446 online! | Sidvisningar idag: 95 008 | Igår: 141 566 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Ursäkterna kan bytas ut mot tro

Läsarmejl av David B 

Ursäkter som ofta håller människor borta från att komma till Jesus. Vad säger Bibeln?

Inte nu - “Se, nu är frälsningens dag.” 2 Kor. 6:2

Vad ska andra tycka - “Människofruktan har med sig snaror, men den som förtröstar på HERREN blir beskyddad.” Ords. 29:25

Klarar mig själv - “Ni som inte vet vad som kan ske i morgon. För vad är ert liv? Det är bara en dimma, som för en liten stund syns och sedan försvinner.” Jak. 4:14

Inget händer ändå efter döden - “Och såsom det är bestämt om människorna att en gång dö och sedan dömas” Hebr. 9:27

Jag är ingen syndare - “För alla har syndat och saknar härligheten från Gud.” Rom. 3:23

Vill fortsätta njuta av synden - “För syndens lön är döden (evig separation från Gud)” Rom. 6:23 (ord inom parentes är förklaring)

Jag har syndat för mycket - “Om era synder än är blodröda, skall de bli snövita, om de än är röda som scharlakan, skall de bli vita som ull.” Jes. 1:18

Jag är ett hopplöst fall - “Det som är omöjligt för människor är möjligt för Gud.” Luk. 18:27

Min vän, vänd om från synden idag och sätt din tro till Jesus Kristus, Guds Son.

“Omvänd er och tro evangelium.” Mark. 1:15

Evangelium är budskapet om Jesu död på korset för vår skull då han tog vårt syndastraff. Det är också budskapet om att Jesus uppstod från de döda på tredje dagen och lever i evigheternas evigheter.

“För var och en som åkallar Herrens namn (Jesus) ska bli frälst.” Rom. 10:13

Jesus är mäktig och villig att hjälpa dig. Ropa till Jesus och lita på att han hör dig.


David B

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg fredag 23 november 2018 14:26 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


7 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Lena Henricson

Något vi som kristna också behöver kunna bemöta i kontakten med undrande och sökande människor,är frågan om hur Gud kan tillåta all denna ondska både bland människor och i naturen. Jag menar att det är bra att vara ärlig och erkänna att ingen riktigt förstår detta. Men en sak är säker: Har vi tagit emot JESUS i vårt hjärta,kommer vi en gång att få komma till en plats där ingen ondska finns,men bara frid,glädje och gemenskap med Gud,JESUS och varandra! 🎶💕🌸💕🎶

Svara -   - 23/11-18 21:56 -


Lena Henricson

Tillägg till mitt föregående inlägg

JESUS har ju besegrat allt det onda. Pris ske hans namn! 🎶✝️🌹🎶

Svara -   - 23/11-18 22:04 -


Stefan Jonasson

Man har verkligen svårt att förstå varför det onda finns.. Det var någon som sa att det kallas teodice problemet.. Ingen filosof har någonsin kunnat förklara det..... Vi existerar.. Det finns något som kallas ondska.. Det finns något som heter kärlek och förlåtelse.. Det finns också något som kallas ⚖ rättvisa.. Allt detta existerar i alla människors medvetande ingen kan förneka att dessa fyra ting existerar i detta livet... Utifrån det går det att förklara evangelium för den som vill lyssna..

Svara -   - 23/11-18 22:21 -


David B

Svar till Lena Henricson.

Vänd på frågan. Hur kan man förneka att det finns en Gud när man ser allt det fina i skapelsen? Att ens hjärta slår, får leva och finnas till. Kärlek och samförstånd mellan människor. Precisionen och det komplexa i tex människokroppen och jorden med omgivning. Livets mirakel - en nyfödd liten människa osv.

Svara -   - 23/11-18 22:34 -


David B

Svar till Stefan Jonasson .

Skapade varelser har en fri vilja, alltså både änglar och människor. Djävulen valde att sätta sig upp mot Gud och blev då motståndaren och upprorsmakaren. Människan föll för frestarens bedrägeri och synden med dess följder kom in i världen.

Även om man inte förstår eller håller med om allt så gör man ändå bäst i att inrätta sig. Tex tyngdlagen är en lag som fungerar vare sig du förstår, håller med eller tycker om den.

Samma sak med ondskan. Den finns men lösningen är Jesus och det måste ner på individnivå. Att människohjärtan blir förvandlade av Guds kärlek, kraft och förlåtelse. Ju fler som tar emot Jesus och följer honom, desto mer märks det då också runt omkring i samhället/världen.

Ett människohjärta i taget som blir förvandlat av Jesus.

:)

Svara -   - 23/11-18 22:50 -


Stefan Jonasson

Det är sant endast JESUS kan förvandla ett människohjärta.. Hur man kan förneka att det finns en skapare är för mig en gåta... Skapelsen och själva existensen visar att han finns... Genom tron förstår vi att GUD skapat världen 🌏.... Genom tron förstår vi kanske teodicee problemet.. Att det var GUDS vilja att skapa världen och han har en fullkomlig plan.. Som överträffar allt lidande och all ondska.. I slutändan.. När vi möter honom ansikte mot ansikte ska vi till fullo förstå... Den som vill leva i synden säger att GUD inte finns det är en viljemässig otro... Att förkväva sanningen.. Dom fyra frågorna som alla religioner försöker förklara men som bara bibeln har ett fullständigt svar på är 1 ursprung 2 meningen 3 vad som är rätt eller fel 4 destination.... Ondskan måste möta rättvisan... Och få sitt rättmätiga straff.. Men GUD är kärleken GUDS kärlek och rättvisa kräver att ondskan skall underkuvas... GUDS Kärlek till sin skapelse människan vill förlåta därför sände han sin son som ett skuldoffer. Så att vi kan få förlåtelse och förenas med honom i hans härlighet.....

Svara -   - 24/11-18 00:38 -


Lena Henricson

Svar till David B

Tack för ditt svar till mig! Javisst så är det ju. Guds skapelse är ju ofattbart fantastisk! Och om den är så underbar, hur mycket ännu mer underbart och fantastiskt blir det inte då i himmelen!? 🎶🌸🌺🌸🎶🎶🎶🎶

Svara -   - 24/11-18 13:21 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?IS-brud vill återvända till England och få sympati

IS brud

Shamima Begum var 15 år då hon anslöt sig till kalifatet Islamiska staten för att få föda barn åt en IS-terrorist. Hon födde två barn som vanvårdades och dog. Nu har hon fött sitt tredje barn som 19-åring och vill återvända till England.

10

Läs allt!


Den oönskade - Del 22

Christer Åbergs barndom - Den oönskade

Nu i några delar kommer jag att berätta om smärtsamma händelser som jag har haft funderingar på hur jag ska berätta dem, eller om jag över huvud taget ska berätta om dem. Men eftersom det är en viktig del av fortsättningen framåt av min berättelse så har jag valt att ta fram en del smärtsamma händelser som senare skulle visa bli livsavgörande händelser i mitt unga liv.

7

Läs allt!


Badhus börjar med chip

Chip under huden

Bild: Nya Dagbladet. 

Badhuset Kokpunkten i Västerås börjar med chip-implantat under huden mellan tummen och pekfingret.

56

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

110

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

42

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

27

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

5

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

9

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

95

Läs allt!


Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, torsdag 21 februari 2019 kl. 14:24

Jesus söker: Hilding!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!


Kvinna kastade ut sitt barn

Vad är det som gör att en del kastar ut sina barn? För inte vill man väl kasta ut sitt eget barn? Eller...?

11

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 675 529 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 174 bloggartiklar, 94 364 kommentarer och 62 027 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp