620 online! | Sidvisningar idag: 92 580 | Igår: 233 902 |

www.apg29.nu

Live Apg29 med Christer Åberg: Tisdag 21.00 · Torsdag 21.00 · Lördag 21.00


USA erkänner Jerusalem som huvudstad

Aftonbladet: USA erkänner Jerusalem som huvudstad.

Bild: Aftonbladet. 

USA:s president Donald Trump meddelade under ett tal ikväll att han erkänner Jerusalem som Israels huvudstad och tänker flytta den amerikanska ambassaden till staden.

Om det här erkännandet publicerade signaturen J.J. redan den 1 december läsarmejlet "Brådskande information: Profetiska tider" att detta skulle ske.

Kommer du ihåg profetian som profeterades några år innan Trump blev vald till president? Läs den här igen: Profetia: Trump blir president.

Profetia: Trump blir president.

Skärmbild: Apg29. 

Profetian

Bland annat lyder profetian från 2011 så här:

För jag kommer att använda den här mannen att skörda det USA har sått för och plundra från fienden vad han har stulit och returnera det 7 gånger tillbaka till USA. Fienden kommer att säga Israel, Israel, hur Israel? För Israel kommer att skyddas av USA igen. Anden säger ja! Amerika kommer återigen att stå hand i hand med Israel, och de två skall vara ett. För banden mellan Israel och USA kommer att vara starkare än någonsin, och Israel kommer att blomstra som aldrig förr.

Guds Ande säger: jag kommer att skydda Amerika och Israel, för nästa president kommer att vara en man av hans ord, när han talar kommer världen att lyssna och känna att det är något större i honom än alla andra före honom. Den här mannens ord är hans förbindelse och världen och Amerika kommer att veta detta och fienden kommer att frukta detta, för den här mannen kommer att vara orädd. Anden säger, när den finansiella skörden börjar så skall det ske parallellt i det andliga för Amerika.

Profetiska tider

Vi lever i profetiska tider snart sker uppryckandet och Jesus kommer tillbaka! Är du redo? har du tagit emot Jesus och är frälst?

Det är hög tid för dig att bli det nu!

Läs också:

www.apg29.nu/bradskande-information...29283

Källa:

www.aftonbladet.se/nyheter/a/...


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg onsdag 6 december 2017 19:39 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


55 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Johan

Helt rätt att sluta låtsas som att Jerusalem, på något sätt, tillhör arabiska muslimer!

Staden intogs av kung David för över 3000 år sedan, och har sedan dess varit Israels huvudstad, om än under långa perioder av ockupation av främmande nationer.

Svara -   - 6/12-17 20:06 -


Bertil Rosenius

Jag skulle vilja ställa - vinkla - frågan: Vem är Donald Trump och vem är hans "uppdragsgivare"?

Kom ihåg alla dessa som i många årtionden varnat för en som kommer att slå världen med häpnad och som kommer att lyckas med det som ex. FN misslyckats med, under många år. En falsk fred i Mellanöstern, blir startskottet för vedermödan och antikrist - han som kommer att bedra så många med sin handlingskraft...

Minns att jag inte "påstår något" om Donald Trump. Men var väldigt väldigt vaken, för nu händer allvarliga saker! Bli inte bedragen!

Svara -   - 6/12-17 20:21 -


Tomas N

Detta är inte särskilt stabilt gjort. Trump är kontroversiell och impulsiv,men en sann entreprenör och som jag tycker även visat prov på hyfsat omdöme bakom alla impulsiva gärningar. Problemet nu är att han ger sig in ännu mera aktivt utanför USA,s naturliga intressen och närområden och framförallt håller fast vid ett löfte som han gett.

Att ha mod /kurage att backa från ett löfte som givits från felaktiga grunder är något som kännetecknar stora människor. Det är givetvis bättre att inte ge ogenomtänkta löften alls.

Eftersom Trumps huvudtema i presidentkampanjen och som fick honom vald vara att aktivt förändra USA, utrikespolicy till mycket mera non-interventional så har han ju vänt 180 grader senaste halvåret.

Trycket från rådgivare och makthavare spelar förstås in,störst är nog trycket från hans oberäknelige svärson Jared Kuschner. Trump skulle jag säga har en mera ärlig och genuin tro än George W Bush eller Obama hade. I detta fallet blir det en börda ,då Trump omgett sig med kristna mentorer och pastorer som leder honom fel snarare än rätt,där andra presidenter inte alls skulle lyssna på en kristen representant.

Det viktigaste nu ur en icke pro-israel synvinkel(neutral) är att hoppas på fred i mellanöstern och att Syrien kan återuppbyggas och konflikten mellan Iran/Israel och Saudiarabien lugnar sig. Frågan är hur Putin agerar i detta och hur världen hanterar Israels aggression mot Syrien.

Det behövs mycket bön i detta . Det sorgliga är ändå att olika kristna ber för helt motsatta skeenden i just detta. Men jag kommer inte be för något Israeliskt eller annat anfallskrig utan att länderna får bevara sina rättmätiga områden.

Oavsett kommer detta med huvudstadsflytt och ambassadflytt skapa mera instabilitet.

Mitt råd till kristna som ännu inte har gett hela sitt hjärta till Israel och det judiska folket ,är att ägna fokuset på det arbete som Jesus kallat till ,att bygga församlingar,vittna och leva det livet som vi fått och som kristen. Guds hjärta är för de som går förlorade av dags datum. Låt oss främst lägga energin där

Svara -   - 6/12-17 20:35 -


Prinsen

Jerusalem ska komma ner från himmelen.

Vad som nu sker lär vara i antikrists agenda vilket inte bådar gott, men för de heliga är det till vårt bästa, för vi lever i den Yttersta Tiden och Herren ska återkomma.
Ja alla kristna sionister, detta har ni bidragit till, att ett jordisk Jerusalem nu utropas till världens huvudstad. Snart kommer satans FN placeras där, vilket Ben Gurion sa var sionisternas målsättning,

Svara -   - 6/12-17 21:35 -


Ulrik Petersson

Tack Jesus!

Gud Välsigne Donald Trump!

Svara -   - 6/12-17 21:50 -


Bertil Rosenius

Svar till Prinsen .

Har du missat Uppenbarelseboken?

Det kommer ett tusenårsrike mellan vedermödan och ett nytt Jerusalem som sänks ned från himmelen. Men detta tusenåriga fredsrike kan inte skapas vare sig genom förhandling eller krig - sådant verk spelar antikrist i händerna.

Svara -   - 6/12-17 21:53 -


Prinsen

Svar till Tomas N.

Ja, lägg rätt fokus. Här är några exempel.

Släck inte den Helige Anden, lev i helgelse.

Lys i mörkret med kärlek till alla människor, vilket är en gåva av Herren, genom Helige Anded omsorg.

Vara bereddda på den nöd som ska komma.

Älska främlingen även muslimen.

Dela med dig, låt främlingen eller vännen sova i ditt hus.

Ge till den som är i nöd, även pengar, inte bara böner.

Svara -   - 6/12-17 21:53 -


Prinsen

Svar till Bertil Rosenius.

Det är din tolkning och jag är övertygad om att du är högst medveten om att kristna är delade i frågan om Vedermödan, Uppryckandet samt Tusensårsriket - så varför går du i polemik med mig som om jag inte LÄST Uppenbarelseboken?

Broder, tål du inte att någon är av annan uppfattning?

Svara -   - 6/12-17 22:03 -


Bertil Rosenius

Svar till Bertil Rosenius.

Lyckas Donald Trump skapa fred i Mellanöstern... ja då tror jag det ä dags att börja räkna åren.

Men jag tror det är större riska att han förvärrar allt - väldigt mycket. Vilket kan leda till att antikrist ges möjlighet att träda upp och tvinga fram en falsk fred, för att "rädda" världen. Och då kan vi också börja räkna åren.

Vi måste var supervakna, vi lever inte i en tid som blir bättre. Guds Ord säger att när judarna får landet, går vi in i änden. En tid som kännetecknas av allt annat än framgång. Den kristna högern i USA är inte vaken.

Svara -   - 6/12-17 22:03 -


Bertil Rosenius

Svar till Prinsen .

För mig är texten i Upp 20:1-10 ganska uppenbar och svår att tolka annat än som den står.

Svara -   - 6/12-17 22:10 -


Prinsen

Svar till Bertil Rosenius.

Låt verserna tolka verserna!

Lägg undan all egen tolkning genom att läsa en vers.

Uppenbarelseboken är ingen helt ny text eller uppenbarelse - den bygger på kunskap om alla övriga skrifterna. Så Uppenbarelseboken bör tolkas genom vad exempelvis profeterna fick uppenbarat till sig i GT.

Svara -   - 6/12-17 22:33 -


Tomas N

Svar till Bertil Rosenius.

Även om det är som du säger att texten finns där och det finns en etablerad tradition om detta tusenårsrike så finns en del problem.

Problemet är att Jesus aldrig någonsin mämnde ett tusenårsrike,ej heller Paulus eller andra apostlar ,endast Johannes i denna enorma uppenbarelse som innehåller mycket som är lite svårtolkat.

Drömmen om tusenårsriken liknar den drömmen judarna hade och har om att få regera helaa världen och vara upphöjda över alla andra folk och utöva makt över dem.

Typ "Jag och ingen annan" och sådan mentalitet. Jesus sa att Mitt rike är inte av denna världen. Alla hårda ord och om att regera både i GT och NT handlar ytterst och i själva kärnan om skillnanden mellan synd och rättfärdighet. Eller vem man tjänar Gud eller den onde.

Det är bara en sådan Gud som är rättvis . Snaran som Israels folk drabbades av och fortfarande gör är att de föll för iden och tanken att de var utvalda bara för att. Detta går tillbaka till en misstolkning av Abrahams löften.

Regeln för bibeltolkning måste väl var att en majoritet av texter vägleder mera än en enstaka text. Och att se upp med att styras av känslomässiga tankar.

Den som går och hoppas på detta judiska tusenårsrike riskerar att dras in i allt möjligt som inte ärGuds smala väg,den som Jesus undervisade om. Frågan är om man vågar utmana traditionen och nationen som Jesus kom ifrån. Lagen,profeterna,Moses stol,gamla förbundet,Salomos ära och storhet,lidandet och utvaldheten ,det finns mycket som trycker på och vill ha ära och tillbedjan.

Men om vi följer Jesus ,så måste hans ord och testamente väga tyngre än allt det andra religiösa.

Gud hjälpe oss i detta val

Svara -   - 6/12-17 23:02 -


Christer Åberg

President Rodrigo Duterte i Filippinerna och ett icke namngivet östeuropeiskt EU-land var först ut med att säga att de nu överväger att följa Trumps exempel och också flytta sina ambassader. https://www.apg29.nu/a/5no

Svara -   - 6/12-17 23:15 -


Andreas T.

Trump säger precis vad som helst. Inte vidare trovärdig. USA:s Bert Karlsson.

Svara -   - 6/12-17 23:19 -


Kalle

Hycklarna i vår regering ojar sig över detta, samtidigt som dom gjorde sig Palestina-erkännande...

Svara -   - 6/12-17 23:20 -


Alexander

Svar till Andreas T..

Han säger faktiskt sanningen oftare än någon annan politiker. Han förklarar saker precis som dom är. Jag tänker på den lille pojken som pekade ut den "nakne kejsaren".

Frid

Svara -   - 6/12-17 23:28 -


Christer Åberg

Israels premiärminister Bejamin Netanyahu var snabbast med att kommentera beskedet och hyllade Trump som ”hjälte”. Han hävdar att beslutet är ett steg i riktning mot fred.

https://www.apg29.nu/a/1sq

Svara -   - 6/12-17 23:29 -


Prinsen

Undrar om USAs ambassad kommer se ut som Israels Supreme Court, finansierat av Rothshilds?

https://vigilantcitizen.com/sinistersites/sinister-sites-israel-supreme-court/
Hur som helst, vi är alla lemmar i samma Kropp, och vi delar samma Ande. Låt teologi komma i andra hand, och kärleken till vår nästa, först av allt,

Svara -   - 7/12-17 01:21 -


Andy Svensson

Svar till Bertil Rosenius.

Instämmer den kristna högern i USA har med påverkan på flertalet Kristna i Sverige. Vi behöver vara Andligt vakna så att vi inte går in under anden av Antikrist som är rådande i flertalet församlingar i dag tyvärr. Jesus kommer snart älskade vänner jag önskar er Guds underbara frid i kristus.

Svara -   - 7/12-17 05:35 -


Bertil Rosenius

”Beslutet öppnar helvetets portar” uppger islamistiska Hamas.Ja, ibland kommer "profetiorna" från oväntat håll...

Svara -   - 7/12-17 05:54 -


J.J.

Svar till Andy Svensson.

Instämmer, Jesus kommer snart! ☝️Vi måste vara vaksamma och ledas av Guds Ande och ha blicken fäst bara på Jesus vår Herre och Gud. Vi har fått löftet så håll fast vi det och håll ut; i det som komma skall. Bless you!

Svara -   - 7/12-17 06:16 -


AnnMarie

Tomas N

"Kristna ber för helt motsatta skeenden i detta"

Förmodligen är det så.

Personligen tror jag att det är bättre att ägna sina böner åt det som ligger närmast hjärtat alltså familj vänner och annat som vardagen består i.

Resten får bli som det blir .Man får helt enkelt förtrösta på Gud för Han har så långt jag förstår redan bestämt vad som ska ske.

Svara -   - 7/12-17 06:19 -


Johan

Alla de politiker som arbetar för eliten och emot sina egna befolkningar, klagar nu vitt och brett på Trump.

Ha, bara det visat att det här var något bra och rättfärdigt!

Svara -   - 7/12-17 06:45 -


Leif a

Sverige är motståndare till Israel i fn.

Saxat från fox news:

Sju medlemmar av FN: s säkerhetsråd har begärt ett nödmötet om Jerusalem som kan komma så tidigt som fredag. Dessa medlemmar inkluderar Storbritannien, Frankrike, Egypten och Sverige.slut citat!

Man får skämmas

Gud Välsigne Israel

Svara -   - 7/12-17 07:24 -


Johnny Haglund

USA-s agerande kommer att splittra många länder, men han har gjort vad många av oss velat göra. Så jag vill bara säga äntligen, någon bakom Israel. Vi ser Guds rike närma sig dag för dag. Gud välsigne dem.

Svara -   - 7/12-17 07:46 -


Troende

Varför ska andra länder lägga sig i ? Vi har inte ett dugg med att göra vad USA gör eller inte gör. Om vi inte är amerikanska medborgare förstås..😉.

Svara -   - 7/12-17 08:20 -


Tom

70 år från 1947/8!

Talprofetiorna talar iaf ett tydligt språk. Trumps första dag så var han 70år ,7månader och 7dagar

Judiska året är 5777.

Jerusalems förstöring 70

70årsveckor

7sista åren

Det är nåt som gör att Gud gillar 7😀

2018 blir ett minst sagt spännande år

Be för israel

Svara -   - 7/12-17 08:45 -


J.J.

Svar till Tom.

👍

Svara -   - 7/12-17 08:51 -


Bertil Rosenius

För att nu ingen skall missförstå min syn på Israel och det judiska folket - med tanke på vad jag kommenterat här - vill jag meddela att jag stöttar dessa fullt ut - om än inte i allt. Men jag skiljer på stödet för Israel och judarna från förståelsen för profetiska skeenden.

Jerusalem är Israels huvudstad - Guds ögon sten. Men det är runt denna stad och (det kommande) templet kampen i ändens tid kommer att stå.

Donald Trumps aggerande är iof riktigt - som jag ser det - men det kommer troligen starta upp en "process" som ytterst få kommer att jubla över - som många gör nu - innan den är fullbordad.

Gud välsigne Israel och judarna!

Svara -   - 7/12-17 09:26 -


JL

Vi verkar ha USA + israel + öststatsländer(judar och kristna) på ena sidan

vs
västra europa + arabstaterna på andra sida(socialister och muslimer på andra sida)
I övrigt så verkar det som om vissa kristna tycker att det är kärlek att ta in fienden bland barnen. På frukten skall ni känna dem. Islamisering, våldtäkter, laglöshet och framför allt lögn. En ganska känd lögn: Invandring orsakar inte islamisering = ta nu in den andra guden i era länder, församlingar och in era hjärtan.
"Om en profet eller drömskådare träder fram hos dig, utlovar ett tecken eller under och vill övertala dig att tjäna andra gudar"
Sluta tjäna andra gudar. Herren är helig.

Svara -   - 7/12-17 10:06 -


Svenne

Att USA genom sin president officiellt erkänner Jerusalem som Israels huvudstad är ett viktigt steg i den profetiska utvecklingen. Jerusalem är "Sion, den store Konungens stad".

Palestinierna menar sig ha anspråk på Jerusalem och kommer givetvis att protestera. Det kan leda till våldsamheter, men utvecklingen kommer att gå i den riktningen, att Israel kommer att få hela sin huvudstad och de stora landområden tillbaka, som araberna tagit från judarna.

Judarna, Guds utvalda egendomsfolk kommer att återvända miljontals till Israel och måste ha landområden att bo på.

Jag tackar Gud för president Trumps modiga proklamation och ber om Guds välsignelse över Israel.

Svara -   - 7/12-17 10:26 -


Svenne

Att USA genom sin president officiellt erkänner Jerusalem som Israels huvudstad är ett viktigt steg i den profetiska utvecklingen.

Jerusalem är "Sion den store Konungens stad, Guds stad". Palestinierna har också anspråk på Jerusalem, vilket kommer att leda till protester och demonstrationer, men utvecklingen kommer att gå i den riktningen, att judarna får hela Jerusalem och de stora landområden som araberna tagit ifrån dem.

Judarna kommer att församlas och återvända i miljontal och måste ha någonstans att bo.

Jag tackar Gud för president Trumps modiga proklamation, vilket överensstämmer med profetian som säger att "den mannen kommer inte att vara rädd".

Jag ber om Gudsvälsignelse över Jerusalem och Israel.

Svara -   - 7/12-17 10:43 -


Sam G Ö

Först och främst finns det inte palestinier, de är ju araber och Jerusalem är judarnas stad det utvalda folket. "Den store konungens stad", så vi får tacka Trump för hans modiga proklamation.

Svara -   - 7/12-17 10:59 -


kaj

Konungars hjärtan äro i HERRENS hand såsom vattenbäckar: han leder dem varthelst han vill. (Ords. 21:1)

Han låter tider och stunder omskifta, han avsätter konungar och tillsätter konungar, han giver åt de visa deras vishet och åt de förståndiga deras förstånd. (Dan. 2:21)

Herren har allt under kontroll oavsett vad vi tycker och tänker , bara vi må se till att vi inte talar och strider mot Herren själv . USA med Trump är just för tillfället ett verktyg i Herrens hand , men likafullt kommer detta land USA att möta oerhörda händelser .

Svara -   - 7/12-17 13:25 -


Bertil Rosenius

Svar till kaj.

Håller med dig! Också Judas var i ju Herrens hand...

Svara -   - 7/12-17 16:00 -


bengt

helt rätt Sam G Ö

det finns inget palestinskt folk

det är araber från länderna omkring

israel som ligger bakom palestina

Svara -   - 7/12-17 17:59 -


Svenne

Svar till bengt.

Om det inte finns palestinier. Varför talar man så mycket om sådana och varför strävar en del efter att en palestinsk stat ska upprättas? Eller en tvåstatskonstellation med både judar och palestinier?

Svara -   - 7/12-17 19:13 -


Tomas N

Man kan diskuttera mycket om historian efter 70AD ,om Islams erövring av Levanten och om det brittiska kolonialsyret där Balfourdeklarationen kom ur. Politik,Geo-politik och historia och för all del profetiska skeenden i slutet.

Men jag vill ändå påminna kristna som verkligen älskar Israel och judarna om vikten av vilken Gud vi representerar och hur evangeliet ser ut. Så att inget tillägg finns där och hindrar folk från att komma in i Guds rike.

Gud genom sin son Jesus erbjuder frälsning till vem som vill och tror att bli ett Guds barn och del av den kristna familjen/folket. Gud gör inte skillnad mellan folk och älskar alla lika mycket. Tillägget där är att den som gör Guds vilja ,tjänar honom och söker honom och är lydig har en bättre och närmare relation med honom och får en större belöning i himlen än den som bara tror.

Jesu död och uppståndelse,helige ande och det faktum att Jesus försonade mänskligheten till Gud ,betalade priset för syndernas förlåtelse och vann en andlig seger och auktoritet över ondskan/djävulen är svårt att förstå. Att döden på korset är det värdiga offret och blodet ger kraft är svårt att förstå.

Men det är hållbart och håller i ett logiskt och strategiskt resonemang om än byggt på övernaturliga sanningar och krafter som inte kan mätas utan allt detta finns tillgängligt för den som tror.

Guds folk har alltid blivit utvalda för ett syfte och för att de funnit nåd i Guds ögon. (T ex Job,Noah ,Abraham) Guds folk har alltid fått uppdraget att upprätthålla Guds rättfärdighet och strida mot synd ,djävul och falska religioner.

Där är Gud och historian om Honom också trovärdig och konsekvent. Människans problem är synd och det är roten till problemet. Låt därför det rena evangeliet gå ut till alla folk så att de som vill får en eller många chanser att omvända sig och bli räddade precis som vi alla fått samma nåd.

En tanke som jag delar angående Abraham är att i 1 Mos 13 1-15 ,så visar Gud den stora kallelsen och löftet. Senare kommer det mera konkreta så han vet att leda sina efterkommande på ett praktiskt sätt.

Gud säger " Abraham,lyft din blick åt öster,väster,norr och söder. Så långt du kan se ,det lkand skall jag ge dig åt din avkomma för evig tid. Och så talrik skall din avkomma bli såsom sandkornen. Res dig upp och ta ditt land i besittning(fritt översatt från KJV) Detta tycker jag låter som en föraning om nya förbundet där alla folk skall bli välsignade genom Abraham.

Den teologin håller att presentera för alla som är nära och långt borta. Vem vill tro på eller tillhöra en lokal Gud som har ett favoritfolk som är mera utvalda än andra?

Guds utvalda och favoriter är de som väljer Honom genom tro och väljer bort synd,egoism,djävul och falska religioner. Dessa saker är inte heller utan belöning och dragningskraft.

Det var några tankar om detta allvarliga. Kristna riskerar nu att dras in och sätta allt sitt fokus på Israel/Palestina och Mellanösternkonflikten och frågan är om det är där vi skall hamna och vilken slags frukt detta bär.

Tips till både nya och erfarna i tron,läs Moseböckerna och särskilt första,andra med öppna ögon och be om vishet. Jag ser en dimension i att Gud ger Abraham det stora löftet efter att han gett Lot det till synes bättre landet(Sodom) Han gav det till synes bättre landet till sin yngre brorson . Även Noah beskrivs som en som spred glädje till andra. Gud älskar utgivande och rättfärdiga männskor. Må vi sträva efter att vara detta även om vi måste be om nåd och hjälp till det

Svara -   - 7/12-17 20:22 -


bengt

jo dom kallas ju palestinier

men är vanliga araber

Svara -   - 7/12-17 20:40 -


AnnMarie

Tomas N

"Gud gör inte skillnad mellan folk och älskar alla lika mycket "skriver du.

Ja så är det och egentligen skulle du väl inte behöva förklara det men dessvärre är det nog nödvändigt just nu.

Svara -   - 7/12-17 21:13 -


Vovin

Orphaned Land "All is One"

https://www.youtube.com/watch?v=Bds3FALcR7M

Svara -   - 7/12-17 21:29 -


AnnMarie

Tomas N

"Vem vill tro på eller tillhöra en lokal Gud som har ett favoritfolk som är mer utvalda än andra?"

Det vill nog ingen men kanske det är så att favoritfolkets kallelse till ett prästerskap till sist är så mycket större vad beträffar övrigt folks frälsning än vad vi förstår??

(I annat fall kan jag inte förstå varför )

Svara -   - 7/12-17 21:30 -


kaj

Svar till AnnMarie.

Gud som är allsmäktig visste vad han gjorde från begynnelsen och hela vägen .

Han utvalde ett folk för att kunna visa mänskligheten vad djupast sett kärlek är !

Detta folk var absolut inte bättre än andra folk, så här står det :

Hören detta, I av Jakobs hus, I som ären uppkallade med Israels namn och flutna ur Juda källa, I som svärjen vid HERRENS namn och prisen Israels Gud - dock icke i sanning och rättfärdighet,

allt medan I kallen eder efter den heliga staden och stödjen eder på Israels Gud, på honom vilkens namn är HERREN Sebaot.

Vad förut skedde, det hade jag för länge sedan förkunnat; av min mun var det förutsagt, och jag hade låtit eder höra därom. Plötsligt satte jag det i verket, och det inträffade.

Eftersom jag visste, att du var så styvsint, ja, att din nacksena var av järn och din panna av koppar,

Mina barn har varit olydiga många gånger , men likafullt är de mina barn och jag älskar jag dem ! och ber och välsignar dem ! likadant ska vi göra med detta Judafolket och Israels land !

Svara -   - 7/12-17 22:25 -


Tomas N

Svar till AnnMarie.

Jag förstår ditt resonemang. Men jag är inte främmande för att många både hyggliga och pålästa människor har fel och letts fel. Katolska kyrkan före reformationen och moderna tiders politiska rörelser är exempel på det.

Profetior och särskilt delar av uppenbarelseboken är svår att förstå sig på. Men eftersom det sällan finns någon neutral mark i Guds rike så är det nog så enkelt att antingen så gäller varenda löfte i GT adresserat till "Israel,Jakob,Judah ,Jerusalem e t c dagens Israeler/judar och de skall verkligen regera över alla andra och vara ett särskilt utvalt folk och då behöver jag och andra med liknande teologisk tolkning omvända oss i säck och aska.

Eller så är så att löftena i GT gäller alla Jesu efterföljare idag och att GT,tiden övertagits av NT och begrepp som Israel måste läsas med Nya förbundets ögon. Då blir teologin enklare och mindre gåtfull och nyckfull. Ändestiden kommer ju ändå bli och redan är komplicerad så det räcker och jag menar inte att Gud glömt ättlingarna till Gamla förbundets arvingar.

Om löftena är till för oss .så skall man ta dem till sig och inte ge bort dem . På denna sidan evigheten är Guds löften till för att hjälpa andra människor. Vi uppmanas att förvalta våra mynt.

Mitt inlägg och utmaning är att man i sin iver för judar och Israel hamnar i ett evangelium som inte vittnar fullt ut om Gud och inte frälser till fullo. Allt tillägg till Jesu verk på korset leder tyvärr till tillståndet som nämns i Galaterbrevet. Och för mycket fokus på profetiors uppfyllande och tusenårsriket är inte en miljö där Jesus kraft till frälsning och radikala kärlek och uppmaning till omvändelse,tro och evigt liv är fullt verksam

Svara -   - 7/12-17 22:55 -


AnnMarie

kaj

"Han utvalde ett folk för att kunna visa mänskligheten vad djupast sett kärlek är" skriver du

Ja visst men då gäller väl det resten av världens folk också fast de är styvsinta med nacksenor av järn och pannor av koppar ?

Det är väl där många hakar upp sig kanske och vad tror du syftet med detta utvalda folk är?

Ja vi ska välsigna dem men det ska vi väl göra med alla folk

Svara -   - 7/12-17 23:02 -


kaj

Svar till AnnMarie.

Ja visst vi ska välsigna alla även de som vill oss illa . Guds plan med ett egendoms folk som det brukar kallas , är nog oerhört stort , jag vet inte mer än det jag skrev tidigare . Men visst är det något speciellt med detta folk och land med deras stad eller Guds stad Jerusalem ! tänk landet är ju bara till ytan enligt wikipedia 20 770 km2 , om vi jämför med Norrbottens län ca: 100.000km2. Det bevisar ju det är något speciellt med detta land och folk ! Alla vill lägga sej i deras inre angelägenheter ! Tänk om Det Danska folket börjar kräva tillbaka Skåne och alla i FN röstar ja till detta . Vi får vara tacksamma att vi har de grannländer vi har ! Israel har ju hela FN + i stort sett hela mellanöstern mot sej .

Svara -   - 8/12-17 00:05 -


AnnMarie

kaj

Ja något stort måste det nog vara.Större än vi förstått.

Jag har svårt att tänka mig att det endast innefattar en liten skara /rest av judarna som blir frälsta och blir till välsignelse för en liten skara frälsta,för en liten skara blir det ju med tanke på alla människor sen tidens begynnelse som lämnat detta jordeliv (både judar och hedningar)

Svara -   - 8/12-17 07:08 -


kaj

Svar till AnnMarie.

Jo det finns djupheter som jag inte förstår ? Men så här står det :

Så frågar jag nu: Var det då för att de skulle komma på fall som de stapplade? Bort det! Men genom deras fall har frälsningen kommit till hedningarna, för att de själva skola "uppväckas till avund". (Rom. 11:11)

Gud är ju suverän han gav oss möjlighet till frälsning tack vare deras fall !

med andra ord det var och är inget misslyckande , som vi kanske tycker , det ingick i Guds plan ! Gud har ju inte på något sätt satt hedningarna på reservbänken , allt samverkar till det bästa , till ock med det som ser ut som mörker från våran horisont .

Och har nu redan deras fall varit till rikedom för världen, och har deras fåtalighet varit till rikedom för hedningarna, huru mycket mer skall icke deras fulltalighet så bliva! (Rom. 11:12)

Svara -   - 8/12-17 07:43 -


AnnMarie

kaj

Ja frälsningen kommer från judarna.

......huru mycket mer skall icke deras fulltalighet fulltalighet så bliva!

Hela sista stycket i ditt inlägg är något vi alla borde begrunda ordentligt.

Svara -   - 8/12-17 08:06 -


kaj

Svar till AnnMarie.

Jo Guds plan för mänskligheten är outgrundlig ! Samtidigt kan jag förstå om man inte har Andligt Ljus , så verkar det mycket märkligt utifrån politiskt och vårt mänskliga snäva tankesätt.

Men då vi människor inte ger rum för sanningen , då blir det konsekvenser , Gud sa ju när han gav de 10 budorden håll och lev efter dessa så att de må gå er väl ! Det var ju inget krav som många ser det , det var ju ett fantastiskt erbjudande ,

Ju större skuld jag / vi har mot sanningen , ju större inteckningar får djävulen

Svara -   - 8/12-17 08:35 -


Svenne

Moria berg, Sions berg är grundat av Herren. Det är en helig plats, för där ska det tredje templet byggas. Men Israels grannländer har också sina blickar riktade mot Sions heliga berg, "den store konungens stad".

Därför heter det i Ps. 68:17:

"Men varför ser ni så avogt, ni höga berg, på det berg, som Gud har utkorat till sitt säte, det, där också Herren skall bo för alltid?"

Dessa höga berg symboliserar de fientliga arabiska länder som omger Israel. De har alltid hyst agg mot judiska folket och deras land och velat utplåna dem.

Men Herren håller sina vakande ögon och sina skyddande händer över sitt heliga berg och Sion, Guds stad.

Svara -   - 8/12-17 10:15 -


Tomas N

Svar till JL.

Jag skulle inte säga att det är så enkelt med den uppdelningen. Både öst/centraleuropeiska länder och Turkiet har redan och kommer att ändra sig eftersom.

Huvudfrågorna är militärt ,NATO ,migration och ekonomiskt.

Även väst håller på att säga stopp till islam på gräsrotsnivå.

Det är en öppen fråga och USA/EU statens bildande och destruktiva agendor är vattendelaren.

Svara -   - 8/12-17 12:06 -


kaj

Svar till kaj.

Hoppas AnnMarie du inte tog det som om jag riktade till dej det jag skrev om avsaknad av andligt ljus!

Svara -   - 8/12-17 13:25 -


AnnMarie

kaj

Nej det gjorde jag inte☺men kanske det är så att vi alla har lite grumligt ljus i denna fråga.Gud låter oss helt enkelt inte veta för det kanske blir en glad överraskning !?

Svara -   - 8/12-17 13:35 -


kaj

"Saliga äro de som äro fattiga i anden, ty dem hör himmelriket till. (Matt. 5:3)

Svara -   - 8/12-17 14:03 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?USA övar katastrofvarning till den amerikanska befolkningen

Av Mikael Walfridsson 

USA övar katastrofvarning till den amerikanska befolkningen

Torsdag den 4 oktober, hände något unikt i USA. På en och samma gång, skickade Trump ett sms till alla mobiltelefoner i USA. Det gjordes med det ändamål, att testa ett militärt varningssystem, som gör det möjligt, att nå hela den amerikanske befolkningen, i tillfälle av en händelse av stor betydelse skulle inträffa.

1

Läs allt!


130 000 raketer mot Israel

Av Holger Nilsson 

130 000 raketer mot Israel

Vilket land skulle stå ut med att ha cirka 130 000 raketer riktade mot sig? Detta ofattbara antal raketer finns nu uppställda emot Israel.

3

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

Läs allt!


Den stora vedermödans tid

Den stora vedermödans tid

Vi ska inte blanda ihop födslovåndorna med den stora vedermödan. Det är faktiskt två olika saker.

37

Läs allt!


Världens största kristna tv-bolag satsar i TBN Nordic i Stockaryd

TBN Nordic i Stockaryd

Från och med Lördagen den 7 juli 2018 verkar nu Mediahusets Vänner, som startade TV2020 som sedan blev Lifely Channel, under varumärket TBN Nordic.

0

Läs allt!


Walt Disneys sexbilder i barnfilmerna

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1457818315-sexskugga.jpg

Vad är det egentligen som dina barn ser på och hjärntvättas av?

Varning för mycket stötande bilder i Walt Disneys tecknade barnfilmer. 

Läs allt!


Man säger att Jesus dröjer

Talet om att Jesus dröjer är inspirerat av Djävulen. Det förleder människor att tro, att de skall vara med under den stora vedermödan och uppleva Antikrists regim.

39

Läs allt!


En inblick i det fruktansvärda offer Jesus utstod för våra själars Frälsning!

Läsarmejl av Nils 

4

Läs allt!


Detta är kärleken

Läsarmejl av David B

Pliktkristen eller en berörd kristen?

1

Läs allt!


Pwzqemuözrözvykvvgt

Ja, vad betyder detta krypterade ord som finns i rubriken? ”Pwzqemuözrözvykvvgt.” Någon som vet?

1

Läs allt!


Regnbågens tecken

Regnbågens tecken

Detta förbund innebär att aldrig mer skall en flod komma och utrota allt liv och fördärva jorden. Och tecknet på detta förbund är regnbågen.

1

Läs allt!


Snabba tider för mord på svenska kliniker

Snabba tider för  mord på svenska kliniker

Om jag förstår det rätt är det dråp om man dödar någon oplanerat, medan mord är planerat. Eftersom man planerar aborter så är det ju ingenting annat än mord!

5

Läs allt!


Elida besöker Israel

Svenska Elida, på solidaritetssegling för kristna minoriteter och enda demokratin i Mellanöstern, anländer till Israel.

2

Läs allt!


Världens 20 rikaste pastorer 2018

Världens 20 rikaste pastorer 2018. Nummer ett kommer att chocka dig!

63

Läs allt!


En arg kvinna ringer och svär och förbannar över att Jesus är enda vägen till Gud

En arg kvinna ringde till Christer Åberg och svor och förbannade och ifrågasatte att Jesus är enda vägen till Gud.

11

Läs allt!


Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

Regnbåge över Christer Åberg i livesändningarna

En fantastisk bild från livesändningen igår. Full av symbolik! Regnbågen över Christer Åberg, och effekten med Bibeln och den öppna handen.

3

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Turkiet satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer över hela världen

Moske

Den turkiska regeringen satsar hundratals miljoner på att bygga moskéer i ett långsiktigt mål att sprida islam över hela världen. 

34

Läs allt!


Tack gode Gud för Donald Trump - Nu stoppas handeln med aborterade foster

USA stoppar handel med aborterade foster

Bild: varldenidag.se. 

Nu stoppar USA stoppar handel med aborterade foster. Det är bara att tacka Gud för Trumpadministrationen i USA. Det har hänt mycket positiva saker sedan Donald Trump blev vald till president.

13

Läs allt!


Hijab för barn säljs

Barnhijab

Den brittiska varuhuskedjan Marks & Spencer marknadsför en barnhijab som passar för 6-8-åringar.

24

Läs allt!


När döms man till helvetet?

Var jag än hade fötts så hade frälsningens erbjudande getts mig. Jag blev inte frälst för att jag föddes i ett "kristet land" utan därför att Jesus sökte mig!

2

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 42, onsdag 17 oktober 2018 kl. 13:28

Jesus söker: Antonia, Toini!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Idag talar Jesus och jag profeterar över dig - Mikael Skogsén

Idag talar Jesus och jag profeterar över dig med Mikael Skogsén.

4

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den gode Hitler vann över Lenin

Den gode Hitler vann över Lenin

Bild: rpp.pe.

Hitler, som besegrade Lenin i borgmästarvalet i det peruanska bergsdistriktet Yungar, säger att han är den gode Hitler.

0

Läs allt!


Ingen kan lura Jesus

Ingen kan lura Jesus

Bild: dagen.se.

Goddag yxskaft! Sen när gick det att lura Jesus?

6

Läs allt!


Livbojen

Läsarmejl av David B 

En livboj är till för att slänga ut människor i nöd. En video med David B.

3

Läs allt!


Herrens ledning i missionsarbetet

Läsarmejl av Jörgen Milton 

Herrens ledning i missionsarbetet

Till vår stora glädje blev det också dopförrättning denna gång, då tre personer valde att följa honom.

1

Läs allt!


Uppryckandet - vårt saliga hopp!

Uppryckandet - vårt saliga hopp!

”Uppryckandet är den förvandling som levande troende upplever, när Herren vänder tillbaka för att hämta de troende till himlen. Människor kommer då att uppleva att bli förvandlade, utan att uppleva döden.”

6

Läs allt!


Vad ska du göra för att gå förlorad till ett evigt helvete?

7

Läs allt!


Be och ge

Be och ge

0

Läs allt!


Horoskop, mindfulness och yoga är österländska religioner

Av Holger Nilsson

I många veckotidningar, och även i dagspress, återfinns horoskop. Hur seriös press kan publicera något så suspekt kan verkligen ifrågasättas.

7

Läs allt!


Samkönade äktenskap är förfalskade låtsasäktenskap

Folkomröstning i Rumänien för äktenskapet

Bild: varldenidag.se. 

90 procent sa ja till äktenskap mellan man och kvinna.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 445 716 090 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 949 bloggartiklar, 90 846 kommentarer och 59 028 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp