490 online! | Sidvisningar idag: 5 079 | Igår: 248 666 |

www.apg29.nu

Annons
Upptäck livet Anders Gerdmar - Bibeltro och väckelse Israel Art  MålarBibeln Studio Jerusalem, Flyktingkrisen i Mellanöstern och hela världen Den nya antisemitismen

Om Christer Åberg Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Väckelsens nycklar fortsättning

Läsarmejl av Leif Boman


Skrällande cymbaler inte alls är att rekommendera. Inte heller spelar det tydligen någon roll om man ens springer omkring med andliga nådegåvor och imponerar utan kärlek.

Skrällande cymbaler!

(1 Kor 13:1‭-‬4)

Om jag talar både människors och änglars språk men inte har kärlek, är jag bara ekande brons eller en skrällande cymbal. Och om jag har profetisk gåva och vet alla hemligheter och har all kunskap, och om jag har all tro så att jag kan flytta berg men inte har kärlek, så är jag ingenting. Och om jag delar ut allt jag äger och om jag offrar min kropp till att brännas men inte har kärlek, så vinner jag ingenting. Kärleken är tålig och mild. Kärleken avundas inte, den skryter inte, den är inte uppblåst.

Här ser vi att skrällande cymbaler inte alls är att rekommendera. Inte heller spelar det tydligen någon roll om man ens springer omkring med andliga nådegåvor och imponerar utan kärlek.

Såsom i första inlägget om väckelse så handlar det alltså än en gång om att vara fylld av Gud om det skall kunna bli några väckelsevågor alls!

Evangelisation utan kärlek är i stora drag onödig även om Ordet i Sig Självt visserligen förmår underverk även utan människors inblandning. 

Bibelns undervisning som helhet är ändå den att utan kärlek så är det mycket bättre att man utåt sett håller helt tyst och istället låser in sig någonstans i bön, tills Gud en dag kan få fylla dig. Då kan man ge sig ut!

Det finns inga genvägar i Guds rike!

Tror man att Guds kärlek mest handlar om att prata så har man redan tidigt hamnat långt ner i diket. Moderna rappare kryllar det av i hela västvärlden nu för tiden. Äkta evangelisation handlar inte om att efterapa världens trender. 

"Obs! Inget ont över rappälskare, men!"

Guds efterföljare bör inte likna grammofonskivor som hakat upp sig.

Kärleken till Gud innebär att man älskar sina syskon på riktigt och inte endast för syns skull, och, att man vill leva som de första lärjungarna gjorde där de hade allting gemensamt. Där lyste i stort sett girigheten och egoismen med sin frånvaro. Där underordnade man sig, vilket ofta inte förstås vad det betyder. 

I våra tider vill man på grund av köttslig ledningsförmåga förvränga Guds Ord och menar att samhället såg så annorlunda ut på den tiden.

Nej, nej, nej!

Det har inte alls med det att göra. 

Guds rike förändras inte för att samhället ser annorlunda ut över olika tider. Det har inte alls heller med olika kulturer att göra. Guds rike handlar om en äkta Andens kärlek över alla gränser och inget annat!

Skrällande cymbaler har det funnits gott om men kärleken har ofta saknats!

Det handlar egentligen inte om att vi alla måste samlas hela tiden, även om det givetvis också är något mycket bra och hör till. Det gjorde också de första lärjungarna, de samlades dagligen i bön, runt Bibeln och brödsbrytelsen, och måste få vara våra föredömen om det skall kunna bli någon äkta kraft över Guds folk, men det viktiga är att det handlar om hjärtats inställning. Då kan väckelse börja även genom få!

(Joh 15:13‭-‬14)

Ingen har större kärlek än den som ger sitt liv för sina vänner. Ni är mina vänner, om ni gör vad jag befaller er.


Cymbaler kan faktiskt låta väldigt vackert med lite kärlek 👂👍

Jesu frid....


Leif Boman

Läsarmejl


Skriv ut

 
Publicerat av onsdag 17 maj 2017 07:07 | #läsarmejl #leif+boman #väckelse #cymbaler | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


11 kommentarer

JL

"Kärleken till Gud innebär att man älskar sina syskon på riktigt"

Nja, den innebär att man älskar Gud över allt annat och andra som sig själv. Problemet som kan uppstå, är att om man älskar sig själv mer än Gud, så kommer man också andra mer än Gud.

Svara -   - 17/5-17 08:54 -


Peter Hall

Hej Leif

Du har insett meningen med att vara fullkomnad i kärleken. Det är inte alltid lätt, men vi gör så gott vi kan.

Jesu frid önskar jag från Sandared

Svara -   - 17/5-17 08:57 -


nils

Ur Frank Mangs bok;"Andens budskap."Endast Gud skapar Liv.

Människor söker ibland efterapa Gud,och de lyckas framskapa konstverk,men aldrig Liv.
Vi kan få skaror i Rörelse och åstadkomma rörelse i själarna,men detta är Inte en väckelse,född av Gud.
Endast när Anden från höjden susar fram i dalsänkan,blir det liv i de döda benen.
Endast av Anden födda människor Erkännes såsom Guds barn i den himmelska världen.
Vår kraft är ringa,och just därför behöver vi lära oss stillhet inför Gud,tills Han Öppnar Vägen,medan vi nu ofta däremot alltför ofta arbetar i Egen kraft och får inget.

Svara -   - 17/5-17 09:22 -


Johan

Leif Boman,

Väckelse kommer alltid som svar på bön. Det är förmodligen den främsta nyckeln till väckelse. Hade du tänkt att ta upp det?

Frid!

Svara -   - 17/5-17 10:06 -


Leif Boman

Svar till Johan.

Jag gör ett litet undantag denna gång och svarar!

Hade du läst och begrundat vad som står innan du skrev så hade mitt svar inte behövts, men för att förhoppningsvis kunna göra dig mer uppmärksam, så här stod det;

Bibelns undervisning som helhet är ändå den att utan kärlek så är det mycket bättre att man utåt sett håller helt tyst och istället låser in sig någonstans i bön, tills Gud en dag kan få fylla dig. Då kan man ge sig ut!

Jesu frid...

Svara -   - 17/5-17 12:38 -


Conny W.

VÄCKELSE enligt Bibeln. ( Guds ord )

Matt 9:37-38 Skörden är stor, men arbetarna är få, be därför skördens Herre att han sänder ut arbetare till sin skörd.

Matt 28:19 Gå därför ut och gör alla folk till mina lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den Helige Andens namn.

Lukas 14:23 Gå ut på vägarna och stigarna och se till att folk kommer hit, så att mitt hus blir fullt.

DET FINNS BARA 1 NYCKEL

Och det är vad JESUS har sagt.

Svara -   - 17/5-17 15:20 -


Leif Boman

Svar till Conny W..

"DET FINNS BARA 1 NYCKEL

Och det är vad JESUS har sagt."

Sa inte Jesus något mer värdefullt?

Givetvis gjorde Han det! Man måste väl ta med alla ingredienser när man bakar bröd. Man kan väl inte hoppa över mjölet och tro att brödet blir bra med endast vatten och salt?

Alla ingredienser måste förstås vara med, och just i spridandet av evangelium handlar det speciellt mycket om att kärleken måste vara med. Utan kärlek blir det inte ens pannkakor av brödbaksförsöket, utan det blir endast till en mycket bitter dryck som ingen vill ta emot efter det att man en gång fick smaka!

Försök nu att acceptera att Jesus även har sagt annat vid ett flertal ställen!

Klingande cymbaler förstör mer än de gör nytta!

Jesu frid...

Svara -   - 17/5-17 16:26 -


Leif Boman

Svar till Leif Boman .

Skrällande cymbaler förstör mer än de gör nytta skulle det förstås ha stått!

Nu strider jag inte mer om detta, utan avslutar med orden att, skygglapparna måste bort så man ser helheten och inte endast en liten bit här och där.

Jesu frid...

Svara -   - 17/5-17 16:32 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Och en liten kommentar till dig Peter!

I Sandared och Sjömarken delade jag ut BT under 2-3 år, så jag känner till trakterna ganska väl, även om det var ett antal år sedan.

Jesu frid...

Svara -   - 17/5-17 16:35 -


Johan

Svar till Leif Boman.

Har naturligtvis läst dina poster.

Väckelse är dock inte att en enskild person ber och börjar att evangelisera, utan ett utgjutande av den Helige Ande, så att den kristna församlingen väcks. När de kristna erfar väckelse, så medför det i sin tur att många människor blir frälsta och hela samhällen förändras.

Sådana skeenden föds alltid i bön!

Se Apg 1-2 och övriga väckelsehistorien!

(Hoppas vi kan prata om detta utan prestige)

Peace!

Svara -   - 17/5-17 18:28 -


Tomas N

Väckelse är egentligen bara att Guds rike kommer i större format på bredare front och ringar på vattnet av det som alla borde leva i dvs en grupp/församling som levar i gemenskap,renhet och andens kraft och evangeliserar och håller mäten där odet,tillbedjan och bön för helande/befrielse bedrivs.

Det kan bli fåfängt att prata om väckelse och man kan hamna i drömmar om "awakening". Men det är självklart en god vilja och strävan och som kommer från Guds ande.

Enighet kring det viktigaste och tjänande i sanning och kärlek gäller. Felaktigheter i läror

måste ändå i vissa fall redas ut och man kan inte alltid kramas och vara eniga i allt ifall några inte älskar sanningen utan har tagit emot en lögn och håller fast vid den. Var gränsen går får anden och förnuftet leda i.

Jag skulle nog säga att idag finns mycket både som kallas kristet och det som iunte gör det som på ytan har en större kärlek än det som evangeliet bjuder. New age och liberala doktriner sägs vara sann kärlek som inte dömer.

Den smala vägen kräver att man säger nej till en del. Den fasta kärlek som Gud bjuder tycks vara dömande för en del.

Det verkar som många 40,50 och till viss del 60- talister som upplevt hårda bud och lagiskhet är ofta de som med störst iver strävar efter gränslös kärlek för de har upplevt det andra diket. 90-talister och millenialister har inte upplevt något annat än en ganska curlad tillvaro . Sundast syn och balans på en väg som är både kärlek ,men tål gränser och auktoritet kommer från syd ocösteuropeer och från andra delar av världen.

Det lagiska och i sanning klingande cymbaler symboliseras bäst genom de som söker hålla fast i lagen och äldre skolans väst/nordeuropeer med en gammaldags baptistisk och till viss del dragning åt kalvinism och som är andligt släkt med lagens ivrare

Vi behöver alla hitta en rätt nivå i detta. Nåd ,frälsning och väckelse kan bara flöda och fungera i en miljö där bånde kärlek och sanning finns och proklameras

Svara -   - 17/5-17 19:41 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Munkfors Sverige

Nu är vi på väg till Munkfors Sverige efter har varit i Norge. Klockan 18 Ikväll blir det möte i församlingshemmet. 

0

Läs allt!


Sellbakk ikväll 18.00

Nu är vi på väg till Sellbakk i Norge. Vi ska gästa Pingstkyrkan i Sellbakk klockan 18.00.

1

Läs allt!


Moské på svenskt frimärke

Moské ges ut som motiv på ett svenskt frimärke av konstnären Lars Lerin. 

22

Läs allt!


Tista Senter, Halden i Norge

Vi befinner nu oss i staden Halden i Norge. Vi gästar i Pingstekirken Salen. Strax ska vi spela och sjunga i Tista Senter som är ett Köpcentrum. Ikväll och i morgon har vi möten i pingstkyrkan.

1

Läs allt!


”Fotknöls-kristendom”

Läsarmejl av Svenne

Kristna människor ser ut att ha olika behov, när det gäller det andliga. Somliga vill ha mer av Gud, somliga vill ha mindre och en del verkar inte vilja ha något alls.

7

Läs allt!


Demonisk ögontatuering

Bild: Eskilstuna-Kuriren. 

Eskilstuna-Kuriren berättar om en man som har tatuerat sina ögonvitor svarta. 

10

Läs allt!


Ron Wyatt: Guds sista budskap till mänskligheten

Läsarmejl av nils

I augusti 1978 gick amatörarkeologen Ron Wyatt, längs Gordons Golgataplats i Jerusalem med en myndighetsperson. Utan varning pekade hans hand på en plats och sa, "Det är Jeremias grotta och Förbundsarken är därinne."

67

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Därför säger jag: »Se, jag kommer; i bokrullen är skrivet vad jag skall göra.” (Psalm 40:8)

Vecka 43, måndag 23 oktober 2017 kl. 00:56

Jesus söker: Severin, Sören!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


På väg till Norge efter ett möte i Sverige

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Propagandan för polygami har nu startat i Sverige

Bild: Svt.se. 

Det har pågått propaganda för olika samlevnadsformer mot kärnfamiljen. Och nu har nästa steg kommit: Propagandan för polygami har nu startat i Sverige.

16

Läs allt!


Bombdåd mot Helsingborgs polishus - möjlig terrorattack

Bombdåd mot Helsingborgs polishus - möjlig terrorattack

Bild: Svt.se. 

Polishuset i Helsingborg utsattes under onsdagen för ett bombdåd. "En möjlig terrorattack", säger terrorexperten Magnus Ranstorp. 

10

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

486 online! | Sidvisningar idag: 5 080 | Igår: 248 666 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp