526 online! | Sidvisningar idag: 38 824 | Igår: 171 555 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

Man skulle kunna tänka sig att uppryckandet sker i mitten av den stora vedermödan, men det är väldigt ologiskt. 

Då är det mer logiskt att tänka sig att det sker i slutet av vedermödan, men det är direkt ologiskt eftersom Jesus då kommer tillbaka till jorden. Då behövs det inget uppryckande. 

Tänker man sig att uppryckandet sker i början av vedermödan, då är det också ologiskt, eftersom då har ju Antikrist trätt fram. Han kan inte träda fram före uppryckandet. 

Uppryckandet måste ske innan Jesu återkomst

Inte heller kan Jesus Kristus komma tillbaka till jorden förrän uppryckandet har skett. Uppryckandet och Jesu återkomst är två skilda händelser. Så länge uppryckandet inte har skett, då vet vi att Jesus inte kan komma tillbaka. Och inte heller kan Antikrist framträda och den stora vedermödan bryta in. 

Uppryckandet är inget återsamlande till Israel. Bibeln säger att vi ska ryckas upp. Inte återsamlas. Återsamlas gäller judarna. De ska samlas till Israel från hela jorden, men vi som är frälsta och tillhör församlingen skall ryckas upp. 

Men då Jesus kommer tillbaka ska vi vara med honom, då först kommer vi till Israel. 

Förnekelse av uppryckandet

Att förneka att det bibliska uppryckandet kan ske när som helst är en villfarelse. Men att inte tro på uppryckandet gör dig inte till ofrälst. Frälst blir du om du tror på Jesus. Och då är du redo för uppryckandet antingen du tror på det eller inte. 


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 18 september 2018 19:44 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


6 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Bertil Rosenius

Christer - håller med dig i vissa stycken.

Jag tror på ett sep uppryckande, som tidsmässigt sker tydligt före Jesu återkomst. Jag tror heller inte brudeskaran skall vara med under den del av vedermödan som kallad vreden.

Men tanken att antikrist inte kan komma innan brudeskaran ryckts upp är jag tveksam inför. Den intensiva delen - stora/svåra delen - av vedermödan börjar inte genast när antikrist träder fram, snarare förstår jag det då så att det blir en tid av fred - falsk fred. Då prövas om vi har olja i lamporna och förmår stå emot att falla in i världens beundran av honom.

Kan du förklara varför du tror att inte antikrist kan träda fram före uppryckandet? Jag uppfattar att det är så du menar.

Svara -   - 19/9-18 08:03 -


Karl Håkan Sandell

Jag har funderat på om inte uppryckelsen ska ses ur Andlig betydelse. Vi kan ju läsa i Efesierbrebet hur vi fastän kvar här på Jorden ändå Andligt sett sitter med Jesus i himlen.

Ef 2:4. Men Gud är rik på nåd på grund av hans stora kärlek, med vilken han älskar oss.

Ef 2:5. Och vi som är döda i oss själva på grund av synd [överträdelse], väcker han till liv genom Messias [Kristus]. Av nåd har ni blivit frälsta.

Ef 2:6. Och han reser [väcker] upp oss och sätter oss i himlen med Messias [Kristus] Jesus.

Om vi nu redan sitter i himlen Andligt sett med Jesus i himlen. Då är det kanske så att också uppryckelsen är en Andlig sak. Gud kommer när det är dags att på ett specielt sätt lyfta sin församling Andligt, så att den är mogen den tid som är på slutet.

Och det här här en väldigt intressant tanke för Gud har på ett speciellt sätt redan gjort dett och utgjutit sin ande över sin församling nu under 1900 talet. Först var det 1906 när anden föll i Amerika och Pingströrelsen bildades som ett resultat.

Sedan gjorde Gud det igen och ännu kraftigare och lät nu alla kyrkor få del av hans Ande och det skedde 1967 och framåt, alltså samma år som Israel fick hela sitt land.

Och det här är kanske uppryckandet. Det är med det här som Gud gör sin församling beredd inför det att han ska frälsa världen. Det är ju det som är Guds mål. Det kan vi läsa i Joh 3:16 – 17.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.

Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Jag tycker det är viktigt att vi vågar diskutera det här och att vi inte bara låser oss vid vissa tankar och att alla andra är så hemska.

Det är Gud som vet och det är han som kommer att göra det på sitt sätt.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 19/9-18 14:35 -


Lotta

Det står i 2 Tess 2:7-8 Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam. Han som nu håller tillbaka måste endast först röjas ur vägen. Sedan skall den laglöse öppet träda fram.

Många Bibeltolkare är överens om att det är den helige Ande och Han bor i de frälsta. När de rycks upp följer han med.

Är övertygad om att Jesu brud skall ryckas upp innan den svåra tiden kommer. Även om den första tiden under antikrist är lugnare så är det nog fruktansvärt att som frälst leva i en värld som styrs av Guds fiende.

Det är viktigt att vi gör oss redo nu. Uppryckandet kan ske när som helst. Vi behöver be om att få mer nöd för de ofrälsta så att vi får vinna så många som möjligt innan det är för sent. Först och främst måste vi få med oss vår familj.

Fridshälsningar

Lotta

Svara -   - 19/9-18 14:51 -


Bertil Rosenius

Svar till Lotta.

Hej Lotta - och alla andra!

Man brukar - när det gäller Guds Ord - tala om att ord förklarar ord, och/eller att ord styrker varandra. Ngn som vet om det finns ngt mer Bibelord som antyder/bekräftar att Anden skall ryckas undan från jorden under vedermödan - eller som ev går att tolka precis tvärt om?

Enl översättningar jag läst, är ”han” i grunden ett könslöst ord, dvs ordet kan betyda ”den eller det”. Där med öppnas dörrar till ny förståelse av vad som ”hindrar” den laglöse, det skull ju kunna vara ”lag och ordning”. Och det är ju slående för vår tid, hur allt vänds upp och ner, fram och bak. Hindren för en laglös att bli världsledare elimineras nu när ordning och normalitet förvanskas.

I detta kommer dagens, ganska uddlösa kyrka, inte längre utgöra en broms för den laglöse. Vi ser snarare hur både Sv Kyrkan och Equmenia faktiskt - via ex Pride - banar väg för lag och ordningslöshet.

Svara -   - 19/9-18 15:33 -


Karl Håkan Sandell

Svar till Karl Håkan Sandell.

Om man vill ytterligare klarlägga det här med skeendet i ändens tid kan man läsa om Noa. Noas Ark är en beskrivning på Kristi kyrka som när Israel var översvämmat av hedningar och Judafolket fördrivet, då flöt arken full av alla djur (en symbol för alla olika folk frälsta i arken, kyrkan) uppe på vattnet, allts uppe på hedna havet.

När vattnet började sjunka undan då öppnade Noa Arkens fönster och släppte ut en korp och genom att öppna arkens fönster släppte han in Guds vind, Ande.

1 mos 8:6 Och efter 40 dagar öppnade Noa arkens fönster, som han gjort.

1 mos 8:7 Och han sände ut korpen och denne flög ut och var borta tills vattnet hade torkat bort från marken.

Här har vi alltså en profetia på hur Anden föll 1906 i Amerika och Pingströrelsen bildades. Den första lilla utgjutelsen av Guds Ande.

Vi läser sedan längre fram hur Noa tog av taket i samband med att hela markan var torr. Alltså Israels folk var tillbaka i sitt land och hade nu hela landet.

1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].

Och nu när taket var borta kunde alltså Guds vind, Ande blåsa in i hela Arken. Och vi läser här också att det var torrt. Alltså Israel hade hela sitt land. Och det var 1967 och det var då Anden föll i hela Kristi kyrka.

Bibelns profetior stämmer alltså och det här med Andeutgjutelserna finns alltså i profetior.

Och vi ser sedan hur marken på nytt är torr en andra gång står det här i Bibeln.

1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.

1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:

1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.

1 mos 8:17 Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.

Här får Noa order om att gå ut ur arken med sina söner etc och med alla djuren, och han går alltså ut till marken symbolen på Israel och deras land och han går också helt och hållet ut i luften, i Vinden, i Anden.

Det är det här vi får vänta på och det är det här som är symbolen på Jesu återkomst här i den här berättelsen om Noa. Och räknar vi åren emellan 1 gången land var torrt och noa tog av taket, och andra gången land var torrt och Noa fick årder att gå ut ur arken, så kommer vi till 2023, det är det antal år som skiljer de två händelserna i dagar i bibelns berättelse.

Vi kan alltså konstatera här att här finns ingen uppryckelse, alla djuren är hela tiden kvar i arken tills de går ut tillsammans med Noa, ut på marken, alltså till Israel, men däremot finns det andeuppfyllelse, när Guds vin blåser in i Arken.Vi kan alltså konstatera här att här finns ingen uppryckelse, alla djuren är hela tiden kvar i arken tills de grå ut tillsammans med Noa, men däremot finns det andeuppfyllelse, när Guds vind blåser in i Arken.

Och 2023 blir alltså ett mycket intressant år. Men bara Gud vet exakt vad som kommer att hända då.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 19/9-18 15:57 -


Roger T. W.

Karl Håkan, det där är bra. Bokstavsbetydelsen gäller, men det finns inre meningar i Ordet. Jag söker dem ständigt och lär nytt hela tiden. Det tar aldrig slut. Ordet är rikt. Vi har en evighet på oss att lära mer. Det tar aldrig slut.

Arken var också en plats för det allra heligaste. Det behöver vi fundera på.

Svara -   - 19/9-18 17:36 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Migrationsverket ställer fel frågor för att avgöra om man är kristen

De flesta av Migrationsverkets 12 frågor är helt omöjliga att svara på och dessutom helt meningslösa när det i själva verket bara behövs en fråga för att avgöra om någon är kristen eller ej.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 3

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 3.

0

Läs allt!


New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. 

28

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

7

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

79

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 04, måndag 21 januari 2019 kl. 04:58

Jesus söker: Agnes, Agneta!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

103

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 631 685 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 128 bloggartiklar, 93 268 kommentarer och 61 314 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp