DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Language Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Butik | Christer Åberg | TV | Bönesidan | Frågan | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök

Uppryckandet och Jesu återkomst

Dessa två verser beskriver alltså var för för sig uppryckandet och Jesu återkomst.

Christer ÅbergAv: Christer Åberg
måndag 30 november 2020 10:38

Uppryckandet och Jesu återkomst

1 Tess 1:10. och för att vänta från himlarna hans Son, som han uppväckte från de döda, Jesus, som räddar oss från den kommande vreden.
1 Tess 3:13. för att styrka era hjärtan till att bli fläckfria i helighet inför Gud och vår Fader, vid vår Herre Jesu Kristi återkomst med alla sina heliga.

I 1 Tess 1:10 står det att Jesus räddar oss från den kommande vreden. Här kommer inte Jesus tillbaka utan det handlar om uppryckandet. Jesus hämtar oss från jorden och räddar oss från den kommande vreden.

I 1Tess 3:13 står det att när Jesus kommer tillbaka så har han med alla sina heliga. Det är de frälsta som han tidigare räddade från den kommande vreden. Nu har de varit hemma hos honom och när han kommer tillbaka har han dem med sig.

Dessa två verser beskriver alltså var för för sig uppryckandet och Jesu återkomst.

Tror du på Jesus? Har du tagit emot honom? Gör det nu innan det blir försent.

Christer Åberg


#Uppryckandet #Jesu återkomst #Tidstecken #Sista tiden


148 kommentarer

3 4 5 »15

x
Vanessa svarar Uwe Krause
måndag, 30 november 2020 21:20
Uwe Krause skrev:
Wow ,vad har du varit med om i livet,då bitterhet och förtal bubblar upp. Verkar vara omöjligt att föra ett moget samtal med dig. Bäst att lämna detta.

Mikael W hämtar mycket av sina läror i mormonismen och blir därför arg när han blir avslöjad i kommentarsfälten.

Svara

x
Don B svarar Mikael W
måndag, 30 november 2020 21:30
Mikael W skrev:
Det här gänget är absolut inte mina syskon.....

...och om du inte kan skilja mellan andar är det nog dags att du ber om den gåvan


?

Svara

x
Johanna svarar Don B
måndag, 30 november 2020 21:30
Don B skrev:
Johanna! För det första så är Jesus Allsmäktig Gud och kan idag befinna sig överallt samtidigt. Det är någonting vi i dagens läge inte riktigt kan förstå, men för Gud är ingenting omöjligt!

Försök komma ihåg berättelsen vid korset. Titta nu noga på dessa Bibelställen jag lyfter fram så hoppas jag att det klarnar något.

Jesus svarade: "Jag säger dig sanningen: I dag ska du vara med mig i paradiset."
(Lukasevangeliet 23:43)

Rövaren fick alltså löftet av Jesus att omedelbart efter sin död få följa med till paradiset. Alltså kan vi genom denna vers bl.a förstå att den viloplats kristna vilar på är just i paradiset. Då frågar vi oss, var ligger då detta paradis?

Jo, Bibeln har förstås också ett svar på det även om vi inte får det hela fullkomligt uppenbarat!

Jag vet en man i Kristus som för fjorton år sedan blev uppryckt ända till tredje himlen. Om det var i kroppen eller utanför kroppen vet jag inte, Gud vet. Jag vet att den mannen – om det var i kroppen eller utanför kroppen vet jag inte, Gud vet – blev uppryckt till paradiset och fick höra ord som ingen människa kan eller får uttala.
(2 Kor 12:2‭-‬4)

Det här Bibelstället beskriver och förtydligar att paradiset är i den tredje himlen, och det var alltså dit Jesus och rövaren fördes omedelbart efter sin död enligt Bibelstället ovan.

Va? Jo!!!! Det står så, jag upprepar .. Jesus gick alltså till den tredje himlen omedelbart efter sin död, dit gick Han och även då rövaren enligt Jesu egna ord.

Och då kan vi dra slutsatsen att den tredje himlen är platsen där alla de kristna troende på Jesus vilar i väntan på att den första uppståndelsen skall ske.

(1 Thess 4:15-18)
Vi säger er detta enligt ett ord från Herren: vi som lever och är kvar till Herrens ankomst ska alls inte komma före de insomnade. När en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då ska Herren själv komma ner från himlen, och de som har dött i Kristus ska uppstå först. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp bland skyar tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så ska vi alltid vara hos Herren. Trösta därför varandra med dessa ord.

Alltså Johanna!

Alla kristna som dött har alltså hamnat i himlen, men i den tredje himlen, paradiset.
Detta är inte samma himmel där Fadern och Sonen nu befinner sig. Dit kommer vi först efter uppryckandet och mötet i skyn. Där förvandlas våra kroppar till härlighetskroppar, både de tidigare dödas och deras som fortfarande lever vid uppryckandet. Då kommer vi att för första gången någonsin få se Fadern som Han är, då kommer vi till den högsta av himlar.

Därefter såg jag, och se: en stor skara som ingen kunde räkna, av alla folk och stammar och länder och språk. De stod inför tronen och inför Lammet, klädda i vita kläder och med palmblad i sina händer, och de ropade med stark röst: "Frälsningen tillhör vår Gud, som sitter på tronen, och Lammet!" Och alla änglarna stod runt tronen och de äldste och de fyra varelserna, och de föll ner på sina ansikten inför tronen och tillbad Gud och sade: "Amen! Lovsången, härligheten, visheten, tacksägelsen, äran, makten och kraften tillhör vår Gud i evigheters evighet. Amen." En av de äldste frågade mig: "Dessa som är klädda i vita kläder, vilka är de och varifrån kommer de?" Jag svarade: "Min herre, du vet det." Då sade han till mig: "Det är de som kommer ur den stora nöden. De har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod. Därför står de inför Guds tron och tjänar honom dag och natt i hans tempel, och han som sitter på tronen ska slå upp sitt tält över dem. De ska aldrig mer hungra och aldrig mer törsta, och varken solen eller någon annan hetta ska drabba dem,
(Joh Upp 7:9‭-‬16)
Tack nu förstår jag bättre!

Svara

x
Mikael W svarar Vanessa
måndag, 30 november 2020 21:59
Vanessa skrev:
Mikael W hämtar mycket av sina läror i mormonismen och blir därför arg när han blir avslöjad i kommentarsfälten.

Stort tack Christer Åberg för alla intressanta artiklar du skrivit genom åren på din blogg, alla lärorika videoklipp och alla härliga sånger

Jag har även lärt känna många vänner på din blogg, som har bidragit till det missionsarbete jag driver

De senaste veckorna har det tyvärr varit så många som skrivit här som har en helt annan tro än vad jag har, och eftersom jag vill hålla mitt sinne fritt från alla de villoläror som nu florerar på din blogg, så vill jag bara säga adjö och tacka dig för ditt fina evangelisationsarbete.

Hoppas vi träffas en dag.....

Hälsningar
Mikael W
http://www.kkc.n.nu/


Svara

x
Don B svarar Johanna
måndag, 30 november 2020 22:00
Johanna skrev:
Tack nu förstår jag bättre!

Jag hoppas verkligen att det klarnade något angående de kristna som har dött. Sen är det ju så att det även finns de döda som sover i mullen precis som du tidigare nämnde.

De många som sover i mullen ska vakna, några till evigt liv och andra till förakt och evig skam.
(Daniel 12:2)

Dessa döda tror jag handlar om dem som inte riktigt hade valt väg innan de dog. De hamnar nu efter uppvaknandet direkt inför yttersta domens dag tillsammans med alla andra som dött ända från begynnelsen, och även alla de som levt från tusenårsrikets tid.

Vi kristna som var med om den första uppståndelsen behöver inte alls stå med ibland denna skara av får och getter, vi har ju redan blivit förvandlade och varit tillsammans med Jesus under de sista tusen åren.

(Matt 25:31-‬40)
När Människosonen kommer i sin härlighet och alla änglar med honom, då ska han sätta sig på sin härlighets tron. Och alla folk ska samlas inför honom, och han ska skilja dem från varandra som herden skiljer fåren från getterna. Och han ska ställa fåren på sin högra sida och getterna på den vänstra. Då ska Kungen säga till dem som står på hans högra sida: Kom, ni min Fars välsignade, och ta emot det rike som stått berett för er sedan världens skapelse. För jag var hungrig och ni gav mig att äta. Jag var törstig och ni gav mig att dricka. Jag var främling och ni tog emot mig. Jag var naken och ni klädde mig. Jag var sjuk och ni besökte mig. Jag var i fängelse och ni kom till mig. Då ska de rättfärdiga svara honom: Herre, när såg vi dig hungrig och gav dig att äta, eller törstig och gav dig att dricka? Och när såg vi dig som främling och tog emot dig, eller naken och klädde dig? Och när såg vi dig sjuk eller i fängelse och kom till dig? Då ska Kungen svara dem: Jag säger er sanningen: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig.


Här kan vi faktiskt se en liten vink om att en del av dem som kommer att bli kallade för rättfärdiga och sedan får gå in till evigheten inte ens själva visste om att de på olika sätt hade tagit emot Jesus.


Svara

x
Stig svarar Johanna
måndag, 30 november 2020 22:04
Johanna skrev:
Har funderat mycket på en sak. Ibland så sägs det att de frälsta som gått före oss, är hemma hos Jesus i idag i himlen. Och så sägs det också att de som redan är döda som är va kristna, vilar i mullen och kommer att uppstå tillsammans att han kommer. Vilket är det som gäller egentligen blir inte klok på detta resonemang?

Om vi tar de troende först så tror jag att de som har avlidit träffas på en plats i nedre himlen. Tror det ska vara 7 nivåer i himlaststemet. Det är som ett väntrum. Samtidigt är det svårt för oss att förstå följande att tiden slutat att existera. De befinner sig i ett vakuum av evighet. Det betyder att tiden blir som ett kort ögonblick för dem.

Om vi tänker så här, så har Jesus dött för våra synder. Vi var med Honom vid Hans död, samt uppståndelse.

Det är svårt för oss att först och vi behöver inte det heller.

Det är tron på Jesus som är vår tröst och vi blir förenade i tron med alla dem som tagit emot Jesus. Alla lever genom tron på Herren Jesus.

Sammanfattning. De som gått bort före oss och tog emot Jesus har det underbart och samtalar med sina nära och kära. Det tror jag på men kan inte bevisa genom Skriften

Svara

x
Per
måndag, 30 november 2020 22:21

Jag har skrivit ihop en saga, som jag tror att vissa här borde läsa, även om det kanske inte fastnar.

Högt upp bortom molnen låg det Ljusa Landet. Där regerade Kung Rättfärdig, som hette så eftersom han var alltigenom rättfärdig, och han hade full kontroll över sitt rike. Där var det alltid ljust, och endast sanningen rådde. Kung Rättfärdig älskade sitt rike och dess innevånare med hela sitt hjärta.

Kung Rättfärdig önskade sig en brud att gifta sig med och dela sitt ledarskap med. Tyvärr fanns det inga lediga brudar i det Ljusa Landet, varför Kung Rättfärdig började leta efter sin brud på andra håll.

Nedanför molnen fanns det Fallna Landet. Där var det inte alltid ljust och rättfärdighet fick man leta efter. I det Fallna Landet fanns många lediga brudar. Många av dem var vackra och talangfulla. Dock så tyckte de inte om rättfärdighet, och det märkte Kung Rättfärdig. De vill gärna gifta sig med Kung Rättfärdig och längtade efter hans rike där allt fanns i överflöd. Men de kunde inte tolerera hans totala rättfärdighet. Det var ju så tråkigt tyckte de, och ville ha vilda fester och kunna dra en vit lögn när det passade dem. Eftersom Kung Rättfärdig ville ha bara sanning, så gick det inte ens för sig med en liten, om än så vit, lögn. Detta såg Kung Rättfärdig eftersom han bara kunde se sanningen i allt.

I det Fallna Landet bodde även Vilja Gott. Hon var varken fattig eller rik, varken ful eller vacker. Hon var inte perfekt, och hon ville egentligen gott, men som oftast blev det så fel, så fel. Många gånger blev hon lurad av de andra i det Fallna Landet, eftersom hon ville gott och därför naivt trodde gott om andra. Vilja Gott hade det relativt bra, då det var mycket bättre där än i det Mörka Landet. Men hon trivdes ändå väldigt dåligt, och längtade hela tiden efter att komma till det Ljusa Landet, där det rådde rättfärdighet. Hon älskade rättfärdighet och hyllade därför även Kung Rättfärdig. Det fick hon dock ofta göra i smyg, eftersom de andra i det Fallna Landet ofta hånade henne när de hörde hennes hyllningar till Kung Rättfärdig. En dag hörde Kung Rättfärdig när Vilja Gott hyllade honom, och tänkte att hon kanske kan bli min brud. När Vilja Gott fick reda på detta så blev hon alldeles full av lycka, och längtade varje stund efter den dag då hon skulle få gifta sig och flytta till det Ljusa Landet.

Nu finns det dock olika möjliga fortsättningar av denna saga. I den första varianten så blev Kung Rättfärdig osäker kring om Vilja Gott verkligen var en lämplig brud trots allt. Hon kanske bara vill ha rättfärdighet nu när hon bor i det Fallna Landet, där allt inte finns i överflöd, så som det finns i det Ljusa Landet. Så han funderade på hur stark kärlek Vilja Gott egentligen hade till rättfärdighet. Då kom han att tänka på det Mörka Landet och dess ledare vid namn Tyrann Vidrig. Eftersom Kung Rättfärdig är rättfärdig hade han tänkt att en vacker dag befria det Mörka Landet från Tyrann Vidrig. Eftersom allt fanns i överflöd i det Ljusa Landet, så var det heller inga problem eftersom Kung Rättfärdig var mycket mäktigare än Tyrann Vidrig. Då tänkte Kung Rättfärdig att han kunde låta Tyrann Vidrig testa Vilja Gott för att se om hon verkligen älskade rättfärdighet över allt. Planen var att låta försvaga Det Fallna Landet och låta Tyrann Vidrig från det Mörka Landet invadera även det Fallna Landet. När detta skedde så blev det lika mörkt i det Fallna Landet som i det Mörka Landet. Alla som gillade det minsta rättfärdighet blev torterade av Tyrann Vidrig på alla möjliga hemska sätt. Så skedde även med Vilja Gott. Vilja Gott ville inte längre leva, eftersom hon älskade rättfärdighet, och till slut var hon den enda som ville ha rättfärdighet i det Fallna Landet, och alla andra hatade och hånade henne precis hela tiden. Efter ett par år så tänkte Kung Rättfärdig att nu skulle han gifta sig med Vilja Gott, och lät hämta henne från det Fallna Landet. Vilja Gott blev så lycklig när hon fick komma till det Ljusa Landet och gifta sig. Nu när han hade fått sin brud så sade Kung Rättfärdig att nu är det äntligen dags att befria det Fallna Landet och det Mörka Landet från dess Tyrann Vidrig. Han sade till Vilja Gott, att egentligen kunde han ha gjort det tidigare, men han ville vänta och testa att hon verkligen var värd att bli hans brud. Därefter så förgjorde han Tyrann Vidrig och tog sedan över det Fallna Landet och införde sin rättfärdighet även där. Det Mörka Landet glömde alla sedan bort.

Om man nu tycker att den första varianten av sagan blev lite konstig och faktiskt nästan orättfärdig så finns det en annan variant av sagan. I den andra varianten av sagan, så hämtar Kung Rättfärdig och gifter sig med Vilja Gott, innan Tyrann Vidrig invaderar det Fallna Landet. Många av de andra brudarna tyckte först om Tyrann Vidrig, men ångrade sig senare när de såg att han var fullständigt orättfärdig. Efter några år, så beslutade sig Kung Rättfärdig för att invadera det Fallna Landet och förvisa Tyrann Vidrig tillbaka till det Mörka Landet tillsammans med de andra som älskade mörkret. De få som var kvar och som hade ångrat sig, eftersom de egentligen också älskade rättfärdighet, hyllade både Kung Rättfärdig och Vilja Gott när de kom och befriade det Fallna Landet från mörkret. Sedan så stängde Kung Rättfärdig till så att ingen någonsin mer kunde komma från det Mörka Landet.

Svara

x
Stig svarar Sven Thomssson
måndag, 30 november 2020 22:34
Sven Thomssson skrev:
Tack själv, Stig! Jag är handikappad så jag kan inte gå ut och predika, men jag har skrivit många inlägg både på Apg29 och Facebook. Men okunnigheten är skrämmande. Man blandar ihop uppryckandet och Jesu återkomst på Olivberget. Många förnekar uppryckandet före vedermödan och hävdar envist att Kristi älskade brud ska genomlida vedermödans hemskheter.

Halva jordens befolkning ska ju bli dödade enligt Upp. kap.6 och kap.9. Sedan kommer under vedermödan alla som inte tillber vilddjuret eller tar dess märke att dödas av Antikrist. Om uppryckandet sker efter vedermödan vilka ska då Jesus hämta?

Jag håller med dig om allt käre broder. Herren Jesu välsignelse önskar jag dig. En dag kommer ditt handikapp försvinna. Herren Jesus lyfter bort alla våra elakheter. I Kristus är vi redan helade genom Hans Ord.
Tack Jesus Kristus❤

Svara

x
Stig svarar Stig
måndag, 30 november 2020 22:35
Stig skrev:
Jag håller med dig om allt käre broder. Herren Jesu välsignelse önskar jag dig. En dag kommer ditt handikapp försvinna. Herren Jesus lyfter bort alla våra elakheter. I Kristus är vi redan helade genom Hans Ord.
Tack Jesus Kristus❤

Inte elakheter...jag menade krankheter

Svara

x
Stig svarar Uwe Krause
måndag, 30 november 2020 22:42
Uwe Krause skrev:
Det låter väldigt förvirrande nu,det du skriver.
Vem är ni? Jag är bara jag,en enkel kille som tjänar Herren och läser Bibeln som det står.
Vet inte riktigt vad du menar nu

Förlåt, jag menade inget mot dig utan generellt. Kristenheten är så splittrad.

Svara

3 4 5 »15

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:Salvation

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg - Apg29.Nu


Dagens datum

V 03, tisdag 19 januari 2021 kl 22:37

Dagens namn

Henrik

Dagens bibelord

“[Den gyllene regeln] Alltså: allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det ska ni också göra för dem. Detta är lagen och profeterna.” (Matthew 7:12)

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Henrik. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 19 januari 2021 19:22
Snälla be för min syster som blivit allvarligt sjuk. Tack! 🙏

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli månadsgivare
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

↑ Upp