Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Himlen TV7

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga.

Här är den bibliska ordningen vad som sker i den sista tiden i samband med uppryckandet. Det enda som är svårt för mig att "pricka in" är Gog och Magogkriget, annars stämmer denna uppställning väldigt bra.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
onsdag, 14 oktober 2020 18:16

Uppryckandet

1 Tess 4:13. Men jag vill inte, bröder, att ni ska vara okunniga angående dem som har somnat in [dött] , för att ni inte ska sörja som de andra, som inte har något hopp.
14. För om vi tror att Jesus har dött och uppstått, så ska också Gud föra fram dem som har somnat in i Jesus tillsammans med honom.
15. För detta säger vi er med ett Herrens ord, att vi som lever och är kvar till Herrens återkomst, inte alls ska komma före dem som har somnat in.
16. För Herren ska själv stiga ner från himlen [inte ner till jorden] med ett befallande rop, med ärkeängelns röst och med Guds basun, och först ska de som dött i Kristus uppstå.
17. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp tillsammans med dem på skyar för att möta Herren i luften. Och så ska vi alltid vara hos Herren.
18. Trösta därför varandra med dessa ord.

Bibeln talar tydligt om att de frälsta ska ryckas upp från jorden på skyar för att möta Herren Jesus i luften. Men församlingen kommer inte omedelbart tas ned till jorden, utan de troende kommer vara hos Jesus i sju år och fira bröllopsmåltid. Detta ser vi tydligt i Bibeln vilket vi nu i fortsättningen ska se i vårt studium.

Bröllopsvecka i sju år

Upp 19:7. Låt oss glädjas och fröjdas och ge honom äran. För Lammets bröllop har kommit och hans hustru har gjort sig redo.
Upp 19:9. Och han sa till mig: Skriv: Saliga är de som är kallade till Lammets bröllopsmåltid. Och han sa till mig: Dessa är Guds sanna ord.

Vi är bjudna till Lammets bröllopsmåltid. Ett bröllop i Bibeln varar i sju dagar, en vecka, och detta bröllop i himlen pågår en årsvecka - sju år. Den tiden är inte de frälsta på jorden.

Sju års städning

Hes 39:1 Människobarn, profetera mot Gog och säg: Så säger Herren Gud: Se, jag är emot dig, Gog, du storfurste över Meshek och Tubal. 2 Jag ska föra dig omkring, driva dig framåt, hämta dig från landet längst upp i norr och låta dig komma till Israels berg. 3 Där ska jag slå bågen ur din vänstra hand och låta pilarna falla ur din högra hand. 4 På Israels berg ska du falla med alla dina härar och folken som följer dig. Jag ska ge dig till föda åt alla rovfåglar och markens djur. 5 Du ska falla ute på ­marken, för jag har talat, säger Herren Gud. 6 Jag ska sända eld över Magog och över dem som bor i trygghet i kustländerna, och de ska inse att jag är Herren. 7 Jag ska göra mitt heliga namn känt bland mitt folk Israel, och jag ska inte mer låta mitt heliga namn bli vanhelgat. Folken ska inse att jag är Herren, den Helige i Israel. 8 Se, det kommer, ja, det ska ske! säger Herren Gud. Detta är den dag som jag har talat om.
9 Sedan ska invånarna i Israels städer gå ut och ta rustningar✱, små och stora sköldar, bågar och pilar, påkar och spjut som bränsle att elda med, och de ska elda med det i sju år. 10 De ska inte behöva hämta ved från marken eller hugga den i skogarna, för de ska elda med rustningarna. Så ska de ta rov från sina rövare och plundra sina plundrare, säger Herren Gud.
11 På den dagen ska jag ge Gog en gravplats i Israel, nämligen ’De framtågandes dal’ öster om havet, och den ska stänga vägen för dem som vill tåga fram där. Man ska begrava Gog och hela hans larmande hop, och man ska kalla den ’Gogs larmande hops dal’. 12 I sju månader ska Israels folk begrava dem för att rena landet. 13 Allt folket i landet ska begrava dem. När jag visar min härlighet ska det bli till ära för dem, säger Herren Gud.

Städningen efter det första Gog och Magogkriget tar sju år, vilket också pekar på att de frälsta inte är kvar på jorden då. Det är lite svårt att avgöra när kriget sker men eftersom det tar sju år att städa upp indikerar det på att det kanske sker precis innan eller i samband eller efter antikrists framträdande efter uppryckandet.

Antikrist regerar i sju år

Dan 9:27: Han [antikrist] skall stadfästa förbundet med de många [Israel, arabländer] under en vecka [sju år], och mitt i veckan [3,5 år] skall han avskaffa slaktoffer och matoffer [i templet]. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma [belägrar Jerusalem, Luk 21:20, Matt 24:15, Mark 13:14], till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren [kastas i den brinnande eldsjön].

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Antikrist

2 Tess 2:1. Men vi ber er, bröder, angående vår Herre Jesu Kristi återkomst och vårt församlande till honom,
2. att ni inte så fort tappar fattningen och blir skrämda, vare sig genom någon ande eller genom något ord eller genom något brev, såsom det vore sänt från oss, som om Kristi dag stod för dörren.
3. Låt ingen bedra er på något sätt. För den dagen kommer inte, om inte avfallet [avfärden] först har skett, och syndens människa, fördärvets son, har blivit uppenbarad,

Antikrist kan inte träda fram förrän uppryckandet har skett.

Den stora vedermödan

Matt 24:20. Men be att er flykt inte sker under vintern, inte heller på sabbaten.
21. För då ska det bli en stor vedermöda, som inte har varit från världens begynnelse intill nu, inte heller någonsin mer ska bli.

Efter uppryckandet (flykten) och antikrists framträdande bryter den stora vedermödan in som varar i sju år.

Harmangedonkriget

14. För de är onda andar som gör tecken, vilka går ut till kungarna på jorden och till hela världen, för att samla dem till strid på Guds, den Allsmäktiges, stora dag.
15. Se, jag kommer som en tjuv. Salig är den som vakar och bevarar sina kläder, så att han inte går naken och de får se hans skam.
16. Och han församlade dem till den plats som på hebreiska heter Armageddon.

I slutet av de sju åren sker Harmangedonkriget. I samband med det kriget kommer Jesus tillbaka till jorden med sin församling som tidigare har blivit uppryckt till honom.

Jesu återkomst

Matt 24:29. Men strax efter den tidens vedermöda ska solen förmörkas, och månen ska inte ge sitt sken, och stjärnorna ska falla från himlen, och himlarnas krafter ska skakas.
30. Och då ska Människosonens tecken synas på himlen, och alla jordens stammar ska då jämra sig. Och de ska få se Människosonen komma på himlens skyar med makt och stor härlighet.
31. Och han ska sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de ska församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra.

Jud 1:14: "Om dem har också Hanok i det sjunde släktledet efter Adam profeterat: "Se, Herren kommer med sina mångtusen heliga".

Efter den stora vedermödan kommer Jesus tillbaka med de frälsta. Då sänder han ut sina änglar som samlar ihop de utvalda (de som blev frälsta under den stora vedermödan)

Den stora skaran från den stora vedermödan

Upp 7:13. Då tog en av de äldste till orda och sa till mig: Vilka är dessa som är klädda i de vita kläderna? Och varifrån kommer de?
14. Och jag sa till honom: Herre, du vet det. Och han sa till mig: Dessa är de som kommer ur den stora vedermödan, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.

Den stora vita skaran är de som kommer från den stora vedermödan. De har kommit till tro på Herren Jesus och blivit dödade och plågade och förföljda på olika sätt.

Läser vi Bibeln rätt upp och ner och i sitt sammanhang så ser vi tydligt att

 1. Uppryckandet sker
 2. (Kanske har det första Gog och Magogkriget skett innan eller i samband med uppryckandet)
 3. Bröllopet i himlen inleds
 4. Antikrist träder fram
 5. Den stora vedermödan bryter ut
 6. Harmangedonkriget sker
 7. Jesus kommer tillbaka med församlingen
 8. Sänder ut änglarna till att samla ihop de som blivit frälsta under vedermödan
Därefter inleds tusenårsriket. I slutet av tusenårsriket sker det andra Gog och Magogkriget (Upp 20:8). Därefter blir det nya himlar och en ny jord.

Christer Åberg


#Tidstecken #Uppryckandet #Jesu återkomst #Antikrist #Den stora vedermödan


178 kommentarer

15 16 17 »18

x
Israelvänlig svarar PT
torsdag, 22 oktober 2020 10:10
PT skrev:
Hur mycket olja och gas importerar Sverige från det området?

Statistik visar att Sverige importerar mest olja från Ryssland närmare 70%!

https://bit.ly/3dPzPHH

Vid ett storkrig skulle Ryssland som har mycket att säga till om i det området stoppa leverans av gas och olja till Europa inklusive Sverige!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig svarar Israelvänlig
torsdag, 22 oktober 2020 10:20
Israelvänlig skrev:
Statistik visar att Sverige importerar mest olja från Ryssland närmare 70%!

https://bit.ly/3dPzPHH

Vid ett storkrig skulle Ryssland som har mycket att säga till om i det området stoppa leverans av gas och olja till Europa inklusive Sverige!

Shalom

Rättelse till PT! 40% ska det vara, men det är illa nog! Har sett tidigare siffror på uppåt 70% då gas är inräknat men får inte fram någon källa på det nu!

Shalom

Svara

x
PT svarar Israelvänlig
torsdag, 22 oktober 2020 10:39
Israelvänlig skrev:
En stor del tydligen då experter varnar för detta!

https://bit.ly/35fFxyI

Shalom

Ca en tredjedel av oljan som Sverige importera kommer från Ryssland.


https://www.svt.se/nyheter/utrikes/saudisk-olja

Svara

x
Israelvänlig svarar PT
torsdag, 22 oktober 2020 11:51
PT skrev:
Ca en tredjedel av oljan som Sverige importera kommer från Ryssland.


https://www.svt.se/nyheter/utrikes/saudisk-olja

Ja! Jag såg det nu närmare bestämt 33%! Men det är illa nog om det blir ett storkrig i Nagorno-Karabach! Vindkraften hade bara en kapacitet på c:a 17% 2017! Idag sägs det att den är mellan 20 och 25% men hittar inget från SCB den exakta siffran hur det föreligger! Kanske du har siffror på detta?

Vidare! Har du några siffror på hur stor kärnkraftkapaciten är idag med tanke på att en hel del kärnkraftverk har avvecklats och fler kommer att avvecklas?

Shalom

Svara

x
PT svarar Israelvänlig
torsdag, 22 oktober 2020 12:22
Israelvänlig skrev:
Ja! Jag såg det nu närmare bestämt 33%! Men det är illa nog om det blir ett storkrig i Nagorno-Karabach! Vindkraften hade bara en kapacitet på c:a 17% 2017! Idag sägs det att den är mellan 20 och 25% men hittar inget från SCB den exakta siffran hur det föreligger! Kanske du har siffror på detta?

Vidare! Har du några siffror på hur stor kärnkraftkapaciten är idag med tanke på att en hel del kärnkraftverk har avvecklats och fler kommer att avvecklas?

Shalom

På den här sidan kan man se aktuella siffror över elproduktionen i Sverige:

https://www.svk.se/drift-av-transmissionsnatet/kontrollrummet/

Svara

x
Israelvänlig svarar PT
torsdag, 22 oktober 2020 14:19
PT skrev:
På den här sidan kan man se aktuella siffror över elproduktionen i Sverige:

https://www.svk.se/drift-av-transmissionsnatet/kontrollrummet/

Tack för länken! Intressant men kanske inte direkt vad jag efterfrågade! Men svenska myndigheter kanske inte visar idag den totala energiförsörjningen uppdelat i alla sektorer inklusive olje och gasimport?!? P g a tidsbrist hinner jag inte gå igenom allt idag, men det jag har fått fram hittills visar cirkeldiagrammet, som är rörligt kl. 13.44, att kärnkraft av energiförsörjningen är 28,8%, Värmekraft 4,8%, Ospecificerat 2,9%, Vindkraft 15,9% och Vattenkraft 47,7%. Intressant att notera att Sverige importerar mer el än vi producerar!

Låt oss då se på det stora hela! 1. Vattenkraft 47,7% men detta är ju lokalt. Vattenkrafts energiförsörjning täcker ju inte hela Sverige likaså vindkraft 15,9%! Att kärnkraften idag bara står för c:a 30% av Sveriges energiförsörjning är allvarligt vid en större kris! Om ett storkrig utbryter i Nagorno-Karabach mister vi 33% av energiförsörjningen! 67% ska då täcka energiförsörjningen av hela landet varav c:a 1/3 ska täcka hela Sveriges energibehov minus vattenkraft och vindkraft som ju sker lokalt! Som jag ser det kommer inte då energiförsörjningen långtifrån täcka hela landet vid en allvarlig energikris, då vindkraft, vattenkraft och värmekraft sker lokalt! Vore intressant att höra dina åsikter där!

Shalom


Svara

x
Tomas N svarar Israelvänlig
torsdag, 22 oktober 2020 14:22
Israelvänlig skrev:
Ja! Guds Ord är verkligen levande och är det någon som missbrukar Guds Ord så är det ju du! Alla läsare kan se vad vi skrivit tidigare och din falska obibliska lära om att inte tusenårsriket ska komna är att missbruka Guds Ord även din lära om halvpreterism! Jag har enligt Guds Ord i Bibeln visat att dina läror är obibliska och du har icke på något sätt kunna dementera detta vilket alla läsare kan se!

Du kommer med ytterligare lögner om att jag tar någon enstaka text när jag genom ett Bibelstudium visat att "den som hindrar är Michael och inte Den Helige Ande" Har också visat från Bibeln ur ett stort textsammanhang vad Bibeln säger om de kommande templen! Jag har också visat genom Bibeln att det återupplivade imperiet är det ottomanska!

Alla läsare kan också se ditt hat mot Israel och som du tänka på en propagandaminister från andra världskriget borde få alla läsare på den sajten att verkligen reagera vad du går för!

Shalom

Vi lever i en tid av propaganda och manipulation. Ingen är opåverkad av detta, men Jesus sa att bi skall hålla oss till ja och nej
Finns ingen anledning att känna sig alltför kränkt relaterat till vilka som varit språkrör och pionjärer för politisk propaganda.
Men en liten påminnelse kan vara bra så man ser vilken grupp och kategori man hamnar i.
Vi skall inte syssla med politisk propaganda utan dela evangeliet respektfullt och enligt bibelns riktlinjer

Svara

x
Israelvänlig svarar Tomas N
torsdag, 22 oktober 2020 15:39
Tomas N skrev:
Vi lever i en tid av propaganda och manipulation. Ingen är opåverkad av detta, men Jesus sa att bi skall hålla oss till ja och nej
Finns ingen anledning att känna sig alltför kränkt relaterat till vilka som varit språkrör och pionjärer för politisk propaganda.
Men en liten påminnelse kan vara bra så man ser vilken grupp och kategori man hamnar i.
Vi skall inte syssla med politisk propaganda utan dela evangeliet respektfullt och enligt bibelns riktlinjer

Det är ju en speciell påminnelse till dig som har hamnat helt i obibliska läror! Att du överhuvudtaget fortsätter att nämna Goebbels som var propagandaminister under Nazityskland visar med vilket förakt du har för judarna och den kristna tron! Alla läsare ser nu vilken grupp och kategori du har hamnat i vilket är fruktansvärt!

Jag talar om huru kristna skall ställa sig till politik helt utifrån vad Bibeln säger och har tidigare hänvisat till flera Bibeltexter om detta! Du propagerar tydligen då indirekt för en fortsatt socialistisk regering med en person som är med i Triraterala kommissionen, som är en satanistisk organisation och du har inte på något sätt tagit avstånd från att majoriteten av kyrkor och frikyrkor är anslutna till Agenda 2030 utan har i stället sagt att det är ok med det mesta! Bibeln säger att vi skall avslöja mörkrets gärningar och du gör tvärtom!

Att kristna här i Sverige får en ny regering som är för kristendom och är israelvänlig är jag övertygad om att majoriteten av kristna vill! Du tillhör dock icke den! Förutom information vad Bibeln säger om huru kristna skall förhålla sig till politik har jag gått igenom ett viktigt Bibelstudium "Vem den är som hindrar" och hjälpt Stefan Jonasson i ett annat viktigt Bibelstudium mot Jehovas Vittnen och Stefan var tacksam för det! Jag har också visat genom Bibeln att det ottomanska imperiet är återupplivat istället för den tystnad och okunskap som råder från präster och pastorer!

När du så klart och tydligt visar vad du står så håll dig till dina gelikar på deras sidor och fortsätt smutskasta judar och kristna där och inte här på en kristen blogg! Jag finner ingen anledning att fortsätta någon ytterligare diskussion och lägga ner mer energi på någon som så klart och tydligt visar vad han står! Det är slutdiskuterat med dig! Punkt slut!

Shalom som också betyder adjö!

Svara

x
Israelvänlig
torsdag, 22 oktober 2020 20:18

Varför bör kristna studera Moseböckerna?

https://bit.ly/3knjEUL

Shalom

Svara

x
Tomas N svarar Israelvänlig
torsdag, 22 oktober 2020 22:37
Israelvänlig skrev:
Det är ju en speciell påminnelse till dig som har hamnat helt i obibliska läror! Att du överhuvudtaget fortsätter att nämna Goebbels som var propagandaminister under Nazityskland visar med vilket förakt du har för judarna och den kristna tron! Alla läsare ser nu vilken grupp och kategori du har hamnat i vilket är fruktansvärt!

Jag talar om huru kristna skall ställa sig till politik helt utifrån vad Bibeln säger och har tidigare hänvisat till flera Bibeltexter om detta! Du propagerar tydligen då indirekt för en fortsatt socialistisk regering med en person som är med i Triraterala kommissionen, som är en satanistisk organisation och du har inte på något sätt tagit avstånd från att majoriteten av kyrkor och frikyrkor är anslutna till Agenda 2030 utan har i stället sagt att det är ok med det mesta! Bibeln säger att vi skall avslöja mörkrets gärningar och du gör tvärtom!

Att kristna här i Sverige får en ny regering som är för kristendom och är israelvänlig är jag övertygad om att majoriteten av kristna vill! Du tillhör dock icke den! Förutom information vad Bibeln säger om huru kristna skall förhålla sig till politik har jag gått igenom ett viktigt Bibelstudium "Vem den är som hindrar" och hjälpt Stefan Jonasson i ett annat viktigt Bibelstudium mot Jehovas Vittnen och Stefan var tacksam för det! Jag har också visat genom Bibeln att det ottomanska imperiet är återupplivat istället för den tystnad och okunskap som råder från präster och pastorer!

När du så klart och tydligt visar vad du står så håll dig till dina gelikar på deras sidor och fortsätt smutskasta judar och kristna där och inte här på en kristen blogg! Jag finner ingen anledning att fortsätta någon ytterligare diskussion och lägga ner mer energi på någon som så klart och tydligt visar vad han står! Det är slutdiskuterat med dig! Punkt slut!

Shalom som också betyder adjö!

Vilka som är mina gelikar lämna jag åt dig att förklara,du verkar inte att vare sig kunna se eller bedöma det jag säger särskilt klart.
Självklart var det provocerande det exempel jag nämnde om politisk propaganda. Men ibland behöver vi provokation för att lyssna . Alternativet till att ta till sig kritik är ju förstås en begåvad och passionerad motattack ,så behöver man aldrig omvända sig.
Det vore bra om du lyssnade på kritik också,men jag ser bara förträfflighet och självsäkerhet.
Inga av dina anklagelser emot misg skulle hålla inför Guds domstol. Men inför människor kan man komma långt med intelligens ,karisma och argumentationsteknik.

So be it. Jag följer Jesus och är beredd att betlaa priset för detta

Svara

15 16 17 »18

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

 • Måndagar 18.00-20.00
 • Tisdagar 09.00 -11.00
 • Onsdagar 09.00-11.00
 • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 5 december 2020 00:04
Förlåt mig Herre för mina misstag och svårighet att förlåta andra. Förlåt min ilska,irritation och bitterhet. Förlåt min egoism och brist på ödmjukhet. Jesus vägled mig i din nåd och kärlek,Amen. Tack

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp