Language

Apg29.Nu

BUTIK NY! | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
Ditt stöd behövs!
SWISH: 072 203 63 74

REKLAM:
Himlen TV7

Uppryckandet före vedermödan

Det finns bibelställen som talar för, att hämtandet sker FÖRE vedermödan.

Maskrosfrön blåser iväg uppåt.

Det förefaller orimligt att församlingen, Jesu älskade brud skulle vara på jorden från Upp. Kap. 6-18. Att placera henne mitt i de apokalyptiska domarna och låta henne gå igenom den stora vedermödan, nödens tid och underkasta henne ”prövningens stund, som ska komma över hela världen och sätta människorna på prov.” Det skulle vara att förfalska hennes ställning och beröva henne hennes utlovade förmåner och motsäga Herrens klara och bestämda löfte.

Detta är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter.

Av Sven Thomsson
fredag, 20 november 2020 01:37
Läsarmejl

En fråga som har varit och är aktuell bland de troende är om Jesus hämtar sitt folk före, under eller efter vedermödan. Frågan har ofta diskuterats av ”de lärda”. Men vi ska söka svaret i Bibeln.

Det finns bibelställen som talar för, att hämtandet sker FÖRE vedermödan. Vi ska nämna några bibelställen, som många bibelläsare inte känner till, som handlar om detta.

Upp. 4:4: ”Runt om tronen var tjugofyra troner, och på de tronerna såg jag tjugofyra äldste som satt där, klädda i vita kläder och de hade kronor av guld på sina huvuden”.

Det finns bibelställen som talar för att församlingen kommer att vara i himlen under den tid som skildras i Upp. Kap. 4-19. Framför allt ser man den markanta skillnaden mellan ”VAD SOM NU ÄR”, kap. 1-3 och ”VAD SOM HÄREFTER SKALL SKE”, från kap. 5. ”Vad som nu är” avser Guds församling, som är i himlen. ”Vad som härefter ska ske” syftar på vedermödan och domsakterna över de ogudaktiga människorna.

Vi ser att bilden av församlingen försvinner efter kap. 3 och återkommer först i kap. 19:7. Men härifrån till kap. 19 förekommer inte ett ord om församlingen på jorden. Somliga undrar varför uppryckandet inte alls nämns i Uppenbarelseboken. Svaret är, att Uppenbarelseboken är en DOMENS bok. Det skulle inte passa ihop med Uppenbarelsebokens karaktär och syfte att direkt nämna de heligas upptagande. Faktum är, att församlingen inte ska vara på jorden under den svåra period som beskrivs från kap. 5. Det är helt uppenbart att en ny framtid och tidsålder börjar från kap. 4. Det som Johannes skriver är inte något som möjligen kan inträffa, utan något som säkert kommer att ske. Det hör till en gudomlig plan.

De 24 äldste symboliserar och representerar den frälsta skaran, som har hämtats och som är i himlen. Talet 24 består av ett dubbelt tolvtal (2x12=24). Det första tolvtalet avser Israels tolv stammar och representerar de människor som dött i Kristus på Gamla testamentets tid. Det andra tolvtalet avser Lammets tolv apostlar och representerar dem som dött i Kristus på Nya Testamentets tid.

Det nya Jerusalem som tydligt sägs vara bruden, Lammets hustru (Upp. 21:9) har också dessa tolvtal. Det står om staden Jereusalem: ”Och den hade en stor och hög mur med tolv portar, och vid portarna tolv änglar och namn inskrivna, namnen på ”Israels söners tolv stammar. Vers 14: ”Och stadsmuren hade tolv fundament och på dem stod namnen på Lammets tolv apostlar. Namnen på Lammets tolv apostlar står skrivna på portarnas grundstenar. Här ser vi det som symboliserar brudeskaran.

I kap. 13 står det att ”Vilddjuret, Antikrist ”hädar Gud, hans tabernakel och dem som bor i himlen”.

Guds tabernakel betecknar inte bara ett vanligt hus eller ett s.k. Gudshus, utan även dem som Gud har tagit sin boning i. Han bor i dem och de bor i himlen. Antikrist är den store motståndaren till Kristus och hans församling. Därför smädar han brudeskaran som bor i himlen. Kapitel 13 beskriver en del av vedermödans tid, och församlingen bor då i himlen.

Det förefaller orimligt att församlingen, Jesu älskade brud skulle vara på jorden från Upp. Kap. 6-18. Att placera henne mitt i de apokalyptiska domarna och låta henne gå igenom den stora vedermödan, nödens tid och underkasta henne ”prövningens stund, som ska komma över hela världen och sätta människorna på prov.” Det skulle vara att förfalska hennes ställning och beröva henne hennes utlovade förmåner och motsäga Herrens klara och bestämda löfte. Hon ses i himlen tillsammans med med de gammaltestamentliga heliga i kap. 4-5.

Det står ingenting i Uppenbarelseboken hur hon har kommit dit, men hon finns där i upphöjd gemenskap och helig tillbedjan. Den sanningen uppenbaras i 1 Tess. 4:17. (Brudens upptagande genom uppryckandet).

Sven Thomsson

Denna artikel är ett läsarmejl vilket innebär att det är skribentens egna åsikter. Vill du skriva ett eget läsarmejl?


#Uppryckandet #Den stora vedermödan #Sven Thomsson


170 kommentarer

1 2 3 »17

x
Stig
fredag, 20 november 2020 11:18

Helt rätt att Jesus Kristus hämtar sin brud och att bortryckelsen sker före den stora vedermödan. Obs! Coronapandemin kommer sätta igång denna vedermöda. Därför vet vi att stora ting kommer ske för den visa jungfrun. De sanna troende har oljan för att tända lamporna.

Snart ska vi tillsammans med de kristna som tidigare avlidit ryckas upp i luften och möta Jesus därför att Han har stigit ner från himmelens nådastol, lammets plats och kommit ner för att möta oss

Svara

x
Stig
fredag, 20 november 2020 11:27

Alla kristna har sett fram emot den händelse som nu ska inträffa. Jag tror att de kristna som tidigare avlidit ska väckas upp och stiga upp från gravarna. Vi kommer få uppleva det. Varför? Jo för att vi ska tillsammans med DEM ryckas upp till Jesus.

Så var lyckliga och glada för detta. Syndens tid på jorden är snart förbi. Jorden ska renas under 1000 år.

Svara

x
Anneli Bäcklund
fredag, 20 november 2020 16:57

Uppryckandet före vedermödan invaggar fåren i en falsk säkerhet.

Man undrar om pre-tribbarna någon gång har ställt sig några, frågor ö h t om huruvida denna undervisning kan vara felaktig❓

Ungefär:

Tänk, om detta inte stämmer ?
Tänk, om jag blir lurad ?
Tänk, om jag har fel ?
Tänk, om Jesus inte kommer och hämtar mig, före vedermödan ?
Tänk, om vilddjurets märke införs innan uppryckandet ?

VAD, gör jag då ⁉️

Aronitiska Välsignelsen över Er
/ Anneli
🙏

Svara

x
Sven Thomssson svarar Anneli Bäcklund
fredag, 20 november 2020 17:23
Anneli Bäcklund skrev:
Uppryckandet före vedermödan invaggar fåren i en falsk säkerhet.

Man undrar om pre-tribbarna någon gång har ställt sig några, frågor ö h t om huruvida denna undervisning kan vara felaktig❓

Ungefär:

Tänk, om detta inte stämmer ?
Tänk, om jag blir lurad ?
Tänk, om jag har fel ?
Tänk, om Jesus inte kommer och hämtar mig, före vedermödan ?
Tänk, om vilddjurets märke införs innan uppryckandet ?

VAD, gör jag då ⁉️

Aronitiska Välsignelsen över Er
/ Anneli
🙏

Varför skulle uppryckandet före vedermödan invagga fåren i en falsk säkerhet? Det borde väl hellre vara så att det ger fåren en trygghet i att slippa vara med i vedermödan. Vetskapen att Jesus genom uppryckandet kan hämta den frälsta skaran när som helst skapar en förväntan och motiverar oss frälsta att leva nära Jesus och vaka medan vi väntar på den stunden.

Jag väntar inte på Antikrist och vedermödan utan på uppryckandet före den. Det ger mig trygghet och gör mig motiverad att verka för Herren. Tänk, att få se fram mot denna underbara stund då Guds folk ska evakueras från den här fördärvade jorden!

Om uppryckandet sker efter vedermödan, kan man då med glädje och längtan se fram mot vedermödans hemskheter, då Antikrist kommer att döda alla kristna som inte tillber hans bild och tar vilddjurets märke?

Svara

x
Helene Karlsson
fredag, 20 november 2020 17:24

Finns övertygade pre och post som har sina argument. Kanske är det just detta om uppryckandet som döljer sig i att Johannes fick höra:
"Behåll åskornas ord för dig själv, skriv inte ner dem!"

Kanske förseglas de orden av någon anledning. T.ex. att vi skall släppa kontrollen och lägga våra liv helt och hållet i JESU händer. Inte argumentera och bråka med våra syskon om det.

Jag lutar själv mest åt PRE. Men mina böner handlar om att vilja bli helt ren och helt rättfärdig, bli helt av med mitt ego och syndanatur, att kunna stå helt rättfärdig inför JESUS när den dagen kommer. Och jag önskar innerligt att vi alla håller ut och kommer fram dit.

Önskar också er ALLA i olika uppryckande-grupper, en kärleksfull och fridfull vandring i JESU lärjungaskap. I JESU dyrbara namn. Amen.

Svara

x
Stig svarar Anneli Bäcklund
fredag, 20 november 2020 17:33
Anneli Bäcklund skrev:
Uppryckandet före vedermödan invaggar fåren i en falsk säkerhet.

Man undrar om pre-tribbarna någon gång har ställt sig några, frågor ö h t om huruvida denna undervisning kan vara felaktig❓

Ungefär:

Tänk, om detta inte stämmer ?
Tänk, om jag blir lurad ?
Tänk, om jag har fel ?
Tänk, om Jesus inte kommer och hämtar mig, före vedermödan ?
Tänk, om vilddjurets märke införs innan uppryckandet ?

VAD, gör jag då ⁉️

Aronitiska Välsignelsen över Er
/ Anneli
🙏

Hej! Om du är kristen så vet du mycket väl vem antikrist är. Det är ju en människas tal.

Du är motståndare till att bortryckelsen sker före den stora vedermödan. Samtidigt vet du inte vem antikrist är. Hur kan du fått uppenbarat av Gud när bortryckelsen sker när du inte känner igen det system som antikrist byggt upp sedan pingstdagen, över 2000 år?

Snälla Anneli, du bör skriva det du vet och stilla tiga om du är osäker på Guds Ord. Jag har mängder med bevis från Guds Ord som relaterar till att bruden tas undan den stora vedermödan. Vill du läsa detta? Mikael Walfridssons hemsida kan jag också rekommendera.

Vänligen Stig

Svara

x
Helene Karlsson svarar Sven Thomssson
fredag, 20 november 2020 17:33
Sven Thomssson skrev:
Varför skulle uppryckandet före vedermödan invagga fåren i en falsk säkerhet? Det borde väl hellre vara så att det ger fåren en trygghet i att slippa vara med i vedermödan. Vetskapen att Jesus genom uppryckandet kan hämta den frälsta skaran när som helst skapar en förväntan och motiverar oss frälsta att leva nära Jesus och vaka medan vi väntar på den stunden.

Jag väntar inte på Antikrist och vedermödan utan på uppryckandet före den. Det ger mig trygghet och gör mig motiverad att verka för Herren. Tänk, att få se fram mot denna underbara stund då Guds folk ska evakueras från den här fördärvade jorden!

Om uppryckandet sker efter vedermödan, kan man då med glädje och längtan se fram mot vedermödans hemskheter, då Antikrist kommer att döda alla kristna som inte tillber hans bild och tar vilddjurets märke?

Man kan läsa in ord som pekar på ett särskilt beskydd för de som är märkta med Guds sigill på sina pannor:

Upp 9:4 Efter att den 5:e ängeln blåst i sin basun: "Men de blev tillsagda att inte skada gräset eller växterna eller träden, utan bara de människor som inte var märkta med Guds sigill på sina pannor."

Svara

x
Helene Karlsson
fredag, 20 november 2020 17:40

Men kära syskon, varför måste ni låta så hårda mot varandra, i synnerhet ni män. Gå kärleken och fridens väg i stället. Om ni har så stor kunskap och är så säkra så var då istället så modiga och kunniga och skriv upp alla argument för såväl pre- som post och argumentera för era slutsatser.

Sluta anklaga människor precis som om de vore antikristliga pga att de fångat upp bibeltexter annorlunda en ni har. För istället fram kunskapen på ett kärleksfullt vis. Då är ni JESU lärjungar på riktigt.

Fundera på hur ledsna och rädda ni faktiskt kan göra era systrar och bröder när ni nästan slänger domar om dom och till dom i offentligt rum. Det blir som offentliga halshuggningar och det är inte bra.

Be dom om förlåtelse, snälla jag ber er I JESU NAMN!


Svara

x
Stig svarar Anneli Bäcklund
fredag, 20 november 2020 17:45
Anneli Bäcklund skrev:
Uppryckandet före vedermödan invaggar fåren i en falsk säkerhet.

Man undrar om pre-tribbarna någon gång har ställt sig några, frågor ö h t om huruvida denna undervisning kan vara felaktig❓

Ungefär:

Tänk, om detta inte stämmer ?
Tänk, om jag blir lurad ?
Tänk, om jag har fel ?
Tänk, om Jesus inte kommer och hämtar mig, före vedermödan ?
Tänk, om vilddjurets märke införs innan uppryckandet ?

VAD, gör jag då ⁉️

Aronitiska Välsignelsen över Er
/ Anneli
🙏

Läs gärna andra Petrus brev 3 kap.

Svara

x
Fredrik Eriksson svarar Helene Karlsson
fredag, 20 november 2020 17:45
Helene Karlsson skrev:
Man kan läsa in ord som pekar på ett särskilt beskydd för de som är märkta med Guds sigill på sina pannor:

Upp 9:4 Efter att den 5:e ängeln blåst i sin basun: "Men de blev tillsagda att inte skada gräset eller växterna eller träden, utan bara de människor som inte var märkta med Guds sigill på sina pannor."

Jag tror jag har svaret.

Därför att dessa grästrån är mera värt en genmodifierad människa.

Dvs de som har tagit märket är mindre värt än ett grästrå.

Det finns alltså en genetisk diskussion om detta då kan vara vaccinet i sig som m förvandlar människans genom till ett vildjur.

Oavsett genombildning är dessa grässtrån alltså mera värdefulla än människor som tar märket.

Och det är kanske därför fåren kommer bli bedragna?

Är det så man blir struken att människans namn (DNA) inte kan ses och kännas igen av DHA och den helige fadern?

Svara

1 2 3 »17

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Coronan sprider sig i Småland


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 25 november 2020 22:37
Herre, jag vill härmed tacka för bönesvar. Nu har jag äntligen fått mitt efterlängtade körkort, till mina två underbara barns stora glädje. Tack alla Ni som bad för mig - Gud hör bön!

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp