1 038 online! | Sidvisningar idag: 183 053 | Igår: 202 453 |

www.apg29.nu


Valet 2018 är över, svenskarna har gjort sitt val

Av Holger Nilsson 

Valet är över

Efter en lång tid av ställningskrig i valdebatter så skingras nu röken och ett valresultat syns. 

En del är glada över resultatet, andra besvikna. Så är det och vi måste oavsett känsla inför valresultatet, positivt eller negativ, måste vi alla gå vidare.

Vi måste också respektera att det finns kristna i alla partier och att kristna väljare röstar olika, partipolitik får aldrig splittra en församling, familj eller vänkrets.

Många kristna har satsat mycket och kanske bara sett ett parti som allenast saliggörande, vi måste ser bredare. Framförallt måste vår fokus vara större än Sveriges rike, nämligen Guds rike. Det är det som vi har kommit in i om vi tagit emot Jesus som vår Frälsare.

Själv sa Jesus: ”Mitt rike är inte av denna världen.” Joh. 18:36. Låt oss ha detta klart för oss och höja oss över det partipolitiska och ha detta rike att kämpa för.

Självfallet skall vi inte isolera oss från det demokratiska Sverige utan utnyttja den möjlighet som det är att rösta, men aldrig glömma att vi tillhör ett större rike än det nationella Sverige. Detta ger tröst då vi ser alla problem och svårigheter som finns i det här landet.

Det rike som den kristne tillhör ärt ett fast rike, inte som jordiska riken som kan skakas om och falla, så här är Bibelns vittnesbörd: ”När vi nu får ett rike som inte kan skakas, låt oss då vara tacksamma. På så sätt ska vi tjäna och behaga Gud med vördnad och fruktan.” Hebr.12:28.

Så oavsett om du som kristen är glad eller besviken över valresultatet – det viktigast är att du ändå har blicken högre än Sverige. Du har gjort ditt bästa val – du har valt Guds rike – glöm aldrig det! 


Holger Nilsson

http://www.flammor.com


Detta är en gästartikel. Artiklar som är skrivna av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 11 september 2018 07:40 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


9 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Lars Enarson

Håller med analysen men vill också understryka det viktiga i att både ha fokus på Guds rike och människor frälsning och samtidigt se den tydliga koppling som finns mellan väckelse och vad som händer i ett lands politisk ledning. Paulus är glasklar på denna punkt:

"Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen." (1 Tim 2.1-4)

Det är en tröst att vi tillhör ett rike som är evigt och större än det svenska. Men det är viktigt att vi inte tar denna tröst som en ursäkt för att undandra oss ansvaret för det land vi bor i. Fram till dess att Jesus kommer måste se till att leva ansvarsfullt i två riken samtidigt. Och dessa två riken, dvs den nation vi tillhör och Guds rike, står inte i konflikt till varandra som somliga vill påstå idag. Det är en katolskt inspirerad villolära.

Med risk för att bli fortsatt kritiserad så vill jag påpeka att det finns bara ett riksdagsparti idag i Sverige som står upp för att rädda Sverige från den globala agendan med EU bl a, som är ett påvestyrt, antikristligt projekt som vill förstöra vårt land och dra människor bort från Gud. Vi får inte dra oss undan den kampen! Den har bara börjat och vi måste helhjärtat fortsätta den med ännu större iver även efter valet. Fortsätt be om en gudfruktig regering i Sverige! För vårt lands bästa OCH för väckelse och människors frälsning! Det är vad Bibeln säger. Vi behöver intensifiera den här kampen kraftfullt i Sverige.

Låt mig få ge ett uppmuntrande vittnesbörd från en av bedjarna i den bönerörelse jag dragit igång för Sverige och som kan belysa detta.

"...vill bara berätta att sedan jag tagit upp kampen, bl a tillsammans med dig i bön för vårt land, så har min egen tro och kärlek till Jesus vuxit. Detta märks också i min omgivning. Människor frågar mig vad jag har som får mig att må så bra, frågar hur!! man tar emot Jesus!! Utan att jag medvetet går ut o 'evangeliserar'."

Svara -   - 11/9-18 12:25 -


Holger

Jag håller med dig Lars – det gäller att stå upp för vårt land att det leds i en rätt riktning. Uppskattar ditt bönearbete för Sverige. Detta behöver nu fortsätta efter valet - nu är det avgörande veckor vilken regering som skall forma.

Be att Gud får leda partiledarna – ty Han leder kungars hjärtan som vattenbäckar. Ordsp. 21:1.

Vi behöver be för vårt lands uppvaknande, skrev nyss en artikel.

http://www.flammor.com/?p=1242

Svara -   - 11/9-18 13:51 -


Bertil Rosenius

Tack Lars och Hoger för era inlägg!

Har surfat runt lite på Facebook, bloggar nu efter valet. Svensk kristenhet är besatt av spekulationer kring valfusk. Tanken att man kan avsätta tiden till bön eller uppmuntran till bön... det ljuset flämtar dock mycket matt.

Måtte vi alla - som verkligen tror på bönens makt - vakna innan olyckan kommer över oss!

Svara -   - 11/9-18 14:05 -


Lena Henricson

Ja,just nu är det oerhört viktigt att vi ber för dem som ska bilda regering!🙏🙏🙏

Svara -   - 11/9-18 14:17 -


Tomas N

Det är många som har skrivit en artikel efter valet,men jag skriver en kommentar här.

Först skall vi tacka Gud för att han har hört och svarat på våra böner. Inte så att det blev som vi hoppats,men jag är övertygad om att bönerna har påverkat.Exakt hur Gud verkar vet vi ju inte alltid eftersom vi människor är olika och har olika områden där Gud verkar.

Det är viktigt att be nu för själva regeringsbildningen och för att eventuella valfusk avslöjas.Jag kommer be för att politikerna tar ansvar för väljarna och står för sina åsikter. T ex att man tar demokrati i dess riktiga betydelse på allvar och agerar vuxet och att olika positioner får sitt riktiga värde i det stora sammanhanget.

Sedan får vi tacka för att denna ökade böneverksamhet skall fortsätta och vara inriktad på vårt viktigaste uppdrag. Utbredande av Guds rike och väckelse.

Frid och välsignelse!

Svara -   - 11/9-18 14:31 -


Lars

Vi närmar oss diktaturen. Den "rätta värdegrunds diktaturen". Jag ser ingen framtid i Sverige för mina barn. Jag tänker uppmuntra dem att skaffa bra yrken som efterfrågas i Norge eller Danmark.

God välsigne er ! Vårt riktiga hem är ju trots allt hemma hos Jesus.

Svara -   - 12/9-18 23:31 -


Tomas N

Det som pågår nu är enligt mig rena cirkusen jämfört med valrörelsen. Löfven kallar SD för oanständiga och allianspartierna fortsätter att agera som obstinata barnungar gällande SD ,när det faktiskt är mera öppet för dem att få regera än någonsin.

Men stötestenen heter SD. Björklund säljer sin skjorta och donerar pengarna till Expo,det liknar ingenting. Många oseriösa SD,are avslöjades av media undervalkampanjen,vilket jag delvis ser som bönesvar. Samtidigt finns kanske mycken annan smuts som inte kommit fram.

Vi får fortsätta be ,vilket ju flera av våra ledare uppmanar till t ex Anders Gerdmar. Dessa blinda ledare pratar med högt tonläge om"demokrati",samtidigt som de med förakt avvisar 18% av folket som idioter vars röster inte är värda valsedelns papper.

Vi behöver att Gud tar tag i denna situation. Fackpampar ger sig aldrig när de fått blodsmak och motståndaren kallas arbetsgivare. Just den mentaliteten visar Löfven prov på nu,men vi måste inte ha en sådan statsminister och särskilt inte när de är mindre än en tredjedel av folket

Svara -   - 12/9-18 23:54 -


David Ström

Sverigevännerna den del av valmanskåren som troget röstar på SD därför att de tror att SD är det bästa politiska partiet inte för dem själva utan för landet. De är vana att bli förödmjukade hånade och bespottade. Nu har det väl nått en ny nivå. Sossarna kallar alltså SD:s väljare för människor utan anständighet. Sossarna vill inte prata med SD eftersom de har fel värdegrund. Alliansen vill inte heller prata med SD och låtsas att de har mandat att själva regera Sverige. Många har valt SD för att de vill straffa politikerna och därför att man är rädd för en fortsatt utveckling där fler främlingar från Afrika och Mellan östern kommer till Sverige. Nu har inte valet gått SD:s väg och många Sverigevänner undrar om det är nått lurt, om valet gått rätt till? Läste att dataexperter från Polen och Danmark skulle granska rådata från Valmyndigheten som ju utsattes för en överbelastningsattack enligt ryktena. Hur som helst ett mycket märkligt val. Det är inte omöjligt att det blir ett extraval.Oavsett hur det blir med de politiska turerna så kommer de anhöriga till de migranterna från år 2015 som fick stanna. Alltså ca 50 tusen personer. Det kommer inte bli gratis men vi är ju Europas godaste folk, så det ska nog ordna sig.

Svara -   - 13/9-18 04:24 -


Bengt

Jo svenska politiker måste vakna upp

Man har gjort stora misstag

Tagit in för många från utomeuropeiska

Länder

Och skapat kaos och problem

Svara -   - 13/9-18 18:38 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?”Jesus Kristus frälste mig från 27 års homosexualitet”

Davids starka vittnesbörd om hur han blev frälst och räddad av Jesus från 27 års homosexualitet. Svensk text. 

- Mitt namn är David, jag är 44 år gammal, och det här är ett vittnesbörd om hur Jesus Kristus räddade mig från tjugosju år av homosexualitet. Jag talar i kärlek.

1

Läs allt!


Det skall bli ett härligt möte uti skyn

Christer Åberg spelar på sin ukulele och sjunger "Det skall bli ett härligt möte uti skyn! O, hur underbart och stort."

0

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Troendedöparna brändes, dränktes och halshöggs

Många är de som har lidit förföljelse, satts i fängelse och dödats som har praktiserat det bibliska troende-dopet genom nersänkning.

7

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Dopet: Var, när och hur

Dop i havet

Här ger jag dig några tydliga bibelord på var dopet sker, när det sker och hur.

4

Läs allt!


Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad

Läsarmejl av nils 

Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad, sade till slut: Räck Hit Ditt Finger, Här är Mina Händer!

3

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

107

Läs allt!


Bedräglig rikedom

Läsarmejl av David B 

10

Läs allt!


Är Bibelns Gud samma som koranens gud?

”De som påstår sig älska, ära och tillbe Gud, gör i själva verket inte det om de inte älskar, ärar och tillber Jesus.”

5

Läs allt!


Europa tillbaka till Gud

Läsarmejl av David B

Europa tillbaka till Gud. David B talar.

2

Läs allt!


Han gifte sig med hologrammet Hatsune Miku

Gifte sig med sitt hologram

Akihiko Kondo håller i en dockversion av hologrammet Hatsune Miku som han gifte sig med. Bildkälla: Facebook.

En 35-årig man i Japan har gift sig med ett hologrom. Bröllopet kostade 160 000 kronor. En docka representerade det kvinnliga dataprogrammet.

19

Läs allt!


Himlen TV7 invigd i Uppsala

Ruben Agnarsson, Martti Ojares, Daniela Persin och Christer Åberg

TV-producent Ruben Agnarsson, grundare och vd Martti Ojares, kanalchef Daniela Persin och Christer Åberg.

Jag var inbjuden till den kristna tv-kanalen Himlen TV7:s studioinvigning i Uppsala.

17

Läs allt!


Nu har det hänt!

Över tusen prenumeranter på Youtubekanalen Apg29nu

Nu har det hänt! Youtubekanalen Apg29.Nu har fått över tusen prenumeranter. Närmare bestämt 1001 stycken!

5

Läs allt!


Jesu trefaldiga världshistoriska seger

Läsarmejl av nils 

Jesu trefaldiga världshistoriska seger, Guds gåva till all världens folk. Det Jesus Kristus utförde genom sin försoning var en oöverträffad Trefaldig Seger! Utmaningen gällde 3 olika områden som Han inför Gud den högste Domaren och inför: Andevärlden måste segra.

5

Läs allt!


Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

19

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

7

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

36

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

19

Läs allt!


Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, tisdag 20 november 2018 kl. 17:22

Jesus söker: Pontus, Marina!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Senaste kommentarer


Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

47

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


Rikedom kommer på skam då det verkligen gäller

Läsarmejl av David B 

7

Läs allt!


Koranen inleds med 666

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1446942922-666.jpg

"Bismillah" är Koranens inledningsord och betyder på arabiska "I Allahs namn", men på grekiska betyder det 666.

15

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 453 076 483 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 019 bloggartiklar, 91 669 kommentarer och 59 946 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp