244 online! | Sidvisningar idag: 25 497 | Igår: 165 827 |

www.apg29.nu

Valet 2018 är över, svenskarna har gjort sitt val

Av Holger Nilsson 

Valet är över

Efter en lång tid av ställningskrig i valdebatter så skingras nu röken och ett valresultat syns. 

En del är glada över resultatet, andra besvikna. Så är det och vi måste oavsett känsla inför valresultatet, positivt eller negativ, måste vi alla gå vidare.

Vi måste också respektera att det finns kristna i alla partier och att kristna väljare röstar olika, partipolitik får aldrig splittra en församling, familj eller vänkrets.

Många kristna har satsat mycket och kanske bara sett ett parti som allenast saliggörande, vi måste ser bredare. Framförallt måste vår fokus vara större än Sveriges rike, nämligen Guds rike. Det är det som vi har kommit in i om vi tagit emot Jesus som vår Frälsare.

Själv sa Jesus: ”Mitt rike är inte av denna världen.” Joh. 18:36. Låt oss ha detta klart för oss och höja oss över det partipolitiska och ha detta rike att kämpa för.

Självfallet skall vi inte isolera oss från det demokratiska Sverige utan utnyttja den möjlighet som det är att rösta, men aldrig glömma att vi tillhör ett större rike än det nationella Sverige. Detta ger tröst då vi ser alla problem och svårigheter som finns i det här landet.

Det rike som den kristne tillhör ärt ett fast rike, inte som jordiska riken som kan skakas om och falla, så här är Bibelns vittnesbörd: ”När vi nu får ett rike som inte kan skakas, låt oss då vara tacksamma. På så sätt ska vi tjäna och behaga Gud med vördnad och fruktan.” Hebr.12:28.

Så oavsett om du som kristen är glad eller besviken över valresultatet – det viktigast är att du ändå har blicken högre än Sverige. Du har gjort ditt bästa val – du har valt Guds rike – glöm aldrig det! 


Holger Nilsson

http://www.flammor.com


Detta är en gästartikel. Artiklar som är skrivna av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg tisdag 11 september 2018 07:40 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


9 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Lars Enarson

Håller med analysen men vill också understryka det viktiga i att både ha fokus på Guds rike och människor frälsning och samtidigt se den tydliga koppling som finns mellan väckelse och vad som händer i ett lands politisk ledning. Paulus är glasklar på denna punkt:

"Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen." (1 Tim 2.1-4)

Det är en tröst att vi tillhör ett rike som är evigt och större än det svenska. Men det är viktigt att vi inte tar denna tröst som en ursäkt för att undandra oss ansvaret för det land vi bor i. Fram till dess att Jesus kommer måste se till att leva ansvarsfullt i två riken samtidigt. Och dessa två riken, dvs den nation vi tillhör och Guds rike, står inte i konflikt till varandra som somliga vill påstå idag. Det är en katolskt inspirerad villolära.

Med risk för att bli fortsatt kritiserad så vill jag påpeka att det finns bara ett riksdagsparti idag i Sverige som står upp för att rädda Sverige från den globala agendan med EU bl a, som är ett påvestyrt, antikristligt projekt som vill förstöra vårt land och dra människor bort från Gud. Vi får inte dra oss undan den kampen! Den har bara börjat och vi måste helhjärtat fortsätta den med ännu större iver även efter valet. Fortsätt be om en gudfruktig regering i Sverige! För vårt lands bästa OCH för väckelse och människors frälsning! Det är vad Bibeln säger. Vi behöver intensifiera den här kampen kraftfullt i Sverige.

Låt mig få ge ett uppmuntrande vittnesbörd från en av bedjarna i den bönerörelse jag dragit igång för Sverige och som kan belysa detta.

"...vill bara berätta att sedan jag tagit upp kampen, bl a tillsammans med dig i bön för vårt land, så har min egen tro och kärlek till Jesus vuxit. Detta märks också i min omgivning. Människor frågar mig vad jag har som får mig att må så bra, frågar hur!! man tar emot Jesus!! Utan att jag medvetet går ut o 'evangeliserar'."

Svara -   - 11/9-18 12:25 -


Holger

Jag håller med dig Lars – det gäller att stå upp för vårt land att det leds i en rätt riktning. Uppskattar ditt bönearbete för Sverige. Detta behöver nu fortsätta efter valet - nu är det avgörande veckor vilken regering som skall forma.

Be att Gud får leda partiledarna – ty Han leder kungars hjärtan som vattenbäckar. Ordsp. 21:1.

Vi behöver be för vårt lands uppvaknande, skrev nyss en artikel.

http://www.flammor.com/?p=1242

Svara -   - 11/9-18 13:51 -


Bertil Rosenius

Tack Lars och Hoger för era inlägg!

Har surfat runt lite på Facebook, bloggar nu efter valet. Svensk kristenhet är besatt av spekulationer kring valfusk. Tanken att man kan avsätta tiden till bön eller uppmuntran till bön... det ljuset flämtar dock mycket matt.

Måtte vi alla - som verkligen tror på bönens makt - vakna innan olyckan kommer över oss!

Svara -   - 11/9-18 14:05 -


Lena Henricson

Ja,just nu är det oerhört viktigt att vi ber för dem som ska bilda regering!🙏🙏🙏

Svara -   - 11/9-18 14:17 -


Tomas N

Det är många som har skrivit en artikel efter valet,men jag skriver en kommentar här.

Först skall vi tacka Gud för att han har hört och svarat på våra böner. Inte så att det blev som vi hoppats,men jag är övertygad om att bönerna har påverkat.Exakt hur Gud verkar vet vi ju inte alltid eftersom vi människor är olika och har olika områden där Gud verkar.

Det är viktigt att be nu för själva regeringsbildningen och för att eventuella valfusk avslöjas.Jag kommer be för att politikerna tar ansvar för väljarna och står för sina åsikter. T ex att man tar demokrati i dess riktiga betydelse på allvar och agerar vuxet och att olika positioner får sitt riktiga värde i det stora sammanhanget.

Sedan får vi tacka för att denna ökade böneverksamhet skall fortsätta och vara inriktad på vårt viktigaste uppdrag. Utbredande av Guds rike och väckelse.

Frid och välsignelse!

Svara -   - 11/9-18 14:31 -


Lars

Vi närmar oss diktaturen. Den "rätta värdegrunds diktaturen". Jag ser ingen framtid i Sverige för mina barn. Jag tänker uppmuntra dem att skaffa bra yrken som efterfrågas i Norge eller Danmark.

God välsigne er ! Vårt riktiga hem är ju trots allt hemma hos Jesus.

Svara -   - 12/9-18 23:31 -


Tomas N

Det som pågår nu är enligt mig rena cirkusen jämfört med valrörelsen. Löfven kallar SD för oanständiga och allianspartierna fortsätter att agera som obstinata barnungar gällande SD ,när det faktiskt är mera öppet för dem att få regera än någonsin.

Men stötestenen heter SD. Björklund säljer sin skjorta och donerar pengarna till Expo,det liknar ingenting. Många oseriösa SD,are avslöjades av media undervalkampanjen,vilket jag delvis ser som bönesvar. Samtidigt finns kanske mycken annan smuts som inte kommit fram.

Vi får fortsätta be ,vilket ju flera av våra ledare uppmanar till t ex Anders Gerdmar. Dessa blinda ledare pratar med högt tonläge om"demokrati",samtidigt som de med förakt avvisar 18% av folket som idioter vars röster inte är värda valsedelns papper.

Vi behöver att Gud tar tag i denna situation. Fackpampar ger sig aldrig när de fått blodsmak och motståndaren kallas arbetsgivare. Just den mentaliteten visar Löfven prov på nu,men vi måste inte ha en sådan statsminister och särskilt inte när de är mindre än en tredjedel av folket

Svara -   - 12/9-18 23:54 -


David Ström

Sverigevännerna den del av valmanskåren som troget röstar på SD därför att de tror att SD är det bästa politiska partiet inte för dem själva utan för landet. De är vana att bli förödmjukade hånade och bespottade. Nu har det väl nått en ny nivå. Sossarna kallar alltså SD:s väljare för människor utan anständighet. Sossarna vill inte prata med SD eftersom de har fel värdegrund. Alliansen vill inte heller prata med SD och låtsas att de har mandat att själva regera Sverige. Många har valt SD för att de vill straffa politikerna och därför att man är rädd för en fortsatt utveckling där fler främlingar från Afrika och Mellan östern kommer till Sverige. Nu har inte valet gått SD:s väg och många Sverigevänner undrar om det är nått lurt, om valet gått rätt till? Läste att dataexperter från Polen och Danmark skulle granska rådata från Valmyndigheten som ju utsattes för en överbelastningsattack enligt ryktena. Hur som helst ett mycket märkligt val. Det är inte omöjligt att det blir ett extraval.Oavsett hur det blir med de politiska turerna så kommer de anhöriga till de migranterna från år 2015 som fick stanna. Alltså ca 50 tusen personer. Det kommer inte bli gratis men vi är ju Europas godaste folk, så det ska nog ordna sig.

Svara -   - 13/9-18 04:24 -


Bengt

Jo svenska politiker måste vakna upp

Man har gjort stora misstag

Tagit in för många från utomeuropeiska

Länder

Och skapat kaos och problem

Svara -   - 13/9-18 18:38 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Den oönskade - Del tretton

Öga

I den här delen berättar jag chockerande händelser som jag aldrig tidigare berättat vad som hände då jag gick i mellanstadiet. Allt är sant men en del namn på personer är utbytta eller inte namngivna. 

0

Läs allt!


Transformerad - Dokumentär om transpersoner

Dokumentär i Himlen TV7: Möt personer som kämpat med sin sexualitet och känslan av att inte passa in i sin egen kropp. 

1

Läs allt!


Äktenskapligt samliv

Äktenskapligt samliv

Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.

53

Läs allt!


Dröm: Jag sögs upp i luften med min syster

Läsarmejl av Wallentin 

Uppryckandet

”Jesus blåste i en stor basun. Sedan började människor sväva uppåt. Jag sögs upp i luften ihop med min syster.”

12

Läs allt!


Den oönskade - del tolv

Christer Åberg med en bondkatt

Läs den chockerande fortsättningen av min följetong Den oönskade. I det här avsnittet blir jag både skjuten, beskjuten och knivhuggen.

8

Läs allt!


Donald Trump är utan tvekan använd av Gud

Donald Trump använd av Gud

Bild: samnytt.se 

Trump har ökat andelen flyktingar till USA med kristen bakgrund till 71 procent 2018 jämfört med under 50 procent 2016.  

10

Läs allt!


Det är obibliskt att be för världens nationer i Jerusalem

Det är obibliskt att be för världens nationer i Israel

Bild: Världen idag. 

4000 böneledare har samlats i Jerusalem i Israel för att be för världens nationer. Det låter bra, men det är bara ett krux: Det är helt obibliskt!

34

Läs allt!


Förbjud genus!

Genus borde förbjudas! Det förstör våra barn och ungdomar! Människor behöver Jesus så att de blir räddade från en sådan här förvirring och förförelse.

5

Läs allt!


Live! Sex

Christer Åberg talar om sex, relationer och äktenskap!

3

Läs allt!


Boknyhet: Han & hon - Livsviktig relation

Boknyhet - Han & Hon - Livsviktig relation av Holger Nilsson

1

Läs allt!


Den oönskade - del elva

Christer Åberg - Den oönskade

Min följetong om min barndom då jag växte upp i ett fosterhem. Jag har nu bytt namn på berättelsen till "Den oönskade". Del elva. Den här delen handlar om den dramatiska händelsen då min fosterfar hamnade på sjukhus.

8

Läs allt!


Befriad från tre demoner

Livesändning med Christer Åberg från Apg29.nu!

4

Läs allt!


Barack Obama: Vi behöver inte en Frälsare eller Messias

I den här chockerande videon säger USA:s förre president Barack Obama att vi inte behöver en Frälsare eller Messias utan bara hederliga hårt arbetande människor.

26

Läs allt!


Muslimskt hat mot kristna stort och växande problem

Det muslimska hatet mot kristna ökar i hela världen. I muslimskt dominerande länder förföljs, fördrivs och mördas många kristna. 

27

Läs allt!


Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

6

Läs allt!


Världskriget i Syrien

Krig

Man brukar tala om det tredje världskriget, men det kanske var Kuvaitkriget då USA tillsammans med många länder anföll Irak. Efter det har det varit andra krig så vilket nummer som världskriget i Syrien har vet jag inte. Är det fjärde eller rentav det femte?

1

Läs allt!


Annons


Två slags uppryckande

I det här korta videoklippet talar jag om att det finns två slags uppryckande.

3

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del tio

Christian Åberg barn

Mina fosterföräldrars gård låg två mil från Ljungby mot Halmstad i Annerstad. Det låg lite små byar runt omkring. Skeen, Skäckarp, Stackarp och Torpa där vi gick i skola. 

7

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 39, måndag 24 september 2018 kl. 04:35

Jesus söker: Gerhard, Gert!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Radikal kristen tro kostar förföljelse

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Radikal kristen tro kostar förföljelse

Uttalar min djupa respekt för kristna som på grund av sin tro blir förföljda. I vissa länder, kulturer, traditioner och sammanhang är förföljelsen mot kristna fruktansvärd. 

58

Läs allt!


Senaste kommentarer


Sju viktiga fakta om livet

Läsarmejl av nils 

7 viktiga fakta om livet

Sex, ja sju viktiga fakta om livet! 

7

Läs allt!


Live! Unikt erbjudande: Den längsta natten

Unikt Erbjudande! Köp den mycket berörande boken "Den längsta natten" av Christer Åberg. 1 bok: 150 kr. Två böcker för 300 kr och få en på köpet! Fraktfritt! Passa på medan det här erbjudandet står kvar. Swisha in betalningen och din adress på 070-935 66. Du kan även betala via bankkonto: 8150-5, 934 343 720-9.

0

Läs allt!


”Gud, varför gav du mig en sån snygg fru?”

Adam och Eva

En historia om en man som ställer frågor till Gud om sin fru.

7

Läs allt!


Är du en profet?

Jag efterlyser pro9feter

Jag efterlyser profeter som har ett ord till Sveriges församling och folk i dag! Är det du?

305

Läs allt!


Du måste födas på nytt

Född på nytt

"Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt." Joh 3:7.

0

Läs allt!


Förra året dödades 84 000 personer av muslimer

Våldets islam

En ny rapport visar att 121 Muslimska grupper över hela världen dödade förra året 84 000 personer i 66 länder, varav 22 000 civila. Totalt utfördes 7 841 muslimska attacker, i genomsnitt 21 per dag, i 48 länder.

22

Läs allt!


Har den röda kvigan hittats i Israel?

Av Holger Nilsson 

Har den röda kvigan hittats i Israel?

Har den röda kvigan hittats? Det är en fråga som nu spänt väntar på att få sitt svar.

21

Läs allt!


Den längsta natten - Apg29 med Christer Åberg

Christer Åberg läser ur sin bok Den längsta natten.

3

Läs allt!


SD-valsedlar stals på europeiska ambassader

Under förtidsröstningen stals Sverigedemokraternas valsedlar från tre ambassader i Europa.

10

Läs allt!


Partiledarna har störtat på en öde ö

En satir-video som illustrerar träffsäkert partiledarnas bråk och maktanspråk just nu!

1

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 441 681 384 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 887 bloggartiklar, 89 693 kommentarer och 58 444 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp