Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Himlen TV7

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Låtsasbanker

Den så kallade Ica-banken är ingen riktig bank och kommer aldrig att bli det heller. Det samma gäller för Coops motsvarighet.

Bankkort och dator.


Av CashOnly
måndag, 14 oktober 2019 19:09
Bok/Följetong

Bankerna lastar över ansvaret när livsmedelsbutikerna används som "bankkontor". Handeln tvingas angera bankman utan att få kompensation för vare sig den ökade risken eller de ökade kostnaderna. Bankerna motiverar sig med att bankkontoren blir säkrare på det sättet. Vad man inte nämner är att det blir mindre säkert för alla andra utom bankerna själva. Inga andra företag är så egoistiska som banker. Bankkontor är långt mycket säkrare än butiker. Dessutom har bankrånen bara utgjort en bråkdel av de totala rånen. En uppgift från 2011 visade att bankrånen bara utgjorde drygt fem procent av de rån som begåtts i butiker och banker. Numera är dessutom kontanthanteringen så säker i kontanthanterande banker att det i praktiken är omöjligt att begå bankrån.

Так званий Іка банк не є реальним банком, і ніколи не буде коли. Те ж саме стосується Coop побратима.

Вони не мають філій і «банківські справи» були зняті в гіршому випадку тільки через Інтернет або по телефону. Хоча IKEA має свої власні, так звані банківські. Обидва МКА і IKEA також випускають свої власні кредитні картки. Приклади великих шведських компаній, отримати владу над платіжними системами. Клієнти іноді майже благати, щоб отримати достатньо грошей, наприклад, лічильники Formica. Крім того, щоб не отримати гроші без карток.

Fenomenet som borde kallas låtsasbanker där till exempel försäkringsbolag och stora affärskedjor fungerar som banker startade efter finanskrisen på 90-talet då kreditbranschen avreglerades. Den statliga bankgarantin gällde sedan även för dessa företag. Denna avreglering hade som vid annan avreglering det felaktiga syftet att öka konkurrensen. Konkurrens i stället för ekonomisk stabilitet och ordning. Både Ica och Coops kort hade till en början ingen insättningsgaranti och var kopplade till så kallade sparkassor. Korten kunde bara användas i de egna butikerna.

Ica-banken har huvudkontor i Solna och fick status som bank 2001. Ica- kortet kom 1990. Ica- banken kom till genom att Ica Kundkort helt enkelt bytte namn till Ica-banken. Det visar tydligt Icas fixering vid kort. En del av verksamheten utgörs av uttagsautomater. Ica lurade till sig många kunder från de ordinarie bankerna genom att insättningstaket på 15000 slopades och att man gav högre ränta. Med Icas Bankkort Plus gavs rabatt på köpen och räkningar kunde betalas via Internet med det. MedMera Bank fick status som bank 2007. Motsvarigheten till Ica-kortet heter MedMera-kortet och kan även användas som kredit-kort.

Det finns en stor nackdel med att andra företag än banker får status som banker. De är ofta om möjligt ännu mer kontantlösa än kontantlösa storbanker. När man på olika sätt gör reklam för att ha internetbank, e -legitimation och att betala räkningarna på Internet så har man ett bakvänt resonemang. Till exempel påpekar hur "bekvämt det vore att slippa räkningarna i brevlådan" när det i stället är praktiskt. Tillämpat på annat i vardagen skulle det kunna låta så här.

"Tänk vad bekvämt det vore att lämna bilen hemma och gå till jobbet i stället"

(det är bra och nyttigt att gå till jobbet men det är definitivt inte bekvämare)

"Tänk att slippa den obekväma diskmaskinen när du kan diska för hand"

"Vill inte också du slippa tvättmaskinen och tvätta med en träpinne i badkaret"

Det här är en språklig och reklammässig manipulering och en mild variant av det bakvända språket i Orwells roman 1984. Att påstå att någon som är praktiskt och bekvämt är obekvämt och opraktiskt.

Helt bakvänt. På tal om e-legitimationer som används till mycket på Internet så är även dessa kopplade till allvarliga brott. Ett antal näringslivstoppar utsattes för bedrägerier i mångmiljonklassen när de använde e-legitimationer från Telia hos Skatteverket och vissa företag.

Oavsett hur bättre ställt många människor får så är det barskrapat bankkonto i slutet av månaden som gäller. Det går lätt att spara i alla fall en gnutta med pengar varje månad även för den som har det dåligt ställt. Oavsett hur fattig man är så går det att lägga undan 100 kronor i månaden tills en buffert på ett litet antal tusenlappar finns att använda. Med denna buffert behövs det inte kollas ideligen hur mycket som finns kvar på kontot. Att spara kvitton och ha en enkel kassabok håller ordning på om man gått back. Välj en riktig bank och ha en liten buffert i stället för att ideligen kolla kontot på Internetbanken eller kvittot från uttagsautomaten.

Банки, які є найбільш прикидаються, що вони чисті безготівковій Інтернет банки. Що стосується злочинності була переходом від чисто кредитних карт злочинів правопорушень, пов'язаних з онлайн-банкінгом. Але це, як правило, не те, що банк схильний злочинності. Огидні програми, звані трояни можуть неуважність проникнути в комп'ютер користувача. Вони працюють у фоновому режимі і відправляє пароль на сервер комп'ютера. Кримінальна необхідність в цьому випадку навіть не дбати підроблених кредитних карт. Злочин може мати місце повністю за допомогою комп'ютерної автоматизації, але це також означає, що легше знайти сліди. Але навіть в цьому випадку є людина так звані воротарі в цьому випадку надає свій рахунок для злочинного використання.

Det är ofta kontokortsbrottslingar som gått över till att göra internetbanksbrott. Ett exempel på en trojan är A311 Death som även kallas Haxdoor. Trojaner sprids med e-post. Bankinloggningssidan som hör samman med trojanen är så skickligt gjord att ingen skillnad behöver synas mot den äkta. En mycket större summa pengar kan dras från den lurades konto vid köp av någon vara på Internet. Trojaner säljs på Internet och kan för en summa pengar skräddarsys för att passa en viss bank. Alla fyra svenska storbankerna har drabbats hårt.

Välj Handelsbanken. Bojkotta bankomaterna. Det är vettigt att byta till Handelsbanken inte bara för privatpersoner utan även för företag. Företagen har gett Swedbank och Nordea bottenbetyg medan Handelsbanken blev årets affärsbank. Sämst etiska betyg fick en annan gång den mycket kontantlösa Danske Bank. Jag tycker om både Danmark och danskarna men banken borde man slänga tillbaka över sundet eller varför inte slänga den i sundet. Det är också en låtsasbank.

(På tal om Ica så fick jag en dag reda på att de börjat med ett speciellt kontaktlöst kort med vilket man kan köpa för mindre belopp. Kontantlösheten erövrar mark. Det gjorde mig ännu mer motiverad och engagerad att skriva på boken.)

Riksbanken ljuger och släpper kontrollen

Den enda bank som är hundra procent svensk är Riksbanken. På bankens hemsida kan man däremot läsa den kanske största lögn som har skrivits av något statligt svenskt.

"Riksbanken styr inte över hur mycket kontanter som används i samhället utan det styrs av allmänhetens efterfrågan."

Då borde denna bankernas bank ta sitt ansvar och genom åtgärder och regler se till att resten av bankerna och samhället tillåter allmänheten att bestämma hur mycket kontanter man vill använda. Rätten att använda kontanter är enligt en chefsjurist på Riksbanken "dispositiv snarare än absolut". Det innebär i praktiken på begriplig svenska följande. När det utanför affären står "inga kontanter" så har köparen ingått ett avtal om kontantlöshet när han handlar i butiken. Rätten att använda kontanter är alltså i praktiken helt tandlös.

Перша була тільки Riksbank несе відповідальність за управління грошовими коштами. У 80-х і 90-х року з подальшою раціоналізацією і ефективності (читайте погіршення), які серед іншого привели до закриття акімату. Протягом декількох років існувала компанія для діяльності, основна увага буде приділятися рентабельності і економії. Вона називалася Гроші в Швеції (PSAB). Компанія стала фінансовим фіаско і була закрита в 2004 році Потім поточну дерегулювати систему. Рішення по цій нерегульованої системі мають свої корені у Виконавчій раді. Riksbank тепер лише частина його попередніх даних, яка була запущена двома офісами в Тумба і Мёлндале. Було прийнято рішення в 2013 році, щоб перемістити роботу на один офіс в Broby, які тільки обробляти банкноти. Повне управління монетою стало веденням приватною компанією.

Відповідно до закону, то Riksbank повинна «просувати безпечні та ефективні платежі і відповідальні за надання банкнот і монет євро.» Чи повинні ми прийняти це буквально слід замість Riksbank написав цю книгу, я був в стані «лежати в гамаку.» Ви ставите питанням, коли ми отримаємо рівні частки приватного центрального банку в Швеції і Федеральної резервної системи США?

Детальніше про лицемірство і протиріч Риксбанку в

Andra centralbanker än den svenska har med undersökningar visat att kontanter är ett av de billigaste betalningssätten för både privatpersoner och företag. Dessutom att elektroniska bedrägerier är fler än kontantbedrägerierna. Säkerhetstransportorganisationen ESTA (European Security Transport Association) visade redan för flera år sedan att kontanter var det mest populära och säkra betalningsmedlet i Europa. ESTA beställde en undersökning för att bemöta banker och kreditkortsföretag som ville införa total kontantlöshet. Man visade att total kontantlöshet gick emot folkviljan och ansåg att folk själva skulle välja hur de ville betala.

Riksbanken har valt att mest fokusera på infrastruktur och teknik i stället för konsumentskydd. Konsumentskyddet har i stället lagts över på den kontantlösfanatiska finansinspektionen. Konsumenter har därför i praktiken inget skydd vad gäller kontanter. Det är som om vargen hade fått i uppdrag att ta tillvara Rödluvans intressen. Vargen har bara sitt eget intresse i åtanke.

Det finns två viktiga anledningar att läsa på Riksbankens hemsida. För det första kan man lära sig om penningsystemet genom att sovra ut rent objektiva och bevisbara fakta. Sist men inte minst kan man tydligt se hur Riksbanken gynnar de kontantlösa alternativen framför kontanterna. Här kan man finna det största hyckleriet i Sveriges historia. Ett mycket viktigt exempel är att det är Riksbanken och ingen annan som har beslutat att lägga ner

kontantdepåer. Låt oss repetera Riksbankens påstående från förra avsnittet för att förtydliga bankens hycklande "neutralitet".

"Riksbanken styr inte över hur mycket kontanter som används i samhället utan det styrs av allmänhetens efterfrågan."

Den under alliansregeringen tillsatte riksbankschefen Stefan Ingves föreslog utan omsvep att avgifter på bankomatuttag skulle kunna minska kontantanvändningen i Sverige. Hur går det uttalandet ihop sig med den ovanstående neutraliteten? Han visade på att bankernas praxis i de andra nordiska länderna att bara ta ut uttagsavgift för automatuttag från andra än de egna kunderna hade minskat kontantanvändningen. Att behöva betala för att ta ut sina egna pengar är absurt. Det är förstås författarens och inte Ingves slutsats.

Ingves часто і охоче говорив, якщо CIT пограбувань подвоїлася протягом ряду років, але уникали також відзначити гротескні ті досягнуті кредитні та дебетові карти шахрайства в Інтернеті. Це нейтральний? Riksbank за цими року висували абсурдну думку про те, що приватизація управління грошових коштів була розроблена, щоб «стимулювати посилення конкуренції і розвиток продукту.» Таке мислення належить в бізнес-співтоваристві і ні в якій мірі одним із самих основних основних функцій суспільства. Якщо можливо, пожежні машини на різних пожежних бігти, щоб наздогнати багаття, теж? Станція встигає першим отримати гроші, в той час як інші будуть гроші. Пожежні машини налаштовані на макс.

Det kan nu vara på sin plats att gå djupare in på Riksbankens egentliga inställning genom att ordagrant citera från en uppsatsliknande skrift som är skriven av Björn Segendorf och Anna Wilbe som arbetar på bankens avdelning för finansiell stabilitet. Den heter 'Har kontanter någon framtid som lagligt betalningsmedel?'. Observera att författarna inte är några konsulter eller utomstående utan att det handlar om Riksbankens egen personal. Nu citaten.

"En slutsats av diskussionen är att en generellt bindande skyldighetför alla att acceptera kontanta betalningar inte torde främja ett säkert och effektivt betalningsväsende."

"Att avskaffa kontanternas status som lagligt betalningsmedel skulle ha två fördelar. För det första skulle lagstiftningen bättre återspegla verkligheten. Redan i dag råder i allt väsentligt frihet att träffa avtal och det finns därför i praktiken ingen tvingande skyldighet att acceptera kontanter För det andra skulle lagstiftningen inte längre, genom sin otydlighet, hindra marknadens aktörer att successivt anpassa sig efter marknaden och optimera sina kostnader för betalningar."

"På sikt är det rimligt att kontanternas unika status som lagligt betalningsmedel upphör."

"En uppenbar nackdel med att lagstadga om en bindande skyldighet att acceptera kontanter är att det innebär en inlåsning i en betalningsstandard som marknaden långsamt tycks vara på väg att överge."

"Mot denna bakgrund bedömer vi att åtgärder för att stärka kontanternas status som lagligt betalningsmedel inte skulle gynna utveckligen av ett säkert och effektivt betalningsväsende."

Slut på citaten.

Understrykningarna har gjorts av författaren för att uppmärksamma Riksbankens skrämmande likhet med ett investmentbolag eller någon annan privat aktör inom näringslivet. Man skriver att lagstiftningen bör återspegla verkligheten.

Реальність така, що деякі дослідження показали, що цілих вісім з десяти чоловік, щоб процес управління грошовими коштами буде збільшуватися. Грошові кошти правовий статус натомість слід зміцнювати. Поняття «ринок» у всіх обставинах, як важко схопився, що уявні друзі малюка сидить в порожньому кріслі на дитячому майданчику. Ринок буде логічно означати споживач, але слово є на практиці, компанії будуть.

Оскільки більшість хочуть управління грошових коштів, щоб збільшити потрібно слухати більшість. Але мені здається, що людина з «ринком», а значить, бізнес. Центральний банк не повинен бути як приватної фінансової компанії. Центральний банк повинен мати глибоку соціальну відповідальність, що приватний сектор не може жити до. Таким чином, ви не повинні використовувати мову, який відноситься до приватного сектору. Такого роду «замкнутості» на загальному прийомі готівкових коштів це найкраще, що може трапитися шведську грошову систему.

Для проформи дає Банк має можливість надати грошові кошти для обов'язкового правового статусу. Але ви можете ясно бачити в тексті, яким чином вона нахиляється. Готівковий Законність може бути легко усунутий шляхом виключення, договорів і угод. Ось Riksbank, щоб захистити ринок платежів. У доповненні до проблем (не використовуються) грошові кошти повинні бути «такі великі і впливають

багато людей на ринку погіршиться (для того, щоб зробити щось про це).

Det betyder i praktiken, för att göra en jämförelse, att om Ryssland anfaller Sverige så har det minsta länet ingen rätt att bli försvarat eftersom det inte påverkar tillräckligt många personer. Samhället försöker i övrigt med rätta skydda till exempel etniska minoriteter från till exempel rasism. Detta sker till exempel med polisinsatser och olika myndighetsåtgärder. Men detta gäller

tydligen inte "kontantminoriteten". I det här fallet är det Riksbanken själv som är "rasisten" eller om man vill den som bara står och glor när utlänningen slås blodig och faller till marken utan att ens ringa polis eller ambulans.

Riksbanken säger självt rent ut att den inte ger något skydd för konsumenter och utsatta grupper (vad gäller kontantanvändningen). Dessa grupper ignoreras helt av den maktfullkomliga banken. Man säger att det endast är ett fåtal som ska kunna betala kontant där kontantlösa alternativ inte finns. Trots att man tidigare motsägelsefullt påstått att det är allmänhetens efterfrågan som styr mängden kontanter och inte Riksbanken. Hur ska man ha det?

Något personligt val finns det inte plats för i Riksbankens tänkesätt. Det handlar mer om att de som inte har rätt att öppna ett bankkonto ska kunna använda kontanter. Mot dessa föreslås sedan "riktade åtgärder". Andan i skriften är att kontanter är "omoderna" och bromsar utvecklingen när problematiken logiskt i stället borde handla om att kontantlösa alternativ är diktatoriska.

Ytterligare citat

"Marknadens aktörer , inklusive hushållen, har kostnader både för sin kontanthantering och för andra betalningssätt och bör därför själva kunna fatta affärsmässiga beslut om vilka betalningssätt att använda för just dem."

"Ur ett samhällsekonomiskt perspektiv tycks bankkort vara billigare än kontanter för betalningar överstigande 20 kronor." (bevis saknas alltså)

"Även om Riksbankens egna undersökningar tyder på att antalet kontantbetalningar sjunker är det svårt att säkerställa att så är fallet."

Man säger alltså att hushållen själva bör kunna fatta beslut om vilket betalningssätt de vill använda. Samtidigt sade man tidigare

Протиріччя, що тільки певні групи повинні мати право використовувати грошові кошти. Це в значній мірі все, що Riksbank повинні вирішити, що є комерційним. Тоді люди підкоряються. Той же принцип, що і в диктатури.

Uppsatsen genomsyras av ord och begrepp som affärsmässiga, marknadens aktörer, kostnadseffektiva och teknikneutrala. Inte en stavelse nämns om integritet och demokrati. Företräder Riksbanken folket eller den luddiga "marknaden"? Riksbanken har ända sedan 1600-talet haft nära anknytning till och styrts av riksdagen. Detta är politiskt unikt för Sverige. Regeringsformen säger att all offentlig makt i Sverige ska utgår från folket och att riksdagen är folket främsta företrädare. I mer än 150 år har kontanter varit lagliga betalningsmedel. Trots att man erkänner att det ser ut som om en stor majoritet av allmänheten ser kontantbetalningar som en rättighet så visar Riksbanken här tydligt vem som bestämmer.

Існує також ще один нарис, який можна прочитати на веб-сайті Riksbank під назвою «Cash або карти. Як ми повинні платити? ». Він також написав два співробітника на Riksbank. Вищезгаданий Segendorf і Томас Янссон. Це не так важливо, як читання есе односторонньо зосереджено на витратах. Але якесь важливе, що можна сказати про це. Це займає багато кредитних карт за готівку, стверджуючи, що дебетові карти слід більш широко використовувати для зниження витрат. Пропонується прийняти «прозорі і засновані на аналізі витрат витрати.» Це означає, що в цьому контексті, що прекрасні слова пропонуючи збори на грошові виплати. Riksbank рекомендує повністю прозорі цінові платежі на рахунок карти і благовоління поширюються плати абстиненції для банкоматів.

Звук дослідження показує, що готівкові гроші дорого. Це було індустрії безпеки. Логічно б аргумент в стані залишитися там. Але дуже важливо, щоб показати перевантажений пошук Риксбанку по «оптимальної економіці». Він намагається показати, з графіками і таблицями на порозі, який стверджує, що він платить використовувати кредитні карти. Вона в деяких колах стверджує, що 70 крон буде межею, де він платить використовувати кредитні карти. Riksbank також в інших місцях зазначено, що ця межа для дебетових карт була б в 20 крон, в той час як відповідне значення кредиту буде 450 крон.

Можливо, той же метод використовується і в політиці? Будь-який дохід більше 500000 крон до вирахування податків повинні голосувати за «Dick Диктатора». Ті, хто заробляє на цьому кількості повинні голосувати за «Стуре прем'єр-міністра». «Дік Диктатор» завжди поганий варіант, незалежно від економіки. Kontantlöshet завжди паршиво альтернатива.

Показано, що як готівкою, так і рахунки на основі (читай безготівковий) платежі мають економію від масштабу. З чисто економічної точки зору, немає ніяких заперечень проти цієї претензії. Велика частина спільноти дешевшає зі збільшенням кількості. Проблема полягає в тому, що за рахунок зменшення грошових коштів на больовий бар'єр видалили їх економії від масштабу. Говорячи про готівці, які дорого несправедливо в даному контексті. половина безготівкових платежів Якби це було половину коштів, було правильне порівняння може бути зроблено.

I andra länder som till exempel Ungern där det används mycket kontanter så är kostnaden för den genomsnittliga kontantbetalningen mycket låg. Man kan jämföra med bilar. Det blir

en avsevärt mycket högre milkostnad om man bara kör 50 mil med en bil per år jämfört med 1000 mil. Kontanter är fortfarande billigast. Men det är politiker, banker, kontokortsföretag, poliser, affärer och många vanliga lurade människor som har gjort att kontanternas konkurrenskraft minskat på grund av vad dessa sammanlagt gjort för kontokortsökningen.

Dåvarande riksbankschefen Ingves framförde i andra sammanhang åsikten att alla betalningssätt borde bära sina egna kostnader. Det är lätt sagt när man har slaktat kontanthanteringen så att den förlorat sina stordriftsfördelar och andelen fasta kostnader därför ökat starkt. Han motiverade den nya privata avreglerade kontanthanteringen med att bankerna tidigare oskäligt utnyttjade den statliga kontanthanteringen bara i syftet att undvika räntekostnader över natten. Att bankerna i praktiken inte betalade för den service de erbjöds.

Є затуманювати критики, але можна зробити тільки два висновки. Приватні банки були вкрай безвідповідально, які використовували систему по максимуму. Riksbank не робити досить про ситуацію через некомпетентність, безвідповідальність і небажання. Все ясно показує, що всі типи банків (в тому числі Riksbank) призведе до скорочення грошових коштів. Приватні банки шкіркою, то попередній стан за рахунок надмірного використання управління грошовими коштами. Це відмінний привід для заяви про те, що грошові кошти не несуть свої власні витрати. Це вина банків.

Finns det då något som tyder på att bankerna plötsligt skulle sluta utnyttja systemet på olika sätt vid kontantlösa alternativ. Nej inget alls. Det borde även Riksbanken förstå. Det tidigare oskäliga användandet av kontanthanteringen visar att man inte kan lita på att de privata bankerna tar sitt ansvar. Många pojkar växer upp och blir ansvarskännande vuxna män. Bankerna blir aldrig vuxna. De slutar aldrig att nalla ur kakburkarna.

I den tidigare nämnda uppsatsen påstås att en kortbetalning tar i genomsnitt 25 sekunder att genomföra medan en kontant dito tar 26 sekunder. Vad spelar den sekunden för roll? Vad är det för slags löjligt argument? Om handeln slutar tramsa med att prissätta en

продукт 995 замість відчутною SEK 1000, так що економить багато часу тепер секунд так oerhärt важливо. Чим більша сума займає більше часу, щоб платити готівкою, звичайно, питання, звичайно, як все більше законопроектів, які будуть враховуватися. Це добре, коли угода не матиме невеликі суми.

Den här "forlorade sekunden" är utan tvekan det mest larviga argumentet för kontantlöshet som jag stött på under hela arbetet med boken. Detta tätt följt av påståendet att sex öre per hundralapp förloras på grund av skimming vid bankomaterna. Är det någon mer än jag som baxnar över hur dålig argumentering kontantlösheten har? Om en person tar ut pengar via uttagsautomat varje dag på året så är den teoretiska förlusten 22 kronor på grund av skimming. Eftersom kontantlösheten bryr sig så mycket om ören så är ett riktigare resultat 21,90. Oj vad viktigt det är med "Öret Köret" och "Sekund Viktig Stund".

Дозвольте мені замість того, щоб сказати вам про той час, що дійсно має значення. За словами ресторатора Стокгольм Бенгт Sörås бере його в промисловості 35- 40 секунд, щоб оплатити картою, як оплата готівкою займає десять секунд. Існує, однак, велика різниця. Черги б відповідно до нього в кілька сотень метрів, якщо всі будуть платити карткою. Багато таверни і тому подібні, у великих містах приймають тільки готівку.

De tidigare nämnda 22 (förlåt 21,90) kronorna ska jämföras med de genomsnittliga 8000 i ren vinst som bankerna skinnar oss på varje år per person eller de enorma summor de tjänar på kontokorten. Vad jag önskar att man kunde vrida tillbaka tiden så att vi fortfarande fick lönekuvert med kontanter i handen. Då skulle jag inte ens ha ett bankkonto utan ha allt "i madrassen". I detta nostalgiska önskescenario borde företagen göra likandant. Bara ha pengar i sitt eget kassaskåp. Kanske gömma pengarna under badkaret hos föräldrarna som Bert Karlsson gjorde för länge sedan. Resultatet av detta vore att det inte skulle finnas några banker.

Vilken underbar och befriande tanke. Efter denna psykologiskt undergörande utvikning går vi nu tillbaka till ämnet.

Vad vill man egentligen med den där tidigare nämnda sekunden? Stressa sönder kassörskorna helt? Låt personalen i kassorna jobba i lagom tempo och inte stressa ihjäl sig. Sluta prata om sekunder. Förslaget att sätta jämna priser för att effektivisera kontantbetalningarna är lika enkel som revolutionerande. En mjölk skulle ha kostat tio kronor jämnt och inte 9,90. Ett par hörlurar ska kosta 300 jämnt och inte 295. Nackdelen är väl att någon stackare inom handeln dör av chocken då en så genomgripande förändring kanske är alltför djärv. Hoppas den ironiska tonen framgick tydligt i texten. Kanske kunde då kontantbetalningarna slå de kontantlösa med flera sekunder bara av den anledningen.

En sak man ofta inte tänker på är att affärerna har juridisk skyldighet att kontrollera flera saker vad gäller behörighet och giltighet vid köp med kontokort. Kortets utseende ska kontrolleras vad gäller hologram och logo. Kundens namnteckning och giltighetstiden på kortet ska kontrolleras. Vem gör i praktiken dessa kontroller? Dessutom ska eventuellt legitimation kontrolleras. Kontanter kräver aldrig någon legitimation och de är nästan ömöjliga att förfalska.

Skulle de juridiskt krävda kontrollerna följas till punkt och pricka vid kontokortsköp försvinner den där sekunden som en blixt och ersätts av en hel del sekunders förlust till kontokortens nackdel. Juridiken kräver ofta saker som i praktiken inte följs. Men bara en liten ökning av kontrollerna skulle göra att kontokortsköpen blev mycket långsammare än kontantköpen.

Потім, як стверджується в статті, що грошові кошти, використані в високого ступеня. Через тугий написи на порогах і часу, підкріплених математичним графом «довів», що це так. Він заходить так далеко, щоб сказати, що вартість повністю визначається час, необхідний для оплати. Розрахунки так сильно звертається до кордону на паранормального або квазі-релігійної. Не може марити досить про індустрії безпеки довела, що грошові виплати самого дешеві. Але нехай це гра розуму сказати, що права Riksbank в. Що дешевше заплатити за допомогою кредитної картки протягом певного значення.

Vad får konsumenterna för behållning av det? Tror man att restaurangerna skulle ändra sina menyer för en struntsumma? Skulle matvaruaffärerna ändra sina priser det minsta? Inte ens Riksbanken tror väl på något så löjeväckande. Verkligheten visar i stället ofta att åtgärder där mer pengar är inblandade inte ger någon nämnvärd effekt eller kanske ingen effekt alls. Momssänkningar till exempel. Företagen säger tack tack och sedan märker kunderna ingen nämnvärd skillnad. Ska man alltså sälja sin framtida frihet genom att använda kontokort för att spara en eller två kronor om dagen som i praktiken är ekonomisk inbillning?

I slutet på denna andra uppsats visar Riksbanken verkligen sitt diktatoriska nylle. Här föreslås att "införa en avgift på ett betalsätt som en rabatt på ett annat betalsätt". Som man kan förstå av sammanhanget betyder detta i praktiken att avgiftsbelägga kontantbetalningar och subventionera kontantlösa alternativ med de ekonomiska resurser man fått in på det första. Bara att före-slå detta är ett sätt att styra kontantanvändningen vilket man påstår att man inte ska göra. Om Riksbanken vore lika neutral som den påstår sig vara skulle man helt hålla sig borta från debatten om att använda kontanter eller kontokort.

Här föreslås också "diskret beteendepåverkan" (eng. nudging) till kontokortens fördel. Detta är inget annat än ren hjärntvätt. Ska sådant överhuvudtaget kunna föreslås i en så kallad demokrati? Ska svenskar hjärntvättas i något slags "kontokortsläger" likt som sker med allmän inställning till regimen i diktaturer? Sveriges befolknings påstådda rätt att styra kontantmängden i samhället är i praktiken inget annat än att låta sig hjärntvättas av Riksbanken.

Це, мій дорогий губернатор не має власного вибору або своє власне рішення. Національний банк пишається тим, що його «точні прогнози.» Вони не повинні навіть назвати прогнози, тому що все засновано на Riksbank і його безготівковій іже з залізним кулаком контролювати розвиток безготівкового напрямку. Марно робити «прогнози», досягнуті за рахунок явного маніпулювання населенням. Ці два документи були останньою краплею. Справжнім я заявляю офіційну шведську демократію мертвий. Диктатура Riksbank повинні бути громадяни, очевидно, знають своє місцем.

Riksbankschefen Stefan Ingves kom nummer två på magasinet Fokus lista över de hundra mäktigaste personerna i Sverige. Vad gäller makt är det en ganska realistisk placering av riksbankschefen. Frågan man i stället bör fråga sig är vem som egentligen har mest makt. Är det statsministern eller riksbankschefen? Men om vi i Sverige protesterar riktigt kraftfullt mot kontantlöshet och mot Riksbankens agerande kanske man känner sig tvingad att i alla fall tillfälligt tillsätta en riksbankschef som till skillnad mot Ingves drivs av förnuft och neutralitet.


Publicerades måndag, 14 oktober 2019 19:09:04 +0200 i kategorin och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Apg29 med Christer Åberg


«Бо так полюбив Бог світ , що віддав Сина Свого Єдинородного [Ісуса], щоб кожен, хто вірує в Нього , не загинув , але мав життя вічне.» - 3:16

«Але стільки , скільки  отримав  Його [Ісуса], щоб Він дав їм право стати дітьми Божими, віруючим в ім'я Його.» - Джон 1:12

«Що , якщо ви сповідуєте устами Ісуса Господом і серцем твоїм вірувати , що Бог воскресив Його з мертвих, то спасешся». - Рим 10: 9

Хочете, щоб врятуватися і отримати всі ваші гріхи прощені? Моліться цю молитву:

- Господи, я візьму вас зараз і зізнаюся вам, як Господь. Я вважаю, що Бог воскресив вас з мертвих. Спасибі, що я тепер врятований. Спасибі, що ви простили мене, і спасибі, що тепер я дитя Боже. Амінь.

Чи отримали ви Ісуса в молитві вище?


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 4 juli 2020 12:30
Be för min vän som är svårt sjuk i cancer o har max 1 år kvar i livet. Be att han o hans familj får känna värmen och trösten av guds närvaro så att familjen får lugn och frid den tiden som är kvar.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp