977 online! | Sidvisningar idag: 131 132 | Igår: 181 669 |

www.apg29.nu

Annons

Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Uppryckandets hemlighet

Uppryckandets hemlighet avslöjas tydligt i Bibeln.

Läser vi Bibeln i sitt sammanhang och helheten ser vi tydligt när uppryckandet sker och vilka som kommer att vara med i den. I den här artikeln låter jag bibeltexten tala och ger lite korta kommentarer från mig för att göra dig uppmärksam på vissa bibelsanningar!

Tolkningsnyckel

”Förvåna er inte över detta, ty den stund kommer, då alla som är i gravarna skall höra hans röst och gå ut ur dem. De som har gjort gott skall uppstå till liv, och de som har gjort ont skall uppstå till dom.”

‭‭Joh ‭5:28-29‬

Här talar Jesus om de båda uppståndelserna. De som är frälsta ska uppstå till liv och de som är ofrälsta ska uppstå till dom. Det är 1000 års tidsskillnad mellan dessa båda uppståndelser (Upp20:5). Ändå nämner Jesus dem i samma mening. Då kan man tro, om man läser Bibeln slarvigt, att dessa båda uppståndelser sker samtidigt men så är det inte. 

Det är vanligt att Bibeln skriver ihop olika händelser, så det är viktigt att vi gör åtskillnad på dem. Detta sätt att skriva ihop olika händelser sker också om uppryckandet och Jesu återkomst. Det är två olika händelser, men läser man Bibeln slarvigt och inte i sitt sammanhang eller helheten så kan man tro att det bara är en händelse. 

När du läser Bibeln behöver du använda denna tolkningsnyckel, ha detta i beaktande, att olika händelser kan vara ihopskrivna trots att det råder en stor tidsskillnad mellan dem. 

De utvaldas ihopsamlande och uppryckandet är inte samma sak

Strax efter de dagarnas nöd skall solen förmörkas och månen inte ge sitt sken. Stjärnorna skall falla från himlen, och himlens krafter skall skakas. Då skall Människosonens tecken synas på himlen, och jordens alla folk skall jämra sig, när de ser Människosonen komma på himlens moln med stor makt och härlighet. Med starkt basunljud skall han sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ända till den andra.

Matt 24:29‭-‬31

Här talar Jesus om att änglar ska samla hans utvalda från de fyra väderstrecken. Jesus talar om "utvalda", inte ”ni ”, eller "lärjungar". Han riktar alltså inte detta till sina lärjungar, därför att han inte menar sina lärjungar.  Men i nästa bibelsammanhang talar Jesus till sina lärjungar och menar sina sina lärjungar, för han säger ”ni” till dem.

Inte heller talar Jesus om uppryckandet i detta sammanhang, utan han tala om att hans änglar skall samla ihop de utvalda.  De utvalda är inte de frälsta som ska få vara med om uppryckandet utan de utvalda är några andra som kommer vara med då Jesus kommer tillbaka till jorden.

”Se, han kommer med molnen, och varje öga skall se honom, även de som har genomborrat honom, och alla jordens stammar skall jämra sig över honom. Ja, amen.”

‭‭Upp 1:7

I Uppenbarelseboken 1:7 förklarar Bibeln vilka de utvalda är. Det är dom som har genomborrat honom och som kommer se honom återvända. De utvalda är alltså judarna,  inte församlingen. 

Nästa Bibelsammanhang talar Jesus till sina lärjungar om uppryckandet.

”Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst. Som människorna levde dagarna före floden: de åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken, och de visste ingenting, förrän floden kom och ryckte bort dem alla - så skall Människosonens ankomst vara. Då skall två män vara ute på åkern. Den ene skall tas med, den andre lämnas kvar. Två kvinnor skall mala på en handkvarn. Den ena skall tas med, den andra lämnas kvar. Var därför vaksamma. Ty ni vet inte vilken dag er Herre kommer. Men det förstår ni att om husets ägare visste när på natten tjuven kom, då skulle han hålla sig vaken och inte tillåta att någon bröt sig in i hans hus. Var därför också ni beredda! Ty i en stund när ni inte väntar det kommer Människosonen.”

‭‭Matt 24:37-44‬

I detta bibelavsnitt talar Jesus om uppryckandet och inte om ihopsamlade det. Jesus riktar här till sina lärjungar. Han säger "ni"  och inte bara "utvalda". Jesus talar om uppryckandet här och förklarar att en kommer tas med och en kommer att lämnas kvar. Och till sist säger han att de skulle vara beredda eftersom i en stund de inte väntar det kommer människosonen –  alltså Jesus Kristus. ‬ ‭

De tio jungfrurna - en bild på uppryckandet

”Då skall himmelriket liknas vid tio jungfrur som tog sina lampor och gick ut för att möta brudgummen. Fem av dem var oförståndiga och fem var förståndiga. De förståndiga tog olja i kärlen tillsammans med sina lampor. Då nu brudgummen dröjde, blev de alla sömniga och somnade. Vid midnatt hördes ett rop: Se, brudgummen kommer! Gå ut och möt honom. Då vaknade alla jungfrurna och gjorde i ordning sina lampor. De oförståndiga sade till de förståndiga: Ge oss av er olja! Våra lampor slocknar. De förståndiga svarade: Den räcker kanske inte både för oss och för er. Gå i stället till dem som säljer och köp. Men när de hade gått för att köpa kom brudgummen. Och de som stod färdiga gick med honom in till bröllopsfesten, och dörren stängdes. Sedan kom de andra jungfrurna tillbaka och sade: Herre, Herre, öppna för oss! Men han svarade: Amen säger jag er: Jag känner er inte. Vaka därför, ty ni vet inte vilken dag eller timme han kommer.

‭‭Matt 25:1-2, 4-13‬

Det är viktigt att vara medveten om att i varje liknelser som Jesus berättar så finns det en poäng. Jag tror aldrig att det var menat att vi skulle gå in i minsta detalj för att reda ut vad det kan betyda. Då kan vi få vilka läror och betydelser som helst. Utan det finns en poäng i varje liknelse. Jesu poäng i den här liknelsen är att vi ska vara redo. Vi ska vara frälsta. Är vi inte frälsta då får vi inte följa in i bröllopsfesten. Det är poängen i den här liknelsen. Är du frälst? Har du tagit emot Jesus? Är du redo?

Den här liknelsen handlar om uppryckandet. Jungfrun skulle gå ut och möta brudgummen då han kommer. Här är uppryckandet. Och de som är redo gick in i Bröllopsfesten och dörren stängdes efter det. Sedan kunde ingen komma in.

Vi ska alla förvandlas och ryckas upp

13 Bröder, vi vill att ni skall veta hur det förhåller sig med dem som har insomnat, så att ni inte sörjer som de andra, de som inte har något hopp. 14 Eftersom vi tror att Jesus har dött och uppstått, så tror vi också att Gud skall föra fram dem som insomnat i Jesus tillsammans med honom. 15 Vi säger er detta enligt ett ord från Herren: vi som lever och är kvar till Herrens ankomst skall alls inte komma före de insomnade. 16 Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. 17 Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. 18 Trösta därför varandra med dessa ord.

1 Tess 4

”Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas.”

1 Kor ‭15:51-52‬ ‭

Den troende blir frälst från den stora vedermödan

1 Om tider och stunder, bröder, behöver vi inte skriva till er. 2 Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. 3 När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan. 4 Men ni, bröder, lever inte i mörker, så att den dagen kan överraska er som en tjuv. 5 Ni är alla ljusets barn och dagens barn. Vi tillhör inte natten eller mörkret. 6 Låt oss därför inte sova som de andra utan hålla oss vakna och nyktra. 7 Ty de som sover, de sover om natten, och de som berusar sig är berusade om natten. 8 Men vi som hör dagen till, låt oss vara nyktra, iförda tron och kärleken som pansar och hoppet om frälsning som hjälm. 9 Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus. 10 Han har dött för oss, för att vi skall leva tillsammans med honom, vare sig vi är vakna eller insomnade. 11 Uppmuntra därför varandra och uppbygg varandra, så som ni redan gör.

1 Tess 5

Den troende kommer inte att bli drabbad av vredesdomen, utan han ska vinna frälsning genom Herren Jesus Kristus och få leva tillsammans med honom. Detta sker vid uppryckandet.

Bibelordet som vi nyss citerade säger mycket tydligt att den troende, den frälste, inte ska vara med vedermödan. Utan han ska bli frälst från vredesdomen.

Tror du på Jesus behöver du inte vara rädd för vredesdomen eller vedermödan. Du är då i Jesus Kristus trygga händer.

13 Men vi är skyldiga att alltid tacka Gud för er bröder, Herrens älskade, eftersom Gud från begynnelsen har utvalt er till att bli frälsta, [utvalt er till att bli frälsta Andra handskrifter: "utvalt er som förstlingsfrukter till frälsning", dvs som de första som skall bli frälsta.] genom att Anden helgar er och ni tror sanningen. 14 Det är detta som Gud har kallat er till genom vårt evangelium, för att ni skall vinna vår Herre Jesu Kristi härlighet. 15 Stå alltså fasta och håll er till de lärdomar ni har fått, muntligt eller genom brev. 16 Må vår Herre Jesus Kristus själv och Gud, vår Fader, som har älskat oss och i sin nåd gett oss evig tröst och gott hopp, 17 uppmuntra era hjärtan och styrka er till allt gott i ord och gärning.

2 Tess 2

Gud har utvalt dem från begynnelsen till att bli frälsta. De ska alltså inte få vara med om vredesdomen. Eller som Jesus säger i Matteus 24: En stor vedermöda. 

För då ska det bli en stor vedermöda, som inte har varit från världens begynnelse intill nu, inte heller någonsin mer ska bli.

Matt 24:21 (SRFB)

Även Daniels bok talar om den stora vedermödan:

I den persiske kungen Koresh tredje regeringsår fick Daniel, som också kallades Beltesassar, en uppenbarelse. Den uppenbarelsen är sann och gäller stor vedermöda. Han gav akt på ordet och fick insikt om synen.

Dan 10:1

Den som tror på Jesus skall då blir räddad – frälst – undan den från stora vedermödan. Det finns en vedermöda som alla kristna kommer att få gå igenom. Det är inte den som den troende skall räddas ifrån. Utan den troende ska räddas ifrån den stora vedermödan.

Hur blir den kristna räddad från den stora vedermödan? Jo, genom uppryckandet.


Fortsättning följer...


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg onsdag 8 november 2017 22:15 | #uppryckandet #återkomst #tidstecken | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29!
Swisha: 070 935 66 96


31 kommentarer

Lärjungen

Mycket bra

Svara -   - 8/11-17 22:59 -


Svenne

Härligt, Christer!

Jag har alltid haft klart för mig att vi räddas undan den stora vedermödan genom uppryckandet.

Och när man är frälst och har allt klart med Gud och människor längtar man efter den underbara dag då uppryckandet sker.

Man gläds i anden och ser med glädje och förväntan fram mot denna dag, som kommer att bli den största och mest fantastiska i mänsklighetens historia.

Svara -   - 9/11-17 09:40 -


J.J.

"Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig. I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är." Joh. 14:1-3.

Detta är också en viktig vers som säger att Jesus har gått för att bereda plats åt oss. Han ska komma åter, och genom uppryckandet, ta oss till sig till himmelen.

Jesus sa t o m att om det inte vore så skulle Han inte säga oss det! Tack Jesus! ❤ Ha hopp och tro, jubla i era hjärtan för Herren kommer för oss som tror!

Svara -   - 9/11-17 11:01 -


nils

Det jag undrar över i denna utmärkta genomgång är tolkningen av de utvalda. I Mark.13:3 frågade Petrus,Jakob,Johannes och Andreas när de"voro allena,"och i Matt.24:3 trädde Hans lärjungar fram till Jesu,"medan de var allena," och frågade Jesus. Tror därför att de Utvalda är Jesu lärjungar som Hans änglar församlar i både Mark.13 och i matt.24. I G.T. avsåg de Utvalda oftast Israels folk som nation,men i N.T. avser de utvalda den enskilda,personliga individen kallad av Gud, och Jesu församling. Ser vi Paulus olika ord om de Utvalda,så skriver han till Församlingen,de på Jesus troende ser vi. Ex.Rom.8:33. Kol.3:11-12. 1Tess.1:4. 2Tim.2:10. Titus 1:1. Likaså Petrus i 1Pet.1:2. 2Pet.1:10. Mvh/nils

Svara -   - 9/11-17 11:25 -


Johan

Den avgörande skillnaden mellan pretrib och midtrib, verkar vara när vredesdomen inträffar. Pretrib menar att vredesdomen kommer direkt i o m att första sigillet öppnas och att Vedermödan är synonymt med vredesdomen. Medan midtrib istället tror att vreden börjar i o m det 7:e sigillet eller den 7:e basunen.

Svara -   - 9/11-17 20:57 -


nils

Svar till Johan.

Som jag ser det,handlar sigillen i Upp.6 om "begynnelsen av födslovåndorna " Matt.24:8 ,i de tecken som Jesus talar om i Matt.24:4-13.

När man jämför Upp.6 med dessa verser i Matt.24 ser man att det handlar om samma tecken,som inseglen står för.
Vi är redan nu i inseglens öppnande när vi ser världshändelserna idag.
Viktigt är att de olika inseglen ej sker helt i kronologisk ordning,utan går in i varandra.
Som jag ser det,kommer vi att få genomgå denna Begynnelsen till Födslovåndorna.
De orsakas av satans makter,medan däremot när Guds straffdomar sker i Upp.8 så sker det genom Änglar,7 änglar som stöter i sina basuner.
Där ligger skillnaden mellan V-mödan som är Guds straffdomar och slutar med Guds Vredesdag då de 7 Vredesskålarna utgjutes över A-krists rike över jorden. Mvh/nils

Svara -   - 9/11-17 21:57 -


Prinsen

Här tolkas skriften på egen hand, men säger inte skriften att vi ska låta skriften tolka skriften?

Svara -   - 10/11-17 00:42 -


Johan

Svar till nils.

Hej nils!

Vi har pratat om när uppryckelsen ska ske tidigare här på apg29, vilket var givande vill jag minnas. Du visade mig att det finns det som kan tyda på att uppryckelsen kan ske vid det 6:e sigillet. Jag har ännu inte någon klar uppenbarelse om vad som är riktigt, utan påminns ofta om orden som profeten Daniel fick om den ändetiden:

"Men du, Daniel, göm dessa ord och försegla denna skrift till ändens tid. Många skall forska i den och kunskapen skall bli stor." (Dan 12:4)

Svara -   - 10/11-17 08:23 -


Svenne

Guds frid vänner!

Jag tror att upryckandet har ägt rum före brytandet av de sju inseglen.

Vid brytandet av första inseglet såg Johannes "en vit häst; och mannen som satt på den, hade en båge och en segerkrans blev honom given, och han drog ut som segrare och för att segra (Upp. 6:2).

Den ryttaren är med stor sannolikhet Antikrist, men han kan inte träda fram förrän Brudeförsamlingen blivit hemförlovad.

Ryttaren som uppenbarar sig efter första inseglets brytande skiljer sig avsevärt från ryttaren på den vita hästen i Upp. 19:11, som är Människosonen i all sin härlighet.

Mycket talar för, att de 24 äldste som omtalas i Upp. 4:4 representerar brudeskaran, som då är hemma i himlen. Församlingens tid på jorden ser ut att vara avslutad efter kapitel 3.

Det står också i Upp. 13:6, att "vilddjuret öppnade sin mun till att föra hädiskt tal mot Gud, till att häda hans namn och hans tabernakel och dem som BOR I HIMMELEN".

Guds "tabernakel" och "dem som bor i himmelen" borde väl syfta på den hemtagna brudesförsamlingen.

Svara -   - 10/11-17 10:14 -


Johan

Svar till Svenne.

"Antikrist, men han kan inte träda fram förrän Brudeförsamlingen blivit hemförlovad."

Detta antagande bygger på att "han" i 2 Tess 2:7 är den Helige Ande, som skulle lämna jorden tillsammans med den uppryckta församlingen innan Antikrist kan framträda. Jag har inte sett några bevis, i form av andra skriftställen, på att det stämmer.

"Mycket talar för, att de 24 äldste som omtalas i Upp. 4:4 representerar brudeskaran, som då är hemma i himlen.Mycket talar för, att de 24 äldste som omtalas i Upp."

Själv tycker jag inte att det finns någonting som talar för att de "24 äldste" är synonymt med "brudeskaran". Absolut ingenting! Känns enbart som en förklaring som man hittat på för att bekräfta sin lära.

Guds frid!

Svara -   - 10/11-17 11:27 -


Svenne

När Jesus talar om att "änglarna ska församla hans utvalda från de fyra väderstrecken; från himmelens ena ända till den andra" menar han judarna. Dessa har varit och är kringspridda över hela jorden. Likaså när han säger: "detta släkte ska icke förgås, förrän allt detta sker", så gäller det judarna som folkslag, släkte.

Hitler försökte utplåna judarna, men hade inte läst om att judarna som folkslag inte ska förgås.

Jesus säger också: "Och då skall Människosonens tecken visa sig på himmelen, och alla släkter på jorden skola då jämra sig. Och man skall få se Människosonen komma med himmelens skyar med stor makt och härlighet.

Brudeskaran kommer inte att se vare sig Människosonens tecken, eller honom själv, eftersom den då är hemma i himmelen.

De som är med i den frälsta skaran som Jesus hämtar ska inte jämra sig. De kommer att möta honom med glädje vid uppryckandet.

Jag tackar Gud för att jag inte ska vänta på vare sig Antikrist eller vedermödan, utan på uppryckandets underbara stund.

Svara -   - 10/11-17 13:26 -


Lena Henricson

Tack Christer och Nils (tidigare) för god bibelförklaring gällande de 10 jungfrurna! Den liknelsen har ju vållat mig problem. Bra det där att vi ska se till liknelsens POÄNG,som du skrev Christer. Som ju är att vi ska se till att vi är redo,alltså frälsta. Och får jag lägga till,att det är viktigt att vi har tillräckligt med olja,dvs. Den Helige Ande.

Tack Gud för Apg.29! Må Herren välsigna och bevara sidan!

Svara -   - 10/11-17 15:14 -


Svenne

Uppryckandet sker så snabbt att ingen kommer att se eller märka något.

Det föregås av de dödas uppståndelse och vår förvandling, då vi som är frälsta får våra jordiska kroppar förvandlade till himmelska kroppar (1 Kor. 15:51). Vi ska inte "avkläda" oss utan "överkläda" oss den himmelska kroppen.

Det kommer att ske på odelbar tid "en atomo", enligt grundtexten, fortare än ögat kan blinka (vers 51).

Det som ska ske under det omätbara tidsbegreppet "en atomo" är alltså i kronologisk ordning:

1. De dödas uppståndelse

2. Förvandlingen

3. Uppryckandet.

Alltsammans sker så fort så ingen märker eller ser något. Det som vittnar om att uppryckandet har skett är, att skaror av människor försvunnit från jorden.

Svara -   - 10/11-17 16:04 -


Balkis

Över hela Europa är radioaktiva ämne i luften.

Så tror man att jag törs inte gå ut, Eller?

Svara -   - 10/11-17 21:50 -


Roger T. W.

Svar till Balkis.

Det handlar om ämnet Rutenium och det är inte så farligt. Ryssland anklagas för utsläppet, men förnekar att de känner till det. Ryssland anklagas för allt, som ni ser. Ämnet upptäcktes i Europa för en tid sen och det är konstigt att media nämner det först nu.

Ett stort vapenlager brann i Ukraina för några veckor sen och kanske ämnet släpptes ut då.

Rutenien är ett gammalt latinskt namn på Ryssland och har också använts i de västra delarna av Ukraina. Den som upptäckte ämnet ville hedra Ryssland med namnet.

Svara -   - 10/11-17 22:42 -


Balkis

Svar till Roger T. W..

Hej Roger. Tack för informationen.

Svara -   - 11/11-17 00:04 -


Roger T. W.

Du är mycket kunnig och jag kan inte grekiska. Man kan alltid läsa Bibeln efter bokstaven, men jag letar också efter ett inre andligt budskap. Jag ser solen som en symbol för kärleken och månen som en symbol för förståndet. Stjärnorna som våra ledare. Allt fördunklas och vi lider. Herren kommer dock tillbaka och återställer ordningen. Det är svårt att förstå uppryckandet och vedermödan, men Herren kan vi alltid lita på. Jag vet inte allt, men jag litar på Herren. Varje dag är en plåga i detta klimat och sorgerna drabbar även kristna familjer. Detta är landet Absurdistan som några säger.

Daniels bok är förseglad, men inte Uppenbarelseboken. Kunskapen tillväxer.

Svara -   - 11/11-17 00:24 -


Svenne

Svar till Roger T. W..

Jag håller med dig, Roger T.W.

Man kan inte veta och förstå allt. Det viktigaste är, att man lever nära Jesus, så att man är redo vid uppryckandet. När Herren har hämtat sitt folk från jorden och vi är hemma i det himmelska kommer vi att förstå allt som har varit dunkelt här på jorden.

Svara -   - 11/11-17 08:23 -


Hans P Lindblad

Jesus är väldigt tydlig med tidpunkten för uppryckandet!

Jesus säger i klartext: "Strax efter de dagarnas nöd skall solen förmörkas och månen inte ge sitt sken. Stjärnorna skall falla från himlen, och himlens krafter skall skakas. 30 Då skall Människosonens tecken synas på himlen, och jordens alla folk skall jämra sig, när de ser Människosonen komma på himlens moln med stor makt och härlighet. 31 Med starkt basunljud skall han sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ända till den andra." (Matt 24:29-31)

Ordet som i Folkbibeln översätts nöd är på grekiska 'thlipsis', som kan översättas: förtryck, lidande, vedermöda, trångmål, svårigheter och också "nöd" som är en synonym.

Detta ord är det som traditionellt översatts "vedermöda" och är ordet bakom hela begreppet: "Vedermödan". Ordet används 45 gånger i NT, oftast om svårigheter och lidanden som vi som kristna kommer få gå igenom för vår tros skull.

1917: Matt 24:29-31 "Men strax efter den tidens vedermöda [thlipsis] skall solen förmörkas och månen upphöra att giva sitt sken, och stjärnorna skola falla ifrån himmelen, och himmelens makter skola bäva. 30 Och då skall Människosonens tecken visa sig på himmelen, och alla släkter på jorden skola då jämra sig. Och man skall få se 'Människosonen komma på himmelens skyar' med stor makt och härlighet. 31 Och han skall sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de skola församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himmelens ena ända till den andra."

Parallelversar från Markus (1917): "Men på den tiden, efter den vedermödan [thlipsis], skall solen förmörkas och månen upphöra att giva sitt sken, 25 och stjärnorna skola falla ifrån himmelen, och makterna i himmelen skola bäva. 26 Och då skall man få se 'Människosonen komma i skyarna' med stor makt och härlighet. 27 Och han skall då sända ut sina änglar och församla sina utvalda från de fyra väderstrecken, från jordens ända till himmelens ända." (Mark 13:24-27)

Ordet används också i Uppenbarelseboken om de heliga som är klädda i vita kläder: "En av de äldste frågade mig: "Dessa som är klädda i vita kläder, vilka är de och varifrån har de kommit?" 14 Jag svarade: "Min herre, du vet det." Då sade han till mig: "Dessa är de som kommer ur den stora nöden [thlipsis], och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod." (Upp 7:13-14)

Jesus säger också att om inte den vedermödan kommer att förkortas så kommer ingen att bli frälst: "Ty då skall det bli en så stor nöd [thlipsis] att något liknande inte förekommit sedan världens begynnelse och aldrig mer skall förekomma. 22 Och om inte den tiden förkortades, skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas skull kommer den tiden att förkortas." (Matt 24:21-22)

"Ty det skall i de dagarna komma en sådan nöd [thlipsis] att något liknande inte har förekommit sedan Gud i begynnelsen skapade världen, och inte heller skall komma. 20 Om Herren inte förkortade den tiden skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas skull har han förkortat den tiden." (Mark 13:19-20)

I klartext säger Jesus: Efter vedermödan så kommer Jesus och hämtar de utvalda (som nils mycket riktigt påpekar måste vara de kristna och inte någon annan grupp) heliga, och alla jordens folk kommer se det!

Dessa tydliga ord av vår Mästare kan INTE bortförklaras!

Ovanstående la jag in som kommentar sent igår och det fanns tydligt i kommentarsfältet och nu på förmiddagen är det borttaget. !????

Svara -   - 11/11-17 10:29 -


Elisabeth Ekström

De människor som Inte Är Redo vid Uppryckandet - Är De För Alltid Förlorade? Eller Får De En Andra Chans, fast Genom Lidande och Omvändelse ? Tack för svar !

Svara -   - 11/11-17 18:41 -


Hans P Lindblad

Jesus är väldigt tydlig med tidpunkten för uppryckandet!

Jesus säger i klartext: "Strax efter de dagarnas nöd skall solen förmörkas och månen inte ge sitt sken. Stjärnorna skall falla från himlen, och himlens krafter skall skakas. 30 Då skall Människosonens tecken synas på himlen, och jordens alla folk skall jämra sig, när de ser Människosonen komma på himlens moln med stor makt och härlighet. 31 Med starkt basunljud skall han sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ända till den andra." (Matt 24:29-31)

Ordet som i Folkbibeln översätts nöd är på grekiska 'thlipsis', som kan översättas: förtryck, lidande, vedermöda, trångmål, svårigheter och också "nöd" som är en synonym.

Detta ord är det som traditionellt översatts "vedermöda" och är ordet bakom hela begreppet: "Vedermödan". Ordet används 45 gånger i NT, oftast om svårigheter och lidanden som vi som kristna kommer få gå igenom för vår tros skull.

1917: Matt 24:29-31 "Men strax efter den tidens vedermöda [thlipsis] skall solen förmörkas och månen upphöra att giva sitt sken, och stjärnorna skola falla ifrån himmelen, och himmelens makter skola bäva. 30 Och då skall Människosonens tecken visa sig på himmelen, och alla släkter på jorden skola då jämra sig. Och man skall få se 'Människosonen komma på himmelens skyar' med stor makt och härlighet. 31 Och han skall sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de skola församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himmelens ena ända till den andra."

Parallelversar från Markus (1917): "Men på den tiden, efter den vedermödan [thlipsis], skall solen förmörkas och månen upphöra att giva sitt sken, 25 och stjärnorna skola falla ifrån himmelen, och makterna i himmelen skola bäva. 26 Och då skall man få se 'Människosonen komma i skyarna' med stor makt och härlighet. 27 Och han skall då sända ut sina änglar och församla sina utvalda från de fyra väderstrecken, från jordens ända till himmelens ända." (Mark 13:24-27)

Ordet används också i Uppenbarelseboken om de heliga som är klädda i vita kläder: "En av de äldste frågade mig: "Dessa som är klädda i vita kläder, vilka är de och varifrån har de kommit?" 14 Jag svarade: "Min herre, du vet det." Då sade han till mig: "Dessa är de som kommer ur den stora nöden [thlipsis], och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod." (Upp 7:13-14)

Jesus säger också att om inte den vedermödan kommer att förkortas så kommer ingen att bli frälst: "Ty då skall det bli en så stor nöd [thlipsis] att något liknande inte förekommit sedan världens begynnelse och aldrig mer skall förekomma. 22 Och om inte den tiden förkortades, skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas skull kommer den tiden att förkortas." (Matt 24:21-22)

"Ty det skall i de dagarna komma en sådan nöd [thlipsis] att något liknande inte har förekommit sedan Gud i begynnelsen skapade världen, och inte heller skall komma. 20 Om Herren inte förkortade den tiden skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas skull har han förkortat den tiden." (Mark 13:19-20)

I klartext säger Jesus: Efter vedermödan så kommer Jesus och hämtar de utvalda (som nils mycket riktigt påpekar måste vara de kristna och inte någon annan grupp) heliga, och alla jordens folk kommer se det!

Dessa tydliga ord av vår Mästare kan INTE bortförklaras!

Ovanstående la jag in som kommentar sent igår och det fanns tydligt i kommentarsfältet och nu på förmiddagen var det borttaget???

Svara -   - 11/11-17 20:19 -


Tomas N

Jag rekommenderar att läsa de här viktiga passagerna i Nya testamentet med ett öppet och lärande sinne och be om förståelse och andens ledning. T ex Matteus 21-28 i ett svep så att man får perspektiv. Även tessalonikerbrevet är bra att läsas i sin helhet.

Undervisningen som Jesus ger är hans testamente och gäller alla som följer honom. Eftersom han undervisade om Riket som skulle ges till alla folk i stora och breda drag och Paulus i mera specifika instruktioner behövs både evangelierna och epistlarna läsas. Jesaja profeterade mycket om hedningarnas möjligheter till frälsning och Guds rike.

Matteus och de andra evangelierna undervisar om svårigheter i sluttiden och om att vara redo,om att ha olja i sin lampa(rätt ställt med Gud och relation med Gud/den Helige ande. Det undervisas om den smala vägen och att inte alla skall komma till himmelriket . Många skall försöka,men inte komma in.

Det är inte komplicerat ,men det är svårt,p g a synd och förförelse. Guds och människornas fiende är besegrad,men ännu fullt verksam i att förleda så många han kan.

Texterna om Judeen i Matt 24 kan antingen vara som en del tolkar det att delar av Matt. 24 handlar om förstörelsen AD 70.

Det är riktigt anser jag att i syner ( t ex Uppenbarelseboken ) så ses och förmedlas saker på ett olinjärt sätt,men även när Guds tjänare ledda av anden profeterar eller undervisar kan sanningar som Gud vill lyfta fram hamna i olinjär följd.

T ex striden i himlen (Upp 12)där Mikael kastar ned satan till jorden har redan hänt sedan länge. Falsa profeter gällde både då och nu. Det finns massor med symbolik som är svår att förstå och då bör man börja med det som är viktigast och som går att förstå.

Om Jesus säger att den som inte ödmjukar sig som ett barn inte kommer in i himmelen,skulle det då vara omöjligt att ha tillräckligt med kunskap för en kristen att förstå tillräckligt för att kunna komma in i himmelriket och vara redo vid Hans återkomst? Kunskap blåser upp säger Paulus,men rätt kunskap bygger upp och hjälper alla.

Så läs bibeln ,för det finns något nytt varje gång och sanningen finns där framför allt i nya testamentet. Efesierbrevet,Galaterbrevet och Romarbrevet undervisar bra om hur Gud gör ett nytt folk av både judar och hedningar genom Jesus och i Honom. Gamla testamentet ger an fantastisk grund och rötter och förståelse,men det gäller att ha Ljuset av det fullbordade verket på korset i sitt sinne och i sina ögon så att man inte går tillbaka till skuggorna och hamnar i avgudadyrkan till det folket och nationen.

Tydligast sägs detta i Johannesevangeliet till kvinnan vid brunnen. Den tid skall komma,ja redan är då sanna tillbedjare inte tillber i templet i Jerusalem utan i ande och sanning.

Uppenbarelsebokens budskap är att det blir prövningar och t ex att undvika märket och antikrist. Den som inte förbereder sig för det kanske begår ett misstag.

Vi kanske har råd att i dags dato förstå fel ,men förförelserna ökar och om vi lever nära Jesus dag för dag så ger Han det vi behöver precis som det var för Israels folk i ökenvandringen. Om belöningen blir stor för den som håller ut till slutet,skulle man inte då vänta sig prövningar och hinder?

Välsignelse

Svara -   - 11/11-17 22:50 -


Roger T. W.

Svar till Tomas N.

Vetenskapen tänker händelseorienterat medan Bibeln är tillståndsrelaterad. Olinjär och multidimensionell. Det är bra att du tar upp det här. När kristendomskunskapen togs bort förbereddes inte barnen längre för högre studier.

Svara -   - 11/11-17 23:13 -


Svenne

Svar till Elisabeth Ekström.

Guds frid, Elisabeth!

De som inte är redo vid uppryckandet är inte förlorade för alltid. De som blir kvarlämnade är avfällingar och sådana som levt ett ytligt och slött kristet liv.

De känner ändå till hur man blir frälst och kommer att erbjudas en andra chans under vedermödans tid. Men det pris de får betala är vedermödans hemskheter och att de blir martyrer.

Var välsignad av Herren!

Svara -   - 12/11-17 09:26 -


Hans P Lindblad

Jesus är väldigt tydlig med tidpunkten för uppryckandet!

Jesus säger i klartext: "Strax efter de dagarnas nöd skall solen förmörkas och månen inte ge sitt sken. Stjärnorna skall falla från himlen, och himlens krafter skall skakas. 30 Då skall Människosonens tecken synas på himlen, och jordens alla folk skall jämra sig, när de ser Människosonen komma på himlens moln med stor makt och härlighet. 31 Med starkt basunljud skall han sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ända till den andra." (Matt 24:29-31)

Ordet som i Folkbibeln översätts nöd är på grekiska 'thlipsis', som kan översättas: förtryck, lidande, vedermöda, trångmål, svårigheter och också "nöd" som är en synonym.

Detta ord är det som traditionellt översatts "vedermöda" och är ordet bakom hela begreppet: "Vedermödan". Ordet används 45 gånger i NT, oftast om svårigheter och lidanden som vi som kristna kommer få gå igenom för vår tros skull.

1917: Matt 24:29-31 "Men strax efter den tidens vedermöda [thlipsis] skall solen förmörkas och månen upphöra att giva sitt sken, och stjärnorna skola falla ifrån himmelen, och himmelens makter skola bäva. 30 Och då skall Människosonens tecken visa sig på himmelen, och alla släkter på jorden skola då jämra sig. Och man skall få se 'Människosonen komma på himmelens skyar' med stor makt och härlighet. 31 Och han skall sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de skola församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himmelens ena ända till den andra."

Parallelversar från Markus (1917): "Men på den tiden, efter den vedermödan [thlipsis], skall solen förmörkas och månen upphöra att giva sitt sken, 25 och stjärnorna skola falla ifrån himmelen, och makterna i himmelen skola bäva. 26 Och då skall man få se 'Människosonen komma i skyarna' med stor makt och härlighet. 27 Och han skall då sända ut sina änglar och församla sina utvalda från de fyra väderstrecken, från jordens ända till himmelens ända." (Mark 13:24-27)

Ordet används också i Uppenbarelseboken om de heliga som är klädda i vita kläder: "En av de äldste frågade mig: "Dessa som är klädda i vita kläder, vilka är de och varifrån har de kommit?" 14 Jag svarade: "Min herre, du vet det." Då sade han till mig: "Dessa är de som kommer ur den stora nöden [thlipsis], och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod." (Upp 7:13-14)

Jesus säger också att om inte den vedermödan kommer att förkortas så kommer ingen att bli frälst: "Ty då skall det bli en så stor nöd [thlipsis] att något liknande inte förekommit sedan världens begynnelse och aldrig mer skall förekomma. 22 Och om inte den tiden förkortades, skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas skull kommer den tiden att förkortas." (Matt 24:21-22)

"Ty det skall i de dagarna komma en sådan nöd [thlipsis] att något liknande inte har förekommit sedan Gud i begynnelsen skapade världen, och inte heller skall komma. 20 Om Herren inte förkortade den tiden skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas skull har han förkortat den tiden." (Mark 13:19-20)

I klartext säger Jesus: Efter vedermödan så kommer Jesus och hämtar de utvalda (som nils mycket riktigt påpekar måste vara de kristna och inte någon annan grupp) heliga, och alla jordens folk kommer se det!

Hur får man ihop dessa tydliga ord med ett uppryckande före Vedermödan?

Svara -   - 12/11-17 19:25 -


Elisabeth Ekström

Svar till Tomas N.

Tack för Svar! Ska studera det du tipsat mig om ! Guds Välsignelser!

Svara -   - 13/11-17 16:49 -


Elisabeth Ekström

Svar till Svenne.

Tack för ditt svar! Det år så, som jag också trott! Men ändå inte varit helt säker! Jag oroas inte för egen del! Men framförallt över våra barn o barnbarn och deras Ofrälsta pappor! Pappor, som Inte Alls Vill Tro på Vad Bibeln säger ... ! Våra döttrar Har ändå Barnatron Kvar! Men de, som Inte Ens Vill Tro Före Uppryckandet - Finns Det Frälsning att Få Efter Uppryckandet För Dem också pga Avfällingar som Blir Frälsta och Kan Vittna Om att Jesus Är En Verklighet! Och att de Måste Ta Emot Honom , för att Inte Gå Till Helvetet! De Tror ju Inte Ens på Helvetet Idag! Tacksam för ytt. Svar! / EE.

Svara -   - 13/11-17 17:10 -


Tomas N

Hoppas fler hittar mera ljus på de här frågorna. Jag tror det är farligt att tro på en andra chans,ett s k uppsamlingsheat.

När jag läser Matt 24 så går det inte att undvika de dramatiska och allvarliga orden. Slutet skall komma,himlar och jord skakas och stjärnor falla från himlen,Människosonens återkomst kommer synas på himlen såsom en gigantisk blixt.

Några skall bli räddade och andra inte . Som på Noahs tid,fast många flera skall bli räddade än då. Det går inte att läsa fram ett dolt upryckande och sedan det s k tusenårsriket där en andra chans ges för omvändelse.

Många är kallade /få utvalda . Förförelse som lurar om möjligt även de utvalda. Många viktiga texter handlar om utvaldhet och kan inte mena endast judar då i nya förbundet de 2 har blivit ett folk. Jesu kropp och församling är inte splittrad.

Utan att anamma kalvinisternas syn på utvaldhet ,så är alla som valt Jesus och håller fast till slutet som grupp utvalda i Jesus från jordens begynnelse. Däremellan har Fadern dragit dem till honom ,men det är sekundärt. Precis som Israels barn i GT inte alla höll måttet ,så är det i NT också. Men Guds löfte är att aldrig överge oss eller försaka oss. Om vi står emot djävulen och håller oss till att tjäna Herren och tjäna Honom finns ingen anledning att ifrågasätta utvaldheten.

Men utan tro går det inte. Vi skall be om och leva i tro (Hebr 11) dag för dag

Jesus pratar aldrig om något annat än en enda återkomst och det är den vi skall vara redo för.

Må vi vara redo för detta.

Guds välsignelse

Svara -   - 13/11-17 18:03 -


Elisabeth Ekström

Svar till Tomas N.

Vill Tacka Igen för det utförliga svar jag fick ang. " En andra chans " när det gäller uppryckandet! Har Börjat Studera, Vad Bibeln Säger Om Det! Är ju Så Oerhört Viktigt, att Vi Inte Lurar Människor !!! Mvh Elisabeth Ekström!

Svara -   - 17/11-17 13:22 -


bengt

du har samma namn som en klasskamrat

i grundskolan hade

Svara -   - 17/11-17 16:10 -


Arne Strand.

https://ikristus.se/antikrist-uppryckandet/#comment-5678

Arne Strand.

Svara -   - 13/12-17 03:47 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Du behöver ta emot Jesus

Därför talar jag så mycket om varför du behöver ta emot Jesus!

2

Läs allt!


Den Gud som då svarar med eld, han vare Gud!

Läsarmejl av nils

Det som alltid kännetecknat Herrens närvaro är Eld. Vi känner till när Mose fick möta Gud i den brinnande busken, och när Mose var på Sinai berg, hur Herrens härlighet var som en förtärande Eld på toppen av berget. När Israel därefter skulle offra brännoffer åt Herren sade Han: 

18

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 2

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Denna kursändring när det gäller predikan om Jesu tillkommelse har nu kommit fram i ljuset alltmer.

7

Läs allt!


Den kontantlösa konspirationen - Ladda ner gratis pdf-bok!

Den här mycket intressanta boken på 593 sidor om det kontantlösa samhället kan du återigen ladda ner gratis direkt på Apg29!

5

Läs allt!


Våra skattepengar finansierar imamutbildning

Läsarmejl av Bertil Rosenius

En rubrik på Facebook väckte nyfikenhet: ”I Höst får Sverige sin första statligt finansierade imam utbildning.” Sant eller falskt? Sant! Men det hela blir än värre, när man dyker ner i historiken!

36

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 1

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

En kursändring har nu skett när det gäller förkunnelsen om Jesu tillkommelse detta kan komma att få förödande konsekvenser.

18

Läs allt!


Almedalen - Dans & Trams och intervju med Christer Åberg

Filmgruppen Flipp Flopp intervjuade mig i Almedalen 2018. 

3

Läs allt!


Har vi kanske glömt något?

Läsarmejl av David B

“Lova HERREN, min själ, och glöm inte alla hans välgärningar” Ps. 103:2

4

Läs allt!


Kommer nationalism från Gud?

Valet i höst kommer framför allt att stå mellan nationalism och globalism, dvs antikrists plan för världsherravälde. Vad säger Bibeln om nationalism?

60

Läs allt!


Förbjud Pride

OBS: Artikeln innehåller obehagliga bilder från olika pridefestivaler. 

Förbjud Pride

Lägg märke till barnen som ser detta spektakel...

Man varken kan eller ska förbjuda folks olika läggningar men det man kan förbjuda är att de ska skylta med det på gatorna. 

76

Läs allt!


Profetian i Joel och nödslakten i den svenska torkan

Läsarmejl av Kattis 

Kor

Satt och läste min bibel. Då kom jag till detta bibelställe från Joel 1:17-19: 

25

Läs allt!


Be för Jimmie Åkesson

Av Bertil Rosenius 

Be för Jimmie Åkesson

Bild: sd.se. 

Jag upplever nu starkt att vi skall be att Jimmie Åkesson… 

188

Läs allt!


Den siste påven är Antikrist - Profetia av före detta jesuitprästen Alberto Rivera

Den före detta katolske jesuitprästen Alberto Rivera profeterar 1990 att den siste romerske katolske påven kommer att vara den bibliske Antikrist.

77

Läs allt!


Räddningen av pojkarna i Tham Luang-grottan

Alla barnen och tränaren är nu räddade från grottan! 

Räddningen av pojkarna i Tham Luang-grottan

Bild: Aftonbladet. 

De tolv pojkarna och den 25-åriga tränaren som varit fast i Tham Luang-grottan i Thailand har räddats! Jag tänker osökt på bibelordet "Han drog mig upp ur fördärvets grop".

10

Läs allt!


Jimmie Åkesson drog storpublik i Almedalen

Jimmie Åkesson drog storpublik i Almedalen 2028

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson drog storpublik i Almedalen när han talade på lördagskvällen. 

79

Läs allt!


Så här lever du länge

Religiösa leve längre

En studie från USA att religiösa människor lever i genomsnitt fyra år längrr än icke religiösa.

4

Läs allt!


Annons


Almedalsveckan, Sverigedemokraterna och Guds vila

Christer Åberg sista live video från Almedalen. Sverigedemokraterna  Jimmie Åkesson och Guds vila. 

1

Läs allt!


Allt är inte bluff men bluffevangelisten Marjoe Gortner var det

Det är ett dokumenterat faktum att den amerikanske evangelisten Marjoe Gortner var en bluffmakare. Han reste runt i USA, hade möten och kampanjer, talade om Jesus, bad för sjuka, ledde folk fram till Andens dop, men han trodde varken på Gud eller Jesus.

13

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 29, måndag 16 juli 2018 kl. 16:46

Jesus söker: Reinhold, Reine!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Nordiska motståndsrörelsen och Jesus

Christer Åbergs reflektion från torsdagen i Almedalen. 

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


Hot mot Vänskapsförbundet Sverige-Israel i Almedalen

Hot mot Vänskapsförbundet Sverige-Israel i Almedalen

Christer Åbergs reflektion från torsdagen i Almedalsveckan. Hot mot Vänskapsförbundet Sverige-Israel, Nordiska motståndsrörelsen och Kristna värdepartiet. 

20

Läs allt!


Almedalen och frälsningen

Christer Åberg berättar om sin upplevelse från onsdagen 4 juli 2018 i Almedalen. 

0

Läs allt!


Stefan Hallmans vittnesbörd i Gamla Hjälmseryd

Den här videon måste du bara se! Nenne Lindberg intervjuar Stefan Hallman i Gamla Hjälmseryd. Det blev ett mycket starkt vittnesbörd av Stefan och hur han blev frälst och förvandlad av Jesus Kristus från ett liv i droger. 

1

Läs allt!


Mot en blå himmel i Almedalen

Elida

Under en debatt på båten Elida var det någon som klättrade upp i masten mot den blå himlen i denna solstarka dag i Almedalen. 

1

Läs allt!


Så predikar du ordet

Predikant

Vad var det församlingen bad om när de var församlade? 

33

Läs allt!


Israel 70 år firades i Almerdalen

På båten Elida lyftes Mellanösterns enda demokrati Israel fram som i år firar 70 år som stat. Dessutom träffade jag en man som rökte pipa. 

0

Läs allt!


Fotbollen viktigare än politiken i Almedalsveckan?

Christer Åbergs dagliga reflektion från Almedalsveckan 2018. 

1

Läs allt!


Segervrål i Almedalen när Sverige gör mål

När Sverige gör 1 - 0 mot Schweiz så dånar det ett segervrål över Almedalen. 

59

Läs allt!


Bilder från Almedalen och Elida 3 juli 2018

Och så lite bilder från båten Elida på Almedalsveckan i Visby tisdagen 3 juli.

Daniela Persin Himlen TV7

Daniela Persin, kanalchef på Himlen TV7.  

0

Läs allt!


Socialdemokraternas islamistiska draksådd

Läsarmejl av LeifA 

13

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 429 260 415 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 680 bloggartiklar, 84 960 kommentarer och 56 938 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp