Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Tungans gift

Varför har vi som Guds heliga barn inte förstått hur farlig och giftig vår tunga är? 

En fjäril sitter på en hunds tunga.

Må du idag och framöver begrunda det viktigaste att hur du brukar din tunga. Så frågan är ska vår tunga tala läkedom idag eller ska den skapa hjärtesår för andra?

Detta är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Andy Svensson
lördag, 28 december 2019 22:02
Läsarmejl

Guds frid!

Godmorgon och tänk på att jag önskar dig Guds frid. I världen önskar man inte varandra med Guds frid. Och ibland hos oss kristna kan Guds frid störas på grund av att vi missbrukar vår tunga som vi har fått till att använda.

Under åren har vi fått skörda för det vår tunga har talat ut. Likt bonden som skördar får du och jag skörda för det vi säger. I stridens hetta är det inte alltid lätt att hålla tungan i styr eller hur?

När vi känner oss sårade och kränkta vill vi genast försvara oss "Ska du säga", " Tror du att du är mer helig än mig?" Ja, vi vill försvara vårt fördärvade köttsliga natur.

Min älskade bröder eller syster, det jag nu skriver gäller mig med. Ord kan skada dig och de rätta orden kan hjälpa till att hela dig. De ord som krossar och skadar dig kallas giftiga ord. Giftiga ord är otroligt farliga inte bara när de sägs till dig men också när du säger dem till andra. När vi utsätts av andras tungors gift så bemöter vi det med vishet, eftertänksamhet från Gud.

Jag tänker många gånger ex när man svarar via sms. Det börjar i Anden och slutar i köttet. Vi vill så gärna försvara oss men det blir bara pannkaka av det. Låt Herren strida för dig och håll tungan i styr. Det står i ordspråksboken 12 vers 13:

"Den onde snärjs i sina läppars synd, men den rättfärdige slipper ut ur nöden."

I en annan översättning står det att den rättfärdige tar sig ut, hittar en väg ur problemet (oro, svåra situationer) . Så låt oss handla rättfärdigt och med visdom.

När jag var nyfrälst så skulle jag ställas inför domstol, för bland annat rån, så minns jag att jag tänkte över det här och så kommer en ung kristen pojke på 10 år tror jag han var, han frågade mig om jag viste vilket det farligaste vapnet var. Jag svarade atombomben, men då räcker han ut sin tunga och svarade: "Den här!"

Varför har vi som Guds heliga barn inte förstått hur farlig och giftig vår tunga är? Jag får en inre syn av en man med skyddsutrustning för giftigt avfall, och så är det med giftiga ord man behöver ha skyddsutrustning på sig. I Guds ord finner vi beskydd och visdom mot det här.

Vi fortsätter vår resa och jag vill du följer med och slår upp Ordspråksboken kap 12 vers 18:

"Ord från tanklös tunga kan hugga som svärd, de visas ger läkedom."

Stanna upp och begrunda dessa djupa sanningar, ord från din tunga kan hugga som svärd eller giva läkedom. Vi har ett val hur vi hanterar vår tunga. Så svaret på tungans gift är Ordspråksboken där finns det mycket visdom att hämta låt oss läsa Ordspråksboken kap 18 vers 21

"Tungan har makt över död och liv, de som gärna brukar den får äta dess frukt."

En tunga som talar död, dess frukt smakar inte så bra eller hur? Våra tungor kan vara det svåraste att kontrollera och lämna oss med stort ånger om vi använder våra ord för att skada. Det finns hopp! I 1Petrusbrevet kap 3 vers 10 står det

"Ty den som älskar livet och vill se goda dagar ska avhålla sin tunga från det som är ont och sina läppar från att tala svek."

En annan översättning skriver vakta sin tunga från det som är ont.

Bibeln är full av visdom eller hur? Och vår tunga som vi har står det mycket om hur den ska brukas. Vi går till Kolosserbrevet kap 4 vers 6:

"Ert tal ska alltid vara vänligt, kryddat med salt, så att ni vet hur ni ska svara var och en."

Är det så det ser ut på Fb och social media när vi heliga Guds barn argumenterar med varandra? Är talet vårt vänligt, kryddat med salt eller är det chili som bränner som en het känsla? Paulus skriver till församlingen i Efesos:

"Låt inte oanständigt tal komma över era läppar, tala bara det som är gott och blir till välsignelse där sådan behövs, så att det blir till glädje för dem som hör på", en annan översättning skriver låt inget ruttet tal komma ur er mun det var mer kryddat eller hur?"

Så våra ord är kraftfulla. De har makt att döda och makt att ge liv. Genom hela Ordspråksboken skriver Salomo ofta om farorna och den livgivande kapacitet som finns i våra ord. Han var mycket medveten om ordens makt. Därför uppmanar oss Salomo till att tänka på de ord vi säger till varandra. Som sagt fick jag en inre syn om en man i skyddsutrustning mot giftigt avfall och vi är skyddade mot giftiga ord om vi är iklädda Kristus och vandrar i Ande och sanning.

Tyvärr faller vi i vårt kött och får skörda dess konsekvenser av synd som vår tunga skapar. Må du idag och framöver begrunda det viktigaste att hur du brukar din tunga. I ordspråksboken kap 15 vers 4 står det:

"En läkande tunga är livets träd, en falsk tunga ger hjärtesår."

Så frågan är ska vår tunga tala läkedom idag eller ska den skapa hjärtesår för andra? Jesus sa:

"Det som kommer in i munnen gör inte människan oren. Men det som går ut ur munnen det orenar henne."

Vi går till Psaltaren 141 vers 3:

"Herre sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr".

Tänk vilken viktig bön en del av oss behöver fler vakter. Till slut avslutar jag med Ordspråksboken kap 15 vers 1-2:

"Ett mjukt svar stilar vrede, ord som sårar väcker harm. De visas tunga ger god kunskap, dårars mun flödar över av oförnuft."

Dårens mun spyr ut dårskap, ett mjukt (stilla) svar tar bort vrede (ursinne, raseri) men ett hårt (sårande) ord rör upp ilska. Jag hoppas den här resan med mig i skriften gav dig något om hur viktigt det är att tygla sin tunga.

Jag hade kunnat citera fler bibelställen men väljer att sluta här och ber att Guds ord ska ha stor framgång över varje läsare. Guds välsignelse och Guds underbara frid från en broder som ännu inte blivit fullkomlig i det här med att tygla sin tunga men har förstått att Bibeln har svaret hur jag nu ska bruka min tunga till välsignelse och inte förbannelse. Guds folk måste förstå att deras tunga inte ska spy ut giftigt avfall.


Del 2

Jag hoppas att du läste mitt förra mejl om tungans gift. Om du inte gjorde det så kommer en fortsättning här. Varför jag väljer det här ämnet om Tungan är att jag har sett i mitt liv och andras kristna, att det är få Kristna idag som har förstått betydelsen om att styra sin tunga. Man förväntar sig att vi som Guds barn borde vara föredömen på det här området. Jesus sa i Matteus evangelium kapitel 12 vers 36-37:

"Men jag säger er för varje onyttigt ord som människor talar, ska de stå till svars på domens dag. Efter dina ord ska du fällas."

I en annan översättning står det för varje tomt, meningslöst ord ska vi göra räkenskap för det vill säga redovisa. Har du redovisat för din revisor allt tomt prat din tunga förmedlat? Får du inte Gudsfruktan över hur du brukar din tunga på social media och även i det privata livet? Den sista tiden har jag fått Gudsfruktan över min tunga dvs respekt för vad jag talar ut. Jag läste Jakob i går och reflekterade över vad det står i kapitel 3 Det står " Den elaka tungan" i vers 2 står det:

"Vi begår alla många fel. Om någon inte felar i sitt tal, är han en fullkomlig man som också kan tygla hela sin kropp."

Vi alla felar i vårt tal och har svårt att styra tungan. Jakob talar i en liknelse om en häst som man sätter betsel i munnen på för att kunna styra hästens kropp så den lyder. Ryttaren har har kontroll över hästen och likaså ska vi tänka att ha koll på vår tunga vad vi talar ut.

Jag fick lite feedback när jag skrev sist och en broder tyckte jag hade med för mycket bibelord, men jag tror det är viktigt med Guds ord, för sanningen ska göra oss fria. Inte är det mina ord som sätter fri utan det levande Guds ordet som faller i god jord och bär frukt.

Jakob säger att tungan är en eld som sätter tillvarons hjul i brand och är antänd av Gehenna och att den smutsar ner hela vår kropp. Säkert har du bittert fått erfara hur din tunga flera gånger har satt tillvarons hjul i brand och hur du blivit nersmutsad av dina ord eller andras ord. Här gäller det att vara vis och genom Guds visdom kan du få hjälp som jag tidigare skrev i föra mejlet. Det står i Ordspråksboken kap 13 vers 3:

"Den som vaktar sin tunga bevarar sitt liv, den lösmynte råkar i olycka."

Vi går till Ordspråksboken 21 vers 23 Den som vaktar sin mun och sin tunga bevarar sitt liv för svårigheter. Tänk om Guds folk lärde sig att tygla sin tunga så mycket lugnare tillvaro det skulle bli. Låt år 2020 bli ett år då din tunga är helgad åt Herren och du brukar den till att välsigna och inte förbanna.

Här kommer nu 5 bibel ord om tungan som jag avslutar med och som kan bli en bön:

  1. Herre ,sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr. Psaltaren 114 vers 3
  2. Låt min muns tal och mina hjärtas tankar behaga dig, HERRE, min klippa och min återlösare. Psaltaren 19 vers 15
  3. Avhåll då din tunga från det som är ont, dina läppar från att tala svek. Psaltaren 34 vers 14
  4. Hon öppnar sin mun med vishet och har vänlig förmaning på sin tunga. Ordspråksboken 31 vers 26
  5. Milda ord är som drypande honung, ljuvliga för själen och en läkedom för kroppen. Ordspråksboken 16 vers 24

Andy Svensson

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter. Vill du skriva ett eget läsarmejl?


#Tungan #Andy Svensson


39 kommentarer

1 2 »4

x
Tommy.
söndag, 29 december 2019 02:06

Ta bara frågor idag, även på den Andliga sidan. om någon fått Andligt Tilltal, och undrar vad detta kan betyda. frågar en andlig Människa, så kanske han Säger, "Jag vet inte, vad Gud gett dig." Men jag skall själv då gå hem tänka tre dagar en vecka, och be till Gud, i Eftertänksamhet, och "Vördnad för GUD och dig och din berättelsen som jag mottagit, och be i kammaren tre dagar. människan möter människa med stor respekt. långt ifrån snabba qvick fix svar, och massor av ord. eftersom saken måste bedömas på en djupare Andligt sett. och idag lever vi i högsta grad överströmmade av en BUBBELKULTUR. vi strömmas av all Informations flöde från TV Datorer, Mobiler, reklam på Gator, stilla platser och tysta miljöer minskar. och kanske egentligen GUD vill tala genom drömmar, men vår hjärna är helt Upptagen av all Rörelse från världen, näst 24 timmar om dygnet.
ja Andy. skall vi stå till svars för varenda ord som vi -Sagt inför GUD jag tror GUD kommer, min egen tanke, att jag tror människan kommer känna också, inte bara orden, har jag skadat någon, kommer jag känna dennes känslor, förstås i ljuset av kristus. så jag tror inte bara orden Provas, utan vad det gjort för verkan hos andra. så när människor gjort något gott av, orden i sitt liv, så kommer den få känna den fina känsla hur de andra kände, det som fick det.Har vi hindrat en Människas liv, kommer vi också få känna hur vi hindrade människan, eftersom Gud ser allt i människan.Liksom GUDs ORD har KRAFT, om det skall vara från GUD. Så har de verkan. Liksom när vi stå inför DOMSTOLEN av egna ORD. ja de också haft viss Kraft att påverka. men allt sker i GUDOMLIG DOMSTOL. och där lyser KRISTUS VI ÄR DÅ TOTALT GENOM NAKNA INFÖR HONOM, och jag tror inte alls JESUS DÖMER På MÄNNISKORS VIS, som SKAPAT ALLA SJÄLAR.


Svara

x
Andy Svensson svarar Tommy.
söndag, 29 december 2019 06:30
Tommy. skrev:
Ta bara frågor idag, även på den Andliga sidan. om någon fått Andligt Tilltal, och undrar vad detta kan betyda. frågar en andlig Människa, så kanske han Säger, "Jag vet inte, vad Gud gett dig." Men jag skall själv då gå hem tänka tre dagar en vecka, och be till Gud, i Eftertänksamhet, och "Vördnad för GUD och dig och din berättelsen som jag mottagit, och be i kammaren tre dagar. människan möter människa med stor respekt. långt ifrån snabba qvick fix svar, och massor av ord. eftersom saken måste bedömas på en djupare Andligt sett. och idag lever vi i högsta grad överströmmade av en BUBBELKULTUR. vi strömmas av all Informations flöde från TV Datorer, Mobiler, reklam på Gator, stilla platser och tysta miljöer minskar. och kanske egentligen GUD vill tala genom drömmar, men vår hjärna är helt Upptagen av all Rörelse från världen, näst 24 timmar om dygnet.
ja Andy. skall vi stå till svars för varenda ord som vi -Sagt inför GUD jag tror GUD kommer, min egen tanke, att jag tror människan kommer känna också, inte bara orden, har jag skadat någon, kommer jag känna dennes känslor, förstås i ljuset av kristus. så jag tror inte bara orden Provas, utan vad det gjort för verkan hos andra. så när människor gjort något gott av, orden i sitt liv, så kommer den få känna den fina känsla hur de andra kände, det som fick det.Har vi hindrat en Människas liv, kommer vi också få känna hur vi hindrade människan, eftersom Gud ser allt i människan.Liksom GUDs ORD har KRAFT, om det skall vara från GUD. Så har de verkan. Liksom när vi stå inför DOMSTOLEN av egna ORD. ja de också haft viss Kraft att påverka. men allt sker i GUDOMLIG DOMSTOL. och där lyser KRISTUS VI ÄR DÅ TOTALT GENOM NAKNA INFÖR HONOM, och jag tror inte alls JESUS DÖMER På MÄNNISKORS VIS, som SKAPAT ALLA SJÄLAR.


Guds frid Tommy

Det jag tar skriver angående tungan behöver du inte gå hem och tänka på tre dagar eller tre år om så skulle vara fallet. Utan Guds levande ord är tydligt och klart när det gäller vårt bruk av tungan vilket jag försöker ta upp via de 2 mail som jag skickade ut till mina vänner där Christer Åberg är en av dem. Nu valde han att publicera det jag skrivit och har varit i bön för. Jag är tacksam för att du ber för mig och att andra ber för som jag skriver är jag inte fullkomlig men jag har sett hur tungan brukas bland oss kristna och det behövs väckelse på det området.

Sedan Tommy så får vi gå till Bibeln vad den säger och inte till vad mänsklig visdom säger oss. Ska vi bygga våra liv på klippan Kristus så gäller det också att vår tunga är korsfäst med Kristus. Och som du skriver Tommy så är det bra att man känner den andres känslor som har kanske blivit kränkt av mina ord som jag talat ut.

Nej Jesus dömer inte som vi människor dömer utan han dömer rättvist. Men det utesluter inte att vi har fortfarande ansvar för vad vår tunga talar ut "liv eller förbannelse"

Svara

x
Andy Svensson svarar Andy Svensson
söndag, 29 december 2019 06:36
Andy Svensson skrev:
Guds frid Tommy

Det jag tar skriver angående tungan behöver du inte gå hem och tänka på tre dagar eller tre år om så skulle vara fallet. Utan Guds levande ord är tydligt och klart när det gäller vårt bruk av tungan vilket jag försöker ta upp via de 2 mail som jag skickade ut till mina vänner där Christer Åberg är en av dem. Nu valde han att publicera det jag skrivit och har varit i bön för. Jag är tacksam för att du ber för mig och att andra ber för som jag skriver är jag inte fullkomlig men jag har sett hur tungan brukas bland oss kristna och det behövs väckelse på det området.

Sedan Tommy så får vi gå till Bibeln vad den säger och inte till vad mänsklig visdom säger oss. Ska vi bygga våra liv på klippan Kristus så gäller det också att vår tunga är korsfäst med Kristus. Och som du skriver Tommy så är det bra att man känner den andres känslor som har kanske blivit kränkt av mina ord som jag talat ut.

Nej Jesus dömer inte som vi människor dömer utan han dömer rättvist. Men det utesluter inte att vi har fortfarande ansvar för vad vår tunga talar ut "liv eller förbannelse"

Oj nu skickade jag innan jag skrivit klart🙂

När jag skrev dessa mail om tungan var det under smärta, tårar och svaghet inte utifrån att slå ner på någon utan för att det fanns och finns en längtan att vi se och förstår att vår tunga kan användas till att tala välsignelse eller förbannelse. Låt år 2020 bli ett år då din tunga blir till bruk för välsignelse för andra.

Ordspråksboken kap 31 vers 26

Hon öppnar sin mun med vishet och har vänlig förmaning på sin tunga

Svara

x
Tomas N
söndag, 29 december 2019 07:36

Väldigt bra och viktig artikel Andy!

Vi behöver påminna oss om detta. I ordspråksboken finns ännu fler påminnelser om detta.
I de tio buden finns två som direkt berör tungan( missbruka Guds namn och bära falskt vittnesbörd)

Vi lever i en tid av hyperkomunikation som aldrig förr. Och en delvis virtuell värld där man lan lurad att tro att end gärningar spelar mindre roll än vid fysiskt möte.

Skvaller,förtal och manipulationer har alltid funnits,men säkert mera nu än någonsin.

Men damtidigt skall man inte vara alltför rädd,då vårt tal och ord också har möjligheten att byggs upp andra och tala liv ,sanning och kärlek till andra.

Allt som sägs om tungans makt gäller också det skrivna ordet. Så tänk på vad och hir ni skriver. Vore bra om t ex de som ofta använder stora bokstäver slutade med det.
Det är jämförbart med att höja rösten kraftigt under samtal.Värt att tänka på.

Håller med om att man kan oftast ge en kommentar eller svar ganska omgående eller ibland behöva be eller fundera någon timme eller över en dag. Man skall se upp med att vara alltför snabb och känslomässig.

Det man säger på en blogg eller på sociala media måste hålla inför Gud och kunna sägas face to face ,det tror jag är en bra riktlinje

Guds välsignelse!
Svara

x
Andy Svensson svarar Tomas N
söndag, 29 december 2019 08:42
Tomas N skrev:
Väldigt bra och viktig artikel Andy!

Vi behöver påminna oss om detta. I ordspråksboken finns ännu fler påminnelser om detta.
I de tio buden finns två som direkt berör tungan( missbruka Guds namn och bära falskt vittnesbörd)

Vi lever i en tid av hyperkomunikation som aldrig förr. Och en delvis virtuell värld där man lan lurad att tro att end gärningar spelar mindre roll än vid fysiskt möte.

Skvaller,förtal och manipulationer har alltid funnits,men säkert mera nu än någonsin.

Men damtidigt skall man inte vara alltför rädd,då vårt tal och ord också har möjligheten att byggs upp andra och tala liv ,sanning och kärlek till andra.

Allt som sägs om tungans makt gäller också det skrivna ordet. Så tänk på vad och hir ni skriver. Vore bra om t ex de som ofta använder stora bokstäver slutade med det.
Det är jämförbart med att höja rösten kraftigt under samtal.Värt att tänka på.

Håller med om att man kan oftast ge en kommentar eller svar ganska omgående eller ibland behöva be eller fundera någon timme eller över en dag. Man skall se upp med att vara alltför snabb och känslomässig.

Det man säger på en blogg eller på sociala media måste hålla inför Gud och kunna sägas face to face ,det tror jag är en bra riktlinje

Guds välsignelse!
Tackar Toma N för din respons🙂

Ja i Ordspråksboken finner vi en rik och underbar visdom angående tungan. Tack för det tar upp Tomas N har läst mycket av det du skrivit och sett din Gudsfruktan och hängivenhet till Kristus.

Skvaller och förtal samt manipulationer möter vi i vardagslivet, här kan vi välja att vara ett ljus och ett salt.

Bra att du tar upp det här med att skriva. Ibland börjar vi Anden och avslutar i köttet brukar jag säga. Jo äldre man blir desto klokare ska man bli hi hi hi, och smärtsamt har jag fått erfara det jag skriver. Tyvärr har man inte alltid varit ett gott föredöme att förvalta tungan. Men jag väljer att nu tänka på hur jag brukar tungan.

Tommas N tänk det jag skrev om den grabben som var 10-11 år om jag minns rätt, det är över 33 år sedan😃, men han räckte ut sin tunga och sa det här är det farligaste vapnet. En broder som skrev till mig skrev att det sladdras för mycket vid våra kaffebord i församlingarna idag, han tog med upp att han avskyr skamliga historier och vitsar.

Det här med att svara på sms är viktigt att man ibland avvaktar att svara och ber Gud om visdom så man inte startar ett tredje världskrig. Vishet behövs här från Herren som giver till den som ödmjukt ber.

Idag kan alla läsa det här som jag och du skriver på Apg 29 och allt jag skriver får prövas inför Gud.

Svara

x
Andy Svensson svarar Tomas N
söndag, 29 december 2019 08:42
Tomas N skrev:
Väldigt bra och viktig artikel Andy!

Vi behöver påminna oss om detta. I ordspråksboken finns ännu fler påminnelser om detta.
I de tio buden finns två som direkt berör tungan( missbruka Guds namn och bära falskt vittnesbörd)

Vi lever i en tid av hyperkomunikation som aldrig förr. Och en delvis virtuell värld där man lan lurad att tro att end gärningar spelar mindre roll än vid fysiskt möte.

Skvaller,förtal och manipulationer har alltid funnits,men säkert mera nu än någonsin.

Men damtidigt skall man inte vara alltför rädd,då vårt tal och ord också har möjligheten att byggs upp andra och tala liv ,sanning och kärlek till andra.

Allt som sägs om tungans makt gäller också det skrivna ordet. Så tänk på vad och hir ni skriver. Vore bra om t ex de som ofta använder stora bokstäver slutade med det.
Det är jämförbart med att höja rösten kraftigt under samtal.Värt att tänka på.

Håller med om att man kan oftast ge en kommentar eller svar ganska omgående eller ibland behöva be eller fundera någon timme eller över en dag. Man skall se upp med att vara alltför snabb och känslomässig.

Det man säger på en blogg eller på sociala media måste hålla inför Gud och kunna sägas face to face ,det tror jag är en bra riktlinje

Guds välsignelse!
Tackar Toma N för din respons🙂

Ja i Ordspråksboken finner vi en rik och underbar visdom angående tungan. Tack för det tar upp Tomas N har läst mycket av det du skrivit och sett din Gudsfruktan och hängivenhet till Kristus.

Skvaller och förtal samt manipulationer möter vi i vardagslivet, här kan vi välja att vara ett ljus och ett salt.

Bra att du tar upp det här med att skriva. Ibland börjar vi Anden och avslutar i köttet brukar jag säga. Jo äldre man blir desto klokare ska man bli hi hi hi, och smärtsamt har jag fått erfara det jag skriver. Tyvärr har man inte alltid varit ett gott föredöme att förvalta tungan. Men jag väljer att nu tänka på hur jag brukar tungan.

Tommas N tänk det jag skrev om den grabben som var 10-11 år om jag minns rätt, det är över 33 år sedan😃, men han räckte ut sin tunga och sa det här är det farligaste vapnet. En broder som skrev till mig skrev att det sladdras för mycket vid våra kaffebord i församlingarna idag, han tog med upp att han avskyr skamliga historier och vitsar.

Det här med att svara på sms är viktigt att man ibland avvaktar att svara och ber Gud om visdom så man inte startar ett tredje världskrig. Vishet behövs här från Herren som giver till den som ödmjukt ber.

Idag kan alla läsa det här som jag och du skriver på Apg 29 och allt jag skriver får prövas inför Gud.

Svara

x
Tommy.
söndag, 29 december 2019 10:40

Hej! igen. Jag blir tydligen långrandig. Det jag menar också Andy, att många får Uppenbarelse från Gud, och eftertanke är att inte dra snabba slutsatser med sitt huvud, utan Hoppas på Guds Upplysande. Att vara Saktmodig har sina poäng, den kastar sig inte fram och slukar allt, utan går undan. Sekter använder också Bibeln som sin källa, och Orden, och pekar många gånger ut Demoner efter namn och allt. Den sakt modige går från något som liknar Guds Röst, för att också prova i sin Stillhet en längre tid, kommer någon med profetiska budskap, och undran vad kommer dem ifrån. den saktmodige, slukar inte allt med hjärtat, den lyssnar förvisso, men den går sedan undan, ja är det angeläget, den hört, går den sin ökenvandring för att höra Guds Ord, från höjden att HELIGE ANDE TALAR.Bibelns Ord, är alltid den Högstes Ord, Jesus själv drog sig undan människor för att be lång in på natten till gryning. Guds Välsigne ditt arbete Andy.

Svara

x
Tomas N svarar Tommy.
söndag, 29 december 2019 21:13
Tommy. skrev:
Hej! igen. Jag blir tydligen långrandig. Det jag menar också Andy, att många får Uppenbarelse från Gud, och eftertanke är att inte dra snabba slutsatser med sitt huvud, utan Hoppas på Guds Upplysande. Att vara Saktmodig har sina poäng, den kastar sig inte fram och slukar allt, utan går undan. Sekter använder också Bibeln som sin källa, och Orden, och pekar många gånger ut Demoner efter namn och allt. Den sakt modige går från något som liknar Guds Röst, för att också prova i sin Stillhet en längre tid, kommer någon med profetiska budskap, och undran vad kommer dem ifrån. den saktmodige, slukar inte allt med hjärtat, den lyssnar förvisso, men den går sedan undan, ja är det angeläget, den hört, går den sin ökenvandring för att höra Guds Ord, från höjden att HELIGE ANDE TALAR.Bibelns Ord, är alltid den Högstes Ord, Jesus själv drog sig undan människor för att be lång in på natten till gryning. Guds Välsigne ditt arbete Andy.

Det låter som om du sett eller upplevt desktruktiva saker i någon församling,kanske åt det överkarismatiska hållet. Hoppas och ber att du i så fall kan bli fri från detta. Oavsett så verkar det vanligt tyvärr och det är tragiskt,men Gud kan hela även sådant.
När det gäller demoner så är det ett kontroversiellt ämne. en efterson Jesu och apostlarna drev ut demoner,ibland genom att kalla dem vid namn så skall vi inte vara rädda för det. Men det kräver b l a stor respekt för varandra och omsorg och överlåtenhet,där man vågar dela mycket i gemenskapen. Många församlingar är nog inte där ännu. Det skall aldrig läggas på extra skam på någon som har lidit mycket

När det gäller personliga saker ,så är det svårt att bedöma utan att träffa eller veta något om personer. Men på bloggar och sociala media kan man prata i generella termer och där kan man svara snabbt utifrån den uppenbarelse och övertygelse man har om det görs i respekt till Gud och människor.

Fokus bör vara att man tillsammans växer i kunskap och att vi alla kan lära oss mera.

Svara

x
Tommy. svarar Tomas N
måndag, 30 december 2019 03:09
Tomas N skrev:
Det låter som om du sett eller upplevt desktruktiva saker i någon församling,kanske åt det överkarismatiska hållet. Hoppas och ber att du i så fall kan bli fri från detta. Oavsett så verkar det vanligt tyvärr och det är tragiskt,men Gud kan hela även sådant.
När det gäller demoner så är det ett kontroversiellt ämne. en efterson Jesu och apostlarna drev ut demoner,ibland genom att kalla dem vid namn så skall vi inte vara rädda för det. Men det kräver b l a stor respekt för varandra och omsorg och överlåtenhet,där man vågar dela mycket i gemenskapen. Många församlingar är nog inte där ännu. Det skall aldrig läggas på extra skam på någon som har lidit mycket

När det gäller personliga saker ,så är det svårt att bedöma utan att träffa eller veta något om personer. Men på bloggar och sociala media kan man prata i generella termer och där kan man svara snabbt utifrån den uppenbarelse och övertygelse man har om det görs i respekt till Gud och människor.

Fokus bör vara att man tillsammans växer i kunskap och att vi alla kan lära oss mera.

Hej! Tomas. den största problematiken, jag tyckt i många sammanhang att man dömer ut Folk. T.ex. Du har rätt det finns alltid fel hos människor och leta fel. Men inte hos GUD. många lider, många undrar, precis som det som står i bibeln. "KRAFTEN" Jag tittar på mycket bild konst, ser mest målningar, massor förstår jag inte alls, de är helt obegripliga för mig. men ändå har en lien skapelse på jorden också gjort detta, det finns musik jag inte alls begriper mig på, ändå begriper Gud detta, och förstår varje Skapelse han gjort, fast det känns som en helt annan värld, när jag bara ser kraften av människors skapande GUD givit, med den fantasin.jag vill Tro att GUD har många möjligheter för Människan, visst det finns massor av fel i församling liv, jag kan nämna det jag en fick möta och fler. i en insamling så predikades, att Giva pengar, och då sa man den som tänker på en liten peng, det är från SATAN, och den som tänker på en stor peng, det är från GUD, man manipulerade, folks känslor, och sin egen vilja fanns inte, och om man skulle ha modet att protestera, då skulle väl man ha sagt att det var Kritikens Ande. men jag tror förvisso MAKT MÄNNISKOR vill ha massa platser i Församlingar också, framför allt just i toppen och trivs att styra andra. "OM" Kraft jag undrar över är detta "STYCKE" Jesus var arg, inte på Pappan som kom till honom med den Sjuke, utan lärjungarna som inte kunde driva Bort demonen ur barnet, Jesus måste känts sig både ledsen arg på sina lärjungar, därför att de inte Botade Pojken. jesus var aldrig arg på de Utsatta, men nu var han arg på Lärjungarna och botade Pojken. men senare sa han väl, den här sorten kan bara Botas med fasta och bön. jag tror det finns massa kristna som har sina lik i garderoben, men aldrig vågar tala om det, för man måste vara på ett Speciellt sätt, helst kan man inte "VARA och VISA SIG SVAG" OBS! Förtälj edra SVAGHETER FÖR VARANDRA SÅ HAR NI EN TROFAST GUD. men dessa saker av rader brukar väl aldrig nästan höras från toppen, man är ju "Special Utvald" utan det är någon i botten oftast som vittnar om svaghet och kanske möten och förändringar. jag menar jag ser på Konst, ser massa jag inte begriper ett dugg om, och måste på något sätt vara ödmjuk och tänka det är en människa verk, GUD Förstår säkerligen allt verk en människa skapar, eftersom GUD Gjort vår insida och nog ser där med. Guds vägar kan vara förunderliga också, Livet kan säkert se galet ut för många, men Gud är där med. GUD är Granne med kaos brukar det heta. Jag själv hade nog funnits i församling liv, någonstans, om jag inte drabbats av Hyperacusin, och Grava Tinnitusen. Livet blir svårt, och man får ta de smulor som kommer, och man blir Isolerad, av denna Hyperacusis, och det blir en helt egen väg långt bort från dess Sociala liv och människor. GUDS VÄLSINGNELSE TOMAS.

Svara

x
Andy Svensson svarar Tommy.
måndag, 30 december 2019 04:52
Tommy. skrev:
Hej! igen. Jag blir tydligen långrandig. Det jag menar också Andy, att många får Uppenbarelse från Gud, och eftertanke är att inte dra snabba slutsatser med sitt huvud, utan Hoppas på Guds Upplysande. Att vara Saktmodig har sina poäng, den kastar sig inte fram och slukar allt, utan går undan. Sekter använder också Bibeln som sin källa, och Orden, och pekar många gånger ut Demoner efter namn och allt. Den sakt modige går från något som liknar Guds Röst, för att också prova i sin Stillhet en längre tid, kommer någon med profetiska budskap, och undran vad kommer dem ifrån. den saktmodige, slukar inte allt med hjärtat, den lyssnar förvisso, men den går sedan undan, ja är det angeläget, den hört, går den sin ökenvandring för att höra Guds Ord, från höjden att HELIGE ANDE TALAR.Bibelns Ord, är alltid den Högstes Ord, Jesus själv drog sig undan människor för att be lång in på natten till gryning. Guds Välsigne ditt arbete Andy.

Hej Tommy

Guds Upplysande måste ha sin grund i Guds ord. Tyvärr ser jag idag flertalet kristna som går utanför kompassen dvs ordet som riktmärke. Sedan det du skriver går utanför det ämne jag tar upp dvs Tungans gift så det vore i min mening mer intressant om du kan hålla dig till inläggets innehåll och tema. Ja sekter använder med Guds ord det är sant och här gäller det att vi är vakna och ser faran.

Men låt oss återvända till mitt inlägg som jag skrivit om Tungans gift för det har du väll upplevt och sett faran med eller hur? Många kristna verkar vara blinda på den punkten hur de brukar sin tunga till förbannelse istället för välsignelse. Så Tommy kan du hålla dig till mitt inlägg och dess fokus så blir jag tacksam🙂

Nu närmar sig året 2019 sitt slut och min önskar är att 2020 ska bli ett år då fler kristna vaknar till angående tungans bruk. Vi kan ha så mycket andlig kunskap och teologi men samtidigt så har vi ingen kontroll över vår tunga. Sådan andlighet bär inte goda frukter.

Ordspråksboken kap 13 vers 3:

"Den som vaktar sin tunga bevarar sitt liv, den lösmynte råkar i olycka."


Svara

1 2 »4

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29.Nu live med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 19 oktober 2020 13:39
Fader, jag älskar Jesus och ber varje dag, försöker göra mitt bästa, men ändå är jag så ledsen och ensam med ett sjukt barn som alla spottar på, mycket ledsen och utanför. Amen

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp