Surfar nu: 281 www.apg29.nu

Tusenårsriket bryter in då Jesus kommer tillbaka

Tusenårsriket

Ibland påstår en del att tusenårsriket som Bibeln talar om redan har kommit. Detta är en villolära eftersom Jesus först måste komma tillbaka till jorden innan tusenårsriket kan bryta in.

Att påstå att tusenårsriket redan har kommit är faktiskt en förvrängning av Bibelns ord och villolära! Bibeln är mycket tydlig med  att det ska komma ett tusenårigt rike då Jesus kommer tillbaka.

Judiskt kungarike

Det tusenåriga riket som Bibeln talar om är ett judiskt kungarike! Det är då som judarnas Messias - vår Herre Jesus Kristus - sätter sig på kung Davids tron och regerar från Jerusalem.

Jag har inte tänkt på det tidigare, men kan motståndet mot tusenårsriket bero på antisemitism, eftersom man vill inte acceptera ett judiskt rike?

Två slags människor

Bibeln är också tydlig om att de som är frälsta kommer att regera tillsammans med Jesus Kristus under detta tusenåriga rike. 

I tusenårsriket kommer det finnas två slags människor: De uppståndna som aldrig mer ska dö och de som föds och dör.

Inget paradisrike

Tusenårsriket är inget paradisrike eftersom de som är dödliga kan synda. Men den uppståndne kan inte synda. 

I slutet av tusenårsriket blir det ett sista världskrig. Därefter blir det nya himlar och en ny jord.

Då tusenårsriket bryter in

Tusenårsriket har ännu inte skett, eftersom Jesus först måste komma tillbaka till jorden. 

Då har han med sig de uppståndna som har blivit uppryckta tillsammans med de övriga frälsta från jorden. 

Då Jesus kommer tillbaka med dessa frälsta bryter tusenårsriket in.

Viloperiod

Tusenårsriket är en viloperiod. Det är en Guds sabbat för världen. Gud skapade världen på sex dagar och på sjunde vilade han. På motsvarande sätt har det nu gått sex tusen år (sex dagar) och på sjunde tusende året (sjunde dagen) infaller sabbatsvilan.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades sändag 17 mars 2019 21:55 | #tusenårsriket #jesu återkomst #sista tiden | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

18 kommentarer

Christer Åberg 18/3-2019, 00:07

Svar till Thomas.

Naturligtvis! Det är bara för dig att läsa den: https://www.apg29.nu/a/2uv

Svara


Christer Åberg 18/3-2019, 01:29

Svar till Thomas.

Om du inte vet efter så många år och otaliga bloggartiklar på denna blogg så skulle det inte hjälpa med att jag svarade. Det är bättre att du läser Bibeln själv - där får du svaret! Därför fick du länken!

Svara


SAS 18/3-2019, 09:58

Vad är tusenårsriket?

Tusenårsriket är en tid av fred och harmoni på jorden när Jesus och de heliga regerar rättvist. Det är en tid då allt ställs till rätta och all ondska rensas bort från jorden. Jesaja 65:20-25 innehåller en mer detaljerad beskrivning av miraklen och harmonin som karaktäriserar denna tid.

Deras styre är rättfärdig och helt efter Guds lagar. Det kommer att vara så som Gud hade tänkt att jorden skulle ha varit från första början.

Ingen kommer att utnyttja varandra, ingen stjäl eller mördar. Hela jorden kommer att styras av Kristus, hans brud och martyrerna. (Upp 20:4) Och deras styre kommer att vara rättfärdigt och helt enligt Guds lagar. Det kommer att vara så som Gud hade tänkt att jorden skulle ha varit från första början. En fristad av fred, rättfärdighet och glädje. En skapelse i fullständig harmoni med sin Skapare.Människorna kommer att leva mycket längre än de gör idag. (Jesaja 65:20) Till och med djuren upphör med att döda varandra för föda och blir växtätare. (Jesaja 65:25)

Finns det synd i tusenårsriket?

Trots allt detta kommer inte den syndiga naturen, som alla människor har ärvt, att ha förändrats på något sätt. Människorna föds fortfarande med ett kött som det inte bor något gott i. (Rom 7:18) Möjligheten för människorna att synda kommer fortfarande att finnas.

Men i och med att Satan är bunden under denna tid (Upp 20:2) kommer han inte att kunna påverka människorna. Det kommer att vara mycket lättare för människorna att välja Gud och leva ett rättfärdigt liv när de är omringade av samma rättfärdighet på alla kanter. När de är omringade av jämställdhet, rättvisa, barmhärtighet, tålamod och ödmjukhet istället för krig, svält, tyranni och orättvisa.

Guds lagar gäller fortfarande och ingen kommer obemärkt undan med att synda.

De som trots detta väljer att leva ett syndigt liv och följa sin egen stolthet och egoism under denna tid kommer att dö tidigt. (Jesaja 65:20) Guds lagar gäller fortfarande och ingen kommer obemärkt undan med att synda.

Jesus, bruden och martyrerna

Jesus, hans brud och martyrerna, som dödades under vedermödan, kommer att regera på jorden. Dessa är Guds mest trofasta tjänare. Jesus, som prövats i allt utan att synda, har absolut auktoritet över all synd och orättfärdighet. Han är etthundra procent förenad med Guds vilja.

De som är en del av Kristi brud har också besegrat synden i egna liv. De har också auktoritet till att döma och regera rättfärdigt, eftersom de lät Gud lära dem denna rättfärdighet under sin tid på jorden. Gud har testat dem och renat dem genom eld på samma sätt som Jesus. Jesus och hans brud kommer att torka alla tårar och sprida glädje och fred till folket. Men de har inga egna tårar att torka, eftersom de redan är fyllda med Guds godhet och glädje.

Jesus, som prövats i allt utan att synda, har absolut auktoritet över all synd och orättfärdighet.

Martyrerna från vedermödan har också prövats och kommer vara en del av regeringen under tusenårsriket, eftersom de också har gett sitt liv till Gud, men på ett annat sätt än bruden. (Upp 20:4-6) Kristi bruds härlighet och ansvar kommer att vara mycket större än martyrerna, eftersom deras offer var större.

Alla dessa samarbetar för att världen ska växa i frid, harmoni, rättfärdighet och gudsfruktan under tusenårsriket.

Svara


CONRAD 18/3-2019, 10:29

Tack Christer -

Jag kan bara stämma in min Store Tack för din Undervisning - Allt i Haroni med vad Guds Ords Säger.

Naturlingvis är det viktig att det framhölls livet i Guds Rike, så väl som för dom som kommer i åtnjutande av Livet efter Den Stora Vedermöda -

Men det är också väsentlig att "alternativet" belysas - Jesus talade mycket om "Det Brinnande Gehänna" -

William Both profeterade att "I den sista tid blir det Kristen Förkunnelse, men "uten Helvetet..." - Därför MÅSTE även förkunnelsen om Helvetet med, när Evangeliet förkunnas - För det är just DET vi är Frälsta ifrån...

Svara


Karl Håkan Sandell 18/3-2019, 11:50

Det är intressant att läsa om 1000 års riket, och det är en intressant tanke att Jorden nu snart enligt bibeln funnits i 6000 år, de 6 skapelsedagarna där varje dag är 1000 år.

Och som Christer skriver så är Guds sabbat ,7:e dagen, i 1 Mos 2:1 – 3 en profetia på just 1000 års riket, En tid av fred och frid.

Men det som jag funderar på och undrar över vad det betyder är att det i profetian i 1 Mos står att Gud vilade sig på Sabbaten. Betyder det att Gud inte kommer att vara med oss under 1000 årsriket, för han vilar sig. Eller vad innebär det här.

Jag har själv funderat på det och tror naturligtvis inte att Gud kommer att försvinna under 1000 årsriket, men man funderar ändå när det nu står att Gud ska vila sig.

Här är översättningen av 1 Mos 2:1 - 3

1 Mos 2:1 <Trad:> Och himmelen och jorden och hela dess skara var färdig.

| <Alt:> Och det väldiga namnet och den fasta grunden och hela dess mängd var fullkomlig [en helhet, färdigt].

1 Mos 2:2 <Trad:> Och Gud var färdig på den 7:e dagen med sitt verk, som han hade gjort och han vilade sig på den 7:e dagen från sitt arbete som han hade gjort.

| <Alt:> Och Gud var färdig i den 7:e perioden med sitt verk, som han hade gjort och han har omvänt dem [du må komma till ro] på den 7:e dagen, som ett resultat av sitt arbete, som han gjort.

1 Mos 2:3 <Trad:> Och Gud välsignade den 7:e dagen och han helgade den för på den vilade han från allt sitt verk, skapandet som han hade gjort.

| <Alt:> Och Gud hyllade den 7:e perioden och han renade den, för på den hade du vänt om från allt arbete, ledd av uppenbarelsen, Guds tänkande.

Det är intressant när man läser den Alternativa ( <Alt:> ) översättningen här för där det står vilade sig i den traditionella översättningen där står det ”han har omvänt dem” i den alternativa översättningen. Och där har vi i sådan fall svaret, Gud kommer inte att vila sig, utan världen är frälst och omvänd, när vi går in i 1000 årsriket.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Karl Håkan Sandell 18/3-2019, 15:04

Nu tror jag, jag kommit på, varför det i den traditionella översättningen om när Gud firar sabbat i 1 Mos 2:1 – 3 står att han vilar sig.

Det är ett profetiskt uttryck för att vi människor inte kommer att behöva arbeta när vi kommer in i 1000 årsriket. Redan idag kan vi se hur maskiner, automater, robotar, och artificiell intelligens gör mycket av det vi människor gjorde förr och det kommer att bli ännu mera.

Ta t ex självkörande bilar, och andra liknande saker som vi kommer att möte i framtiden. Det är ett helt annat samhälle på gång än det vi har idag.

Det här leder till att den vanliga människan inte behöver arbeta. Man får pengar av myndigheterna så att man kan köpa det man behöver och får ägna sin dag åt det som man själv vill göra. Det blir som hade man pension hela livet.

Det är det som är det profetiska budskapet i att Gud vilade sig på Sabbaten. 1000 års riket kommer att vara fritt från det tvång att arbeta som vi har idag.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Karl Håkan Sandell 18/3-2019, 15:08

Men det arbete som kommer att vara kvar i 1000 års riket det är det vi gör för Jesus, för Gud, sprider hans budskap, ber, läser bibeln. Etc.

Det är ju det, det också står att Gud helgade vilodagen. Och det kommer vi alltså också att göra med 1000 års riket.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Leif 18/3-2019, 17:03

Svar till Karl Håkan Sandell.

Du har fullständigt missat att den teknik mänskligheten idag tycker sig vara stolt över också är något som härstammar från avgrunden. Det är speciellt något av västvärldens största avgudadyrkan utan att ens kristna har förstått det😭.

Det är inte bara det att vi idag är beroende av massvis med tekniska prylar, allt detta är också något som med förödande fart förstör, förgiftar både atmosfär och natur. Att det skulle vara något Gudomligt som kommer att finnas kvar när satan har bundits kan du glömma.

Gud skall utplåna all avgudadyrkan och avgudar till tusenårsriket. Det skall inte flygas till månen mer, inte åkas bil mer, på sin höjd kan jag tänka mig ångmaskiner och ånglok men ingen data, mobiler och något fördärvligt mer, åtminstone inte förrän slutet av tusenårsriket, då skall ju ondskan åter släppas lös en kort tid.

Tekniknördarnas tid är snart över och en tid av Guds närvaro kommer att fylla denna jord...

Svara


Tom 18/3-2019, 17:48

Att dagens it är från avgrunden kan jag skriva under på, ofta undrar jag om inte penna och papper skulle funka bättre på kontoret.

Men att livet i 1000årsriket kommer vara utan teknik det tror jag inte. Däremot kommer den att fungera och inte ta plats. Sociala medier hoppas jag följer med ner i avgrunden

Tex kommer flyg vara ersatt av ”molnies” eller teleportation

Telefon ersatt med tankeöverföring

Jordbruk kommer att kräva mycket liten arbetsinsats

Etc mm

Svara


Maria 18/3-2019, 21:15

Varför ska ondskan släppas lös igen sedan?!

Svara


Anna 18/3-2019, 22:02

Det viktigaste är att vi är redo när Jesus kommer och hämtar oss hem. Vi behöver inte veta hur allt komner att bli men vi måste vara redo. Jesus, Guds sons blod renar från all synd. Anna

Svara


Leif 18/3-2019, 23:01

Svar till Maria .

För att det står så i Bibeln!

Svara


Leif 18/3-2019, 23:12

Svar till Tom.

Eftersom denna jord kommer att ledas av Andesmorda människor så kommer givetvis inte ondskefull teknik att satsas onödig tid på. Att flyga förgiftar och utsätter t.ex människor för dödsrisker mm, sådant verkar inte Guds Ande fram, utan det är påfund av människors oförstånd ofta påverkade av äreslystnad och det onda.

Sen att Gud ändå håller Sin hand över oss trots oförstånd är en helt annan sak.

Svara


Tom 18/3-2019, 23:42

För vissa kommer tydligen 1000 år med jesus inte att räcka för att få över dom på ljusets sida

Därför kommer domedagen efter 1000 årsriket, för att sålla fram de bästa sädeskornen ur denna folkhop som kallas mänskligheten

Svara


Fredrik Fregoran Göransson 19/3-2019, 06:29

jag läste att judarna accepterar inte utomjordiska messias tex jesus är messias och dom accepterar messias som kommer från jorden hur kan ni motivera detta?

Svara


AnnMarie 19/3-2019, 12:59

Svar till Fredrik Fregoran Göransson.

Jag vet inte riktigt vad du menar 🤔 men som jag förstår det så förstår inte de flesta judarna vem Jesus är förrän han kommer tillbaka, då de ser och förstår vem de genomborrat.

Svara


Steven 19/3-2019, 16:27

Jag tolkar 1000-års riket som att det är i himlen. Då har de rättfärdiga i Kristus varit med i första uppståndelsen. Detta sker som Sabbat; vila under en dag=1000 år, mellan 7000-8000 år efter Adam.

Under denna tid är jorden öde och Satan är fången=har inga människor att terrorisera eller utöva makt över. Jorden och människor har bränts upp då Jesus kom med änglarna.

Därefter väcks de ogudaktiga upp i den andra uppståndelse. Då ska de se vad de gått miste om. De ska samlas (Armageddon) och följa huvudet satan (Gog & Magog) till att anfalla det himmelska Jerusalem som kommit ner med Jesus och de heliga.

De ogudaktiga kastas i Gehenna, tillsammans med Synd, Död, de fallna änglarna och förintas.

Sen är vi inne i evigheten (8 dagen, 8000 år efter Adam. 8 är symbol för evighet) tillsammans med Gud på en ny jord.

Svara


AnnMarie 19/3-2019, 17:49

Svar till Steven.

Jaha........det var ännu en variant om hur det blir framledes.

Några fler?

.

.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 34, måndag 19 augusti 2019 kl. 10:13

Jesus söker: Magnus, Måns!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
måndag 19 augusti 2019 09:15

Tack Jesus för alla bönesvar i mitt liv! Välsigna den här dagen med din närvaro. Du vet vad vi alla behöver nu.Kom med hälsa o krafter.Ge din underbara frid till alla som är oroliga.Du är vår HJÄLPARE


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp