jag välsignar alltid mina barn och barnbarn.De gör inte alltid rätt de är inte frälsta men jag älskar dem mer än alla andra människor!!Så är det!!

Svara -   - 15/1-19 11:46 -


Tomas N

Intressant artikel Martin. De kristna församlingarna behöver nog lära sig mera om Israel. Det kan komma en tid när staten Israel och hur man förhåller sig till dem blir en vattendelare ,på ett väldigt snarlikt sätt som Jesus är stötestenen som många faller på.

Men Jesus faller man på p g a synd och att man inte tror. Israel handlar mera om politik och hur pass sjupt man gräver i Gamla testamentet.

Förintelsedagen är i slutet på januari och konflikterna pågår alltjämt i mellanöstern där allt centreras kring Israel på ett eller annat sätt.Så man kommer inte undan frågan även om man skulle vilja det.

Om Israel tar en plats i den organiskt växande Nytestamentliga kyrkan som hindrar och splittrar ,så är det i sig en varning. Man kan lätt fastna i de militära konflikterna som är ständigt brinnande och flammar upp emellanåt.

Uppdraget är främst att vara en ambassadör och lärjunge för Guds rike och vara en som samlar snarare än att splittra. Det gäller att fokusera rätt i dessa tider och frön till och pågende konflikter har vi runt oss även här i Sverige ständigt som ett minfält.

Vi behöver gå på den smala vägen

Svara -   - 15/1-19 12:21 -


Martin

Svar till Leif.

Du svarade i första stycket. Att Israel inte gör rätt i allt, men de är ändå Guds ögonsten. Sen kom en jättelång utläggning OT. Nåväl. Men om Israel skickar hjälpsändningar till Gaza (vilket de gör) fylls kommentatorsfälten av idel lovord över Israel, åh detta enastående Gudsfolk! Om Israel stöttar Jesushatande islamister (vilket de också gör) skyls detta undan med kommentarer likt din. Kristna Israelvänner använder alltså olika måttstockar, vilket är en form av lögn.

Svara -   - 15/1-19 15:54 -


Leif

Svar till Martin.

Det var inte OT eftersom jag förklarar just det du ändå inte förstår!

Har Gud sagt att vi skall välsigna det Han har planerat och bestämt så är det extra speciellt oförståndigt att ifrågasätta och gå emot Honom när man samtidigt menar sig tillhöra Honom. 🙄

Svara -   - 15/1-19 16:32 -


Leif

Svar till Martin.

Jag skyller heller inte undan något som du hittar på Martin, det är däremot fult!

Gör Israel fel så gör de, och givetvis får de också så som alla andra stå för det de gör ont som gott, men det förändrar inte Guds Ord och plan med Israels folk och land...

Svara -   - 15/1-19 16:35 -


AnnMarie

Vad är det egentligen som Gud planerat som gör det så viktigt att tom de ledande i vårt land(icke frälsta)borde välsigna Israel och tala väl om dem??

Svara -   - 15/1-19 16:46 -


Martin

Svar till Leif.

Det är som ni kopplar på autopiloten och blir Israel-zombies som inte läser kommentarerna utan bara kör på med era färdigskrivna svar. Vem har gått emot vem? Du menar att jag har gått emot Gud med nånting som jag har skrivit i mina två kommentarer? Citera isf Leif, det låter ju allvarligt.

Svara -   - 15/1-19 17:04 -


Leif

Svar till AnnMarie.

Jag skrev ju redan nyss svar på det du återigen frågar.

Gud har sagt till oss att välsigna och inte förbanna, vi skall inte ens förbanna fiender. Det finns endast vissa områden där vi kan förbanna någon och det är när vissa fullständigt i högmod strider emot när man för Kristi skull försöker att ena, när någon endast i högmod håller på och fördärvar inom Guds kropp m.m. Det finns vissa gränser där Bibeln visar att vi kan förbanna istället för att välsigna.

Men, Israel som helhet har vi aldrig fått något mandat att förbanna utan alldeles tvärtom. Redan till Abraham sa Gud detta vilket vi vidare vet handlar om Isak och senare Jakob, han som fick namnet Israel. Vi vet att det var Israel som skulle få ett utlovat land och att det var genom detta folk alla folk skulle få frälsningens möjlighet m.m.

Jag ska välsigna dem som välsignar dig och förbanna dem som hädar dig. Genom dig ska alla jordens släkter bli välsignade.”

1 Moseboken 12:3

Att det här inte är klart hos många kristna förvånar mig även om jag hittills har sett det ena värre än det andra.

Sen är det ju också så att alla de nationer som kommer att gå emot detta land kommer att hamna i oerhört fördärv och död en dag, Bibeln varnar ju för det om och om igen, och ingen kristen vill väl sitt eget lands fördärv, eller?

Därför är det mycket bättre för också Sveriges ledning att redan nu bete sig hyfsat med respekt för det folk Gud en dag kommer att regera denna planet med istället för att följa strömmen som går emot harmagedon!

Försök att förstå!

Svara -   - 15/1-19 19:29 -


Leif

Svar till Martin.

Det räcker med din fråga, "hur kan ni o.s.v..."

Du visar redan i den lilla frasen din fientliga inställning mot alla dem som vigt sina liv till att i vått och torrt följa Guds råd om att det alltid är bäst att välsigna det utvalda folket.

Svara -   - 15/1-19 19:35 -


AnnMarie

Svar till Leif.

När ska Israels folk regera denna planet ?Finns Sveriges ledning här då mån tro?

Svara -   - 15/1-19 20:33 -


Leif

Svar till AnnMarie.

Efter harmagedon kommer Jesus Kristus regera denna planet genom Israels folk.

Lycklig och helig är den som får vara med om den första uppståndelsen. Den andra döden har ingen makt över dem, utan de ska vara präster åt Gud och Kristus och regera med honom i tusen år.

Uppenbarelseboken 20:6

Detta handlar om tiden efter harmagedons förödelse.

Då kommer Israels folk vara Jesu kanaler uti denna värld.

Svara -   - 15/1-19 21:03 -


Leif

Svar till AnnMarie.

Sveriges nation har nog försvunnit vid denna tidpunkt.

Svara -   - 15/1-19 21:21 -


Martin

Svar till Leif.

Det räcker med din fråga, "hur kan ni o.s.v..."

Nej, det räcker inte. För att drämma till med:
Har Gud sagt att vi skall välsigna det Han har planerat och bestämt så är det extra speciellt oförståndigt att ifrågasätta och gå emot Honom när man samtidigt menar sig tillhöra Honom. 🙄
Är du riktigt frisk Leif?

Svara -   - 15/1-19 21:22 -


Leif

Svar till Martin.

Om jag är frisk när jag väljer att välsigna det Gud vill att vi skall välsigna, ja det anser jag med stor övertygelse!

Svara -   - 15/1-19 21:25 -


Martin

Svar till Leif.

Om jag är frisk när jag väljer att välsigna det Gud vill att vi skall välsigna

Nej, det var inte det saken gällde. Läs långsammare om det hjälper dig. Kanske kan du ta hjälp av nån. För så som du skriver får man inte uttrycka sig. Skäms!

Svara -   - 15/1-19 21:36 -


Leif

Svar till Martin.

Att du ständigt inte verkar förstå vad jag säger utan misstolkar fullständigt kan jag tyvärr inte göra så mycket åt😪

Svara -   - 15/1-19 21:57 -


Martin

Svar till Leif.

Då får du ett nytt försök. Vad i mina kommentarer motiverar detta:

Har Gud sagt att vi skall välsigna det Han har planerat och bestämt så är det extra speciellt oförståndigt att ifrågasätta och gå emot Honom när man samtidigt menar sig tillhöra Honom.

Visa mig var jag har ifrågasatt och gått emot Gud i mina kommentarer?

Svara -   - 15/1-19 22:00 -


AnnMarie

Svar till Leif.

Ja så är det nog ??

Svara -   - 15/1-19 22:29 -


Leif

Svar till Martin.

Att det finns sådana kristna som väljer att förkasta alla anklagelser mot Israel är inte alls konstigt. Israels folk blir ständigt attackerat av Palestinska bomber med omvärldens stöd. Det kryllar av lögner om att Israel skulle vara den aggressiva i detta fall.

Skulle någon annan nation varit utsatt för i snitt 70-talet bomber m.m om dagen, "som jag hörde för kanske ett eller något år sen" så hade man absolut riktat all sin militära styrka för att utplåna den nationen, men när det gäller Israel som istället för att utplåna t.o.m ställer sin sjukvård till hjälp för Palestinier så ljugs det i stort sett överallt om att Israel är den onda nationen.

När sedan t.o.m. s. k. kristna väljer att anklaga Israels folk så blir det ganska givet locket på mot den mesta av liknande kritik, och jag stödjer dem som väljer att göra så även om det givetvis finns brister.

Jag beklagar den sidan av kristenheten som tillsammans med övriga världen väljer att sprida kritiken mot Israel. Jag kan tyvärr inte heller lita på den negativa media som du klistrar in. Även om det skulle finnas någon gnutta sanning i det så gör det absolut ingen nytta att sprida det, utan tvärtom så ökar du med detta bara hatet mot Guds utvalda nation.

Försök att tona ner din aggressiva ton mot alla dem som älskar Israel så blir det behagligare för dig. Jag håller med dig om att det finns skygglappar på vissa håll, men förstår som sagt varför, och det gör absolut ingen nytta någonstans att du upprörs över detta.

Vi vet att den onde har som allra största mål att utrota Israel och alla övriga Guds barn. Därför blir det locket på mot dem som attackerar,man förknippar det helt enkelt med den ondes elaka förtal och vägrar lyssna till det.

Så ett tips broder. Välj hellre att be och välsigna dina kristna syskon, även om vissa har lite skygglappar på detta område, välsigna Jerusalem och Israel.

Det blir bättre så!

Och, låt inte denna diskussion uppröra dig mer, det är inte alls personligt menat från mig, utan låt oss älska varandra så som Herren råder oss till. Det jag började att svara på vår alltså inte endast med tanke på vad just du skrev, utan det var mer allmänt menat till alla dem som inte gillar Israels diverse svårare sidor... Hoppas att du kan förstå...

Jesu frid...

Svara -   - 15/1-19 22:58 -


Martin

Svar till Leif.

Då så. Då var det utagerat. Bra Leif.

Vi släpper det nu. Men jag känner inte alls igen mig att jag skulle ha nåt hat mot det judiska folket. Det stämmer helt enkelt inte. Jag har ägnat mängder av timmar åt att läsa vad Bibeln har att säga om Israel-frågan och har inte landat i nån specifik slutsats. Men det gör mig inte till en fiende till Gud och Hans Plan, jag tror bara att Guds Plan är större än vad som vanligen presenteras. Det finns så otroligt mycket mer i den frågan. Och en dag kommer allt vävas ihop på ett fantastiskt sätt. Löftet som vandrade från Abraham till Isak till Jakob men sen inte till Juda utan till Josefs söner Efraim och Manasse. Och just Josefs söner, den kanske mest Kristus-like av Jakobs söner. Men spiran hamnade hos Juda. Och rikena som splittrades, Juda bestod men Nordriket upplöstes. Men Gud har lovat att samla alla stammar, inte bara Juda och Levi och Benjamin stam. Men de här frågorna är omöjliga att diskutera på ett sånt här forum där taggarna är så utåt för tolkningar som ligger i utkanten av den som är etablerad i Frikyrkan och den evangelikala kyrkan i stort. Som sagt, vi släpper det nu.

Svara -   - 15/1-19 23:59 -


Leif

Svar till Martin.

Jag har heller inte alls trott att just du skulle ha något hat mot det judiska folket, så har jag absolut inte menat, och jag håller absolut med om att det inte är lätt att diskutera något på ett sånt här forum, mycket blir väldigt fel ofta!

Ja, Josef var en mycket stor och tydlig förebild för Jesus i vilket fall. Både det att han bildligt blev dödad och såld av sina egna, och sedan upphöjd till den högste.

Josef drömde att alla skulle buga för honom, men avundsjukan spred sig och istället ville dem göra sig av med honom. Allt detta är ju väldigt likt det som hände Jesus. Det blev väldigt mycket ilska och avundsjuka mot Jesus när Han börjar tala om att Han är Guds Son osv.

Ha en välsignad dag brorsan 😍

Svara -   - 16/1-19 05:25 -


AnnMarie

Svar till Martin.

Du tror att Guds plan är större än vad som vanligen presenteras.Det tror jag också i varje fall vad det beträffar frälsningen men säger jag det så blir jag kallad universalist! (en del tror att jag menar att tom djävulen ska bli frälst)

Svara -   - 16/1-19 07:31 -


Leif

Svar till AnnMarie.

(en del tror att jag menar att tom djävulen ska bli frälst)

Det är bra om du inte tror det eftersom det inte står så någonstans i Skriften, utan tvärtom! Men det finns ju de universalister som aldrig svarar när man ställer just den frågan, och likadant när jag ställer frågan om ordet "aions betydelse" som enligt vissa universalister då endast skall betyda "tidsålder." Men betyder det då verkligen också så när det gäller Bibelverserna som säger att Jesus är densamme i "aion" evighet? Eller! Är Jesus endast densamme igår och idag och till en begränsad tid?

Det har jag hittills inte fått svar på! 🤔

Svara -   - 16/1-19 09:28 -


AnnMarie

Nu ställde ju jag en fråga till Martin men hur som helst ....Varför skulle inte Jesus vara den samme i alla tidsåldrar?Det tror jag.

Svara -   - 16/1-19 09:46 -


Leif

Svar till AnnMarie.

Du antydde någon annan i inlägget till Martin och jag bara anade att det var en liten vink om mig.

Jag tror också att Jesus är densamme i all evighet, och då betyder ju just det grekiska ordet "aion" i all evighet!

Svara -   - 16/1-19 12:16 -


Martin

Svar till AnnMarie.

Förlåt AnnMarie, jag uppfattade inte nån fråga. Bibeln är inte tom på hoppfulla bibelverser vad rör allas frälsning. "Men när allt har lagts under honom skall Sonen själv underordna sig den som har lagt allt under honom, så att Gud blir allt, överallt" (1 Kor 15:28). Bibeln är en bok av hopp. Men nån ondska kommer aldrig släppas in i Jesus Rike.

Jag gjorde misstaget en gång att avslöja mina synder för en "kristen" profil i bloggvärlden. Han använde det emot mig och hotade att avslöja dem. Då vet man att den människan inte tillhör vår Herre Jesus. Han tillhör djävulen. Men han har en pompös bekännelse, han säger att han tror på Bibeln som Guds ofelbara ord osv. Ändå tillhör han Satan.

Jesus kommer föra hem de sina, men de ogudaktiga, stolta onda människorna kommer inte släppas in. Och bland dem kommer finnas "kristna" som kommer gnissla tänder av rent ursinne. Och jag är glad för det. Jag vill inte dela evigheten med den personen jag berättade om. Himlen kommer vara ett vänligt ställe där ingen sätter sig själv först. Vi Där Herrens kärlek genomsyrar allt.

Svara -   - 16/1-19 13:01 -


AnnMarie

Svar till Martin.

Vi tror nog rätt lika här vad jag förstår och ärligt talat har jag ibland snuddat vid tanken om att tillbringa evigheten med vissa kristna som jag har svårt för idag samtidigt som jag förstår att då ser vi alla klart och det är glömt samt förlåtet!

Svara -   - 16/1-19 14:42 -


Martin

Det var likadant när Jesus gick på jorden. Det finns ingenting nytt under solen, suckar Predikaren.

Svara -   - 16/1-19 15:12 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

15

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

75

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, söndag 20 januari 2019 kl. 18:52

Jesus söker: Fabian, Sebastian!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 556 570 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 126 bloggartiklar, 93 251 kommentarer och 61 289 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp