Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Salvation

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Повернення Ісуса до скорботи

У Rapture, Ісус приходить до своєї церкви, коли він

Спалахи міста.

Подібно до того, як церква була таємниця, яка розкривається через Павла, так і є захоплення, секрет, що розкривається нам. Грецьке слово таємниці «Mysterion», де huvudbetydningen «щось, що є абсолютно новим і не було раніше.»


Av Mikael Wahfridsson
söndag, 13 oktober 2019 17:30
Gästblogg

Ett försvar för Pre-trib

En fråga många ställer sig i förhållande till Jesu återkomst är när uppryckandet av de troende skall ske? Man talar om tre olika rättningar i frågan: pre-trib läran, mitt-trib läran och post-trib läran. Det här kommer att bli ett försvar för pre-trib läran. Det vill säga, att uppryckandet av de troende sker innan vedermödans start.

När det gäller Jesu tillkommelse så är det tre saker vi måste skilja åt. Det är Guds plan för församlingen, Israel och för hedningarna. Felet vi ofta gör är att vi blandar Guds löften och planer för Israel, för och med församlingen. När församlingen tar Israels plats och omvänt så blir det fel. Vi måste skilja på när Gud talar till Israel och när Gud talar till församlingen.

Israel

På lagens tid var Israels folk de speciella bärarna av Guds frälsningsplaner. GT:s huvudtema är Messias, hans komma och hans rike – Det härliga, lovade Rike, där Israel ska bli det centrala folk, och där Israels land och Jerusalem ska bli mittpunkt för jordens geografiska, politiska och andliga centrum.

Herrens lag ska utgå från Sion, och hans ord från Jerusalem, och folkslagen ska strömma dit. Rättfärdighet, frid och frälsning ska råda på denna jord, i detta fredsrike, som också är tusenårsriket.

Hedningarna och Församlingen

Att folklagen skulle bli frälsta, som konsekvens av det Messianska Rikets upprättelse var alltså ingen hemlighet i GT. Men att Herren hade förberett en särskild hushållning för hedningarna, genom att sända den helige Ande till jorden, för att utvälja ett himmelskt folk vid Guds nåds evangelium som är församlingen, var en hemlighet på den tiden. Därför är heller inte församlingen nämnd i GT, och också väldigt begränsat i Jesu undervisning.

Denna fantastiska hemlighet, att vi hedningar har blivit medarvingar till Guds löften, blev först förmedlat genom aposteln Paulus, som själv fick det i en uppenbarelse av Herren. (Efe 3:3-6, Kol 1:25-27). Den helige Ande och församlingen är oskiljaktiga i denne hushållning. Den helige Ande har tagit permanent bolig i de troende, församlingens hjärta, och är panten på vårt arv intill uppryckelsens dag.

I församlingens tid så är vi den helige Andes tempel, det ända tempel som Gud känner på jorden i dag. Att den helige Ande har tagit sin boning här på jorden, är egentligen det ända, som är till hinder för att Antikrist kan stå fram.

Jesu Kristi Uppenbarelse – Det som snart skall hända härefter

Upp 1:19 – Skriv alltså ner vad du har sett och vad som är och vad som skall ske härefter.

Ordet ”härefter” är det grekiska ordet meta tauta, som betyder ”efter dessa saker”.

Detta är en viktig nyckelvers för hela den uppdelning som Uppenbarelse boken är skriven på. Efter att Johannes har fått lov till att skåda den himmelska synen av Jesus får han veta att han ska skriva ner:

1. Det han har sett. 2. Vad som är 3. Vad som skall ske härefter. Men andra ord en tre delad uppdelning av uppenbarelseboken.

1. Vad han har sett

I kap 1: 12-16 ser Johannes såg den förhärligade Jesus står mitt ibland de 7 ljusstakar av guld (de 7 församlingarna), med 7 stjärnor i sin hand (de 7 församlingarnas änglar). Han ser den förhärligade Jesus, som också är den uppståndne seger Herren från Golgata. Han ser honom som den förhärligade människosonen, som lammet, som lejonet av Juda stam, som den store dommaren, och som Konungarnas Konung och herrarnas Herre.

2. Vad som är

Det är en överblick över församlingens urskillnings tid, utifrån profetisk och historisk tidslinje, helt i från församlingens födelse till Jesu återkomst. 7 brev som representerar församlingen och dess andliga utveckling igenom alla tider och intill bortryckelsen.

Det första brevet sänds till Efesus församlingen som representerar församlingens första tid, nämligen den apostoliska tiden. Det 7 och sista brevet sänds till Laodikea församlingen. Det andliga mörker som skissas upp i brevet är en beskrivning på den allra sista tiden innan Jesus kommer tillbaka. Det vill säga att Laodikea församlingen är ändetidens församling.

3. Och vad som skal ske härefter 

Ordet ”härefter” är det grekiska ordet meta tauta, som betyder ”efter dessa saker”. Dvs sekventiellt efter församlingens tidsålder som är presenterat igenom de 7 brev.

Upp 4:1 - DÄREFTER (dvs, när församlingens tid på jorden är över, och den är blivit fulltalig) såg jag, och se, en dör stod öppen i himlen, och den röst jag först hade hört TALA TILL MIG, SOM EN BASUN, sade: ”KOM HIT UPP, så skall jag visa dig vad som måste ske härefter.” (nämligen efter församlingens tidsålder) GENAST kom jag i Anden, och se en tron stod i himlen och någon satt på tronen.

Här är församlingens uppryckelse från 1 Thess 4:16 i likhet med den uppenbarelse Johannes fick. En stark röst, en Guds basun och ett uppryckande. En härlig parallell! Johannes får i anden se den uppryckta församlingen som är representerade genom de 24 äldste omkring tronen.

Vi får ett himmelskt ”screanshot” i kap 4 och 5 som är efter uppryckelsen, men före vedermödan på jorden. Från kap 6 är vi tillbaka på jorden, och Johannes ser i fågelperspektiv vedermödan utspela sig på jorden i kap 6-19.

De 24 äldste runt omkring tronen

Tidigare påstod jag att de 24 äldste är församlingen som är representerad i himlen genom uppryckelsen före vedermödan. Vi kan börja med att sammanlikna informationerna omkring de 24 äldste och löften till församlingen:

De 24 äldste

Löften till de heliga

Sitter på troner (Upp 4:4,11:6

Har vita kläder (Upp 4:4)

Segerkrans på huvudet (Upp 4:4,10)

Är kungar (Upp 5:10

Är präster (Upp 5:10)

Troner (Matt 19:28, Upp 3:21

Vita kläder (Upp 3:4-5)

Segerkrans (1 kor 9:25, Fil 4:1,2)

Blir kungar (Upp 1:6, 2:26, 20:6)

Blir präster (Upp 20:6)


I Upp 5:9
 så sjunger de 24 äldste en ny sång till Kristus och offerlammet:

v.9 Och de sjöng en ny sång: ”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor av alla stammar och språk, folk och folkslag. V.10 Du har gjort dem till ett konungadöme, till präster åt vår Gud, och de skall regera på jorden.”

Som många gånger tidigare har det blivit fel i översättningen från de grekiska grundtexterna. Bland annat KJV som bygger på majoriteten av den grekiska grundtexten översätter så här i stället för:

v.9 Och de sjöng en ny sång: ”Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt köpt oss till Gud av alla stammar och språk, folk och folkslag. V10 Du har gjort oss till kungar och präster åt vår Gud, och vi skall regera på jorden.”

De 24 äldste identifierar sig själva med de troende och är alltså alla lösköpta människor som har blivit frälsta vid tron på Jesus Kristus på jorden. De är i himlen från vedermödans start redan när första sigillets början.

Uppryckelsen var en hemlighet

1 Kor 15:51 – Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud.

Precis som att församlingen var en hemlighet som blev uppenbarad genom Paulus, så är också uppryckelsen en hemlighet som blir uppenbarad för oss. Det grekiska ordet for hemlighet är ”Mysterion” där huvudbetydningen är ”något som är helt nytt och inte har varit förut”.

Vi hittar inga häntydningar till uppryckelsen i GT, och det betyder att Jesus inte undervisar om uppryckelsen, utan bara hans synliga komma för Israel. Uppryckelsen var en hemlighet intill att Paulus förmedlar vidare den uppenbarelse som Gud har anförtrott honom. Uppryckelsen är beskriven i 1 Kor 15 och 2 Thess 2.

Den 70 årsveckan

Profetian i Daniels bok omfattar de 70 årsveckorna som är en betydningsfull skiss över Israels historiska och profetiska tidslinje, som sträcker sig helt från den Babyloniska fångenskapen till Kristi andra komma som Israels Messias.

Dan 9:24 – Sjuttio veckor är bestämda över ditt folk och över din heliga stad för att göra slut på överträdelse, försegla synder, försona skuld, föra fram en evig rättfärdighet, fullborda syn och profetia och smörja den Allra heligaste.

Den 70 och sista årsveckan har med Israel och det judiska folket att göra och inte församlingen. I Dan 9:24 kan vi se att alla 70 årsveckor har med det judiska folket och Jerusalem att göra. Precis som de första 69 veckorna inte hade något med församlingen att göra så har heller inte den sista årsveckan med församlingen att göra.

Israel och världen

Den sista årsveckan som också är vedermödan som är beskrivet i Upp kap 6-19, och är Guds handlande med Israel och denna värden. Församlingen är den parantes som ligger i mellan den 69 och den 70 årsveckan som är beskrivet i vers 26 – men slutet kommer som en störtflod. Intill änden skall det råda krig. Förödelsen är fast besluten. 

Gud kan inte avsluta sitt program med församlingen och Israel innan han har uppfyllt förbundens bestämmelse med dem.

Församlingens tidsålder avslutas

Alltså har Gud, innan vi går in i den sista årsveckan, avslutat det vi kallar församlingens tidsålder som påbörjades på pingstdagen, och har fortsatt i 2000 år. När Gud väl har avslutat församlingens tidsålder kan Gud fortsätta sitt ”program med Israel”.

Hans förbund med Israel kan bara uppfyllas under de sista 7 åren i Daniels profetia. Då Guds löften till Israel er villkorslösa är det bara Gud själv som kan uppfylla dem.  I Romarbrevet kapitel 11 redogör Paulus, att Gud måste avsluta sitt program med kyrkan innan han kan fortsätta sin plan med Israel.

Apg 15:14 -16 – Simeon har berättat om hur Gud först såg till att han vann ett folk åt sitt namn bland hedningarna (NT-församlingen). Det stämmer överens med profeternas ord, där det heter: Därefter skall jag vända tillbaka och åter bygga upp Davids fallna hydda.

Vi ser det sekventiella skilje i Jakobs tal. Först kom församlingens tidsålder, och därefter, ska han bygga upp Davids fallna hydda.

Vedermödan är en förberedelse för Israel inför tusenårsriket. Israel ska ha möjlighet för att välja mellan Antikrist och Messias. Under vedermödan dömer Gud Israel och inbjuder samtidigt det judiska folket in i det Messianska riket. Guds vrede ska föra Israel och nationerna till besinning och omvändelse.

Herrens dag och Jesu Kristi dag

Här vi ser på NT församlingen, och speciellt på tiden för församlingens uppryckelse är det av stor betydning att vi känner till skillnaden på Herrens dag och Jesu Kristi dag. Vid första antagande kan det se ut som att det är tala om samma dag, men faktum är att dessa ”två” dagar är av helt olika karaktär och har helt olika innehåll för ändetiden.

Sef 1: 14-16 – HERRENS stora dag är nära, ja, nära, och den kommer med hast. Hör, det är HERRENS dag! Då ropar hjältarna i ångest. En vredens dag är den dagen, en dag av ångest och nöd, en dag av ödeläggelse och förödelse, en dag av moln och dis, en dag då ljud av horn och härskri höjs mot de befästa murtornen…

2 Tess 2:2 – När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder, att inte så plötsligt tappa befattningen och bli skrämda, vare sig av någon ande eller av något ord eller brev, som påstås komma från oss och som går ut på att Herrens dag har kommit.

När det gäller Herrens dag så om handlar den, den vredes och domstid som kommer att gå ut över jorden i en tidsperiod som sträcker sig från uppryckelsen (vedermödans start) och till tusenårsriket. Jesu Kristi dag är inte alls nämnd i GT, då den har med den stora hemligheten att göra, nämligen sanningen om NT-församlingen och dens uppryckelse i härlighet.

Jesu Kristi dag är därför enbart en NT- uppenbarelse. Herrens dag är inte bara en GT uppenbarelse, men dommens tid över folken är mer detaljerad i NT och speciellt beskriven i Upp kap 6-19. ”Herrens dag” angår jorden och människorna på jorden medan Jesu Kristi dag angår NT församlingens uppryckelse och dens framställning inför Fadern i det himmelska.

När det gäller Jesu Kristi dag så är det en benämnelse på den dag då Jesus ska komma på skyarna för att hämta sin fulltaliga församling till sig.

Fil 1:6 – Jag är övertygad om att han som har börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill Kristi Jesu dag.

Betydningen av denna vers är att den helige Ande som på pingstdagen börjades sitt verk med att utvälja ett himmelskt folk, kommer att fullföra och göra detta folk fulltalig intill Jesu Kristi dag, d.v.s. intill att Jesus kommer för att hämta hem sin församling till de himmelska boningarna – som alltså sker före Herrens dag.

Församlingen i Tessalonika

2 Tess 2: 1-12 - Församlingen i Tessalonika hade blivit skrämda av falska lärare som hade undervisat att Herrens dag, med allt vad den innebär av vrede och vedermöda redan hade börjat. Det ser till och med ut som att någon hade sänt falska brev och utgivit sig för att vara Paulus för att ge brevet auktoritet. Paulus varnar kraftigt mot denna falska förkunnelse, och börjar undervisa om sanningen angående denna ”Herrens dag”.

För det första hade Paulus i 1 Tess 1:10 lovat församlingen att Jesus skulle frälsa dem från den kommande vredesdomen, därför var deras förskräckelse så mycket större när de helt plötsligt trodde att de var mitt i den. Paulus lugnar dom och förmedlar församlingen att Herrens dag inte kan inledas före det att syndens människa, dvs Antikrist först har trätt fram, och understryker att detta inte kan ske före det att ”den som håller igen” först har blivit röjt ur vägen. (först tas bort), dansk översättning)

Vem eller vad håller igen?

Vers 4-8 omhandlar Antikrist, och den som håller honom tillbaka så att han inte kan träda fram. I dag skriver vi 2013, och vi kan konstatera att den/han som håller tillbaka är här fortfarande då Antikrist inte har trätt fram ännu. Det som håller igen blir både beskrivet som ”det” och ”han”. Ordet ande som i den helige Ande är ordet ”pneuma” på grekiska. Det är ett ord i intetkön.

I och med att den helige Ande samtidigt är Gud, blir han också beskriven som ”han”. Det har varit många gissningar på vad som håller Antikrist tillbaka, men den som både är neutrum samtidigt som maskulin kan inte vara någon annan än den helige Ande. Den helige Ande är tätt knuten till församlingen, och har varit sedan pingstdagen i Apg 2. I GT verkade den helige Ande också på jorden men i stället uppifrån. På samma sätt som han också kommer att göra i vedermödan.

Den helige Ande

Den helige Ande kommer i vedermödan att fortsätta att verka i människor men från uppryckelsens stund från ovan. Därför ser vi inte den helige Ande representerad efter kapitel 3 i Uppenbarelses boken. I breven till de 7 församlingar hör vi dessa ord: Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingen. Efter kapitel 3 som är församlingens uppryckelse är det inte längre den helige Ande som talar. Upp 13:9 – Den som har öron må höra. Det är inte heller den helige Ande som kommer med olika frälsnings och doms budskap till människor i vedermödan, det blir gjort av änglar. (Upp 14:6-7).

När församlingen blir uppryckt har den helige Ande ingen plats att verka utifrån mer då församlingen är det enda tempel som Gud känner till i dag. (1 Kor 3:16). Den enda församling som är representerad i vedermödan är skökoförsamlingen, och den kan den helige Ande inte verka utifrån.

Avfall eller avgång?

2 Tess 2:3 – ..Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa, fördärvets son, öppet träda fram

Det ord som i grekiskan blir översatt avfall är ordet ”apostasia”. Substantivet ”apostasia” kommer från verbet ”afistemi” vars huvudbetydning är ”att flytta sig” eller ”att flytta något från ett ställe till ett annat”. Ordet används speciellt i förbindelse med att någon flyttar från ett ställe till ett annat, eller om man går bort eller skiljer sig från någon.

Ordet kan också användas i förbindelse med religiös förförelse eller avfall som är beskrivet i 1 Tim 4:1. Några av de första protestantiska bibelöversättare valde att översätta med det engelska ordet ”departure”, som betyder att resa bort eller försvinna.

Några av de mer kända bibelöversättare som översatte ordet med försvinna/resa bort är bland andra Kenneth Wuest, Genovabibelen, John Dawson , Coverdale, Crammer osv. Skulle man precis som nämnda översättare använda ordet ”departure” i stället för avfall ville det naturligtvis ge mycket större klarhet i förhållande för uppryckelsen och vedermödan. Det ville också ge mycket mer mening i förhållande till förståelsen för teksten från både 1 Tess och 2 Tess.

Församlingen skall inte in i vedermödan eller drabbas av Guds vrede

Upp 6: 16-17 – Och de sade till bergen och klipporna: ”Fall över oss och göm oss för hans ansikte som sitter på tronen och för Lammets vrede. Ty deras vredes stora dag har kommit, och vem kan då bestå?

Upp 15:1 – Och jag såg ett annat stort och underbart tecken i himlen: sju änglar med sju plågor, de sista, ty med dem når Guds vrede sin fullbordan.

Vedermödan är det samma som Herrens dag, som är det samma som Guds vredes dag. Hela vedermödan är Guds vredes dag och inte bara en den sista delen av den.Vi kan se att redan vid 6 sigillet så har Lammets vredes dag kommit. I kap 15 så ser vi att Guds vrede blir fullbordad med de 7 sista plågorna. Det betyder att Guds vrede inte har sin start med de 7 plågorna, utan startar tidigare.

Med de sju sista plågorna avslutas vedermödan och Guds vrede. I Tess 1: 9-10 har vi fått löfte om att vänta på Jesus från himlen (uppryckelsen), den samme som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 1: 9-10 – och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 5:1-9 – v.2 Ni vet mycket väl att Herrens dag (vredesdomen/vedermödan)kommer som en tjuv om natten. V.9 – Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

Detta avsnitt vi precis har läst är mycket intressant. 1 Tess kap 4:13 och framåt handlar om församlingens uppryckelse och möte med Jesus i rymden. Paulus sätter igen uppryckelsen i förhållande med vedermödan som blir beskrivet i Kap 5:1-3.

Han fortsätter att beskriva att den dagen, d.v.s Herrens dag inte kan överraska oss som en tjuv för vi tillhör ljuset. Han avslutar det hela med att bekräfta att det är vedermödan han har undervisat om, och säkrar oss att vi inte skal drabbas av vredesdomen, men vinna frälsning genom Jesus.

Församlingen Filadelifia

Församlingen Filadelfia, som representerar en av de två ändetids församlingar fick löfte om att bli bevarad från den prövningens stund, som skall komma över hela världen. Detta löfte är ett av de starkaste löften om att församlingen ska uppryckas förde den sista årsveckan.

Upp 3:10 – Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet, skall jag bevara dig, och rädda dig ur prövningens stund som skall komma över hela värden och sätta dess invånare på prov.

Det grekiska ordet för bevara är det grekiska ordet (TEREO). Verbet är använt två gånger i den här versen. Första gången blir det översatt bevara, men andra gången rädda dig ur i den svenska översättningen. I KJV är båda orden översatta med bevara vilket ger en helt annan betydning:

10Because thou hast kept the word of my patience, I also will keep thee from the hour of temptation, which shall come upon all the world, to try them that dwell upon the earth. (King James Version)

Thayer hävdar att när detta ord används med det grekiska ordet ”en” betyder det att ”stå fast i en sak”, men när det används med ”ek” betyder det precis som King James har översatt ”bevarad från”. Samma sätt har ”ek” använts när det har översatts i 1 Tess 1:10 - ..som har frälst oss från den kommande vreden. Ville Johannes visa att det var ”i prövningens stund” hade han skrivit: ”en te hora”. I stället väljer Johannes att skriva ”ek tes horas” som just betyder ”från prövningens stund”

För vem är vedermödan?

Upp 3:10 - prövningens stund som skall komma över hela värden och sätta dess invånare på prov.

Att prövningens stund är ett utryck för Guds vrede och det som ska komma över värden är de flesta eniga om. Men varför kommer den? Är det för att pröva och rena församlingen? Nej, det är för att sätta dess invånare, över hela värden, på prov. Detta riktar sig till människor som är kvar på jorden efter uppryckelsen, och som har anslutit sig till Antikrist.

Ordet ”dess invånare” (katoikeo), som är använt här är ett starkt ord. Ordet handlar om något varigt och konstant. Det betyder att domen gäller dem som har gjort jorden till deras riktiga hem, och identifierar sig med jordens handel och religion. De har gjort jorden till sitt permanenta hem, vilket omöjligt kan referera till församlingen.

Den sanna kyrkan består av främlingar och gäster på denna jord. (1 Pet 2:11), och som söker det som är därovan (Kol 3:1-2), som har deras medborgarskap i himlen (Efe 2:19), och som har sitt hem i himlen (Joh 14:2).

Vem väntar vi på?

Tit 2:13 – Medans vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Fräsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet.

Det är inget tvivel om att vår förväntning och vår glädje är Jesu tillkommelse. Vi ska inte vänta på Antikrist, vedermöda och Guds vrede. Om Herren hade i sinne att hans folk skulle igenom vedermödan och Antikrist regi så hade han också varnat och förberett sin församling på det. För i så fall skulle Antikrist träda fram innan uppryckelsen kunde ske.

Evangeliet om riket

Det är heller inte det nådens evangelium som blir predikat i vedermödan, men i stället evangeliet om riket. Detta evangelium blir predikat av de 144000 utvalda judarna som kommer att förkunna Messias upprättelse av det messianska riket. Nådens evangelium som vi känner det blir avslutat i och med att församlingens tidsålder blir avslutad.

Martyrerna ber också Gud om att hämna sig på sina fiender. Detta är heller inte den troendes vittnesbörd i församlingens period. Vi ber inte att Gud ska hämnas våra fiender, vi ber Gud om att frälsa alla människor. (Rom 12:19) De två vittnen får också makt att hämna sig på och straffa sina fiender.

Avslutning

Församlingens uppryckelse var en hemlighet intill att Paulus fick den förmedlat till församlingen. Därför hör vi inte Jesus undervisa om uppryckelsen. Jesus predikar uppståndelse på den yttersta dagen och sin synliga komma för Israel.

Dan 9 visar tydligt att den 70 årsveckan är till för Israel och Jerusalem, inte för församlingen.

Genom att blanda ihop Guds program för Israel och församlingen blir det fel. Genom många bibelord lovar Herren oss att församlingen inte skal drabbas av vredesdomen, men bli frälst från den. Vredesdomen eller Herrens dag är hela 7 års period. Församlingen skall därför uppryckas innan den sista årsveckan börjar. Precis som Filadelfia församlingen skulle bli bevarad från prövningens stund.

Efter kap 3 i Uppenbarelseboken finner vi inte längre församlingen mellan kapitel 6-19 som också är vedermödan på 7 år. Vi ser heller inte den helige Ande som är tätt knuten till församlingen. När den helige Ande som bor i de frälsta är borta från jorden, är det fritt fram för Antikrist och hans regi. Den ända kyrka som är tillbaka är skökan.

Vi hittar inget belägg för att församlingen ska igenom vedermödan men tvärtom bli bevarad från den. Vi skal vänta och ha Jesu Kristi dag levande i våra hjärtan. Vedermödan eller Jakobs nöd är till för dem som bor på jorden. Israel och judarna kommer att prövas på ett speciellt sätt om de vill erkänna Jesus som messias eller inte. Antikrist i sin tid Guds tabernakel som också är församlingen. Församlingen är representerad i himlen redan vid vedermödans start genom de 24 äldste. När Herren vänder tillbaka till jorden i Upp 20 så är församlingen tillsammans med änglarna med.

Jesus kommer snart!


DEL 2

Det här är en fortsättning på det första inlägget ”Jesu återkomst före vedermödan,” som på samma sätt är ett försvar för Pre-tribläran som betyder att uppryckandet av de troende sker innan vedermödan. Vi hittar många fantastiska berättningar i GT som är förebilder på uppryckelsen, vedermödan och den tid vi lever i. Jag vill visa på några av de berättningar från GT som kan visa och bekräfta en uppryckelse innan vedermödan.

Guds vrede

När vi talar om lidande måste vi börja med att skilja på det generella lidande vi möter i världen (gr.thlipsis) och det lidande vi möter i den stora nöden (gr.Thlipsis Megas) som Jesus talar om i Matt 24, och Daniel i kap 12. I den här världen kommer de troende att få uppleva en andlig kamp mot furstar och väldigheter, sitt eget kött, och lidande för evangeliets skull. Det slags lidande har Jesus aldrig lovat oss att vi kommer att bli fria ifrån. Den vreden vi möter i vedermödan är något annat och är något som ordet har lovat oss att vi inte behöver uppleva eller gå igenom.

På senare tiden har Guds vrede börjat ha olika betydningar för människor. Man nämner Lammets vrede, Människans vrede, Satans vrede och Guds vrede och blandar ihop det. Det är också delade meningar om både när och hur Guds vrede inträffar.

Vedermödans konsekvenser

Uppenbarelseboken kan vi se att vedermödan startar i Kap 6 med att de sex första sigillen bryts av Lammet och slutar med Guds sju vredesskålar i kap 16-18. Redan under de sex första sigillen ser vi en förödande konsekvens för livet på jorden. De sex första sigillen för med sig krig, hungersnöd, plågor och orsaker död för en 1/4 av jordens befolkning. Med andra ord cirka 1,7 miljarder människor kommer att dö vid de första sex sigillen. Vid sidan av det här så kommer det att finnas martyrer av människor som blir troende under vedermödan.

När änglarna blåser i de 7 basuner så utlöser det automatisk nya straffdomar mot jorden. De här domarna kombinerar kraftiga naturkatastrofer med övernaturliga plågor. När de 7 basuner är klara med sina plågor så har en tredjedel av vattnet förstörts, en tredjedel av allt livet i havet har dött, och en tredjedel på jorden kommer att brännas upp, och en 1/3 av de människor som överlevde de första sex sigillen kommer att dö. Med andra ord ytterligare cirka 1,7 miljarder människor av jordens befolkning.

Vredesskålarna fullbordar Guds domsslut

Vi har inget tal på hur många människor som kommer att få lov till att sätta livet till under vredesskålarna men vi kan bara gissa. Jesus själv säger att om inte den tiden förkortas kommer inget människa att bli frälst (Matt 24:22). Dessa vredesskålar är ut över all beskrivelse, och det är svårt att förstå konsekvensen eller betydningen av dem.

Dessa vredesskålar blir fullbordan av Guds domsslut. Upp 16:16-21 talar om en så stor jordbävning att det aldrig någonsin har funnits något liknande tidigare. Konsekvensen av den kommer att göra så att alla öar flyr, och bergen kommer inte att finnas mer. Tro mig när jag säger att ingen önskar att vara på jorden på den tiden.

Vedermödan är ramen för den kommande vreden

Med andra ord så är vedermödan tiden då Guds vrede blir manifesterad och utgjuten över hela jorden. Den kommande vreden är inte en enkel dag, precis som att Herrens dag inte är det heller. Guds vrede, den kommande vreden, Herrens dag, vredesdomen osv. är en tidsperiod som börjar med att det första sigillet bryts och kulminerar vid Jesu synliga komma för Israel och världen, där Guds vrede också blir uppenbarad.

Paulus gjorde det klart att församlingen inte skulle vara på jorden under den här tiden av domsslut som vedermödan är. I 1 Tess 1:10 så talar Paulus att Herren kommer att frälsa oss från den kommande vredesdomen. Ordetfråni Grundtexten betyder från med hänsyn till både tid och plats, så att vi med andra ord inte kommer att vara närvarande när det händer. Ty Gud har inte bestämt oss för att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

Guds vrede varar hela vedermödan

När det handlar om Guds vrede så påpekar ofta människor att det inte är det samma som den stora nöden, och de har helt rätt. Den stora nöden är på 3,5 år som startar med förödelsens styggelse och Guds vrede eller vredesdomen varar i hela vedermödan på 7 år.

Upp 6:16-17 – ”Fall över oss och göm oss för hans ansikte som sitter på tronen och för Lammets vrede. Ty deras vredes stora dag har kommit, och vem kan då bestå?

Upp 15:1 – Och jag såg ett annat stort och underbart tecken i himlen: sju plågor, de sista, ty med dem når Guds vrede sin fullbordan.

Här ser vi att redan vid det sjätte sigillet så har Lammets vredes dag kommit, som är det samma som Guds vredes dag, då Lammet och Fadern är samma person. Ofta så påpekar man att de sju sista plågorna – som också är Guds vredesskålar är själva Guds vrede. Men i kap 15:1 kan vi se att Guds vrede når sinfullbordanmed dessa sista plågor, alltså inte sin början. Det är alltså bara själva avslutningen av Guds vredes period som avslutas med de sista 7 plågorna.

Räddad från både tid och plats

Abraham påminde Herren i sin argumentation om Sodom och Gomorra att det strider mot hans natur att förgöra de rättfärdiga tillsammans med de ogudaktiga (1 Mos 18:23).

Petrus undervisar oss genom att ge oss exemplet med Lot för att visa att Lot inte var ett tillfälligt exempel men en generell princip från Guds sida, att Herren ”frälser de gudfruktiga ur frestelsen” engelsk översättning: The Lord knows how to rescue godly men from trials”. Ordet from (ur) betyder från tid och plats från denna händelse.  

Varningar till församlingen

Frågan är om vi kan hitta ord där Herren talar tröst eller varningar till sin brud inför den kommande vredesdomen? Kan vi hitta ord där han lovar oss att beskydda och bevara oss genom denna fruktansvärda tid som vedermödan är? Kan vi överhuvudtaget se församlingens existens under själva vedermödan?

Nej, det kan vi inte! Just därför att han hänvänder sig till Israel när församlingen är borta, och kan då fortsätta sitt program med Israel under den sista årsveckan, samtidigt att han lovar oss att vi inte ska bli drabbade av den kommande vreden.

Som på Noas tid

Matt 24:37 – Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst.

Herren önskar att vi ska studera Noa och jämföra med denna tidens avslutning. I Matt 24:37 kan vi läsa att på samma sätt som det var i de dagar, då Noa levde ska det vara vid Herrens återkomst. Det vi kan lära oss av Noas dagar är om tiden före syndafloden, själva syndafloden och Herrens beskyddande hand över Noa och hans släkt.

Jesus fortsätter att förklara att de människor som överlever vedermödan kommer omedelbart att bli dömda innan 1000 års riket. Några blir bortryckta till doms och andra får lov till att gå in i det Messianska riket. På samma sätt som vid syndafloden kommer människor att bli bortryckta till doms. Människorna på Noas tid gick under på grund av syndafloden, och på samma sätt kommer människor att gå under i själva vedermödan, och straks efter vid Jesu dom.

Tre slags människor

Det fanns tre olika slags människor som levde på Noas tid innan syndafloden kom. Det var de otroende som förkastade Herrens ord, och alla gick under i syndafloden. Det var Noa och hans släkt som blev bevarade genom syndafloden, och det var Enok som blev uppryckt till Herren innan syndafloden kom. På var sitt sätt representerar dessa människor tre olika kategorier som vi kan jämföra med vår tid i dag. På precis samma sätt så ser vi tre slags människor i dag när vi är på väg mot vedermödan och den avslutande tiden:

·   Människorna som gick under i syndafloden på Noas tid representerar de icke troende, som inte har tagit i mot Jesus som sin frälsare. De människorna kommer att gå in i vedermödan, och bli utsatta för Guds vrede. Dom som inte omvänder sig i vedermödan kommer att bli dömda av Jesus och kommer sedan att bli kastade i den brinnande eldsjön.

·   Noa representerar den rest av Israel som Herren kommer att fullborda sina löften med i 1000 års riket. Noa är alltså det utvalda Israel, som på ett speciellt sätt kommer att bli beskyddade under vedermödan. 3,5 år in i vedermödan kommer de troende judarna att fly ut i öknen där Herren kommer att beskydda dem för Antikrist och hans förföljelse. Noa blev bevarad genom syndafloden och det kommer också en del av det judiska folket att bli.

·   Enok är en bild på församlingen som inte fick del av syndafloden och Guds Dom då han blir uppryckt och hämtad av Gud innan floden kom.

Enok/Hanok är en förebild på församlingen

1 Mos 5:24 – Sedan Hanok på detta sätt vandrade med Gud fanns han inte mer, ty Gud hämtade honom.

Hanok är en mycket talade förebild när det gäller församlingens uppryckande i förhållande till tiden för den Antikristliga vedermödan. Hanok levde i det 7 ledet från Adam, och levde i en mycket speciell tid, nämligen i tiden före syndafloden. Ordet säger att på den tiden så var människornas ondska stor på jorden, och människors hjärtan och motiv var helt igenom onda.

Mitt i detta syndiga människovimmel så fanns det en man, Hanok, som trodde på Gud och vandrade med honom. (1mos 5:24) Vittnesbördet om Hanok är att han hade funnit nåd av Gud. (Heb 11:5)

Hanok blev uppryckt

Heb 11:5 - Genom tron togs Hanok bortutan att möta döden. Och man fann honom inte mer, ty Gud hade tagit honom till sig.

Hanok blev uppryckt utan att smaka döden för Gud hade tagit honom till sig. I tiden före sitt uppryckande så förkunnade Hanok, för människorna i hans samtid, om den kommande Gudsdom och straff över synd och gudlöshet. När syndens mål var nått kom också Guds dom över synden på Noas tid och han sände syndafloden, men då var Hanok redan uppryckt till Herren.

Syndafloden är en bild på den vrede som Gud kommer att sända över jorden och de ogudaktiga människorna i ändens tid – den kommande vredesdomen (1 Thess 1:10)

Transporterad till ett annat ställe

Det grekiska ordet för ”tagit honom till sig” är metatithemi, och blir i KVJ översatt ”transportet”, dvs överflyttad, transporterat till ett annat ställe. Hanok blev med andra ord transporterad eller överflyttat till himlen för att han inte skulle smaka döden. 1 Kor 15 talar om att inte alla ska insomna, men alla ska förvandlas. Det är Paulus som beskriver uppryckelsen av församlingen där inte alla ska möta döden, men uppleva att Herren tar oss hem till sig.

Precis som att Hanok representerar församlingens uppryckelse innan vedermödan, så representerar Noa och hans familj, den lovade rest av Israel, som ska bli bevarade genom vedermödan, och som ska uppleva det messianska rikets välsignelser.

Sjunde släktsledet från Adam

Det som kan vara intressant att nämna i sammanhanget är att Hanok var det sjunde släktsledet från Adam. Församlingen är på samma sätt den sjunde församlingen som blir presenterad i Uppenbarelseboken kap 3.

Vi lever i Laodicea tiden, som utifrån en historisk och en profetisk tidslinje för församlingen också är den sista tidens församling innan uppryckelsen. Vi lever också i början av det sjutusende året efter skapelsen, där Hanok blev uppryckt som sjunde släktsled efter Adam.

Hanoks betydelse

Roten från namnet Hanok betyder träna och undervisa, vilket får oss att tänka på Jesu missions befallning till församlingen. –”Gå därför ut och gör alla folk till lärljungar” (Matt 28:19)

Enligt Hebreisk tradition så är Hanok född på själva Pingstdagen, som också är samma dag som församlingen blev född. Hanoks liv och hans uppryckelse före syndafloden är en tydlig förebild på uppryckelsen av församlingen.

Lot blev frälst undan Guds vrede

1 Mos 19:22 – ”Jag skall inte omstörta staden du talar om. Men skynda dig att fly dit, ty jag kan inte göra något förrän du är där”

Gud hörde ropet över Sodom och Gomorra, och såg den svåra synd som härskade i städerna. Abraham förhandlade med Herren över att inte förstöra städerna om det fanns helt ner till tio rättfärdiga i städerna. Nu fanns det inte tio rättfärdiga i städerna men bara en enkel - Lot.

På trots av att det inte var något som Herren hade bundit sig till, ville han inte förstöra och döma städerna på grund av denne ene. Sodom och Gomorra blev utsatta för Guds dom och vrede, och Gud lät det regna eld och svavel över städerna. Men Herren kunde inte påbörja sin vredesdom förrän att Lot hade lämnat staden och var i säkerhet i grannstaden Soar.

Luk 17:28-29 – På samma sätt var det på Lots tid: de åt och drack, köpte och sålde, planterade och byggde, men den dag då Lot gick ut från Sodom lät Gud eld och svavel regna från himlen och gjorde slut på dem alla.

Lot blev borttagen från tid och plats där Guds dom skulle i värkställas. Änglarna som blev sända för att rädda Lot förkunnar att de inte kunde påbörja Guds dom innan Lot var i säkerhet. Lot är en bild på församlingen som blir räddad frånbåde tid och platsför den kommande vreden.

2 Pet 2:7-9 – Men han frälste den rättfärdige Lot, som plågades av de ogudaktigas utsvävande liv.

Petrus undervisar om den Dom som drabbar all orättfärdighet, och visar oss att Gud inte dömer de rättfärdiga tillsammans med de orättfärdiga.  

Daniel och de tre männen i den brinnande ugnen

Historien om Daniel, och de tre männen i den brinnande ugnen är en av de berättelser från GT som visar en tydlig bild på vedermödan och denna tidens avslutning.

Kung Nebukadnessar, som är en tydlig förebild på Antikrist, hade satt upp en staty av guld på Duraslätten i Babylon. Bemärk att statyn är sextio alnar hög och sex alnar bred, som kan sammanliknas med Antikrist tal som är 666. Nebukadnessar tvingar alla att falla ner och tillbe denna uppsatta staty, där konsekvensen för dem som inte lydde, var att bli kastad i den brinnande ugnen. Den brinnande ugnen är en bild på Guds vrede och den stora nöden i vedermödan.(Mal 4:1 – Se, dagen kommer, den brinner som en ugn.)

Sadrak, Mesak och Abed-Nego vägrade att böja knä för Nebukadnessars staty, och de blev kastade i den brinnande ugnen. Kungen befallde att ugnen skulle göras sju gånger hetare än man någonsin sett den vara, och det är en bild på fullkomlighetens tal. Herren sände sin ängel som beskyddade Sadrak, Mesak och Abed-Nego i den brinnande ugnen, och de kom ut utan någon som helst skada eller påverkan av elden.

Men det man måste fråga sig i denna historia är vart Daniel är någonstans. Var han en av dem som böjde knä för statyn? Varför var han inte närvarade, och varför blev han inte också slängd i den brinnande ugnen. Vi kan vara ganska säkra på att Daniel inte böjde knä för Nebukadnessars staty. Daniel var bara inte närvarande där alla skulle tillbe statyn, eller vid den brinnande ugnens lidande. Gud hade ”tagit bort honom”.

Beskrivningen som kungen fick av dessa män i den brinnande ugnen var att det var tre judiska män (Dan 3:12). De tre judiska männen är en bild på de utvalda Israel som blir bevaradgenomvedermödan, och Daniel, den högt älskade (Dan 10:11) är en bild på församlingen som blir bevaradfrånvedermödan. 

Paulus undervisade om uppryckelsen

Paulus var den förste person på jorden som presenterade undervisningen och uppenbarelsen om uppryckelsen ungefär 20 år efter korset. Upp till den tiden var det okänt eftersom Jesus inte undervisade uppryckelsen till sina lärljungar på sin tid. Uppryckelsen av församlingen är främst beskriven i 1 Thess 4:16 och 1 Kor 15:52.

Ett av de tydligaste bibelverser från GT som vi kan relatera till församlingen i är från Jesaja 26:19-21. Jag vill pröva att jämföra det vi ser i Jesaja kap 26 och Paulus undervisning om uppryckelsen i 1 Tess 4:16-17 & 5:9.

Jesajas ord med svart text och Paulus med rött.

Jes 26:19 – Dina döda skall bli levande, mina dödas kroppar skall uppstå. (förstskall de som dött i Kristus Jesusuppstå) Vakna upp och jubla, ni som bor i stoftet, ty din dagg är ljusets dagg, och jorden skall ge igen de avsomnade. Kom mitt folk och gå in i dina kamrar, stäng igen dörrarna efter dig. (Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden) Göm dig ett litet ögonblick, till dess att vreden har gått förbi. Ty se HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning. (Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus)

Det är också närliggande att hänvisa till Joh 14:2-3 där Jesus talar om att i hans Faders hus finns många rum, och att han går bort för att bereda plats åt oss. Församlingen kommer att höra samma röst som Johannes hörde i Uppenbarelseboken: -”Kom hit upp”, och vi kommer att få ta del av de rum Herren har förberett åt oss. Vi kommer att få gå in i hans kamrar och stänga dörren efter oss. När det har hänt kommer HERREN ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning – som också är Guds vrede.

Det här löftet handlar inte om hans synliga återkomst där Herren kommer till Israel för att vara där de är. Det är ett löfte till församlingen, att han har gått hem till sin Fader för att bereda plats åt oss där.

De 24 äldste

Ibörjan av Uppenbarelseboken kap 4 så möter vi en skara som vi inte har stött på tidigare i bibeln. Det har tidigare varit tre andra profeter än Johannes som genom en syn har fått sett Guds tron, men ingen av de tidigare har förut sett denna skara. Jesaja såg dem inte i Jes kap 6. Hesekiel såg dem inte i Hes kap 1 & 10, och Daniel såg dom heller inte i kap 7. Det är de 24 äldste jag tänker på som sitter runt om Guds tron i Upp 4:4.

Denna skara har med andra ord inte varit där tidigare, men nu, efter de sju församlingarna som representerar församlingen ur ett historiskt och profetiskt perspektiv, ser vi dem i himlen. De är på plats runt om Guds tron innanvedermödan ska ha sin start i Upp kap 6, och därför menar jag att de 24 äldste representerar den uppryckta församlingen som är på plats innan vedermödan får sin start.

De 24 äldste sitter på troner så de regerar. De sitter runt om Guds tron så dom hjälper och assisterar Herren. Dom sitter ner så deras arbete är klart. Dom är klädda i vitt så de är rättfärdigjorda. Deras kläder är Himation, som är det samma som församlingens och Jesu kläder. De bär kronor (Stephanos) så de är kungar. Dom kallas också äldste som är klar häntydning till församlingen.

När de sjungar så sjunger dom de förlöstas sång i Upp 5:9-10:

Du är värdig att ta bokrullen och bryta dess sigill, ty du har blivit slaktad, och med ditt blod har du åt Gud köpt människor (oss) av alla stammar och språk, folk och folkslag. Du har gjort dem (oss) till ett konungsdöme (kungar) till präster åt vår Gud, och de (vi) skall regera på jorden.

Som så många gånger är texten inte korrekt översatt från grundtexten. King James har bland andra översättningar satt första person plural i stället för. De 24 äldste identifierar sig själva med den lösköpta församlingen, som är klädda som dem, är präster och kungar som dem, och är på plats innan vedermödans start.

Sammanfattning

Vi ser alltså genom hela bibeln många exempel och förebilder som visar på att Herren kommer att flytta sin församling från både tid och plats när det gäller ändetidens domslut som ska övergå jorden.

Han kommer att rycka upp oss och gömma oss i sin Faders hus intill att hans vrede har gått förbi. Vi har löfte om att bli bevarade från det som ska övergå den här världen då syftet och ämnet för vedermödan inte är till för församlingen. Vi väntar inte på Antikrist men på det saliga hoppet att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet. (Titus 3:4) Han som frälser oss från den kommande vredesdomen. (1 Tess 1:10)


DEL 3

Det här är det tredje inlägg jag skriver som ett försvar för Pre-trib läran, det vill säga att Jesus kommer att hämta sin församling före det att vi går in i den 70:e och sista årsveckan, och att vedermödans domar går ut över jorden.

 

En utvald generation

Undervisningen om Jesu återkomst har alltid fascinerat mig, och tanken om att en utvald generation i mänsklighetens historia inte kommer att få uppleva döden, men i stället kommer att få uppleva det att bli förvandlade som sker när Jesus kommer för att hämta sin församling, genom att upprycka dem levande till himlen.

Förlossningens dag närmar sig

Det som gör ämnet så intressant och omdiskuterat, är ju att tidens tecken talar väldigt starkt om att vi är på väg mot den här tidens avslutning, och därmed Jesu återkomst.

Många människor i dag är överväldigade över de tecken vi både kan se och uppleva, och att den helige Ande talar tydligt till Guds församling och människors hjärtan att göra sig redo. I den förbindelse, då människor börjar se att förlossningens dag börjar närma sig, är nästa fråga när vi egentligen kan förvänta att uppryckelsens ögonblick sker?

Frågorna många ställer sig

En del av de frågor som många ställer sig i förbindelse med Jesu återkomst är när vi kan förvänta att uppryckelsen sker? Kommer församlingen att behöva gå igenom vedermödans tid? Vad är egentligen syftet med vedermödan, och är det egentligen Antikrist eller Jesus vi ska vänta på? Är Jesu återkomst och uppryckelsen den samma eller två skilda händelser?

Jag hoppas att både detta inlägg och de förra jag har skrivit besvarar några av de frågeställningar som finns.

Min personliga överbevisning

Tidigare var jag ganska överbevisad om att Jesus först kommer att hämta sin församling efter vedermödans tid, och att uppryckelsen och Jesu synliga återkomst var samma händelse. Jesus talar ju bara om en återkomst, och varför ska församlingen bli sparad från vedermödan när både Israel, och den här världen ska lida? Jag såg vedermödan som en nödvändig reningsprocess för Kristi kropp på grund av det avfall vi upplever på många håll i dag.

Men då jag till att börja med har haft några obesvarade frågor som jag inte kunde få ihop med det jag kunde läsa i bibeln, försökte jag att sätta mig in i frågorna ordentligt. De här inläggen är ett resultat av det som jag kom fram till.

Lika säker som jag är i dag på min frälsning, är jag också när det gäller tidspunkt för själva uppryckandet av församlingen. Jesus kommer att upprycka sin församling före det att den sista årsveckan och 70:e årsveckan börjar, och jag vill dela några av de argument som jag tycker talar starkt för det.

Uppryckelsen och Jesu synliga återkomst

Joh 14:1-3 – Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är

1 Thess 4:15-17 – Vi säger er detta enligt ett ord från Herren: vi som lever och är kvar till Herrens ankomst skall alls inte komma före de insomnade. Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren

Uppryckelsen är inte ett annat namn för Jesu synliga återkomst. Man kan säga att Jesu återkomst sker i olika etapper som börjar med uppryckelsen och avslutas vid hans synliga återkomst efter den stora nöden.

Uppryckelsen av församlingen

Uppryckelsen är en osynlig händelse som sker helt utan förvarning. Vi vet med andra ord inte helt precis när det sker, och vi blir uppmanade till att vara vakande och bedjande. Vi ska känna till tiden omkring uppryckelsen och ha en förståelse för när det börjar dra ihop sig, men själva timmen och stunden vet vi inte något om och den kommer att vara dold intill den dag att det sker. 

Jesus kommer halvägs till jorden för att möta oss i rymden, för att sedan ta oss tillbaka till himlen, för att vi ska vara där han är. Om Jesus hade fortsatt till jorden efter uppryckelsen, så hade han tagit oss dit vi är i stället för. Men enligt Johannes så kommer han tillbaka för att hämta oss dit han är, som är i hans Faders hus i sitt himmelska rike. 

Jesu synliga återkomst

Jesu synliga återkomst är inget osynligt, eller hemligt komma. Allas ögon ska se honom, och han kommer fullt synlig på himmelens skyar. Själva tidspunkten är heller ingen överraskning, då vi vet att han kommer direkt efter vedermödans slut, eller precis 3,5 år efter den stora nödens början.

De få människor som överlever själva vedermödan kommer att kunna bevittna denna händelse.

Enligt Herrens eget ord

Paulus poängterar att det är ”enligt ett ord från Herren” när han undervisar om uppryckelsen, och de dödas uppståndelse.

För det första så är 1 Thess skriven av Paulus omkring år 51, och troligtvis var inga av evangelierna ännu skrivna på det tidspunkt när Paulus skriver detta brev. För det andra så hittar helt enkelt ingen undervisning från Jesus i evangelierna, där Jesus talar om några som uppstår från de döda samtidigt med att andra blir levande förvandlade för att möta honom på skyarna.

Jesus predikade bara uppståndelsen ifrån de döda, utifrån de löften vi kan se i GT. Där blir de heliga lovade uppståndelse omedelbart efter den stora nöden (Dan 12:2), och precis före själva tusenårsriket. Det är denne uppståndelse Jesus kallade livets eller de rättfärdigas uppståndelse som alltså hör till de heliga från GT.

Församlingens hemligheter

1 Kor 15:51-52 – Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas.

Det betyder att Paulus förmedlar en av de hemligheter som indirekt har med församlingen att göra, som han har fått genom ett direkt ord eller i en uppenbarelse från Herren.

Hemligheten som Paulus förmedlar här och som aldrig tidigare har varit uppenbarad eller känd, är just det att en utvald generation inte kommer att dö, men kommer att få uppleva det att bli transformerad och förvandlad, och kommer att uppryckas tillsammans med de döda för att möta Jesus på skyn.

Vi ska vara där han är

Joh 14:1-3 - "Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är. Och vart jag går, det vet ni. Den vägen känner ni."

I Johannes evangeliet ger Jesus oss en unik uppenbarelse. Han talar om något som ingen profet tidigare hade eller kunnat lova. Ingenstans kan vi läsa att Messias skulle komma, men i stället för att samla de heliga i ett jordiskt Jerusalem så skulle han ta dem till sin Faders hus, som är samma plats dit han skulle gå bort.

När han ger löftet så är det på bakgrund av att ”jag skall komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är.” Han talar om en återkomst som inte har med den judiska befrielsen att göra,  eller för att upprätta sitt rike på jorden, eller för att döma nationerna. Det är ett ord som endast med hans egna att göra.

Joh 14: 1-3 och 1 Tess 4: 13-18

Det finns fantastiska paralleller när vi jämför dessa två bibelverser där några av orden eller fraserna nästan är helt identiska. De följer samtidigt varandra i den ordning de kommer och på det sättet att själva stycket är uppbyggd. 

John 14:1-3                                1 Tess 4: 13-18

v.1 Oroas                                      v.13 Sörjer

v.1 Tro                                          v.14 Tror

v.1 Gud, mig                                v.14 Jesus, Gud

v.2 sagt er                                    v.15 säger er

v.3 komma tillbaka                        v.15 Herrens ankomst

v.3 ta er                                       v.17 ryckas upp

v.3 till mig                                    v.17 för att möta Herren

v.3 skall vara där jag är                v.17 alltid vara hos Herren.

Båda dessa bibelverser tröstar och visar oss på ett unikt sätt att Herren kommer för att ta de troende från jorden till sin härlighets himmel.                 

18 Pre-trib argumenter

1.   Det finns helt enkelt inga passager i GT eller i NT som talar för att församlingen kommer att gå igenom vedermödans period, eller att församlingen ska stå ansikte till ansikte mot Antikrist.

2.   Vedermödan kallas ”Jakobs nöd” (Jer30:7), men kallas aldrig för ”församlingen eller kyrkans nöd”.                                                     

3.   Ängeln Gabriel förkunnade för Daniel att 70 veckor var bestämda över ditt folk (judarna) och över din heliga stad (Jerusalem) . Församlingen är inte nämnd här. Dan 9:24

4.   Församlingen hade inte del i de första 69 veckorna, och kommer inte att ha del i den sista och 70:e årsveckan.

5.   I Uppenbarelseboken sker uppryckelsen i kap 4:1 som är före vedermödans period som är beskriven från kap 6-19. De 24 äldste som representerar församlingen är på plats innan det första sigillet bryts.

6.   Församlingen är nämnd över tjugo gånger i de första tre kapitlen i uppenbarelseboken, men är aldrig nämnd mellan kapitel 4 och 19. 

7.   Vedermödans period kallas också ”en vredens dag” (Sef 1:15) i bibeln, men Jesus har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen. (1 Tess 5:9), men har frälst oss från ”den kommande vredesdomen” (1 Tess 1:10)

8.   Vedermödan tid kallas HERRENS dag i bibeln (Sef 1:15). Men 1 Tess 5:2-3 säger att Herrens dag (vedermödans tid) kommer som en tjuv om natten. När folk (otroende) säger: ”Fred och trygghet”, då drabbas de (otroende) av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de (otroende) slipper inte undan. Det är tydligt att vedermödan är något som ska drabba de otroende, men det inkluderar inte de troende och frälsta.

9.   Vi ska trösta varandra med talet om uppryckelsen (1 Tess 4:18). Det finns ingen tröst i undervisning som säger att församlingen ska gå igenom delar av eller hela vedermödans domstid.

10. Jesus lovade församlingen i Filadelfia att han ville bevara församlingen och ”rädda dig ut ur prövningens stund, som skall komma över hela världen och sätta dess invånare på prov.” (Upp 3:10) Gud lovade att bevara den trofasta församlingen ute från vedermödans period.

11. På samma sätt som Enok blev uppryckt till himlen före syndafloden och Noas släkt blev bevarade genom syndafloden, kommer församlingen att bli uppryckt innan vedermödan och Israels rest bli bevarade genom vedermödan.

12. På samma sätt som att Gud inte kunde döma Sodom och Gomorra innan Lot var borta från staden kan Gud inte döma den här världen innan de rättfärdiga är borta. ( 1 Mos 19:16)

13. Jesus talade om vedermödans period när han bad: ”Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför människosonen”. (Luk 21:36) Det ger ingen mening att Jesus ber om något som han inte är villig att hålla.

14. Mal 3:18 säger att Herren (vid sin ankomst) kommer att visa oss skillnaden mellan den rättfärdige och den ogudaktige, mellan den som tjänar Gud, och den som inte tjänar honom. Pre-trib tror att Herren kommer för att hämta sin församling, sedan kommer vi tillsammans med honom för att döma mellan rättfärdiga och orättfärdiga. 

15. Vid uppryckelsen kommer Jesus för sin församling (1 Tess 4:16-17) när han kommer vid slutet av vedermödan, så kommer han med sin församling. (1 Tess 3:13).

16. I breven till de 7 församlingarna så uppmanade Jesus att ”höra vad Anden säger till församlingen”. Men i vedermödans tid, efter att den helige Ande i församlingen är tillsido satt säger han: ”Den som har öron må höra” (Upp 13:9) Han utelämnar församlingen, då det inte finns någon församling som ska lyssna till det Anden talar och som ska gå igenom vedermödan. 

17. Antikrist kommer att strida mot de heliga och få makt att besegra dem. (Upp 13:7). Men det kan inte vara församlingen det talas om här. Jesus har själv lovat att ”helvets portar aldrig ska bli församlingen övermäktig”. (Matt 16:18)

18. Jesus sa inte: ”När detta har hänt”, så räta på er och lyft upp era huvuden, men i stället ”När alla detta (tidens tecken) börjar ske”, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning. (Luk 21:28).

Av två vittnens utsago

Skulle jag välja två bibelord, ett från GT och ett från NT, som tillsammans talar och vittnar om att församlingen inte ska gå igenom Guds vrede eller vedermödans tid vill jag peka på två följande bibelverser:

1 Thess 1: 9-10 – Själva berättar de om hur vi blev mottagna av er och hur ni omvände er till Gud, bort från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen

Jes 26:19-21 – Dina döda skall bli levande, mina dödas kroppar skall uppstå. Vakna upp och jubla, ni som bor i stoftet, ty din dagg är ljusets dagg, och jorden skall ge igen de avsomnade.  Kom mitt folk och gå in i dina kamrar, stäng igen dörrarna efter dig. Göm dig ett litet ögonblick, till dess vreden har gått förbi.  Ty se, HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning. Jorden skall blottlägga sina blodskulder och inte längre dölja sina dräpta.

Ouppfyllt löfte

Vi kan inte se att detta bibelställe från Jesaja någonsin tidigare har blivit uppfyllt. Det stämmer heller inte överrens med den uppståndelse som Jesus predikade och som Daniel talar om i Dan 12:2, som vi vet ska ske efter vedermödans tid och inte före.

Här talar Jesaja i stället om en uppståndelse som sker då Herren först kallar in sitt folk i sina kamrar, före och innan dess att Guds vrede och domar går ut över jorden. 

Kom mitt folk

”Kom mitt folk”, som egentligen betyder ”försvinn” eller ”bli osynlig”, är en fantastisk parallell till den upplevelse Johannes hade i Upp kap 4, där han fick se en öppen dörr i himlen, och samtidigt fick höra Guds röst liksom en basun som på samma sätt sa: ”Kom hit upp”. Ögonblickligt efter Guds kall blir Johannes uppryckt till Guds tron, där han från himlen får skåda vedermödans tid utspela sig på jorden.

Johannes representerar här församlingen som kommer att få uppleva det samma på uppryckelsens dag. Genom en befallning, en överängels röst och en Guds basun kommer församlingen att bli uppryckt till himlen och kommer att få se vedermödans tid utspela sig jorden.

För att pröva och straffa jordens invånare

Upp 3:10 - Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet, skall jag bevara dig och rädda dig ur prövningens stund, som skall komma över hela världen och sätta dess invånare på prov

Jesaja talar om att ” HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning”. På samma sätt bekräftar Upp 3:10 om att prövningens stund (vedermödan), som ska komma över hela världen är till för att sätta dess invånare på prov.

Både Jesaja och Uppenbarelseboken talar om att syftet med vedermödan, är till för att straffa och pröva och jordens invånare på grund av deras synder genom någonting som heter Guds vrede. Samma vrede som båda dessa bibelverser vittnar om att vi är räddade ifrån, genom att Herren kallar hem oss till sin Faders hus, hem till sina kamrar till dess att vreden har gått förbi.

En man på en öde ö

Om vi skulle göra ett experiment och placera en man på en öde ö, med endast en bibel i handen, utan utläggningar och påtvingade läromässiga idéer. Vilken konklusion hade han kommit fram till med hänsyn till tidspunkt för uppryckelsen?

För det första hade han lärt sig från Jes 13:9-13, och Amos 5:18 att Gud skulle döma jorden på grund av deras synder, genom att utgjuta sin vrede genom en fruktansvärd domstid som bibeln beskriver som HERRENS dag. 

Jes 13:9-13 – Se, HERRENS dag kommer, fruktansvärd, med förbittring och brinnande vrede, för att ödelägga landet och utrota syndarna som bor där. Ty himlens stjärnor och stjärnbilder sänder inte mer sitt ljus. Solen går upp mörk, och månens ljus lyser inte. Jag skall straffa världen för dess ondska, de ogudaktiga för deras missgärning. Jag skall göra slut på de stoltas övermod och slå ner tyrannernas högmod. Jag skall göra en man mer sällsynt än fint guld, en människa mer sällsynt än guld från Ofir. Därför skall jag få himlen att darra, och jorden att gunga och skaka i sina grundvalar -genom HERREN Sebaots förbittring, på hans brinnande vredes dag.

Amos 5:18 - Ve dem som längtar efter HERRENS dag! Varför längtar ni efter den? Herrens dag är mörker och inte ljus.

Genom att sedan läsa vidare i Matteus evangeliet kapitel 24 kunde han se att den domstiden skulle bli så allvarlig att om inte Herren avslutade den skulle ingen människa överleva. I stället kommer Herren att avsluta denna domstid genom att i kraft och härlighet återvända till den här jorden. Då han visste att Jesu återkomst inte hade hänt ännu, så visste han att Guds vrede fortfarande låg någonstans i framtiden.

När han sedan kom till 1 Thess 9-10 så kunde han se ett ganska tydligt uttalande. Han kan läsa om Jesus som räddar oss och har frälst oss från den kommande vredesdomen.

1 Tess 1:9-10 - Själva berättar de om hur vi blev mottagna av er och hur ni omvände er till Gud, bort från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

Engelsk översättning (NIV): ..and to wait for his Son from heaven, whom he raised from the dead--Jesus, who rescues us from the coming wrath.

Genom att läsa bibelversen kunde han besvara följande frågor ”vem, vad, var, när och varför”. Vem (Jesus) Vad (som räddar och frälser oss), när (tiden för den kommande vreden). Genom att läsa vidare i 1 Tess 4:15-17 kunde han läsa att ”var” är från jorden till himlens skyar, och i 1 Tess 5:9 blev frågan varför besvarad då vi kan läsa att vi inte är bestämda för att drabbas av Guds vrede utan att vinna frälsning genom Jesus Kristus.

1 Tess 5:9 - Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus

Engelsk översättning (KJV): For God hath not appointed us to wrath, but to obtain salvation by our Lord Jesus Christ 

Vårt exempel kan alltså se att i och med att vi blir räddade omkring samma tidspunkt för Guds vrede då vi inte är bestämda för den, så kan han alltså konkludera att uppryckelsen i stället kommer att företräda den. Uppryckelsen kommer alltstå att utlösa Guds vrede över jorden som får sin början i Uppenbarelseboken kapitel 6.

Svar på ofta ställda Post-trib frågor

Med jämna mellanrum kommer ofta argument och frågeställningar från människor som inte tror på en uppryckelse före vedermödan. Här är några av dem:

”Bibeln lär inte ut att det ska vara två tillkommelser. Hur kan man då säga att Jesus kommer två gånger?”

Svar: Precis som det på samma sätt finns två olika bilder av Messias i GT (den lidande tjänaren och Konungen) finns det två olika bilder av Jesu återkomst som är svåra att få ihop. Dessa två sekvenser är uppryckelsen och Jesu synliga återkomst. Man kan säga att Jesu återkomst sker etappvis där uppryckelsen inleder, och Jesu synliga återkomst avslutar den. Det är helt enkelt helt två skillda händelser.

”Jesus sa att uppryckelsen skulle ske omedelbart efter vedermödan (Matt 24:29-31) när han sänder änglar för att samla hans utvalda”.

Svar: Uppryckelsen sker inte i Matt kap 24 av flera orsaker:

Vid uppryckelsen får de troende härlighetskroppar som gör att vi på samma sätt som Jesus vid Kristi himmelfart kunde göra det utan änglars hjälp. Varför skulle vi behöva änglars hjälp vid uppryckelsen, när vi har förvandlade härlighetskroppar?

Änglarna ihopsamlar också de orättfärdia på detta tidspunkt (Matt 13:38-43, 49-50)

Om man påstår att änglarnas ihopsamlande av de troende i Matt 24 är upprycklsen så måste Matt 13 på samma sätt också vara det. I Matt 13 ser vi samtidigt att det är de orättfärdiga som kommer att bli bortagna från jorden först och inte de rättfärdiga.

Änglarna blir utsända för att ihopsamla både både rättfärdiga och orättfärdiga till att bli dömda av Jesus innan 1000 års riket. Dessa människor är i deras naturliga kroppar, där de orättfärdiga blir kastade i eldsjön, medans de rättfärdiga får lov til att ärva 1000 års riket.

Jesu återkomst i Matteus 24

Matt 24:31 – Med starkt basunljud skall han sända sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda från de fyra vädersträcken, från himlens ena ända till den andra.

Matt 24 är ett kapitel som beskriver Jesu synliga komma till Israel och världen. Till doms för hans fiender, och för att upprätta det Messianska riket. Ofta pekar man på de utvalda I vers 31 som man påstår är församlingen. Jag tycker att det är ganska tydligt att det är de utvalda judarna avsnittet handlar om. 

Pröva att jämnföra följande verser i förhållande till Matt 24:31:

Jes 11:11 – Och HERREN skall på den tiden ännu en gång räcka ut sin hand, För att förvärva åt sig kvarlevan av sitt folk, vad som har blivit räddat från Assyrien, Egypten, Patros, Etiopien, Elam, Sinear, Hamat och havsländerna.

Jes 11:12- Han skall resa ett baner för hednafolken och samla de fördrivna av Israel och de kringspridda av Juda från jordens fyra hörn.

Banner och basuner

Banner och basun symboliserar sammankallning av folket. Det är utan tvivel samma begivenhet de talar om, och Gud förklarar genom Jesaja att det är Israels män och kvinnor som sammankallas. De utvalda är de troende judar som har överlevt vedermödan, och som på den tiden finns utspridda över hela jorden. Alla judar ska hem, som också är i full harmoni med GTs profetiska ord. Det är beviset att det inte är tala om församlingen i passagen. 

”Pre-trib är införd av några som var rädda för att gå genom förföljelse”

Svar: När vi talar om lidande måste vi börja med att skilja på det generella lidande vi möter i världen (gr.thlipsis) och det lidande vi möter i den stora nöden (gr.Thlipsis Megas) som Jesus talar om i Matt 24, och Daniel i kap 12.

Pre-trib läran går inte ut på att troende ska undfly förföljelse. Jesus profeterade att vi kommer att bli hatade i den här världen för hans skull (Joh 15:18). I den världen kommer de troende att få uppleva en andlig kamp mot furstar och väldigheter, sitt eget kött, och lidande för evangeliets skull. Det slags lidande har Jesus aldrig lovat oss att vi kommer att bli fria ifrån. Den vreden vi möter i vedermödan är något annat och är något som ordet har lovat oss att vi inte behöver uppleva eller gå igenom. (1 Tess 5:8)

”Paulus säger i 2 Thess 2:1-9 att uppryckelsen inte sker före det att Antikrist träder fram”

Svar: Paulus talar om uppryckelsen i förhållande till HERRENS dag, som inte är enstydig med Jesu synliga återkomst. HERRENS dag är inte en enskild dag i betydningen av 24 timmer, men i stället en period av dom som går ut i världen. (Jes 2:12, 13:6, Hes 13:5, Joel 1:15, Amos 5:18,20)

Församlingen i Thessalonike var rädda och ängsliga över att de redan befanns sig inne i vedermödans period. Paulus lugnar dem och talar om att först måste Antikrist uppenbaras innan det sker. När Antikrist inleder sitt förbund med Israel inleds den sista årsveckan, eller vedermödans tid.

Hur kan människor bli frälsta i vedermödan om den helige Ande är borta från jorden?

 Svar: Att den helige Ande är tillsidosatt betyder inte att möjligheten för frälsning inte längre finns, men att den helige Ande tar sin boning i människohjärtan där vi får den helige Ande som ett sigill är helt unikt för församlingens tidsålder.

Före den helige Andes utgjutande på pingstdagen blev människor också frälsta och den helige Ande verkade i människor. När den helige Ande blev utgjuten på pingstdagen fick vi inte en ”andra” helige Ande på jorden. På samma sätt som i GT kommer människor att bli frälsta under vedermödan där den helige Ande kommer att verka på samma sätt som i GT, med bas uppifrån.

Frågor till Post-trib läran

Samtidigt finns det också en del obesvarade frågor som Post-trib läran har svårt svara eller ge en ordentlig förklaring på:

Om uppryckelsen först sker vid Jesu synliga komma, vem kommer i så fall att befolka tusenårsriket?

”Om man tror att bara frälsta får del i tusenårsriket, och att uppryckelsen först sker vid Jesu synliga komma då borde i princip alla människor i tusenårsriket ha förvandlade evighets kroppar. Men vem kommer i så fall att befolka tusenårsriket då reproduktion bara kan ske av människor i naturliga kroppar”?

Svar: Det sker genom människor som blivit frälsta efter uppryckelsen under själva vedermödan. De människorna går in i tusenårsriket i sina naturliga kroppar.

Varför är uppryckelsen inte nämnd i Upp 19:11-23 eller Sak kap 14?

”I Upp kap 19 får vi en beskrivning av Jesu synliga återkomst, men där nämns varken en uppståndelse eller ett uppryckande. Sak 14:1-7 beskriver också denna händelse, men inte heller där nämns det. Är det inte konstigt att en av historiens största händelse som innebär en uppståndelse av hundratals millioner människor inte är nämnd varken i Upp kap 19 eller i Sak kap 14? Varför?”

Svar: Uppryckelsen eller uppståndelsen är inte nämnda då det helt enkelt inte sker på det tidspunkten.

Vem blir ihopsamlade först, de orättfärdiga (Matt 13:30,41,49) eller de rättfärdiga? (1 Thess 4: 16-17)

Både 1 Tess och Matt 13 påstår att respektive uppståndelser sker först. 1 Thess talar om uppståendelsen av församlingen som sker först, men Matt 13 sägar att först ska de orättfärdiga tas bort från jorden. Båda grupper kan inte vara den förste som ska bli bortagen?

Svar: Det är två separata händelser, som helt enkelt inte sker samtidigt.

I och med att de frälsta blir belönade med kronor vid uppryckelsen (Kristi domstol) Hur kommer det sig att de 24 äldste redan har dem på (Upp 4:4-10) även om inte uppryckelsen har ägt rum?

Svar: Uppryckelsen måste ha ägt rum innan det första sigillet bryts.


Varför ska får och getter bli åtskilda efter vedermödan om de redan blivit det i uppryckelsen? (Matt 25:31-33)

 Svar: I och med att uppryckelsen inte sker vid Jesu synliga återkomst, så behöver får och getter (överlevande människor i vedermödan) bli åtskilda innan tusenårsriket.

Var kommer alla ”ofrälsta” ifrån som finns i slutet av tusenårsriket? (Upp 20:7-10)

 Svar: Det är människor som är födda under tusenårsriket. Dom är avkomma av dem som har gått in i tusenårsriket i deras naturliga kroppar.

Vem är det som håller tillbaka så att Antikrist inte kan träda fram?

 Svar: Den helige Ande i församlingen är det största hinder för att Antikrist inte kan träda fram.

Jesus lovade i Joh 14:1-3 att han skulle förbereda en plats för de troende i himlen, och sedan återvända för att ta oss dit han är. Pre-trib hävdar att Jesus återvänder till jorden för att bli där med sin församling. Varför skulle Jesus förbereda en plats åt oss i himlen för att sedan inte ta oss dit?

 Svar: Post-trib läran har väldigt svårt att förklara Joh 14:1-3

Jesu proklamation i Nasaret

Luk 4: 18-19 - "Herrens Ande är över mig, ty han har smort mig till att predika glädjens budskap för de fattiga. Han har sänt mig för att ropa ut frihet för de fångna och syn för de blinda, för att ge de betryckta frihet och predika ett nådens år från Herren

Efter att Jesus blivit frestad ute i öknen kom han till Nasaret där han läste högt från Jesaja 61:1-2, och proklamerade att dessa ord hade gått i uppfyllelse. Det man kan lägga märke till är att Jesus slutar mitt i en mening utan att fullborda hela profetian från Jesaja.

Orsaken till att Jesus slutar mitt i versen är att första delen i denna vers har med hans första komma och hans jordiska tjänst att göra. Andra delen av profetian kommer först att fullbordas efter det att församlingen är borta från jorden.

Israel och församlingen

Apg 15: 13-18 – "Bröder, hör på mig. Simeon har berättat om hur Gud först såg till att han vann ett folk åt sitt namn bland hedningarna. Det stämmer överens med profeternas ord, där det heter: Därefter skall jag vända tillbaka och åter bygga upp Davids fallna boning. Dess ruiner skall jag bygga upp och jag skall upprätta den igen,

Det finns andra teologiska orsaker till att församlingen kommer att bli uppryckta för den 70:e och sista årsveckan.

Om den primära orsaken för den 70:e årsveckan är att fullborda de sex löften till Israel som vi ser i Daniel 9:24, så måste församlingen vara borta innan dess. Jakob vittnar om det i Apg 15, att sekventiellt efter församlingens tid på jorden skulle Herren vända sin fokus och fortsätta sitt program med Israel. Uppryckelsen kommer att ske på ett separat tidspunkt än Jesu synliga återkomst då Herren har olika program för Israel och församlingen.

Vedermödan är med andra ord två delad. Dels för att rena Israel och för det andra att förstöra och göra upp med de icke troende nationerna. (Jer 30: 1-11). Församlingen hör inte med i dessa syften. 

Den 7 basunen

Одкровення 11:15 -  сьомий Ангел  засурмив . Потім було чутно в небі сильні голоси , які говорили: «Царство світу тепер належить нашому Господу і Христа Його, і буде царювати на віки віків.»

E п Деякі кажуть , що піднесення і воскресіння , яке відбувається при останній сурмі таким же , як 7 - й і останній сурмі ми стикаємося в скорботі. Але ми не повинні плутати сім труб в Одкровенні 11:15, з останньої трубою , що належить до Воскресіння.

По-перше, є різниця і в предметі і вплив на цих двох труб, коли труба Божа є труба порятунку, на відміну від семи труб ми стикаємося в Одкровенні рішення цього світу. Trump Бога є покликання до воскресіння, і збори народу Божого.

Це не Господь дме в трубу в Одкровенні, а ангел. Коли ангел дує в трубу, це сигнал, який починається велика біда, і за останні 3,5 року, можливо, вже почався. І, нарешті, коли труба Божа звучить так трансформує це тільки важлива подія, а сьомий вивільняє трубні кілька різних подій.

день Господній

1 Солунян 5: 2 - Якщо часи і сезони, брати, ми не повинні писати. Ви дуже добре знаєте, що день Господній прийде, як злодій в ночі. Коли люди говорять: «мир і безпеку», тоді вони страждають руйнування, як раптово, як біль попадається вагітної жінки, і вони не втечуть. А ви, браття, не в темряві, щоб той день захопив вас, як злодій.

M пара люди роблять і відноситься до дня Господнього , як обмежений і визначений день 24 годин, який проходить в кінці скорботи , коли Ісус видно зворотний. Таким чином , означає , що день Господній і вознесіння є синонімами і виходить на один.

Ймовірно, найбільш цитований вірш тільки 1 Солунян 5: 2, в якому згадується піднесення у зв'язку з днем ​​Господа. У день Господа таким же чином, що Ісус приходить як «злодій в ночі», який з'єднує вас часто плутають ці дві події.

Але огляд деяких bivelverser який згадує День Господній показує, що це відноситься не тільки до один день, але в той час суду, що охоплює як Скорботи, видиме повернення Ісуса і тисячоліття.

Joel 2: 11-20 -  День Господній включає напад від противника з півночі, який багато хто вважає це ж атака , яку ми бачимо в Єзекіїля 38-39. Багато хто вважає , що GOG / Магог війна відбувається в першій частині Скорботи.

Joel 3: 4 -  Ось день Господній пов'язаний з видимим повернення Ісуса і його судження про націю. 

2 Peter 3: 10-23 -  Ось день Господній не може ставитися до видимого поверненню Ісуса, то ми знаємо , що день небесні тіла будуть розпущені, і ми отримаємо нове небо і нову землю , в першу чергу , після 1000 років імперії.

перше воскресіння

Одкровення 20: 4 - І побачив я престоли, і посідали на них були дані повноваження судити. І я побачив душі обезголовлених , тому що вони свідчили про Ісуса і слово Боже , і не вклонились звірині та образу її і не отримав свій відбиток на лоб або руку. Вони ожили і царювали з Христом тисячу років. Але інша частина померлих хіба не ожили , аж поки не скінчиться тисяча років. Це перше воскресіння.  

Dпершу неділю в Одкровенні 20: 4 є також те, що було багато дискусій назад і вперед, і я думаю, що слово Біблії говорять самі за себе, коли ми читаємо його. Ми можемо бачити у вірші, який говорить про воскресіння, і це перше воскресіння. Тоді ми бачимо, що і там говорити про воскресіння мучеників по скорботі. Але це означає, так що першу неділю складається тільки з мучеників від скорботи? Ні, звичайно, немає.

D першу неділю більше про те , який тип воскресіння. Ми можемо бачити , що є два типи воскресіння. Перший з вічним життям з Богом, і другим воскресінням у вічність без Бога. Останнє воскресіння, яке вічне відділення від Бога, складається з усіх захаращувати померлий від всіх періодів часу, і відбувається після того, як 1000 років імперії. (Об 20: 5)

Перше воскресіння , яке дорівнює вічного життя з Богом відбувається в різних фазах. В NT, ми бачимо кілька різних воскресіння , що всі приходять в рамках категорії «першу неділю». 

Воскресіння 1. Ісуса на третій день. порятунок біль Ісуса, тому що команди для все штовханини. Якби він не змирився весь гріх господаря майже 2000 років тому, якщо б ми не мали воскресіння з мертвих. Воскресіння Ісуса моє воскресіння. 

2. Воскресіння деяких людей в GL Заповіту tid.- Євреїв 11:35

третій Віруючі з GL Завіту , які відбулися у зв'язку зі смертю і воскресінням Ісуса. Матовий 27: 52-53

четвертого Захоплення Християнського зборів перед остаточним і 70 тижнем років для Ізраїлю і Єрусалиму.


5. Воскресіння двох свідків у кінці скорботи - до 11:12

6. Воскресіння віруючих GL Завіту і мучеників скорботи, яка проходить як раз перед відновленням царства Ізраїлю. - Дан 12:13, Джон 11:24, до 20: 4

тимчасові проміжки

M пар подій , які відбуваються під час скорботи і в зв'язку з поверненням Ісуса показують нам , що необхідно для тимчасового проміжку між захватом Асамблеї, і видиме повернення Ісуса. Деякі з подій , які припускають , що це:

судовим престолом Христовим

2-е Коринтян 5:10 - Бо мусимо всі ми з'явитися перед судовим престолом Христовим, щоб кожен прийняв те, що він зробив в цьому житті, добре чи погано

G UDS слово вчить нас , що всі ми будемо стояти один день перед судилищем Христа і зробити räkenskab для наших справ. Суд , який є для викуплених і не слід плутати з судженням на великий білий престол після того, як 1000 років імперії. Грецьке слово для цього суду є «Бема», і тому називається «судження Beema».

1-е до коринтян 4: 5 - нижня, отже, не вирішення передчасно, поки не прийде Господь. Він повинен спалахнути в темряві приховує і розкрити думки серця і наміри, і тоді кожен з них має свою хвалу Богу

Цей суд бере до негайно прив'язане до upprycklsen, що означає, що, коли Асамблея повертається з Христом на землі, вони вже були перед судовим престолом Христовим, щоб modtaga свою нагороду.

24 старців

N Agot в bekräfter , що цей суд відбудеться в безпосередньому зав'язувати до екстазу є 24 старійшинами, які представляють повної Асамблеї сили. Вони знаходяться на місці навколо престолу Божого, кронах на голові, і готові служити Господу під час скорботи, до цього , що Ісус розбиває першу друк в Одкровенні глави 6

Якщо 24 старійшин, що представляє збори, це означає дві речі. А на час, необхідний між захватом і 70-й årsveckans початку і до першого вироку і до того, як перша кінь буде погашений, збори вже на місці в небесному.

Судження народів і язичників

D прикмету язичників було б неможливо , якби не були тимчасовим розрив між захватом і видимим поверненням Ісуса. Як ще врятовані і незбереження, які все ще знаходяться в їх природних тілах може бути розділена , якщо віруюча вже були вирвані з коренем і перевернули славу органи?

Якщо вознесіння відбудеться після скорботи не просто знайти не потрібно ділити людей перед тися. Ми б уже мали uppdelining в зв'язку з захватом, коли Ісус ступив на Оливній горі.

населення тисячоліття

M юди , які зберігаються під час скорботи буде йти в їх природні тіла в тисячолітті. Ці люди будуть працювати, будувати будинки і мати дітей. Перед тим , як йти в тисячоліття, знову буде багато людей на землі, в відміну від кінця скорботи, коли людина буде більш рідкісним , ніж золото Офіра? (Іс 13: 9-12)

майбутнє Ізраїлю

В  епоху , коли стали іудей і язичник одне тіло необхідно проміжок часу до Господа , щоб продовжити програму з Ізраїлем. Сімдесяті і останній тиждень років цей час , коли Господь знову поставив свою увагу на євреїв і ізраїльської нації.

Кінець församlingenstid на землі завершує не тільки біблійні пророцтва, але і вираз необхідного зазору між захватом і видимим поверненням Ісуса. І судовим престолом Христовим, 24 старійшин, на думку народів, населення тисячоліття і програми Господа для Ізраїлю, і запропонувати це. 

висновок

V в живих в момент очікування. У той же час, і в надії на те, що Господь скоро буде називати нас до нього додому. Я досить твердий у своєму переконанні , що ми обране покоління , яке матиме благодать , щоб випробувати холод, небесну трубу Господню і ангел крики.

Конгрегація отримала свій початок в Бозі зіслання Духа в день П'ятидесятниці, і завершиться із захватом зборів. Настав час, щоб підняти наші голови, бо незабаром наближаюся до нашого позбавлення.

 D і ін Це третій пост я пишу в якості захисту для попереднього TRIB доктрини, а саме , що Ісус буде отримувати свою паству перед переходом в 70 і останній тиждень року, і що Скорботи судження виходить через земля.


вибраний рід

U з'єднує дисплей повернення Ісуса завжди зачаровувала мене, і ідея обраної покоління в історії людства не зазнають смерті, але замість цього доведеться випробувати його трансформуватися відбувається , коли Ісус прийде , щоб зібрати свою паству через викорчувати їх живими на небо.

День викупних підходів

D і ін , що робить тему настільки цікавим і спірним, є те , що знаки говорять дуже сильно , що ми рухаємося до цього майбутнього завершення, і , таким чином , повернення Ісуса.

Багато людей сьогодні перевантажені знаками ми можемо бачити і досвід, і що Святий Дух ясно говорить про Божу Церкву і серця людей, щоб підготуватися. У зв'язку з цим, то люди починають бачити, що день спокути наближається, то наступне питання, коли ми дійсно можемо очікувати uppryckelsens момент відбувається?

Питання багато задають

E п Деякі з питань , які багато людей задаються питанням , в зв'язку з поверненням Ісуса, коли ми можемо очікувати , що піднесення відбувається? Асамблея доведеться пройти через скорботу? Що саме мета скорботи, і це насправді Антихрист або Ісуса, ми повинні чекати? Є чи повернення Ісуса і вознесіння одного і того ж або двох різних подій?

Я сподіваюся, що і цей пост і останнє, що я написав відповідь на деякі питання є.

Моє особисте переконання

T reviously я був дуже впевнений , що Ісус буде першим отримати свій прихід по скорботі і вознесіння і видимого повернення Ісуса і ту ж подію. Ісус каже тільки про повернення, і чому суспільство врятуватися від скорботи , коли Ізраїль і цей світ , щоб страждати? Я побачив нашу біду як необхідний очищає процес тіла Христа з - за відходи , ми бачимо в багатьох місцях сьогодні.

Але коли я спочатку були деякі питання без відповідей, які я не міг заплутатися з тим, що я міг прочитати в Біблії, я спробував поставити себе на питання правильно. Ці матеріали є результатом того, що я придумав.

Так само, як упевнений, як я сьогодні до мого порятунку, я теж, коли мова йде момент часу для вознесіння зборів. Ісус зривати свою паству перед початком останнього тижня року і 70-го тижня, і я хочу поділитися деякими з аргументів, які я думаю, високо відгукується про нього.

видно повернення вознесіння і Ісуса

John 14: 1-3 - Хай не тривожиться серце ваше. Вірте в Бога і вірити в мене. В домі Отця Мого обителей багато. Якби це було не так, то сказав би, що я йду приготувати місце для вас? І якщо я піду і приготую вам місце, прийду знову і візьму вас до себе, так що ви можете бути там, де я

1 Солунян 4: 15-17 - ми вам кажемо словом Господнім, що ми, що живемо й зостались, до пришестя Господнього, ми не попередимо покійних. Бо, коли гучний команди, голос Архангела і трубі Божої, Сам Господь зійде з неба. І тільки мертві у Христі воскреснуть. Потім ми, що живемо й зостались, будуть захоплені на хмарах разом з ними, щоб зустріти Господа в повітрі. І так ми будемо завжди з Господом

U ppryckelsen не інше назву для видимого повернення Ісуса. Можна сказати , що повернення Ісуса відбувається в кілька етапів , починаючи з захватом і закінчується в Його видимому повернення після великої скорботи.

захоплення Асамблеї

U ppryckelsen невидиме подія , яке відбувається без попередження. Ми знаємо, інші слова , не зовсім правильно , коли це станеться, і ми сказали , щоб бути пильними і молитовними. Ми будемо знати час про вознесіння і є розуміння того , коли вона починає скорочуватися, але годину і момент ми нічого не знаємо, і він не буде приховано до дня це відбувається. 

Ісус приходить на півдорозі до Землі, щоб зустріти нас в космосі, а потім взяти нас на небо, для нас, щоб бути там, де він є. Якби Ісус продовжував Землю після вознесіння, тому він узяв нас туди, де ми замість цього. Але, за словами Джона, і він повертається, щоб нас туди, де він, хто знаходиться в будинку свого Отця в його небесне царство. 

видно повернення Ісуса

J СГСЕУ видимий поверненню не невидимий або секрету приходить. Всі очі бачитимуть його, і він буде повністю видно на хмарах небесних. Час доби теж не дивно, ми знаємо , що він буде відразу ж після закінчення скорботи, або всього 3,5 року після великої неприємності рано.

Небагато людей, які виживають скорботи зможуть стати свідками цієї події.

За власними словами Господа

P Авл підкреслює , що  «словом Господа » , коли він вчить про захоплення і воскресіння.

По-перше, це 1-е Солунян було написано Павлом близько 51 м н.е., і, ймовірно, не Євангелій ще написано в момент часу, коли Павло писав цього листа. По-друге, ви не просто не вчення Ісуса в Євангеліях, де Ісус говорить про деякі, які виникають з мертвих, в той час як інша пожвавлюється повернулася до нього обличчям в хмарах.

Ісус проповідував тільки воскресіння з мертвих, грунтуючись на обіцянках ми можемо бачити в ВЗ. Там, священне обіцяв воскресіння відразу після великої скорботи (Даниїла 12: 2), і як раз перед тися. Саме це воскресіння Ісус називається життя або воскресіння, яке, таким чином, відноситься до Saints GT.

секрети Складальні

1-е до коринтян 15: 51-52 - Кажу вам таємницю: не всі ми спати, але ми все змінимося У момент, як оком змигнути, при останній сурмі. Для засурмить вона і мертві воскреснуть, а ми змінимося.

D і ін означає , що Павло передає один із секретів , які побічно з зборами , щоб зробити, як він пройшов через прямі слова або одкровення Господа.

Секрет, що Павло передає це, і що ніколи не було виявлено або відомо, це щойно обраний не помре, але буде відчувати це буде трансформуватися і змінився на краще, і будуть захоплені разом з мертвими, щоб зустріти Ісус в небі.

Ми хочемо бути там, де він знаходиться

John 14: 1-3 - «Хай не тривожиться серце ваше Віруйте в Бога і вірити в мене В домі Отця Мого обителей багато Якби це було не так, то сказав би, що я йду приготувати місце ... для вас, і якщо я піду і приготую вам місце, прийду знову і візьму вас до себе, так що ви можете бути там, де я перебуваю. і де я йду, ви знаєте, що. як ви знаєте. "

В  Євангелії від Іоанна Ісус дає нам унікальне одкровення. Він каже про що - то , що ні один пророк не буває приємний був раніше або були багатообіцяючими. Ніде ми читаємо , що Месія прийде, а зібрати Святий в земній Єрусалимі, він би їх в будинок Отця, який знаходиться в тому ж місці , де він піде.

Коли він дає обіцянку, що на підставі того , що « я повернуся і заберу вас до Себе, щоб ви могли бути там , де я.»  Він говорить про повернення, а не єврейське звільнення зробити, або встановити своє царство на землі, або судити народи. Це слово , що тільки його власне виготовлення.

John 14: 1-3 і 1 Th 4: 13-18

D ось дивовижні паралелі , якщо порівняти ці два вірші , де деякі з слів або фраз , які майже ідентичні. Вони слідують один за одним у той же час, в тому порядку , вони приходять, і в тому , що частина побудована.

John 14: 1-3 1 Th 4: 13-18

v.1 стурбований v.13 Pine

Повір v.1 v.14 чи

v.1 Бог, мені V.14 Ісус, Бог

v.2 сказав вам V.15 сказати вам

v.3 повернутися V.15 Пришестя Господа

v.3 взяти ваш V.17 схопив

v.3 мене V.17, щоб зустріти Господа

v.3 бути там, де я V.17 завжди з Господом.

Обидва цих віршів втішає і показує нам в унікальному шляху, що Господь приходить, щоб забрати віруючих з землі на славу небес.                 

18 Pre-Trib argumenter

 1. Існує просто немає місця в Старому Завіті, ні в Новому Завіті, щоб припустити, що церква буде проходити через період скорботи, або що церква повинна стояти лицем до лиця проти антихриста.

 2. Скорбота називається «біда Якова» (Jer30: 7), але ніколи не називають «суспільство або церква лиха». 

 3. Ангел Гавриїл оголосив Данилу, що 70 тижнів були визначені для народу твого (євреї) і міста твоєї (Єрусалим). Церква Тут немає жодної згадки. Dan 9:24

 4. Церква не мала ніякого відношення до перші 69 тижнів, і не буде частиною останньої і 70-го тижня.

 5. Одкровення піднесення відбувається в розділі 4: 1, які є Скорбота період описується Глава 6-19. 24 старійшин, що представляють збори на місці до того, як перша печатка зламана.

 6. Прихід згадується в двадцять разів на перших трьох розділах Об'явлення, але ніколи не згадується між главами 4 та 19. 

 7. період Скорботи також називається «День гніву» (Соф 1:15) в Біблії, але Ісус не призначав нас страждати гнів. (1 Th 5: 9), але позбавив нас від "гніву" (1 Th 1:10)

 8. Період Скорботи називається День Господній в Біблії (Соф 1:15). Але 1 Солунян 5: 2-3 говорить про те, що день Господній (Скорботи) прийде, як злодій вночі. Коли люди (невіруючі) говорять, «Мир і безпека», тоді вдарив (невіруючі) з руйнуванням так само раптово, як біль попадається вагітної жінки, і вони (невіруючі) не уникнути. Зрозуміло, що скорбота є те, що спіткає невіруючим, але він не включає в себе віруючих і врятовані.

 9. Ми будемо втішати один одного розмовами про вознесіння (1 Солунян 4:18). Там немає ніякого комфорту в навчанні, що говорить про те, що церква буде проходити через частину або всі скорботи domstid.

 10. Ісус обіцяв церкви в Філадельфії, що він хотів, щоб зберегти церкву, і «врятувати вас від години випробовування, що має прийти на весь світ і привести свій народ до випробування.» (Об'явл 3:10) Бог обіцяв зберегти вірну паству з періоду лих ,

 11. Подібно до того, як Енох був захоплений на небеса до потопу, і Ной був збережений через Потоп, Асамблея буде вознесена до скорботи і Ізраїль залишкового зберігаються через скорботу.

 12. Точно так же, що Бог не міг судити Содом і Гоморру, перш ніж Лот був далеко від міста, Бог не може судити цей світ до того, як праведник пішов. (1 Ген 19:16)

 13. Ісус говорив про скорботи періоду, коли він запитав: «вак завжди і молитися про силу, щоб уникнути всіх речей, щоб прийти і стати перед Сином Людським». (Луки 21:36) Це не має ніякого сенсу, що Ісус просить те, що він не бажає, щоб зберегти.
 14. Малахія 3:18 говорить Господь (після прибуття) покаже нам різницю між праведним та нечестивим, між Богові служить, та не служити йому. Попередньо Trib вважає, що Господь приходить, щоб зібрати свою паству, то ми прийшли разом з ним, щоб судити між праведним і неправедним. 
 15. У Rapture, Ісус приходить  до  Своєї церкви (1 Солунян 4: 16-17) , коли він приходить в кінці скорботи, він приходить  з  його пастви. (1 Th 3:13).

 16. У листах до семи церквам, які запросили Ісус «чути, що Дух говорить до зібрання.» Але у великій скорботі, після того, що Святий Дух в церкви на стороні села, він говорить: «Той, хто має вуха слухати, нехай слухає» (Одкровення 13: 9) Він опускає збори, де немає церкви, щоб слухати Дух говорить і пройти через скорботу. 

 17. Антихрист буде вести війну зі святими і є влада, щоб перемогти їх. (Об'явл 13: 7). Але це не може бути місця тут йдеться. Сам Ісус обіцяв «гельвети порти ніколи не повинні бути суспільством сильного.» (Мт 16:18)

 18. 18. Ісус не сказав: «Коли це сталося," потім випрямитися і підійміть свої голови, а «Коли все це (знаки) починає відбуватися,» так випрямитися і підійміть свої голови, бо ваше визволення. (Лука 21:28).

З двох свідків

S пагорб я вибираю два Писання GT і NT, розмовляючи один з одним, і свідчу про те, що церква не буде проходити через гнів Божий, або скорбота, я хочу вказати на наступні два вірша:

1 Солунян 1: 9-10 - The вони говорять про те, як ми отримали від вас і як ви навернулись до Бога від ідолів, щоб служити живому й правдивому Богові і з неба очікувати Сина Його, що Бог воскресив з мертвих, Ісуса, який позбавив нас від гніву

Ісая 26: 19-21 - Але ваші померлі житимуть, їх тіла будуть рости. Прокинься і співай, ви, що жити в пилу, бо роса Твоя роса світла, і земля буде видавати мертвих. Приходьте мій народ і йти до покоїв своїх, закрив двері за вами. Сховайтеся на короткий час, поки гнів не пройшов мимо. Бо Господь ось виходить із місця Свого, навідати провини мешканців землі за їх беззаконня. Земля оголити свої борги крові і більше не приховує свій убитий.

невиконану обіцянку

V в не може бачити , що цей уривок з Ісаї коли - коли раніше, були виконані. Він також не згоден з воскресінням , що Ісус проповідував і Данило говорить Ден 12: 2, який ми знаємо , буде після скорботи , а не раніше.

Тут Ісая каже замість воскресіння, яке відбувається, коли Господь вперше закликав своїх людей в своїх камерах до і перед тим гнів і суд, що Бог йде по землі.  

Приходьте мій народ

«До про моїх людей» , які на самому ділі означає «зникнення» або «стати невидимими», є дивовижними паралельно досвідом Іоанна було в розділі Об'явлення 4, де він побачив відчинені двері на небі, і в той же час почув голос Бога, труба так само сказав: «Іди сюди.» Негайно після того, як Бог, холод стає Джон наздогнав до престолу Бога, де він з небом ось Скорбота розігрується на землі.

Джон представляє цю церкву, яка буде відчувати те ж саме на uppryckelsens день. Через команди, голос Архангела і трубі Божої, збори буде впійманий на небо і буде дивитися на лихо розкриватися землю.

Для того, щоб спробувати навідати провини мешканців землі

Одкровення 3:10 - Тому що ти стримав своє слово про витривалості, я буду тримати вас і врятувати вас від години випробовування, що має прийти на весь світ і привести свій народ до випробування

J esaja говорить про  «виходить із Свого, навідати провини мешканців землі за їхнє беззаконня.» Точно так же підтверджує Одкровення 3:10 , що годину спокуси (скорботи), яка має прийти на ввесь всесвіт, щоб покласти його людей до випробування.

І Ісая і Одкровення говорить про мету Скорботи є, щоб покарати і спробувати жителі Землі через своїх гріхів через те, що називається гнів Божий. Той же гнів, що обидва ці вірші свідчать про те, що ми врятовані від, по Господь закликає нас додому до дому Отця, додому до своїх покоїв, поки гнів не пройшов мимо.

Людина на безлюдному острові

O м ми могли б зробити експеримент і поставити людину на безлюдному острові, тільки з Біблією в руці, але Експозиції і виконання доктринальні ідеї. Який висновок він прийшов до висновку щодо точки часу для вознесіння?

По-перше, він дізнався з Ісаї 13: 9-13, і Амос 5:18, що Бог буде судити землю через своїх гріхів, втративши свій гнів через страшну domstid, як Біблія описує як День Господній. 

Ісая 13: 9-13 - ось, Господь день, страшний, з гнівом і гніву, щоб спустошити землю і знищити грішників, які живуть там. Для зорі на небі та їхні сузір'я не вантажать більше його світло. Сонце піднімається темно, і світло місяця не горить. Я покараю всесвіт за його зло, безбожний за їх беззаконня. Я зроблю stoltas браваду і збити тиран гордість. Я зроблю людина більш рідкісним, ніж чисте золото, людина більш рідкісним, ніж золото Офіра. Тому я буду робити небеса тремтіти, і землю розгойдуватися і трясти дощенту його Господа Саваота образи, його палаючого гніву.

Амос 5:18 - Горе тим, хто жадає дня Єгови! Чому ви тужать за нею? День Господній це тьма, а не світло.

G Enom , щоб потім прочитати на Матфее 24 глави, він міг бачити , що час винесення вироку буде настільки серйозним , що якби Господь не прийшов до висновку , що не буде ніякого людського виживанням. Замість цього, Господь закінчить цей domstid силою і славою назад на землю. Коли він знав , що повернення Ісуса досі не відбулося, так що він знав , що гнів Божий був ще де - то в майбутньому.

Коли він прийшов до 1 Сол 9-10, щоб він міг бачити досить чітку заяву. Він прочитав про Ісуса, який рятує нас і визволив нас від майбутнього гніву.

1 Солунян 1: 9-10 - The вони говорять про те, як ми отримали від вас і як ви навернулись до Бога від ідолів, щоб служити живому й правдивому Богові і з неба очікувати Сина Його, що Бог воскреснувши з мертвих, Ісус, який позбавив нас від майбутнього гніву.

Англійська переклад (NIV):  ..и чекати з неба очікувати Сина Його, що Його воскресив з мертвих - Ісуса, що Він спасає нас від майбутнього гніву.

G Enom прочитати вірш з Біблії він міг відповісти на наступні питання «хто, що, де, коли і чому.» Хто (Ісус) Що (хто рятує і рятує нас), коли (час від гніву). Читаючи далі в 1 Солунян 4: 15-17, він міг читати , що «все» від землі до хмар на небі, і в 1 Солунян 5: 9 запитали , чому взаємністю , коли ми читаємо , що ми приречені страждати Божий гнів, але щоб спасіння одержали Ісуса Христа.

1 Солунян 5: 9 - Бог нас не призначив страждати гнів, але, щоб отримати спасіння через Господа нашого Ісуса Христа

Англійська переклад (УПО): тому що Бог нас не призначив на гнів, але щоб спасіння одержали Господом нашим Ісусом Христа 

V ур екземпляр може бачити , що в тому , що ми врятовані приблизно в той же час точки гніву Божого , коли ми не впевнені в цьому, він може тому висновок про те , що піднесення замість цього представляти його. Захоплення буде alltstå , щоб викликати гнів Божий на землі , які отримують свій початок в Одкровенні 6 -й чолі.

Відповіді на типові запитання після Trib

M регулярно ед часто аргументи і питання від людей , які не вірять в захопленні перед Скорботи. Ось деякі з них:

«Біблія не вчить, що там буде два пришестя. Як ви можете сказати, що Ісус прийде двічі? "

Відповідь: Так само, як це точно так же, є дві різні картини Месії в Старому Завіті (стражденного раба і короля), існують дві різні картини повернення Ісуса важко отримати разом. Ці дві послідовності Захоплення і видиме повернення Ісуса. Ви можете сказати, що Ісус повернення здійснюється в декількох етапах, де починається піднесення, і Ісуса закінчити це видно повернення. Це просто абсолютно різні місця або події.

«Ісус сказав, що піднесення відбудеться відразу ж після скорботи (Мф 24: 29-31), коли він посилає ангелів зібрати обраних Його.»

Відповідь: Rapture не зустрічається в Матвія, глава 24, з кількох причин:

В захопленні має віруюча слава тіло, що робить нас так само, як Ісус в Вознесенському імпульсі могло б зробити це без допомоги ангелів. Навіщо нам потрібна допомога ангелів в захопленні, коли ми згорнули славу органів?

Ангели також збирає разом orättfärdia в цей момент часу (Мф 13: 38-43, 49-50)

Якщо один говорить, що ангели збирають віруючі в Євангелії від Матвія 24 upprycklsen повинен Matt 13 також бути там. В Євангелії від Матвія 13, ми бачимо, в той же самий час, що нечестиві будуть відкололася від Землі перший і не праведників.

Ангели послані, щоб зібрати праведних і неправедних, щоб судити Ісусом до 1000 року царства. Ці люди знаходяться в їх природних тілах, де грішники кинуті в озеро вогняне, а праведники можуть сезам успадковують 1000 року королівство.

Повернення Ісуса в Матвія 24

Метью 24:31 - З гучним трубним виклику, він пошле пошле Ангелів Своїх, і зберуть Його вибраних від чотирьох кардинальних точок, від одного краю неба до іншого.

M 24 глава , яка описує Ісуса видно в Ізраїль і світ. У рішенні від своїх ворогів, і встановити Месіанське царство. Часто вказує на обраний у вірші 31, що він стверджує , це зібрання. Я думаю , що це абсолютно ясно , що це розділ обирають євреїв о. 

Постарайтеся навіть навести такі вірші щодо Матвія 24:31:

Ісая 11:11 - І Господь буде в той час ще раз простяг руку свою,  щоб придбати для себе залишок свого народу , то , що було врятовано від Ассирії, Єгипту, Патросу, Ефіопії, Елам, Сеннаар, Емаф, і острівці ,

Ісаї 11: 12 Він підійме прапора для народів, і зберу вигнанців Ізраїля, і розпорошення Юди збере з чотирьох країв.

Банер і труба

B Anner і труба символізує заклик людей. Існує ніяких сумнівів в тому ж ЗАЛЕЖНО вони говорять, і Бог говорить через Ісаю , що чоловіки і жінки Ізраїлю скликаний. Обраним є вірними євреї, які пережили Скорботи, і що в той час, розкидані по всій землі. Всі євреї повертаються додому, яка також знаходиться в повній гармонії з GTs пророчі слова. Це доказ того, що він не говорить про церкву в проході. 

«Pre-Trib вводяться тим, хто побоявся пройти через переслідування»

Відповідь: Коли ми говоримо про страждання, ми повинні почати з розрізненням між загальним стражданням ми стикаємося в світі (gr.thlipsis) і стражданнями, які ми зустрічаємо у великій скорботі (gr.Thlipsis Мегас), що говорить Ісус в Євангелії від Матвія 24, і Данило Chapter 12

Попередньо Trib доктрина не виходить на те, що віруючі будуть уникнути переслідування. Ісус передбачив, що ми будемо терпіти в цьому світі заради нього (Ін 15:18). У світі справжні віруючі будуть відчувати духовну боротьбу проти начальства, їх власної плоті, і страждання заради Євангелія. Такого роду страждання, Ісус ніколи не обіцяв нам, що ми будемо вільні від. Гнів ми стикаємося в скорботі щось інше, і те, що слово обіцяв нам, що ми не повинні відчувати або пройти. (1 Th 5: 8)

«Павло говорить в 2 Солунян 2: 1-9, що піднесення не відбудеться до появи антихриста»

Відповідь: Павло говорить про захоплення щодо дня Господнього, яка не enstydig видимих ​​повернень Ісуса. День Господній не один день в betydningen 24 годин, а період суду, який виходить в світ. (Іс 2:12, 13: 6, Єзекіїль 13: 5, Joel 1:15 Амос 5: 18,20)

Церква в Солуні боялися і стурбовані тим, що вони вже знайшли себе в період скорботи. Павло переконує їх, і каже Антихрист повинен спочатку бути виявлені до того, як відбувається. Коли антихрист починає його заповіт з Ізраїлем починається останній тиждень року, або скорботи.

Як люди можуть бути збережені в скорботі Святого Духа йде від землі?

Відповідь: Те, що Дух Святий в сторону сиділа зовсім не означає, що можливість порятунку більше не існує, але що Святий Дух буде перебувати в серцях людських, де ми маємо Святий Дух як друк є абсолютно унікальним для церквоперіода.

До зішестя Святого Духа в день П'ятидесятниці люди також врятовані, і Дух Святий з'явився людям. Коли Святий Дух вилився в день П'ятидесятниці, ми не були «другий» Дух Святий на землі. Так само, як і в Старому Завіті, люди будуть врятовані під час скорботи, яке Дух Святий буде працювати точно так само, як і в Старому Завіті, підстава зверху.

Питання пост-TRIB доктрини

S amtidigt є також деякі невирішені питання про те , що пост-Trib вчення складно відповісти або дати правильне пояснення:

Якщо екстаз приходить першим на Ісуса видимим прийшов, хто буде населяти Тисячоліття?

«Якщо ви думаєте, що тільки що заощадили отримати частину тисячоліття, і вознесіння приходить перше на Ісус видимий настане тоді, коли повинні в принципі все люди в тисячолітті, щоб перетворили вічні тіла. Але хто буде заселити Millennium, коли відтворення може бути зроблено тільки людьми в природних тілах «?

Відповідь: Це робиться людьми, які були врятовані після вознесіння під час скорботи. Чоловіки йдуть на тисячоліття в їх природних тілах.

Чому піднесення не згадується в Одкровенні 19: 11-23 або Thing розділі 14?

«В Одкровенні 19 главі, ми отримуємо опис видимого повернення Ісуса, але він не згадує ні про воскресіння або екстаз. Зах 14: 1-7 також описує цей випадок, але не там, де вона згадується. Чи не дивно, що один з найбільшої події в історії, яка включає в себе воскресіння сотень мільйонів людей, не згадується ні в Одкровенні 19 главі або Thing розділі 14? Чому? "

Відповідь: Rapture або воскресіння не згадується, тому що це просто не робиться в момент часу.

Хто буде збиратися першим, неправедних (Мт 13: 30,41,49) або праведним? (1 Солунян 4: 16-17)

І 1 Солуняни і Матвій 13 говорять, що відповідні воскресіння відбудуться першим. 1 Солунян розповідає uppståendelsen із зібрання приходить першим, але Метт 13 побачив, що перший неправедний з Землі. Обидві групи не може бути першим повинен бути вилучений день?

Відповідь: Є два окремих події , які просто не відбуваються одночасно .

Той факт, що врятовані будуть винагороджені з коронками в захопленні (судним престолом Божим) Як це, що 24 старійшини вже є їх (Одкровення 4: 4-10), навіть якщо піднесення відбулося?

Відповідь: Екстаз повинен мати місце до першої зламана друк.

Чому вівці і кози відділилися після скорботи тих, які вже були в захопленні? (Мф 25: 31-33)

 Відповідь: З вознесіння не відбувалося у видимому повернення Ісуса, так що вівці і кози (ті, що вижили люди в скорботі) бути відокремлене перед тися.

Де все «не збережені» від знайденого в кінці тисячоліття? (Об 20: 7-10)

 Відповідь: Є люди, які народилися під час Тисячоліття. Вони є нащадками тих, хто увійшов до Тисячоліття в їх природних тілах.

Хто це стримує, так що антихрист не може вийти вперед?

 Відповідь: Святий Дух в церкві є найбільшою перешкодою на шляху до антихриста не може вийти вперед.

Ісус обіцяв в Івана 14: 1-3, що він підготує місце для віруючих в небі, а потім повернутися, щоб взяти нас де він. Попередньо Trib стверджує, що Ісус повернеться на землю, щоб бути там зі своєю паствою. Чому Ісус приготувати місце для нас на небесах, а потім не взяти нас там?

 Відповідь: Пост-Trib вчення дуже важко пояснити Іоанна 14: 1-3

Проголошення Ісуса в Назареті

Луки 4: 18-19. - «Дух Господній на Мені, бо Він помазав Мене благовістити сумирним, послав мене, щоб проголосити свободу полоненим і прозріння сліпим, щоб дати пригнічують свободу і щоб проповідувати рік Господнього

E слідував Ісус Його спокушав в пустелі, він прийшов в Назарет, де він читав з Ісаї 61: 1-2 і проголошено , що ці слова збулися. Справа в тому, щоб помітити, що Ісус зупиняється на півслові , не завершив повністю пророцтво Ісаї.

Причина Ісус зупиняється в середині вірша є те, що перша частина цього вірша було з його першим пришестям і його земного служіння, щоб зробити. Друга частина пророцтва буде завершена тільки після того, як церква пішла від землі.

Ізраїль і Церква

Дії 15: 13-18 - «Брати, слухайте мене Симеон описав, як Бог першим зробив впевнений, що він виграв народ до його імені серед народів Це узгоджується зі словами пророків, говорить: Тоді буду роблю .. і відновити занепалу житло Давида. його руїни я перебудовувати, і я виправлю її,

D і ін інші богословські причини , що церква буде захоплена на 70 - й і останній тижні року.

Якщо основна причина 70-го тижня, щоб завершити шість обіцянок Ізраїлю, які ми бачимо в книзі Даниїла 9:24, то суспільство зникне раніше. Яків свідчить про те, що в Діяннях 15, послідовно після того, як під час зборів на землі, Господь перетворить його увагу і продовжити свою програму з Ізраїлем. Rapture буде відбуватися в окрему точці часу, ніж видиме повернення Ісуса Господа є різні програми для Ізраїлю і Церкви.

Скорбота Іншими словами, дві загальні. Почасти для очищення Ізраїля, і друге, щоб знищити і зробити з невірними народами. (Єр 30: 1-11). Громада не належить до цієї мети. 

труба 7

Одкровення 11:15 -  сьомий Ангел  засурмив . Потім було чутно в небі сильні голоси , які говорили: «Царство світу тепер належить нашому Господу і Христа Його, і буде царювати на віки віків.»

E п Деякі кажуть , що піднесення і воскресіння , яке відбувається при останній сурмі таким же , як 7 - й і останній сурмі ми стикаємося в скорботі. Але ми не повинні плутати сім труб в Одкровенні 11:15, з останньої трубою , що належить до Воскресіння.

По-перше, є різниця і в предметі і вплив на цих двох труб, коли труба Божа є труба порятунку, на відміну від семи труб ми стикаємося в Одкровенні рішення цього світу. Trump Бога є покликання до воскресіння, і збори народу Божого.

Це не Господь дме в трубу в Одкровенні, а ангел. Коли ангел дує в трубу, це сигнал, який починається велика біда, і за останні 3,5 року, можливо, вже почався. І, нарешті, коли труба Божа звучить так трансформує це тільки важлива подія, а сьомий вивільняє трубні кілька різних подій.

день Господній

1 Солунян 5: 2 - Якщо часи і сезони, брати, ми не повинні писати. Ви дуже добре знаєте, що день Господній прийде, як злодій в ночі. Коли люди говорять: «мир і безпеку», тоді вони страждають руйнування, як раптово, як біль попадається вагітної жінки, і вони не втечуть. А ви, браття, не в темряві, щоб той день захопив вас, як злодій.

M пара люди роблять і відноситься до дня Господнього , як обмежений і визначений день 24 годин, який проходить в кінці скорботи , коли Ісус видно зворотний. Таким чином , означає , що день Господній і вознесіння є синонімами і виходить на один.

Ймовірно, найбільш цитований вірш тільки 1 Солунян 5: 2, в якому згадується піднесення у зв'язку з днем ​​Господа. У день Господа таким же чином, що Ісус приходить як «злодій в ночі», який з'єднує вас часто плутають ці дві події.

Але огляд деяких bivelverser який згадує День Господній показує, що це відноситься не тільки до один день, але в той час суду, що охоплює як Скорботи, видиме повернення Ісуса і тисячоліття.

Joel 2: 11-20 -  День Господній включає напад від противника з півночі, який багато хто вважає це ж атака , яку ми бачимо в Єзекіїля 38-39. Багато хто вважає , що GOG / Магог війна відбувається в першій частині Скорботи.

Joel 3: 4 -  Ось день Господній пов'язаний з видимим повернення Ісуса і його судження про націю. 

2 Peter 3: 10-23 -  Ось день Господній не може ставитися до видимого поверненню Ісуса, то ми знаємо , що день небесні тіла будуть розпущені, і ми отримаємо нове небо і нову землю , в першу чергу , після 1000 років імперії.

перше воскресіння

Одкровення 20: 4 - І побачив я престоли, і посідали на них були дані повноваження судити. І я побачив душі обезголовлених, тому що вони свідчили про Ісуса і слово Боже, і не вклонились звірині та образу її і не отримав свій відбиток на лоб або руку. Вони ожили і царювали з Христом тисячу років. Але інша частина померлих хіба не ожили, аж поки не скінчиться тисяча років. Це перше воскресіння.

D першу неділю в Одкровенні 20: 4 є також те , що було багато дискусій назад і вперед, і я думаю , що слово Біблії говорять самі за себе , коли ми читаємо його. Ми можемо бачити у вірші , який говорить про воскресіння, і це перше воскресіння. Тоді ми бачимо , що і там говорити про воскресіння мучеників по скорботі. Але це означає , так що першу неділю складається тільки з мучеників від скорботи? Ні, звичайно , немає.

D першу неділю більше про те , який тип воскресіння. Ми можемо бачити , що є два типи воскресіння. Перший з вічним життям з Богом, і другим воскресінням у вічність без Бога. Останнє воскресіння, яке вічне відділення від Бога, складається з усіх захаращувати померлий від всіх періодів часу, і відбувається після того, як 1000 років імперії. (Об 20: 5)

Перше воскресіння, яке дорівнює вічного життя з Богом відбувається в різних фазах. В NT, ми бачимо кілька різних воскресіння, що всі приходять в рамках категорії «першу неділю». 

 1. Воскресіння Ісуса на третій день. порятунок біль Ісуса, тому що команди для все штовханини. Якби він не змирився весь гріх господаря майже 2000 років тому, якби ми не мали воскресіння з мертвих. Воскресіння Ісуса моє воскресіння. 

 2. Воскресіння деяких людей в GL Заповіту tid.- Євр 11:35 Віруючі з GL Завіту, які мали місце в зв'язку зі смертю та воскресінням Ісуса. Matthew 27: 52-53

 3. Захоплення християнської Асамблеї до фіналу і 70 тижні років для Ізраїлю і Єрусалиму.

 4. Воскресіння двох свідків, в кінці скорботи - до 11:12

 5. Воскресіння віруючих GL Завіту і мученики Скорботи, яка відбувається безпосередньо перед відновленням царства Ізраїлю. - Дан 12:13, Джон 11:24, до 20: 4

тимчасові проміжки

M пар подій , які відбуваються під час скорботи і в зв'язку з поверненням Ісуса показують нам , що необхідно для тимчасового проміжку між захватом Асамблеї, і видиме повернення Ісуса. Деякі з подій , які припускають , що це:

судовим престолом Христовим

2-е Коринтян 5:10 - Бо мусимо всі ми з'явитися перед судовим престолом Христовим, щоб кожен прийняв те, що він зробив в цьому житті, добре чи погано

G UDS слово вчить нас , що всі ми будемо стояти один день перед судилищем Христа і зробити räkenskab для наших справ. Суд , який є для викуплених і не слід плутати з судженням на великий білий престол після того, як 1000 років імперії. Грецьке слово для цього суду є «Бема», і тому називається «судження Beema».

1-е до коринтян 4: 5 - нижня, отже, не вирішення передчасно, поки не прийде Господь. Він повинен спалахнути в темряві приховує і розкрити думки серця і наміри, і тоді кожен з них має свою хвалу Богу

Цей суд бере до негайно прив'язане до upprycklsen, що означає, що, коли Асамблея повертається з Христом на землі, вони вже були перед судовим престолом Христовим, щоб modtaga свою нагороду.

24 старців

N Agot в bekräfter , що цей суд відбудеться в безпосередньому зав'язувати до екстазу є 24 старійшинами, які представляють повної Асамблеї сили. Вони знаходяться на місці навколо престолу Божого, кронах на голові, і готові служити Господу під час скорботи, до цього , що Ісус розбиває першу друк в Одкровенні глави 6

Якщо 24 старійшин, що представляє збори, це означає дві речі. А на час, необхідний між захватом і 70-й årsveckans початку і до першого вироку і до того, як перша кінь буде погашений, збори вже на місці в небесному.

Судження народів і язичників

D прикмету язичників було б неможливо , якби не були тимчасовим розрив між захватом і видимим поверненням Ісуса. Як ще врятовані і незбереження, які все ще знаходяться в їх природних тілах може бути розділена , якщо віруюча вже були вирвані з коренем і перевернули славу органи?

Якщо вознесіння відбудеться після скорботи не просто знайти не потрібно ділити людей перед тися. Ми б уже мали uppdelining в зв'язку з захватом, коли Ісус ступив на Оливній горі.

населення тисячоліття

M юди , які зберігаються під час скорботи буде йти в їх природні тіла в тисячолітті. Ці люди будуть працювати, будувати будинки і мати дітей. Перед тим , як йти в тисячоліття, знову буде багато людей на землі, в відміну від кінця скорботи, коли людина буде більш рідкісним , ніж золото Офіра? (Іс 13: 9-12)

майбутнє Ізраїлю

В  епоху , коли стали іудей і язичник одне тіло необхідно проміжок часу до Господа , щоб продовжити програму з Ізраїлем. Сімдесяті і останній тиждень років цей час , коли Господь знову поставив свою увагу на євреїв і ізраїльської нації.

Кінець församlingenstid на землі завершує не тільки біблійні пророцтва, але і вираз необхідного зазору між захватом і видимим поверненням Ісуса. І судовим престолом Христовим, 24 старійшин, на думку народів, населення тисячоліття і програми Господа для Ізраїлю, і запропонувати це. 

висновок

V в живих в момент очікування. У той же час, і в надії на те, що Господь скоро буде називати нас до нього додому. Я досить твердий у своєму переконанні , що ми обране покоління , яке матиме благодать , щоб випробувати холод, небесну трубу Господню і ангел крики.

Конгрегація отримала свій початок в Бозі зіслання Духа в день П'ятидесятниці, і завершиться із захватом зборів. Настав час, щоб підняти наші голови, бо незабаром наближаюся до нашого позбавлення.ЧАСТИНА 4

D і ін Це частина чотири в серії - повернення Ісуса до скорботи, яку я раніше написав такі повідомлення:

       

Контраргументів ог питання

E Однією з питань, які часто обговорюються , коли ми говоримо про попередні TRIB доктрини - що піднесення зборів перед Скорботи або в останній тиждень року - частково Pre-tribs історія з відомою Маржерет Макдональд пророцтві від 1800 - х років , які порушені Джон Дарбі в його богослов'ї.

Обидві точки, я думаю, цікаво, тому що вони часто використовують в якості противаги аргументу, коли ми говоримо Pre-TRIB доктрину, яка потім була представлена ​​в якості нової доктрини, і які раніше не були навчені церковної історії. Це повідомлення буде взяти на основі цих заперечень і питань.

Найбільш поширений Контраргумент

E Однією з найбільш поширених argment попереднього Trib доктрина є , таким чином , «це занадто нове вчення для того , щоб бути надійним.» Але є кілька проблем з цим аргументом. Під - перше, вона ігнорує той факт , що Біблія вчить , що розуміння часу пророцтв кінця не визнаються або виявлені, до того часу , що ці передбачені події відбуваються.

Коли Данило отримав деякі пророцтва, що розкривають кінцеве час, він відповів Господь, що він не розумів їх. Лорд Данило відповів, що «ці слова залишаються прихованими і запечатані до кінця часу.» (Дан 12: 9)

Розуміння пророчого слова

N є інші слова, ми бачимо слово Господнє , досконалий щодо біблійного пророцтва, тому ми також отримуємо правильне розуміння пророчого слова.

Тож не дивно, що історія церкви були питання про пророцтво Єзекіїля 48, в якому йдеться про князя GOG буде один день нападу на Ізраїль з коаліцією мусульманських країн. Протягом декількох тисяч років, Ізраїль не існувало, і пророцтво, що говорить про напад на країну, яка не існує, створила плутанину.

Інші пророцтва пов'язані і нашої історії, а й технологічного розвитку, які ми випробували в останні століття, то, що повинно було стати загадкою для людей, які жили раніше. Як можна пояснити двома свідками Одкровення глави 11, де і їх смерть і воскресіння, щоб бути свідком по всьому світу? Або образ звіра, який оживає і говорить хвалькуваті слова?

Ми будемо іншими словами, щоб мати правильне розуміння пророчого слова, як ми наближаємося до часу його завершення.

Одухотворення біблійних пророцтв

D і ін факт , що частини пророчого слова були прихованими і важко інтерпретувати , поки ми не побачимо його завершення, є те , що охарактеризував більшу частину церковної історії.

У рік 430 CE. Написала церкви отець Августина серії книг «Місто Бога», який вважається одним з його найважливіших і inflytelsesrika робіт. Августин одухотвореним Біблійне пророцтво і стверджував, що тисячоліття (Millennium) вже почалася, і продовжуватиметься до Ісуса другого пришестя.

Біблійні пророцтва б, іншими словами, не може бути зрозуміле або витлумачено в буквальному сенсі. Саме це одухотворення біблійних пророцтв, які повинні були відзначити історію церкви і як вона förtolkade їх протягом наступної тисячі років.

Ранні отці церкви

M один , перш ніж ми отримали «відродження» біблійного пророцтва , де ми знову стали бачити і інтерпретувати їх буквально, проте , показує історію церкви , що на додаток до апостолів, так і у ранніх Отців будівельних блоків їх освіти, що є основою для попереднього TRIB доктрини , Це також той факт , що майже всі ранні отці церкви проповідували премілленарізм.

Юстин Мученик (також відомий як Джастін, Філософ 110-165 e.Kr), які в значній мірі допомогли сформулювати богослов'я Церкви, навіть зайшов так далеко, що він припустив, що якщо хто-небудь проповідував що-небудь ще, він був єретиком. (1)

Сплеск біблійного пророцтва

E слідували за багаторічні духовну темряву середньовіччя в Європі ми отримали Реформацію, і повільно ми почали бачити відродження біблійних пророцтв , де förtolkningen був буквальним.

Це «відродження» почав серйозно серед пуритан, виправний рух, що виник в Англії навколо 1560 яка швидко привела до розуміння Захоплення було окреме подія від Ісуса видно попереду.

Їх лідери «Збільшення Матер», який був пуританин церкви, Омані та вчений, який мав великий вплив на духовне життя Массачусетса стверджував, що Святі були «спіймані в небі, щоб уникнути останнього проходу вогню». (2)

історичний розвиток

F п для того , щоб спростувати , що Pre-Trib доктрина являє собою «нове вчення» і засновано тільки на вченні Джона Дарбі, наступне історичне розвиток з utplock заяву батьків церкви і людей , які висловили Pre-TRIB думки в його вченні з церковної історії.

Це означає, що, коли люди говорять, що повернення Ісуса до скорботи, або що Pre-Trib доктрина вчення проповідується не до 1800-х років, це просто не відповідає дійсності. Для того, щоб показати, що це вчення існувало задовго до того, Джон Дарбі, ось лише кілька прикладів людей і батьків церкви, які вимовлені ці думки:

Історія Pre-tribs

Джон Дарбі - 1800-1882

J Ohn Дарбі народився в Лондоні, і був той , хто матиме великий вплив на попередньо TRIB доктрини, як він систематично ставити ж після того, як він вивчив цю тему.

Дарбі прийшов до висновку, що необхідно провести чітку межу між Ізраїлем і Церквою, і він прийшов до переконання про повернення Ісуса imminenta ", що означає, що Господь може повернутися в будь-який час, без будь-яких попередніх символів. У 1827 році він розробив деякі засадничі принципи, які характеризують нову богословську систему, відому як «диспенсаціоналізм».

пророцтво Маржрет Макдональд

N Agot важливо торкнутися і яка була конституцією багатьох дискусій і промахи розуміння, саме пророцтво Маржрет Макдональд , який вважається тим , що сформувала доктрини і богослов'я Дарбі. Ідея була виконана вже в 70 - й Дейв Макферсон в «Неймовірний Pre-TRIB Origin 1973 (5)

Дейв Макферсон мав думку, які характеризували більшу частину аргументу Конституції для попереднього TRIB доктрини є хибним.

Маржрет, потім 15 років, були б брав участь в харизматичному молитовному зібранні в Шотландії - в 1830. Там, вона б пророкувати і дана пророцтво, в якому вона заявила, що піднесення відбудеться до скорботи.

пророцтво Маржрет Макдональд

J AG пов'язує це з пророцтвом в повному обсязі , так що ви самі можете судити його. На жаль, текст не перекладено на шведський:

http://www.preteristarchive.com/dEmEnTiA/1975_macpherson_incredible-coverup.html

Ось уривок з пророцтва, які я виділив текст, що цікаво:

" У SAW Люди Добра в дуже небезпечній ситуації, в  оточенні мереж і загороджень, про бути судимим, і багато про обманутися і випадки. Тепер буде нечестивого відкритися, з усякою силою й знаками та чудами, так що якщо б це було можливо і обраних будуть обмануті. Це вогняне спокуса, щоб спробувати нас. - Це буде для продувки і очищення реальних членів тіла Ісусового став але Oh Це буде вогняна проба, Кожна душа буде вражена до самого центру. Ворог буде намагатися струсити все, що ми вірили - Але буде знайдено випробування істинної віри в честь і похвалу і славу. Нічого, крім того, що від Бога, буде стояти. На кам'янистих мелених слухачах будуть проявлятися - любов багато будуть охолодити я часто saidthat ночі, і засмутити, так як тепер Shall жахливого вигляду помилкового Христа можна побачити на цій землі. і нічого, крім живого Христа в нас не може виявити цю жахливу спробу ворога обдурити - або це з усяким неправди між тими, він буде працювати - він willhave контрагентом для кожної частини Божої істини і імітації для кожної роботи з дух. Дух повинен і буде заливатися на Церкви, щоб вона могла бути очищена і наповнена Богом - і тільки в пропорції, як Дух Божий діє,

Це  особливо характер судового процесу, з допомогою якого ті пройти Хто буде гідний стояти перед Сином Людським.  Там буде назовні випробування  теж, але «це спокуса принципу. Він накликати вилив Духа, і право Збільшення частки як Дух виливається. Суд Церкви від антихриста.  Це будучи наповненим Духом , що ми повинні бути збережені. Кінець цитати.

Заперечення і контраргументи

O м ви можете зрозуміти сенс цього пророцтва, ви зрозумієте , що це абсолютно ясно контраргументи щодо цього пророцтва з Маржрешь, і в тому , як це вплинуло б на богослов'я Джона Дарбі:

По-перше, є різниця, яка існує між пророцтвом і ранніх книгах Джона Дарбі. Пророцтво в 1830 році, але вже кілька років тому, Дарбі написав книги про ранній захопленні до скорботи. Таким чином, неможливо Darby б пофарбовані це пророцтво.

очищающий вогонь Скорботи

F вухо По друге, це сама суть пророцтва , що робить його неможливим. Якщо ви хочете, я можу читати і розуміти те , що написано, то немає нічого в пророцтві припустити , що Маржерет не думали або пророкував заздалегідь TRIB інтерпретації. Маржерет «пророкувати» , включаючи наступне:

«Це вогняне спокуса, щоб спробувати нас. - Це буде для продувки і очищення реальних членів тіла Ісусового став але Oh  Це буде вогняна проба

Це  особливо характер  судового процесу, з допомогою якого ті пройти Хто буде гідний стояти перед Сином Людським.

Суд Церкви від антихриста. Це будучи наповненим Духом, що ми повинні перебувати "

Коли Маржерет пише, що скорбота, або час судового розгляду є очистити збори, і негаразди збори доведеться пройти прийде від Антихриста, то це не що інше, як чіткі після TRIB танків, які не пов'язані з поверненням Ісуса перед Скорботи зробити.

По-третє, пророцтво дійсно актуальна. Важливо питання, чи є біблійний або НЕ доктрина, і це, іншими словами, слово Боже, щоб вирішити.

Rapture є «неминучим» або залежним

1 Солунян 1:10 - І чекати з неба очікувати Сина Його, що Його Бог підняв з мертвих, Ісуса, що визволив нас від майбутнього гніву.

E Однією з найбільш важливою частиною , коли ми говоримо про захопленні, що це «неминуче» , що означає , що це пов'язано, і що - то можна було б очікувати , щоб відбутися в будь-який час.

Значення слова «неминучого» є «якість або стан буття має відбутися» - подія або умова, яка повинна відбутися. Тому, коли ми говоримо про «imminenta» Панів або супровідним повернення в зв'язку з закінченням часу пророцтв, так що це просто означає, що повернення Ісуса до церкви можна побачити в будь-який час, без будь-яких попередніх символів.

Слово «чекати» в цьому вірші Біблії перекладається від слова «anamenein», що означає «чекати кого-то, щоб прибути.» Він показує «активну» ставлення і роль людини, який чекає.

Екстаз - беззнаковое подія

D і ін єдиний спосіб вознесіння зборів може бути «неминучим» і без знака, є те , що воно повинно мати місце до скорботи або в останній тиждень року. Іншими слова, немає пророчих знаків , які передуватимуть екстаз, або що - то , що Асамблея повинна бути в курсі відбуватиметься перед ним , що ця подія може відбутися.

Якщо церква буде чекати якийсь знак, так що не буде, або буде необхідність «постійно чекати повернення Господа.»

видно повернення Ісуса

T погано В відміну від екстазу видно повернення Ісуса є "неминучим", то повинні бути деякі докази або події до Ісуса можуть поставити свої ноги на Оливній горі.

По-перше, Ізраїль повинен повернутися в свою країну. Антихрист повинен ступив вперед, і ми повинні випробувати мерзоту запустіння, і звір. Два пророк також повинен прийти і пророкувати протягом 3,5 років, і суд і гнів Божий повинні бути вилили на цій землі. Нарешті, кожен народ повинен повстати проти Ізраїлю, і ми отримаємо його, як Біблія називає Армагеддон.

Відсутність опорних слів

D і ін , що дуже важливо , коли ми говоримо про вознесіння Асамблеї, є те , що ви просто повинні перевизначити повна відсутність доступних опорних слів, обіцянка вічного життя для тих , хто вперто і віддати своє життя під час скорботи страждання, або обіцянки сила під час правління антихриста.

Чи буде так, що церква судилося пройти через період скорботи, Господь, очевидно, підготувати і попередити його конгрегації про це.

Слово спонукає нас

G UDS слово закликає нас постійно мати постійне очікування повернення Ісуса, який , отже , є справжньою подією без будь - яких попередніх символів. Ось приклади деяких з уривків , які обидва вказують і показуючи нам , що церква повинна жити в постійному очікуванні Господа нашого Ісуса прийти до свого народу:

Римлянам 13: 11-12 - стережіться все це, тим більше, як ви знаєте, що час страждання, що прийшов час для вас, щоб прокинутися від сну. Зараз спасіння ближче до нас, аніж тоді, коли ми увірували. Ніч пройшла, а день наблизився. Тому давайте відкиньмо вчинки темряви й поставити броню світла. 

1-е до коринтян 1: 7 - так, що ви ні в якому даруванні, в той час як я чекаю Господа нашого Ісуса Христа, одкровення. 

Файл 3:20 - У нас буде громадянство на небесах, і звідти ми будемо чекати, і Господь Ісус Христос, як Спаситель.

Филип'ян 4: 5 - Ваша лагідність хай буде відома всім людям. Господь близький! 

1 Солунян 1:10 - і чекати з неба очікувати Сина Його, що Його воскресив з мертвих, Ісуса, що Він спасає нас від майбутнього гніву.

Тит 2:13 - в той час як ми чекаємо блаженної надії і великого Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, славного явища.

Євреїв 9:28 - і він з'явиться другий тайм-аут, щоб не понести гріха, але, щоб врятувати тих, хто чекає його.

Євреїв 10: 37 - За ще короткий деякий час, той, хто повинен прийти, і він не забариться.

Джеймс 5: 7 - Терпляче чекати тому, брати, поки не прийде Господь.

Джеймс 5: 8 - Не будьте також довговічні і зміцніть серця ваші, бо наблизився прихід Господній.

1 Peter 4: 7 - Кінець всіх речей близько.

Jude 1:21 - тримати себе в Божій любові, в той час як ви чекаєте Господа нашого Ісуса Христа в Його милості дасть вам вічне життя.

До 3:11 - я скоро. Тримайте те, що у вас є, так що ніхто не взяв вінця твого.

До 22 7 - «І ось, я скоро прийду.

Одкровення 22:20 - Той, хто говорить про ці речі говорить, «Так, я скоро прийду.» Амінь, прийди, Господи Ісусе!

Так що це було одним з уривків в Біблії, які показують нам надію, що Асамблея повинна мати. Слова, які говорять про повернення Господа пов'язані, і Асамблеї необхідно завжди бути готовим. Вони кажуть про повернення Господа без попередніх ознак, і вони забезпечують комфорт і підтримку, не зв'язуючи їх скорботу.

Маранафа - Ти наш Господь прийшов

1-е до коринтян 16:22 - Якщо хто не любить Господа, він буде проклятий. Marana тх.

E Однією з найсильніших аргументів на ранній церкви жили в постійному очікуванні повернення Ісуса є те , як вони вітали одне одного , і що Павло використовує в одному зі своїх листів: Marana'ta.

Слово Marana'ta є арамейська і означає «Ти наш Господь, прийди!» Це було вираженням бажання Асамблеї і розуміння того, що Господь може прийти в будь-який час. Тому, коли Павло пише закриває привітанням в 1 Коринтян 16, він говорить, що якщо хто не любить Господа, він повинен бути «анафема». Це слово означає гнів, а потім вилаявся від «Маран Тха» пришестя Господа.

Якщо Асамблея не було очікування того, що Господь прийде, вони не використовували це вітання, яке як молитву, прохання і заклик до повернення Ісуса.

Пол чекав Господа

1 Солунян 4:15 - ми вам кажемо словом Господнім, що ми, що живемо й зостались, до пришестя Господнього, ми не попередимо сплять    

Павло вживає слово «ми», коли він згадує тих, хто живий, і залишається до пришестя Господа, яке наводить на думку про те, що піднесення в принципі вже може статися в момент Павла.

Джеймс 5: 8 - Будьте також довговічні і зміцніть серця ваші, бо наблизився прихід Господній

Трек день Павла був Господнім повернення близько, і він закликає паству жити в постійному очікуванні Ісуса з неба.

Коли ми говоримо трактує час ми, в якому ми живемо, і вважаємо, що ми покоління, яке буде відчувати повернення Господа, це тому, що ми порівнюємо пророчий характер лиха. Через ознак ми бачимо, що день Господній наближається, і що родові сутички збільшуються.

Іншими словами, внутрішні і зовнішні ознаки, які свідчать про те, що 70-а і останній тиждень року наближається, і, таким чином, також піднесення зборів.

батьки Апостольські

J еззе Forest Silver, писав у своїй книзі «The Lord Повернення написав апостольських отців:" Вони чекали на повернення Господа свого часу. Вони думали , що час було пов'язано, як Господь вчив їх мати пильне ставлення. (13)

Джон Ф. Вальвоорд, християнський теолог резюмує так: «Центральний елемент попередньої TRIB стегно, а саме вчення про Господі imminenta і пов'язане з ними повернення, є видною роллю в ранній церкви, який жив в постійному очікуванні пришестя Господа за його збірка. (12)

висновок

H istorien показує нам , що, незважаючи на великий недолік пророчого бачення, або одухотворення пророчого слова на протязі майже 1000 років до Реформації, так церковна історія , що рання церква і ранні отці мали постійне очікування пришестя Ісуса.

Попередньо міленаризм, що означає, що повернення Ісуса матиме місце до Тисячоліття майже буквально зник після Ефеського собору, вселенського собору в 431 р, було вирішено, і розглядати це як єретичні. Це було пізніше, під час Реформації, що ми могли бачити, як пророче слово знову став живим зроблено.

Попередньо Trib доктрина була систематизована в 1800-х роках подібними Джона Дарбі, але говорити про те, що доктрина не існувало до того часу, як і стверджувати, що «виправдання вірою» не було істинне вчення, перш ніж Мартін Лютер отримав одкровення про це. Очевидно, що люди, які проповідували «виправдання вірою» перед 1500s, але Господь використовував Мартіна Лютера особливим чином, щоб довести цю істину на світло. Точно так же він зробив з Джоном Дарбі в термінах захватом і повернення Ісуса.

Ми чекаємо на повернення Господа

P recis це слово називає нас , як ми очікуємо пришестя Господа. Ми не чекаємо спеціальних символів, або що певна подія відбудеться , що пов'язано із захватом. Ісус може прийти в будь-який час, яке також умовляння і підбадьорення , що Господь приготував для нас. Постійне очікування того, що Ісус може повернутися в будь-який час.              

Це був Пол розрадою до церкви в Солуні, і так само, як що це комфорт для нас. Ми чекаємо, щоб Він прийшов, щоб врятувати і зберегти нас від майбутнього гніву (1 Солунян 1:10)

Ісус скоро!

посилання:

 1. «Батьки ранньої Церкви»
 2. Пол Бойер, коли час не повинно бути більше: Пророцтво Віра в сучасній американській культурі (Кембридж, штат Массачусетс: Belkndap Press, 1992), стор 75-й
 3. Пол Н. Benware, Розуміння Кінець часів Пророцтво, 1955 стор 197-198)
 4. Tommy Ice, "Морган Едвардс: Попередньо Darby Rapturist," Консервативна Богословська журналу, 1997. стор 4-12.
 5. Дейв Макферсон, Неймовірний Pre-Trib Origin, 1973
 6. Пастир Ерми, Копію complte творів Sherherd Ерми можна знайти в Інтернеті.
 7. «Санкт Єфрем« в Католицькій енциклопедії в Інтернеті
 8. Кратчфилд «блаженної надії і Скорботи в апостольських отців, сторінка 88-101
 9. Пол Н. Benware, Розуміння Кінець часів Пророцтво, 1995 стор 10-12
 10. http://www.pre-trib.org/data/pdf/Ice-TheRaptureinPseudo-Ep.pdf
 11. Перше послання Климента, 23 (написано близько 96 AD)
 12. Джон Ф. Walsvoord, Екстаз Питання перероблене і доповнене видання, Zondervan, Grand Rapids, 1979, 51
 13.  Джессі Silver Forest, The Lords Return, Нью-Йорк 1914 року, 62-63
 14.  Зберігається від години «сторінки 221-222


ЧАСТИНА 5

D і ін Це п'ята частина серії «повернення Ісуса до скорботи» , яка є захистом для захвату Божої нареченої і до зборів до останнього тижня року, і Скорбота отримує свій початок.

Хоча Захоплення одна з речей, в NT і Асамблеї секретів, тому ми все ще можемо бачити червону нитку через образи і символи в GT. Цей пост займає відправну точку в історії, що Енох, Лот, Ребекка і Ісаак, Рут, Рахав і Данило, і показують, як Господь ставиться до скорботи і Асамблеї. Ми починаємо хронологічно з історією Еноха:

Енох

1 Буття 5:24 - Енох таким чином ходив з Богом, він не був, тому що Бог взяв його.

E нок багато в чому старий testamentlig Попередньо постріл Асамблеї, яка може бути натяком на як самого народження, але і для моменту часу для вознесіння зборів.

Без смерті особи

Євреїв 11: 5 - Вірою Енох був взятий без перед обличчям смерті. І знайшли вони його не знайшли, бо Бог переселив його до себе. 

E нок був спійманий без дегустації смерті відвіз його Бог до себе. Де Енох фантастична роль моделі в зборах , які мають один і той же чудесний обітницю.

Це один день обрані, щоб бути спійманими до Господа, але перед обличчям смерті, і з тими, хто раніше заснув, ми, все ще живі і залишається, бути спійманим в Господі призначення зустрітися з ним в небі.

Три види людей

D і ін три різних типи людей , які жили в дні Ноя до потопу. Він був невіруючим , які відкинули слово Господнє, де всі загинули в повені. Це був Ной і його сім'єю , які були збережені через Потоп, і це був Енох , який був захоплений до Господа , перш ніж прийшов потоп.

Кожен по-своєму представляють ті люди три різних категорії, які ми можемо порівняти з нашим часом сьогодні. Точно так же, як ми бачимо три види людей в той день, коли ми просуваємося до скорботи і закінчується час.

Народ, що ходить в

M änniskorna, що загинули в повені днів Ноя представляє невіруючих, які не прийняті в Ісуса як свого рятівника. Ці люди будуть йти в скорботі, і піддаватися гніву Божому. Ті , хто не покається в Скорботи судитимуть Ісуса і потім буде кинутий у вогняне озеро вогняне.

Noa Ізраїль

N оа є залишком Ізраїлю , що Господь завершить свої обітниці від 1000 року Рейху. Ной, таким чином , вибрані з Ізраїлю, який певним чином буде захищена під час скорботи. 3,5 року в Скорботи буде віруючим євреям тікати в пустелю , де Господь захистить їх від Антихриста і його переслідування. Ной був збережений через річку і там також буде частиною єврейського народу бути.

Енох картина зборів

E нок картина зборів, що не були частиною Потопу і Божого суду, коли він попадається і прийняті Богом , перш ніж прийшов потоп.

Енох жив в той час, коли Господь судити світ. Коли була досягнута мета гріха, також прийшов суд Божий на гріх в день Ноя, і він послав потоп, але потім був Енох вже наздогнали до Господа. Потоп картина гніву Божого пошле на землю, і злі люди в кінці часів - гнів, щоб прийти (1 Солунян 1:10). Так само, як Енох, також Асамблеї захоплені до її vredenstid йде по землі.

лот

2 Peter 2: 6-9 - Міста Содом і Гоморра , він приречений на знищення. Він поклав їх на попіл і привів в якості прикладу того , що сталося б з нечестивим. Але він врятував праведного Лота, який мучив злий розпусного життя. - Праведник жив саме серед них, і день за днем, мучив свою праведну душу, бачачи й чуючи зло вони зробили. - Господь знає , як рятувати побожних від спокуси і зберегти несправедливий арешт і не покарає їх до дня суду. Англійська переклад: щоб врятувати побожних від спокуси

N Петро пише і вчить церква в одному зі своїх листів він використовує приклад Лота в якості прототипу, і дає нам практичний приклад того , як про те , що Господь рятує свій народ від часу і місця , коли мова йде про Божих судах і час судового розгляду ( від суду - анг переклад).

Авраам нагадує Богу

1 Буття 18: 23-25 ​​- І підійшов Авраам і сказав: «Ти погубиш праведного з нечестивим Можливо, є п'ятдесят праведних у місті Ви б також знищити і не шкодують місця для п'ятидесяти тих праведних, які є ?. там? це далеко від робити щось подібне, щоб праведний кубик з нечестивим. було б потім приєднатися до щойно з нечестивим. будь то далеко, що не буде він вся земля судити робити те, що правильно ?

Braham Господь нагадав їхні суперечки про Содом і Гоморру, це суперечить його природі , щоб знищити праведник разом з нечестивим.

Надаючи нам приклад Лота, вчить Петра, щоб показати, що ставок, будь першим тимчасовий екземпляр, але загальний принцип з боку Бога, Господь завжди «рятує побожних від спокуси»

Господь забирає від міста Лота

D і ін , як Господь урятував Лот від суду буде виходити з міста, повинні були перемістити його фізично з Содому. Господь не міг просто не судити по місту і робити що - то так довго , що Лот був фізично в місті.

Лот картина зборів, яка береться з місця і часу, перш ніж тоді, що суд Божий виходить. Це, іншими словами, в природі Господа не судити праведників разом з нечестивими.

Ребекка і Ісаак

1 Буття 17: 4 - «Дивіться, це заповіт Мій з вами: Ви станете батьком багатьох народів.

1 Буття 17: 6 - Я зроблю вас дуже родюча, і роблять народи від тебе, і царі з тебе вийдуть.

У Saks народженні, було виконанням Божої обітниці Аврааму. Господь обіцяв Аврааму сина з Сарою, і Авраам став би великим народом, і батько багатьох народів через Ісаака.

Господь випробовує серце Авраама

N Сара дев'яносто років, народжують, вона обіцяла її сина в старості своїй, тільки в тому , що Господь обіцяв Аврааму і Саррі. Ісаак був тоді єдиною дитиною, що Господь зробить ту Свій заповіт і Свої обіцянки через.

Через деякий час намагається Господь серце Авраама, і попросити його піти на три дні шляху геть, щоб принести в жертву. Жертву на жертовнику б Ісаак, його єдиний і улюблений син.

Ісаак, картина Христа

N Авраам слухняний Господу, так весь інцидент тінь того , що зробив Бог на хресті близько 2000 років тому, і є багато історій , щоб припустити , що Ісаак ясної картини Ісуса Христа:

Ісаак, таким чином, чітке зображення Ісуса, і робота, яка сталася на хресті Голгофи. Авраам повністю довіряв Господу ситуації, і вірив Богу, що Ісаак буде відновляться після того, як жертви.

Слуга Еліезера - картина Святого Духа

1 Буття 15: 2-3 - Але Аврам сказав; «Господи, Господи, що ти мені даси? . Бачачи, я йду бездітним, і спадкоємець мого будинку Елієзер з Дамаска «Аврам сказав далі; «Дивись, я не зробив ніякого потомства. Один з членів моєї сім'ї успадкує мене ".

S об'єднувач , коли Ісаак знайти наречену, Авраам посилає свій старший слуга в своєму домашньому господарстві, Еліезер , щоб знайти наречену для Ісаака, серед своєї сім'ї. Ніде у всій історії в главі 22, ми бачимо ім'я слуги. Але в 1 главі книги Вихід 15: 2 ми дізнаємося , що старший слуга Авраама по імені Еліезер, і спочатку був спадкоємцем Авраамового дому.

В Євангелії від Іоанна 15: 26-27, ми дізнаємося багато речей, про Святого Духа. Він не є частиною Отця, і свідчить про Христа. Він також є нашим помічником і Дух істини.

Слуга Еліезера картина Святого Духа. Він був посланий Авраамом. Він був анонімним і не говорити про себе, але свідчив для Ребекки, майбутньої нареченої для Ісаака. Точно так же говорить, що Святий Дух не про себе, але вказуючи і свідчити про Ісуса до церкви. Еліезер зустрітися з Ребеккою у криниці води, який може бути картиною вилив Святого Духа в нашому житті. Ім'я Еліезер означає те ж саме, як Святий Дух «Утішитель».

Ребекка - наречена Христа

P так само, як Ісаак картина Христа, і раб Еліезер картина Святого Духа, Ребекка прообразом Церкви, Нареченої Христової.

Ребекка виходить з тих же міст, як Авраам, який тоді лежав у Вавилонії. Вавилон картина цього світу, який є також церква і був узятий на вулиці. Ребекка також родич Авраама, і те ж саме, як і всі християни, духовно кажучи, насіння Авраама. (Рим 4:16)

Ребекка також отримати подарунки Еліезер, коли вона зустрічає його, що Святий Дух таким же чином, Асамблея грації по своїй волі. Коли Ребекка говорить слузі, вона біжить додому і каже нам все, що бачив і пережив. Завдання Асамблеї повинна вийти і говорити про «хороших новинах» і свідчить про все, що зробив Господь в нашому житті.

Врятовано від ночі

T jänaren Еліезер прибув увечері до колодязя в місті , де живе Ребекка. Ніч символізує безлад, хаос і плутанину, де приходить ніч, яка є картина Скорботи і День Господній.

Ми бачимо його таким же чином, в 1 Буття 24:63, де Ісаак зустрічає свою майбутню наречену у вечірній час. Він отримає її, і він приносить її в намет своєї матері, де Ребекка стає дружиною Ісака.

Чистий незаймана Христу

V , щоб дізнатися , що Ребекка є молодою дівчиною, яка не прийшла не одна близько (1 Пюре 22:16). Крім того , збори чистою дівою Христові, і заручена з одним чоловіком.

В кінці розповіді, один Пюре 24: 62-67, ми бачимо, що Ісаак (наречений) повертається до вечора, перед вночі (Скорботи) і Еліезер (Святий Дух) збирається принести (піднесення) Ребекка (нареченої), щоб задовольнити Isaac лицем до лиця вперше. Точно так же, Дух Святий, щоб викорчувати збори, ввечері, перед початком його вночі і скорботи, і ми отримаємо, щоб побачити і зустріти Господа нашого нареченого в перший раз.

Рахав

Joshua 1 :. 2 - «раб Мій Мойсей помер тепер встань, перейди цей Йордан ти та ввесь народ цей до того Краю, що Я даю синам Ізраїля. 

H istorien Рахав встановлено близько 500 років після того, як Ісаак і Ревека в Буття Глава 1 24. Історично склалося так , багато чого сталося в Ізраїлі в протягом цього періоду.

Ізраїль пережив період рабства в Єгипті, а потім, як Господь чудесним чином звільнив і врятував людей з рабства через Мойсея. Після того, як єврейський народ поневірявся в пустелі протягом 40 років, об'їздив Господь до Навина, який буде вести людина, щоб перемогти ворог і взяти обітовану землю обітовану, що обіцяв Бог.

Два шпигунів в Єрихоні

Jos 2: 9 - «Я знаю, що Господь дав вам цю землю, і що терор вами напав на нас, і що всі мешканці бояться за вас. 

У Efore , що Ізраїль займає Єрихон, два шпигунів послали , щоб розвідати землю і місто Єрихон. Шпигуни відкривали і шукати притулку з повією Рахав, яка приховує два шпигунів для міських людей , які шукають чоловік.

Рахав сповідувати свою віру і його засудження за розвідниками, Бог Ізраїлів, дав їм землю. Вона запитує, чому розвідники, щоб дати їй обіцянку захисту, як для неї і її сім'ї на день Ізраїль займає місто.

Врятовано від суду

E тт новий рядок у вікні, буде знаком того, що саме там були зібрані Рахав і її сім'я. Коли ізраїльські солдати побачили рядок, завантажувати і зберігати їх Рахав і її сім'ю від руйнування так само , як шпигуни обіцяли.

Картина із зібрання

S Кокан Раава картина зборів. Вона є язичником, повія і грішник , який сповідує свою віру в Бога Ізраїлю. Вона піклується, в той час як почуття для єврейського народу, що є причиною її порятунку.

Єрихон картина цього світу, яка зберігається для них. Рахав (Монтаж) видаляється з Єрихону (World), до цього, що місто зруйновано і спалено (Скорботи)

Рут

R UTS книга під назвою «Спокута Love Story» , і про Наомі, Єврей жінка з Вифлеєму , які втрачають свої землі з - за голоду в Ізраїлі, а потім змушений бігти в Моав (Йорданія).

Незабаром після цього її чоловік помирає і залишає її в спокої і бідних в чужій країні. Після повороту голоду Наомі повернулася до Віфлеєму зі своєю дочкою Рут, яка присягнулася ніколи не залишати її. Рут Моавітянин жінка, яка вийшла заміж за одного з синів Рут, які також загинули. Коли обидва повернулися в Віфлеємі, так що стає видним Євреєм людина, Боаз, в любові з Рут і одружується з нею.

Згідно із законом спокутування і шлюбу, ми переживаємо як Наомі і Рут викуп, і Наомі отримати назад свою землю, вона втратила.

Картина із зібрання

H istorien Рут дивовижна історія про народження, порятунку і спокути, але і дає символічну картину зборів і скорботи.

Наомі картина Ізраїлю, і Рут картина язичницької Асамблеї, який перебуває у шлюбі з förlösaren, єврейський чоловік Боаз, який є картиною Месії. Наомі довелося бігти зі своєї країни через голод, так само, як Ізраїль був виключений зі своєї країни 2000 років тому. Прихід був частиною Месії віруючих євреїв, в той час як гарт в ураженої частини Ізраїлю (Римлян 11:25).

По дорозі, щоб спокутувати Ізраїль (Наомі), так що не Месія язичницької весілля (Ruth). Боаз викуповує і рятує як Рут і Наомі в ситуації, в якій вони перебувають, і встановлює, нарешті, Ізраїль (Наомі) повністю.

Врятовано від скорботи

S amtidigt так це історія Рут, картина церкви , що Господь рятує уникнути біди.

Ми знаходимо три ситуації , в третьому розділі, що свідчать про це. По- перше, Рут спускається до  tröskeplatsen ,  як її мати запитала її. По- друге, Боаз прокинувся і виявив Рут на  час в опівночі ,  коли вона шукала притулок з ним. В- третіх, Рут отримала дозвіл  сховатися під плащем Боаса , який поширив свою спідницю на ній, і Боаз став її рятівником цієї ночі.

Tröskeplatsen - Картина скорботи

Т röskeplatsen картина судження і скорботи ми зіткнулися в декількох місцях в обох OT і NT (Ам 1: 3, Ісая 21:10, 41: 14-16, Одкровення 14: 19-20).

Ніч і вранці також картина як Скорботи, суду і відновлення. Ісус говорив про ночі наступаючому, де жодна людина не може працювати (Ін 11: 9), і Павло попереджає, що прийде день Господній, який є час суду прийде, як злодій вночі (1 Солунян 5: 2).

У Боасом захисної мантії

Ruth 3: 9 - "Хто ти?" Запитав він. Вона відповіла: «Я Рут, ваша служниця. Розведіть manteflik над служницею, бо ти мій рятівник.

R поза доводилося ховатися під плаща Боаша у його ніг до ночі була закінчена , і був ранок знову.

Таким же чином, Господь буде захищати і приховувати свою паству під час гніву, наступної ночі, поки темрява не розсіялася і ранкові зорі. Місце Асамблеї під час Скорботи, буде знаходитися під мантією Господа, небесний Єрусалим, і під заступництвом небесних палат.

Приходьте мій народ і йти до покоїв своїх

Ісая 26: 17-21 - Як вагітної жінки звиватися, коли вона збирається народжувати, і волати їх біль, так що у нас до тебе, Господи. Ми задумали і корчилися, але ми народили вітер. Ми не заробили порятунок землі, і ніхто не народжується, щоб жити на землі. Але ваші померлі житимуть, їх тіла будуть рости. Прокинься і співай, ви, що жити в пилу, бо роса Твоя роса світла, і земля буде видавати мертвих. Приходьте мій народ і йти до покоїв своїх, закрив двері за вами. Сховайтеся на короткий час, поки гнів не пройшов мимо. Бо Господь ось виходить із місця Свого, навідати провини мешканців землі за їх беззаконня. Земля оголити свої борги крові і більше не приховує свій убитий.

D і ін ця глава Ісого складається з дивних віршів , які мають свідоцтво Господа , який буде закликати свої осіб, яких він буде приховувати і зберігати їх в своїх камерах у зв'язку з гнівом часу , встановленим на землі.

Ми не можемо бачити, що цей уривок з Ісаї будь-коли раніше, були виконані. Він також не згоден з воскресінням, що Ісус проповідував, і Деніел говорить Ден 12: 2, який ми знаємо, буде після скорботи, а не раніше. Тут Ісая каже замість воскресіння першої відбувається, коли Господь закликає Свій народ в їх камерах, а також до і перед гнівом Божим і судження йде по землі.  

Як жінка з дитиною

Одкровення 12: 1-6 - велике знамення з'явилося на небі: Жінка, зодягнена в сонце, з місяцем під ногами і вінок із дванадцяти зір на голові. Вона вагітна і скрикнула і муки бути доставлено.

P так само, як Ісая, Іоанн бачить жінку в зв'язку з кінцевим часом вагітна і в пологах. Церква ніколи не представляються як жінка народжує в Біблії, але це робить , з іншого боку, Ізраїль. Жінка картина як месіанських євреїв часів Ісуса, і месіанських євреїв під час скорботи.

В Ізраїлі є три народження, вона повинна пройти, перш ніж вона виходить в 1000 році царство. Всі три з цих пологів описані в главі книги Ісаї 66:

Ісая 66: 7-8 - Перед Ціон знав когось подвиг, вона народить дитину (Ісуса). Перед осягнуть її, вона народила дитину чоловічої статі. Хто чув таке? Хто бачив нічого подібного? Чи може земля прийти до життя в один день (1948), або нація народжується відразу (порятунок Ізраїлю), тому що Sion народжують дітей вже тоді, коли пологи починаються?

Таким чином, в зв'язку з муках, що Ізраїль буде відчувати, і до гніву часу, Господь нехай мертві воскресають, і він буде називати свій народ до себе, щоб приховати в своїх камерах.

Приходьте мій народ

«До про моїх людей» , які на самому ділі означає «зникнення» або «стати невидимими», є дивовижними паралельно досвідом Іоанна було в розділі Об'явлення 4, де він побачив відчинені двері на небі, і в той же час почув голос Бога, труба так само сказав: «Іди сюди.» Негайно після того, як Бог, холод стає Джон наздогнав до престолу Бога, де він з небом ось Скорбота розігрується на землі.

Джон представляє цю церкву, яка буде відчувати те ж саме на uppryckandets день. Через команди, голос Архангела і трубі Божої, збори буде впійманий на небо і буде дивитися на лихо розкриватися землю.

Данило

H istorien про Данила і трьох чоловіків в полум'яній печі, одна з історій Старого Завіту , які показують чітку картину скорботи і майбутнього завершення.

Daniel занурена в есхатології, сни, бачення і що було в кінці часу, щоб зробити. На відміну від книги Одкровення, що докладний опис скорботи, починаючи Данила протягом більш тривалого часового горизонту, і вперед і назад у часі.

Daniel - картина зборів

H istorien про Данила і трьох його друзів, відбувається на початку вавилонського полону, де всі чотири служити під час вавілонського царя.

Подібно до того, як Йосип, Данило стає зведений в положенні, яке тільки король стояв над ним. В Одкровенні, церква також встановлюються, щоб служити в якості священиків і царів на цій землі. Щось, що буде завершено в Millennium. Таким чином, це Даніел картина зборів.

прототип антихриста

K Young Навуходоносор, який є яскравим прикладом антихриста, поставив статую з золота на ДЕИР в Вавилоні. Це Зверніть увагу, що статуя в шістдесят ліктів в висоту і в ширину шість ліктів, які можна порівняти з промовою Антихрист шістсот шістдесят шостий

Навуходоносор змушуючи всіх впасти і вклонитися цьому статуя набір, де наслідки для тих, хто не підкорився повинні були бути кинуті в розжарену піч. Піч спалювання картина Божого гніву і велике лихо в скорботі. 

Метальний в розпечену піч.

Малахія 4: 1 - ось наступає той день, він горить в печі.

S Адрак, Мисах та Авед відмовилися поклонитися статуї Навуходоносора, і вони були кинуті в розжарену піч.

Цар наказав, що піч повинна бути підігріта в сім разів сильніше, ніж ви коли-небудь бачили, що це буде, і є картина досконалість мови. Господь послав Свого Ангола, який захищав Седраха, Мисаха та Авед у вогненній печі, і вони вийшли без будь-яких ушкоджень або впливу вогню. 

де Daniel

M один напрошується питання цієї історії, де Данило знаходиться де - то. Був чи він один з тих , хто схилив коліна перед статуєю? Чому він не був присутній, і чому він не також кинули в розжарену піч?

Ми можемо бути цілком упевнені, що Данило не стали на коліна перед статуєю Навуходоносора. Данило був просто немає, де кожен буде поклонятися статуї, або в палаючу піч страждань. Бог був «забрав його.» 

Ізраїль і Церква

B eskrivningen як король мав ці люди в розпечену піч, що там були три єврейських чоловіків (Дан 3:12). Три єврейських чоловіків, іншими словами, картина обраного Ізраїлю, і Даніель є картина зборів.

Daniel (Асамблея), кохана (Daniel 10:11), зберігається від часу і місця, коли справа доходить до вогненної печі (скорботи), в той час як троє його друзів (Ізраїль залишків), зберігається в середині і через trängslen.

висновок

G Enom ці історії Еноха, Лота, Ребекка і Ісаак, Рут, Рахав і Данило, ми можемо бачити зразок і червону нитку.

Ми бачимо символічні події, які відображають і указует на ведення домашнього господарства, Час збірки ми живемо. Там ми можемо бачити, що Господь не пов'язаний таким же чином, з Церквою, яку він робить з Ізраїлем. Обидві групи порятунок Господь має унікальний план, який він буде завершений. Господь збереже Ізраїль Їхав антихрист і скорботу, яку він завершить свої заповіти і обіцянку до кінця.

Божі плани Його церкви

P тим самим шляхом, Господь також завершити свої плани з його тілом і нареченої, церкви Божої. Скорбота не призначена для нареченої Господа, так що тому Ісус буде витягувати і видаляти наречену до цього , що суд Божий буде йти по землі.

Церква рятується від часу і місця, коли справа доходить до скорботи і суду остаточним. Благословенна надія, Бог наш і Господь Ісус Христос, Який врятує нас від суду.

Ісус скоро! 


Будь ласка, відвідайте Miakel Walfridssons блоги: 

http://pretribcenter.blogspot.com/

http://denytterstatiden.blogspot.com/

http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/


Publicerades söndag, 13 oktober 2019 17:30:24 +0200 i kategorin Mikael Wahlfridsson och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Den eviga elden


«Бо так полюбив Бог світ , що віддав Сина Свого Єдинородного [Ісуса], щоб кожен, хто вірує в Нього , не загинув , але мав життя вічне.» - 3:16

«Але стільки , скільки  отримав  Його [Ісуса], щоб Він дав їм право стати дітьми Божими, віруючим в ім'я Його.» - Джон 1:12

«Що , якщо ви сповідуєте устами Ісуса Господом і серцем твоїм вірувати , що Бог воскресив Його з мертвих, то спасешся». - Рим 10: 9

Хочете, щоб врятуватися і отримати всі ваші гріхи прощені? Моліться цю молитву:

- Господи, я візьму вас зараз і зізнаюся вам, як Господь. Я вважаю, що Бог воскресив вас з мертвих. Спасибі, що я тепер врятований. Спасибі, що ви простили мене, і спасибі, що тепер я дитя Боже. Амінь.

Чи отримали ви Ісуса в молитві вище?


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 26 september 2020 15:02
Be så att jag inte får huvudvärk ev migrän med dubbelsende och ögonflimmer

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp