Surfar nu: 436 www.apg29.nu

”Utan kontanter går vi in i digital diktatur”

Bitcoin

”Utan kontanter går vi in i digital diktatur”, säger Björn Eriksson, tidigare rikspolischef. Enligt en ny studie är det den 24 mars 2023 som kontanter blir irrelevanta i Sverige. 

Den 24 mars 2023 är dagen då kontanter inte kommer att gå användas längre i svenska butiker. Och det är konsumenterna som driver på.

Inte så att kontanterna är avskaffade så snart – men då kommer de i praktiken inte längre att kunna användas, de tas inte emot längre ute i handeln.

Konsumenternas fel?

Men det påstås att det inte är handlarna som driver på.

"97 procent av handlarna tar emot kontanter – men bara 18 procent av konsumenternas betalningar sker i kontanter. Så det är konsumenterna som driver på", säger Niklas Arvidsson, forskare på KTH.

Varnar för ett kontantlöst samhälle 

Digitaliseringen är ett stort hot mot Sverige. Det menar Björn Eriksson, före detta rikspolischef som nu är ordförande i Säkerhetsbranschen och initiativtagare till Kontantupproret. ”Utan kontanter går vi in i digital diktatur”, säger han till finska Yle.

I dagens samhälle är inte ett militärt anfall det vi främst bör oroa oss för, enligt Björn Eriksson.

”Varför skulle främmande makt invadera Gotland när det räcker med några knapptryckningar för att stänga av betalningssystemet och därmed tvinga oss till underkastelse?", säger Björn Eriksson.

Sista tiden

Vi lever utan tvekan i den sista tiden. Uppenbarelseboken 13 går i uppfyllelse mitt framför våra ögon. Har du tagit emot Jesus? Är du frälst? Det är hög tid för dig att ta emot Jesus nu och bli frälst!

16. Och det får alla, små och stora, rika och fattiga, fria och slavar, till att ta emot ett märke på sin högra hand eller på sina pannor, 17. så att ingen ska kunna köpa eller sälja, utom den som har märket eller* vilddjurets namn eller dess namns tal. (Upp 13:16-17)

För 2000 år sedan visste Gud vad som skulle hända i vår tid vilket han uppenbarade i Uppenbarelseboken trettonde kapitel.


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades sändag 16 december 2018 23:50 | #kontantlös #digital #diktatur #tidstecken #sista tiden #kth | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

17 kommentarer

Katrina Mon, 17 Dec 2018 00:20:14 +010

Och vad är pengar?

Pengar har inget egentligt värde endast tillit.

Det handlar i stället om förtroende för de som garanterar pengarna. Det är staten som säger det.

Vad händer med pengarnas värde, vid inbördeskrig, svält, krig eller katastrofer, ja, då rasar också pengarna i värde. I praktiken innebär det att vi då litar mer på andra länders valuta, vilka sitter med samma ide, tillit. Man tror att papperslappen har ett värde.

Så när ridån går upp, ser man verkligheten.

Tänk efter.

Svara


Calle Mon, 17 Dec 2018 04:37:42 +010

Folk litar och sätter sin trygghet till sina bankkonton och tjänstepensionsfonder, men det är bara ettor och nollor i en stor dator, kan vara borta på några sekunder, bättre att sätta sin trygghet i Gud! Psaltaren 91.

Svara


Lena Henricson Mon, 17 Dec 2018 04:49:54 +010

Svar till Katrina

Nej vi kan inte lita på pengarna. Endast Gud kan vi lita på! 👆Men det är ju ännu ett steg utför om vi blir så digitaliserade att vi avskaffar pengarna.

Låt oss följa JESU uppmaning och lyfta våra huvuden nu när vi ser tidstecknen på att vår förlossning kommer närmare. 👆

Svara


Lena Henricson Mon, 17 Dec 2018 04:57:12 +010

Svar till Calle

Helt rätt!

Svara


Rolf Mon, 17 Dec 2018 07:32:05 +010

Svenska konsumenter är lata och bekväma därför har de drivit på det kontantlösa samhällets utveckling. Inget annat samhälle har gått så långt i användande av alternativa betalningsstrategier och kortbeteende då det gäller betalningar som här. Vi gör oss mer o mer sårbara och självklart är det en fördel för främmande makt om de vill störa vårt samhällssystem. Ett mer naivt folk än svenskarna tror jag inte finns. Vi har för länge levt i ett samhällssystem där vi litar fullständigt på staten som lösningsguide då det kniper och den dåraktiga individualismen att vi alla ska klara oss själva i vår ensamhet och om inte ska statens trygghetssystem göra det. Så även på vägen in i det kontantlösa dårskapens tid.

Svara


Bertil Rosenius Mon, 17 Dec 2018 07:49:11 +010

Skall vi mänskligt se på reella värden, så är ju eg inte heller kontanter mycket att ha i byrålådan. För att vara någorlunda säker är det bara guld som gäller. 

Så eg är frågan om kontanter vs bankkort inte så stor tycker jag.

Ett digitalt konto som går att manipulera eller några papperslappar som inte duger till annat än att tända en brasa med...

Får vi ex en superinflation - vilket är en verklig risk - kvitter om vi har ett och nollor, eller papperslappar.

Avgörande i ändens tid är om man kan/får/har rätt att köpa och sälja - dvs har antikrists ”licens” - i form av ”märket.”

Guds ord talar inte om att ha medel att handla för, utan att ha tillåtelse. Jmf detta med kupongerna under andra världskriget. Mängden och typen av betalmedel var då inte hindret att få köpa, utan om du hade märket - kupongen.

Svara


Bertil Rosenius Mon, 17 Dec 2018 08:00:26 +010

Skall vi mänskligt se på reella värden, så är ju eg inte heller kontanter mycket att ha i byrålådan. För att vara någorlunda säker är det bara guld som gäller.

Så eg är frågan om kontanter vs bankkort inte så stor tycker jag.

Ett digitalt konto som går att manipulera eller några papperslappar som inte duger till annat än att tända en brasa med...

Får vi ex en superinflation - vilket är en verklig risk - kvitter om vi har ett och nollor, eller papperslappar.

Avgörande i ändens tid är om man kan/får/har rätt att köpa och sälja - dvs har antikrists ”licens” - i form av ”märket.”

Guds ord talar inte om att ha medel att handla för, utan att ha tillåtelse. Jmf detta med kupongerna under andra världskriget.

Mängden och typen av betalmedel var då inte hindret att få köpa, utan om du hade märket - kupongen.

Svara


Niklas jönsson Mon, 17 Dec 2018 08:23:17 +010

Vår tid på jorden i sitt nuvarande skick är snart slut ett enkelt konstaterande.

Svara


Rune Johansson Mon, 17 Dec 2018 10:19:29 +010

Viktiga påpekande som Bertil Rosenius gör. Inte minst formuleringen ”ha tillåtelse” att köpa och sälja vilket inte är att likställa med chip eller liknande utan tyder istället på något slag av lojalitetsförklaring till det globala satanistiska vilddjurssamhället, det vill säga att man överlämnar sin till ett sataniskt styre.

Som Bertil också pekar på så är digitala pengar och kontanter i stort sett samma sak. Odugliga fiatvalutor är värdelösa både som digitala och som kontanta. Möjligen med undantaget att kontanter kortsiktigt kan användas vid en nedstängning av ATM-maskinerna.

Flykten till digitala valutor är också ett viktigt led i den globala process som finns i FN:s Agenda 2030 där ekonomin är en del. De 17 huvudmålen i agendan är även skrämmande läsning i fråga om kontrollen över befolkningsutveckling, utbildning, jordbruk, klimat etc.

Riktigt sorgligt är då att konstatera att stora delar av den svenska kristenheten naivt har ställ sig bakom målen i Agenda 2030. Ett genomförande skulle kräva ett totalitärt globalt kontrollsamhälle av enorma proportioner som närmast kan liknas vid en världsregering.

Svara


Lillebil Bjurnemark Mon, 17 Dec 2018 11:26:48 +010

Svar till Katrina.

Ja,den har ett värde. Den är ett bevis och en värdebestämning på den arbetsinsats ägaren -förhoppningsvis, har utfört.

Mvh Lillebil

Svara


Kattis Mon, 17 Dec 2018 12:00:47 +010

Det är om fem år det! Ja vi lever i sista tiden! Men jag har min förankring i Jesus! Han tar hand om oss som tror på honom och är frälsta!

Svara


Lukas Mon, 17 Dec 2018 14:08:50 +010

Vi behöver se över vår ekonomiska livsstil och inte dra på oss stora lån, gärna amortera på lånen. Inte svepas med i hetsen köpa, köpa. Men framför allt att inte ha vår förtröstan till pengar. Däremot bör vi handla visligt t ex hålla nere utgifterna, ge till allt gott verk, spara rimligt mycket. Idag ska man spara till bostad, buffert, barnen, pension... Bäst inte svepas med i den hetsen heller utan spara på ett sunt sätt.

Svara


Niklas jönsson Mon, 17 Dec 2018 16:30:34 +010

Helt riktigt Kattis,jätte skönt att det är på det viset, när vi frälsta ska hem till vår herre till hans underbara paradis för evig tid.

Svara


Andreas Wed, 19 Dec 2018 06:32:51 +010

Jag skrev här för några veckor sedan just kring detta ämnet att denna nya världsordningen börjar flytta fram sina positioner både religiöst via ekumeniken Arne Imsen tog upp de via på ekumeniken som sedermera kommer leda fram till New age(en religion). En världsledare antikrist och som denna tråden nämner en ekonomi. Gud har visat oss att denna ekonomi finns redan via RFID chippen. Gud har gett mig denna kallelsen att jag ska varna alla. År 2023 blir Sverige kontantlöst. Detta innebär att vi går över i en digital ekonomi. Den digitala ekonomi som kommer erbjudas är ett RFID chip denna standard kommer gälla över världen. Den kommer inte enbart innefatta ekonomi, utan ditt ID vem du är som ett digitalt personnummer. Sjukvården kommer använda även chippet som medicinsk journal. Kolla gärna på videon jag länkat så förstår ni hur nära antikrist system vi är. Var beredd på förföljelse för Jesus namn skull av svensk polis om du motsätter dig detta system.

https://m.youtube.com/watch?v=DTuXRbwMjpU

Svara


Andreas Wed, 19 Dec 2018 06:37:48 +010

RFID chippet 666 en video hur de blir för oss svenskar år 2023 och framåt. Förbered dig på förföljelse för Jesu namn skull.
https://m.youtube.com/watch?v=DTuXRbwMjpU

Svara


Andreas Wed, 19 Dec 2018 06:38:27 +010

Jag skrev här för några veckor sedan just kring detta ämnet att denna nya världsordningen börjar flytta fram sina positioner både religiöst via ekumeniken Arne Imsen tog upp de via på ekumeniken som sedermera kommer leda fram till New age(en religion). En världsledare antikrist och som denna tråden nämner en ekonomi. Gud har visat oss att denna ekonomi finns redan via RFID chippen. Gud har gett mig denna kallelsen att jag ska varna alla. År 2023 blir Sverige kontantlöst. Detta innebär att vi går över i en digital ekonomi. Den digitala ekonomi som kommer erbjudas är ett RFID chip denna standard kommer gälla över världen. Den kommer inte enbart innefatta ekonomi, utan ditt ID vem du är som ett digitalt personnummer. Sjukvården kommer använda även chippet som medicinsk journal. Kolla gärna på videon jag länkat så förstår ni hur nära antikrist system vi är. Var beredd på förföljelse för Jesus namn skull av svensk polis om du motsätter dig detta system.

https://m.youtube.com/watch?v=DTuXRbwMjpU

Svara


Andreas Wed, 19 Dec 2018 06:46:18 +010

https://m.youtube.com/watch?v=CI3wDj3h8n0

Mer kring mark of the beast i Sverige. Snart en verklighet för alla svenskar 2023.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 21, onsdag 22 maj 2019 kl. 10:49

Jesus söker: Hemming, Henning!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 22 maj 2019 10:06

Lämnar allt i dina heliga händer de gör så ont i mitt hjärta vill att sanningen ska segra Jesus jag tror på dig låt min dotter se vem mannen hon är gift med egentligen är öppna hennes ögon Tack Jesus

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp