1 104 online! | Sidvisningar idag: 84 984 | Igår: 244 364 |

www.apg29.nu


Trump och Putin bygger judarnas tempel?

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1479151840-sanhedrin.jpg

Bild: breakingisraelnews.com. 

Det judiska rådet (Sanhedrin) har bett Donald Trump och Vladimir Putin om hjälp att bygga det tredje templet i Jerusalem.

Detta borde varningsklockorna ringa hos varje troende. Vi vet att Antikrist kommer att tillåta judarna bygga sitt tredje tempel i Jerusalem.

När templet är klart 3,5 år senare kommer Antikrist sätta sig i templet och utropa sig själv till Gud (2 Tess 2:4).

Putins bön 

När Putin bad  vid Västra muren (Klagomuren) i Jerusalem vid ett besök där 2012 förklarade en man för honom betydelsen av Tempelberget och det judiska templet. Putin svarade: "Det är precis anledningen till att jag kom hit - Att be för templet som ska byggas igen".

Efter det skrev Sanhedrin till Putin och påminde honom om detta, och nu har de skrivit igen till honom och till den tillträdande amerikanske presidenten Donald Trump och bett dem hjälpa till i tempelbygget.

Gog och Magog-kriget 

Det märkliga är att både Trump och Putin är Israelvänner. Att någon stöttar Israel är naturligtvis bra, men vi som kan Bibeln ringer varningsklockorna i vårt inre.

Vi har läst att storfursten över Rosh (Ryssland, Hes 38:3) kommer att anfalla Israel i Gog och Magog-kriget. Den tiden som det ska ske är nu väldigt nära.

Antikrist - en Israelvän

Trump är en Israelvän och vi vet att Antikrist till en början kommer att vara en Israelvän. Nu tror jag inte att Trump är Antikrist, men varningsklockan ringer då han får förfrågan att bygga det tredje templet.

Mina vänner, vi lever i den sista tiden. Ta emot Jesus idag innan det är försent.


Källa: 

Sanhedrin Asks Putin and Trump to Build Third Temple in Jerusalem - Breaking Israel News

Läs också: 

Är Donald Trump Antikrist?

Denna artikel kom till via tips.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg måndag 14 november 2016 20:59 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


61 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Bertil Rosenius

Nu gäller det att hänga med!

Denna uppgift är så intressant, att man funderar på sanningshalten. Är den sann (vilket ligger helt i linje med ändetidens scenario) är det verkligen "Breaking News"!

Vaknar man inte inför att judarna fått sitt land och att vi kommit så nära, avs templet, eller i vart fall en möjlighet för offer på tempelplatsen... då lär man aldrig vakna!

Svara -   - 15/11-16 07:49 -


Johan

Dan 9:27, tyder på att det är en person (och inte två) som kommer att ha makten att sluta det förbund med Israel, som troligtvis krävs, för att det ska vara möjligt för dem att bygga det 3:e templet, tror jag.

Fast det är klart! Om Israel lyckas bygga templet innan, så är det en möjlig och trolig orsak till Gog och Magog-kriget.

Hur som helst, så tror jag inte ett ögonblick, på att Trump skulle vara Antikrist.

Tycker det börjar att bli lite tjatigt med denna spekulation, som oftast ej söker sin grund i vad bibelordet har att säga om den laglöse (=Antikrist).

Kom ihåg att hittills har alla beskyllningar angående vem Antikrist är (och det är väldigt många), varit fel!

Svara -   - 15/11-16 08:34 -


Lars Enarson

Ja detta är oerhört intressant. Nu är vi väldigt nära.

Gud är historiens Gud och det är han som ligger bakom detta. Någon form av tillbedjan till Gud kommer att upprättas på Tempelplatsen vilket antikrist kommer att stoppa.

Det är alltså INTE antikrist sm kommer att bygga ett eventuellt Tempel. TVÄRTOM!

Koresh som hjälpte till att bygga upp det Andra Templet var inte en gudfruktig man. Men det står om honom:

"Så säger Herren till sin smorde, till Koresh vars högra hand jag har fattat för att slå ner folken framför honom, lossa bältet från kungars höfter och öppna dörrar för honom så att inga portar mer är stängda: Jag ska gå framför dig och jämna ut höjderna. Jag ska krossa kopparportarna och knäcka järnbommarna. Jag ska ge dig skatter som är dolda i mörkret och hemliga rikedomar, för att du ska inse att jag är Herren som kallar dig vid ditt namn, jag är Israels Gud. För min tjänare Jakobs skull, för Israels skull, min utvalde, kallade jag dig vid namn. Jag gav dig ett ärenamn, fastän du inte kände mig." Jes 45:1-4

Gud kallar Koresh som inte kände honom för "sin smorde" och gav honom ett ärenamn. Donald Trumps namn betyder "Världshärskare i triumf och seger". Gud lovade Koresh "skatter som är dolda i mörkret och hemliga rikedomar" för Israels skull. Trump är inte beroende av Wall Street och den internationella maffian.

Antikrist är rasande över detta som nu sker och väntar i skuggorna. Det kommer att bli motstånd och antikrist kommer att utnyttja detta för att sluta en falsk fred med Israel. Men Guds vilja och plan kommer att gå i fullbordan. VI MÅSTE LÄSA DET PROFETISKA ORDET NU OCH INTE BARA VAD ANDRA SÄGER OM DET PROFETISKA ORDET!

Svara -   - 15/11-16 10:11 -


Lars Enarson

Jag tror att detta nya bibliska år 5777, vilket är jubelåret efter Jerusalems befrielse 1967 och två jubelår efter Balfour deklarationen, kommer att bli ett mycket speciellt år av genombrott för Israel. Natten som gick syntes den största fullmånen på himlavalvet sedan 1948. Den lyste klarare än någonsin sedan dess. Månen är en symbol på Israel.

Gud gör precis vad han vill. Han kommer att göra narr av antikrist. Ps 2:4-6

"Hela jorden ska frukta Herren, alla som bor i världen ska bäva för honom, för han sade och det blev till, han befallde och det stod där. Herren gör hednafolkens planer om intet, han gäckar folkens tankar. Men Herrens plan består för evigt, hans hjärtas tankar från släkte till släkte." Ps 33:8-11

Låt oss se till att ha allt rätt ställt med Gud och inte frukta för antikrist.

"Var inte rädda för dem som dödar kroppen men inte kan döda själen. Frukta i stället honom som kan fördärva både själ och kropp i Gehenna. Säljs inte två sparvar för ett kopparmynt? Ändå faller inte en enda av dem till marken utan er Far. Och på er är till och med alla hårstrån räknade. Var alltså inte rädda. Ni är mer värda än många sparvar." Matt 10:28-31

Svara -   - 15/11-16 10:21 -


AnnMarie

Lars Enarsson

Bra att du tar upp detta att vi ska ha det rätt ställt med Gud och inte frukta för antikrist.

"Var inte rädda för dem som dödar kroppen men inte kan döda själen..... Matt 10:28-31. Det är många som behöver förstår det för de är inte beredda på detta utan väntar på ett (hemligt)uppryckande vilket då kan leda till både chock och besvikelse.

Svara -   - 15/11-16 10:51 -


Martin Hallén

Tro ni på fullt allvar på allt som publiceras?

Svara -   - 15/11-16 11:02 -


Peter Hall

Svar till Lars Enarson.

"Någon form av tillbedjan till Gud kommer att upprättas på Tempelplatsen..."

Mådä, där har redan an annan gud satt sig, i det som skulle vara JHVH´s tempel, men visar sig vara en grandios moské. Så tillbedjan finns där redan sedan slutet på 600-talet. Judarna är dock inte välkomna dit. Den som dristar sig riva Klippmoskéen och Al Aqsa moskéen leker med elden. Det kommer att kunna tända den stubin som leder till den stundande striden enl. Upp.20:8

Varför skulle Gud ha behag till blodsoffer när han tager sin boning på Tempelberget? Jesus har ju en gång för alla gått in i det allra heligaste, inte med bockars och tjurars blod, utan med sitt eget blod till en evig försoning för våra synder.

Är det inte med våra goda gärningar vi skall hedra Gud? När allt är upprättat igen, så skall ju Gud bli allt i alla. 1Kor.15:28

Det står visserligen, att var gryta i Jerusalem och Juda, skall vara helgad åt HERREN Sebaot, så att var och en som vill offra kan komma och taga en sådan och koka i den. Sak.14:21

Det låter mer som en årlig tillställning, den som Skriften kallar lövhyddohögtid, som folken skall glädja sig åt, när de visar uppskattning och vördnad inför JHVH.

Svara -   - 15/11-16 11:53 -


Bertil Rosenius

Innan ett tempel byggs, måste ett avtal till. Vi vet inte säkert vad för slag. Men vi vet av historien, att innan templet restaurerades gjordes offeraltaret i ordning, offret återupptogs, därefter tog man tag i templet.

Offret skall upphöra mitt i vedermödan, när antikrist visar sitt "sanna" jag.

Därför blir detta så intressant!

Altaret finns redan, men är inte på plats. Avtalet om ett tempelbygge, öppnar dörren för offrandet - innan templet är klart. Det är alltså så oerhört nära till återinförandet av offret - eg bara ett avtal avs templet och tempelplatsen.

När offret börjar, börjar de sju årens nedräkning.

Svara -   - 15/11-16 11:58 -


Emiratus

Svar till Bertil Rosenius.

Bertil,

Donald Trump är ju i byggbranschen, så han kan nog det där med avtal....tror du inte det?

Svara -   - 15/11-16 12:17 -


S

Svar till Emiratus.

Donald Trump är ju i byggbranschen

Hahaha!! Ja, samt kan han förhandla omkull såväl jude som muslim!?

Svara -   - 15/11-16 13:00 -


Bertil Rosenius

Svar till Emiratus.

Kan ligga mer allvar än vi anar i detta.

Vare sig Trump eller Putin tror jag är ngn antikrist. Men båda kan bli redskap i hans mission. Putin som militärstrateg och Trump som finansman.

Svara -   - 15/11-16 13:12 -


nils

Svar till Lars Enarson.

Lars Enarson,hur ser du som Bibelkunnig på varifrån den bibliska A-krist kommer från?

Som jag läser Dan.8 och kap.11 är det från Syrien dvs.en Arab,där Antiokus IV Epifanes är hans förebild

De gamla Bibellärda sade också att det är från Syrien han kommer,som konungen från Nordlandet.

Svara -   - 15/11-16 15:46 -


LEif Svensson

såg också dessa uppgifter från sajten Israeli news: varningsklockorna ringer förståss om detta stämmer https://www.youtube.com/watch?v=BdDgXyK6A6o

Svara -   - 15/11-16 18:43 -


Lars Enarson

Svar till nils.

Broder, tack för frågan!

Det är utan tvekan så att Antiokus Epifanes är den främste förebilden vi har i Skriften på antikrist. Både vår Mästare och Paulus framhåller detta. Därför är det viktigt att studera honom. Hans Nordrike omfattade också en del av Turkiet. Jag tror han kommer att vara en väldigt högmodig humanist och rebell som hatar Guds bud. Till slut kommer han att upphöja sig själv och människan till Gud. Han kommer att hata Israel och det judiska folket. Men precis som många judar höll med Antiokus Epifanes så kommer många judar i ändens tid att också hålla med antikrist. Det finns en judisk högtid som Jesus också firade (Joh 10:22-23) som heter Tempelinvigningens högtid som handlar just om striden mot Antiokus Epifanes. Den är mycket profetisk för ändens tid och slutkonflikten med antikrist.

Svara -   - 15/11-16 19:27 -


Nina😄

Svar till Lars Enarson.

Hej Lars

Nu måste jag svara dig här Du träffade min lillebror i somras och hälsade till mig tack för den hälsningen Du bad Crille att hälsa att jag skulle gå in på någon sida för att hålla kontakt och va med i bön för Israel

Förstod mig inte riktigt på sidan och hur jag skulle gå in

Vill du förklara så jag kan vara uppdaterad och vi kan vara med i bön för Israel

Herrens beskydd broder i Herren

Svara -   - 15/11-16 20:00 -


Emiratus

Svar till Lars Enarson.

Käre Lars,

Det börjar bli lite svårtolkat för mig nu.

Kan du utveckla lite mer vad du menar med att den här snubben kommer att hata det judiska folket och många judar kommer att hålla med honom???

...och högmodig humanist. Det börjar lukta rik politiker...

Svara -   - 15/11-16 21:48 -


Lars Enarson

Svar till Nina😄.

Gå till http://jerusalemsmurar.us7.list-manage1.com/subscribe?u=d25319445b557402e5432ea00&id=6aed3f0ee5

Svara -   - 16/11-16 04:44 -


Lars Enarson

Svar till Emiratus.

"Kan du utveckla lite mer vad du menar med att den här snubben kommer att hata det judiska folket och många judar kommer att hålla med honom???"

Ja det kan verka lite konstigt men så är det. Kanske det är lättare att förstå genom att säga så här: "Han kommer att hata allt judiskt och många judar kommer att hålla med honom."

Studera vad som hände bland judarna under Antioukus Epifanes och vad som händer idag bland vänsterradikala judar i Israel och i USA typ J-Street. Israels värsta kritiker och fiender idag är ofta judar. Hitler sa på sin tid: "Judar hör till mina bästa soldater." Inget är nytt under solen.

Svara -   - 16/11-16 04:55 -


Leif Svensson

Som Israel-vän tar det alltid emot att skriva om något negativt om judarna,men vad är sanningen ? Be för dem,be för Israel också.

Så här säger Pastor John Torell:om denna folkgrupp i USA... ""För att läsaren ska få en god inblick i den förvirring som rådde mellan olika judiska grupper i världen vid upptakten till judeförföljelsen i Tyskland och Amerika, bör vi förstå att de, liksom andra människor tänker på samma saker eller har samma åsikter. De är lika olika som andra människor. Ca 95 % av amerikanerna har inget intresse för utrikespolitik eller någon politik över huvudtaget. De är mer intresserade av sitt arbete och framtiden för barnen. Precis som andra religioner i USA har judarna olika trossystem. Några är mycket fromma och tror på det Gamla Testamentet med dess profetior. Andra är sekulära som inte har uppfattat vad tron på Abraham innebär medan en och annan går i synagogan ibland. Sedan finns det ateistiska judar som inte tror på Gud alls, utan har "judiskheten" som religion. Det finns även en hård kärna av kabbalister, vilka kan betecknas som satanister eftersom de dyrkar Lucifer = Satan.""

John S Torell https://www.youtube.com/watch?v=t_OZE9y2BZY

Svara -   - 16/11-16 07:16 -


UK 52 ,

aateruppbygga templet. skall man som kristen skratta eller graata? vi har ju redan det Sanna,Eviga templet,som aateruppbyggdes efter 3 dagar. Stackars Judaister,ska dom paa nytt boerja slakta bockar och tjurar, som OMOEJLIGT kan fraelsa.

Svara -   - 16/11-16 08:41 -


UK 52 ,

som kristen vill man ju helst tolka 'templet' med en maenniskas 'hjaerta och sinne', och bedja om att det skall bli alltmer Gudstillvaent.

Svara -   - 16/11-16 08:45 -


AnmMarie

Leif Svensson

Nu är du inne på en mycket känslig fråga som de alla Israel vänner(inte du och jag)inte vill prata om har jag förstått. Blir nog inga fler kommentarer om detta tror jag.

Svara -   - 16/11-16 09:37 -


Lars Enarson

Svar till Leif Svensson.

Du säger att du är israelvän. Då bör du definitivt se till att inte ha något med John S Torell och hans undervisning att göra. Han är en äkta antisemit i kristen skepnad som bl a gjort sig känd för att saluföra Sions vises protokoll som biblisk sanning. En fullständigt förvillad människa.

Detta demoniska falsarium har avslöjats i flera långa rättegångar. Det var Tsarrysslands ursäkt för att förfölja och döda judarna, Hitlers ideologiska grund för Förintelsen och utgör motivation hos alla islamister idag att utplåna inte bara Israel utan alla judar. Ett renodlat satans verk som förför även somliga kristna som inte kan Bibeln genom att man plockar ut passande verser här och där. VARNING FÖR MINERAT OMRÅDE!!!

Svara -   - 16/11-16 10:42 -


AnnMarie

Lars Enarsson

Tack för att du förklarade!

Man kan ju bli lite misstänksam då ingen vill svara eller vidröra detta.

Minns bara att Kjell Sjöberg var inblandad och att folk blev hotade till livet i det som skrevs om detta för många år sedan. Läste också en länk i en annan post på denna sida och såg vilken härva det var och sånt som brukar hända då man vill tysta ner saker.

Menar man (Torell mfl) alltså att detta ursprungligen är från Bibeln med borttagna kapitel/verser ur någon biblisk bok?

Svara -   - 16/11-16 11:11 -


Lars Enarson

Svar till AnnMarie.

Torell menar inte att Sions Vises protokoll har sitt ursprung i Bibeln men han ger bibliskt stöd för falsariet genom att använda hopplockade bibelverser här och där mot det judiska folket. Det finns ju också en lång tradition inom kyrkan att dra ifrån på detta område: att judar är djävulens barn utifrån Joh 8:44 etc. Tyvärr är det alltför många som har svårt att värja sig mot hans påhopp. Det finns en hel del sanning i det Torell förkunnar men det är inte HELA sanningen. Det är oerhört viktigt idag att vi läser HELA Bibeln, från 1 Mos till Upp, för att få en korrekt helhetsbild och inte bara lyssnar till predikanter som plockar ut vissa verser för att bevisa sina läror. "SUMMAN av ditt ord är sanning." Ps 119:160 "HELA Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, tillrättavisning, upprättelse och fostran i rättfärdighet." 2 Tim 3:16 VI MÅSTE LÄSA HELA BIBELN OM VI SKA KOMMA FRAM TILL SANNINGEN.

Svara -   - 16/11-16 12:50 -


AnmMarie

Lars Enarson

Tack för svar.

Ja visst behöver man läsa Bibeln i sin helhet så man får summan men ibland blir det ändå lite svårt att förstå tycker jag.

Svara -   - 16/11-16 15:03 -


Gerdt Malm

Bara en kommentar : En otrolig intressant sak är att finna i Daniels bok kapitel 9 vers 27. Vad jag har hört från en mycket bra pastor i USA ; Irwin Baxter , är att man räknar ner de SJU ÅREN från när ett förbund skrivs under mellan israeler och palestiner: ETT FREDSFÖRBUND. EN MYCKET INTRESSANT TANKE.

Svara -   - 16/11-16 18:18 -


Leif Svensson

Jesus Kristus tillrättavisade de högsta fariseerna vid Templet:https://www.youtube.com/watch?v=mD--lHALcm0

Jesus Kristus är det sanna templet och de som bekänner honom och tagit emot frälsningen och nåden vid korsets stam de sanna byggstenarna i detta.(rent bildligt.

Kan Templet(fysiskt) byggas upp igen utan att det är Jesus Kristus som sitter på tronen där ??? Sätter människan något annat där då blir det fel ! eller hur ?

Svara -   - 16/11-16 18:36 -


Gerdt Malm

Här är en intressant uppgift för alla och envar:Läs Joachim Hagopian från hans artikel - President Trump: The antiglobalist USA champion or just another con man riding a trojan horse? Där får vi veta att OBAMA JUST UNDERTECKNAT EN EXEKUTIV ORDER ATT GENOMDRIVA EN GLOBAL VACCINATION PÅ VARJE MÄNNISKA PÅ JORDEN. (Along with proposed microchips) Nu får vi se vad Donald Trump tänker göra åt saken . Obama arbetar intensivt till sin sista dag som president. Skrämmande framtid som just är runt hörnet!

Svara -   - 16/11-16 19:44 -


Erik S

Svar till Gerdt Malm.

Jadå, detta ligger helt i linje med uppgifter för ett par dar sen, att 2017 skall alla amerikaner få ett chip insatt i handen. Detta möjliggör sekundsnabba ID-kontroller, kontroll av transaktioner/ekonomi, samt koll av matåtgång/behov av mat. Vidare hälso och medicinsk status. Kredit kort blir då i stort sett överflödiga. Skrämmande, jag det är nog det mildaste. Som tur var, försvann H Clinton in i "dimmorna"(förhoppningsvis) annars hade Obamas vansinniga politik fortsatt. Vi får bedja att Herren håller sin hand över både USA och Israel-oss med naturligtvis.

Svara -   - 16/11-16 20:03 -


Leif Svensson

Var det någon som tittade på TV 4 MORGON TV i Måndags.? Två st unga data-chip ingenjörer hade bjudits in som talade om de oerhörda möjligheterna som data-cyber teknik erbjöd samt hur banbrytande RFID chippet kan bli om det appliceras på människan inom snart som det lät.De arbetar med detta !!!.De talade teknikens lov och allt skall scannas i nära framtid även människan allt ifrån köp o sälj i handel till att öppna dörrar och få lov till inträde på flyg och sjukhus.och vård, Sverige är ledande inom detta även att skapa digitala pengar(se Riksbankens idag på nyheter) och att avskaffa kontanterna. Förstår vi egentligen hur fruktansvärt framtiden blir som elitglobalisterna vill skapa ?? ingen protesterar inga partier !! förstår ni vilken makt de har ??? Vilka är elitglobalisterna ?? Vad är deras mål ?? Väntar de på den sanne Jesus Kristus ? Nej de vill skapa något annat ! the beast system

Svara -   - 16/11-16 20:19 -


Jan Lennart

I denna artikel från 2008 hävdas att Lars Enarsson, som kommenterar i denna blogg, är en falsk profet:

http://www.eaec-se.org/articles/Johansen/Lars-Enarson-Falsk-Profet.htm

Svara -   - 16/11-16 21:24 -


Thomas P

Svar till Leif Svensson.

Vad är den slutgiltliga agendan? Chippa människan enligt Aaron Russo som fick svaret från oligarken Rockefeller: https://www.youtube.com/watch?v=h091kMDXvDA

Svara -   - 16/11-16 21:25 -


Jan Lennart

Kjell Sjöberg fann ut att tänkesättet i Kabbalan och Protokollen var ett och samma. Detta efter att ha studerat böcker av Gershom Scholem, professor i judisk mysticism:

http://www.eaec-se.org/articles/Torell/Judarnas-Kabbala.htm

Svara -   - 16/11-16 21:28 -


Thomas P

Svar till Lars Enarson.

VI MÅSTE LÄSA HELA BIBELN OM VI SKA KOMMA FRAM TILL SANNINGEN.
Är det inte viktigare att vi är andedöpta och visar upp rätt sorts frukt? Jämfört att gå in i teologiska termer där Helige Anden är frånvarande - vilken är ordet som talar till dig genom Bibelns texter?

En teolog, tillika karriärist som sionist, är för mig en märkligt frukt, och jag ställer mig frågan om Kristus i dig gett dig denna kallelse?

Svara -   - 16/11-16 21:32 -


Emiratus

Svar till Jan Lennart.

Jan Lennart

Vad är det egentligen du försöker vill förmedla med den artikeln?

Svara -   - 16/11-16 23:40 -


AnnMarie

Jan Lennart

Kjell Sjöberg fann ut att tänkesättet i Kabbalan och Protokollen var ett och samma..... Var det därför det blev så hotfullt menar du eller...?

Märkligt är detta i alla fall och jag frågar som Emiratus vad är det du vill förmedla egentligen?

Vad är det du och Thomas P med flera har förstått som inte vi andra fattar?

Så långt jag förstått då jag läst Bibeln och med Sven Reichmanns hjälp (genom hans böcker och muntlig undervisning) så innebär judarnas frälsning och framtida prästerskap en välsignelse och frälsning även för övrigt folk även dem som inte kanske i dagsläget är frälsta utan blir det då även deras ögon öppnas och de ser vem Jesus är (precis som judarna)

(men jag kanske har fel och tror för mycket på detta)

Svara -   - 17/11-16 00:35 -


Cilia

Svar till Jan Lennart.

Oj, det var allvarligt, vilken villolärare!! Bra att veta!!

Svara -   - 17/11-16 01:41 -


Emiratus

Svar till Emiratus.

jan Lennart

Den här artikeln mot Lars Enarsson ser jag som rent förtal. Jag känner vare sig den som skrivit artikeln eller Enarsson, men jag har mycket svårt att se det goda med artikeln. Enarsson får väl läsa vad han vill. Han får läsa koranen, talmud och t.o.m. Aftonbladet hur mycket han vill....eller hur?

Svara -   - 17/11-16 09:01 -


Leif Svensson

Vill poängtera att jag är ingen anhängare eller följare av pastor E Torell eller eniac sajten.När jag tittar närmare på sajten finns det saker som påstås bla om israel som gör att mej upprörd !! Kom ihåg att frälsningen kommer ifrån judarna,Jesus var jude.Alla Lärjungarna var judar.De gick ut i världen med löftet om Jesus Kristus.Ordet i Bibeln har vi gemensamt med judarnas Toran (Gt) profetsior löftena om Messias.

Har följt o läst Lars Enarssons intressanta program här bla o på tuben om Israel. Det har varit mycket bra berättelser o innehåll och vackra bilder. Jag tror att Enarsson vill visa att det finns mycket gemensamt mellan judendom och Kristendom.Mycket vi ska vara tacksamma över att vi har gemensamt. Sedan så ser det ju ut som om ,läser vi Hesekiels profetior i GT 33-41 så ser det ju ut som om Templet i Jerusalem ska byggas upp rent fysiskt.?

Så när jag var ute och surfade på tuben och hittade detta vad pastor Torell påstår om den sk okulta kabbalismen var det inte meningen att detta skulle leda till nån sorts reklam för denne eller eniac sajten .och vad som där påstås om Enarsson.

Lars Enarsson vi ser fram emot fler intressanta program om Israel o vad som händer i Mellanöstern.

Svara -   - 17/11-16 11:17 -


Thomas P

Själv har jag väldigt svårt för den ytliga och ofta politiserade kyrkan. För mig är kristendom, att vara i Kristus, där Jesus är min bästa intima vän, förståelsen över vad Frälsaren Jesus gjorde på korset för just mig - det är ett hjärtas religion. Kan man inte påvisa det, eller uppvisa frukten av ett andedop i eld, där en brinnande passion existerar, då kommer följdfrågan; är man verkligen kristen, är man verkligen frälst, d v s kommer man undgå straffet att hamna i den brinnande sjön? "Och fåren ska Han ställa på sin högra sida och getterna på den vänstra." Mat 25:33 Vad är du? Ett får eller en get? Det räcker inte med att du tillhör någon specifik kyrka, deltager i kyrkliga cerenomier eller ritualer, har en teologisk utbildning, eller delar tanken om trosbekännelsen. En tro utan gärningar är en död tro. Den sanna kyrkan består av troende över hela världen, placerade i olika grupperingar, samfund, relationer. Det är en som en osynlig kropp av individer. När vi möts så kan vi på en gång känna en intim gemenskap genom vår käre Frälsares omsorg. Den intellektualiserade kristendomen, med bl a den nypåfunna sionismen, där varken känslor eller relationer får nåt vidare utrymme att sprida evangeliet, eller låter individen växa i lärljungaskap, är ett stort hot. Kyrkan har många gånger blivit en plats för teologisk diskussion, bl a denna som Lars Enarsson bedriver i och med sina sionistiska tankegångar. Detta splittrar den kristna gemenskapen och det är tveksamt att denna sionistiska teologin ens finner stöd i skrifterna. Faktum är att de som kunde argumentera för just sin sak, oftast fann en karrlär inom kyrkan, vilket verkar vara fallet med även Lars Enarsson m fl andra teologer. Flera av dessa teologer har inte denna intima personliga relationen med Jesus som man får när man är ute och jobbar på åkerfälten. Så istället för att söka enhet bakom Korset, och harmoni inom kyrkan, så bedriver dessa teologer som fått sådant stort utrymme inom kyrkan (bara att läsa på Dagen.se eller vissa "kristna" bloggar, DEBATTER ÖVER DOGMER, som har den effekten att den splittrar Jesu Kristus kropp. Bruden står inte redo. Vår uppgift är att stå redo, att tålmodigt invänta brudgummer med andefyllda lampor. Allt annat är fåfängligt tal som riskerar att just du kommer sållas till den vänstra sidan, tillsammans med getterna! Vi behöver fler arbetare ute på fälten, inte fler debatter eller ännu fler teologiska resonemang som bestjäl oss den tid och det engagemang vi borde lägga på produktivt skördearbete och den dyrbara frukt som Åkermannen tålmodigt väntar på att vi ska uppbringa.

Svara -   - 17/11-16 11:44 -


AnnMarie

Thomas P

På vilket sätt splittrar sionismen den kristna gemenskapen?

Handlar det om hur vi ser på frälsningen?

Jag har kanske fel men jag har uppfattat det som om sionister har en ljusare positiv bild av frälsningen,fler får än getter i slutändan (??)vilket jag tycker är hoppfullt.

Om det nu är något speciellt med judarna och deras framtida kall som prästerskap så måste det ju betyda något stort och inte bara några få får av hednakristna och judar.

(Kanske är det just där skillnaden ligger i vad vi tror om frälsningen och därför blir det så känsligt när ämnet kommer upp??)

Hur tror ni andra här??

Svara -   - 17/11-16 12:48 -


Jan Lennart

Svar till AnnMarie.

Sionister har inte stöd i nya förbundet.

Så kallad kristen sionism är inte så gammal och sammanfaller med judisk påverkan av kristna församlingar. Denna lära hör inte med till klassisk kristen tro. Den Treenige Guden är klippan, berget Sion, och inte en geografisk plats (Heb 12:22).

"I det nya förbundet är judar och hedningar förenade i samma Gudsfolk, olivträdet. Det rike som Kaanan syftade fram mot har kommit med Kristus, Guds rike. Bibeltrogna kristna välkomnar alla judar in i det sanna Gudsriket: Kyrkan, genom dörren: Kristus. Det är inte antisemitism. Det rike alla människor har rätt till är inte geografi: utan Ande och sanning, som Jesus säger i Joh. 4:23. Ni skall inte tillbedja på varken Gerissim eller Sion, utan sanna tillbedjare tillber, redan nu, i Ande och sanning. ”Ni HAR kommit till Sions berg”, som det står i Hebr. 12:22. Med hedningarnas inlemmande i det sanna Israel har ”Davids fallna boning” byggts upp (Se Apg. 15:13-19 jfr Amos 9:11-15). Att påstå att otroende judar har rätt till en jordplätt i Mellanöstern är lika legitimt som att säga att romerna (zigenarna) har rätt till Punjab i Indien eller danskarna har rätt till Skåne. Löftet om ett land gällde gamla förbundets folk. I NT FINNS INTE ETT ENDA ORD MED ETT LÖFTE OM ETT LAND. Men däremot ett löfte om Guds rike och det himmelska Jerusalem, för alla folk."

Se filmen "Marching to Zion", svensk text: http://henrymakow.com/2015/06/marching-to-zion-exposes.html

Svara -   - 17/11-16 20:30 -


AnmMarie

Bibel trogna kristna välkomnar alla judar in i det sanna Guds riket.

Ja naturligtvis men är inte det ok för sionister?

Har visserligen hört att en del kristna inte tycker man ska vittna och försöka få judar att bli frälsta för det sköter Gud om,dessutom tar de illa upp.Men så kan det väl inte vara?

Svara -   - 17/11-16 21:43 -


Tomas N

Jag har läst igenom en del på John Torells hemsida och det tycker jag alla borde våga göra för att sedan själv bedöma innehållet

Någon länkkade till "Marching to zion" som jag trekommenderar. Bla för att man får en god inblick i hur några olika judiska religiösa/kulturella grupper ser på tro,Jesus och även kristna.

Om det nu är så att Kabbalah är roten till mycket av new age ,Frimureri och t o m luciferianism ,så bör man ju förhålla sig till det.

Det nya förbundet gäller ju alla folk inkl. även judar ,men alltid genom Jesus.

Det förefaller även så att Frankister och falske messiasen Sabbathai zwei var föregångare till det som skulle bli illuminati-frimureriet och senare Rotshild dynastin som nu kontrollerar världen ekonomiskt i det fördolda för den som inte vill se.

Skrämmande detta med teorin att göra onda/smutsiga gärningar för att framkalla godhet på något uppochnedvänt sätt.

Som jag har sagt förut så är antisemitismstämpeln något som används för att tysta kritik och ett sekulärt/politiskt verktyg som egentligen inte kan tas in i trosdiskussioner.

Självklart så finns det även en risk att hamna i ett riktigt antisemitiskt spår som muslimer gör. Hitler gjorde också det,men min bedömning är att det också fanns en vilja uppifrån att detta skulle ske så att judarna kunde med tvång och hot till nybyggarlandet i Palestina

Hjärtefrågan i Bibeln och skiljelinjen för vad som är sant i denna fråga är ju vad som hände i Jesus mission och uppdrag. Togs riket bort från etniska judar enligt Matt 23 och vad gäller det som står i Jesaja och det andra profetböckerna om Israel.

Är det 2 olika förbund nu eller har Jesus upprättat ett nytt förbund för alla? Jag tror ju att Israel i GT menas Guds folk idag dvs den sanna församlingen som blir emottagen om slutet skulle vara idag. Det skulle hjälpa tvetydiga förhoppningar om vad som menas med "Hela Israel skall bli frälst.

Att läsa profetiorna om Israel i GT som om Jesus inte har kommit lämnar en kluven och sätter sin förhoppning till fel saker.

Man måste också kunna älska judar och Israel och be för dem och ha en nådens hållning till dem. Viktigt också att ha en stor kärlek och respekt för Guds verk i den gamla tiden och det de hjältarna gjorde i gamla förbundet.

Det är fullt av röster som vill skrämma och hota om t ex sion vises protokoll,men jag tror på att hålla bara en enda sak helig och det är Gud och hans förbund och befallningar. Allting annat är upp till bedömning efter vad som är sant och vilken frukt som saker bär. I dessa tider behöver man hålla sig vaken i vad som sker. Se upp så ingen bedrar er är ju Jesus uppmaning till oss

Svara -   - 17/11-16 21:48 -


Leif Svensson

Svar till Jan Lennart.

Judarna och de andra som bor i Israel måste väl ha rätt att kunna bo på denna lilla landplätt inom säkra och erkända gränser.Även om de av vissa kallas för sionister ! Jag vägrar att anta israelhatarnas ensidiga trumpetande och många gånger deras ensidiga ståndtagande som gynnar den islamistiska facsismen som Hezbolla o de iranska mullorna förmedlar !!!

Länge leve Israel ! Gud YHWH bewvare Israel ! Kom ihåg Hesekiel 33-41 glöm ej !

Svara -   - 17/11-16 22:58 -


AnnMarie

Tomas N

Ja kanske är det så att antsemitismstämpeln används till att tysta kritik(ungefär som ifrågasättandet om massinvandring kallas rasism)

Hur som helst så är det uppenbarligen känsligt och lite tabu att diskutera detta har jag förstått.

Svara -   - 17/11-16 23:22 -


AnnMarie

Tomas N

"Det är fullt av röster som vill skrämma och hota om tex sion vises protokoll"

Ja det är det och jag undrar varför??

Svara -   - 17/11-16 23:28 -


Lars Enarson

Svar till Thomas P.

Hej Thomas! Du verkar vara en ärlig person som handlar enligt din övertygelse. Jag uppskattar det. Må Herren välsigna dig i din evangelisttjänst! Vi är alla kallade att vittna och vinna människor för Gud. Men det finns också andra tjänster i församlingen än evangelistens. De behövs också. Om du vandrar med Gud kommer han att öppna dina ögon att se lite mer än du gör nu. På mitt påstående: "VI MÅSTE LÄSA HELA BIBELN OM VI SKA KOMMA FRAM TILL SANNINGEN" svarar du: "Är det inte viktigare att vi är andedöpta och visar upp rätt slags frukt." Käre vän, man kan inte ställa dessa två saker mot varandra. De hör ihop. Du kan enligt Guds Ord inte ha det ena utan det andra. "HELA Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, tillrättavisning, upprättelse och fostran i rättfärdighet, så att gudsmänniskan blir fullt färdig, väl rustad för varje god gärning." 2 Tim 3:16-17 Gud välsigne dig!

Svara -   - 18/11-16 10:55 -


Lars Enarson

Svar till Tomas N.

"Togs riket bort från etniska judar enligt Matt 23 och vad gäller det som står i Jesaja och det andra profetböckerna om Israel." Käre vän, riket togs inte bort från etniska judar enligt Matt 23. Det står tydligt i Matt 21:43-46 vilka riket togs ifrån. Ja Jesaja, Jeremia och de andra profeterna hade väldigt hårda ord att säga om Israel. Men profeternas budskap slutar ALLTID positivt om Israel. Man måste läsa HELA Bibeln för att komma fram till sanningen. Övervinnarna sjunger Mose och Lammets sång enligt Upp 15. Mose sång handlar om en sträng dom över det judiska folket. Men den slutar med upprättelse och frälsning för dem. Läs HELA Bibeln för att få hela sanningen! Läs inte bara vissa delar.

Svara -   - 18/11-16 11:12 -


Lars Enarson

Svar till Tomas N.

"Togs riket bort från etniska judar enligt Matt 23 och vad gäller det som står i Jesaja och det andra profetböckerna om Israel." Käre vän, riket togs inte bort från etniska judar enligt Matt 23. Det står tydligt i Matt 21:43-46 vilka riket togs ifrån. Ja Jesaja, Jeremia och de andra profeterna hade väldigt hårda ord att säga om Israel. Men profeternas budskap slutar ALLTID positivt om Israel. Man måste läsa HELA Bibeln för att komma fram till sanningen. Övervinnarna sjunger Mose och Lammets sång enligt Upp 15. Mose sång handlar om en sträng dom över det judiska folket. Men den slutar med upprättelse och frälsning för dem. Läs HELA Bibeln för att få hela sanningen! Läs inte bara vissa delar.

Svara -   - 18/11-16 11:12 -


Lars Enarson

Svar till Tomas N.

"Togs riket bort från etniska judar enligt Matt 23 och vad gäller det som står i Jesaja och det andra profetböckerna om Israel." Käre vän, riket togs inte bort från etniska judar enligt Matt 23. Det står tydligt i Matt 21:43-46 vilka riket togs ifrån. Ja Jesaja, Jeremia och de andra profeterna hade väldigt hårda ord att säga om Israel. Men profeternas budskap slutar ALLTID positivt om Israel. Man måste läsa HELA Bibeln för att komma fram till sanningen. Övervinnarna sjunger Mose och Lammets sång enligt Upp 15. Mose sång handlar om en sträng dom över det judiska folket. Men den slutar med upprättelse och frälsning för dem. Läs HELA Bibeln för att få hela sanningen! Läs inte bara vissa delar.

Svara -   - 18/11-16 11:12 -


Lars Enarson

Svar till Tomas N.

"Togs riket bort från etniska judar enligt Matt 23 och vad gäller det som står i Jesaja och det andra profetböckerna om Israel." Käre vän, riket togs inte bort från etniska judar enligt Matt 23. Det står tydligt i Matt 21:43-46 vilka riket togs ifrån. Ja Jesaja, Jeremia och de andra profeterna hade väldigt hårda ord att säga om Israel. Men profeternas budskap slutar ALLTID positivt om Israel. Man måste läsa HELA Bibeln för att komma fram till sanningen. Övervinnarna sjunger Mose och Lammets sång enligt Upp 15. Mose sång handlar om en sträng dom över det judiska folket. Men den slutar med upprättelse och frälsning för dem. Läs HELA Bibeln för att få hela sanningen! Läs inte bara vissa delar.

Svara -   - 18/11-16 11:12 -


Lars Enarson

Något blev tydligen galet eftersom min senaste kommentar publicerades så många gånger. Jag vill bara tillägga att inte ens Matt 23 slutar med en dom över de skriftlärde och fariséerna. Det slutar med att det är just de som kommer att få hälsa Jesus välkommen tillbaka till Jerusalem se Matt 23:39! Och enligt Ps 118:26 kommer de att göra detta just ifrån Tempelplatsen!!! Precis som Paulus också bekräftar: "Och det är så hela Israel ska bli frälst, som det står skrivet: Från SION! ska Frälsaren komma och ta bort ogudaktighet från Jakob. Och detta är mitt förbund med dem, när jag tar bort deras synder. När det gäller evangeliet är de fiender för er skull, men när det gäller utkorelsen är de älskade för fädernas skull, för Gud ångrar inte sina gåvor och sin kallelse." Rom 11:26-29 Vi behöver lära oss Mose och Lammets sång!

Svara -   - 18/11-16 11:35 -


Tomas N

Svar till Lars Enarson.

Ja vi behöver läsa hela bibeln. Men profetiorna och GT behöver läsas i ljuset av det nya förbundet. Det här menar jag är svårare än vad man först tror och kan sluta i ett dubbelt förbund där det mesta egentligen handlar om nuvarande staten Israel och dagens folk som kallas judar. Vi behöver våga få den fulla uppenbarelsen av vad Jesus sa. Annars riskerar vi att förminska Jesus egna ord till att ha var onödigt temperamentsfull och misstolka fariséerna felsteg och dom. Man borde också få bedöma staten Israel neutraltoch enligt vad som man kan se och förstå.

Begreppet Israel behöver förstås. Jag tror det är ett namn på Guds egna folk ,som ser annorlunda ut enligt det nya förbundet. Gud kan ju resa upp Abrahams barn från stenar om han så vill. Men Mose,David och de andra är ett arv och Guds byggnadsverk. Politiska styrmedel kommer ivägen för att kunna se och uttrycka sig klart.

Jag citerade aldrig från rätt vers,men det står i evangelierna detta svåra om hur de dödade profeterna och är djävulens barn. Det är magstarkt och man behöver kunna ta det till sig. Och vi alla får något endast genom Guds nåd så det får inte glömmas och skall ges vidare till andra

Svara -   - 18/11-16 12:07 -


Lars Enarson

Svar till AnnMarie.

Sions Vises Protokoll handlar om ett bevisat falsarium producerat av ockulta judehatare. Det ligger dock en hel del sanning i detta falsarium. Men det producerades med syftet att ge det judiska folket skulden för ockultisternas egna smutsiga handlingar. Sionismen startades INTE av frimurare. Upprinnelsen till sionismen finns i första hand hos bibeltroende kristna i England långt innan frimurare skrev om någon sionismen på 1800-talet. Detta mina vänner är historiska fakta. Låt er inte luras av Sions Vises Protokoll till att hata judarna och sionismen! Detta demoniska dokument är ett av den ondes allra listigaste anslag i denna tid. "Var inte delaktiga i mörkrets ofruktbara gärningar utan avslöja dem i stället." Ef 4:11 Om vi ska kunna avslöja mörkrets ofruktbara gärningar behöver vi läsa HELA Bibeln under bön från pärm till pärm och lyssna till Guds Ande. Hoppas denna kommentar går fram ordentligt. Jag befinner mig i Afrika med väldigt dålig internet.

Svara -   - 18/11-16 20:47 -


Lars Enarson

Svar till Tomas N.

"det står i evangelierna detta svåra om hur de dödade profeterna och är djävulens barn."

Vi måste som sagt tolka detta rätt i ljuset av evangelierna. Det står också i evangelierna bara några verser senare att just dessa som dödade profeterna och är djävulens är de som också kommer att få häls Messias tillbaka till Jerusalem. Detta är inget annat än Guds oändliga kärlek. Förnekar vi den sågar vi också av den gren vi själva sitter på. Djävulens barn är alla som inte är födda på nytt. Inte bara judar. Med önskan om Guds välsignelse!

Svara -   - 18/11-16 21:00 -


Thomas P

Svar till Lars Enarson.

Där har du ordentligt fel om sions vises protokoll och vilka som ligger bakom detta. Du bör läsa på, förhoppningsvis på www.henrymakow.com Du överdriver och överdramatiserar. Den är en liten ockult Elit som styr världen. För miljonte gången, det är inte en komplott av det judiska folket.

Svara -   - 19/11-16 00:25 -


AnnMarie

Lars Enarsson

"...just dessa som dödade profeterna och är djävulens barn är de som också kommer att få hälsa Messias tillbaka till Jerusalem.detta är inget annat än Guds oändliga kärlek."

Jag antar att detta att just de får välkomna Messias tillbaka också betyder att Guds oändliga kärlek till djävulens barn av annat folk gäller också !?(inte bara det frälsta)

Svara -   - 19/11-16 14:20 -


Tomas N

Svar till Lars Enarson.

Hoppas det går bra för dig i Afrika Lars och tack för välsignelse,önskar detsamma till dig.

I Matt 23 :38 säger Jesus, "Ert hus kommer att lämnas öde" Även Matt 21 :33 om de onda vingårdsarbetarna blir det tydligt att Gud gjorde något nytt genom sin son Jesus och ett nytt förbund där det gamla upplöstes. I det nya får alla som säger ja till Jesus ta del av Guds rike. Jag tolkar det som står i Matt 23:39 som är samma som sägs när han rider in på åsnan ungefär att de skall förstå vem han är förr eller senare

Kvarlevan och oåterkalleliga välsignelser finns också såvitt jag förstår. Men efter studerande och bedömning av saker i världen så är många Israeler och judar i en värre position än bara ofrälsta. Det är så det ser ut tycker jag i alla fall och ser inte att Gud förbjuder oss att kalla falsk religion för dess rätta namn

Frågan är vad som menas med begreppet Israel,med tanke på oegentligheter som finns om man kollar lite närmare.

Här är en site som tar upp det på ett balanserat sätt http://whoisisrael.org/

Det finns ju en del t ex John Hagee som menar att Judar redan har sin "deal" klar ,så enigheten är inte 100% Politiska makt och styrmedel kan inte förnekas i detta heller. Vem vågar lyfta detta,för jag är övertygad om att profeterna tolkas för bokstavligt och Jesus egna ord förminskas i vissa läger av rädsla för judar och av skuldbörda efter WW2 .

Sen skulle ingen bli gladare än jag om Israeler och judar omvände sig och blev Jesu efterföljare och bar sådan frukt,men hur ser det ut egentligen?

Det farliga menar jag ligger i att svepas med i den politiska sionismen och likställa detta med Guds eget folk på kung Davids tid.

Men behöver också se upp för att bli för kritisk ,men att se nyktert ock klart och även med Guds ögon på det som sker.

Svara -   - 19/11-16 16:47 -


Lars Enarson

Svar till Thomas P.

Thomas, Jag "läser inte på" på konspirationsteori sajter. Jag går efter vetenskapliga bevis och fakta. Sions Vises Protokoll är ett falsarium vilket vederlagts i mer än en rättegång.

Svara -   - 19/11-16 19:41 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Tungotalet och uttydning

Christer Åberg talar och sjunger om Jesus. I det här programmet tar han bland annat upp vad tungotalet och uttydning är för någonting.

0

Läs allt!


69-åring vill byta åldern till 49

69-åring vill byta åldern till 49

Bild: Dagen. 

Den 69-årige Emile Ratelband i Nederländerna vill få sin juridiska ålder nersatt till 49 år.

6

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


”Jesus Kristus frälste mig från 27 års homosexualitet”

Davids starka vittnesbörd om hur han blev frälst och räddad av Jesus från 27 års homosexualitet. Svensk text. 

- Mitt namn är David, jag är 44 år gammal, och det här är ett vittnesbörd om hur Jesus Kristus räddade mig från tjugosju år av homosexualitet. Jag talar i kärlek.

1

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Det skall bli ett härligt möte uti skyn

Christer Åberg spelar på sin ukulele och sjunger "Det skall bli ett härligt möte uti skyn! O, hur underbart och stort."

0

Läs allt!


Troendedöparna brändes, dränktes och halshöggs

Många är de som har lidit förföljelse, satts i fängelse och dödats som har praktiserat det bibliska troende-dopet genom nersänkning.

9

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

107

Läs allt!


Dopet: Var, när och hur

Dop i havet

Här ger jag dig några tydliga bibelord på var dopet sker, när det sker och hur.

4

Läs allt!


Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad

Läsarmejl av nils 

Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad, sade till slut: Räck Hit Ditt Finger, Här är Mina Händer!

3

Läs allt!


Bedräglig rikedom

Läsarmejl av David B 

11

Läs allt!


Är Bibelns Gud samma som koranens gud?

”De som påstår sig älska, ära och tillbe Gud, gör i själva verket inte det om de inte älskar, ärar och tillber Jesus.”

5

Läs allt!


Europa tillbaka till Gud

Läsarmejl av David B

Europa tillbaka till Gud. David B talar.

2

Läs allt!


Han gifte sig med hologrammet Hatsune Miku

Gifte sig med sitt hologram

Akihiko Kondo håller i en dockversion av hologrammet Hatsune Miku som han gifte sig med. Bildkälla: Facebook.

En 35-årig man i Japan har gift sig med ett hologrom. Bröllopet kostade 160 000 kronor. En docka representerade det kvinnliga dataprogrammet.

19

Läs allt!


Himlen TV7 invigd i Uppsala

Ruben Agnarsson, Martti Ojares, Daniela Persin och Christer Åberg

TV-producent Ruben Agnarsson, grundare och vd Martti Ojares, kanalchef Daniela Persin och Christer Åberg.

Jag var inbjuden till den kristna tv-kanalen Himlen TV7:s studioinvigning i Uppsala.

17

Läs allt!


Nu har det hänt!

Över tusen prenumeranter på Youtubekanalen Apg29nu

Nu har det hänt! Youtubekanalen Apg29.Nu har fått över tusen prenumeranter. Närmare bestämt 1001 stycken!

5

Läs allt!


Jesu trefaldiga världshistoriska seger

Läsarmejl av nils 

Jesu trefaldiga världshistoriska seger, Guds gåva till all världens folk. Det Jesus Kristus utförde genom sin försoning var en oöverträffad Trefaldig Seger! Utmaningen gällde 3 olika områden som Han inför Gud den högste Domaren och inför: Andevärlden måste segra.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

20

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

7

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

36

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, onsdag 21 november 2018 kl. 09:23

Jesus söker: Helga, Olga!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

19

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

47

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 453 222 777 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 021 bloggartiklar, 91 680 kommentarer och 59 954 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp