Surfar nu: 509 www.apg29.nu


Trollen ska inte matas

Du ska inte mata trollen

Trollen är en tidstjuv, de vill skrämma och tysta oss. Det finns alltså en agenda bakom deras beteende. Därför bemöter jag aldrig kommentarer av personer som jag misstänker är troll. Jag ger dem alltså ingen mat.

Vad är ett "troll"?

Ett troll på internet är en person som bara vill förstöra och diskutera sönder artiklar i kommentarerna. Det går inte bemöta personer som har sådana syften. 

När jag började med bloggen Apg29 så försökte en del kristna bemöta dessa troll, men efter ett tag så orkade de inte. Detta är trollens syfte, att ta människors tid och trötta ut dem så att de till slut ger upp. 

Tidstjuv

Trollen är en tidstjuv, de vill skrämma och tysta oss. Det finns alltså en agenda bakom deras beteende. Därför bemöter jag aldrig kommentarer av personer som jag misstänker är troll. Jag ger dem alltså ingen mat. 

Detta är trollens syfte, att ta människors tid och trötta ut dem så att de till slut ger upp. 

Går inte argumentera 

Det går oftast inte att argumentera emot någon som har ett trollbeteende eftersom syftet är inte att skapa samförstånd utan frustration hos personen som trollet argumenterar mot.

Oftast deletar jag sådana kommentarer när jag upptäcker dem för att inte kommentarerna ska ge näring åt andra så att diskussionen ska skena iväg. I undantagsfall har jag släppt igenom sådana kommentarer för att se vart det barka hän, och det spårar naturligtvis alltid ur. 

Ett trollexempel

Ett sådant exempel är en del kommentarer till artikeln "Se, jag gör något nytt" som jag skrev inför nyåret. Jag borde ha deletat första kommentaren direkt men valde att inte göra det. Och så utvecklades det som det brukligt är när man ger trollen bränsle. 

Kommentarerna spårade ur och stal ämnet till artikeln så att inte budskapet kom fram. Detta är trollens syfte, att förstöra artiklarnas budskap med massa meningslösa kommentarer. Jag har låtit kommentarerna stå kvar för att visa hur galet sådant här kan bli om man inte motar "Olle i grind" direkt. Du ska aldrig mata trollen. 

Ett trollmejl

Exemplet på kommentarerna till den nämnda artikeln är inte så fruktansvärda som det ibland kan bli. Men jag ska ge dig ett sådant exempel: Jag fick ett mejl från en person som påstår sig att vara kristen och som högmodigt blåser upp sig i sin stora kunskap i Bibeln. Exakt så här skrev personen:

"Jag har inte fått något nyhetsbrev från APG29 på åratal. Må Herren Israels Gud förgöra Småland och alla de skenkristna djävlarna där."

Naturligtvis svarade jag inte på mejlet eftersom det är helt meningslöst. Jag hade då bara fått ännu fler mejl och så hade jag förlorat tid och kraft på en person som inte har en tanke att ändra på sig. 

Svält trollen

Jag lärde mig tidigt i mitt bloggande att jag inte skulle ta upp min tid på sådana mejl och kommentarer. Du ska inte mata trollen! Istället ska du lämna sådant här så att trollen tillslut blir utsvultna så att de kanske förstår att de behöver omvända sig till Jesus Kristus och bli frälsta!

Syftet med Apg29 är att ge evangelium om Jesus Kristus till människor så att de får möjlighet att ta emot honom och bli frälsta. Ingenting får hindra detta. Trollen vill hindra att människor blir frälsta så därför ska du aldrig mata dem.

Inte heller svarar jag på mejl eller kommentarer från folk som har ifrågasättande frågor. De är aldrig ute efter svar eftersom de inte har ärliga frågor utan bara vill ifrågasätta. Svarar du på sådana mejl eller kommentarer så kommer du bara direkt få ett till med ytterligare frågor, och så ett till och så ett till... Du ska inte mata trollen!

Mata inte trollen

Syftet med Apg29 är att ge evangelium om Jesus Kristus till människor så att de får möjlighet att ta emot honom och bli frälsta. Ingenting får hindra detta. Trollen vill hindra att människor blir frälsta så därför ska du aldrig mata dem.


Läs också:

Källa:


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades måndag 8 januari 2018 12:17 | #troll #internettroll #kommentarer #mejl | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

64 kommentarer

Lena Henricson Sat, 30 Mar 2019 13:28:11 +010

Bra Christer! 👍 Tycker det blir tröttsamt att läsa allt tjafs också. 🤪 Vi får be att Gud ger dig vishet och leder dig rätt. 🙏

Svara


SA Sat, 30 Mar 2019 13:37:56 +010

Svar till peo.

Bra skrivit , håller med .

Svara


SA Sat, 30 Mar 2019 13:48:14 +010

Det blir lätt tjafs , varför? Jo för vi är olika , olika tolkningar på saker , olika bakgrund , så det blir nästan alltid tjafs , tyvärr 🤨 när det gäller kommentarer , näst intill omöjligt att undkomma.

Svara


Björn Sat, 30 Mar 2019 14:15:09 +010

För att man har olika uppfattningar och syn på saker behöver ju inte va ett likhetstecken med att man är ett troll. Som det är här att man raderas bort direkt om man inte tycker som den som skriver artikeln blir sekt beteende i mina ögon. Tycker det är väldigt fult sätt att agera på ett sånt sätt och döma ut andra för att vara troll som inte tycker som en själv. Man MÅSTE ju kunna se att andra har andra åsikter och säkert också ljus över en sak som man själv inte har. Det blir att lite att leka Gud själv när man gör så.

Svara


Björn Sat, 30 Mar 2019 14:18:51 +010

Det är väl då nästan bättre att helt och hållet ta bort möjligheten att skriva kommentarer.

Svara


Björn Sat, 30 Mar 2019 14:34:13 +010

Tror inte att någon som skrivet här i kommentarerna har haft för syfte att förhindra andra att bli frälsta. Likaså så står det bl.a ”att de kanske förstår att de behöver bli frälsta”. Det skulle alltså betyda att alla dom med en annan uppfattning inte är frälsta. Så kan man inte döma andra som man inte ens vet vilka de är.

Svara


Stefan Jonasson Sat, 30 Mar 2019 14:39:02 +010

Den fallna människans natur får fritt spelrum på internet..... Synda naturen går inte att förbättra den tar bara ny skepnad.... JESUS kom inte för att göra dåliga människor bättre... HAN KOM FÖR ATT GE DÖDA MÄNNISKOR LIV..

Svara


Jessica Sat, 30 Mar 2019 14:52:11 +010

Svar till peo.

Jag håller med på att vi skall kunna tåla debatt. Men när det övergår till rena elakheter har det gått för långt.

För ca 1,5 år sedan var det en som kommenterade här med en signatur av ett kort kvinnonamn. Hon borde nästan fått någon typ av varning ifrån Christer. Jag var förvånad att hon fick hålla på som hon gjorde. Det var elaka kommentarer så fort någon inte höll med henne.

Det kändes nästan som att många var rädda att ha någon annan åsikt än vad hon hade. Det blir en förgiftad stämning när man inte håller en god ton! Vad ska ofrälsta mänskor tro när de besöker sidan.

Vi vill ju att de ska fortsätta att få höra om Jesus!

Svara


Johanna Sat, 30 Mar 2019 15:10:30 +010

Svar till Jessica.

Vad va hennes namn som skrev? Har nåt minne av detta också och att det förvånade mig att hon fick hållas.

Svara


Jessica Sat, 30 Mar 2019 15:13:59 +010

Svar till Peo.

Jag läste vad du skrev! Jag ville bara få fram att jag tycker att Christer borde säga ifrån när man går för långt mycket tidigare.

Det var bara ett komplement till din kommentar.😄

Svara


Jessica Sat, 30 Mar 2019 15:17:46 +010

Svar till Johanna.

Det känns inte så bra att skriva ut namnet.

Kommentarerna handlade bla om klädsel och slöja.

Svara


Johanna Sat, 30 Mar 2019 15:26:43 +010

Det va nog inte samma person jag tänkte på då. När jag tänker efter så tror jag den kvinnan jag tänkte på hade med sitt efternamn också.

Svara


David Billström Sat, 30 Mar 2019 16:25:54 +010

Fullt namn och gärna foto borde vara standard för att få kommentera. Mycket oseriöst skulle utebli då :)

Svara


Johanna Sat, 30 Mar 2019 17:01:42 +010

Svar till David Billström.

Det har du helt rätt i David😊! Det är därför det förekommer så mkt rena elakheter och mobbning på internet. Det är lätt att gömma sig bakom en skärm och va helt anonym.

Svara


Roger T. W. Sat, 30 Mar 2019 17:48:04 +010

Jag skrev ett inlägg och berättade att jag mår bättre fysiskt och bifogade en fransk video om att säga adjö när det är slut. Franskan var obligatorisk i min gamla skola, men visst är det inte längre många som kan språket i Sverige. Videon talar dock till mig och några andra. Den är full av hopp och det behöver man när man tror att det snart är slut. Det var synd att inlägget försvann. Jag vet inte varför.

Svara


Martin Sat, 30 Mar 2019 18:10:29 +010

Svar till Roger T. W..

Vi är fortfarande några stycken som kan franska. Det fanns inte ett ont ord i den. Den gav mig mycket uppmuntran. Tack för den Roger.

Svara


Björn Sat, 30 Mar 2019 18:36:30 +010

Men varför togs den då bort???

Svara


JL Sat, 30 Mar 2019 20:21:41 +010

Svar till David Billström.

Fullt namn och gärna foto borde vara standard för att få kommentera. Mycket oseriöst skulle utebli då :)

Då skulle hälften av oss hamnat i EXPOS händer.

Det är upp till dig att köra anonymt som oss andra. Problemet är att ni VILL märkas av, det era ord räcker inte.

Svara


Bertil Rosenius Sat, 30 Mar 2019 21:31:42 +010

Svar till David Billström.

Håller med dig.

Jag tycker det hör till god ton att man presenterar sig. Är man kristen och fegar och inte kan stå upp med sitt fulla namn när man ventilerar sin åsikter då är man rent feg och bör tiga.

Ja skall vara ja och nej skall vara nej. Vad man sagt står man upp för med sitt full namn!

Svara


AnnMarie Sun, 31 Mar 2019 08:29:32 +020

Just nu surfar 575 personer på denna sida.Jag vet inte vilka de är så det finns skäl för att vilja vara anonym!

Har man varit utsatt för knäppgökar inbjuder man inte till det igen!!

Svara


JL Sun, 31 Mar 2019 08:52:05 +020

Svar till Bertil Rosenius.

Är man kristen och fegar och inte kan stå upp med sitt fulla namn när man ventilerar sin åsikter då är man rent feg och bör tiga.

Eller så är man smart. Som kristen så är man hatad av världen, är man inte hatad av världen som kristen, är man inte kristen eller håller inne på sina åsikter. Detta är rakt av från bibeln. Så vad du i praktiken vill ha är en kristen som antingen vill leva sida med sida med världen eller som tiger om sina åsikter. Det går nämligen inte att ha äkta kristna åsikter längre i detta landet, man blir lagförd.

Svara


JL Sun, 31 Mar 2019 08:52:05 +020

Svar till Bertil Rosenius.

Är man kristen och fegar och inte kan stå upp med sitt fulla namn när man ventilerar sin åsikter då är man rent feg och bör tiga.

Eller så är man smart. Som kristen så är man hatad av världen, är man inte hatad av världen som kristen, är man inte kristen eller håller inne på sina åsikter. Detta är rakt av från bibeln. Så vad du i praktiken vill ha är en kristen som antingen vill leva sida med sida med världen eller som tiger om sina åsikter. Det går nämligen inte att ha äkta kristna åsikter längre i detta landet, man blir lagförd.

Svara


Leif Sun, 31 Mar 2019 09:50:53 +020

Svar till AnnMarie.

Skönt att dock inte Jesus är anonym👍

Svara


Marita Sun, 31 Mar 2019 10:03:34 +020

Lärde mig tidigt och blev förvånat ledsen över hur människor behandlar varandra,som t.ex när man är förtrolig att man kastat pärlorna i gapet åt,denne.Det som vart fint och dyrbart för mig (heligt) togs istället emot av förrakt el,avundsjuka el tom revansch.

Visste då inte att det stod i Bibeln

Matt 7:6.Kasta inte pärlor åt svinen,

Vilken stor Gud vi har.Skaparen Universums Gud,han har allt nedskrivet åt oss i boken Vår Bibel om vad en människa under livets gång hamnar i och lära oss leva i sanningen

Vi behöver be om Vishetens gåva,den största gåvan,denna gåva besparar oss mycket på livets väg med människor,sårade människor finns det gott om i våra kyrkor

Bra Christer att du tog upp dettá. Gud välsigne dig

Svara


SAS Sun, 31 Mar 2019 10:21:42 +020

Ja tänk att man får vara anonym och ibland finns det skäll att vara det. Om du vill framstå med ditt namn okej men döm inte din broder/syster som inte har tro för det.

Svara


AnnMarie Sun, 31 Mar 2019 10:37:19 +020

Svar till SAS.

Ja det finns skäl till varför man vill vara anonym även på kristna forum.

Att alltid säga vad man tycker och tror är inte heller i alla lägen nödvändigt eller klokt.Alla som förvärvsarbetar vet vad jag menar.Man väljer själv. (fast på jobbet är jag rätt rakt på sak eftersom jag inte mår bra av att kyta näven i fickan)

Svara


Lasse Sun, 31 Mar 2019 10:37:23 +020

Svar till Leif.

Ingen kan vara anonym för Jesus är väl värt att tänka på 🙏 En dag får vi svara för allt vi sagt och gjort, om man ångrar sig och ber Jesus om förlåtelse slänger Han synderna i glömskans hav, det har blivit så hårt klimat här, kärleken övervinner allt, hat bitterhet självlömkan självhat förkastelse, kom med allt till Jesus Han vill läka dig, jag Lasse är långt ifrån perfekt kämpar med min suicida prevention! Önskar er alla en riktigt god och välsignad söndag 💗💝

Svara


Katrina Sun, 31 Mar 2019 10:55:18 +020

Tack, och ha en välsignad söndag du med

https://www.youtube.com/watch?v=2d58F8y52cE

Svara


Lasse Sun, 31 Mar 2019 10:59:19 +020

Svar till Katrina.

😍. https://youtu.be/OUaJcpJJtk0

Svara


Leif Sun, 31 Mar 2019 11:14:05 +020

Givetvis är det så att några har fog att vara anonyma och andra har inte fog!

Vem är du?

Gud och vi själva vet!

Svara


Katrina Sun, 31 Mar 2019 11:38:10 +020

Svar till Lasse.

Ja, vi tror Underbar sång.

Svara


SAS Sun, 31 Mar 2019 12:03:18 +020

Svar till AnnMarie.

Så sant AnnMari 🙂

Svara


Lasse Sun, 31 Mar 2019 12:56:08 +020

Svar till Katrina.

För evigt på tronen 💝💝💝 dem som är emot Jesus är på förloraren sida. Härligt att vi får vara på vinnarens sida och allt av en kärleksfull nåd☝💖💖

Svara


Lena Henricson Sun, 31 Mar 2019 14:13:34 +020

För min del tycker jag det är viktigast att Apg29 med kommentarer blir till uppbyggelse och ibland till tröst och själavård där det kan behövas. 🙂 Bra också att inlägg och kommentarer kan ge inspiration till förbön för sådant som sker i vår tid. 🙏 Bra om Apg29 får vara ljus i mörkret och ett salt i förruttnelsen! Debatt,menar jag,får komma i andra hand. 🤔

Svara


Katrina Sun, 31 Mar 2019 14:55:24 +020

Svar till Lasse.

Höjen sång till HERREN med tacksägelse, lovsjungen vår Gud till harpa,...

Svara


Mikael N Sun, 31 Mar 2019 15:00:18 +020

Jag kollade upp artikeln "Se, jag gör något nytt" som du länkade till. Min reaktion: Kan vi vara säkra på att det rör sig om troll? Kan det inte vara alltför lätt att vi avfärdar sådana som vi bara inte håller med som "troll"? Jag reagerade inte nämnvärt på kvinnans klädsel. Men det har ju funnits olika åsikter bland kristna om vad som är en lämplig klädsel för kvinnor (och även män!) Vissa tycker inte kvinnor borde bära byxor, vissa tycker de borde täcka håret, andra tycker att män borde eller inte borde klä sig eller se ut på ett visst sätt, etc. Det är möjligt att kommentaren i fråga inte var speciellt allvarligt menad, utan bara ville provocera för sakens skull, men det är ju möjligt att det är någon som seriöst reagerade på något den tyckte var opassande.

Svara


Peo Sun, 31 Mar 2019 17:02:42 +020

Ja då försvann alla mina inlägg

Moget gjort

Sicket Troll

Svara


Roger T. W. Sun, 31 Mar 2019 17:57:50 +020

Svar till Martin.

Tack, Martin. Jag gör ett nytt försök på franska med engelsk översättning. Vi är några som har förlorat halva vår kropp och förstår sången.Je suis malade Lara Fabian French and English subtitleshttps://www.youtube.com/watch?v=dVvlmpo5g9k

Svara


Bertil Rosenius Sun, 31 Mar 2019 18:19:43 +020

Svar till JL.

Jag skriver alltid under mitt eget namn, här eller annorstädes. Jag driver tre webbsidor - under mitt eget namn.

Christer Åberg heter väl Christer Åberg - vad jag vet... Holger Nilsson heter väl Holger Nilsson - vad jag vet...

"Så vad du i praktiken vill ha är en kristen som antingen vill leva sida med sida med världen eller som tiger om sina åsikter. Det går nämligen inte att ha äkta kristna åsikter längre i detta landet, man blir lagförd."

Jag väljer att leva i världen - som kristen. Och man kan mkt väl ha en äkta kristen tro i detta land utan att bli lagförd.
Heder åt all som vill försöka vara äkta kristna medmänniskor - med namn och allt - och inte några dimmiga skuggfigurer och troll.
När vi kristna inte personligen vågar erkänna Jesus Kristus - oavsett sammanhang - då behöver vi tänka till!

Svara


JL Sun, 31 Mar 2019 18:55:31 +020

Svar till Bertil Rosenius.

Vad är det för skit du skriver? Att jag inte skulle våga erkänna Jesus? Alla som känner mig i riktiga världen vet att jag är kristen. Ta och kalla någon annan för troll.

Tänker inte säga att du är narcissistisk, men jag tänker säga att du verkar vara självcentrerad. Det är inte du som skall ha status, det är Gud. Är det därför det är så viktigt att ditt namn syns?

Svara


AnnMarie Sun, 31 Mar 2019 19:08:55 +020

Svar till Bertil Rosenius.

Det har inget med att inte våga erkänna Jesus Kristus.I varje fall inte i mitt fall utan det handlar om att slippa ha att göra med bla galna fanatiska kristna (jo de finns)och andra knäppgökar!

Svara


Alexander Sun, 31 Mar 2019 20:22:47 +020

Svar till Peo.

Varför ska du ifrågasätta ALLT?

Om nu Christer som bestämmer över denna sidan vill nå ut med ett budskap som han tror är viktigt och inte vill att det skall bli debatt hela tiden. Ni är ju några som hela tiden skall ifrågasätta och förlöjliga och som aldrig håller med. Liberalteologiska sajter finns det gott om så om man inte gillar det som tas upp denna sidan kan man ju föredra någon annan hemsida och skriva kommentarer där i tid och otid.

Kanske dags för Christer att ta bort möjligheten att kunna kommentera då poängen och syftet med inläggen kan förstöras av gränslös många kommentarer av villfarelse.

Inte skall väl vi forma Guds Ord eftet våra egna åsikter. Nej låt Guds Ord få forma oss så att vi kan bli fyllda av hans Nåd och Sanning.

Frid

Svara


Bertil Rosenius Sun, 31 Mar 2019 22:22:09 +020

Svar till JL.

Alla som känner mig i riktiga världen vet att jag är kristen. Ta och kalla någon annan för troll.

För mig är Christers sida en del av världen. Jag väljer inte att tala om ngn riktig resp oriktig del. Anser du apg29 vara en oriktigt del av världen, där du därför kan uttrycka dig som du vill under namnet JL... jo, då behåller jag min fundering runt troll.
Det finns säkert anledningar till att vissa döljer sitt rätta namn, men jag är förvånad över att så många, och ständigt allt fler, väljer detta. I ngr fall är det säkert befogat, men i många fall ser jag det som en sorglig trend att inte våga erkänna sin tro.
Hur skall det gå för Sverige, när vi som kristna inte längre vågar erkänna Jesus Kristus?
"Om du i ditt hjärta tror och med munnen bekänner...", kanske hade Bibelordet fått en ngt annorlunda lydelse idag?
Det är inte du som skall ha status, det är Gud. Är det därför det är så viktigt att ditt namn syns?
För mig handlar det inte om att synas. För mig handlar det om hövlighet mot dem som läser vad jag skriver. Men du kanske drar en sopsäck över huvudet var gång du bekänner din tro i den "riktiga världen" - så inte ngt "ljus" skall falla på dig själv?

Svara


Rune Johansson Sun, 31 Mar 2019 23:26:12 +020

Svar till Bertil Rosenius.

Amen till vad du skriver här Bertil. Har aldrig förstått varför man gömmer sig bakom en signatur. Varför vågar man inte stå för det man framför? För den som har sitt namn skrivet i livets bok lär det inte vara med en signatur.

Svara


SAS Mon, 01 Apr 2019 08:08:45 +020

Svar till Alexander.

Instämmer med dig Alexander.

Svara


SAS Mon, 01 Apr 2019 08:14:49 +020

Svar till AnnMarie.

Jag är en koltrast som flyger in här i mellan åt och ser då att det finns fler olika fåglar här. Vi har olika namn men tillhör Guds familj. En del av oss låter mer än andra som dessa papegojor som älskar att härma andra de har lärt sig in en massa religösa beteenden som vi koltrastar flyger undan 😃. Men det gör jo inte att vi tycker illa om dem för det. Nu ska koltrasten flyga vidare. Och jag önskar dig en underbar välsignad dag samt alla söta papegojor här så vet att ni är älskade och accepterade av himmelns Gud. Sluta att härma efter massa religösa beteenden och bli fri.

Svara


SAS Mon, 01 Apr 2019 08:19:11 +020

Svar till Rune Johansson.

Käre Rune det är en sak att ha sitt namn skrivit i livets bok en annan att ha det på Social media. Och att det ska vara så svårt att inte kunna acceptera dem som inte har tro för att ha sitt namn här utan väljer som jag att vara anonym men trevlig för det🙂

Svara


David Billström Mon, 01 Apr 2019 08:46:36 +020

Internettroll eller nättroll, oftast bara kallade troll, är personer som skriver på internetforum och liknande i syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl, missförstånd eller utdragna ofruktbara diskussioner som inte leder någon vart.Wikipedia

Svara


AnnMarie Mon, 01 Apr 2019 08:50:29 +020

Ni som tycker vi sks skriva vårt efternamn här om vi skulle göra det är ni nöjda då eller vill ni ha vår postadress också?

Svara


Katrina Mon, 01 Apr 2019 09:23:47 +020

Trollen som vill skrämma och tysta oss, har jag inte sett här på Apg29

Hoppas inte sajten blir en sekt där ingen vågar diskutera om något alls och då kan man lika gärna ta bort alla kommentarer.

MVH

Katrina

Svara


AnnMarie Mon, 01 Apr 2019 09:56:26 +020

Jag tror att många som skriver här blir enormt störda på alla som inte delar deras bibelsyn och alla tolkningar om hur det kristna livet ska levas enligt Bibeln så därför stämplas de/vi som troll.

Svara


Bertil Rosenius Mon, 01 Apr 2019 14:48:09 +020

Jag skäms inte för evangeliet. Det är en Guds kraft till frälsning… /Rom 1:16

Men jag skäms inte, för jag vet vem jag tror på, och jag är övertygad om att han har makt att fram till den dagen bevara det som anförtrotts mig. /1 Tim 1:12

Nej, jag skäms inte jag heller, utan ställer upp med mitt fulla namn på att jag tror på Jesus Kristus och är frälst av nåd.

Det är sorgligt att kristna, i dagens Sverige, inte vågar:

Bekänna att att de tror på Guds Ord och bekänna detta under sitt fulla namn. Inte vågar ha en Biblisk grundad syn på homosexualitet utan att kalla sig för ”Kalle Kola”. Inte vågar ha en Bibliskt grundad åsikt avs familjepolitik utan att kalla sig ”Betty Bop”. osv…

Vart är Svensk kristenhet på väg? Första steget bakåt, är att skämmas för att bli associerad med Guds Ord och evangelium. Att vara så rädd för PK-etablissemanget, islam eller vad… att man inte törs stå upp med och framföra en åsikt under sitt fulla namn är beklämmande. Och - som jag ser det - för det knappast välsignelse med sig.

När kristna börjar darra på manschetten - tom på en kristen sida - och gömmer sig bakom pseudonymer - då har det gått långt! Jag fruktar att vi inget har att komma med längre.

Den som skäms för mig och mina ord, honom ska Människosonen skämmas för när han kommer i sin och Faderns och de heliga änglarnas härlighet. /Luk 9:26

Nu är jag fullt medveten om att vissa verkligen har anledning att vara försiktiga. Men att denna försiktighetsprincip nu skulle vara ett normaltillstånd för stora delar av svensk kristenheten… Detta trodde jag faktiskt inte!

Ni får ursäkta denna ton som kan låta hård. Men jag är sorgsen och beklämd över den undfallenhet som drabbat stora stora delar av Guds församling. Många här kastar "skit" på pastorer, som inte står upp för de Bibliska sanningarna och skyller dem för att var PK och komma med urvattnade budskap. Men sedan kan de själva inte skriva under sina inlägg med eget namn...

HÅLLA - VAKNA!

Svara


Rune Johansson Mon, 01 Apr 2019 16:16:15 +020

Svar till Bertil Rosenius.

Åter igen mycket bra skrivit Bertil. Bibelcitaten talar sitt tydliga språk.

Svara


Jessica Mon, 01 Apr 2019 22:01:18 +020

Svar till AnnMarie.

Jag tycker precis som du Ann-Marie. Jag tror inte, som någon menade, att den som kommenterar med signatur, blygs för evangeliet. Nu för tiden, i dessa PK-tider, kan man bli anmäld och åtalad, för snart allting! Människor känner sig kränkta av allt som de själva inte tycker.Det går nästan inte att ha någon avvikande åsikt än den gängse och Politiskt korrekta.

Svara


Bertil Rosenius Tue, 02 Apr 2019 08:46:52 +020

"Nu för tiden, i dessa PK-tider, kan man bli anmäld och åtalad, för snart allting!"

Det där är inte sant!

Man får säga nästan vad man vill, det gäller att uttrycka sig med hyfs och eftertanke. Genom flera påståenden - som torgförts i olika kommentarer ovan - bidrar man frivilligt till att förmedla dessa Satans fake news, som har som mål, att få Svensk Kristenhet att framstå som feg, orkeslös och kuvad.

Ni som hurrar för dessa tankar - denna rädsla. Som kristen skäms jag för er! Ni driver och uppmuntrar - genom feghet - till antikristlig underkastelse. Ni tar bildligt - redan nu - märket på er. Hur skall det bli en gång när...? Det Sverige upplever nu, är inte ens krusningar på vattnet - i en jämförelse med vad som kommer.

Guds Ord uppmanar oss att styrka varandra, inte skrämma varandra att bara bli en grå osynlig massa. Vi skall tjäna Gud med upphöjda huvuden, inte böja oss av rädsla för Satan.

Jag kan förstå att vissa har fog för att dölja sitt namn, ja! Men att 80% av svensk kristenhet har det... tror jag inte på - detta är inte värdigt Guds folk!

Ta fram, läs och begrunda Lukas 12:4-12! Det är mycket allvarliga ord, till alla som av feghet böjer sig djupare av rädsla inför Satan, än av tacksamhet, inför Gud.

bertil.rosenius@ikristus.se

Svara


AnnMarie Tue, 02 Apr 2019 09:44:16 +020

Svar till Bertil Rosenius.

För mig och med största sannolikhet andra här så är det fullt tillräckligt att ta detta endast inför Gud om varför vi är anonyma på denna blogg.

Vad beträffar vilddjurets märke vet vi ju inte ens vad det är ännu och inget vi ska gå omkring och oroa oss för.

Till sist om villkoret för att skriva här skulle vara att uppge för och efternamn skulle det räcka eller blir nästa krav adress mobilnr mail foto o för att skriva här??

Till sist,undrar vad Christer tycker??Vill han ha bara läsare?Inga kommentarer?

Svara


Bertil Rosenius Tue, 02 Apr 2019 10:23:47 +020

Svar till AnnMarie.

Jag förstår mkt väl att det finns de som av befogad omsorg om andra väljer signatur. Men att 22 kristna av 23 (just för stunden) väljer att upphöja kristen anonymitet till norm, i Sverige idag, det är osunt.

Svara


Jessica Tue, 02 Apr 2019 10:25:08 +020

Jag har många gånger skrivit om att vi bör ha en god ton här på Christers blogg. Jag hoppas inte att jag har gjort något övertramp. Vi ska ju behandla andra som vi själva vill behandlade❤️

Svara


AnnMarie Tue, 02 Apr 2019 11:00:48 +020

Svar till Jessica.

Du har rätt

Problemet är väl att vi även i frågan om god ton har olika synpunkter om vad det är.En del tror kanske att det handlar om att hålla med om allt som skrivs ,andra bryter mer eller mindre ihop då de blir ifrågasatta med eller utan efternamn.Åter andra ansser att de med buller och bong måste tillrättavisa( gärna med bibelord dom innehåller hot)

Svara


Bertil Rosenius Tue, 02 Apr 2019 11:11:29 +020

Svar till Jessica.

Nej Jessica, Du har inte gjort ngr övertramp!

Det är den allmänna rädslans och försiktighetens trend som slagit rot i kristenheten jag vänder mig mot.

/Kram Bertil

Svara


Jessica Tue, 02 Apr 2019 11:24:52 +020

Svar till Bertil Rosenius.

Svar till Bertil Rosenius.

♥️

Svara


Tomas N Tue, 02 Apr 2019 19:05:15 +020

Jag är övertygad om att det i de allra flesta fallen inte alls handlar om s k "troll" utan snarare handlar om andra saker. Det Christer syftar på uppfattar jag som olika kommunikationssätt som skapar irritation,bristande respekt och i värsta fall rena avvikelser från sanningen.

Jag försöker göra min del,men verkligheten är ju att det finns en hel del ämnen i det krsina livet,efterföljelsen,undervisning och teologi och frågor där politik och världsliga problem möter tro.

Jag efterlyser p g a detta ett större mått av respekt för andra ,ödmjukhet och fördjupad kunskap generellt. Civiliserade vuxna männniskor borde kunna mötas i alla frågor och sanningen borde övertyga och avslöja lögner åtminstone till viss del.

Trollbegreppet tycker jag inte borde vara ett problem inom kristna sfären. Gud uppmanar ju oss att agera sanningsenligt,så hur vanligt kan det vara med en manipulativ och falsk agenda? Däremot i samhällsdebatten och politiska arenan är det mycket manipulation och tjuvknep. Alla tycks där vilja vara en Aschbergtyp som gör vad som helst för att få rätt och framstå som bäst. Jag har bara sett en gång någon här på apg29 citera Flasshback,men det är en träskmark i mina ögon. Även om åsiktskorridoren också är en lögnens arena

Jag tycker inte man nödvändigtsvis måste vara offentlig med hela sitt namn,men man bör agera i samklang med sin anonymitet för att det skall bli bra i slutändan.

Christer,jag skulle uppskatta om du inte använder mig som exempel på troll någon mera gång. Det var jag som gjorde ett inte alltför genomtänkt inlägg på din nyårsartikel angående tjejens klädsel. Ibland gör man misstag helt enkelt och det är inte trollbeteende. Jag står för min tanke och fundering bakom inlägget,men det var och är i periferin av av vad som är viktigt.

Önskar välsignelse till er bloggdebattörer och att vi alla skall växa i kunskap och bli använda för Gud alltmera och kanske ännu mera utanför internet och bloggar,men mera effektivt när den publika arenan används

Svara


Leif Tue, 02 Apr 2019 20:49:49 +020

Svar till Tomas N.

Nej, inte har då du något trollbeteende Thomas, utan alldeles tvärtom så har du oftast visat ett sansat beteende, mogenhet och respekt för andra.

Jesu frid...

Svara


Leif Tue, 02 Apr 2019 20:50:51 +020

Svar till Tomas N.

Tomas skulle det ju stått och inte Thomas 😇

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 20, söndag 19 maj 2019 kl. 17:11

Jesus söker: Maj, Majken!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 19 maj 2019 12:29

Tack Jesus för bönesvar! Inte så ensam i dag.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp