Surfar nu: 562 www.apg29.nu

Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

Man skulle kunna tänka sig att uppryckandet sker i mitten av den stora vedermödan, men det är väldigt ologiskt. 

Då är det mer logiskt att tänka sig att det sker i slutet av vedermödan, men det är direkt ologiskt eftersom Jesus då kommer tillbaka till jorden. Då behövs det inget uppryckande. 

Tänker man sig att uppryckandet sker i början av vedermödan, då är det också ologiskt, eftersom då har ju Antikrist trätt fram. Han kan inte träda fram före uppryckandet. 

Uppryckandet måste ske innan Jesu återkomst

Inte heller kan Jesus Kristus komma tillbaka till jorden förrän uppryckandet har skett. Uppryckandet och Jesu återkomst är två skilda händelser. Så länge uppryckandet inte har skett, då vet vi att Jesus inte kan komma tillbaka. Och inte heller kan Antikrist framträda och den stora vedermödan bryta in. 

Uppryckandet är inget återsamlande till Israel. Bibeln säger att vi ska ryckas upp. Inte återsamlas. Återsamlas gäller judarna. De ska samlas till Israel från hela jorden, men vi som är frälsta och tillhör församlingen skall ryckas upp. 

Men då Jesus kommer tillbaka ska vi vara med honom, då först kommer vi till Israel. 

Förnekelse av uppryckandet

Att förneka att det bibliska uppryckandet kan ske när som helst är en villfarelse. Men att inte tro på uppryckandet gör dig inte till ofrälst. Frälst blir du om du tror på Jesus. Och då är du redo för uppryckandet antingen du tror på det eller inte. 


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades tisdag 18 september 2018 19:44 | #uppryckande #åtetsamlande #tidstecken | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

6 kommentarer

Bertil Rosenius 19/9-2018, 08:53

Christer - håller med dig i vissa stycken.

Jag tror på ett sep uppryckande, som tidsmässigt sker tydligt före Jesu återkomst. Jag tror heller inte brudeskaran skall vara med under den del av vedermödan som kallad vreden.

Men tanken att antikrist inte kan komma innan brudeskaran ryckts upp är jag tveksam inför. Den intensiva delen - stora/svåra delen - av vedermödan börjar inte genast när antikrist träder fram, snarare förstår jag det då så att det blir en tid av fred - falsk fred. Då prövas om vi har olja i lamporna och förmår stå emot att falla in i världens beundran av honom.

Kan du förklara varför du tror att inte antikrist kan träda fram före uppryckandet? Jag uppfattar att det är så du menar.

Svara


Karl Håkan Sandell 19/9-2018, 15:25

Jag har funderat på om inte uppryckelsen ska ses ur Andlig betydelse. Vi kan ju läsa i Efesierbrebet hur vi fastän kvar här på Jorden ändå Andligt sett sitter med Jesus i himlen.

Ef 2:4. Men Gud är rik på nåd på grund av hans stora kärlek, med vilken han älskar oss.

Ef 2:5. Och vi som är döda i oss själva på grund av synd [överträdelse], väcker han till liv genom Messias [Kristus]. Av nåd har ni blivit frälsta.

Ef 2:6. Och han reser [väcker] upp oss och sätter oss i himlen med Messias [Kristus] Jesus.

Om vi nu redan sitter i himlen Andligt sett med Jesus i himlen. Då är det kanske så att också uppryckelsen är en Andlig sak. Gud kommer när det är dags att på ett specielt sätt lyfta sin församling Andligt, så att den är mogen den tid som är på slutet.

Och det här här en väldigt intressant tanke för Gud har på ett speciellt sätt redan gjort dett och utgjutit sin ande över sin församling nu under 1900 talet. Först var det 1906 när anden föll i Amerika och Pingströrelsen bildades som ett resultat.

Sedan gjorde Gud det igen och ännu kraftigare och lät nu alla kyrkor få del av hans Ande och det skedde 1967 och framåt, alltså samma år som Israel fick hela sitt land.

Och det här är kanske uppryckandet. Det är med det här som Gud gör sin församling beredd inför det att han ska frälsa världen. Det är ju det som är Guds mål. Det kan vi läsa i Joh 3:16 – 17.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.

Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Jag tycker det är viktigt att vi vågar diskutera det här och att vi inte bara låser oss vid vissa tankar och att alla andra är så hemska.

Det är Gud som vet och det är han som kommer att göra det på sitt sätt.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Lotta 19/9-2018, 15:41

Det står i 2 Tess 2:7-8 Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam. Han som nu håller tillbaka måste endast först röjas ur vägen. Sedan skall den laglöse öppet träda fram.

Många Bibeltolkare är överens om att det är den helige Ande och Han bor i de frälsta. När de rycks upp följer han med.

Är övertygad om att Jesu brud skall ryckas upp innan den svåra tiden kommer. Även om den första tiden under antikrist är lugnare så är det nog fruktansvärt att som frälst leva i en värld som styrs av Guds fiende.

Det är viktigt att vi gör oss redo nu. Uppryckandet kan ske när som helst. Vi behöver be om att få mer nöd för de ofrälsta så att vi får vinna så många som möjligt innan det är för sent. Först och främst måste vi få med oss vår familj.

Fridshälsningar

Lotta

Svara


Bertil Rosenius 19/9-2018, 16:23

Svar till Lotta.

Hej Lotta - och alla andra!

Man brukar - när det gäller Guds Ord - tala om att ord förklarar ord, och/eller att ord styrker varandra. Ngn som vet om det finns ngt mer Bibelord som antyder/bekräftar att Anden skall ryckas undan från jorden under vedermödan - eller som ev går att tolka precis tvärt om?

Enl översättningar jag läst, är ”han” i grunden ett könslöst ord, dvs ordet kan betyda ”den eller det”. Där med öppnas dörrar till ny förståelse av vad som ”hindrar” den laglöse, det skull ju kunna vara ”lag och ordning”. Och det är ju slående för vår tid, hur allt vänds upp och ner, fram och bak. Hindren för en laglös att bli världsledare elimineras nu när ordning och normalitet förvanskas.

I detta kommer dagens, ganska uddlösa kyrka, inte längre utgöra en broms för den laglöse. Vi ser snarare hur både Sv Kyrkan och Equmenia faktiskt - via ex Pride - banar väg för lag och ordningslöshet.

Svara


Karl Håkan Sandell 19/9-2018, 16:47

Svar till Karl Håkan Sandell.

Om man vill ytterligare klarlägga det här med skeendet i ändens tid kan man läsa om Noa. Noas Ark är en beskrivning på Kristi kyrka som när Israel var översvämmat av hedningar och Judafolket fördrivet, då flöt arken full av alla djur (en symbol för alla olika folk frälsta i arken, kyrkan) uppe på vattnet, allts uppe på hedna havet.

När vattnet började sjunka undan då öppnade Noa Arkens fönster och släppte ut en korp och genom att öppna arkens fönster släppte han in Guds vind, Ande.

1 mos 8:6 Och efter 40 dagar öppnade Noa arkens fönster, som han gjort.

1 mos 8:7 Och han sände ut korpen och denne flög ut och var borta tills vattnet hade torkat bort från marken.

Här har vi alltså en profetia på hur Anden föll 1906 i Amerika och Pingströrelsen bildades. Den första lilla utgjutelsen av Guds Ande.

Vi läser sedan längre fram hur Noa tog av taket i samband med att hela markan var torr. Alltså Israels folk var tillbaka i sitt land och hade nu hela landet.

1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].

Och nu när taket var borta kunde alltså Guds vind, Ande blåsa in i hela Arken. Och vi läser här också att det var torrt. Alltså Israel hade hela sitt land. Och det var 1967 och det var då Anden föll i hela Kristi kyrka.

Bibelns profetior stämmer alltså och det här med Andeutgjutelserna finns alltså i profetior.

Och vi ser sedan hur marken på nytt är torr en andra gång står det här i Bibeln.

1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.

1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:

1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.

1 mos 8:17 Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.

Här får Noa order om att gå ut ur arken med sina söner etc och med alla djuren, och han går alltså ut till marken symbolen på Israel och deras land och han går också helt och hållet ut i luften, i Vinden, i Anden.

Det är det här vi får vänta på och det är det här som är symbolen på Jesu återkomst här i den här berättelsen om Noa. Och räknar vi åren emellan 1 gången land var torrt och noa tog av taket, och andra gången land var torrt och Noa fick årder att gå ut ur arken, så kommer vi till 2023, det är det antal år som skiljer de två händelserna i dagar i bibelns berättelse.

Vi kan alltså konstatera här att här finns ingen uppryckelse, alla djuren är hela tiden kvar i arken tills de går ut tillsammans med Noa, ut på marken, alltså till Israel, men däremot finns det andeuppfyllelse, när Guds vin blåser in i Arken.Vi kan alltså konstatera här att här finns ingen uppryckelse, alla djuren är hela tiden kvar i arken tills de grå ut tillsammans med Noa, men däremot finns det andeuppfyllelse, när Guds vind blåser in i Arken.

Och 2023 blir alltså ett mycket intressant år. Men bara Gud vet exakt vad som kommer att hända då.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Roger T. W. 19/9-2018, 18:26

Karl Håkan, det där är bra. Bokstavsbetydelsen gäller, men det finns inre meningar i Ordet. Jag söker dem ständigt och lär nytt hela tiden. Det tar aldrig slut. Ordet är rikt. Vi har en evighet på oss att lära mer. Det tar aldrig slut.

Arken var också en plats för det allra heligaste. Det behöver vi fundera på.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 29, lördag 20 juli 2019 kl. 09:51

Jesus söker: Margareta, Greta!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
fredag 19 juli 2019 23:48

Jesus förlåt mig och min svekfulla syndiga tunga. Jag borde inte prata illa om folk.ibland vill jag ventilera mina tankar med en vän om folks elakheter men jag avslöjar deras namn. Förlåt mig tack!

Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarerSTÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp