557 online! | Sidvisningar idag: 147 350 | Igår: 161 022 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Väntar du på Antikrist?

Ett aktuellt livebudskap med Christer Åberg. Han talar och spelar om Jesus och berättar hur man blir frälst!

Prenumerera på kanalen:
https://www.youtube.com/user/apg29nu?sub_confirmation=1

Apg29.nu är en evangeliserande bloggsajt, unik av sitt slag, som drivs av evangelisten Christer Åberg.

Info om Christer Åberg.

Se mer liveinspelningar här: Live Apg29 med Christer Åberg


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 13 december 2018 00:06 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


14 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Niklas Jönsson

Nä!Tvi vale för det,det gör jag inte men det kommer inte dröja länge innan kräket dyker upp och då har tack och lov herren hämtat hem oss frälsta innan dess till vårt eviga hem.

Svara -   - 13/12-18 00:45 -


Anita M T

Antikrist är redan här. Ett djupt sovande folk är svenskarna. Jesus Kristus gråter.

Svara -   - 13/12-18 06:12 -


Anita M T

Antikrist är redan här. Ett djupt sovande folk är svenskarna. Jesus Kristus gråter.

Svara -   - 13/12-18 06:12 -


Annie

Svar till Niklas Jönsson.

Nej det tror jag inte.. var i Bibeln står det att de kristna inte ska vara närvarande när antikrist verkar? Han ska först verka vara räddare för världen som enar folk och löser konflikter. Sedan ska han ändras...

Detta är hur jag tolkar

Svara -   - 13/12-18 06:54 -


Annie

Svar till Anita M T.

Jag har börjat fundera över om han är den som ska lösa Israel Palestina konflikten. Bringa fred i mellan östen. Om han redan är här, vem är han då?

Svara -   - 13/12-18 06:57 -


Bertil Rosenius

Svar till Annie.

Bra Annie!

Jag menar, att det är viktigt att förkunna hela Guds Ords budskap - inte undanhålla eller förringa någon del. Det kan uppfattas som en allvarlig markör, om man menar sig vara evangelist, men samtidigt försöker dölja Guds varningar, och förringa och negligera medsyskons uppdrag att belysa dessa.

Gud varnar enträget, genom sitt Ord, för Antikrist. Att förringa de Bibelord som lyfter fram dessa varningar är därför häpnadsväckande anmärkningsvärt!

De som har ett uppdrag att vara evangelister och utför den kallelsen - Guds välsignelse över demMen när en Guds tjänare lyfter upp sitt eget kall som rätt och riktig och förkastar sin broders/syster, och påklistrar dennes tjänst negativa och oriktiga beskrivningar - då blir jag bedrövad!

Svara -   - 13/12-18 08:13 -


Tommy

Antikrist ande är redan verksam, den som förnekar Jesus kommen i Köttet, är Antikrist. Petrus förnekade Jesus, och skulle rädda honom från Korsfäste. Ja, då var det inte bara Antikrist, utan Satan själv hade talat genom Petrus. Vid bara ett andetag avstånd, påtaglig andlig strid, in mot själva Jesus Hjärta. Dessa Stora Kollosalt Gigantiska Andliga Krafter och Dimissioner. Som är Verksamma i Kyrkor utanför Kyrkor Samhälle, där många Kyrkor tar mer Humanistisk vinkel, istället för Den stora Andlighet, med Ande Världen o allt. Den är påtagligt verksam, Gud måste väl vara totalt vaken själv och se vad som sker i Församlingarna, och är nog Mån om sitt eget Namn och allt, och kanske håller Gud in Gåvorna medvetet. Därför Gud ser Synd på Synd, och Lämnar inte Gåvor, för att det kan Missbrukas Ordentligt. Men Paulus Uppmanar de Kristna att Söka Gåvorna. Jag väntar inte på Antikrist, utan mer på de Andefyllda människor, som. Skall gå ut i Världen, med Guds Kraft. Driva ut Demoner o Bota Sjuka, och Predika. "Gud kommer då Vittna om sig Själv i sina tjänare då, eftersom. Gärningarna kommer Bevittna Gud Påtagligt. Talenterna används. "Inte bara vanlig Lära, utan Påtaglig Kraft.".Den Väntar jag på hellre än Antikrist. Hoppas på Gud skall fylla Kristna med Helander gåvor Kraft gärningarnas. Profetiska gåvor m.m. Dessa stycken. Jesus blev förvånad själv över Judarnas otro då, han gjorde gjorde Guds vilja och botade sjuka, drev ut demoner. Blinda fick syn hörande hörsel, Lama gå. Men "Jesus blev mycket förvånad över deras otro". (Tro åtminstone gärningarna jag gör.) Idag gråter människor, sjuka m.m. Och förundras varför inte Jesus gärningar visar sig mer. Jesus var inte instängd i Tempel, utan gjorde de Öppet bland helt totalt Otroende människor också, som börja undra. "VA ÄR DETTA FÖR LÄRA." Långt från föreläsningar och Ord bara. Den väntar jag mer än Antikrist i något Tempel, även om det är Verksamt överallt Antikrist. Kanske måste vi Kristna Ställa den frågan o börja Be i säck o aska, över Synder, som kanske hindrat " GUDs RENASTE VERK. * GENOM GUDs KÄRLEK o HELIGE ANDES VERKSAMHET. Och rena oss i Kristus BLOD. Ifrån förtal i Kyrkor och annat. Och hålla Kristna Läran Ren.

Svara -   - 13/12-18 08:25 -


Steven

Anti= istället för.

Antikrist betyder egentligen inte ”emot Kristus. Nej det betyder att någon föreställer sig vara Kristus. Det mesta pekar på Rom, som kom med tempel och tempelpräster och påstod sig vara från Kristus. Påven (pappa) är istället för Gud och Jesus. Katolska präster med kopior inom andra kyrkor påstår att det är via dem och sakramenten som du blir frälst/räddad.
Detta är Antikrist. Det är falskt, föreställer sig att vara något det inte är.

Svara -   - 13/12-18 09:04 -


Steven

Från Blue Letter Bible, där den grekiska grundtexten visar att antikristus består av två sammansatta ord; Root Word (Etymology): From ἀντί (G473) and Χριστός (G5547)

Kristus betyder anoited (den smorde)

Anti (G473) betyder; over against, opposite to, before, for, instead of, in place of (something), instead of, for, for that, because, wherefore, for this cause

Antikrist = istället för Kristus.

Allt pekar på Rom. Det fjärde odjuret i Uppenbarelseboken. Moderskökan, staden på sju kullar. Från Danielsboken; det fjärde världsriket.

Ta dig tid och gör en studie i kyrkohistoria; Wycliffe, Jan Hus, Tyndale, Valdeserna, Hugenots, Husiterna, Moravian church. Vem har förföljt de troende kristna? Läs på de doktriner som påven har utfärdat (bl a Council of Trent).

Har du öron att höra med?

Svara -   - 13/12-18 10:36 -


Niklas Jönsson

svar till Annie Det är antikrist som kommer att skapa det falska fredsavtalet på 7 år.

Svara -   - 13/12-18 11:56 -


Niklas Jönsson

svar till Anita M.T Jag tillhör definitivt inte de djupt sovande svenska skaran, jag är mer insatt än vad de flesta är som skriver på denna hemsidan, och följer med i allting som händer.

Svara -   - 13/12-18 12:01 -


Roger T. W.

Först vill jag säga att det är kul att lyssna på Elvis Åberg.

Christer ställer en intressant fråga om vem vi väntar på. Bra sagt om uppryckelsen. Jag lutar åt att de kristna rycks upp för att de dör, men det är bara som jag förstår det. Fienden hugger huvudet av de kristna. Han gör oss vansinniga eller tar livet av oss.

Jag är inte expert på Uppenbarelseboken, men den är ju inte förseglad och vi uppmuntras att fundera. Vad kommer Herren att göra när han kommer? Till slut fick jag veta att jag skulle studera Hans fiende och det har jag gjort. Han härskar med penningen och han vill ha total makt. Den som kan lite nationalekonomi vet att han har gjort oss fattigare i många år. Det budskapet kan många ta emot och lära sig göra motstånd.

Lars Enarson påminner oss om vad fienden, vem han nu är, gör i Sverige. Han skapar kaos. Bönerörelsen fick bönesvar, hävdar jag. Vi har cirkus i riksdagen och vår respekt för de gamla makthavarna är på bottennivå. Titta på dem. Hur kunde Putin öka ryssarnas köpkraft med flera hundra procent medan många av oss utarmas? Han är kristen och tjänar sitt folk medan våra makthavare tjänar sig själva och de rika. Det vittnesbördet får ni av mig på apg. Jag söker förgäves efter det i våra medier.

Till slut vill jag fråga om Sanhedrin och det tredje templet. Moskén måste flyttas eller rivas innan templet kan byggas och då reagerar en miljard muslimer. Det kan bli världskrig. Vi väntar på Herren, men nog får vi använda det förnuft han har givit oss. Vi måste bli av med Wallström.

Svara -   - 13/12-18 17:39 -


Lenny

Varför fokusera och fördjupa oss på den tilltagande ondskan och antikrist.

Vi kristna söker inte honom!

Det räcker att vi känner till hans existens i denna tid. Vi behöver inte ge denna näring med att fördjupa oss och fördunklas och därmed snärja in vår själ, och själva på så vis bli ett offer för ondskan. Inte bara vårt land är ju illa ute hela världen är stadd i snabb förändring

Vår kallelse är ju att värva nya Människor för Jesus Kristus i denna blogg. Och framför allt bör den vi vara ett stöd till varandra att hitta vår relation till Jesus Kristus, och till att tjäna som en fördjupning andligt stöd till var vi står själva för ingen av oss är ensam rättfärdig.

Samt att låta den helige ande leda oss i denna svåra tid! Vad som behövs är mer bön, för att se till vi har den helige andens olja i våra lampor när det blir dags!

Svara -   - 14/12-18 11:57 -


Bertil Rosenius

Svar till Lenny.

Nu är jag varken polis, brandman eller ambulanspersonal, men jag är tacksam att de finns.

”Det räcker att vi känner till hans existens i denna tid.”

Detta är bara delvis sant - menar jag. Om vårt samhälle kände till begreppen lagbrott, brand och olycka, men inte agerade för att möta upp med blåljuspersonsl och dito utrustning, skull vi stå oss slätt, när brott och olyckor väl uppstod.

Visst är det bra att ”känna till” att satan finns. Men vi behöver också - både i nutid och framtid - känna igen honom i hans förklädnader. Jag är rädda att många inte gör det och inte kommer att göra det.

Svara -   - 14/12-18 13:29 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

1

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

2

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

75

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, lördag 19 januari 2019 kl. 21:17

Jesus söker: Henrik!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!


2019 – En profetisk resa

2019 – En profetisk resa

Av Mikael Walfridsson Allt medan hemsidan har haft jullov och har haft möjlighet för att stilla sig, så har världen inte på något sätt gjort det. Ni som har följt med i media här över jul och nyår, har haft möjlighet att ta del av nyheter som både berör och påverkar oss.

10

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 401 616 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 125 bloggartiklar, 93 228 kommentarer och 61 285 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp