Surfar nu: 831 www.apg29.nu


Troendedop är inte förhandlingsbart

Av SIGVARD SVÄRD  

Ur-Baptistisk Pingst brev 132 

Pingstpredikanten Ulf Östeby, boende i Karlskoga, fick i Världen idag 2019-02-11, en debattartikel publicerad med ovanstående rubrik. Med Ulfs tillåtelse kan den artikeln nu också läsas här i form av ett Ur-Baptistiskt infobrev. Jag menar att artikeln är en viktig puzzelbit, i frågan om nytestamentligt troendedop kontra obibliskt barndop. Dessutom uppskattar jag teologiskt, att Ulf konsekvent använder det bibliska begreppet: ”låta döpa sig” till skillnad från ”jag har döpt mig”. Man blir ju döpt av någon annan lärjunge – till Kristus.

”Det är förståeligt att makar vill tillhöra samma församling, även om de ser olika på dopet. Ändå kommer vi inte ifrån att Guds ord visar vägen tydligt. Viljan att ta till sig Ordet och låta döpa sig kommer att dra en gräns mellan troende – rakt genom familjer – vare sig man kan tillhöra samma lokala församling eller inte. Som jag ser det, ställer vi oss på halt och sluttande plan om vi erbjuder församlingsgemenskap till människor som har valt att inte låta döpa sig som troende. Följande faror lurar längre ner i backen:

  1. Finns det två portar in i församlingen, är risken stor att många väljer den bredare. 
  2. En växande skara som har gått in i församlingen utan att ha låtit döpa sig kommer förr eller senare att kräva att pastorn ska ”visa hänsyn” och inte ”döma ut” dem genom att förkunna att troendedopet är nödvändigt. Många pastorer kommer att sätta munkavle på sig själva och – i värsta fall – även på sina medarbetare för att inte ”såra” någon eller framstå som ”exkluderande”. 
  3. Efter en tid kommer de som inte har låtit döpa sig att kräva representation – först i församlingsledningen och sedan i predikantkåren. ”Ingen får ju särbehandlas!” Självklart kommer det att påverka förkunnelsen. Hur ska den som inte själv funnit vägen kunna lotsa andra fram till dop? 
  4. Nästa steg – och vi tycks redan vara där! – blir att röster, även ur våra egna led, manar oss att godkänna spädbarnsdopet som giltigt. Det är ofattbart att älskade pingstprofiler (till exempel Peter Halldorf och Sten-Gunnar Hedin, Dagen 29, 30/10, 2013), som mycket väl vet vad Bibeln säger, kan föreslå något sådant. Det leder till nästa punkt: 
  5. Spädbarn som ”döpts” i till exempel i Svenska kyrkan tas in som medlemmar på sina föräldrars begäran. ”De är ju döpta i den treenige Guds namn.” Dessa kommer att växa upp och även som vuxna, anses vara frälsta, även om de aldrig har gjort ett personligt avgörande. Likt Josef och Maria riskerar de att vandra längre och längre bort från ”Jerusalem”, närheten till Gud, i den falska tron att Jesus är med i resesällskapet! 
  6. Församlingsledare som ”lever i sitt barndop” kommer inte att döpa barndöpta som kommit fram till att troendedopet är Guds väg. ”Vem vill vara vederdöpare?” Likt fariséerna tar det bort nyckeln till den dörr som de själva valt att stanna utanför. Men vad värre är: Erfarna herdar kommer att göra likadant. Utopi? Knappast! I Sändaren nr 20, 2004, berättade dåvarande missionsföreståndare, Karin Wiborn: ”Men vi är en grupp baptistpastorer som helst inter döper den som är döpt som barn.” Om Wiborn är rätt citerad ser den grupp pastorer som hon bekänner sig till helst att majoriteten av svenska folket inte låter sig döpas, om de skulle komma till tro. I ekumenikens namn förpassas en viktig del av Jesu missionsbefallning till historiens skräpkammare. Tala om att sätta sitt ljus under skäppan! 
  7. Slutligen kommer en del pingst- och dubbelanslutna församlingar att erbjuda småbarnsdop, eftersom ”vi ju redan har godkänt det dopet som en väg in i församlingen”. Vid vägs ände utbildas blivande pingst- och EFK-pastorer till att även kunna förrätta barndop ”för att kunna betjäna fler”. Då har vi kommit långt bort från ”min Mästares befallning”, som vi brukar åberopa när vi döper. 

”Åter till Bibeln”, brukar väckelsefolket sjunga. Nu är det dags att stå upp för ”den tro som en gång för alla har överlämnats åt de heliga” (Jud v 3b).” Skrev alltså Ulf Östeby – i tron och för tron.


Sigvard Svärd

Ur-Baptistisk Pingst brev 132

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades tisdag 26 februari 2019 02:28 | #ur-baptistisk pingst #sigvard svärd #dop #troendedop | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

41 kommentarer

Sana 26/2-2019, 10:08

I Sverige döper de flesta inte sina barn in i tron utan för att det är en "fin" tradition - eller för det är så man ska göra om man "går till kyrkan".

Att det blev barndop från början har lite med tro att göra och mer om makt och pengar.

Prästerna kunde kontrollera dem som blev döpta genom att de blev inskrivna i deras kyrka.

Betyder att vara mera kristen att gå i kyrkan på bestämda tider och följa kyrkans regler? Då är de bevisligen mer kristna än vi. Betyder det att följa Gud så vet vi inte om de är "mera" kristna än oss - inte heller om de inte är det. Det vet bara Gud.

Det är inte frikyrkan som har implenterat troendedopet - utan Jesus. (Matt 28:19)

Om du läser NT ser du att troendedopet skedde i vår kristna begynnelse - t.o.m. Jesus lät döpa sig för att som han sa: "Det är så vi skall upp­fyl­la allt som hör till rättfärdig­he­ten" (Matt 3:15)

Svara


CONRAD 26/2-2019, 10:09

Att "RÖSTA NED" Mäster Själv, där Han i Misionsbefallningensäger:

"Den som TROR och blir DÖPT skall bli Frälst..." -

Guds Ord en "Full up" av Skriftstäder där DOP är en både naturlig sak när man blir en Kristen, så väl som det är ett "Pålägg."

Det var praktiserad in den Första Församling - Lärjungarna "la till Församlimngen" alla som omvände sig - Med att dom blev Döpta...

Det kan ju inte vara vår uppgift att hitta "Förklaring" varför Jesus Säger som Han gör: ...bli Döpt" - Men det är en befallning...! -

Hans Ord är fulle av utlåtande som för mig kan vara svåra att begripa - Men det är inte min sak att begipa ALLT vid GUD - Genom NÅD är jag Frälst - Det är Saken.

Svara


Leif 26/2-2019, 10:25

Svar till Sana.

Om du läser NT ser du att troendedopet skedde i vår kristna begynnelse - t.o.m. Jesus lät döpa sig för att som han sa: "Det är så vi skall upp­fyl­la allt som hör till rättfärdig­he­ten" (Matt 3:15)

Exakt Sana!

Alla ser tyvärr inte detta fast det så oerhört tydligt står skrivet!

Svara


Kalle 26/2-2019, 11:20

Svar till JL.

Fel. Tidigt dop är inget dop. Läs din bibel istället. Tro och låt döpa er, inte bli doppade i vatten som spädbarn.

Svara


Nisse 26/2-2019, 11:32

Vad gäller för alla dem som låtit döpa sig i de tidiga tonåren på grund av grupptryck och press från familjen? Bör de döpa om sig? Har de del av Den Helige Ande eller är de kättare och hädare som låtsas vara Guds barn när de egentligen lever i egen kraft? Och hur vet vi skillnaden?

Svara


Sigvard Svärd 26/2-2019, 12:22

För det första är det ju upp till en predikant och församling att förkunna och leda i tro enligt Bibelns ord och läror. På det följer att lyssnaren tar till sig undervisningen och överlåter sig åt sanningen med praktisk konsekvens som resultat.

Nästa steg handlar om att hålla vid liv en församlingsvård där övertygelsen om det som genom Bibeln har "överlämnats", inte görs avsteg ifrån utan ständigt - klart och varmt - upprätthålls. Görs detta, kan predikanter och församlingar inte göra mer.

Här kommer Guds avgörande in. Han läser av allt i våra hjärtan. Det slutliga står i hans händer. Men vad händer om det första inte har blivit gjort? Det rätta är att göra det första och sedan lita på Guds rättfärdighet, rättvisa och nåd för det andra.

Svara


nils 26/2-2019, 15:35

Ser man Dopet enbart som en Ritual,en religiös Handling utan TRO,kan man likaväl avstå.
M-Luther sade ang.dopet; Det är samma vatten som Kreaturen dricker,Men när Gud har talat in sitt Ord och Löfte till dopet,då har Dopet sin Gudomliga verkan.
Guds Löfte är;"Ty alla som har blivit döpta till Kristus,har Iklätt eder Kristus."Gll.3;27.
¤¤¤
Ett sådant Gudomligt erbjudande,att få Förenas med Jesus Kristus vill väl ingen avstå från?
Jesus kan Ej äga mer av våra Hjärtan,än vad vi i Troslydnad Tillåter Honom att få!
Rekommenderar tveksamma att under Bön läsa och meditera Rom.6:1-11.
Här beskriver Herren den Andliga innebörden av Dopet,hur vi genom dopet till kristus,döps in i Hans död,och genom dopet den gamla mäniskan Begravs.
Men Slutet är ej där för Efter sin begravning,uppstod juHerren Jesus från Döden!
¤¤¤
"Ty om vi vuxit samman med Honom genom en lika Död,så skola vi ock vara Sammanvuxna med Honom genom en Lika Uppståndelse!" Rom.6:5. Halleluja!
Vi blir genom Dopet Delaktiga i Jesu Död och i Hans Uppståndelse,vi Döps in i Hans Erfarenhet och delar då också Hans Uppståndelseliv.
Gud välsigne dig att Herrens Ande får Levandegöra denna Gudomliga Välsignelse!

Svara


nils 26/2-2019, 18:50

Önskar att alla Dop- och Väckelseintreserade här på Apg.29 loggar in på; "Pensacola Baptism" i You Tube,och lyssnar på när de omvända under stark rörelse i dopgraven, bekänner sina misslyckande och hur Jesus nu med sin Helige Ande helt förvandlat deras liv.
Man blir uppmuntrad när man ser och hör deras ärliga tårfyllda vittnesbörd om hur Jesus befriat från droger,alkohol,räddat äktenskap,avfällighet mm.
Man får tro att Jesus Vill Väckelse också i Sverige,vilket också vi vill! Mvh/nils

Svara


AnnMarie 26/2-2019, 19:27

Svar till JL.

Såg det vore ju på sin plats att få veta varför?🤔

Svara


Martin 26/2-2019, 19:55

Kul att ni frikyrkliga har en sådan fantastisk kunskap om hur andra samfund tror och tänker! Kan inte låta bli att vara ironisk. 😴😁 Gud är större än vårt eget sammanhang.

Svara


AnnMarie 26/2-2019, 20:14

Svar till Martin.

Ja tack o lov för att Gud är större!!

Svara


Tomas N 26/2-2019, 20:17

Det hela är enkelt om man vill förstå bibeln rätt.

Det finns minst ett tiotal tydliga texter om att ett vattendop till omvändelse och rening är viktigt och är en del av att välja Gud,erkänna Jesus som frälsare och bli kristen. Det framgår tydligt att det gäller de som är myndiga att bestämma själv. Här kanske den judiska bat/bat mitzvah åldern kan vara ett rikt märke(12-15 år ca)

Att statskyrkorna bland många andra traditioner som inte Bibeln alltid styrker har döpt barn ersätter ju inte troendedopet. Det gör ingen större andlig nyttaoch är mest en kulturell grej och i grunden en feltolkning eller en tradition som kommit från annan källa eller en rationell sttrategi att "kristna"så många som möjligt.

Men tro som inte kommer från hjärtat är inte mycket värd i slutändan.

Men jag tror inte man skall säga att barndöpta gjort fel eller bär på något fel. Endast att den som inte är vuxendöpt fattas något ,som Gud vill och som är till stor nytta i efterföljelsen.

Så frågan är egentligen enkel. Om man inte lägger stora statskyrkors traditioner i en vågskål och jämför derad tyngd med vad bibeln säger. Då kan man bli kluven i vad som är rätt.

Svara


Martin 26/2-2019, 20:33

Svar till Tomas N.

Snälla, kan vi inte bara komma överens om att vi inte sitter inne med hela sanningen om precis allting? 🙄🙂

Gud älskar oss ändå. Jag lovar.

Svara


Tomas N 26/2-2019, 20:48

Svar till Martin.

Absolut,men den här frågan är inte så svår som en del vill göra den till.

Bibel är en fantastisk källa att ösa ur och är tydlig.Några av oss vill följa vad Bibeln säger snarare än traditioner.Inte i högmod,perfektionism och lagiskhet, men ändå den väg som finns om läser bibeln.

Snälla lägg inte detta enkla ämne i samma kategori som andra klurigare frågor. Det kommer ju bara sluta med att folk slutar vara passionerade för sanningen och en radikal egterföljelse och by default välja en skön och avslappnad kulturkyrka

Svara


Martin 26/2-2019, 20:53

Svar till Tomas N.

Instämmer inte riktigt i din slutsats att människan blir mindre passionerad för sanningen och en radikal efterföljelse, vid en annan uppsyn. 🙂

Svara


Martin 26/2-2019, 20:58

Svar till Martin.

Dopsyn menar jag naturligtvis

Svara


Tomas N 26/2-2019, 21:43

Svar till Martin.

Nej ,det är som det är. Du har din syn på saker och jag önskar dig lycka till.

Men om jag kan bidra på något sätt till detta som ändå är en fråga som berör många så ville jag gör det på detta sätt.

Det finns en sanning och den är värd att söka och det finns det som är människors traditioner.

Om inte jag själv längre kan vara en balanserad röst för sanningen,så är jag övertygad om att det finns andra och då vill jag peka på dem och ge dem mitt stöd.

Ute på kanterna är det ju antingen religiöst ansträngt eller avsaknad av sanning och renhet,men korsets väg är smal,men inte så smal att man måste bilda en sekt.

Kom igen nu,vi pratar om vattendopet till syndernas förlåtelse,rening och att ingå ett personligt förbund med Jesus att bli en troende.

Inte förhandlingsbart som ursprungsartikeln säger.

Notera att jag inte kallar barndopet demoniskt eller leder till helvetet. Bara en ritual som inte ersätter eller kan jämföras med vuxen/troendedop. Vill någon ha kyrkotraditioner så fine.

Hur svårt skall det vara att hitta en väg msom är balanswrad,sanningsenlig och ha respekt?

Frågor på detta?

Svara


Martin 26/2-2019, 22:23

Svar till Tomas N.

Är nog ganska lätt, om vi vill, att hitta en väg som är balanserad och respektfull. Du är själv i ditt svar ett exempel. 🙂

Svara


Katrina 26/2-2019, 23:49

Jag trodde förr att vuxendop gäller, enda tills jag var i Rom och såg katakober där stod det i gravarna från första århundraden och kunde läsa att barn som dött i tidig ålder var döpta. Katakober där det första kristna blev begravna i Rom.

Sen tog jag reda på mer och läste i kyrkohistoria om detta och kom fram till bla att Orgenes beskrev att barn döptes för det var från apostlarna man tagit emot denna tradition.

Hippolytus skrivet : "Och döp först små barnen. Och låt alla som kan tala, tala för sig själv. Men de som inte kan tala för sig själva ska deras föräldrar eller en som tillhör deras familj tala för dem…”

Svara


Lena Henricson 27/2-2019, 00:05

Svar till Nisse

Jag känner ett par som lät döpa ”om” sig eftersom de hade låtit döpa sig innan de var troende.

Svara


Lena Henricson 27/2-2019, 00:09

Sigvard Svärd, du beskriver en skrämmande utveckling! Finns det ingen räddning för församlingar som gjort detta misstag? Må Gud hjälpa oss! 🙏🙏🙏

Svara


Thomas 27/2-2019, 10:11

Alltid finns det något som de söndagskristna kan haka upp sig på.

Troendedopet är en konfirmation på vår frälsning, men genom vem blir vi frälsta? Eller, om vi inte är döpta är vi då bara hälften frälsta?

En retorisk fråga; Varför måste vi kristna vara så naiva, kan vi aldrig växa upp och äta den fasta födan?

Svara


Leif 27/2-2019, 11:07

Svar till Thomas.

Den fasta födan äter man när man personligen och medvetet kliver efter i Jesu fotspår, och endast då! Mjölkmaten såsom allt före det medvetna dopet håller barnen vid liv, ja! Men den gör inte att någon mognar ifrån barnstadiet.

(1 Kor 3:1‭-‬4)

Bröder, själv kunde jag inte tala till er som till andliga människor utan som till köttsliga människor, spädbarn i Kristus. Mjölk gav jag er att dricka. Fast föda fick ni inte. Den tålde ni ännu inte, och det gör ni inte nu heller, eftersom ni fortfarande är köttsliga. Så länge det råder avund och strid bland er, är ni då inte köttsliga och lever som alla andra? Om en säger: "Jag håller mig till Paulus", och en annan: "Jag håller mig till Apollos", är ni då inte som folk i allmänhet?

Svara


AnnMarie 27/2-2019, 12:27

Svar till Leif.

Enligt 1Kor3:1-4 är ju frågan om inte så gott som alla vi kristna borde hålla oss till mjölken och avstå den fasta födan som vi inte klarar av!😁

Svara


Leif 27/2-2019, 13:11

Svar till AnnMarie.

Att avstå den fasta födan är ju att inte vilja följa i Jesu fotspår. Alla borde kliva efter i Hans spår. Ett spädbarn har ju givetvis lite svårare med den biten men måste ändå komma ur trotsåldern och lära sig förstå, att en dag måste man ta egna kliv och lyda Jesus om man vill växa!

Även om inte dopet är det allra första steget så är det ett av de allra första i Jesu efterföljd. Gud ger sedan mått av tro och andlig mognad efter vår vilja till lydnad.

Jesu frid... 😘

Svara


AnnMarie 27/2-2019, 14:03

Svar till Leif.

Ja visst ska vi följa Jesu fotspår det har du ju rätt i men vi får väl äta pure ett tag efter mjölken så kanske vi till sist klarsr den fasta födan!🤔😘

Svara


Leif 27/2-2019, 15:35

Svar till AnnMarie.

Ja, visst kan puré vara bra men jag hittar inte så mycket om puré i Skriften, däremot mjölk och fast föda, så jag tror att purén får räknas till den fasta födan, och då menar nog jag att det medvetna dopet är ett purésteg... 🤔

Svara


AnnMarie 27/2-2019, 16:32

Svar till Leif.

😁😀

Det "puresteget" tog jag 1983.

Svara


Leif 27/2-2019, 16:46

Svar till AnnMarie.

Jag menar inte dig, hoppas du inte tog det så utan jag talar bara allmänt till allihop....

Svara


Sigvard Svärd 27/2-2019, 18:21

Rent allmänt vill jag säga, att det finns förlåtelse och upprättelse i Jesu namn för varje kristen som i ödmjukhet omvänder sig från synd, tvivel eller "övertro", slarv eller egoism. Samma gäller en församling, oavsett om den för en tid har kännetecknats av liberalteologi eller framgångsteologi; om vissa sanningar inte alls har förkunnats eller andra sanningar predikats till "trötthet". Guds "ljusstake" kan visst komma att flyttas tillbaka till honom, men den kan från hans tron bli ställd på plats igen. Det kan behövas mer biblisk frimodighet att böja sig inför Herren och erkänna sin "brist", än att prata vitt och brett om sin frimodighet att vittna och bygga "kyrka". Rannsakan och ånger över egna misstag och egen "orättfärdighet", skapar goda förutsättningar heligt liv och sann evangelisation

Svara


AnnMarie 27/2-2019, 18:24

Svar till Leif.

Nej jag tog det inte så.Berättade bara det ändå!

Svara


Kalle 27/2-2019, 19:37

Svar till Katrina.

Nu är inte Origenes ord inspirerad skrift. Det har ingen teologisk tyngd. Bibeln lär oss Guds vilja. Den lär ut troendedop. Du får tänka på att katolikerna är väldigt glada i att vinkla allting för att passa in i deras beskrivning.

Svara


Leif 27/2-2019, 19:38

Svar till AnnMarie.

Skönt!

Svara


Katrina 27/2-2019, 20:35

Svar till Kalle.

Jag är väl medveten om att KK utnyttjar detta för sin fördel

Svara


Thomas 27/2-2019, 22:23

Svar till Sigvard Svärd.

Tack Sigvard för de visdomsorden. Tyvärr är det väl så att ljusstaken aldrig ens placerats från första början i många ”församlingar”.

I det stora hela måste vi nog medge att Guds Heliga Ande/Kraft övergett de allra flesta platserna i dagens västerland.

Evangeliet är numera för det mesta enbart en etikett, oskiljaktig mot alla andra ”godhetsetiketter”. Dvs, det blir mer av en slump vilken etikett som väljs, Alpha, Röda korset, islam, rumänska tiggare, afghanerna..,

Svara


Anna 28/2-2019, 23:01

Jag undrar om personer i OAS-rörelsen är troendedöpta? Anna

Svara


JL 1/3-2019, 00:18

Svar till Katrina.

Jag trodde förr att vuxendop gäller, enda tills jag var i Rom och såg katakober där stod det i gravarna från första århundraden och kunde läsa att barn som dött i tidig ålder var döpta. Katakober där det första kristna blev begravna i Rom.

Sen tog jag reda på mer och läste i kyrkohistoria om detta och kom fram till bla att Orgenes beskrev att barn döptes för det var från apostlarna man tagit emot denna tradition.

Hippolytus skrivet : "Och döp först små barnen. Och låt alla som kan tala, tala för sig själv. Men de som inte kan tala för sig själva ska deras föräldrar eller en som tillhör deras familj tala för dem…”

När man läser bibeln är ju det lätt att missa själva skeendet. Bibeln beskriver ett läge där det inte finns en enda kristen till de första kristna kristnas. När vi sedan kommer till ett läge där det finns många människor som är kristna, så förändras kontexten.

Svara


Katrina 1/3-2019, 14:51

Svar till JL.

Instämmer. Kan var för att det första "kristna" messiansk troende var judar och konventiter, senare anslöt mer och mer " hedningar" och och församlingarna växte. Ordet Kristus kommer från grekiskan som betyder Messias.

Svara


Martin 1/3-2019, 18:12

Svar till Anna.

Spelar det någon roll?

Svara


Sigvard Svärd 2/3-2019, 00:14

Jag håller med om att det kan bli för slarvigt bibliskt sett vid uppstart av församling, d.v.s. att det sker på alltför mänskligt sätt - som om det vore en förening i allmänmänsklig mening, eller som ett slags vinstdrivande företag. Gud kanske aldrig hinner med, eller sår det som rättfärdigt utifrån sin helighet - att "placera" sin "ljusstake", sin härlighet, den helige Andes uppenbarelse, i det som namnges som församling/church. Säg så här: Jesus bygger inte sin församling för att vara en tummelplats för människors maktbegär eller uppvisningar av egna förmågor. Detta tål att tänkas på för alla generationer och i alla miljöer.

Svara


Sigvard Svärd 2/3-2019, 13:01

När det uttrycks från någon av d.s.k. ökenfäderna på 2-300-talet e.Kr., att de fått "överta" en lära från apostlarna behöver ju det prövas ordentligt. För ´handlar det verkligen om de ursprungliga apostlarna som är omnämnda och har "brevnamn" i Nya Testamentet, eller rör det sig om "apostlar" som kom fram senare efter att NT var färdigskrivet - och i så fall rent av om "apokryfa" apostlar? Inget tyder på A-apostlarna tänkte ge vidare eller gav vidare någon annan "teologi" - än den vi alla kan läsas oss till i NT. Lägger vi andra ord i deras mun, tar vi på oss ett allvarligt ansvar inför Gud. För min del väljer jag att sitta kvar i Bibelns skyddande "knä", när exempelvis dopet i vatten behandlas i skrift och samtal.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 38, tisdag 17 september 2019 kl. 23:33

Jesus söker: Hildegard, Magnhild!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
tisdag 17 september 2019 19:26

Har ikväll bett till Gud att flera psykopater skall lämna mig ifred, och att allt ont de gjort mig och min syster m.fl. ska bli känt ,och att GODA människor ska hjälpa mig nu ! Allvarligt


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp