Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Salvation

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Uppryckandet, Antikrist, den stora vedermödan och Jesu återkomst med de heliga.

Här är den bibliska ordningen vad som sker i den sista tiden i samband med uppryckandet. Det enda som är svårt för mig att "pricka in" är Gog och Magogkriget, annars stämmer denna uppställning väldigt bra.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
onsdag, 14 oktober 2020 18:16

Uppryckandet

1 Tess 4:13. Men jag vill inte, bröder, att ni ska vara okunniga angående dem som har somnat in [dött] , för att ni inte ska sörja som de andra, som inte har något hopp.
14. För om vi tror att Jesus har dött och uppstått, så ska också Gud föra fram dem som har somnat in i Jesus tillsammans med honom.
15. För detta säger vi er med ett Herrens ord, att vi som lever och är kvar till Herrens återkomst, inte alls ska komma före dem som har somnat in.
16. För Herren ska själv stiga ner från himlen [inte ner till jorden] med ett befallande rop, med ärkeängelns röst och med Guds basun, och först ska de som dött i Kristus uppstå.
17. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp tillsammans med dem på skyar för att möta Herren i luften. Och så ska vi alltid vara hos Herren.
18. Trösta därför varandra med dessa ord.

Bibeln talar tydligt om att de frälsta ska ryckas upp från jorden på skyar för att möta Herren Jesus i luften. Men församlingen kommer inte omedelbart tas ned till jorden, utan de troende kommer vara hos Jesus i sju år och fira bröllopsmåltid. Detta ser vi tydligt i Bibeln vilket vi nu i fortsättningen ska se i vårt studium.

Bröllopsvecka i sju år

Upp 19:7. Låt oss glädjas och fröjdas och ge honom äran. För Lammets bröllop har kommit och hans hustru har gjort sig redo.
Upp 19:9. Och han sa till mig: Skriv: Saliga är de som är kallade till Lammets bröllopsmåltid. Och han sa till mig: Dessa är Guds sanna ord.

Vi är bjudna till Lammets bröllopsmåltid. Ett bröllop i Bibeln varar i sju dagar, en vecka, och detta bröllop i himlen pågår en årsvecka - sju år. Den tiden är inte de frälsta på jorden.

Sju års städning

Hes 39:1 Människobarn, profetera mot Gog och säg: Så säger Herren Gud: Se, jag är emot dig, Gog, du storfurste över Meshek och Tubal. 2 Jag ska föra dig omkring, driva dig framåt, hämta dig från landet längst upp i norr och låta dig komma till Israels berg. 3 Där ska jag slå bågen ur din vänstra hand och låta pilarna falla ur din högra hand. 4 På Israels berg ska du falla med alla dina härar och folken som följer dig. Jag ska ge dig till föda åt alla rovfåglar och markens djur. 5 Du ska falla ute på ­marken, för jag har talat, säger Herren Gud. 6 Jag ska sända eld över Magog och över dem som bor i trygghet i kustländerna, och de ska inse att jag är Herren. 7 Jag ska göra mitt heliga namn känt bland mitt folk Israel, och jag ska inte mer låta mitt heliga namn bli vanhelgat. Folken ska inse att jag är Herren, den Helige i Israel. 8 Se, det kommer, ja, det ska ske! säger Herren Gud. Detta är den dag som jag har talat om.
9 Sedan ska invånarna i Israels städer gå ut och ta rustningar✱, små och stora sköldar, bågar och pilar, påkar och spjut som bränsle att elda med, och de ska elda med det i sju år. 10 De ska inte behöva hämta ved från marken eller hugga den i skogarna, för de ska elda med rustningarna. Så ska de ta rov från sina rövare och plundra sina plundrare, säger Herren Gud.
11 På den dagen ska jag ge Gog en gravplats i Israel, nämligen ’De framtågandes dal’ öster om havet, och den ska stänga vägen för dem som vill tåga fram där. Man ska begrava Gog och hela hans larmande hop, och man ska kalla den ’Gogs larmande hops dal’. 12 I sju månader ska Israels folk begrava dem för att rena landet. 13 Allt folket i landet ska begrava dem. När jag visar min härlighet ska det bli till ära för dem, säger Herren Gud.

Städningen efter det första Gog och Magogkriget tar sju år, vilket också pekar på att de frälsta inte är kvar på jorden då. Det är lite svårt att avgöra när kriget sker men eftersom det tar sju år att städa upp indikerar det på att det kanske sker precis innan eller i samband eller efter antikrists framträdande efter uppryckandet.

Antikrist regerar i sju år

Dan 9:27: Han [antikrist] skall stadfästa förbundet med de många [Israel, arabländer] under en vecka [sju år], och mitt i veckan [3,5 år] skall han avskaffa slaktoffer och matoffer [i templet]. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma [belägrar Jerusalem, Luk 21:20, Matt 24:15, Mark 13:14], till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren [kastas i den brinnande eldsjön].

När de frälsta är i himlen och firar bröllop regerar antikrist här på jorden i sju år. Under den tiden bryter också den stora vedermödan ut.

Antikrist

2 Tess 2:1. Men vi ber er, bröder, angående vår Herre Jesu Kristi återkomst och vårt församlande till honom,
2. att ni inte så fort tappar fattningen och blir skrämda, vare sig genom någon ande eller genom något ord eller genom något brev, såsom det vore sänt från oss, som om Kristi dag stod för dörren.
3. Låt ingen bedra er på något sätt. För den dagen kommer inte, om inte avfallet [avfärden] först har skett, och syndens människa, fördärvets son, har blivit uppenbarad,

Antikrist kan inte träda fram förrän uppryckandet har skett.

Den stora vedermödan

Matt 24:20. Men be att er flykt inte sker under vintern, inte heller på sabbaten.
21. För då ska det bli en stor vedermöda, som inte har varit från världens begynnelse intill nu, inte heller någonsin mer ska bli.

Efter uppryckandet (flykten) och antikrists framträdande bryter den stora vedermödan in som varar i sju år.

Harmangedonkriget

14. För de är onda andar som gör tecken, vilka går ut till kungarna på jorden och till hela världen, för att samla dem till strid på Guds, den Allsmäktiges, stora dag.
15. Se, jag kommer som en tjuv. Salig är den som vakar och bevarar sina kläder, så att han inte går naken och de får se hans skam.
16. Och han församlade dem till den plats som på hebreiska heter Armageddon.

I slutet av de sju åren sker Harmangedonkriget. I samband med det kriget kommer Jesus tillbaka till jorden med sin församling som tidigare har blivit uppryckt till honom.

Jesu återkomst

Matt 24:29. Men strax efter den tidens vedermöda ska solen förmörkas, och månen ska inte ge sitt sken, och stjärnorna ska falla från himlen, och himlarnas krafter ska skakas.
30. Och då ska Människosonens tecken synas på himlen, och alla jordens stammar ska då jämra sig. Och de ska få se Människosonen komma på himlens skyar med makt och stor härlighet.
31. Och han ska sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de ska församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra.

Jud 1:14: "Om dem har också Hanok i det sjunde släktledet efter Adam profeterat: "Se, Herren kommer med sina mångtusen heliga".

Efter den stora vedermödan kommer Jesus tillbaka med de frälsta. Då sänder han ut sina änglar som samlar ihop de utvalda (de som blev frälsta under den stora vedermödan)

Den stora skaran från den stora vedermödan

Upp 7:13. Då tog en av de äldste till orda och sa till mig: Vilka är dessa som är klädda i de vita kläderna? Och varifrån kommer de?
14. Och jag sa till honom: Herre, du vet det. Och han sa till mig: Dessa är de som kommer ur den stora vedermödan, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.

Den stora vita skaran är de som kommer från den stora vedermödan. De har kommit till tro på Herren Jesus och blivit dödade och plågade och förföljda på olika sätt.

Läser vi Bibeln rätt upp och ner och i sitt sammanhang så ser vi tydligt att

 1. Uppryckandet sker
 2. (Kanske har det första Gog och Magogkriget skett innan eller i samband med uppryckandet)
 3. Bröllopet i himlen inleds
 4. Antikrist träder fram
 5. Den stora vedermödan bryter ut
 6. Harmangedonkriget sker
 7. Jesus kommer tillbaka med församlingen
 8. Sänder ut änglarna till att samla ihop de som blivit frälsta under vedermödan
Därefter inleds tusenårsriket. I slutet av tusenårsriket sker det andra Gog och Magogkriget (Upp 20:8). Därefter blir det nya himlar och en ny jord.

Christer Åberg


#Tidstecken #Uppryckandet #Jesu återkomst #Antikrist #Den stora vedermödan


177 kommentarer

1 2 3 »18

x
Stefan Jonasson svarar Israelvänlig
onsdag, 14 oktober 2020 22:39
Israelvänlig skrev:
Har du läst Daniel 12:1-2 och mina tidigare inlägg om "Vem den är som hindrar"? Läs även i ämnet vad jag skrivit om Islams Antikrist och texter om Gog i Magog! Vi börjar där först!😊

Shalom

Jag läste dan 12:1-2 det står inte att ärkeängeln Mikael kommer att tillåta den laglöse att träda fram, det står väl att han ska träda fram till försvar för Israel... Jehovas säger att GUD skapade ängeln Mikael först av allt innan han skapade världen, sedan sände han honom till jorden där han blev JESUS från nazaret.. Efter döden på korset blev han ängeln Mikael igen.. Vad jag hört, det låter ju ganska flummigt! Lite flummigt låter det också att Mikael är den som håller tillbaka den laglöse... Det är väl GUD som tillåter det onda för en tid

Svara

x
Israelvänlig svarar Stefan Jonasson
torsdag, 15 oktober 2020 00:05
Stefan Jonasson skrev:
Jag läste dan 12:1-2 det står inte att ärkeängeln Mikael kommer att tillåta den laglöse att träda fram, det står väl att han ska träda fram till försvar för Israel... Jehovas säger att GUD skapade ängeln Mikael först av allt innan han skapade världen, sedan sände han honom till jorden där han blev JESUS från nazaret.. Efter döden på korset blev han ängeln Mikael igen.. Vad jag hört, det låter ju ganska flummigt! Lite flummigt låter det också att Mikael är den som håller tillbaka den laglöse... Det är väl GUD som tillåter det onda för en tid

Du blandar ihop det! Jag har i flera tidigare inlägg visat klart och tydligt att Michael är den som hindrar Antikrist och inte Den Helige Ande! I Daniel 12:1 träder Michael fram helt riktigt som du säger såsom en försvarare för sitt folk men det är Gud som ger mandat till Michael att hålla tillbaka Antikrist och släppa fram Antikrist när tiden är inne!

Detta sker omedelbart efter kriget i himmelen 3,5 år in i vedermödan och den stora vedermödan börjar då Satan blir nedkastad till jorden och materialiserar sig i Antikrist som då blir en ohelig satanisk treenighet tillsammans med den Falske profeten! När detta fruktansvärda sker står Michael samtidigt upp såsom en försvarare för sitt folk! Det du påstår sedan om Michael har ingen förankring i Bibeln!

Shalom

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Israelvänlig
torsdag, 15 oktober 2020 00:44
Israelvänlig skrev:
Du blandar ihop det! Jag har i flera tidigare inlägg visat klart och tydligt att Michael är den som hindrar Antikrist och inte Den Helige Ande! I Daniel 12:1 träder Michael fram helt riktigt som du säger såsom en försvarare för sitt folk men det är Gud som ger mandat till Michael att hålla tillbaka Antikrist och släppa fram Antikrist när tiden är inne!

Detta sker omedelbart efter kriget i himmelen 3,5 år in i vedermödan och den stora vedermödan börjar då Satan blir nedkastad till jorden och materialiserar sig i Antikrist som då blir en ohelig satanisk treenighet tillsammans med den Falske profeten! När detta fruktansvärda sker står Michael samtidigt upp såsom en försvarare för sitt folk! Det du påstår sedan om Michael har ingen förankring i Bibeln!

Shalom

Vad är det som du uppfattar att jag påstår?.. Är det där om hur Jehovas vittnen ser på JESUS..? Jag kan inte läsa någonstans där det är tydlig att det är ärkeängeln Mikael som håller tillbaks laglöshet.. Han som håller tillbaka lämnar rum för den laglöse, bibeln är inte tydligare än så, undrar varför en ängel lyfts fram.. Börjar man fokusera på änglar kan man lätt övertolka saker som står i bibeln... Det är inte lätt att förstå en del grejer i bibeln.. Vi kommer alla till korta med eskatologin.. Hur säkra vi än tror att vi är, jag tror att det är GUD DEN HELIGE ANDEN som håller tillbaks laglösheten genom kyrkans närvaro på jorden.. Som den goda kraften,

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Stefan Jonasson
torsdag, 15 oktober 2020 00:46
Stefan Jonasson skrev:
Vad är det som du uppfattar att jag påstår?.. Är det där om hur Jehovas vittnen ser på JESUS..? Jag kan inte läsa någonstans där det är tydlig att det är ärkeängeln Mikael som håller tillbaks laglöshet.. Han som håller tillbaka lämnar rum för den laglöse, bibeln är inte tydligare än så, undrar varför en ängel lyfts fram.. Börjar man fokusera på änglar kan man lätt övertolka saker som står i bibeln... Det är inte lätt att förstå en del grejer i bibeln.. Vi kommer alla till korta med eskatologin.. Hur säkra vi än tror att vi är, jag tror att det är GUD DEN HELIGE ANDEN som håller tillbaks laglösheten genom kyrkans närvaro på jorden.. Som den goda kraften,

Jag nämnde Jehovas vittnens syn på JESUS för att belysa deras error i sin tolkning av skriften

Svara

x
Stefan Jonasson svarar Stefan Jonasson
torsdag, 15 oktober 2020 00:46
Stefan Jonasson skrev:
Vad är det som du uppfattar att jag påstår?.. Är det där om hur Jehovas vittnen ser på JESUS..? Jag kan inte läsa någonstans där det är tydlig att det är ärkeängeln Mikael som håller tillbaks laglöshet.. Han som håller tillbaka lämnar rum för den laglöse, bibeln är inte tydligare än så, undrar varför en ängel lyfts fram.. Börjar man fokusera på änglar kan man lätt övertolka saker som står i bibeln... Det är inte lätt att förstå en del grejer i bibeln.. Vi kommer alla till korta med eskatologin.. Hur säkra vi än tror att vi är, jag tror att det är GUD DEN HELIGE ANDEN som håller tillbaks laglösheten genom kyrkans närvaro på jorden.. Som den goda kraften,

Jag nämnde Jehovas vittnens syn på JESUS för att belysa deras error i sin tolkning av skriften

Svara

x
David
torsdag, 15 oktober 2020 01:12

Alltid en massa tjafs på denna bloggen hit och dit

Svara

x
Stefan Jonasson svarar David
torsdag, 15 oktober 2020 02:03
David skrev:
Alltid en massa tjafs på denna bloggen hit och dit

Det är ju det eländiga eskatologi jiddret allt tjafs handlar om... Vad är det som är de bakomliggande orsaken till att alla verkar vara så tvärsäkra på sin tolkning... Ytterst handlar det om hur man uppfattar JESU försoningsverket förhållandet mellan nåden och lagen, en del tror att det är våra gärningar och vår fromhet som gör att vi kommer till himlen, bibeln är klar och tydlig JESUS KRISTUS har kommit till världen för att frälsa syndare.. Han har inte kommit för att kalla rättfärdiga... Om man inte förstår den grunden... Så blir det förvrängningar i tolkning av skriften bla eskatologi,

Svara

x
Helena
torsdag, 15 oktober 2020 03:13

Vart ligger ”Gog” och ”Magog” nånstans i världen?

Svara

x
Tomas N
torsdag, 15 oktober 2020 08:17

Ja apropå eviga diskussioner om hur tidtabellen ser ut och hållplatserna på slutet brukar jag tänka på denna scen som också är väldigt central i bibeln och berättelsen och vittnesbördet om Jesus frälsaren och Guds Son

https://www.youtube.com/watch?v=lPV7TlPxnkA

Allt handlar ju om att vandra med Jesus och förbli i Honom. Inte att memorera skrifter eller "profetiska tidtabeller och checklistor"


Svara

x
Mikael W
torsdag, 15 oktober 2020 08:21

Stort tack Christer Å för ditt inlägg, som för mig känns väldigt trovärdig och logisk. Möjligen (som du själv är inne på) ska #1 och #2 byta plats.

Oavsett i vilken ordning allt sker, så är det viktigt att vi ständigt är redo, och har olja tillhands till vår lampa

Låt oss lägga bort det i våra liv som vi vet att Jesus inte gillar

Svara

1 2 3 »18

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Terrordåd i Nice - Allahu akbar?


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

 • Måndagar 18.00-20.00
 • Tisdagar 09.00 -11.00
 • Onsdagar 09.00-11.00
 • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

torsdag 29 oktober 2020 20:10
Be för två arbetslösa föräldrar som har det svårt. Stort problem med autistiskt barn. Be om helande, frälsning och upprättelse i Jesus namn.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp