265 online! | Sidvisningar idag: 15 011 | Igår: 162 965 |

www.apg29.nu

Annons

Var inte rädd för ditt saliga hopp

Av Pastor Hans Jansson Uppsala 


VAR INTE RÄDD! En bidragande orsak till denna rubrik är att vissa kristnas känner rädsla inför Jesus ”snara” tillkommelse. Det vill säga församlingens uppryckande.  

I samband med att min tidigare bok om detta har nämligen en viss reservation uttryckts om att detta budskap: ”kan skapa rädsla.” Nämligen en rädsla för att ”inte vara redo.” Men det är naturligtvis inte meningen att den som bekänner Jesus som sin Frälsare skall ha en sådan rädsla. Om man inte lever i medveten synd. Och synd är det som Guds ord manar oss att undvika och som vi blir Frälsta från i Jesu namn.

Då Paulus talar om församlingens uppryckande så säger han:

”Ge nu varandra tröst med dessa ord.” 1 Tess. 4:16-18. 

Och vi skall veta att det är Guds ord om Jesus, som ger oss den rätta trösten för vår evighet. Dessutom säger profeten Joel i sin mäktiga profetia om de yttersta dagarna:

”Och det skall ske att var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst.” Apg.2:21.

Att Jesus när som helst kan hämta de som åkallat honom till frälsning, vill också om detta ämnevara: ”det saliga hoppet,” som Paulus uttrycker det.Tit.2:13. Det är också orsaken till att jag i mina predikningar om detta ämne betonar: ”Guds nåd.” Guds ord säger att: ”av nåd är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det. Det beror inte på gärningar, ingen skall kunna berömma sig.” Ef. 2:8-9. 

Söker vi Guds ords ledning i detta så beskyddas vi från att vara rädda för att bli kvarlämnade då uppryckandet skett: ”i ett nu på ett ögonblick.” Se 1 Kor. 15:51. Genom Guds nåd till Frälsning, behöver vi inte vara rädda utan vänta detta som: ”vårt saliga hopp.”

Vad som alltså kan göra oss rädda inför Jesu snara tillkommelse, är om vi lever i medveten synd. Vi ser ett sådant exempel i Adams rädsla inför fotstegen av Gud, då Adam brutit mot guds ord. Vi läser om att Adam gömmer sig för Gud efter syndafallet, men Gud kallade på honom och ropade: ”Var är du?” Adam svarade:

”Jag hörde dig komma i lustgården och blev rädd, eftersom jag är naken och så gömde jag mig.” 1 Mos.3:9-10

Man kan även som kristen bli så bunden av ägodelar och egendomar så man älskar detta mer än Guds ords sanning om vårt rätta hemland som är Himlen. Därför kan man inte säga: 

”Vårt hemland är himlen, och därifrån väntar vi också den som skall rädda oss, herren Jesus Kristus.” Fil. 3:20. 

Då är det viktigt att ta till sig Jesu ord: 

”Låt inte era hjärtan tyngas av det dagliga livets omsorger, så att den dagen (då Jesus kommer) plötsligt kommer över er som en snara……Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför Människosonen (Jesus). Luk.21:34-36.

Då skall vi räddas undan den värld som själv orsakar att den blivit ”sparad till eld.” 2 Pet. 3:7. Men:

”Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna Frälsning genom vår Herre, Jesus Kristus.” 1 Tess.5:9. 

Detta löfte gällde de allra första kristna, likaså oss som lever i dag.


---
OBS: Läsarmejl och artiklar som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar, vilket också gäller kommentarerna. Mina artiklar är oftast osignerade.  


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg lördag 4 november 2017 18:05 | #uppryckandet #hans jansson #jesu återkomst | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29!
Swisha: 070 935 66 96


25 kommentarer

Lena Henricson

Jag kan ibland bli lite rädd,när jag läser om de tio jungfrurna. Tycker det är så SVÅRT att förstå att de oförståndiga blev utestängda från bröllopsfesten. De var ju ändå med bland dem som väntade brudgummen. Men naturligtvis ber jag att jag alltid ska ha tillräckligt med olja till min lampa.

Svara -   - 4/11-17 19:08 -


nils

Svar till Lena Henricson.

Bra fråga Lena,som jag och andra kan söka förklara.

Det viktiga med dessa 5 kvarlämnade,var att också de hade gått ut ,just för att möta Brudgummen,men ända hade missat allt.
Hur många idag har på Allvar gått ut för att vänta Brudgummen undrar jag?
Inom pingst var frågan om Jesu återkomst ett viktig och centralt ämne tidigare,men Ej Idag!
En sanning i Jesu liknelse är dock sann idag;Att alla de 10 Somnade och fortfarande sover Djupt!
Så djupt att det Ej går att tala Allvarligt om denna sanning,för att ej väcka själarna!
¤¤¤
Vad var då skillnaden mellan de visa och ovisa,då de alla ändå väntade brudgummen?
De hade nog ej förstått det viktigaste i vår Tro,att det handlar om en Levande relation med en Levande Frälsare som genom D.H.Ande vill och måste få fylla våra hjärtan.
Mitt viktiga råd är då ;Sök efter Andens Dop tills du får det,om än det tar 8 mån. som det tog för mig,då ju Oljan i Bibeln syftar på D.H.Ande.
Dessa 5 ovisa hade tydligen Läran i sitt sinne,men saknade dess Innehåll!
¤¤¤
Hur vet man då att man har D.H.Ande blir frågan?
Det viktigaste beviset måste vara att vi bär Andens frukt,och ej endast tungotal eller andra manifestationer.
Att Herren får Helga oss,vilket betyder att bliva Avskilda får denna världens synd och fåfänglighet i vårt inre.
Jesu ord till Judarna gäller också här;"Detta folk ärar Mig med sina läppar,men deras Hjärtan är långt ifrån Mig."Matt 15:8.
¤¤¤
Attityden för att vara redo visar Jesu ord i Luk.17:31-35 ;
V 33;"Den som står efter att Vinna sitt liv,han skall mista det;men den som Mister det,han skall rädda det."
Dessa ord talade Jesus ang.sin ankomst för att hämta sina utvalda,och Han nämner i V32,Bibelns kortaste vers;"Kommen ihåg Lots hustru."
Hon som ju såg sig tillbaka och blev en saltstod.
När hon skulle rädda sitt liv,visade det sig att hennes Hjärta var fast i Sodom!
¤¤¤
Sanningen är ju den att när Anskriet kommer,då om inte förr visar det sig var våra Hjärtan är,Bundna i denna världen eller om vi Redan mistat våra liv för Jesu skull!
Därför skall vi i Kärlek redan Nu,Längta och Vänta på vår Himmelske Brudgum som redan har älskat oss, och nu längtar efter sin rena Brud. Mvh/nils

Svara -   - 4/11-17 23:11 -


Lena Henricson

Svar till Nils

Tack Nils för ditt tålamod att besvara än den ene och än den andre här på Apg.29! Och tack för ditt fina svar till mig! Det kommer ju mycket uppbyggelse genom alla dina svar!

Svara -   - 5/11-17 01:34 -


Lena Henricson

Svar till Nils

Som sagt,tack Nils!! Blev andedöpt 1975 och började tala i tungor,när jag bestämde mig för att låta döpa mig,vilket innebar att jag blev uppsagd från min tjänst som diakon i Svenska kyrkan. Har också av nåd fått profetera obland,och ngn. gång fått en dröm med ett budskap till den församling som jag tillhör. Men som du skriver,det är ju andens FRUKT som är ALLRA viktigast. Och att vara redo och inte sitta fast i denna världen,det som du så klargörande skriver om här,är väl att ha reservolja med sig,så att man kan fylla på i sin lampa?

Må vi se till att djävulen inte på något sätt snärjer oss,utan att vi förblir i Jesus!

Svara -   - 5/11-17 02:01 -


nils

Svar till Lena Henricson.

När min hustru och jag talade allvarligt om Jesu återkomst på vår tidigare plats blev vi inte längre önskvärda där,troligen för att det skapade oro.

Men Herren sade då till oss att bryta upp vilket vi i lydnad gjorde utan att veta var.
Men Herren sade ett ord när vi besökte min hustrus syster i en annan stad,och jag gick där bedjande,Han sade; Här!
Så blev det,och allt gick undan mitt i sommaren att sälja insatsen och flytten hit.
Men ryktet hann ikapp,så vi nekades medlemskap i den Pingstkyrka som här finns,men de har velat samtala om det nu senare,men vi finner inget intresse av det.
Vi vet att vi då blir bara bli bänkvärmare,då Ej någon öppenhet eller längtan finnes att med Allvar studera Jesu ord,speciellt om Hans återkomst.
Skriver detta då du själv beskriver dina upplevelser,som dessvärre bara bekräftar Jesu egna ord om församlingens tillstånd när Han kommer.
"Men skall väl människosonen när Han Kommer,finna Tro här på jorden?"Luk.18:8
Jag brukar säga;"Vi Säger att vi tror på Jesu återkomst,men frågan är om vi Tror på det vi Säger,"vilket är en helt annan sak.
Jesus allvarsord till någon,var att församlingen Ej är redo för Hans ankomst;
"För om de vore det skulle de Inte Leva som de gör idag!"

Svara -   - 5/11-17 08:50 -


David B

Låt oss fokusera på människorna runtomkring oss som definitivt inte är redo - de ofrälsta.

Svara -   - 5/11-17 09:53 -


bengt

ja det är mycket allvarligt att man inte tar

det här med Jesus återkomst på.allvar

Svara -   - 5/11-17 10:02 -


Lena Henricson

Svar till Nils

Jag blir mållös,men försöker i alla fall svara senare idag.

Svara -   - 5/11-17 10:15 -


Lena Henricson

Svar till Nils

Jag blir mållös,men försöker i alla fall svara senare idag.

Svara -   - 5/11-17 10:15 -


Lena Henricson

Svar till Nils

Jag blir mållös,men försöker i alla fall svara senare idag.

Svara -   - 5/11-17 10:15 -


Lena Henricson

Svar till Nils

Jag blir mållös,men försöker i alla fall svara senare idag.

Svara -   - 5/11-17 10:15 -


AnnMarie

Kanske är anledningen till att man inte vill tala om detta att man tror olika ang återkomsten.En del tror att de blir uppryckta före vedermödan och en del tror att de får gå igenom vedermödan och sen är de stundtals hetsiga diskussionerna igång och man glömmer det faktum att Jesus ändå kommer tillbaka eftersom man fastnat i frågan om när Han kommer.

Detta är väl så långt jag förstår inte den enda "frågan" som det är tyst om.

Bara lite tankar från mig.

Svara -   - 5/11-17 10:29 -


bengt

du kan nog ha rätt i det annmarie

Svara -   - 5/11-17 11:26 -


nils

I boken,"Tag plats! Dörrarna stängs." av Emanuel Minos skriver han om den mer än 90-åriga kvinnan i Norge beskrev en syn hon haft 1964,och som Minos år 1993 återfann.

Innan Jesus kommer åter och det tredje världskriget bryter ut,blir det en avspänning.Det blir en lång fredsperiod mellan stormakterna.Folk gör upp långsiktiga planer.I vårt land blir det nedrustning,och vi kommer återigen att vara lika oförberedda som den 9 April 1940(när Hitler-Tysklans ockuperade Norge).De tredje Världskriget börjar på ett sätt,som ingen har väntat sig,och från ett helt oväntat håll.

Det blir ett avfall utan motstycke från sann och äkta kristendom.Bland de troende är ljumheten stor.De är inte längre öppna och mottagliga för rannsakande budskap.Folk vill inte längre höra om synd och nåd,lag och evangelium,bot och bättring.Ett nytt slags förkunnelse övertar talarstolarna.Det handlar om att söka lycka,framgång och materiellt välstånd.Ett slags lyckoförkunnelse breder ut sig.Kyrkorna börjar stå tomma.Samma sak med bönehusen och väckelselokalerna.De troende vill inte följa Jesus på den smala korsvägen.Underhållning,konst och kulturaktiviteter tar över mer och mer av den plats som upptogs av väckelse,nöd, ånger och bot.

Sedan beskrivs en moralupplösning som vi aldrig har upplevt tidigare,men otrohet även bland kristna.TV kommer att spela en stor roll full av våld och öppen omoral.

Folk från fattiga länder strömmar till de rika länderna till Europa,Skandinavien även Norge.Och folk börjar tycka illa om dem och blir hårda mot dem.De behandlas mer och mer som judarna före andra världskriget.Då är syndamåttet rågat.Kriget bryter ut.Först som en liten konflikt,en obetydlig konflikt.Men den tar inte slut.Den tilltar och breder ut sig.Till slut eskalerar den till Ett Stort Krig.Mot slutet av det stora kriget används fruktansvärda vapen,bla.Atomvapen.Luften,jorden och vattner förgiftas och fördärvas.Folk från de industrialiserade länderna i Amerika,Europa,Australien,Japan och andra liknande områden flyr.De kan inte bo kvar längre.De kommer till de fattigaste länderna som har undgått det värsta.Man där är människorna inte särskilt villiga att ta emot oss på samma sätt som vi inte var särskilt villiga att ta emot dem.

Med de orden avslutar kvinnan från Valdres sin syn.Du kan själv bedöma att vi redan kommit långt fram i synens fullbordan,och alltmer närmar oss Jesu återkomst.En sund inställning är att vara redo för det värsta,men hoppas på det bästa, då vi ej vet när Herren kommer!

Svara -   - 5/11-17 15:04 -


AnnMarie

"....men där är människorna inte särsklilt villiga att ta emot oss på samma sätt som vi inte var särskilt villiga att ta emot dem."

Nej kanske inte det men vi tog i alla fall emot dem.(Fler än vi i dagsläget kan ge husrum åt eller försörja såvida vi som har nått pensionsåldern inte jobbar tills vi närmar oss 70-år åldern eftersom de ska försörjas.)Hon nämnde inget om att de inte alltid tycker om oss heller fast vi tog emot dem.De vill tom att vi med öppna armar ska ta emot deras Gud.

Svara -   - 5/11-17 17:01 -


Lena Henricson

Svar till Nils

Det du skrev till mig i morse,gjorde mig så gripen,att jag skulle vilja veta mer. Men eftersom så många läser,kanske jag inte kan få veta mer om din och din hustrus fortsatta liv efter det du berättade om.

Det jag vet är att Herren verkligen använder dig här på Apg.29,trots att du även här får motstånd ibland.

Svara -   - 5/11-17 17:20 -


nils

Svar till Lena Henricson.

Tack Lena för din uppmuntran och förståelse!

Då du ju själv har mött missförstånd och motstånd förstår du andra!
Vi har det bra här nu,och är några likasinnade som möts i hemmen.
Det finns dock som i Sardes (Upp.3:4) i alla församlingar några få,en handfull trogna, bedjande och längtande själar som är vakande och redo att möta Herren.Mvh/nils

Svara -   - 5/11-17 18:08 -


bengt

fick ni bli medlemmar i pingstförsamlingen

senare?

Svara -   - 5/11-17 19:32 -


Lena Henricson

Svar till Nils

Är glad att du och din hustru är nöjda med hur ni har det nu tillsammans med andra trogna syskon i Herren och säkerligen får leva ett fruktbärande liv!

Stark är också synen den norska systern fick. När man ser att mycket av det hon såg har gått i uppfyllelse eller håller på att gå i uppfyllelse, inger det förtroende. Jesus kommer snart. Det viktigaste är ju att vi är redo!

Svara -   - 5/11-17 20:01 -


bengt

jag har läst den boken av emanuel

minos nyligen

den var riktigt bra

Svara -   - 5/11-17 20:33 -


Tom

Orden jesus kommer snart var orden som kom till mig först och som fick mig över till vinnarsidan. Men det är inte helt enkelt, mörkrets makter är starka idag. Har upplevt många jesusföljare som avlidit allt för tidigt, en slump? Knappast. Men även om du dör så lever du för evigt om du lämnar över dig 100% till jesus!

Svara -   - 6/11-17 00:45 -


bengt

ja det blir väl tuffare och svårare att

vandra på den smala vägen vartefter

tiden går

Svara -   - 6/11-17 09:56 -


kaj

Svar till bengt.

Till Bengt ! Nä det har alltid varit tufft och svårt att ta sitt kors varje dag , men nu då allt går mot sin upplösning då syns allt som legat latent på ett klarare sätt . därför säjer Guds ord så här :

Akten på allt detta, så mycket mer som I veten vad tiden lider, att stunden nu är inne för eder att vakna upp ur sömnen. Ty frälsningen är oss nu närmare, än då vi kommo till tro. (Rom. 13:11)

Allt gott till dej Bengt !

Svara -   - 6/11-17 17:05 -


Torsten Furberg

Angående det saliga hoppet. Jesus kommer när tiden är inne. Precis som han efter ca 400 års profettystnad kom till Betlehem. Han kommer igen och hämtar de som längatar och väntar på honom. Det ska ju bli som på Noas tid. Noa predikade lång tid. Ändå när floden kom: Visste det inget?! Förväxla inte vedermödan med vredesdomen. Vedermödan är ett verk under lång tid av satan som växer med tiden, till "begynnelsen av födslovåndorna" till den stora nöden. Vredesdomen är från Gud. När Guds vrede går över jorden och låter jorden brinna finns ingen plats för församlingen att fly till. Därför lyfter Herren upp dem i skyn. Var redo. Vi är närmare nu än någonsin.

Svara -   - 7/11-17 17:30 -


kaj

Svar till Torsten Furberg.

Fridens Torsten ! Ja det är skillnad på vedermödan och Vredes domen .

Men det är en Nåd som det ser ut idag ,att vedermödan kommer. Gud har allt under kontroll ! Hur skulle världsmänniskorna och även falskheten i de så kallade kristna leden få insikt om inte just genom nöd !? Därför säjer Jesus när ni nu ser allt detta som sker och som MÅSTE KOMMA , må ni räta på er ty nu nalkas er förlossning , före en förlossning är det alltid födslovärkar och våndor . eftersom den sista församlingstiden Laodikeia är varken kall eller varm, men tyckte sej vara rik och hade ingen självinsikt att de var fattig naken och blind !

Visst nog har själafienden infiltrerat människors sinne , Men som troende har vi ju Jesus som vunnit seger över Satan , så vi kan inte skylla på honom . Men saltet har mist sin sälta och många är förförda av det som kliar i öronen . Kärlek till varje pris är en slogan i dag . Ingen talar om att kärleken har ett pris .

Svara -   - 8/11-17 18:45 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Katastrofal kursändring - Del 4

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Vi fortsätter att belysa den kursändring som skett på eskatologins område de senaste årtiondena.

0

Läs allt!


Ropa till mig på nödens dag

Läsarmejl av Kattis 

Varm sol

Jag känner att vi får be för de drabbade som har fått evakuera ifrån sina hem. Att de får lära känna Jesus och få en personlig relation med honom, att de blir Frälsta! 

0

Läs allt!


Torkan i Sverige ett tidstecken?

Solen får utbrott

Sedan mätningarna började för 260 år sedan har juli månad inte varit så här varmt som i år. 

9

Läs allt!


Skogsbränderna - Guds dom över Sverige?

Kommentar av Rune Johansson 

Skogsbrand

Just nu drabbas Sverige av utbredda och svårsläckta skogsbränder. Flertalet skribenter härleder detta till att Herren nu straffar oss för våra handlingar som nation. Låt oss dock få lite perspektiv på de nu aktuella händelserna.

26

Läs allt!


Mäktiga tältmöten i Jättene

Lindberg spelade så att tältduken lyfte

Skärmdump: falkopingstidning.se. 

I två möten gästade vi på tältmöten i Jättene. Efter första kvällens möte spreds det snabbt hur bra det var så nästa kväll fylldes tältet av mycket folk.

1

Läs allt!


Världens ensammaste fågel dog i olycklig kärlek

Fågeln Nigel, en havssula, blev kär i en betonghavssula på en öde ö utanför Nya Zeelands kust har nu hittats död. 

0

Läs allt!


Tidstecken med Stephen Hawking, Christer Fuglesang och Christer Åberg

Den världsberömde fysikern Stephen Hawing blev 76 år och led större delen av sitt liv av sjukdomen ALS. 2010 var jag med i samma radioprogram som Stephen Hakwing och astronauten Christer Fuglesang. 

1

Läs allt!


Örn störtade i havet - skickas på flygträning

Havsörn

En annan örn än den som beskrivs i artikeln. 

SVT skriver om en örnunge som inte klarade av att flyga och störtade i havet ska nu skickas på flygträning!

5

Läs allt!


Många anlagda bränder i den största skogsbranden i Sverige

Uppdaterad! 

15 anlagda bränder

Under ett dygn har 15 bränder blivit anlagda i Arboga. Så alla bränder som nu härjar i Sveriges värsta brandkatastrof har alltså inte kommit till av naturliga orsaker. 

17

Läs allt!


Svenska folk du borde tacka - Sveriges nationalsång?

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1439685284-svenska-folk-du-borde-tacka.jpg

För flera år sedan sa en vän till mig att han tyckte att den här sången borde bli Sveriges nationalsång!

13

Läs allt!


Profetisk uppenbarelse om skogsbränderna? - Christer Åberg

Christer Åberg tar upp de allvarliga skogsbränderna och torkan i Sverige och undrar om det finns profetior över detta och om det är ett profetiskt tecken.

48

Läs allt!


Tältmöten i Jättene utanför Falköping med Lindbergarna

Tältmöten i Jettened utanför Falköping med Lindbergarna

14

Läs allt!


Krångla inte till det - Möte på Arkens mirakelkonferens

Möte på Arkens mirakelkonferens. Birgitta Rosen predikade och Lindbergarna Nenne och Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången. Dessutom delade Christer Åberg med sitt vittnesbörd. 

6

Läs allt!


Mirakelkonferensen på Arken med Lindbergarna och Linda Bergling

Linda Bergling predikade tisdagen 17 juli på Arkens mirakelkonferens i Kungsängen. Lindbergarna med Nenne, Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången och musiken.

114

Läs allt!


När blir barnet människa?

Läsarmejl av Bertil Rosenius 

Ofött barn suger på tummen

När inblåser Gud sin livsande i människan. Är det när barnet föds eller är det när ägget befruktas.

41

Läs allt!


Starka vittnesbörd på Arken från missionen

Missions-inspiration på Arkens mirakelkonferens. Lindbergarna med Nenne, Martin, Toye Josefson och Christer Åberg höll i sången och musiken. 

0

Läs allt!


Annons


Hur blir det med pingströrelsen?

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Pingströrelsen

Det är ju uppenbart för alla historiskt medvetna och bibliskt intresserade pingstvänner, att Pingströrelsen sedan den blev Pingst ffs och Samfundet Pingst, med det årliga s.k. rådslaget – har förändrats både organisatoriskt, sociologiskt och teologiskt. 

39

Läs allt!


Tre möten på Arken i Kungsängen

Nenne Lindberg, Toye Josefsson, Martin Lindberg och Christer Åberg gästar Arken på 3 möten under två dagar. Klockan 14.00 och 19.00 på tisdag på 17 juli och onsdag 18 juli  klockan 10.00.

1

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 30, måndag 23 juli 2018 kl. 01:54

Jesus söker: Emma!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Jesu återkomst - Dan Johansson

Dan Johansson talar om Jesu återkomst i Vallhamrakyrkan 15 september 2015.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


Katastrofal kursändring - Del 3

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Vi belyser återigen hur denna kursändring skett.

4

Läs allt!


Stöd Apg29 med en frivillig gåva

Stöd Apg29

Du kan stödja Apg29 på tre sätt. 

1

Läs allt!


Du behöver ta emot Jesus

Därför talar jag så mycket om varför du behöver ta emot Jesus!

2

Läs allt!


Den Gud som då svarar med eld, han vare Gud!

Läsarmejl av nils

Det som alltid kännetecknat Herrens närvaro är Eld. Vi känner till när Mose fick möta Gud i den brinnande busken, och när Mose var på Sinai berg, hur Herrens härlighet var som en förtärande Eld på toppen av berget. När Israel därefter skulle offra brännoffer åt Herren sade Han: 

44

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 2

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

Denna kursändring när det gäller predikan om Jesu tillkommelse har nu kommit fram i ljuset alltmer.

10

Läs allt!


Den kontantlösa konspirationen - Ladda ner gratis pdf-bok!

Den här mycket intressanta boken på 593 sidor om det kontantlösa samhället kan du återigen ladda ner gratis direkt på Apg29!

7

Läs allt!


Våra skattepengar finansierar imamutbildning

Läsarmejl av Bertil Rosenius

En rubrik på Facebook väckte nyfikenhet: ”I Höst får Sverige sin första statligt finansierade imam utbildning.” Sant eller falskt? Sant! Men det hela blir än värre, när man dyker ner i historiken!

41

Läs allt!


Katastrofal kursändring - Del 1

Av Holger Nilsson 

Uppryckandet

En kursändring har nu skett när det gäller förkunnelsen om Jesu tillkommelse detta kan komma att få förödande konsekvenser.

18

Läs allt!


Almedalen - Dans & Trams och intervju med Christer Åberg

Filmgruppen Flipp Flopp intervjuade mig i Almedalen 2018. 

3

Läs allt!


Har vi kanske glömt något?

Läsarmejl av David B

“Lova HERREN, min själ, och glöm inte alla hans välgärningar” Ps. 103:2

4

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 430 447 737 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 701 bloggartiklar, 85 400 kommentarer och 57 054 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp