DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Frågan | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
Läsarmejl

Uppryckandet före vedermödan

Det finns bibelställen som talar för, att hämtandet sker FÖRE vedermödan.

Maskrosfrön blåser iväg uppåt.

Det förefaller orimligt att församlingen, Jesu älskade brud skulle vara på jorden från Upp. Kap. 6-18. Att placera henne mitt i de apokalyptiska domarna och låta henne gå igenom den stora vedermödan, nödens tid och underkasta henne ”prövningens stund, som ska komma över hela världen och sätta människorna på prov.” Det skulle vara att förfalska hennes ställning och beröva henne hennes utlovade förmåner och motsäga Herrens klara och bestämda löfte.

Av: Sven Thomsson
fredag 20 november 2020 01:37

Detta är en Läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

En fråga som har varit och är aktuell bland de troende är om Jesus hämtar sitt folk före, under eller efter vedermödan. Frågan har ofta diskuterats av ”de lärda”. Men vi ska söka svaret i Bibeln.

Det finns bibelställen som talar för, att hämtandet sker FÖRE vedermödan. Vi ska nämna några bibelställen, som många bibelläsare inte känner till, som handlar om detta.

Upp. 4:4: ”Runt om tronen var tjugofyra troner, och på de tronerna såg jag tjugofyra äldste som satt där, klädda i vita kläder och de hade kronor av guld på sina huvuden”.

Det finns bibelställen som talar för att församlingen kommer att vara i himlen under den tid som skildras i Upp. Kap. 4-19. Framför allt ser man den markanta skillnaden mellan ”VAD SOM NU ÄR”, kap. 1-3 och ”VAD SOM HÄREFTER SKALL SKE”, från kap. 5. ”Vad som nu är” avser Guds församling, som är i himlen. ”Vad som härefter ska ske” syftar på vedermödan och domsakterna över de ogudaktiga människorna.

Vi ser att bilden av församlingen försvinner efter kap. 3 och återkommer först i kap. 19:7. Men härifrån till kap. 19 förekommer inte ett ord om församlingen på jorden. Somliga undrar varför uppryckandet inte alls nämns i Uppenbarelseboken. Svaret är, att Uppenbarelseboken är en DOMENS bok. Det skulle inte passa ihop med Uppenbarelsebokens karaktär och syfte att direkt nämna de heligas upptagande. Faktum är, att församlingen inte ska vara på jorden under den svåra period som beskrivs från kap. 5. Det är helt uppenbart att en ny framtid och tidsålder börjar från kap. 4. Det som Johannes skriver är inte något som möjligen kan inträffa, utan något som säkert kommer att ske. Det hör till en gudomlig plan.

De 24 äldste symboliserar och representerar den frälsta skaran, som har hämtats och som är i himlen. Talet 24 består av ett dubbelt tolvtal (2x12=24). Det första tolvtalet avser Israels tolv stammar och representerar de människor som dött i Kristus på Gamla testamentets tid. Det andra tolvtalet avser Lammets tolv apostlar och representerar dem som dött i Kristus på Nya Testamentets tid.

Det nya Jerusalem som tydligt sägs vara bruden, Lammets hustru (Upp. 21:9) har också dessa tolvtal. Det står om staden Jereusalem: ”Och den hade en stor och hög mur med tolv portar, och vid portarna tolv änglar och namn inskrivna, namnen på ”Israels söners tolv stammar. Vers 14: ”Och stadsmuren hade tolv fundament och på dem stod namnen på Lammets tolv apostlar. Namnen på Lammets tolv apostlar står skrivna på portarnas grundstenar. Här ser vi det som symboliserar brudeskaran.

I kap. 13 står det att ”Vilddjuret, Antikrist ”hädar Gud, hans tabernakel och dem som bor i himlen”.

Guds tabernakel betecknar inte bara ett vanligt hus eller ett s.k. Gudshus, utan även dem som Gud har tagit sin boning i. Han bor i dem och de bor i himlen. Antikrist är den store motståndaren till Kristus och hans församling. Därför smädar han brudeskaran som bor i himlen. Kapitel 13 beskriver en del av vedermödans tid, och församlingen bor då i himlen.

Det förefaller orimligt att församlingen, Jesu älskade brud skulle vara på jorden från Upp. Kap. 6-18. Att placera henne mitt i de apokalyptiska domarna och låta henne gå igenom den stora vedermödan, nödens tid och underkasta henne ”prövningens stund, som ska komma över hela världen och sätta människorna på prov.” Det skulle vara att förfalska hennes ställning och beröva henne hennes utlovade förmåner och motsäga Herrens klara och bestämda löfte. Hon ses i himlen tillsammans med med de gammaltestamentliga heliga i kap. 4-5.

Det står ingenting i Uppenbarelseboken hur hon har kommit dit, men hon finns där i upphöjd gemenskap och helig tillbedjan. Den sanningen uppenbaras i 1 Tess. 4:17. (Brudens upptagande genom uppryckandet).

Sven Thomsson

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter. Vill du skriva ett eget läsarmejl?


#Uppryckandet #Den stora vedermödan #Sven Thomsson


238 kommentarer

18 19 20 »24

x
Don B svarar Israelvänlig
söndag, 29 november 2020 17:08
Israelvänlig skrev:
Nu handlade ju detta Bibelstudium från Elvor och Janne i första hand om "VEM ÄR BRUDEN? VILKA ÄR DE UTVALDA? Men eftersom du tar upp vem som har sund lära och vill diskutera det så gör vi det! Posttrib har definitivt en mer sund lära jämfört med pretrib, som icke alls har något stöd från i Bibeln! Själv är jag i gruppen prewrath, som ligger närmast posttrib och tvärtom! 1 Tess 4:15‭-17 Denna vers tyder antingen på ett prewrathuppryckande eller posttribuppryckande!

Henok eller Hanok var en man som hade behagat Gud! Men när du hänvisar till Henok så är det fel att samtidigt hänvisa till församlingens uppryckande! HERREN förflyttade Henok i luften till en annan plats på jorden! Jag vet icke vilken Bibelöversättning du har men i min står det 1 Mos 5:24 Sedan Hanok så hade vandrat i umgängelse med Gud, såg man honom icke mer, ty Gud tog honom bort. 1917 års översättning. Enok kan inte ha kommit till himlen då Bibeln säger att HERREN JESUS KRISTUS var den förste som kom till himlen. Johannes 3:13

I Hebréerbrevet 11:13 var Henok en av flera trosvittnen som dog på jorden i tron på HERREN.

Syndafloden och Sodom och Gomorras förintelse handlar icke om något uppryckande för de rättfärdiga utan om ett förflyttande till säkerhet medan de onda utplånades.

Var sa du att det stod att Hanok flyttades till en annan plats på jorden?

Nehedu! Till paradiset försvann Hanok och ingen annanstans.

Sen handlar inte den tredje himlen "paradiset" dit de döda i Kristus ända sedan Adams tid har placerats om samma himmel som där Fadern och Sonen nu befinner sig. I den tredje himlen befinner sig de som ännu inte fått sina härlighetskroppar eller uppståndelsekroppar. Jesus är fortfarande den ende som har uppstått upp till den högsta överhimmelska plats där Fadern befinner sig. Dit kan ingen människa se in i förrän vi vid uppryckandet och den första uppståndelsen fått våra härlighetskroppar.

Posttrib behöver vi inte ens diskutera, den är utesluten, då är bägge de andra varianterna mycket mer troliga om det nu ens måste ske under den 7 åriga s.k tribulationstiden? Jag är inte som många låst utan väntar på Herren när som helst. Jag kan bli halshuggen i morgon. Får jag vara kvar tills harmagedon så är det också helt okej! Må Herren hämta hem mig när Han så vill!


Svara

x
Don B
söndag, 29 november 2020 17:13

Sen är det absolut så att Guds utvalda handlar om både Israel och Judar + Alla övriga som är födda på nytt. Dessa skall inte blandas ihop utan har olika funktioner..

Svara

x
Sverige
söndag, 29 november 2020 17:19

"Ingen har stigit upp till himlen utom han som kom ner från himlen, Människosonen som är i himlen."
(Johannes 3:13)

"Genom tron togs Hanok bort utan att möta döden. Och man fann honom inte mer, ty Gud hade tagit honom till sig. Innan han togs bort, hade han fått det vittnesbördet att han funnit nåd hos Gud."
(Hebreerbrevet 11:5)

Svara

x
Israelvänlig svarar Stig
söndag, 29 november 2020 18:28
Stig skrev:
Eivor och Janne företräder en villolära. Jag har läst en hel del från deras hemsida. De gömmer bort ljuset för att sedan leda in människor i mörker. De vet inte om det själv.

Sanningen om Herrens beskydd över Kristi brud kan här läsas.

1 Thessalonikerbrevet 5

Svenska 1917

1 Vad åter angår tid och stund härför, så är det icke behövligt att därom skriva till eder, käre bröder.

2 Ty I veten själva nogsamt att Herrens dag kommer såsom en tjuv om natten.

3 Bäst de säga: »Allt står väl till, och ingen fara är på färde», då kommer plötsligt fördärv över dem, såsom födslovåndan över en havande kvinna, och de skola förvisso icke kunna fly undan.

4 Men I, käre bröder, I leven icke mörker, så att den dagen kan komma över eder såsom en tjuv;

5 I ären ju alla ljusets barn och dagens barn. Ja, vi höra icke natten eller mörkret till;

6 låtom oss alltså icke sova såsom de andra, utan låtom oss vaka och vara nyktra.

7 De som sova, de sova om natten, och de som dricka sig druckna, de äro druckna om natten;

8 men vi som höra dagen till, vi må vara nyktra, iklädda trons och kärlekens pansar, med frälsningens hopp såsom hjälm.

9 Ty Gud har icke bestämt oss till att drabbas av vrede, utan till att vinna frälsning genom vår Herre, Jesus Kristus,

10 som har dött för oss, på det att vi må leva tillika med honom, vare sig vi ännu äro vakna eller vi äro avsomnade.

11 Trösten därför varandra, och uppbyggen varandra inbördes, såsom I ock redan gören.

PROBLEMET MED DE FALSKA KRISTNA ÄR ATT DE BLANDAR IHOP GUDS ORD FÖR ISRAEL, GUDS EGENDOMSFOLK OCH KRISTI BRUD.


Det är en mycket grov anklagelse och ett helt lögnaktigt påstående du för fram emot Elvor och Janne! Du kallar de falska kristna som blandar ihop Guds Ord! På vilket sätt skulle de vara falska kristna och blanda ihop Guds Ord?

Svara

x
Israelvänlig svarar Don B
söndag, 29 november 2020 19:06
Don B skrev:
Var sa du att det stod att Hanok flyttades till en annan plats på jorden?

Nehedu! Till paradiset försvann Hanok och ingen annanstans.

Sen handlar inte den tredje himlen "paradiset" dit de döda i Kristus ända sedan Adams tid har placerats om samma himmel som där Fadern och Sonen nu befinner sig. I den tredje himlen befinner sig de som ännu inte fått sina härlighetskroppar eller uppståndelsekroppar. Jesus är fortfarande den ende som har uppstått upp till den högsta överhimmelska plats där Fadern befinner sig. Dit kan ingen människa se in i förrän vi vid uppryckandet och den första uppståndelsen fått våra härlighetskroppar.

Posttrib behöver vi inte ens diskutera, den är utesluten, då är bägge de andra varianterna mycket mer troliga om det nu ens måste ske under den 7 åriga s.k tribulationstiden? Jag är inte som många låst utan väntar på Herren när som helst. Jag kan bli halshuggen i morgon. Får jag vara kvar tills harmagedon så är det också helt okej! Må Herren hämta hem mig när Han så vill!


Vilken Bibelöversättning har du? Vi pratar om olika saker! 1 Mos. 5:24! Läs också Hebreérbrevet 11:13 som handlar om trosvittnen där Hanok var en av dessa! Alla dessa trosvittnen dog på jorden! Gud förde bort Hanok genom en luftfärd till annan plats på jorden, så att Hanok icke skulle få en plågsam död! Hanok var rättfärdig och sa sanningen! Eftersom han var rättfärdig och sa sanningen ville hans omgivning göra sig av med honom och döda honom! Hanok åkte inte upp till himmelen eller paradiset i samband med 1 Mos 5:24, då han längre fram dog på jorden! Hebréerbrevet 11:13

Efter det Hanok hade avlidit fördes han till Abrahams sköte samma plats dit Lasarus senare kom! "Jag säger er att många skall komma från öster och väster och ligga till bords med Abraham och Isak och Jakob i himmelriket" Matteus 8:11

Jag anser icke att posttrib är utesluten då den har stöd ifrån Bibeln! Men även prewrath har stöd ifrån Bibeln! Nej! Det finns ingen garanti för morgondagen!

Svara

x
gäst & främling svarar Sverige
söndag, 29 november 2020 19:29
Sverige skrev:
"Ingen har stigit upp till himlen utom han som kom ner från himlen, Människosonen som är i himlen."
(Johannes 3:13)

"Genom tron togs Hanok bort utan att möta döden. Och man fann honom inte mer, ty Gud hade tagit honom till sig. Innan han togs bort, hade han fått det vittnesbördet att han funnit nåd hos Gud."
(Hebreerbrevet 11:5)

2 kon 2:11
Under det att de nu gingo och talade, syntes plötsligt en vagn eld, med hästar av eld, och skilde de båda från varandra; och Elia for i stormvinden upp till himmelen

Svara

x
gäst & främling svarar gäst & främling
söndag, 29 november 2020 19:39
gäst & främling skrev:
2 kon 2:11
Under det att de nu gingo och talade, syntes plötsligt en vagn eld, med hästar av eld, och skilde de båda från varandra; och Elia for i stormvinden upp till himmelen

Jag tror på hela bibeln, men har svårt att förstå vissa motsägande texter.

Joh 1:18


Ingen har någonsin sett Gud; den enfödde Sonen, som är i Faderns sköte, han har kungjort vad Gud är.


2 mos 24:9-11

Och Mose och Aron, Nadab och Abihu och sjuttio av de äldste i Israel stego ditupp. Och de fingo se Israels Gud; och under hans fötter var likasom ett inlagt golv av safirer, likt själva himmelen i klarhet.  Men han lät icke sin hand drabba Israels barns ypperste, utan sedan de hade skådat Gud, åto de och drucko


Svara

x
Don B svarar Israelvänlig
söndag, 29 november 2020 20:20
Israelvänlig skrev:
Vilken Bibelöversättning har du? Vi pratar om olika saker! 1 Mos. 5:24! Läs också Hebreérbrevet 11:13 som handlar om trosvittnen där Hanok var en av dessa! Alla dessa trosvittnen dog på jorden! Gud förde bort Hanok genom en luftfärd till annan plats på jorden, så att Hanok icke skulle få en plågsam död! Hanok var rättfärdig och sa sanningen! Eftersom han var rättfärdig och sa sanningen ville hans omgivning göra sig av med honom och döda honom! Hanok åkte inte upp till himmelen eller paradiset i samband med 1 Mos 5:24, då han längre fram dog på jorden! Hebréerbrevet 11:13

Efter det Hanok hade avlidit fördes han till Abrahams sköte samma plats dit Lasarus senare kom! "Jag säger er att många skall komma från öster och väster och ligga till bords med Abraham och Isak och Jakob i himmelriket" Matteus 8:11

Jag anser icke att posttrib är utesluten då den har stöd ifrån Bibeln! Men även prewrath har stöd ifrån Bibeln! Nej! Det finns ingen garanti för morgondagen!

Du får givetvis tro som du vill om tribbarna, jag bryr mig inte så mycket om den frågan överhuvudtaget. Jag väntar på ett uppryckande när som helst även om jag mest tror någonstans i mitten av vedermödan men före vredesskålarna.

Din speciella egna tillagda jordhistoria om Hanok ger jag inte mycket för.

Hanok var en förebild för det borttagande som snart väntar de troende. Vi har sett hur Gud räddade Noa undan domen. Arken såsom Guds skyddande och upplyftande hand.

Vi har Elias borttagande som förebild,. Vi har Lot i Sodom. Vi har Jesus själv som blir upptagen m.fl.

Jag behöver inte fler förebilder för att förstå vad som kommer att ske med Guds brud innan Guds sista domar före tusenårsriket börjar..

Svara

x
Mikael W svarar Israelvänlig
söndag, 29 november 2020 20:29
Israelvänlig skrev:
Rättelse: Felstavning! Det ska vara posttrib och inte postribb!😊

Öronsnibb kanske....

Svara

x
Israelvänlig svarar Don B
söndag, 29 november 2020 21:12
Don B skrev:
Du får givetvis tro som du vill om tribbarna, jag bryr mig inte så mycket om den frågan överhuvudtaget. Jag väntar på ett uppryckande när som helst även om jag mest tror någonstans i mitten av vedermödan men före vredesskålarna.

Din speciella egna tillagda jordhistoria om Hanok ger jag inte mycket för.

Hanok var en förebild för det borttagande som snart väntar de troende. Vi har sett hur Gud räddade Noa undan domen. Arken såsom Guds skyddande och upplyftande hand.

Vi har Elias borttagande som förebild,. Vi har Lot i Sodom. Vi har Jesus själv som blir upptagen m.fl.

Jag behöver inte fler förebilder för att förstå vad som kommer att ske med Guds brud innan Guds sista domar före tusenårsriket börjar..

Du skriver helt riktigt borttagande om Hanok och Elia! Men borttagande till vad? Vart fördes Hanok och Elia enligt dig och vad tror du Bibeln säger?

Svara

18 19 20 »24

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:Världen idag

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg - Apg29.Nu


Dagens datum

V 03, tisdag 19 januari 2021 kl 22:10

Dagens namn

Henrik

Dagens bibelord

“[Den gyllene regeln] Alltså: allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det ska ni också göra för dem. Detta är lagen och profeterna.” (Matthew 7:12)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Henrik. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 19 januari 2021 19:22
Snälla be för min syster som blivit allvarligt sjuk. Tack! 🙏

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

↑ Upp