Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Salvation

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga.

Här är den bibliska ordningen vad som sker i den sista tiden i samband med uppryckandet. Det enda som är svårt för mig att "pricka in" är Gog och Magogkriget, annars stämmer denna uppställning väldigt bra.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
onsdag, 14 oktober 2020 18:16

Uppryckandet

1 Tess 4:13. Men jag vill inte, bröder, att ni ska vara okunniga angående dem som har somnat in [dött] , för att ni inte ska sörja som de andra, som inte har något hopp.
14. För om vi tror att Jesus har dött och uppstått, så ska också Gud föra fram dem som har somnat in i Jesus tillsammans med honom.
15. För detta säger vi er med ett Herrens ord, att vi som lever och är kvar till Herrens återkomst, inte alls ska komma före dem som har somnat in.
16. För Herren ska själv stiga ner från himlen [inte ner till jorden] med ett befallande rop, med ärkeängelns röst och med Guds basun, och först ska de som dött i Kristus uppstå.
17. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp tillsammans med dem på skyar för att möta Herren i luften. Och så ska vi alltid vara hos Herren.
18. Trösta därför varandra med dessa ord.

Bibeln talar tydligt om att de frälsta ska ryckas upp från jorden på skyar för att möta Herren Jesus i luften. Men församlingen kommer inte omedelbart tas ned till jorden, utan de troende kommer vara hos Jesus i sju år och fira bröllopsmåltid. Detta ser vi tydligt i Bibeln vilket vi nu i fortsättningen ska se i vårt studium.

Bröllopsvecka i sju år

Upp 19:7. Låt oss glädjas och fröjdas och ge honom äran. För Lammets bröllop har kommit och hans hustru har gjort sig redo.
Upp 19:9. Och han sa till mig: Skriv: Saliga är de som är kallade till Lammets bröllopsmåltid. Och han sa till mig: Dessa är Guds sanna ord.

Vi är bjudna till Lammets bröllopsmåltid. Ett bröllop i Bibeln varar i sju dagar, en vecka, och detta bröllop i himlen pågår en årsvecka - sju år. Den tiden är inte de frälsta på jorden.

Sju års städning

Hes 39:1 Människobarn, profetera mot Gog och säg: Så säger Herren Gud: Se, jag är emot dig, Gog, du storfurste över Meshek och Tubal. 2 Jag ska föra dig omkring, driva dig framåt, hämta dig från landet längst upp i norr och låta dig komma till Israels berg. 3 Där ska jag slå bågen ur din vänstra hand och låta pilarna falla ur din högra hand. 4 På Israels berg ska du falla med alla dina härar och folken som följer dig. Jag ska ge dig till föda åt alla rovfåglar och markens djur. 5 Du ska falla ute på ­marken, för jag har talat, säger Herren Gud. 6 Jag ska sända eld över Magog och över dem som bor i trygghet i kustländerna, och de ska inse att jag är Herren. 7 Jag ska göra mitt heliga namn känt bland mitt folk Israel, och jag ska inte mer låta mitt heliga namn bli vanhelgat. Folken ska inse att jag är Herren, den Helige i Israel. 8 Se, det kommer, ja, det ska ske! säger Herren Gud. Detta är den dag som jag har talat om.
9 Sedan ska invånarna i Israels städer gå ut och ta rustningar✱, små och stora sköldar, bågar och pilar, påkar och spjut som bränsle att elda med, och de ska elda med det i sju år. 10 De ska inte behöva hämta ved från marken eller hugga den i skogarna, för de ska elda med rustningarna. Så ska de ta rov från sina rövare och plundra sina plundrare, säger Herren Gud.
11 På den dagen ska jag ge Gog en gravplats i Israel, nämligen ’De framtågandes dal’ öster om havet, och den ska stänga vägen för dem som vill tåga fram där. Man ska begrava Gog och hela hans larmande hop, och man ska kalla den ’Gogs larmande hops dal’. 12 I sju månader ska Israels folk begrava dem för att rena landet. 13 Allt folket i landet ska begrava dem. När jag visar min härlighet ska det bli till ära för dem, säger Herren Gud.

Städningen efter det första Gog och Magogkriget tar sju år, vilket också pekar på att de frälsta inte är kvar på jorden då. Det är lite svårt att avgöra när kriget sker men eftersom det tar sju år att städa upp indikerar det på att det kanske sker precis innan eller i samband eller efter antikrists framträdande efter uppryckandet.

Antikrist regerar i sju år

Dan 9:27: Han [antikrist] skall stadfästa förbundet med de många [Israel, arabländer] under en vecka [sju år], och mitt i veckan [3,5 år] skall han avskaffa slaktoffer och matoffer [i templet]. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma [belägrar Jerusalem, Luk 21:20, Matt 24:15, Mark 13:14], till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren [kastas i den brinnande eldsjön].

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Antikrist

2 Tess 2:1. Men vi ber er, bröder, angående vår Herre Jesu Kristi återkomst och vårt församlande till honom,
2. att ni inte så fort tappar fattningen och blir skrämda, vare sig genom någon ande eller genom något ord eller genom något brev, såsom det vore sänt från oss, som om Kristi dag stod för dörren.
3. Låt ingen bedra er på något sätt. För den dagen kommer inte, om inte avfallet [avfärden] först har skett, och syndens människa, fördärvets son, har blivit uppenbarad,

Antikrist kan inte träda fram förrän uppryckandet har skett.

Den stora vedermödan

Matt 24:20. Men be att er flykt inte sker under vintern, inte heller på sabbaten.
21. För då ska det bli en stor vedermöda, som inte har varit från världens begynnelse intill nu, inte heller någonsin mer ska bli.

Efter uppryckandet (flykten) och antikrists framträdande bryter den stora vedermödan in som varar i sju år.

Harmangedonkriget

14. För de är onda andar som gör tecken, vilka går ut till kungarna på jorden och till hela världen, för att samla dem till strid på Guds, den Allsmäktiges, stora dag.
15. Se, jag kommer som en tjuv. Salig är den som vakar och bevarar sina kläder, så att han inte går naken och de får se hans skam.
16. Och han församlade dem till den plats som på hebreiska heter Armageddon.

I slutet av de sju åren sker Harmangedonkriget. I samband med det kriget kommer Jesus tillbaka till jorden med sin församling som tidigare har blivit uppryckt till honom.

Jesu återkomst

Matt 24:29. Men strax efter den tidens vedermöda ska solen förmörkas, och månen ska inte ge sitt sken, och stjärnorna ska falla från himlen, och himlarnas krafter ska skakas.
30. Och då ska Människosonens tecken synas på himlen, och alla jordens stammar ska då jämra sig. Och de ska få se Människosonen komma på himlens skyar med makt och stor härlighet.
31. Och han ska sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de ska församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra.

Jud 1:14: "Om dem har också Hanok i det sjunde släktledet efter Adam profeterat: "Se, Herren kommer med sina mångtusen heliga".

Efter den stora vedermödan kommer Jesus tillbaka med de frälsta. Då sänder han ut sina änglar som samlar ihop de utvalda (de som blev frälsta under den stora vedermödan)

Den stora skaran från den stora vedermödan

Upp 7:13. Då tog en av de äldste till orda och sa till mig: Vilka är dessa som är klädda i de vita kläderna? Och varifrån kommer de?
14. Och jag sa till honom: Herre, du vet det. Och han sa till mig: Dessa är de som kommer ur den stora vedermödan, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.

Den stora vita skaran är de som kommer från den stora vedermödan. De har kommit till tro på Herren Jesus och blivit dödade och plågade och förföljda på olika sätt.

Läser vi Bibeln rätt upp och ner och i sitt sammanhang så ser vi tydligt att

 1. Uppryckandet sker
 2. (Kanske har det första Gog och Magogkriget skett innan eller i samband med uppryckandet)
 3. Bröllopet i himlen inleds
 4. Antikrist träder fram
 5. Den stora vedermödan bryter ut
 6. Harmangedonkriget sker
 7. Jesus kommer tillbaka med församlingen
 8. Sänder ut änglarna till att samla ihop de som blivit frälsta under vedermödan
Därefter inleds tusenårsriket. I slutet av tusenårsriket sker det andra Gog och Magogkriget (Upp 20:8). Därefter blir det nya himlar och en ny jord.

Christer Åberg


#Tidstecken #Uppryckandet #Jesu återkomst #Antikrist #Den stora vedermödan


178 kommentarer

16 17 18 »18

x
Ingela
fredag, 23 oktober 2020 05:55

Kära bröder i Herren!
Jag ber er om större kärlek och ödmjukhet mot varandra!
Snälla tillrättavisa inte varandra med så hårda och dömande ord!
Jag förstår att ni vill försvaraBibelordet och det ska vi göra mot villoläror, men medkärlek!
Lyssnapå ochbe över vad som skrivs här!
Vi ska älska varandra såsom Han älskar oss!

Svara

x
Emma svarar Ingela
fredag, 23 oktober 2020 06:30
Ingela skrev:
Kära bröder i Herren!
Jag ber er om större kärlek och ödmjukhet mot varandra!
Snälla tillrättavisa inte varandra med så hårda och dömande ord!
Jag förstår att ni vill försvaraBibelordet och det ska vi göra mot villoläror, men medkärlek!
Lyssnapå ochbe över vad som skrivs här!
Vi ska älska varandra såsom Han älskar oss!

Ingela 👍 det är helt rätt det du skriver här!

Gud välsigne dig! 🌄

1 Kor 13

Vad hjälper det om...?

🌻🍁🌾☀️🍂🌻🍁🌾☀️🍂🌻

Svara

x
Ingela svarar Emma
fredag, 23 oktober 2020 12:51
Emma skrev:
Ingela 👍 det är helt rätt det du skriver här!

Gud välsigne dig! 🌄

1 Kor 13

Vad hjälper det om...?

🌻🍁🌾☀️🍂🌻🍁🌾☀️🍂🌻

Tack Emma!😀❤️
Vi syskon i Herren ska inte strida, utan som Paulus säger förmana varandra i kärlek och ödmjukhet!
Jag är så trött på alla hårda dömmande ord!
Gud välsigne er alla!
Se mycket mera på Jesus och lev i Hans dyrbara kärlek och nåd!

Svara

x
Emma svarar Ingela
fredag, 23 oktober 2020 12:56
Ingela skrev:
Tack Emma!😀❤️
Vi syskon i Herren ska inte strida, utan som Paulus säger förmana varandra i kärlek och ödmjukhet!
Jag är så trött på alla hårda dömmande ord!
Gud välsigne er alla!
Se mycket mera på Jesus och lev i Hans dyrbara kärlek och nåd!

"Se mycket mer på Jesus..."
👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍

Svara

x
Israelvänlig
lördag, 24 oktober 2020 06:22

Erdogan är en mycket farlig man även för Sverige!

https://bit.ly/3e4Ht1n

Kurdo Baksi är kurd och f.d medlem i Miljöpartiet! Gud kan använda vilken person som helst för att avslöja ondskan! Jag uppmanar de kristna som är med i församlingar oavsett kyrka eller frikyrka att ställa krav på pastorer och präster att åtminstone minst en gång i månaden berätta om denna artikeln!

Vid en regeringskris som inte är omöjlig att det kan ske inom kort blir det ett nyval! Vid ett nyval måste kristna rösta rätt som innebär att kristna måste rösta på Sd, Kd eller moderaterna! Sd har bäst israelvänlig politik och både Sd och Kd är för kristendomen liksom Moderaterna men Kd och Moderaterna är för en palestinsk stat! Alternativ för Sverige måste uteslutas då deras politik mot Israel är neutral!

Om kristna fortsätter att rösta på partier som är emot kristendomen och är israelfientliga kommer Sverige gå under helt och hållet!

Vid ett nyval kommer det arabiska partiet Nyans säkerligen vara väl förberett som misstänks starkt för att ha kopplingar till Grå Vargarna som är styrt av Erdogan! Om det inte blir ett nyval så blir ödesvalet 2022, om Sverige då fortfarande är kvar som land!

Det är mycket sannolikt att alla muslimer kommer rösta på Nyans och risken är mycket stor att sharialagar införs i Sverige om inte kristna röstar rätt! Det skulle innebära att om kristna inte röstar rätt eller låter bli att rösta kommer kristna bloggar som Apg29 att stoppas och att fortsätta evangelisera i frihet blir ett minne blott!

Så pass allvarligt är situationen i Sverige! Jag hade hoppats att slippa skriva om detta men måste göra det och slå larm! Kristna som inte är med i några kyrkor eller frikyrkor måste naturligtvis rösta rätt också! För att Sverige inte skall gå under måste det samtidigt till mycket bön så att Herren räddar landet och folket! Vi vet icke hur länge Gud till kan acceptera ogudaktigheten i Sverige men Gud visar nåd för landet om Han ser att kristna kommer ta detta på allvar!

Shalom

Svara

x
Israelvänlig
lördag, 24 oktober 2020 18:21

Turkiet drar tillbaka några av sina militära utposter i Hamah provinsen och i utkanten av Idlib provinsen i nordvästra Syrien! Dessa utposter har blivit helt omdirigerade av den syriska armén! En anledning till att Turkiet kanske drar sig tillbaka är att om Turkiet lanserar en offensiv vill de inte att deras utposter djupt inne i syriskt kontrollerat område ska bli gisslan! Enligt Sotjiavtalet med Ryssland fick Turkiet tillåtelse att sätta upp 12 militära utposter i Idlib. Turkiet har nu satt upp över 50 utposter! Turkiet lämnar inte Syrien utan Turkiet flyttar dessa utposter i Idlib provinsen!

Idlib ligger mellan Hamah och Tell Rifaat i nordvästra Syrien! Profeten Jeremia säger att förstörelsen av Damaskus börjar i Hamah och Tell Rifaat! Jeremia 49:23-27 säger att när Hamah och Tell Rifaat hör onda rapporter kommer Damaskus invånare att fly och Damaskus kommer att förstöras! Turkiska armén har byggt upp en stor militär närvaro i Idlib! Det ser ut som att Turkiet kommer lansera en stor offensiv mot den syrianska armén i Hamah och även mot kurderna i Tell Rifaat! Tell Rifaat är den sista återstående kurdiska staden i nordvästra Syrien! Turkiet har redan drivit in alla kurder i Afrinregionen i Tell Rifaat! Tell Rifaat heter Arpad i Jeremia 49:23!

https://bit.ly/2TjAV5e

Turkiets ledare är Gog! Det ottomanska imperiet är återupplivat! Jag säger saker som du aldrig får höra från din pastor eller präst! Var vaksamma bröder och systrar!

Shalom

Svara

x
Mikael W
söndag, 25 oktober 2020 10:57

I det här videoklippet förklaras ”Uppryckandet” utav en av världens främsta bibelförkunnare, Gene Kim

https://youtu.be/AYDVgRFV55w

Svara

x
Mikael W svarar Mikael W
söndag, 25 oktober 2020 11:23
Mikael W skrev:
I det här videoklippet förklaras ”Uppryckandet” utav en av världens främsta bibelförkunnare, Gene Kim

https://youtu.be/AYDVgRFV55w

För den som inte orkar se videon, eller kan Engelska, så summerar jag den enligt:

- Alla som tror på Jesus, har fått ett Guds sigill och blivit frälsta, och blir därför uppryckta

- Ingen som tror på Jesus kommer att förgås (Joh. 3:16) och bli lämnad kvar på jorden, och behöva genomgå ”Vedermödan”. Ingen kommer att bli kvarglömd på jorden !

- Är du en Kristen som syndar....det spelar ingen roll. Du är frälst genom din tro på Jesus och blir uppryckt

- Uppryckandet sker före ”Vedermödan”, så märket och tillbedjan av Antikrists bild är ingenting som en Kristen behöver oroa sig för, eftersom alla som tror på Jesus då redan har blivit uppryckta


Svara

x
Israelvänlig svarar Mikael W
söndag, 25 oktober 2020 12:04
Mikael W skrev:
För den som inte orkar se videon, eller kan Engelska, så summerar jag den enligt:

- Alla som tror på Jesus, har fått ett Guds sigill och blivit frälsta, och blir därför uppryckta

- Ingen som tror på Jesus kommer att förgås (Joh. 3:16) och bli lämnad kvar på jorden, och behöva genomgå ”Vedermödan”. Ingen kommer att bli kvarglömd på jorden !

- Är du en Kristen som syndar....det spelar ingen roll. Du är frälst genom din tro på Jesus och blir uppryckt

- Uppryckandet sker före ”Vedermödan”, så märket och tillbedjan av Antikrists bild är ingenting som en Kristen behöver oroa sig för, eftersom alla som tror på Jesus då redan har blivit uppryckta


Läs Daniel 12:2 Uppryckandet sker först efter förödelsens styggelse! Vi behöver icke vara rädda!

Shalom

Svara

x
Mikael W svarar Israelvänlig
söndag, 25 oktober 2020 13:10
Israelvänlig skrev:
Läs Daniel 12:2 Uppryckandet sker först efter förödelsens styggelse! Vi behöver icke vara rädda!

Shalom

Ledsen Israelvänlig, men i min värld behöver man styrka sina kunskaper med någon form av dokumentation, t.ex ett CV.

Det räcker således inte med ett påhittat namn, där man tycker något på en blogg, för att vara övertygande.

I nedanstående länk kan du läsa om Dr. Gene Kim’s bakgrund. Var kan jag läsa om din?

Återkom gärna när du styrkt ditt kunnande

https://realbiblebelievers.com/about-us/pastor-gene-kim/


Svara

16 17 18 »18

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

 • Måndagar 18.00-20.00
 • Tisdagar 09.00 -11.00
 • Onsdagar 09.00-11.00
 • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 1 december 2020 20:10
Be att jag får en Bibeln till Mirjam 12 år till julklapp. Hon kan bara läsa svensk bibel och bor inte i Sverige och kan Inte beställa.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp