DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Butik Kristen media Om Info

Tre veckors krigsterror

Av: Christer Åberg
torsdag 17 mars 2022 20:06

/bild/barn-i-krig-1647534972.jpg

Människor öppnar sina hem, företag ger mat, förnödenheter och sängar till de behövande. Det finns kärlek och empati hos människor. Allt är inte bara krig och ondska.

Krigsterrorn

Det har nu gått tre veckor sedan Rysslands invasion av Ukraina. I tre veckor har krigsterrorn pågått. I tre veckor har radio, media, tidningar och TV rapporterat dagligen och dygnet runt om det ohyggliga kriget i Ukraina.

Människor har dödats, soldater har dödats, civila har dödats, oskyldiga människor har dödats, barn har dödats, kvinnor har dödats, män har dödats, gamla har dödats och cirka tre miljoner människor har flytt landet.

Hjärtskärande vittnesbörd

Fruktansvärda bilder kommer från det krigshärjade landet. Döda människor ligger på gatorna och husen är sönderbombade.

Hjärtskärande vittnesbörd från drabbade människor och rapport efter rapport kommer om ryska krigsbrott.

Kärleksfulla heroiska stordåd

Men det rapporteras också om kärleksfulla heroiska stordåd. Människor till exempel från Sverige reser ned till ukrainska gränsen och hämtar krigsflyktingar, främst kvinnor och barn, och för dem till Sverige.

Människor öppnar sina hem, företag ger mat, förnödenheter och sängar till de behövande.

Det finns kärlek och empati hos människor. Allt är inte bara krig och ondska.

Kärleken möts av kritik

Men det otroliga är att denne kärlek och empati möts från en del håll av kritik. Man säger till och med att det rör sig om rasism. De menar att man öppnar sina hem för ukrainarna och inte till exempel för folk från

Mellanöstern. Naturligtvis stämmer inte detta eftersom Sverige har tagit emot många flyktingar och invandrare från Mellanöstern och muslimska länder.

Men att i detta sammanhang ta till rasistkortet tycker jag är mycket osmakligt. Det rör sig faktiskt om människor som flyr för sina liv från krig.Kvinnor med sina barn flyr medan männen tvingas vara kvar och försvara sitt land enligt den ukrainska lagen.

Trafficking

Det ska tilläggas att Erikshjälpen varnar att det kan finnas risk att en del flyktingar kan fara illa. Till exempel ensamma kvinnor utnyttjas för trafficing. Men jag tror och hoppas att det här problemet inte är någonting vanligt.

Jesus säger:

Matt. 24:6 Och ni ska få höra om krig och rykten om krig. Se till, att ni inte blir skrämda, för allt detta måste hända, men det är ännu inte slutet.

Mark. 13:7 Men när ni får höra om krig och rykten om krig, så bli inte förskräckta. För sådant måste ske, men det är ännu inte slutet.

Be!

Om nu tusentals människor demonstrerar mot kriget så kan tusentals, ja ännu fler, be för Ukraina! Därför vill jag verkligen uppmuntra och uppmanar dig att du ber för människorna i Ukraina, ja, även för människorna i Ryssland. Människor behöver Jesus – det har bara han – endast han som kan frälsa och rädda!

Hur ska du be?

1 Tim 2:1 Så uppmanar jag nu först av allt, att man frambär böner, åkallan, förböner och tacksägelser för allamänniskor, 2 för kungar och för alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv i all gudsfruktan och värdighet, 3 för sådant är gott och välbehagligt inför Gud, vår Frälsare, 4 som vill att alla människor ska bli frälsta och komma till kunskap om sanningen.

Matt. 9:38 Be därför skördens Herre, att han sänder ut arbetare till sin skörd.

Christer Åberg

#Ukraina #Krig #Krigsterror #Ryssland #Hjälp #Empati #Flyktingar #Krigsflyktingar

Stöd Apg29 genom att SWISHA:
072 203 63 74

← Förra
Talar Jesus om världskrig i Matteus evangelium kapitel 24?

→ Nästa
Världens farligaste land för kristna


0 kommentarer


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340Senaste på Youtube


Lindbergarna i Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd - Midsommarmöten

Prenumera på Youtubekanalen


Senaste kommentarerna

Sverige 05/7-22 17:28
"Gud sade: Låt OSS göra människor till VÅR avbild, till att vara lika OSS. De skall råda över fiskarna i havet och över himlens fåglar och över boskapsdjuren och över hela jorden och över alla kräldjur som krälar på jorden." (1 Mose 1:26)
Skrevs i Jesus är med tre gånger i Bibelns första vers

Jaana 29/6-22 23:36
Extern länk
Skrevs i Vi går emot uppfyllelsen av vilddjurets märke

Marianne 26/6-22 13:20
Extern länk
Skrevs i Det som hindrar väckelsen


Senaste bönämnet

torsdag 7 juli 2022 12:59
hej vill ni be att gud leder mig till rätta studier och stad jag ska flytta till. Be även om bodetsbeskydd över mig och min familj. Be också för pengar är lite kris med det. Be om frihet för miggudvet
torsdag 7 juli 2022 11:42
Ska på röntgenundersökning nu. Tacksam om ni vill be med mig till Jesus att allt ska se bra ut. Tack Jesus för att du skyddat mig så här långt
torsdag 7 juli 2022 08:25
Ber om din vägledning Jesus. Tack🙏🙏

DAGENS

Vecka 27, torsdag 7 juli 2022 kl. 19:21

Online: 66

23599 sidvisningar hittills i dag
(29757 sidvisningar totalt i går)

Namnsdag: Klas

“Med dig slår jag ner en armé, med min Gud stormar jag murar.” - Psalm 18:30

Bön: Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Be denna bön högt om du vill bli frälst: 
”Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och förlåten och ett Guds barn. Amen.”

Trosbekännelsen 

"JESUS ÄR HERREN"

Rom 10:9 För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst. 

Fil. 2:11 och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära.


Aktuella artiklar


Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Erbjudande: Min CD + BOK = 250 krTranslate

Laddningstid av sidan: 0.38 sekunder

↑ Upp