526 online! | Sidvisningar idag: 77 421 | Igår: 167 044 |

www.apg29.nu

gospel-apg29


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Valet 2018 är över, svenskarna har gjort sitt val

Av Holger Nilsson 

Valet är över

Efter en lång tid av ställningskrig i valdebatter så skingras nu röken och ett valresultat syns. 

En del är glada över resultatet, andra besvikna. Så är det och vi måste oavsett känsla inför valresultatet, positivt eller negativ, måste vi alla gå vidare.

Vi måste också respektera att det finns kristna i alla partier och att kristna väljare röstar olika, partipolitik får aldrig splittra en församling, familj eller vänkrets.

Många kristna har satsat mycket och kanske bara sett ett parti som allenast saliggörande, vi måste ser bredare. Framförallt måste vår fokus vara större än Sveriges rike, nämligen Guds rike. Det är det som vi har kommit in i om vi tagit emot Jesus som vår Frälsare.

Själv sa Jesus: ”Mitt rike är inte av denna världen.” Joh. 18:36. Låt oss ha detta klart för oss och höja oss över det partipolitiska och ha detta rike att kämpa för.

Självfallet skall vi inte isolera oss från det demokratiska Sverige utan utnyttja den möjlighet som det är att rösta, men aldrig glömma att vi tillhör ett större rike än det nationella Sverige. Detta ger tröst då vi ser alla problem och svårigheter som finns i det här landet.

Det rike som den kristne tillhör ärt ett fast rike, inte som jordiska riken som kan skakas om och falla, så här är Bibelns vittnesbörd: ”När vi nu får ett rike som inte kan skakas, låt oss då vara tacksamma. På så sätt ska vi tjäna och behaga Gud med vördnad och fruktan.” Hebr.12:28.

Så oavsett om du som kristen är glad eller besviken över valresultatet – det viktigast är att du ändå har blicken högre än Sverige. Du har gjort ditt bästa val – du har valt Guds rike – glöm aldrig det! 


Holger Nilsson

http://www.flammor.com


Detta är en gästartikel. Artiklar som är skrivna av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 11 september 2018 07:40 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


9 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Lars Enarson

Håller med analysen men vill också understryka det viktiga i att både ha fokus på Guds rike och människor frälsning och samtidigt se den tydliga koppling som finns mellan väckelse och vad som händer i ett lands politisk ledning. Paulus är glasklar på denna punkt:

"Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen." (1 Tim 2.1-4)

Det är en tröst att vi tillhör ett rike som är evigt och större än det svenska. Men det är viktigt att vi inte tar denna tröst som en ursäkt för att undandra oss ansvaret för det land vi bor i. Fram till dess att Jesus kommer måste se till att leva ansvarsfullt i två riken samtidigt. Och dessa två riken, dvs den nation vi tillhör och Guds rike, står inte i konflikt till varandra som somliga vill påstå idag. Det är en katolskt inspirerad villolära.

Med risk för att bli fortsatt kritiserad så vill jag påpeka att det finns bara ett riksdagsparti idag i Sverige som står upp för att rädda Sverige från den globala agendan med EU bl a, som är ett påvestyrt, antikristligt projekt som vill förstöra vårt land och dra människor bort från Gud. Vi får inte dra oss undan den kampen! Den har bara börjat och vi måste helhjärtat fortsätta den med ännu större iver även efter valet. Fortsätt be om en gudfruktig regering i Sverige! För vårt lands bästa OCH för väckelse och människors frälsning! Det är vad Bibeln säger. Vi behöver intensifiera den här kampen kraftfullt i Sverige.

Låt mig få ge ett uppmuntrande vittnesbörd från en av bedjarna i den bönerörelse jag dragit igång för Sverige och som kan belysa detta.

"...vill bara berätta att sedan jag tagit upp kampen, bl a tillsammans med dig i bön för vårt land, så har min egen tro och kärlek till Jesus vuxit. Detta märks också i min omgivning. Människor frågar mig vad jag har som får mig att må så bra, frågar hur!! man tar emot Jesus!! Utan att jag medvetet går ut o 'evangeliserar'."

Svara -   - 11/9-18 12:25 -


Holger

Jag håller med dig Lars – det gäller att stå upp för vårt land att det leds i en rätt riktning. Uppskattar ditt bönearbete för Sverige. Detta behöver nu fortsätta efter valet - nu är det avgörande veckor vilken regering som skall forma.

Be att Gud får leda partiledarna – ty Han leder kungars hjärtan som vattenbäckar. Ordsp. 21:1.

Vi behöver be för vårt lands uppvaknande, skrev nyss en artikel.

http://www.flammor.com/?p=1242

Svara -   - 11/9-18 13:51 -


Bertil Rosenius

Tack Lars och Hoger för era inlägg!

Har surfat runt lite på Facebook, bloggar nu efter valet. Svensk kristenhet är besatt av spekulationer kring valfusk. Tanken att man kan avsätta tiden till bön eller uppmuntran till bön... det ljuset flämtar dock mycket matt.

Måtte vi alla - som verkligen tror på bönens makt - vakna innan olyckan kommer över oss!

Svara -   - 11/9-18 14:05 -


Lena Henricson

Ja,just nu är det oerhört viktigt att vi ber för dem som ska bilda regering!🙏🙏🙏

Svara -   - 11/9-18 14:17 -


Tomas N

Det är många som har skrivit en artikel efter valet,men jag skriver en kommentar här.

Först skall vi tacka Gud för att han har hört och svarat på våra böner. Inte så att det blev som vi hoppats,men jag är övertygad om att bönerna har påverkat.Exakt hur Gud verkar vet vi ju inte alltid eftersom vi människor är olika och har olika områden där Gud verkar.

Det är viktigt att be nu för själva regeringsbildningen och för att eventuella valfusk avslöjas.Jag kommer be för att politikerna tar ansvar för väljarna och står för sina åsikter. T ex att man tar demokrati i dess riktiga betydelse på allvar och agerar vuxet och att olika positioner får sitt riktiga värde i det stora sammanhanget.

Sedan får vi tacka för att denna ökade böneverksamhet skall fortsätta och vara inriktad på vårt viktigaste uppdrag. Utbredande av Guds rike och väckelse.

Frid och välsignelse!

Svara -   - 11/9-18 14:31 -


Lars

Vi närmar oss diktaturen. Den "rätta värdegrunds diktaturen". Jag ser ingen framtid i Sverige för mina barn. Jag tänker uppmuntra dem att skaffa bra yrken som efterfrågas i Norge eller Danmark.

God välsigne er ! Vårt riktiga hem är ju trots allt hemma hos Jesus.

Svara -   - 12/9-18 23:31 -


Tomas N

Det som pågår nu är enligt mig rena cirkusen jämfört med valrörelsen. Löfven kallar SD för oanständiga och allianspartierna fortsätter att agera som obstinata barnungar gällande SD ,när det faktiskt är mera öppet för dem att få regera än någonsin.

Men stötestenen heter SD. Björklund säljer sin skjorta och donerar pengarna till Expo,det liknar ingenting. Många oseriösa SD,are avslöjades av media undervalkampanjen,vilket jag delvis ser som bönesvar. Samtidigt finns kanske mycken annan smuts som inte kommit fram.

Vi får fortsätta be ,vilket ju flera av våra ledare uppmanar till t ex Anders Gerdmar. Dessa blinda ledare pratar med högt tonläge om"demokrati",samtidigt som de med förakt avvisar 18% av folket som idioter vars röster inte är värda valsedelns papper.

Vi behöver att Gud tar tag i denna situation. Fackpampar ger sig aldrig när de fått blodsmak och motståndaren kallas arbetsgivare. Just den mentaliteten visar Löfven prov på nu,men vi måste inte ha en sådan statsminister och särskilt inte när de är mindre än en tredjedel av folket

Svara -   - 12/9-18 23:54 -


David Ström

Sverigevännerna den del av valmanskåren som troget röstar på SD därför att de tror att SD är det bästa politiska partiet inte för dem själva utan för landet. De är vana att bli förödmjukade hånade och bespottade. Nu har det väl nått en ny nivå. Sossarna kallar alltså SD:s väljare för människor utan anständighet. Sossarna vill inte prata med SD eftersom de har fel värdegrund. Alliansen vill inte heller prata med SD och låtsas att de har mandat att själva regera Sverige. Många har valt SD för att de vill straffa politikerna och därför att man är rädd för en fortsatt utveckling där fler främlingar från Afrika och Mellan östern kommer till Sverige. Nu har inte valet gått SD:s väg och många Sverigevänner undrar om det är nått lurt, om valet gått rätt till? Läste att dataexperter från Polen och Danmark skulle granska rådata från Valmyndigheten som ju utsattes för en överbelastningsattack enligt ryktena. Hur som helst ett mycket märkligt val. Det är inte omöjligt att det blir ett extraval.Oavsett hur det blir med de politiska turerna så kommer de anhöriga till de migranterna från år 2015 som fick stanna. Alltså ca 50 tusen personer. Det kommer inte bli gratis men vi är ju Europas godaste folk, så det ska nog ordna sig.

Svara -   - 13/9-18 04:24 -


Bengt

Jo svenska politiker måste vakna upp

Man har gjort stora misstag

Tagit in för många från utomeuropeiska

Länder

Och skapat kaos och problem

Svara -   - 13/9-18 18:38 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. Vid t ex årsskiftet 1986-87, på nyårsafton, så var det miljontals av människor som gick in i meditation, trancetillstånd och rituella handlingar. Det var ingen tillfällighet att så skedde utan det var en samordnad satsning av New Age-människor över hela världen.

3

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

6

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

4

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

75

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, söndag 20 januari 2019 kl. 10:44

Jesus söker: Fabian, Sebastian!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 498 727 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 126 bloggartiklar, 93 238 kommentarer och 61 289 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp