2 000 online! | Sidvisningar idag: 456 135 | Igår: 684 506 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Tron på utomjordiskt liv är en farlig villolära

Tron på utomjordiskt liv är en farlig villolära

Bibeln säger tydligt att Gud har skapat flera himlar men bara en jord! Det finns alltså inte flera jordliknande planeter.

Detta står i Bibelns första vers. I rätt översättning står det: "I början skapade Gud himlarna och jorden." I andra kapitlet och första versen står det i rätt översättning: "Så fullbordades himlarna och jorden med hela sin härskara." Det var inte flera jordar som fick en härskara. Det finns alltså inte liv på andra planeter.

Bibeln talar inte om andra planeter

Det är intressant att lägga märke till att Bibeln inte talar om andra planeter. Det enda som Bibeln säger är att det finns en sol, måne och stjärnor och så förstås vår egen jord, men aldrig om andra "jordar" eller planeter. Anledningen till detta är naturligtvis att det inte finns andra planeter med liv som på jorden.

Farlig villolära

Tron att det skulle finnas liv på andra planeter byggs på evolutionsteorin. Om livet på jorden har uppkommit av en "slump" efter miljontals år så kan ju samma "slump" orsakat liv på andra planeter, är resonemanget.

Tron på liv på andra planeter är egentligen en förnekelse av himlens Gud som har skapat himlarna och jorden. Det är med andra ord en farlig villolära.

Falskt bevis

Den dag då de basunerar ut att de har "hittat liv" på en annan planet kommer det att resultera i att många kommer att sluta tro på Gud som skaparen eftersom "slumpen" har kunnat generera liv någon annanstans i världsrymden.

Denna "upptäckt" kommer att användas som "bevis" på att det inte finns någon allsmäktig skapare som har skapat himlarna och jorden. Men denna "upptäckt" kommer vi att förstå är en lögn eftersom vi vet att det står i Bibeln att Gud i början har skapat flera himlar men bara en jord!

Sluta inte tro på Jesus vilka "upptäckter" det än lanseras. Det är bara Jesus som kan frälsa och inte några utomjordingar!


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg mndag 12 mars 2018 07:25 | #utomjordingar #skapelsen | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


18 kommentarer

BrorK

Eftersom tro inte är något som vi själva är ansvariga för dess uppkomst utan är en gåva från Gud finns det heller ingen risk att vi slutar att Tro på Jesus som vår Skapare och vår Frälsare. Vi kan bli förledda, vi kan tvivla, vi kan misströsta, men egenskapen Tro är från HERREN och ingen eller inget kan rycka oss från Honom. Däremot finns det många som tror på Gud, men ändå inte är Hans barn.

Att det inte skulle finnas "liv" i någon form utanför jorden är däremot ett overstatement. Att Bibeln inte säger något om det betyder inte att det inte finns. Exempelvis så berättade HERREN aldrig om Satan för Adam. Inte heller är Bibel något utförligt astronomiskt lexikon. Vi vet helt enkelt inte och det är inte heller någon fråga att grotta ner sig i. Vi har betydligt mera jordnära ting att lägga vår energi på, t.ex. att försöka förstå Skriften som den är ägnad att förstås. Något som det är si och så med om man läser artiklarna som skrivs på bl.a. den här siten.

Svara -   - 12/3-18 10:03 -


BrorK

Svar till BrorK.

Förtydligande: Dvs, innan syndafallet.

Svara -   - 12/3-18 10:04 -


Kalle

Svar till BrorK.

Jag måste instämma med BrorK om att det inte går att hävda utifrån Bibeln att det inte kan finnas liv på andra planeter. Resonemanget som Christer för bygger på ett rejält extrapolerande. Det är en väldigt löst grundad tolkning, inte en absolut biblisk sanning.

Svara -   - 12/3-18 10:55 -


Kalle

Svar till BrorK.

en sak dock. tror man på Gud så är man Guds barn. men då ska det vara Gud man tror på och ingen avgud som Allah.

Svara -   - 12/3-18 11:59 -


BrorK

Svar till Kalle.

Ja Kalle, där var jag lite otydlig. Vad jag menar är en slentrianmässig "tro" som inte är baserad på omvändelse och Tro på Jesus Kristus som vår Frälsare, vår Herre och vår Skapare. Typ; -Tror du på Gud? -Ja, jag tror på något, kanske är det en gud. Eller en "tro" som man ärvt av sina kristna föräldrar, praktiserat men egentligen aldrig tagit till sig personligen, utan hävdat av tradition.

Svara -   - 12/3-18 12:32 -


Nisse

Svar till Kalle.

Bibelns begrepp att "tro på Gud" är något långt större en att tro på Guds existens. Det handlar om avgörelse, tillit och inte minst lydnad.

Abraham trodde på Gud, och därför räknades han som rättfärdig. Men det var ingen abstrakt tro på existensen av något högre väsen, det var en innerlig gemenskap med universums skapare där Abraham fick ledning och löften som var omöjliga att tro på ur ett mänskligt perspektiv, och en lydnad som drev honom hela vägen till att offra sin egen son.

Svara -   - 12/3-18 12:45 -


Bengt

Tyvärr är det många som tror mer på sig

Själva än på Gud

Svara -   - 12/3-18 12:50 -


Kalle

Svar till Nisse.

Absolut. Det är precis vad jag menar med tro. Bibelns definition av tro. Och tro på Gud så som bibeln säger att Han är.

Svara -   - 12/3-18 12:56 -


Rolf

Om bevis kommer på UFO är det bevis styrda från den onde för att förvirra sanningen som är att det inte finns UFO eller besök av intelligent liv utifrån eller liv bortifrån Jorden.

Svara -   - 12/3-18 22:13 -


Kalle

Svar till Rolf.

Det är den troligaste anledningen men det är inte självklart. Igen, det går inte att helt avfärda möjligheten till liv på andra planeter utifrån bibeln.

Svara -   - 12/3-18 23:12 -


Marita

Människor påstår att dom sett utomjordingar. Jag tror att detta är demoner som visar sig för att vilseleda människor. Jag tror inte dom ljuger har säkerligen sett varelser. Precis som vi kristna kan se demoner !!

Svara -   - 13/3-18 09:30 -


Christer Åberg

Om man resonerar ungefär så att "eftersom Bibeln inget säger om att det finns liv på andra planeter så måste det finnas liv på andra planeter", då går man utöver vad skrivet är och har högre uppenbarelse än Bibeln. Vad brukar sånt kallas? Villolära!

Nu har Bibeln sagt i första versen att det endast finns en jord - inte flera jordar - alltså inga andra planeter med liv - så när ska vi börja att läsa innantill och acceptera som det står?

Svara -   - 13/3-18 09:46 -


AnnMarie

Allt som inte står skrivet är ju inte villolära.Jag påstår att bilar finns även om det inte står något i Bibeln om bilar.

Inte heller står det något i Bibeln om tex operationer.Men ändå genomgår vi dem ibland.Det står bara i Bibeln att Herren är din läkare ska vi då avvakta ifall vi får symtom på hjärtinfarkt och läser/tolkar allt bokstavligt.

Svara -   - 13/3-18 10:21 -


J.J.

Bibeln ger oss inget skäl att tro att det finns liv, speciellt inte något "moraliskt liv" på ngn annan plats än jorden.

Det finns ett mycket enkelt sätt att veta att det bara finns liv här på jorden, vi tittar efter vad Gud själv säger om saken.

I 1 Mosebok ser vi att Gud skapade jorden före Han skapade solen, månen och stjärnorna (dvs universum).

Det finns mycket onaturligt och konstigt som sker men det finns ingen anledning att tillskriva dessa till UFO:n eller rymdvarelser. Ska man tillskriva det till något så är det andar, och mest säkerligen demoniska i sitt ursprung.

Då är det heller inte särskilt konstigt att RKK erkänner utomjordingar som bröder. (Återigen RKK kyrkan har ett helt annat släktskap än oss kristna... de är inte syskon.)

Antikrist (ledare för de fallna änglarna) som skökan (katolska kyrkan) banar allt mer väg för kommer säkerligen göra sådana under och tecken att många tror att det rör sig om en högintelligent utomjordisk livsform, då denne vill låta folket tro att han är Gud. Det folket i så fall antar är utomjordingar är då den onde själv med sina fallna änglar.

Det finns mycket mer osynligt än vi ser och förstår. Den som inte förstått det har ej studerat ordentligt vad Bibeln säger. Gud är i sin essens Ande.

Vi riktar inte blicken mot det synliga utan mot det osynliga. Ty det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt. 2 Kor 4:18

Svara -   - 13/3-18 11:26 -


Nisse

Svar till AnnMarie.

Annars kan man göra som Amish och avstå från att använda bilar och elektricitet med motiveringen att sådant inte finns i Bibeln ;-)

Svara -   - 13/3-18 11:53 -


AnnMarie

Nisse

😀😁

Svara -   - 13/3-18 13:06 -


Leif Svensson

Ja Christer jag önskar att det var så som du beskriver.innerligt.....men tyvärr det finns saker vi inte kan förklara.Jag är lessen.vill inte förvilla någon ifrån Jesus Kristus vår frälsare.

Tyvärr finns det tecken på....att det finns "saker" på planeten Mars, vår Måne också.astereoiden Ceres,planeten Pluto. Google,s Mars karta visar på anormolys..

bla ett torn 3 km högt på södra halvklotet nästan vid Mars sydpol.Också på andra ställen.Det ser ut att ha funnits ett sorts liv där för många miljoner år sedan.Det visar också vissa av de foton de sk mars-rovers som skickats dit.Vi har bla det sk facet och pyramid liknande former där.Ser att vissa menar att de sk "fallna Änglarna" hade planeten Mars som bas i urtiden.

enligt den amerikanske forskaren och plasmafysikern G Branderburg ser det ut som Mars förstördes i ett sorts atomkrig för 100-tals miljoner år sedan.Det finns enormt höga halter av radioaktiva isotoper bla Xenon på ytan och i den tunna atmosfären.De hav som fanns där i urtid försvann samt biosfären och den ev "fallna änglarnas" cilivisation.

Som sagt amerikanerna byggde ingen månbas,sista Apollofärden var på 70-talet.Niel Armstrong och Buzz Aldrin de första astronaterna på månen såg saker som de också rapporterade på en särskild kanal till rymdkontrollen i Houston.Bla rapporterade de om föremål som stod parkerade i kratrar och följde deras förehavanden.Man såg också torn,märkliga byggnader på månens baksida.även andra astronauter har rappoirterat om samma sak.

Den amerikanske forskaren Robert Morningstar menar att det ser ut som om någon redan är på Månen;Robert Morningstrar:Who is minding the Moon(you tube)

G. Brandenburg:(Mars was destroyed in acient times)(you tube)

Vi vet att Jesus Kristus är större än allt detta ! Kanske har allt detta också att göra med vad som ska ske i avslutningstider när Lucifer o de fallna änglarna gör ett försök att ta makt och förvilla människorna..........

Svara -   - 14/3-18 22:24 -


Leif Svensson

Robert Morningstar:Who is minding the moon:https://www.youtube.com/watch?v=hkF9LLNW6lc

Dr John Brandenburg:Mars was destroyed:https://www.youtube.com/watch?v=zd6xa5VivaEhttps://www.youtube.com/watch?v=zd6xa5VivaE

https://www.youtube.com/watch?v=XJVVvFvzlV4

Glöm inte Jesus Kristus är större än allt detta !  Den levande Guden

Svara -   - 14/3-18 22:57 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Sångkväll i Sunne med Lindbergarna

Sångkväll med Lindbergarna och Lennart Larsson i Sunne Missionskyrka.

0

Läs allt!


De falska religionerna islam och katolska kyrkan

Den muslimska versionen av katolska Maria, med verser från Koranen, i den italienska staden Siena.

När jag publicerade bloggposten Jesus i koranen och citerade från koranen så slog det mig hur likt katolska kyrkans syn på Maria som koranen har.

0

Läs allt!


Stefan och Maria Hallman hos Filip och Fredrik

Paret Hallmans hos Filip & Fredrik. Det är inte lätt att medverka i profana tv-program eftersom många gånger går det bara ut på att klämma åt de kristna. 

3

Läs allt!


Regeringen vill ha barnäktenskap och månggifte

Barnäktensksp

De borgerliga partierna och Sverigedemokraterna gick under onsdagen emot de rödgröna partierna som ville ha barnäktenskap och månggifte. 

14

Läs allt!


Turkiska röster ropar efter en islamisk armé för att attackera Israel

Av Mikael Walfridsson 

Soldat Mellanöstern

Precis efter sommarlovet skrev jag, att i tiden framöver, kanske det inte kommer att vara samma intensitet på skrivandet som det har varit tidigare - om det inte händer något särskilt ute i världen som kräver vår uppmärksamhet.

11

Läs allt!


Allahs namn är förfalskat i koranöversättningar

Studio Apg29 - Allahs namn är förfalskat i koranöversättningar - Christer Åberg talar och undervisar och sjunger. 

1

Läs allt!


Annons


Studio Apg29 - Allah är inte Gud - Christer Åberg undervisar

Bibeln är tydlig. Det är Herren som är Gud. Ingenstans i Bibeln står det att det skulle vara Allah som är Gud.

28

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 12, lördag 24 mars 2018 kl. 18:52

Jesus söker: Gabriel, Rafael!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Nenne live 20 mars

Live från Studio Apg29 med Nenne Lindberg, Siwert Lindberg och Håkan Bertilsson.

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Israeliska läkare har uppfunnit ögondroppar som kan ersätta glasögon

Ögonläkare i Jerusalem har utvecklat ögondroppar som reparerar hornhinnorna och korrigerar synfel.

32

Läs allt!


New Age slutmål

Av Holger Nilsson 

New Age slutmål - Holger Nilsson

En andlig förförelse utan motstycke drar över världen, som samlingsnamn för denna används beteckningen New Age.

3

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 391 892 648 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 397 bloggartiklar, 80 449 kommentarer och 53 937 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp