Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Världen idag

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga.

Här är den bibliska ordningen vad som sker i den sista tiden i samband med uppryckandet. Det enda som är svårt för mig att "pricka in" är Gog och Magogkriget, annars stämmer denna uppställning väldigt bra.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
onsdag, 14 oktober 2020 18:16

Uppryckandet

1 Tess 4:13. Men jag vill inte, bröder, att ni ska vara okunniga angående dem som har somnat in [dött] , för att ni inte ska sörja som de andra, som inte har något hopp.
14. För om vi tror att Jesus har dött och uppstått, så ska också Gud föra fram dem som har somnat in i Jesus tillsammans med honom.
15. För detta säger vi er med ett Herrens ord, att vi som lever och är kvar till Herrens återkomst, inte alls ska komma före dem som har somnat in.
16. För Herren ska själv stiga ner från himlen [inte ner till jorden] med ett befallande rop, med ärkeängelns röst och med Guds basun, och först ska de som dött i Kristus uppstå.
17. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp tillsammans med dem på skyar för att möta Herren i luften. Och så ska vi alltid vara hos Herren.
18. Trösta därför varandra med dessa ord.

Bibeln talar tydligt om att de frälsta ska ryckas upp från jorden på skyar för att möta Herren Jesus i luften. Men församlingen kommer inte omedelbart tas ned till jorden, utan de troende kommer vara hos Jesus i sju år och fira bröllopsmåltid. Detta ser vi tydligt i Bibeln vilket vi nu i fortsättningen ska se i vårt studium.

Bröllopsvecka i sju år

Upp 19:7. Låt oss glädjas och fröjdas och ge honom äran. För Lammets bröllop har kommit och hans hustru har gjort sig redo.
Upp 19:9. Och han sa till mig: Skriv: Saliga är de som är kallade till Lammets bröllopsmåltid. Och han sa till mig: Dessa är Guds sanna ord.

Vi är bjudna till Lammets bröllopsmåltid. Ett bröllop i Bibeln varar i sju dagar, en vecka, och detta bröllop i himlen pågår en årsvecka - sju år. Den tiden är inte de frälsta på jorden.

Sju års städning

Hes 39:1 Människobarn, profetera mot Gog och säg: Så säger Herren Gud: Se, jag är emot dig, Gog, du storfurste över Meshek och Tubal. 2 Jag ska föra dig omkring, driva dig framåt, hämta dig från landet längst upp i norr och låta dig komma till Israels berg. 3 Där ska jag slå bågen ur din vänstra hand och låta pilarna falla ur din högra hand. 4 På Israels berg ska du falla med alla dina härar och folken som följer dig. Jag ska ge dig till föda åt alla rovfåglar och markens djur. 5 Du ska falla ute på ­marken, för jag har talat, säger Herren Gud. 6 Jag ska sända eld över Magog och över dem som bor i trygghet i kustländerna, och de ska inse att jag är Herren. 7 Jag ska göra mitt heliga namn känt bland mitt folk Israel, och jag ska inte mer låta mitt heliga namn bli vanhelgat. Folken ska inse att jag är Herren, den Helige i Israel. 8 Se, det kommer, ja, det ska ske! säger Herren Gud. Detta är den dag som jag har talat om.
9 Sedan ska invånarna i Israels städer gå ut och ta rustningar✱, små och stora sköldar, bågar och pilar, påkar och spjut som bränsle att elda med, och de ska elda med det i sju år. 10 De ska inte behöva hämta ved från marken eller hugga den i skogarna, för de ska elda med rustningarna. Så ska de ta rov från sina rövare och plundra sina plundrare, säger Herren Gud.
11 På den dagen ska jag ge Gog en gravplats i Israel, nämligen ’De framtågandes dal’ öster om havet, och den ska stänga vägen för dem som vill tåga fram där. Man ska begrava Gog och hela hans larmande hop, och man ska kalla den ’Gogs larmande hops dal’. 12 I sju månader ska Israels folk begrava dem för att rena landet. 13 Allt folket i landet ska begrava dem. När jag visar min härlighet ska det bli till ära för dem, säger Herren Gud.

Städningen efter det första Gog och Magogkriget tar sju år, vilket också pekar på att de frälsta inte är kvar på jorden då. Det är lite svårt att avgöra när kriget sker men eftersom det tar sju år att städa upp indikerar det på att det kanske sker precis innan eller i samband eller efter antikrists framträdande efter uppryckandet.

Antikrist regerar i sju år

Dan 9:27: Han [antikrist] skall stadfästa förbundet med de många [Israel, arabländer] under en vecka [sju år], och mitt i veckan [3,5 år] skall han avskaffa slaktoffer och matoffer [i templet]. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma [belägrar Jerusalem, Luk 21:20, Matt 24:15, Mark 13:14], till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren [kastas i den brinnande eldsjön].

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Antikrist

2 Tess 2:1. Men vi ber er, bröder, angående vår Herre Jesu Kristi återkomst och vårt församlande till honom,
2. att ni inte så fort tappar fattningen och blir skrämda, vare sig genom någon ande eller genom något ord eller genom något brev, såsom det vore sänt från oss, som om Kristi dag stod för dörren.
3. Låt ingen bedra er på något sätt. För den dagen kommer inte, om inte avfallet [avfärden] först har skett, och syndens människa, fördärvets son, har blivit uppenbarad,

Antikrist kan inte träda fram förrän uppryckandet har skett.

Den stora vedermödan

Matt 24:20. Men be att er flykt inte sker under vintern, inte heller på sabbaten.
21. För då ska det bli en stor vedermöda, som inte har varit från världens begynnelse intill nu, inte heller någonsin mer ska bli.

Efter uppryckandet (flykten) och antikrists framträdande bryter den stora vedermödan in som varar i sju år.

Harmangedonkriget

14. För de är onda andar som gör tecken, vilka går ut till kungarna på jorden och till hela världen, för att samla dem till strid på Guds, den Allsmäktiges, stora dag.
15. Se, jag kommer som en tjuv. Salig är den som vakar och bevarar sina kläder, så att han inte går naken och de får se hans skam.
16. Och han församlade dem till den plats som på hebreiska heter Armageddon.

I slutet av de sju åren sker Harmangedonkriget. I samband med det kriget kommer Jesus tillbaka till jorden med sin församling som tidigare har blivit uppryckt till honom.

Jesu återkomst

Matt 24:29. Men strax efter den tidens vedermöda ska solen förmörkas, och månen ska inte ge sitt sken, och stjärnorna ska falla från himlen, och himlarnas krafter ska skakas.
30. Och då ska Människosonens tecken synas på himlen, och alla jordens stammar ska då jämra sig. Och de ska få se Människosonen komma på himlens skyar med makt och stor härlighet.
31. Och han ska sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de ska församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra.

Jud 1:14: "Om dem har också Hanok i det sjunde släktledet efter Adam profeterat: "Se, Herren kommer med sina mångtusen heliga".

Efter den stora vedermödan kommer Jesus tillbaka med de frälsta. Då sänder han ut sina änglar som samlar ihop de utvalda (de som blev frälsta under den stora vedermödan)

Den stora skaran från den stora vedermödan

Upp 7:13. Då tog en av de äldste till orda och sa till mig: Vilka är dessa som är klädda i de vita kläderna? Och varifrån kommer de?
14. Och jag sa till honom: Herre, du vet det. Och han sa till mig: Dessa är de som kommer ur den stora vedermödan, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.

Den stora vita skaran är de som kommer från den stora vedermödan. De har kommit till tro på Herren Jesus och blivit dödade och plågade och förföljda på olika sätt.

Läser vi Bibeln rätt upp och ner och i sitt sammanhang så ser vi tydligt att

 1. Uppryckandet sker
 2. (Kanske har det första Gog och Magogkriget skett innan eller i samband med uppryckandet)
 3. Bröllopet i himlen inleds
 4. Antikrist träder fram
 5. Den stora vedermödan bryter ut
 6. Harmangedonkriget sker
 7. Jesus kommer tillbaka med församlingen
 8. Sänder ut änglarna till att samla ihop de som blivit frälsta under vedermödan
Därefter inleds tusenårsriket. I slutet av tusenårsriket sker det andra Gog och Magogkriget (Upp 20:8). Därefter blir det nya himlar och en ny jord.

Christer Åberg


#Tidstecken #Uppryckandet #Jesu återkomst #Antikrist #Den stora vedermödan


178 kommentarer

14 15 16 »18

x
Israelvänlig svarar Stefan Jonasson
onsdag, 21 oktober 2020 22:48
Stefan Jonasson skrev:
Du adresserar två slags människor den som inte är troende att bli frälst.. Det är viktigt att vädja till dem som inte känner GUD låt försona er med GUD, sedan addreserar du till dig som är kristen och sover 😴 det är hög tid att vakna... Det är bara en person som är vaken som kan väcka en som sover... Du ser dig själv som vaken och en del andra kristna som sovande.. Utan att vara specifik bara en allmän uppmaning till kristna att vakna... Att kristna sover är en slogan som jag hört förr av vissa kristna som anser sig vara vakna och ivriga till att göra GUDS verk... Hur vet man att en kristen sover 😴.. Och vad händer med dem om de inte vaknar,, jag vill förstå vad detta utryck betyder det är ett religiöst språkbruk som alla verkar ha accepterat,

Bra fråga! Det jag menar är att kristna måste se den sena tid vi lever i! Många kristna gör inte det tyvärr och är helt ovetande vad som sker! Men på denna sajt känns det som att en hel del kristna vet vad det handlar om!

Jag riktar mig indirekt till kristna som kommer in på denna blogg och inte har någon kännedom alls om det ottomanska imperiet som är återupplivat! Det har under många år framlagts att det är Eu som skulle vara något återupplivat romarrike vilket inte har någon Biblisk grund!

Det finns tyvärr kristna som är vänstervridna som inte har förstått vad Gud säger om politik! Det är det jag syftar på att kristna måste vakna upp och inse att Sverige ligger väldigt risigt till men att det fortfarande kan vändas åt rätt håll!

Det finns kristna som är med i Svenska kyrkan som är blinda och det stora flertalet av både kyrkor och frikyrkor som är anslutna till Agenda 2030 och som inte bryr sig eller tänker på hur pass allvarligt detta är!

Det ottomanska imperiet som är återupplivat är också någonting som majoriten av kristna i Sverige inte har någon kunskap om alls tidigare och var och en får ställa sig den frågan själv! Idag borde det vara uppenbart för de flesta på den här sajten att så är fallet! Det är till de jag vänder mig till bland de kristna och förkunnar samtidigt evangelium för de ofrälsa!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Tomas N
onsdag, 21 oktober 2020 23:09
Tomas N skrev:
Okej,jag ser att grammatiken blev lite otydlig i min avslutning.
Det jag menade är att om vi verkligen vill veta om vi gör Guds vilja måste vi söka och få det bekräftat av Gud genom Helige Ande,ordet kristna syskon och frukt som vittnar och verifierar allt som är från Guds rike.

Så har du fått en förmaning om att inte använda det du upplever dig fått från Gud att förmedla som propaganda.
Vi har hört ditt budskap,nu skall vi pröva detta.

Bara Guds ord kan inte anses vara stabilt. Det mpste vara i rätt kontext och i harmoni med vad Gud gör och bekräftas av Helige Ande och Jesu församling.
Anser man sig vara en Moses eller en viktig profet tar man en stor kostym på sig. I vilket fall måste allt prövas


Bra korrigerat av dig! Ja! Ni har fått en hel del matnyttig information från mig och det är helt rätt att det måste prövas enligt vad Guds Ord säger!

Jag har fått detta från Gud och det ska prövas utifrån vad Bibeln säger! Sedan måste du har gjort en felskrivning när du skrev jag citerar:"Bara Guds ord kan inte anses vara stabilt"

Jag har aldrig någonsin sagt mig vara Moses eller vara någon profet utan är en enkel tjänare som framlägger vad jag har fått från Gud i denna sena tid genom händelser som sker och allt utifrån Bibeln som är Guds Ord!

Shalom

Svara

x
Stefan Jonasson
onsdag, 21 oktober 2020 23:14

Jag struntar i vad erdogan gör det är inget vi kan göra åt det som sker.. Det kommer att bli ett förödande krig, vi kan inte göra någonting åt det...

Svara

x
Israelvänlig svarar Stefan Jonasson
onsdag, 21 oktober 2020 23:30
Stefan Jonasson skrev:
Jag struntar i vad erdogan gör det är inget vi kan göra åt det som sker.. Det kommer att bli ett förödande krig, vi kan inte göra någonting åt det...

Jag struntar icke i vad han håller på med och det tror jag icke det stora flertalet kristna heller gör efter all information de fått! Om det blir ett storkrig nu i området Nagorno-Karabach innebär det att all leverans av olja och gas stoppas till Sverige vilket de som är oförberedda i Sverige på kommer lida svårt av! Erdogans hot mot flera områden i världen och hans systematiska omvandlingar av kyrkobyggnader till moskér borde få alla kristna att vakna upp!

Shalom

Svara

x
Stefan Jonasson
torsdag, 22 oktober 2020 04:04

Att vara vaken, betyder att vara andligt medveten... Om sitt eget andliga liv och att vandra med GUD, inte besitta stor kunskap om eskatologi... Den som är född av GUD och har tagit emot JESUS som sin frälsare har uppstått ifrån de döda.. GUD har gjort oss levande i KRISTUS, ef 2:1*han har (passerat moment) frälst oss från mörkrets välde och fört oss in i sin ÄLSKADE SONS RIKE, i honom är vi friköpa och har förlåtelse för våra synder, kol 1:13-14,

Svara

x
PT svarar Israelvänlig
torsdag, 22 oktober 2020 06:53
Israelvänlig skrev:
Jag struntar icke i vad han håller på med och det tror jag icke det stora flertalet kristna heller gör efter all information de fått! Om det blir ett storkrig nu i området Nagorno-Karabach innebär det att all leverans av olja och gas stoppas till Sverige vilket de som är oförberedda i Sverige på kommer lida svårt av! Erdogans hot mot flera områden i världen och hans systematiska omvandlingar av kyrkobyggnader till moskér borde få alla kristna att vakna upp!

Shalom

Hur mycket olja och gas importerar Sverige från det området?

Svara

x
Lillibeth
torsdag, 22 oktober 2020 06:59

Men vi har ju vindsnurror som "funger utmärkt",speciellt i Skåne.

Svara

x
Tomas N svarar Israelvänlig
torsdag, 22 oktober 2020 08:25
Israelvänlig skrev:
Bra korrigerat av dig! Ja! Ni har fått en hel del matnyttig information från mig och det är helt rätt att det måste prövas enligt vad Guds Ord säger!

Jag har fått detta från Gud och det ska prövas utifrån vad Bibeln säger! Sedan måste du har gjort en felskrivning när du skrev jag citerar:"Bara Guds ord kan inte anses vara stabilt"

Jag har aldrig någonsin sagt mig vara Moses eller vara någon profet utan är en enkel tjänare som framlägger vad jag har fått från Gud i denna sena tid genom händelser som sker och allt utifrån Bibeln som är Guds Ord!

Shalom

Jag skrev otydligt även denna gång. Min tanke och poäng är denna.

Guds ord är levande och verksamt och beskriver en massa saker om Gud ,Guds rike och berättar genom histirien olika viktiga saker.

Men det går tyvärr bra att missbruka och använda Guds ord på ett felaktigt sätt om inte man söker Guds ledning och Andens bekräftelse så att Guds ord appliceras rätt.

T ex så ör det ju en röd tråd igenom alla tveksamma läror att man tagit någon enstaka bibeltext ur sin betydelse och byggt något eget kring detta.

Intentionen bakom detta kan variera,men jag gillar uttrycket att "summan av Guds ord är sanning"
Det är också bra med Paulus beskrivning att "bokstaven dödar,men anden ger liv"

Muslimer kallar oss"bokens folk" Må de inte få rätt att vi skulle vara ett folk som navigerar endast efter en boktext. Gud är ju levande och inte död. Jesus lever och den Helige Ande är utgjuten.
Om så alla biblar beslagtogs,så skulle inte Jesu församling stå maktlös ändå,det är min övertygelse

Svara

x
Israelvänlig svarar Tomas N
torsdag, 22 oktober 2020 09:31
Tomas N skrev:
Jag skrev otydligt även denna gång. Min tanke och poäng är denna.

Guds ord är levande och verksamt och beskriver en massa saker om Gud ,Guds rike och berättar genom histirien olika viktiga saker.

Men det går tyvärr bra att missbruka och använda Guds ord på ett felaktigt sätt om inte man söker Guds ledning och Andens bekräftelse så att Guds ord appliceras rätt.

T ex så ör det ju en röd tråd igenom alla tveksamma läror att man tagit någon enstaka bibeltext ur sin betydelse och byggt något eget kring detta.

Intentionen bakom detta kan variera,men jag gillar uttrycket att "summan av Guds ord är sanning"
Det är också bra med Paulus beskrivning att "bokstaven dödar,men anden ger liv"

Muslimer kallar oss"bokens folk" Må de inte få rätt att vi skulle vara ett folk som navigerar endast efter en boktext. Gud är ju levande och inte död. Jesus lever och den Helige Ande är utgjuten.
Om så alla biblar beslagtogs,så skulle inte Jesu församling stå maktlös ändå,det är min övertygelse

Ja! Guds Ord är verkligen levande och är det någon som missbrukar Guds Ord så är det ju du! Alla läsare kan se vad vi skrivit tidigare och din falska obibliska lära om att inte tusenårsriket ska komna är att missbruka Guds Ord även din lära om halvpreterism! Jag har enligt Guds Ord i Bibeln visat att dina läror är obibliska och du har icke på något sätt kunna dementera detta vilket alla läsare kan se!

Du kommer med ytterligare lögner om att jag tar någon enstaka text när jag genom ett Bibelstudium visat att "den som hindrar är Michael och inte Den Helige Ande" Har också visat från Bibeln ur ett stort textsammanhang vad Bibeln säger om de kommande templen! Jag har också visat genom Bibeln att det återupplivade imperiet är det ottomanska!

Alla läsare kan också se ditt hat mot Israel och som du tänka på en propagandaminister från andra världskriget borde få alla läsare på den sajten att verkligen reagera vad du går för!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar PT
torsdag, 22 oktober 2020 09:48
PT skrev:
Hur mycket olja och gas importerar Sverige från det området?

En stor del tydligen då experter varnar för detta!

https://bit.ly/35fFxyI

Shalom

Svara

14 15 16 »18

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

 • Måndagar 18.00-20.00
 • Tisdagar 09.00 -11.00
 • Onsdagar 09.00-11.00
 • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 5 december 2020 00:04
Förlåt mig Herre för mina misstag och svårighet att förlåta andra. Förlåt min ilska,irritation och bitterhet. Förlåt min egoism och brist på ödmjukhet. Jesus vägled mig i din nåd och kärlek,Amen. Tack

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp