1 032 online! | Sidvisningar idag: 126 054 | Igår: 192 297 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Ulf Ekmans härskarteknik i Uppdrag Granskning

UPPDATERAT Ulf Ekman använder härskarteknik när han konfronteras av en taggad Anna Lindman i Uppdrag Granskning.

Livets ord har omsatt tre miljarder kronor. Men vart har pengarna tagit vägen egentligen? Det undrade Uppdrag Granskning i ett avslöjande program i SVT.

11 miljoner till styrelsens pensioner – anställda blev utan

Uppdrag granskning avslöjade att Livets ords högsta ledning satt av tjänstepensioner till sig själva på 30 procent, sedan 1998. Det har hittills kostat församlingen runt 11 miljoner kronor – pengar som i många fall kommer från församlingsmedlemmar som skänkt pengar till Livets ord. Samtidigt har omkring 200 anställda på Livets ord arbetat utan tjänstepension fram till 2007. Först i år 2015 har de fått avtalsgilla tjänstepensioner.

Om detta ville Uppdrag Gransknings reporter Anna Lindman ha svar på hur det är med de kontanta gåvorna, så det var därför hon sökte upp Ulf Ekman i Katolska kyrkan i Jönköping när han signerade sin och hustruns Birgittas gemensamma bok. Detta dramatiska och uppmärksammade möte har jag tidigare skrivit om då Jönköpingsposten filmade alltsammans. 

Ulf Ekmans härskarteknik

Och här ovan ser du det från Uppdrag Gransknings synvinkel. När Ulf Ekman konfronteras av en taggad Anna Lindman som vill ha svar på frågorna så använder han härskarteknik. Han använder då mitt framför kameran ord som "lilla sötnos", "lilla vännen", "snälla lilla du" och "jag talar över huvud taget inte med dig om detta". 

Senare i Uppdrag Gransknings chatt får hon frågan av någon: "Hur kunde du behärska dig när Ulf Ekman använde sig av en fruktansvärd härskarteknik?", varpå hon svarade: "Jag ville att han skulle svara, jag tänkte att jag inte skulle bry mig om vad än han sa till mig... Det här handlar inte om mig!"

Stora belopp i kontanter till Ulf Ekman

Uppdrag Granskning intervjuade också den ukrainske pastorn Leonid Padun som har gett stora belopp i kontanter till Ulf Ekman. Om Padun och Ukraina har Aletheia för övrigt gjort en uppmärksammad dokument-serie.

När det ukrainska pastorsparet Padun får frågan om Livets Ord har stött deras församling med pengar blir de tydligt förvånade och förstår inte frågan - eftersom det är deras församling i Ukraina som har gett pengar till Livets Ord i Sverige!

De åkte bland annat till Livets Ord i Uppsala för att ge dessa pengar. För att kunna föra in mycket pengar genom tullen så delade de upp pengarna till exempel på 200 ukrainska pastorer som också skulle till Uppsala som kunde ta dem igenom i tullen, och sedan samlades de ihop för att Leonid Padun skulle kunna ge pengarna direkt i Ulf Ekmans hand.

Smärtsamt

Uppdrag gransknings program är väldigt smärtsamt att titta på. Människor, som många gånger har haft knaper ekonomi, har gett i god tro sina pengar till Livets Ord och så har ledningen med Ulf Ekman i spetsen tagit en del av dem åt sig själva.

Det gjordes flera intervjuer i programmet, bland annat med den kände världsevangelisten Peter Ljunggren och en före detta norska pastor. De båda avslöjade besvärande uppgifter att Ulf Ekman tog emot stora belopp insamlade kontanta medel direkt i handen. Uppdrag Granskning fick veta att Ulf Ekman tog emot pengar från Kong Hees församling i Singapore, men det var svårt för tv-teamet att få kontakt med honom, eftersom han var dömd till åtta års fängelse för förskingring!

Joakim Lundqvist ber om förlåtelse?

I slutet av programmet intervjuas den nuvarande pastorn på Livets Ord, Joakim Lundkvist, som försöker ställa till rätta vad den gamla styrelsen har ställt till med.

Det finns något i Joakim Lundkvists retorik (som du kan höra i klippet här ovan) som jag inte köper:

"Och har man fått den bilden, då beklagar jag det och ber verkligen om förlåtelse för det." 

"Har man upplevt att man har farit illa att man har fått en obalanserad undervisning skulle jag önska att man tar kontakt med oss, jag skulle vilja sitta ned och prata om det här och försöka reda ut vad som har hänt." 

Det här köper jag inte alls! "Fått den bilden", "Har man upplevt"? Här lägger han faktiskt över ansvaret på medlemmen eller givaren att denne kanske har fått en felaktig bild eller upplevelse. Istället skulle Joakim sagt: "Jag beklagar det och ber verkligen om förlåtelse för det", istället för att komma med någon frånskyllning på olika bilder och upplevelser. 

Sedan är det ganska otroligt att det är Joakim Lundkvist som sitter i tv-rutan och ber om ursäkt för någonting som den dåvarande pastorn Ulf Ekman och hans styrelse har ställt till med! Visserligen skriver Magnus Svenungsson på Uppdrag Gransknings chatt efter programmet att "Vi var väldigt tydliga att Joakim Lundqvist inte ska svara för vad Ulf Ekman gjort", men kontentan blir ändå att han ber om ursäkt för sin forne pastor. 

Sekretessavtal

Men Magnus Svenungsson fortsätter med detta intressanta: "Men sekretessavtalen har tecknats under Lundqvists tid." Alltså det finns skrivna tystnadsplikt när det gäller vissa personer, som till exempel den forne andrepastorn Robert Ekh så att sanningen inte ska komma fram... Men vad är det som ordspråket säger?

"Det som göms i tö kommer upp i snö."

Men Jesus är ännu bättre då han säger: 

Matt 10:27

Vad jag säger till er i mörkret ska ni säga i ljuset, och vad ni hör viskas i ert öra ska ni ropa ut på taken.


Sanningen hinner ikapp förr eller senare.

Följ Jesus

Till sist vill jag säga till kristna som har farit illa av en del av Guds tjänare: Tappa inte tron på Jesus vad människor har ställt till med! Du kan inte skylla på människor för att inte följa Jesus. Tro på Jesus, följ honom och inte människor!


Uppdrag Granskning

» Se hela programmet i SVT: Avsnitt 13 - Uppdrag Granskning | SVT.se


Livets Ord försvarar sig

Ulf Ekman kommenterar Uppdrag Gransknings program på sin blogg: www.apg29.nu/a/74c

Livets Ord har gjort en egen blogg med många artiklar för att försvara sig mot Uppdrag Granskning: Livets Ord om Uppdrag Granskning - www.apg29.nu/a/2pg.


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av onsdag 25 november 2015 23:22 | #leonid+padun #ukraina #livets+ord #ulf+ekman #uppdrag+granskning #ug #ulf+ekman #livets+ord #kong+hee #anna+lindman #magnus+svenungsson | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


79 kommentarer

Harriet Bouvin

Eftersom jag hade missat programmet, tack för artikeln, Christer Åberg!

Svara -   - 26/11-15 00:52 -


Nina😄

Fy skäms Ulf och hela LO Men lögnaren skall avslöjas utav vår fader

Hjälp dem att vakna upp över dig älskade Jesus

Säger som Christer låt inte människan förstöra er tro och relation med han som skapat oss nu behöver ni honom mer än någonsin och kommer alltid behöva De gäller oss alla Lev nära Jesus följ honom låt den helige ande leda er ömt och kärleksfullt genom livet

Jesu välsignelse

Er syster i Herren 😉

Svara -   - 26/11-15 00:52 -


Alexander

Oavsett vad som är sant i detta fall så har jag 0,0 förtroende för Uppdrag Granskning efter alla inkorrekta och vinklade reportage igenom åren.

Jag tycker att Johan Lundqvist försvarar Livets Ord på ett sunt sätt när han tillrättavisar reporterns bild av att "allt verkar handla om pengar i Livets Ord". Livets ord är mycket mer! Gött med en Ödmjuk Pastor som står upp för evangeliet i ett sekulariserat land.

Svara -   - 26/11-15 01:03 -


Harriet Bouvin

Jag minns att Ulf Ekman uttalade en gång ett hot till de församlade. Han sa angående det folk som hade gått emot Livets Ord att "Ja de bara föll ner döda, alltså!" Men vad är det för något? Skulle Gud själv jobba på det viset?

Svara -   - 26/11-15 01:03 -


Christer Åberg

Ulf Ekman kommenterar nu Uppdrag Gransknings program på sin blogg. www.apg29.nu/a/74c

Svara -   - 26/11-15 01:26 -


Maritha

Att stövla in så burdust kändes riktigt obehagligt, hon var riktigt på offensiven aggresiv och som lem i Kristi kropp reagerar man för det som är fel,så kändes det för mig och DET ÄR INTE ETT FÖRSVAR åt det ena el det andra hållet UE får nog sin beskärda del om allt som gömts i snön! Gud är den som dömer och vet allt om allt och alla Jag ska ialla fall fortsätta att ge till obs.GUDS VERK,för ge av hjärtat är en välsignelse.

Svara -   - 26/11-15 01:29 -


Kalle

Svar till Nina😄.

" Fy skäms Ulf och hela LO "

Lite hårt att döma hela LO för vad maktens män i uppsatt position gör...

Svara -   - 26/11-15 01:52 -


Lasse

Åker till Älmhult idag undrar om någon har förslag på en församling man kan besöka sönd den 29 nov M.V.H.Lasse

Svara -   - 26/11-15 06:58 -


Torbjörn S Larsson

Vad säger Skriften? Människor som är fördärvade i sitt sinne. Tappat bort sanningen. Tror att gudsfrktan är ett medel till vinning... FÖRSTA TIM SEX Joakim är nog bra men det behövs en ledare med Karlatag som kan röja lite däruppe i Uppsala Helst också en som inte haft fingrarna i kakburken. Och som organisera bort stiftelsen och utbetalningarna Och göra en riktig församling. Hela denna härva drar skam över hela kristenheten.

Svara -   - 26/11-15 07:37 -


Min Tro

Efter gårkvällens avslöjande om Ulf Ekman etc.

Så fick man verkligen skämas som kristen.

Ulf borde skämas ordentligt !!!!!!!!!

Svara -   - 26/11-15 08:18 -


JL

"Ni kan inte tjäna både Gud och mammon"

Svara -   - 26/11-15 08:32 -


ulf lennart

Svar till JL.

och nu skall Uffe tjana Vatikanen, VAERLDENS STORSTA OCH AELDSTA Maffiaorganisation.

Svara -   - 26/11-15 08:40 -


ulf lennart

miljarder fallna adamiter ansluter sig till, ja, Aelskar Loegnaren som plundrar henne och slaar henne i ansiktet.

Svara -   - 26/11-15 08:53 -


Karin

Svar till Maritha.

Att ge till Guds verk och att ge med ett glatt hjärta kan aldrig vara fel. Men här handlar det knappast om att de givna gåvorna gått till Guds verk. Eller menar du att det skulle vara Guds verk att Hans tjänare ska roffa åt sig och sko sig på andra? Dessa är inte Guds sanna tjänare!

Varen herdar för Guds hjord, som I haven i eder vård, varen det icke av tvång, utan av fri vilja, icke för slem vinnings skull, utan med villigt hjärta. (1 Petr. 5:2)

Jesu frid!

Svara -   - 26/11-15 09:03 -


Peter

Att kristna över huvud taget kan tro på UG som har som mål att förlöjliga och bekämpa evangeliet är häpnadsväckande! Kolla in på Livets Ord blogg och ta del av den information UG inte ville visa. Med redigering av olika inspelningar skulle man kunna få vem som helst att framstå i dålig dager. Paulus understryker att man inte skall låta världen döma mellan kristna.

Svara -   - 26/11-15 09:04 -


Roine Öberg

1 Johannes 2:18-19 Kära barn, den sista tiden är här. Och liksom ni har hört att Antikrist ska komma, så har redan nu många antikrister trätt fram. Av det förstår vi att den sista tiden är här.

19 De har gått ut från oss, men de hörde aldrig till oss. Hade de hört till oss skulle de ha blivit kvar hos oss. Men det skulle visa sig att alla inte hör till oss.


Välsignad vare Herren vår rättfärdighet! Herre var oss nådiga och bevara oss från det onda! Välsigna Krister och bevara honom nära dig Herre ,led honom på dina vägar och ge av din Andes vishet för att leda människor till dig Herre. Vägled oss alla, vi som vill följa dig!

I Jesu välsignade namn Amen!

Svara -   - 26/11-15 09:21 -


ulf lennart

man kan undra over relationen Cosa Nostra/Vatikanen. vad tror ni?

Svara -   - 26/11-15 09:25 -


Clary-Ann Glandberger

Tack och lov så är det en som heter Jesus som har det slutgiltiga svaret om rätt eller fel en dag då vi alla står inför honom och skall göra räkenskap.

Svara -   - 26/11-15 09:38 -


Maritha

Svar till Karin.

Herrens tjänare ska INTE sko sig på församlingsmedlemmarnas gåvor Men de ska ha lön som alla andra som arbetar. Herdar som skövlar hjorden på ett el annat sätt ska få sin dom de är ansvariga för och detta ser Gud mycket allvarligt på. Vi behöver be för herdarna och vaka i bön för varandra,eder vedersakare dj.n går omkring som ett rytande lejon och vill slakta stjäla och förgöra. Vi kristna ska vara tvärtemot världens barn,,,inte gotta oss åt andras fel ,misslyckanden. Återigen detta är INGET FÖRSVARSTAL för UE och andra, Gud är den som dömer

VI SKA VARA GLADA GIVARE TILL ALLT GUDS VERK för GUD BLIR ALDRIG NÅGON NÅGOT SKYLDIG.

Fridhälsningar Maritha

Svara -   - 26/11-15 09:41 -


nils

Reportaget ger en mycket Ensidig och Onanserad bild av U.Ekman och Livets Ord!--Inget av allt gott han och Livets Ord gjort framgår!--De har bla. satsat MILJONER på mission i Ryssland ,Asien och ett flertal Sociala hjälpprojekt.--Han själv har ex.ej tagit royalty för sina böcker.--Här gäller nog principen,att mycket som de gjort har skett i det fördolda,som ej Uppdrag Granskning ej har kännedom om! MVH.nils

Svara -   - 26/11-15 09:54 -


ulf lennart

jag saknar en sadan Vaektare som Arne Imsen. Han kunde verkligen giva Klara Larmsignaler da han stoette i sin basun for att raedda sjaelar ur den ondes vaald.

Svara -   - 26/11-15 09:55 -


Christer Åberg

Livets Ord har gjort en egen blogg med många artiklar för att försvara sig mot Uppdrag Granskning: Livets Ord om Uppdrag Granskning (www.apg29.nu/a/2pg)

Svara -   - 26/11-15 09:56 -


ulf lennart

Svar till nils.

att LO liksom KK gjoer stora hjalpinsatser som de utaat skyltar och gjor stort vaesen av ingaar sjaelvklart i affarsverksamheten saasom 'reklampengar'. Hur skulle de annars kunna locka till sig medlemmar?

Svara -   - 26/11-15 10:02 -


nils

Rubriken på inlägget är Missvisande.--Rubriken skall påvisa Anna Lindmans oförskämda påhopp i U.G.och skall kritiseras ,och ej U.Ekmans beteende inför denna överrumplade attack!--MVH.nils

Svara -   - 26/11-15 10:14 -


Christer Åberg

Dagen skriver:

Ulf Ekman: Försök till karaktärsmord av mig www.apg29.nu/a/7co

Svara -   - 26/11-15 10:21 -


Karin

Svar till Maritha.

//Vi kristna ska vara tvärtemot världens barn, , , inte gotta oss åt andras fel , misslyckanden.//

Den som "gottar sig" får själv stå för det. Jag "gottar" mig inte åt andras olycka. Har dock råkat ut för mindre "kända" sk "herdar" vilka uppträder som herrar och ägnar sig åt slem vinning och jag vet hur detta kan skada "fåren" och förskingra i stället för att församla. Tyvärr!

Jesu frid!

Svara -   - 26/11-15 10:26 -


ulf lennart

LO och KKs laera,teologi strider mot Guds Ord. Dom ar Ulvar i Faraklader.

Svara -   - 26/11-15 10:31 -


ulf lennart

Apropa Pravdas helt Vettlosa brutta till murvel sa kunde nog inte Uffe reagerat pa annat saett.

Svara -   - 26/11-15 10:35 -


Nina😄

Svar till Kalle.

Jo de är sant lite dumt och döma dem alla för vad vissa gör helt rätt Kalle

Jag tar tillbaka det inte min mening att döma hela LO

Svara -   - 26/11-15 10:53 -


Bibel och bekännelse trogen VAJDA EKSTÉN

Svar till ulf lennart.

JA VERKLIGEN, han var en super bra förkunnare och profet

Svara -   - 26/11-15 11:07 -


ulf lennart

LOs laera ar mer foerraedisk an KKs eftersom kanske 97-99% oeverensstammer med pingstrorelsens och darifran lockade manga till fordarvet.

Svara -   - 26/11-15 11:13 -


ulf lennart

en gnutta Surdeg syrar hela degen.

Svara -   - 26/11-15 11:16 -


ulf lennart

det forvanar mig inte att manga LO medlemmar lovordar och prisar deras undervisning. Man kan ocksa fa hoera mycket god undervisning ibland fran KK och Russellianer.

Svara -   - 26/11-15 12:01 -


Øivind Thorbjørnsen

Svar till ulf lennart.

På hvilken måte strider det mot Guds ord?

Svara -   - 26/11-15 13:05 -


Kerstin

Anna Lindrande skulle valt ett bättre tillfälle att ta upp detta med Ulf. Ja tycker hon gick på alldeles för mycket.. Och då är de inte konstigt att Ulf försvarade sig.. Även om han gjort fel är det inte försvarbart beteende från Annas sida. Ja håller med er som tidigare nämnt att är man en GOD KRISTEN som följer vad Jesus predikade så är det inte Bibliskt att hänga ut och gotta sig och döma andras misstag. Vi ska ju be för de som är vilseleda. Se bara vad Jesus gjorde med tullindrivaren som var avskydd av alla.. Han gick hem o åt mat i hans hus.. Detta fick Sakarias att vända om och bli frälst.. Han blev djupt ångerfull av den villkorslösa kärlek han fick från Jesus att han började dela med sig av sin förmögenhet.. Bättre vi ber för Ulf..

Svara -   - 26/11-15 13:31 -


ulf lennart

Svar till Øivind Thorbjørnsen .

JDS laran bl.a. Jesus Died Spiritually

Svara -   - 26/11-15 14:32 -


ulf lennart

Svar till Øivind Thorbjørnsen .

en helt sjuk laera, haemtad fran en falsk profets 'uppenbarelse' i USA. Laes mer om elaendet hos bibelfokus.se soek pa JDS

Svara -   - 26/11-15 14:40 -


Monika

Svar till Kerstin .

Guds frid syster. Du har rätt i att vi ska be för våra medsyskon, och särskilt för de vilseledda. Men Ekman är inte vilseledd, han är en vilseledare, men upplever du att du ska be för honom så ska du göra det. Jag har själv bett för honom, men nu räcker det för min del. Bibeln uppmanar oss att inte kasta pärlor för svin, dvs inte slösa det dyrbaraste vi har, på någon som trampar på det.

Herren ser allvarligt på dem som vilseleder: Matt 18:6” Men den som förleder en av dessa små som tror på mig, för honom vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hans hals och han sänktes i havets djup. 7 Ve över världen som förför. Förförelser måste komma, men ve den människa genom vilken förförelsen kommer.

Svara -   - 26/11-15 15:40 -


Lars W

Svar till Maritha.

"Gud är den som dömer och vet allt om allt och alla.."

Lukas kap 16 vittnar tydligt om hur Guds dom blir över "den rike mannen". Man kan undra om någon predikan över det kapitlet någonsin har hållits i någon trosförsamling?

Svara -   - 26/11-15 20:57 -


Jeanette Aldén Wijk

Svar till ulf lennart.

Jag tycker Anna Lindman var frimodig och naturlig...och visst är det bra, att konfrontera Ulf Ekman mitt i signeringen av hans bok. Han kunde ju ställt upp på en intervju! Men naturligtvis, så hade han för "många lik i garderoben", för att kunna vara lika frimodig, som Anna.

Svara -   - 26/11-15 21:10 -


Lars W

Ur försvarstal av UE:

"Församlingen har inte alls bekostat någon swimmingpool på vårt torp. Den betalade jag själv."

Ja, men varifrån kom pengarna? Från något hederligt arbete i veckorna mellan söndagens predikningar?

Svara -   - 26/11-15 21:32 -


Roine

:-( När man ser dessa Kyrkor som har den teologin som egentligen bara går ut på en sak "att tjäna pengar på Gud" dessa vilsna stackars själar som går i dessa kyrkor och ger av sina pengar och förväntar sig att Gud ska välsigna dem genom att ge dem MERA pengar ???

Ser de inte att det är mammon de tjänar ????

Pastorer som på fullt allvar tror att Gud har kallat dem till att tjäna stora pengar och äras som stora Gudsmän???

Läser de någonsin mer än en vers åt gången i Bibeln?

Eftersom de inte har någon som helst gnutta Gudsfruktan kan de ju inte tro att Gud Är! Eller tror de att de är smartare än Gud ,säger de i sitt hjärta kom låt oss tjäna pengar i Guds namn han ser oss inte! han hör oss inte !

Herre gör din vilja synlig för oss! Och våra hjärtan brinnande för dig ,bara dig! Skydda oss från mammons bedrägliga trygghet och bevara oss rena inför dig!

Amen!

Svara -   - 26/11-15 22:09 -


Roine

Svar till Lars W.

Han betalade kanske kontant med de ca 850000kr som skulle gått till Ukraina :-(

Svara -   - 26/11-15 22:25 -


Lisa

Kanal 10 gick ut med "samma program" där bevisades vissa fall som togs upp på kanal 1 Jag tror vi vet att median gillar att vinkla "smaskiga" berättelser och det ger bättre rating. I stort tycker jag att man ska kolla upp det som skrivs ( finns alltid 2 sidor på en krona). Som sagt kag tror att det var vinklat mened det så vet vi också TYVÄRR att det har gått "snett" för Ulf. Tror dock inte att hela Livets Ord ska beskyllas o stämplas som den gjordes. Det gör mig så ledsen att både se o höra om sånt här i Guds hus. Skulle föreslå att vi ber för Livets Ord o dess medlemmar. Shalom

Svara -   - 27/11-15 01:06 -


Kerstin

Svar till Monika.

Hej Monica ja förstår hur du tänker.. Kanske Ekman vilseleder men även om han gör det är han själv vilseledd av satan och mammon.. Gud gråter när han ser hur Ekman kommer bort från honom för Gud Älskar Ulf men inte vad han kanske gör.. Det är så vi oxå måste agera dvs älska o be för våra medmänniskor trots att de syndar.. Jesus sa typ ska ni ha belöning för att ni älskar dem som är era vänner det gör ju syndarna oxå.. Nej ni ska älska och be för era ovänner och de som förföljer er. Ja vet det e inte alltid lätt.

Ja försöker varje dag ställa in min kompass efter Jesus kärlek för att gå hans väg och älska min nästa. Men det är en utmaning för ja e ju bara en människa..

Men det ja tycker e såå tragiskt är att ja en gång tror att Ulf kanske verkligen ville tjäna Gud men att de nånstans kanske spårade ur? Ja vet inte så mkt om honom..

Men även han är värd att få en chans att bli ett Guds barn och få komma till fadern.

Ja skulle önska att alla människor på denna jord fick bli ett Guds barn och få bli frälsta vad dem än har gjort..

Tanken på att många människor förgås o hamnar i helvetet gör mig så ledsen.. De vet inte vad de gör..

Därför vill ja bortse med vad de gör och be för dem även för IS som är totalt hjärntvättade kanske sen de var mkt små.. Kram på er. Amen..

Svara -   - 27/11-15 02:16 -


Alexander

Fruktansvärda påhopp görs gentemot svensk kristenhet genom den så kallade "oberoende public service" SVT. Anna Lindmans ständiga häxjakt på Livets Ord gör en spyfärdig.

Själv är jag för ung för att kunna veta vilken undervisning som fanns på L-O på 80-90tal men har tagit del av mycket det senaste 15 åren o den undervisningen har uppbyggt mig till Ande Kropp o Själ. Lovsången och tillbedjan är helt underbar o hjälper en att bli salig.

Vad kommer det sig att L-O/Trosrörelsen ej har fallit för liberalteologi som sprider sig som gift i nästan alla andra samfund?

"Ulf Lennart"- Bibelfokus.se sågar allt o alla jäms med knäskålarna så varför ger du andra tips att ta del av den oandliga undervisning som beskriver alla som vargar klädda i fårull? Tycker du att Lennart Jareteg är en sann profet, o har rätt att dömma ut Alpha kursen som har fått många att komma till tro?

"Lars W" - Varför skulle inte predikningar om den "rike mannen" hållits på L-O? Skulle nog säga att andra samfund inte vill predika om detta då det ger en fullständig bild på att Helvetet är en verklig plats just nu och för evigt!

Är det någon som stått upp så mycket för svensk kristenhet massmedialt som Ulf Ekman gjorde när han var med L-O?

Han förstod att kommunismen, socialismen är andemakter något vi tydligt ser ifrån massmedia idag! En fin fasad med ett djävulskt inre. Karl Marx var då sannerligen inte ledd av Gud i sina tankar!

Tänk på det tydliga stöd Ekman o L-O har haft till Israel i alla år innan ni dömmer dem! Läs om all den undervisningen Jesus hade just om tro innan ni dömmer!

Nåd utöver nåd

Svara -   - 27/11-15 04:42 -


ulf lennart

Svar till Alexander .

Jaha. Och vad goer du nu? Sitter kvar i LO eller haenger du med Uffe in i biskop Abborrelius maktapparat? ; nej, frukten av Uffes livsverk ar forvirring och bitterhet,fjarran fran Guds Andes verk.

Svara -   - 27/11-15 07:10 -


ulf lennart

Svar till ulf lennart.

visst gjorde Uffe raett da han i borjan med gloed Varnade for Liberalteologi, Darwinism, Katolisism ...men vad hjalper det om man sedan sjalv hamnar i det andra diket; IRRLAERAN Framgangsteologi.

Svara -   - 27/11-15 07:23 -


ulf lennart

Porten ar Trang. Vagen ar Smal.

Svara -   - 27/11-15 07:25 -


ulf lennart

Larjungen ar inte former an sin Mastare. Sasom det gar honom(smadad,barskrapad och avrattad) sa ma det ock ga eder.; vad sager ni om detta, aven ni pre och midtribbare?

Svara -   - 27/11-15 07:40 -


ulf lennart

Den som mister sitt liv(denna usla syndakropps) for Jesu namns skull, han skall vinna det, det Eviga livet. Koettet ar till intet gagneligt, det ar Anden som goer levande. Vad som an haender, strava efter att bli en andlig manniska.

Svara -   - 27/11-15 09:00 -


ulf lennart

Alska inte varlden. Lat Gud taga dig ut ur varlden. Den som alskar varlden har inte Guds karlek i sig.

Svara -   - 27/11-15 09:17 -


Alexander

Svar till ulf lennart.

Är eller har varken varit medlem i L-O eller katolska kyrkan.

Svara -   - 27/11-15 09:19 -


ulf lennart

Svar till Alexander .

gott. mycket gott

Svara -   - 27/11-15 09:30 -


Christer Åberg

Aletheia kommer med ett otroligt avslöjande om Livets Ords pengar: www.apg29.nu/a/4by

Svara -   - 27/11-15 12:22 -


Nina😄

När jag läser vad Alexander skriver så har jag fått mig en tankeställare De var ju faktiskt så som han säger Tänk vad Ulf stod upp för namnet Jesus han var radikal och vågade säga det som andra kanske tänkte Jag gillade Ulf att han gjorde detta och det är en enorm sorg att han konverterat till Katolisismen mer än enorm sorg Jag är ledsen att jag lät mig påverkas utav programmet och blev så arg Även om de är så som de kom upp så skall vi gå istället för att döma gå i bön för Ulf och Birgitta Luk 6:37 står de klart och tydligt dessa ord från vår älskade Jesus Döm inte och du skall inte bli dömd Förklara ingen skyldig och du skall inte dömas skyldig Frikänn och du skall bli frikänd ( förlåt och du skall bli förlåten)

De jag kan säga förlåt för mitt uttryck ( skäms på dig Ulf och hela LO) jag tar tillbaka detta Kalle sa till mig oxå om detta tror de va Kalle Jag tänker fortsätta och be och be för Ulf och Birgitta att de ska vakna och vända om ( lämna sin konvertering till katolicismen) och följa Jesus och leva nära honom och stå upp som de en gång gjorde

Vad dom har gjort eller inte så tar vår fader om detta och avslöjar och dömer Han kan sin sak och de mycket mycket bättre än oss

Vänner i Herren lev nära Jesus och låt inte världen lura er bort från bön för varandra Gäller mig oxå och jag tar åt mig vad Alexander sagt

Jesu underbara välsignelse till er alla

Svara -   - 28/11-15 12:20 -


Karin

Jag håller med dig Nina, om att vi ska be för dem och att vi inte ska döma! Jag skrev följande i ett svar till Marita /"Dessa är inte Guds sanna tjänare!"/

Jag ber om förlåtelse för dessa ord! Det är inte min sak att döma. Gud avgör vem som är en rättrogen tjänare, vem Han ska rädda och vem Han ska döma! Men vi behöver varna och be för varandra att vi håller blicken fäst på Jesus så att vi håller oss rena och står stadiga på klippan så att vi inte låter oss förblindas av villoläror och avfaller från tron. Det står ju i Bibeln att somliga skola avfalla. Ve, den som det sker!

Herren Jesu Kristi frid, kära syskon i Herren!

Svara -   - 28/11-15 16:53 -


Nina😄

Svar till Karin .

Härligt Karin vi ät enade

Jesu välsignelse syster i Herren 😉

Svara -   - 28/11-15 21:39 -


Karin

Svar till Nina😄.

Amen! :) Herren Jesu välsignelse över dig också syster i Herren!

Svara -   - 28/11-15 22:52 -


Faith-IS-Faith

Svar till Nina😄.

Varför är det så sorgligt tycker du? Ulf E har blivit en katolik och du tycker att det är sorligt Varför? Tycker du att det hade varit bättre Om Ulf E har blivit muslim el buddhist el en hindu ? jag vet inte vad du tror på men tycker du att du har den rätta tro? Iså fall hur?

Svara -   - 29/11-15 00:03 -


Johan II

Ur Askan i elden

Svara -   - 29/11-15 01:20 -


Nina😄

Svar till Faith-IS-Faith.

Jag tycker han skulle bli muslim och gå med i IS 😉 Skämt åsido Du skall inga andra gudar hava jämte mig säger Herren Katoliker upphöjer Maria bara de är för mig fel

Jesu välsignelse

Svara -   - 29/11-15 02:31 -


Faith-IS-Faith

Svar till Nina😄.

Nina! Varför ge vi nobelpris till en person? Om Vatikanen ger ett pris till Moder Maria varjedag pga hennes ja till katolikernas frälsning skull. Är det fel tycker du?

Svara -   - 29/11-15 09:25 -


Nina😄

Ja de tycker jag genom att jag är frälst så tror jag inte på att man skall upphöja någon annan än Jesus

Men eftersom jag inte tycker att Vatikanen är frälsta så är de vilken sed som helst och dom får göra som du vill jag dömer dem inte

De som jag tänker på är när det gäller Ulf och Birgitta särskilt Ulf då så kämpade han för Jesus de va Jesus och ingen annan Han sa de ingen inte många sa han stod upp för Jesus de handlade inte om Maria Om Maria hade kommit tillbaka till jorden för några minuter då tror jag "nu säger jag då tror jag" att hon hade blivit arga på oss och frågat vad håller ni på med Vad upphöjer ni mig för? De är min son Jesus ni ska upphöja ingen annan De är detta jag tänker på Jag dömer inte dem de får Jesus vår fader själv göra

Jesu frid

Svara -   - 29/11-15 11:08 -


Johan II

Något som biskop Anders Arborelius säger i en predikan är följande: Vi befinner oss i en svår tid, då vi verkligen behöver Jungfru Marias hjälp, kanske mer än någonsin. Vi kristna har alltid anropat Maria, då det har varit svårt. Vi ser det i nästan alla kristna länders historia. När svenskarna invaderade hela Polen tog man sin tillflykt till Jungfru Maria och hon räddade Polen och Kyrkan i Czestochowa. Också här i Norden har man under förföljelsetider tagit sin tillflykt till Jungfru Maria. I vår tid, när den kristna tron blir mer och mer försvagad i den västerländska världen, behöver vi Jungfru Maria mer och mer.

Hans bön är: Till ditt beskydd flyr vi, heliga Guds Moder. Försmå inte vår ödmjuka bön i vår nöd, utan befria oss alltid från alla faror, du ärorika och välsignade Jungfru. I Faderns och Sonens och den Helige Andes namn. Amen.

Jag vet att de vill få sin syn till att söka modern och hennes råd ger dig som troende en större förståelse av Jesus eftersom hon har burit Guds Son. Jag finner inget bibliskt stöd för att vi ska tillbe modern för att nå Sonen eller få Herrens nåd.

Svara -   - 29/11-15 11:32 -


ulf lennart

Svar till Johan II.

KKs bibeltolkningar ar ofta helt snedvridna. Deras 'Maria' ar alls inte bibelns. Maria var en helt vanlig syndig manniska med brister, som du och jag. En gang trodde hon att Jesus hade blivit Tokig, och fragade efter honom. 'VEM ar min moder' svarade Jesus, 'jo, var och en som goer min Faders vilja'.

Svara -   - 29/11-15 13:20 -


ulf lennart

den polske Paaven overlamnade i dodsogonblicket sin sjael i 'Marias' haender, enligt trovardiga vittnen. Kom han sedan till Paradiset eller Doedsriket?

Svara -   - 29/11-15 13:26 -


Maritha

Svar till ulf lennart.

Tror Jesus hade svarat i kärlek till dig:Ulf Lennart .Huruvida denne kommer att leva med mig el inte.Vad ankommer det dig min son, FÖLJ DU MIG

Svara -   - 29/11-15 13:49 -


ulf lennart

Svar till Maritha.

jaja, allt star vael till, bara vi haller kaeften, sa att vi nte blir doemda.

Svara -   - 29/11-15 15:17 -


TakeITback

Svar till ulf lennart.

Du har rätt Gud vill ha en syndig kvinna med orent livmodern för födda sin syndfulle son. Är det så du menad ? Födde Maria Jesus el Antikrist? Hoppas att du menade inte med meningen.

Svara -   - 29/11-15 17:55 -


Maritha

Svar till ulf lennart.

Ifrågasätt du Ulf Lennart,det är ok,menade bara att vi gruvar över mycket i onödan, bättre se framåt och uppåt.😇Det kan du väl hålla med mig om ? Lev väl och var välsignad

Svara -   - 29/11-15 19:04 -


ulf lennart

Svar till TakeITback.

som jag sae till Maritha ; tala ar silver, Tiga ar guld. 'om din tunga ar dig till fordarv, sa hugg av den och kasta den ifran dig'.

Svara -   - 29/11-15 19:22 -


ulf lennart

Svar till TakeITback.

enligt Skriften var Maria en vanlig manniska, foedd i synd. Hon blev sakerligen fraelst genom TRO, sasom alla andra Guds barn. Katolikernas 'gudomliga Maria', 'Himmelens drottning' ar nagot helt annat, ett manskligt fantasifoster haemtad fran Babels myter om modergudinnor.

Svara -   - 29/11-15 19:38 -


Christer Åberg

Prästen Tomas Söderhjelm skriver en intressant Debatt-artikel i Daqen om Livets Ords bräckliga grund: www.apg29.nu/a/3ty

Det jag i sammanhanget ändå kan fundera över är om Livets ord som stiftelse fortfarande håller fast vid urkunden från 1983 med stadgar för stiftelsen Livets ord och dess formuleringar.

Där fastslås (mot bakgrund av Bibeln som Guds ofelbara ord): ”/Jesus/ visade med sitt liv, sin död och sin uppståndelse att Gud vill frälsa människan till ande, själ och kropp och att Guds vilja är att varje människa i detta livet skall vandra i gudomlig hälsa, gudomligt välstånd och genom tro är en övervinnare på alla livets områden.”

(Mitt fetstilta.)

Svara -   - 2/12-15 13:53 -


Niklas

Svar till ulf lennart.

Maria är vishetens säte Fundera på den

Svara -   - 10/12-15 02:26 -


Kalle

Svar till Niklas.

Var fick du det ifrån?

Svara -   - 10/12-15 03:05 -


Niklas

Svar till Kalle.

Vilket ?

Svara -   - 15/12-15 18:57 -


Niklas

Svar till ulf lennart.

Du är inte så pjåkig du heller om att vara tokig Ta med hela texter. Istället

Svara -   - 15/12-15 19:00 -


Lars W

This is super disgusting. Remember I said this: Anders Fogh Rasmussen, is a demon.

https://www.rt.com/news/344653-nato-rasmussen-poroshenko-adviser/

Svara -   - 1/6-16 04:46 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?De utvalda

De utvalda - judarna.

Jesus talar om att änglarna ska samla hans utvalda då han kommer tillbaka, men vilka är hans utvalda?

0

Läs allt!


Icas julkalender med hijab

ICAs julkalender med hijab.

Bild: Icas julkalender. 

Ica har gjort en julkalender där bland annat en kvinna med hijab som sitter runt ett julbord.

6

Läs allt!


Gud kallas inte »han» i Svenska kyrkans nya handbok

Gud ska inte längre kallas han.

Bild: Fria Tider. 

Gud som »han» och »Herre» har strukits i Svenska kyrkans nya handbok. Därmed har Svenska kyrkan förnekat frälsningen i Jesus Kristus och hindrar då människor från att bli frälsta!

14

Läs allt!


Theo och hans vänner - Barnprogram på Himlen TV7

Följ med i den nya animerade serien på Himlen TV7! Tillsammans med Theo tas vi med in i Bibelteatern i skolådan och lär oss mer om Gud och Hans värld. Dessutom får vi följa med på roliga äventyr med mössen Luther och Benny.

0

Läs allt!


Avfall eller uppryckelse?

Av Mikael Walfridsson 

Avfall eller uppryckelse?

Vad menar egentligen Paulus när han undervisar om en bestämd händelse som ska ske precis före vedermödan? Och är ordet avfall en förfalskning från katolska kyrkan i sitt motstånd mot reformationen?

10

Läs allt!


Äntligen advent

Läsarmejl av Ulrik Petersson 

Jesus kommer snart tillbaka.

Det finns flera advent, eller flera steg i Jesus ankomst.

4

Läs allt!
Kungen Kommer - Himlen TV7

Hur kan vi förbereda oss inför Jesu återkomst som Kung? Hur ser vårt framtidshopp ut? Kom med och be att Guds församling vakar med olja i sina lampor!

45

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, torsdag 23 november 2017 kl. 12:06

Jesus söker: Klemens!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


De andliga nådegåvorna - Gösta Karlsson

Pastor Gösta Karlsson talar om Andens nådegåvor i ett nu några år gammalt klipp - men ständigt aktuellt!

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Perfekt julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten.

100 kr! En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt. Passa bra som julklapp!

1

Läs allt!


Bebisar lär sig byta kön genom ny bilderbok på våra förskolor

Bilderbok om transsexualitet för de yngsta.

Bild: Svt.se. 

Susanne Pelger som är doktor i genetik och lärare i biologi och matematik vid Lunds universitet, har skapat en bilderbok om transsexualitet riktad till bebisar.

38

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 032 online! | Sidvisningar idag: 126 054 | Igår: 192 297 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp