Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Världen idag

Uppryckandet före vedermödan

Det finns bibelställen som talar för, att hämtandet sker FÖRE vedermödan.

Maskrosfrön blåser iväg uppåt.

Det förefaller orimligt att församlingen, Jesu älskade brud skulle vara på jorden från Upp. Kap. 6-18. Att placera henne mitt i de apokalyptiska domarna och låta henne gå igenom den stora vedermödan, nödens tid och underkasta henne ”prövningens stund, som ska komma över hela världen och sätta människorna på prov.” Det skulle vara att förfalska hennes ställning och beröva henne hennes utlovade förmåner och motsäga Herrens klara och bestämda löfte.

Detta är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Sven Thomsson
fredag, 20 november 2020 01:37
Läsarmejl

En fråga som har varit och är aktuell bland de troende är om Jesus hämtar sitt folk före, under eller efter vedermödan. Frågan har ofta diskuterats av ”de lärda”. Men vi ska söka svaret i Bibeln.

Det finns bibelställen som talar för, att hämtandet sker FÖRE vedermödan. Vi ska nämna några bibelställen, som många bibelläsare inte känner till, som handlar om detta.

Upp. 4:4: ”Runt om tronen var tjugofyra troner, och på de tronerna såg jag tjugofyra äldste som satt där, klädda i vita kläder och de hade kronor av guld på sina huvuden”.

Det finns bibelställen som talar för att församlingen kommer att vara i himlen under den tid som skildras i Upp. Kap. 4-19. Framför allt ser man den markanta skillnaden mellan ”VAD SOM NU ÄR”, kap. 1-3 och ”VAD SOM HÄREFTER SKALL SKE”, från kap. 5. ”Vad som nu är” avser Guds församling, som är i himlen. ”Vad som härefter ska ske” syftar på vedermödan och domsakterna över de ogudaktiga människorna.

Vi ser att bilden av församlingen försvinner efter kap. 3 och återkommer först i kap. 19:7. Men härifrån till kap. 19 förekommer inte ett ord om församlingen på jorden. Somliga undrar varför uppryckandet inte alls nämns i Uppenbarelseboken. Svaret är, att Uppenbarelseboken är en DOMENS bok. Det skulle inte passa ihop med Uppenbarelsebokens karaktär och syfte att direkt nämna de heligas upptagande. Faktum är, att församlingen inte ska vara på jorden under den svåra period som beskrivs från kap. 5. Det är helt uppenbart att en ny framtid och tidsålder börjar från kap. 4. Det som Johannes skriver är inte något som möjligen kan inträffa, utan något som säkert kommer att ske. Det hör till en gudomlig plan.

De 24 äldste symboliserar och representerar den frälsta skaran, som har hämtats och som är i himlen. Talet 24 består av ett dubbelt tolvtal (2x12=24). Det första tolvtalet avser Israels tolv stammar och representerar de människor som dött i Kristus på Gamla testamentets tid. Det andra tolvtalet avser Lammets tolv apostlar och representerar dem som dött i Kristus på Nya Testamentets tid.

Det nya Jerusalem som tydligt sägs vara bruden, Lammets hustru (Upp. 21:9) har också dessa tolvtal. Det står om staden Jereusalem: ”Och den hade en stor och hög mur med tolv portar, och vid portarna tolv änglar och namn inskrivna, namnen på ”Israels söners tolv stammar. Vers 14: ”Och stadsmuren hade tolv fundament och på dem stod namnen på Lammets tolv apostlar. Namnen på Lammets tolv apostlar står skrivna på portarnas grundstenar. Här ser vi det som symboliserar brudeskaran.

I kap. 13 står det att ”Vilddjuret, Antikrist ”hädar Gud, hans tabernakel och dem som bor i himlen”.

Guds tabernakel betecknar inte bara ett vanligt hus eller ett s.k. Gudshus, utan även dem som Gud har tagit sin boning i. Han bor i dem och de bor i himlen. Antikrist är den store motståndaren till Kristus och hans församling. Därför smädar han brudeskaran som bor i himlen. Kapitel 13 beskriver en del av vedermödans tid, och församlingen bor då i himlen.

Det förefaller orimligt att församlingen, Jesu älskade brud skulle vara på jorden från Upp. Kap. 6-18. Att placera henne mitt i de apokalyptiska domarna och låta henne gå igenom den stora vedermödan, nödens tid och underkasta henne ”prövningens stund, som ska komma över hela världen och sätta människorna på prov.” Det skulle vara att förfalska hennes ställning och beröva henne hennes utlovade förmåner och motsäga Herrens klara och bestämda löfte. Hon ses i himlen tillsammans med med de gammaltestamentliga heliga i kap. 4-5.

Det står ingenting i Uppenbarelseboken hur hon har kommit dit, men hon finns där i upphöjd gemenskap och helig tillbedjan. Den sanningen uppenbaras i 1 Tess. 4:17. (Brudens upptagande genom uppryckandet).

Sven Thomsson

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter. Vill du skriva ett eget läsarmejl?


#Uppryckandet #Den stora vedermödan #Sven Thomsson


201 kommentarer

12 13 14 »21

x
Mikael W svarar Mikael W
söndag, 22 november 2020 15:32
Mikael W skrev:
Sven Thomssons utomordentliga, och djupgående bibelstudie, om apokalypsens händelseförlopp stöds även utav Dr. Gene Kim (en av de främsta bibel-lärarna i världen):

https://youtu.be/lBGmbA9qD4s

Robert Breaker är en annan mycket känd och omtyckt bibellärare, som undervisar både på Engelska och Spanska, förklarar här varför uppryckandet kommer ske före Vedermödan.

Robert B är således ännu en bibellärare som ger stöd för Sven Thomssons inlägg:

https://youtu.be/0gMWtu7FN3U

Svara

x
Israelvänlig svarar Stig
söndag, 22 november 2020 15:43
Stig skrev:
Vi vet att påven är antikrist, Luther, Wesley och alla inom de stora väckelsen prickade in honom.
Idag har det sanna profetiska ordet också bekräftat det.

Jag förstår dig ifall du inte tagit emot Guds väckelse ord för vår tid, att du famlar i mörkret i denna fråga.

Så länge djävulen kan gömma sig för oss så har han också möjlighet att bedragarna oss.

Mitt tips till dig är att börja från början hur allt startade. Bibeln verkar du kunna men att förstå den kan bara göras när Gud öppnar upp boken för oss.

Läs Eusebius kyrkohistoria, Justinus Martyren samt Ireaneus skrifter. Ta dessa med en viss nypa salt, men kolla mot bibeln. Då kommer du först hur mycket villfarelse det fanns på 200 talet. Då kan du också få en bild hur satan dödade alla de viktigaste, starkaste personerna som var kristna, för att sedan smyga in lögner i evangeliet.

Konstantin vid Nicea år 325 tvingade det fria Guds Ordet att bli en enhetlig lära. År 381 förbjöds alla andra läror och den katolska läran blev med hot den enda lagliga läran.

Katolska kyrkan informella-formella (år 325) är direkt skapad av satan för att smyga in lögner ända fram till vår tid. Idag välsignar de homoäktenskap. De har alltid varit huvudfienden till de sanna troende. Den organiserade kristenheten är av satan. Jämför detta och se att Lewi Pethrus såg detta med.

Vi har olika syn på vem Antikrist kan vara! Påven är utan tvekan en antikrist och en villolärare men han är inte den Antikrist som bekräftar eller rättare sagt stärker förbundet/avtalet med många! Påven är inte heller den som kommer sitta i templet och ställa till förödelsens styggelse! Antikrist är en muslim! Saudiarabien är nyckeln!

Jag har inte läst mycket av kyrkofädernas historia utan bara visade ett utdrag som en kristen broder har visat mig! Irenaeus som du själv nämner som jag skickade tidigare har enligt min mening rätt eskatologi hos den post-apostoliska församlingen!

Katolicismen som jag skrivit om tidigare är en del av den falska världsreligionen och jag bekämpar detta och har avslöjat denna lära som en av mörkrets gärningar liksom jag avslöjat villoläror inom kristenheten! Om du läst tidigare varnade jag för Joe Biden som är katolik och en jesuit, som är en militärisk gren från den svarte påven! Om Biden blir stationerad som president kommer en del av förföljelsen mot kristna komma från denna grupp där deras mål till varje pris blir att göra om protestanter till katoliker!

Svara

x
Israelvänlig svarar Anneli Bäcklund
söndag, 22 november 2020 16:28
Anneli Bäcklund skrev:
Upplever att debatten i många stycken, har blivit ett ställningskrig i en allt annat än vänlig och respektfull ton.

Sökare, som eventuellt tittar in här, har än en gång fått anledning till att hånskratta bakom ryggen på oss, och tänka:

”Se, hur de bråkar med varandra”

Dessutom - har Fredrik blivit avstängd för 4:e gången‼️
( Så lämpligt för etablissemanget )

Avslutar därför min medverkan här, och önskar Er

Aronitiska Välsignelsen 😉
/ Anneli
🙏


Jag kommer därmed nu också att avsluta min medverkan på denna sajt, då Fredrik blivit avstängd helt utan grund! Att stänga av en kristen broder helt utan grund är ett brott mot yttrandefriheten! Massmedia för övrigt gör redan idag grova inskränkningar på yttrandefriheten speciellt för de kristna! Om du och Fredrik läser detta så vet ni vilken sajt med kristen inriktning ni kan gå in på utan att yttrandefriheten blir kraftigt åsidosatt!

Jag önskar er alla på denna sajt den aronitiska välsignelsen och frid genom HERREN JESUS KRISTUS och att ni fortsätter förkunnar evangelium, studerar Bibeln, lovsjunger HERREN och ber varje dag! Ni som är intresserade av mina Bibelstudium gå gärna in och läs dem som har varit till stor nytta för många!😊🐟🛐🕎

Shalom

Svara

x
Stig svarar Israelvänlig
söndag, 22 november 2020 16:34
Israelvänlig skrev:
Vi har olika syn på vem Antikrist kan vara! Påven är utan tvekan en antikrist och en villolärare men han är inte den Antikrist som bekräftar eller rättare sagt stärker förbundet/avtalet med många! Påven är inte heller den som kommer sitta i templet och ställa till förödelsens styggelse! Antikrist är en muslim! Saudiarabien är nyckeln!

Jag har inte läst mycket av kyrkofädernas historia utan bara visade ett utdrag som en kristen broder har visat mig! Irenaeus som du själv nämner som jag skickade tidigare har enligt min mening rätt eskatologi hos den post-apostoliska församlingen!

Katolicismen som jag skrivit om tidigare är en del av den falska världsreligionen och jag bekämpar detta och har avslöjat denna lära som en av mörkrets gärningar liksom jag avslöjat villoläror inom kristenheten! Om du läst tidigare varnade jag för Joe Biden som är katolik och en jesuit, som är en militärisk gren från den svarte påven! Om Biden blir stationerad som president kommer en del av förföljelsen mot kristna komma från denna grupp där deras mål till varje pris blir att göra om protestanter till katoliker!

Du säger att antikrist är muslim. Detta kan du inte bevisa genom Guds Ord. Bibeln säger något annat.

1 Joh.2:18-19

18 Mina barn, den sista timmen är här. Ni har hört att antikrista ska komma, och redan har många antikrister visat sig. Av detta förstår vi att det är den sista timmen. 19 De har utgått från oss, men de hörde aldrig till oss. Om de hade hört till oss, hade de stannat kvar. Men nu avslöjades det att de aldrig hörde till oss.

Bibeln säger tydligt och klart att antikrist utgått från oss. Detta har inte Islam gjort.

Du försöker lura oss men vi säger bara "det står skrivet"

Försök att förhålla dig till Guds Ord.

Svara

x
Andy Svensson
söndag, 22 november 2020 17:21

Det är rena sandlådenivå här tragiskt att se hur ni uppför er mot varandra när ni skriver.

Ni strider och uppför er dåligt.


”Var i stället goda och barmhärtiga mot varandra och förlåt varandra, liksom Gud i Kristus har förlåtit er.”
‭‭Efesierbrevet‬ ‭4:32‬ ‭


Svara

x
Jan A
söndag, 22 november 2020 17:48

Apg 29 handlar väldigt ofta om berättelser, drömmar, och ”profetior” tolkningar,om Uppryckningen före vedermödan,som för mig verkar helt obibliskt. I alla år då jag besökt denna sida har det nästan alltid handlat om uppryckandet före vedermödan.Jesus berättade för Lärjungarna om vad som skulle hända Guds Folk i framtiden under vedermödan,de trodde på Guds son vår frälsare!Detta sade Jesus för att varna sitt Folk,så de skulle vara vaksamma när vi närmar oss den yttersta tiden,för att inte gå vilse!
Varför varnar vår Herre sitt Folk så ofta i Bibeln om vad som skall hända i den yttersta tiden ( vedermödan) i Jesaja, Jeremia,Hosea, Sakarja,Joel,Hesekiel,Daniel,
Uppenbarelseboken,Jesus varnar i Matteus, Paulus varnar,och många fler.Det måste väl vara så att vi skall vara vakna när detta sker! Är Guds folk i himlen under sju år behöver Gud inte varna. All vår tro bygger på Abrahams, Isaks, och Jakobs Gud (den Judiska tron)Jesus var Jude, Gud har ett evigt förbund med Judarna. Utan vår inympning i det Äkta Olivträder genom tron, är vi hedningar ingenting.Vi vet genom Bibeln att Judarna skall få lida i vedermödans tid,men enligt många som skriver på denna sida så skall församlingen (inympade) undkomma denna vedermöda.Jag har läst min Bibel, gamla och nya testamentet många gånger men hittar inte var det står att vi skall bli uppryckta före vedermödan någonstans.
Det som Petrus skriver kanske vi alla borde tänka på.

”Och räkna med att vår Herres tålamod innebär frälsning. Så har också vår älskade broder Paulus skrivit till er efter den vishet som han har fått, och så gör han i alla sina brev när han talar om detta. I hans brev finns en del som är svårt att förstå och som okunniga och ostadiga människor förvränger till sitt eget fördärv, något som också sker med de övriga Skrifterna.”
‭‭Andra Petrusbrevet‬ ‭3:15-16‬ ‭SFB15‬‬

Tack Israelvänlig för att du står upp för Bibelns ord!!!
Jan A

Svara

x
Jessica svarar Helene Karlsson
söndag, 22 november 2020 19:32
Helene Karlsson skrev:
Men kära syskon, varför måste ni låta så hårda mot varandra, i synnerhet ni män. Gå kärleken och fridens väg i stället. Om ni har så stor kunskap och är så säkra så var då istället så modiga och kunniga och skriv upp alla argument för såväl pre- som post och argumentera för era slutsatser.

Sluta anklaga människor precis som om de vore antikristliga pga att de fångat upp bibeltexter annorlunda en ni har. För istället fram kunskapen på ett kärleksfullt vis. Då är ni JESU lärjungar på riktigt.

Fundera på hur ledsna och rädda ni faktiskt kan göra era systrar och bröder när ni nästan slänger domar om dom och till dom i offentligt rum. Det blir som offentliga halshuggningar och det är inte bra.

Be dom om förlåtelse, snälla jag ber er I JESU NAMN!


Du har så rätt Helene. Det är ibland svårt att tro att man läser på en kristen blogg.
Tonen är ofta pompös, nedvärderande, kärlekslös.
Det finns flera som verkar ha utnämnt sig själva till profeter, som sitter inne med alla svar, och den absoluta sanningen.
Nej, den här sidan är då inget för sökare.
Tycker det är ledsamt, att den här sidan, som var så bra för några år sedan, har blivit så förstörd.😢

Svara

x
Stig svarar Andy Svensson
måndag, 23 november 2020 06:41
Andy Svensson skrev:
Det är rena sandlådenivå här tragiskt att se hur ni uppför er mot varandra när ni skriver.

Ni strider och uppför er dåligt.


”Var i stället goda och barmhärtiga mot varandra och förlåt varandra, liksom Gud i Kristus har förlåtit er.”
‭‭Efesierbrevet‬ ‭4:32‬ ‭


Hej! Om du menar Israelvänlig och mig så har du fel. Vi för en formell dialog i all broderlig kärlek.

Kompromissa om Guds Ord är inget för oss. Kmpromissandets ande hör till samfundssystemen.

Jesus, Paulus och andra bibliska personer var knivskarpa vad gäller försvarandet av sanningen.

Den Gud älskar den agar Han. Detta svider när Ordet träffar rätt. Kanske är det du Andy som känner det.

Svara

x
Stefan Jonasson
måndag, 23 november 2020 07:39

1kor 3:1-5 beskriver problemet med trätor och osämja i kyrkan bland de troende, paulus säger att han inte kan prata till dom som andliga människor, utan kallar dom köttsliga..Och Spädbarn (GUDS SPÄDBARN) dags att växa upp, så länge det råder avund och strid bland er är ni köttsliga och lever som alla andra, de som inte tror och gör samma saker som dom, allt vad Adams naturen kan frambringa, vad hjärtat är fullt av talar munnen, från människans hjärta utgår det som är ont, vår Adams natur... Men något nytt har kommit.. 1kor 3:10 fortsätter förklara hur vi bygger på grunden som är lagd, vi är räddade från evig förtappelse genom tron,och det är grunden vi bygger på, vi arbetar på vår frälsning, inte för vår frälsning, vi arbetar på den grund som är lagd, utan den grunden är det förgäves vad än vi gör,

Svara

x
Mikael W svarar Lillibeth
måndag, 23 november 2020 08:30
Lillibeth skrev:
Man kan alltså inte arbeta för Satan och samtidigt kalla sig troende kristen. Man måste välja väg.
Jesus är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig säger Jesus.

Du har helt rätt i det du skriver Lillibeth.

Det är stor skillnad på att ibland göra felaktiga bibeltolkningar p.g.a okunskap, eller ha en dålig dag och utrycka sig klumpigt o.s.v

...,mot att systematiskt feltolka bibeln och med härskarteknik sprida osunda läror för att vilseleda folk (eller försöka förstöra en Kristen blogg som vi sett prov på här).

Nej, sådan frukt härstammar inte från vår himmelske Fader

Svara

12 13 14 »21

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Senaste bönämnet på Bönesidan

lördag 28 november 2020 13:20
Hjälp Herre min Jesus

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp