1 342 online! | Sidvisningar idag: 235 824 | Igår: 257 968 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Varför denna homosexkritik utan att vi först städar framför vår egen dörr?

Läsarmejl av nils 

Varför Moraliserar vi då Bara mot Homosex, utan att Först Städa Framför VÅR EGEN DÖRR? Inte ens Jesus sade något om Homosex, men mycket Klart talade om Äktenskapet och att Äktenskapsbrott är ett Brott!

Det är en ständig fixering på Homosexualiteten som sprider sig Världen över. Att det är mot naturen och mot Guds skapelseordning det vet åtminstone vi Kristna. Därför anser vi oss, helt rätt att ha ett berättigat stöd att protestera mot detta.

Guds ord säger till och med i Rom.1 att homosex.är ett Guds Straff för att man ej prisar och tackar den ende sanne Guden.

I 1Kor.6:9 sägs:

"De som låta bruka sig till synd mot naturen eller de som själva öva sådan synd...icke skola få Guds rike till arvedel."

Men där sägs också att "Äktenskapsbrytare Ej heller skall få Gudsrike till Arvedel!" Och nu till Sanningen: Varför talas det Ej mot Skilsmässor och därav följande Omgiften samt Samboförhållanden i våra Kyrkor?

Just det som Jesus själv talade om i ex. Matt.5:27-28, 31-32,en upprepning av det 7:e budordet:

"Du skall icke begå Äktenskapsbrott." 

Detta budord gäller alltså Också i det Nya Förbundet,i Nådesförbundet! Är vi sanna Jesu lärjungar som håller Hans ord,när vi helt öppet i Kyrkorna tillåter Skilsmässor, Brott mot Äktenskapet,Samboförhållanden och så vidare? Utan protester i våra församlingar sker detta,kanske med en förklaring jag hört;"Vi skall Inte Moralisera."

Nu till frågan: Varför Moraliserar vi då Bara mot Homosex, utan att Först Städa Framför VÅR EGEN DÖRR? Inte ens Jesus sade något om Homosex, men mycket Klart talade om Äktenskapet och att Äktenskapsbrott är ett Brott!

Jag tror att Herren då ser oss som Skrymtare,Hycklare som Låtsas-Fromma. Här och Nu måste Omvändelse och Bättring ske inom Kristi Församling om vi skall kallas Jesu lärjungar! Risken är att vi förlorat vår Trovärdighet inför Herren och även i Samhället,när inte ens vi Kristna klarar av att leva i ett äktenskap, som ju är en Helig Institution grundad av vår skapare.

Kommer ihåg när jag som nyfrälst ofta påpekade att de kristna levde i trofasta äktenskap som ett vittnesbörd då,vilket jag idag ej vågar säga!

Mal.2:16 "Ty jag Hatar Äktenskapsskillnad,säger Herren Israels Gud."


nils

Läsarmejl


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av måndag 17 juli 2017 23:05 | #läsarmejl #nils #moral #synd #hbtq #äktenskapsbrott #sambo #skilsmässor | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


68 kommentarer

Lasse

Om jag ser på mig själv behöver jag hjälp att städa framför dörren, så jag behöver ☝💕. https://youtu.be/CH88hVxYKoY

Svara -   - 18/7-17 07:36 -


Ulf

Kan absolut hålla med artikelförfattaren. Skilsmässor, samboskap, äktenskapsbrott etc i Guds församling är inte välbehagligt för Herren. Det är synd.

Dock vill jag ändå tillägga att det vid tex skilsmässa så är det ofta inte vitt eller svart. Självklart är det vid otrohet ganska uppenbart vem som felat. Ändå är det många gånger mycket som är okänt för utomstående vad som verkligen hänt.

Här talar jag tyvärr av egen erfarenhet som skild. Djupa sår som tar lång tid att hela...Men Gud är barmhärtig och nådefull och ger nytt mod och en ny chans. Ibland till ett nytt äktenskap....

Låt oss inte vara så snara till dom i självrättfärdighet utan döm rätta domar i kärlek....

Svara -   - 18/7-17 08:45 -


Karin Ström

Nils, det håller inte att ställa en synd mot en annan! Synd är synd!

Vad gäller HBTQ så tvingas ju detta på samhället i stort, trots att de som lever i det är i minoritet! Du slipper inte undan detta någonstans utan ska tvingas att acceptera detta! "Allas lika värde", gäller inte oss som tror på att det är synd att leva ut homosexualitet! Att jag pga min tro och övertygelse blir kränkt i mitt "lika värde" väger lätt i jämförelse!

Svara -   - 18/7-17 08:50 -


Karin Ström

Vad gäller skilsmässor så måste ju båda parter vilja fortsätta äktenskapet. Om bara en av de tu vill fortsätta så fungerar det ju inte. Ska då den personen som inte vill skiljas bli dömd till synd, anser du Nils?

Svara -   - 18/7-17 08:56 -


nils

För oss Alla Troende måste frågan vara;Hur ser Herren vår frälsare,som också blir vår Domare på detta?
Mal.2:14-16,"I vållen att Herrens altare höljes med tårar,med gråt och klagan,så att Han Icke mer vill se till edra offergåvor,Ej heller med välbehag kan taga emot något ur er hand.
Nu frågen I:"Hur så?" Jo,Herren var ju vittne mellan dig och din ungdoms hustru,henne som du nu har varit trolös emot,fastän hon är din maka ,din äkta hustru.
Hava vi då icke en och samma Skapare,den i vilkens hand det står att vår ande bevaras?
Och vad vill nu denne ene?Han vill ju hava ett Gudfruktigt släkte.
Tagen Eder Därför väl Tillvara,Så Att Ingen Bliver Trolös Mot Sin Ungdoms Hustru.
Ty jag HATAR äktenskapsskillnad,säger HERREN,Israels Gud,och att man höljer sig i våld såsom i en överklädnad,säger Herren Sebaot.
Tagen eder därför väl tillvara,så att I icke bliven Trolösa!"
Här talar Herren,i vars makt det står Om vår Ande skall Frälsas,i Klarspråk om Äktenskapet som ett Trohetsförbund om vi är ett ett Gudfruktigt släkte.
Herren varnar oss här för Trolöshet; att då Bryta Ett Ingånget Förbund som Han var ett Vittne till!
SLUTA då att gå emot Guds ord i denna så Viktiga fråga,med egna låga mänskliga förklaringar och Ursäkter då det gäller våra Själars slutliga FRÄLSNING!

Svara -   - 18/7-17 10:02 -


Karin Ström

Svar till nils.

Nils, vad med ett äktenskap som ingåtts och upplösts innan en människa tog emot frälsning? Båda var icke troende vid ingående ("borgerlig vigsel"), under och vid upplösning av ett "äktenskap". Hur tror du att Gud ser på det?

Obs, frågan är seriöst ställd!

Svara -   - 18/7-17 10:17 -


Sarah

Det som är synd i Bibeln, hebreiska (GT) och NT är synd.

Det ska vi inte acceptera som något normalt eller gott.
Men Jesus älskar alla såklart.
Och han har gett oss sin Nåd att förlåta! :)
Vi är alla bara människor och vi är svaga. Alla syndar, så även om vi lyssnar på Gud så är människan i situationen fortfarande djupt älskad och Gud vill rädda henne/honom!
Jesus älskar människan, men hatar synden som är från satan och vill förleda människan bort från att lyda Gud.
Vi ska stå upp för Guds ord, men inte på ett anklagande sätt.
Anklagaren vet vi redan vem det är och den anklagar oss alla ständigt för att få bort oss från Guds kärlek!
Vi vill inte göra hans ärende väl?
Man kanske kan följa Gud och samtidigt försöka undvika att anklaga eller låta anklagande på ett sätt så att människor inte tror att vi inte älskar dem eller förstår deras svåra och komplicerade situation?
Om någon är i en situation som inte är enligt Guds ord, kan personen ändra något för att inte begå synd?
Be, prata, läsa Bibeln, inse vad som är synd, förstå, låta det ta tid utan att uppmuntra synd, hitta vägar... inte för att det är lätt, men nödvändigt.
Gud ser till hjärtat.
Tack Jesus för att du förlåter oss våra synder, medvetna eller omedvetna.
Du känner oss var och en och vårt hjärta.
Du vet om vi söker dig och vill följa Gud.
Du ser vår situation.
Tack Jesus. Amen

Svara -   - 18/7-17 10:42 -


David B

"För om vi dömde oss själva, så skulle vi inte bli dömda. Men när vi blir dömda, fostras vi av Herren, för att vi inte ska bli fördömda tillsammans med världen." 1Kor11:31-32

Det är mycket viktigt att vi går till rätta med oss själva så att vi inte blir funna som hycklare. Och ibland använder Gud också andra till att skärpa oss. Men tyvärr backar många från att tala den befriande sanningen.

"Dina profeters syner var falska och dåraktiga. De uppenbarade inte din missgärning för dig för att göra slut på din fångenskap. De budskap de förkunnade för dig var falska och förförande" Klag.2:14

Vi måste växa upp ifrån stadiet där vi menar att någon är kritisk,lagisk,dömande,hård, kall och kärlekslös bara för att man talar om omvändelse. Faktum är många gånger raka motsatsen, genuin kärlek och omsorg.

Vad det handlar om är ju vad vi brukar be: "...Ske din vilja, såsom i himlen, så också på jorden..." Matt.610

Svara -   - 18/7-17 11:18 -


nils

Svar till Karin Ström.

Karin,jag arbetade med gatumission tidigare och vi mötte då missbrukare som varit gifta men var frånskilda,och nu kom till Jesus och blev frälsta.

För mig och oss var det helt rätt,att när de nu hade blivit en Ny skapelse och det gamla var förgånget;Se något nytt har kommit..2Kor.5:17. att då få börja ett nytt liv.
Är det gamla förgånget,Avslutat ,ansåg vi att de hade rätt till omgifte och att med Jesus då få börja ett Nytt liv.
Så vi såg Ej något fel i omgifte för dessa omvända,och jag ser det ej heller nu.
MEN vi troende har ett helt annat Ansvar inför Herren än de icke Troende i denna fråga,dock ej som en ursäkt att för dem godkänna äktenskapsbrott!
Även M.Luther ansåg att otroende hedningar ej kunde äga samma ansvar i denna fråga,som vi Troende har.
I det citerade Mal.2:13-16 är det till Herrens egna,Israels folk som Han talar,om än alla Guds 10-budord skall tillämpas för alla folk. Mvh/nils

Svara -   - 18/7-17 11:28 -


Karin Ström

Svar till nils.

Tack för ditt svar! Menar du att det även gäller icke tidigare missbrukare som tagit emot frälsning efter skilsmässa?

Jag vet att vi troende har ett helt annat ansvar, dock anser jag fortfarande inte att vi kan ställa synd mot synd, eftersom synd är synd!
Jesu frid!

Svara -   - 18/7-17 11:35 -


Britt

Nils

Du skriver: "Inte ens Jesus sa något om Homosex" ????

Läs Bibeln, där står klart och Tydligt om Homosex på Minst sex ställen!!

Att utöva sådant är avskyvärt för Herren och de skall utrotas hos sitt folk och dessa skall inte komma in i Guds rike!

Ex. Mos 3: Kap. 20:13 Om en man ligger med en annan man som en man ligger med en kvinna , begår de en avskyvärd handling och skall straffas med Döden de bär på blodskuld!

Rom.1:24........32 Därför "utlämnade" Gud dem till skamliga lidelser. Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det onaturliga. På samma sätt övergav männen det naturlig umgänget mot det onaturliga! De som handlar så är värda Döden! OCH Ja de samtycker också till att andra gör det!

!-a Kor 6:9.. Vet ni inte att inga orättfärdiga skall ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken otuktiga eller avgudadyrkan, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar Homosexualitet......

Även Tim.

Angående Skilsmässa: 1 Kor 7:1011 De gifta ger jag en befallning som Inte är min (Paulus) utan HERRENS. En hustru får inte skilja sig från sin man-- Skiljer hon sig skall hon förbli ogift eller försona sig med sin man-- och en man får inte överge sin hustru. Forts. Gift med en hedning.........

Guds Frid!! Britt

Svara -   - 18/7-17 13:32 -


nils

Svar till Britt.

Britt,det var just detta skrev jag om i inledningen att vi med all rätt tar avstånd från detta som tom. Rom.1 säger är ett STRAFF för deras synd.

Men Varför går vi då inte tillrätta med vår Egen Synd i våra Kyrkor,gällde frågan?
Britt hör du,att det predikas mot Skillsmässor,Omgiften,Samboförhållanden vilket Herren Hatar bland sitt Folk,och därför EJ kan Välsigna oss de Otrogna säger Mal.2:13-16 ?

Svara -   - 18/7-17 19:51 -


Andreas T.

Vissa här som blir upprörda och arga och skriker med utropstecken i kommentarsfältet, jag tror att det är såna som själva har varit med om skilsmässa och därför försvarar det. Eller så har deras föräldrar eller barn hållit på med skilsmässa, och då måste de tydligen försvara det också. Syndare försvarar synden, inget nytt.

Svara -   - 18/7-17 19:54 -


nils

Svar till Karin Ström.

Varje människa som kommer till Jesus och Omvänder sig,dvs.vill sluta att leva i Synd och ber om förlåtelse,får Hel och Full förlåtelse för All synd han/hon begått av Jesus !

Hon blir dessutom förklarad Rättfärdig vilket innebär att Syndaskulden är utplånad,hon är förklarad Skuldfri av Herren,ren som ett nyfött barn.
Hon är då en Ny skapelse och får då börja ett nytt liv med Jesus,där Han vill leda och bevara människan.
Det är då i sin rätt att få gifta om sig,eftersom det gamla livet är Avslutat, och synderna utplånade,oavsett hur mycket eller många synder som begåtts!
När Jesus förlåter Allas vår synd,kastar Han dem i glömskans hav,och glömmer dem!
Därför är frälsningen så stor och ofattbar att Jesus låter en trasig eller hel människa få ett Helt nytt liv,en helt ny chans att få börja om med ett löfte att Jesus är med henne Alla dagar intill tidens ände. Guds välsigne dig/nils

Svara -   - 18/7-17 20:14 -


Karin Ström

Svar till Andreas T..

Andreas, jag kan inte se att någon här har blivit upprörd, arg eller skrikit! Om jag är en av de du syftar på så kan jag berätta att jag använder nästan alltid utropstecken då jag skriver. Det är helt enkelt mitt sätt att skriva! (Min dotter kunde reta sig på det!) Om jag skriker i skrift så använder jag mig av VERSALER om du förstår vad jag menar. Men, jag kan även använda mig av versaler för att ge eftertryck åt det jag skriver. När jag ändå skriver till dig så kan jag berätta att jag inte försvarar skilsmässor. Tvärtom!

Jesu frid!

Svara -   - 18/7-17 21:27 -


Britt

Till Nils

Ursäkta mig och Tack för du rättade mig, NU ser jag det!

Nej kyrkorna talar aldrig om skilsmässor, omgiften eller samboförhållande. Tyvärr för detta är ju viktigt p.g.a att Herren Hatar detta. Det talas knappt om synd överhuvudtaget. Det värsta är att människorna inte vill höra en allvarlig predikan, har själv hört att vissa medlemmar klagar när detta sker. Vilket är förfärligt!!

Jesu frid! Britt

Svara -   - 18/7-17 22:11 -


NT

Svar till Britt.

OBS,Det står i ingenstans att JESUS pratar om HOMOSEXUELL. Så Nils han har rätt.

Det är märkligt också att JESUS nämner ingenting om det.

Svara -   - 19/7-17 06:52 -


Karin Ström

Svar till Karin Ström.

Vad jag menar är att vi inte kan rättfärdiga eller förminska en synd gm att peka på att andra syndar på andra sätt. Det blir ju litet som små barn som käbblar; -"Ja, men du då, du gör ju det och det...".

Vi har ju ett ansvar att varna våra medmänniskor från att gå förlorade och då kan vi ju inte lägga huvudet på sned och säga; -"Ja, men det är inte så farligt, den och den syndar ju på det och det sättet!" Därmed inte sagt att vi ska "slå Bibeln i huvudet" på någon. Men det som står skrivet står skrivet!

Det är ju inte så att en synd förtar en annan synd. Jag hoppas att du förstår hur jag menar!

Synd är synd!

Jesu frid!

Svara -   - 19/7-17 07:46 -


Ulf

Svar till Andreas T..

Vad menar du med det???

Syndare försvarar synden?? Låt mig säga att jag aldrig försvarar synden. Synd är synd, punkt. Däremot är jag kanske inte lika kategoriskt dömande som du ger uttryck för. Nog hatar Gud skilsmässa men har du blivit tvingad till skilsmässa så kanske tonen blir en annan.... I 1:kor 7:15-16 får vi höra att det är okej att låta den andre partnern lämna äktenskapet. Intressant! Om nu Gud ser så allvarligt på äktenskapsskillnad, varför är det tillåtet i detta fall? (Tillåtet att gifta om sig)

Det är alltid lätt att lagiskt döma när man själv inte råkat ut för något. Man blir mer ödmjuk när man själv gått i genom en livskris....det är min erfarenhet...

Poängen som Nils har är tydlig. Men tyvärr är det nog mer så att det "politisk korrekta" sökarvänliga evangeliumet predikas i församlingarna. Ofta har man tillåtit samboskap, värdsligt leverne, och nu även en utlevd en homosexuell livsstil. Allt pga att man inte vill stöta sig med någon....

Lite surdeg syrar hela degen...enligt Jesus. Allvarligt och mycket förödande.

Återigen, var sen att döma och snar att ge nåd. Likt Jesus gjorde. Han umgicks med syndare man vid ett annat tillfälle ville folket kasta ut honom utför en klippa...

Han talade BÅDE nåd och sanning....

Svara -   - 19/7-17 09:39 -


NT

JESUS säger så "En man som ser på en kvinna med begär har redan syndat med henne" människans indre renheter är viktigt antar jag.

Heterosexualitet är mer ä 90 procent i världen och homosexuella är mindre än 10 procent.

Alla homosexuella syndar inte eller alla är inte sugen på bröllop i kyrkan heller.

Men heterosexuella garanterat har sex med varandra oavsett det är fel eller rätt.

MER än sex miljarder befolkningen i världen så det bevisar att hetero är på gång hela tiden med sina sexuella attraktion.

Svara -   - 19/7-17 10:00 -


Tomas N

Det är bra Nils med att uppmärksamma detta. Den som är utan synd kastar första stenen.

Men jag tror att det här är lite av en generationsfråga. Ni som är 60+ kanske inte ser vilket momentum denna hbtq rörelse har satt igång därför att detta var en liten marginaliserad grupp som fick lida lite onödigt mycket tidigare.

Men en viktig princip i mänskligt ledarskap som ochkså är andligt förankrad är att föregå med gott exempel och leda genom exempel. Den som själv disciplinerar sig och gör en mindre ansträngning att leva rätt(avhåller sig från äktenskapsbrott) kan med trovärdighet vägleda de som har större problem med att hålla rätt kurs i livet inkl sexualitet och familjeliv

Viktigt också att behandla alla människor med samma hjärta som Gud har dvs vägledning,riktlinjer och barmhärtighet. Till detta finns den andliga auktoriteten som Gud har gett sitt folk.

Att städa framför sin egen dörr är en viktig princip på alla områden ,men det skall heller inte bli så att det blir en perfektionism relaterad till yttranderätt. En sund balans bör gälla enligt Matteus 7.

I samhället så får man inte kritisera vissa minoritetsgrupper som getts särskild skyddsstatus (t ex hbtq) ,därför är det viktigt att bryta denna tystnad,men det skall göras på rätt sätt.

Sex och samliv är en viktig del av människans liv. Adam fick en hjälpare och en livskamrat och fick uppgiften att föröka sig. I Mose lag gavs regler för att avskilja Guds folk från dekadens och omoraliskt liv (inte asketism) som andra folk levde i.

En bra författare i ämnet som jag rekommenderar är Olof Edsinger,men det finns flera.

Jesus stora uppdrag var att undervisa om det nya förbundet och gå tillrätta med avfallet från det gamla. För mig så är den enklaste förklaringen att han inte talade om homosexualitet därför att lagen redan undervisat om detta och fariseerna inte hade överträtt på det området.

Man får vila i att Gud är densamme genom alla tider och att Sonen och Fadern är i harmoni och inte i strid med varandra.

Nästa vecka kommer Stockholm ha detta event av högmod,så vi får be över detta i tro och auktoritet

Svara -   - 19/7-17 12:15 -


Sanna

Varför går människor till kyrkor för, när ingen äkta sanning eller synd talas om, utan bara om ämnen och information som man redan vet om. Prästerna vågar inte ens prata om synd annars förlorar de sina medlemmar och därmed sin tjänst. Jag förstår inte varför man går dit då öht när man inte lär sig något nytt och när man kan lära sig betydligt mer sanning genom nätet ostört.

Svara -   - 19/7-17 12:40 -


NT

Svar till Tomas N.

Bra skrivelser av dig Thomas N.

Men sex och samliv är en viktig del av människans liv. Säger bibeln SÅ? I så fall var nåt stans?

Svara -   - 19/7-17 12:47 -


Tomas N

Svar till NT.

Ja,Bibeln förmedlar det budskapet. Om man läser hela bibeln och söker en förståelse om vad det mänskliga livet innebär och förstår synder och avfall och rättfärdigt liv och harmoni med Guds skapelse så blir det tydligt.

Familjen är Guds ide och design.Driften till att skaffa familj och avkomma är oerhört stark,vilket också gett utrymme för satan att föleda i avviklese och synd på dessa områden.

Men alla gifter sig inte p g av olika anledningar säger Jesus själv. Rätt personer skall undervisa i respektive ämne ,men vi kan alla förstå att tala om det mesta som vi har förstått och upplevt. Om någon undervisar om att sex och njutning på sin rätta plats i äktenskapet är synd så vill jag påstå att detta är en märklig och obiblisk ide

Läs Salomos undervisning från predikaren om livet i stort

PS Jag skrev fel om pride eventets datum,det är förta augustiveckan

Svara -   - 19/7-17 13:11 -


Jessica

Svar till NT.

1Kor.7:2-4 Men för att undvika otuktsynder skall varje man ha sin hustru och varje hustru sin man. Mannen skall ge sin hustru vad han är skyldig henne och på samma sätt hustrun sin man. Hustrun bestämmer inte över sin kropp, det gör mannen. På samma sätt bestämmer inte mannen över sin kropp, det gör hustrun.

1Kor.7:5 Håll er INTE borta från varandra utom möjligen för en tid med bådas samtycke, så att ni kan ägna er åt bönen. Ock kom sedan tillsammans igen, så att Satan inte frestar er, eftersom ni inte kan leva avhållsamt.

Svara -   - 19/7-17 13:44 -


NT

Svar till Tomas N.

Min förståndet PÅ bibelns budskap är att mannen och kvinnan bevara oskulden och renheterna framtill sin äktenskap. Är jag fel?

Efter äktenskapet finns paret börjar med samlivet. Är jag fel?

Svara -   - 19/7-17 13:48 -


Jessica

Svar till NT.

Här är bibelställen från både NT och GT angående homosexualitet.

1 Mos.18:16-19 3 Mos.18:22 3 Mos.20:13 Dom.19:22-25

Rom.1:26-28 1Kor.6:9-11 1Tim.1:8-10

Judas v. 7

Svara -   - 19/7-17 13:51 -


Jessica

Svar till NT.

Det stämmer. Men du skrev i ett inlägg den 16-7 under rubriken Homosexuella äktenskap började bli lagliga på 2000-talet, att sex INTE ingår i en kristens liv!

Du kan läsa bibelställena ang detta i mitt inlägg från den 19/7 13:44

Svara -   - 19/7-17 20:15 -


NT

Jag skrev så att "Sex ingick inte i början av skapelsen". Missbedömning,.

När Gud skapade Adam och Eva de m hade inga kläder på sig heller hur?

Men dom fick täcka över sitt könet efteråt dom har syndat heller hur? varför Gud gjorde så tror du?

Det här diskussionen börjar blir väldigt spännande för tack vare Nils.👍

Svara -   - 19/7-17 21:48 -


J.J.

Här återges ett avsnitt från detta allvarliga och viktiga budskap, där Wilkerson framförde vad Herren sagt till honom: ”Jag kan inte gå med er, eftersom Jag inte kan göra vad Jag vill göra. Trots kallelsen på väckelse, trots allt detta, ser Jag bara håglöshet.”

Wilkerson förklarade efter detta: ”Jag vet intet om detta, alltså i mig själv. Det finns ingen som har sagt det ordet om kyrkan i Sverige till mig. Jag säger det här och jag känner i den Helige Ande, och när jag känner den Helige Andes närvaro så starkt, så frågar jag: Hur kan jag säga detta? Hur kan jag säga ordet apati, håglöshet? Säg det Jag har sagt dig, säger Gud. Det finns delar som du inte ser. Jag talar till hela den evangeliska kyrkan. Jag ser min kyrka, de som är min familj, som sneglar på sekterna och villolärarna, och som tittar på de döda och formella kyrkorna, ”det är dem”, och liksom pekar fingret mot dem: ́Ni har ett sken av gudsfruktan men vill inte veta av dess kraft. ́ Men jag hör den Helige Ande, som säger med kärleksfull mun. Nej, det är inte så det är. Det är ni, min församling, det är ni som är uppkallade efter mitt namn, det är ni som är släkt med mig, ni församlingar i Sverige, ni evangeliska kristna, som har kommit till en punkt där ni har skenet av gudsfruktan men förlorat kraften, förlorat smörjelsen från den Helige Ande på grund av apati. Ni är nöjda med att komma till kyrkan, Guds hus, och liksom gå igenom programmet, formaliteterna. Ni organiserar och försöker finna makt och auktoritet i samhället och ni har blivit toleranta. Och det Gud hör både från samhällets toppar och från kyrkan är: ́Vi är ett tolerant släkte ́. Nej, säger Gud. Ni är ljumma! Ni accepterar att er regering säger att ni inte får predika emot homosexualitet från era talarstolar. Det finns ingen som böjer knä och i bönens kraft bryter ner dessa fästen. Det finns inga tårar, ingen smärta. Vi evangeliska kristna, vi är ju så toleranta. Den Helige Ande säger: ”Det är apati.” Slut citat från Wilkersons predikan.

Svara -   - 19/7-17 22:09 -


nils

En viktig sanning gällande äktenskapsbrott är: Efter en skilsmässa är äktenskapet fortfarande Gällande ända tills någon av parterna Gifter Om sig.

Först vid omgifte är äktenskapet brutet,om motparten lever dvs. Äktenskapsbrott skett.
Det är därför Jesus sade i Matt.5:32,"Och den som tager en frånskild kvinna till hustru,Han begår äktenskapsbrott." (då bryts äktenskapet.)
Luk.16:18,"Var och en som skiljer sig från sin hustru och tager en annan hustru,han begår äktenskapsbrott.
Och den som tager till hustru en kvinna som är skild från sin man,han begår äktenskapsbrott." (då bryts äktenskapet,)
Rom.5:3,"Alltså,om hon giver sig åt en annan man,medan hennes man lever,så kallas hon äktenskapsbrytare;
Men om mannen Dör då är hon fri från lagen så att hon icke är äktenskapsbryterska,om hon giver sig åt en annan man."
1Kor.7;10-11,"En hustru må icke skilja sig från sin man.
Om hon likväl skulle skilja sig,så förblive hon Ogift eller förlike sig med mannen."

Svara -   - 19/7-17 23:46 -


Mikael W

Svar till nils.

Nils,

Homosexualitet, skilsmässor samboförhållanden, barn utanför äktenskapet mm är känsliga ämnen och något som vi ska diskutera med viss försiktighet. Någon tyckte att dylika ämnen borde tas upp i kyrkan, vilket det naturligtvis måste göras, men i så fall med en viss försiktighet så ingen blir djupt sårad. Många går ju till kyrkan för att byggas upp och få kraft inför veckan som kommer på jobbet/skolan, och inte för att bli nedbruten och kallad syndare. Jag tycker självklart att det är bra med de bibelhänvisningar du ger, men jag tycker du saknar distinktionen mellan det juridiska äktenskapet och det heliga avtal-äktenskapet som instiftats av Gud.

Det juridiska äktenskapet skiljer sig åt mellan olika länder. I Sverige infördes t.ex på 70-talet att det räcker med att det räcker med att den ena parten vill skilja sig för att en skilsmässa ska äga rum. Ditt bibelresonemang håller ju inte för det juridiska äktenskapet eftersom det gör även den part som inte vill skilja sig till en syndare (äktenskapsbrytare). Begreppet "äktenskapsbrott" gäller enbart för det äktenskapsavtal som Gud instiftat, och inte det juridiska avtal som är ett människans påfund.

Gud är kärlek, och Guds äktenskapsavtal baseras på kärlek mellan en man och en kvinna (att älska varandra i nöd och lust). Endast döden kan få detta avtal att upphöra, eller ett äktenskapsbrott som ju är ett brott mot själva "kärleken". Det räcker således att den ena parten slutar att älska den andra parten för att äktenskapsbrottet skall vara ett faktum. Den part som slutade att älska sin motpart bröt kärleks-avtalet och syndade. Äktenskapsbrottet infann sig sålunda trots att båda parterna, mannen och kvinnan, fortfarande bor tillsammans och på pappret juridiskt är gifta och ger ett falskt sken till sin omgivning att leva i ett äktenskap.

Hur många äktenskap tror du har existerat där den ena parten någon gång tappat kärlen till sin motpart? Det är kärleken, mellan man och kvinna, som är A och O i ett äktenskap, dvs i det kärleksavtal som instiftats av Gud

Svara -   - 20/7-17 00:55 -


nils

Svar till Mikael W.

Det jag söker är hur Herren ser på äktenskapet,Han dess instiftare.

Han som mer än väl kände människan sade att det var för hjärtats hårdhets skull som Moses tillät skiljebrev.Matt.19:8.
Nu säger vi att vi lever i ett Nytt Förbund där vi har D.H.Ande,Hjälparen,vilken vill hjälpa våra hjärtan att älska varandra i Trohet intill döden,men Tror vi på detta ?
Har betonat att äktenskapsbrott gäller i Första hand Oss Troende,vilket M.Luther också betonade,och mitt meil gäller hur församlingen tillämpar Jesu bud och Vilja idag.
Det är då för mig helt främmande,att vi skulle ha 2-olika äktenskapsavtal att välja mellan
Menar du Mikael att det ingen synd är att skiljas,och gifta om sig om man plötsligt då bara kallar avtalet för ett "juridiskt avtal",och alls inte ett Heligt avtal inför Gud?
De blir då Hyckleri att inför Herren lova Trohet till döden skiljer oss åt när vi ingår det.
Människors påfund har idag raserat äktenskapet,som ju är samhällets grundval.
På Apg.29 är det väl mest troende som läser och skriver,och därför lever under det av Herren instiftade äktenskapsavtalet,eller hur?
Med all respekt för din Bibelkunskap önskar jag dock en förklaring,och detta från Guds ord, i något för mig helt främmande tänkesätt och dess tillämpning.
Är det för att denna Världens avtalstolkning smugit sig in Jesu församling som vi idag har en Lössläppt syn på Guds ord tillämpning i denna för Jesus så viktiga fråga??

Svara -   - 20/7-17 09:13 -


bengy

Jag tycker det är mycket allvarligt när Carola

som kristen kändis har blivit sambo.med en

man som vad vi vet inte är kristen

hon bör ju vara ett föredöme istället

Svara -   - 20/7-17 10:02 -


bengt

jag tycker det är allvarligt när carola som

kristen kändis är sambo med en man som

vad vi vet inte är kristen

hon bör ju vara ett föredöme för andra

Svara -   - 20/7-17 10:05 -


Tomas N

Eftersom diskussionen ursprungligen handlade om hur man skall bemöta de som har sexuella aktiviteter som går emot naturen ,så är det värt att få med allt det som vanliga människor kan frestas till och även deltar i.

Inte bara aktenskapsbrott utan även otukt. Jag tror att det handlar om dicsiplin och att om en rätt och full respekt för andra människor och förståelse för män och kvinnors olikheter och uppgifter i livet finns så är det lättare.

Den dagliga gudstjänsten där man lever i bön och gemenskap med Gud och tar den andliga fighten mot frestelser är också viktig.

Min övertygelse är att Guds församlingar och folk kan föregå med exempel att visa att Guds design funkar i praktiken ,dvs att älska en person hela livet och att ha sitt sexualliv med den personen och ingen annan. Vi vet att alla kontakter som inte går emot naturen ändå skadar andra på ett eller annat sätt . Om inte annat så för nästa generation.

Kung David ger oss ett exempel på hur mycket skada det ställer till med att ge efter för köttets vilja.

Yngre personer behöver vägledning i sökande/uppvaktning att hitta den rätta och och avhålla sig från att göra som världen gör(gå hela vägen) och gifta som kämpar med äktenskapet behöver counseling.

Jag tror för min del att den som blev lämnad vid skilsmässa får gifta om sig någon gång i livet. Paulus undervisar om änkor som inte klarar att leva helt för Gud och "bör" gifta om sig. Vi bör se upp så vi inte hamnar i lagiskhet. Samma sak med Jesus uppmaning att inte ens titta på en kvinna. Vi behöver vara praktiska och använda oss av andlig disciplin . Ett av buden är att inte ha åtrå till något som tillhör din nästa.

Dessutom behövs Matteus 7 praktiseras på ett balanserat sätt. Hjälp och vägled andra med den auktoritet som du har i relation till ditt eget liv. Synd i församlingen är en styggelse och synd som förstör andra människors liv är något som vi kristna kan vara till hjälp för andra om de vill höra . Det gäller att vara lyhörd hur Gud vill att vi talar till de som är bundna och fångna ,för både Gud och människor vill att frihet skall komma även om den fria viljan kan stå ivägen och måste respekteras

Svara -   - 20/7-17 10:54 -


Mikael W

Svar till nils.

Menar du Mikael att......

Jag menar precis som du käre Nils

På Apg.29 är det väl mest troende som läser och skriver,och därför lever under det av Herren instiftade äktenskapsavtalet,eller hur?

Jag vet ej....men jag hoppas många icke-troende läser (och skriver), och det är därför jag vill försöka vara extra tydlig

Med all respekt för din Bibelkunskap önskar jag dock en förklaring,och detta från Guds ord, i något för mig helt främmande tänkesätt och dess tillämpning.

Jag har ingen annan syn på äktenskapet än vad du har Nils. Jag ville bara förtydliga skillnaden mellan det heliga äktenskapsförbundet från Gud, som baseras på kärlek, och det juridiska äktenskapet. Det juridiska äktenskapet har mer funktionen att reglera den jordiska arvsrätten, ekonomiska ägandeförhållanden, beskattning och liknande spörsmål.och där kärleken har en viss, men dock underordnad, betydelse.

(När det gäller mina bibelkunskaper så är dem mycket bristfälliga (förlåt), och långt efter dina och många andra skribenters kunskaper....men det är ju ingen tävling så låt oss alla, opretentiöst, få skriva ner våra tankar)

Svara -   - 20/7-17 11:19 -


Mikael W

Svar till Tomas N.

Den dagliga gudstjänsten där man lever i bön och gemenskap med Gud och tar den andliga fighten mot frestelser är också viktig.

Jag gillar allt du skriver! Du är en fantastisk människa!

När det gäller det jag citerat från din text, så tror jag att starten på dagen är väldigt viktig. Hur börjar vi dagen? Börjar vi den fel, så blir lätt hela dagen fel, och vi är då inte förberedda för de frestelser vi garanterat kommer att möta. Guds hela vapenrustning måste på, så fort som möjligt på morgonen (Efesierbrevet 6:11-20)

Svara -   - 20/7-17 11:34 -


Jessica

Svar till bengt.

Carola har också deltagit i pride stockholm år 2013. Det finns ett långt klipp på youtube.

Cirkus schlager och carola 2013.

Hon har också sjungit på gayklubben Wonk i Malmö samma år. Finns också klipp på youtube.

Jag tycker också att det finns mycket bättre föredöme för kristna att framhålla.

Svara -   - 20/7-17 11:47 -


Jessica

Svar till NT.

Läste precis ditt inlägg ifrån den 16/7 Klockan 18:51 under rubriken Homosexuella äktenskap började bli lagliga först på 2000.talet.

Du skriver citat " Men en kristen måste tänka över den smala vägen som Jesus nämner om för där ingår INGA sexualiteter ELLER sex"

Titta själv. Det var det här som jag reagerade över. Det går ju knappast att misstolka.

Svara -   - 20/7-17 11:51 -


J.J.

Svar till Mikael W.

Guds hela vapenrustning måste på, så fort som möjligt på morgonen (Efesierbrevet 6:11-20)

Jag håller med dig. Det är oerhört viktigt att ikläda sig Guds vapenrustning. Dock vill jag bara understryka att man aldrig ska ta av sig den.

Svara -   - 20/7-17 11:57 -


bengt

carola saknar kanske vägledning

och någon som förmanar henne

det är ju viktigt med både och

vi kanske får be om att hon får både och

Svara -   - 20/7-17 12:10 -


nils

Svar till Mikael W.

För mig låter det förvirrande att som Troende,leva under 2-olika äktenskaps synsätt.

Du talar så medlidande om att människor blir sårade av att beröra detta,trötta av vardagen slit, i dessa för Jesus så viktiga frågor.
Då sätter du dig över Jesus och Hans Ords auktoritet,för att behaga människorna!
Så nu sårar jag också dig,käre broder,men jag ser att en Omvändelse tarvas i Kristi Kyrka här, också om vi skall Tro oss vara att vara redo för Herrens ankomst.
Även den Gudfruktige David Wilkerson fick av Herren göra bättring från denna felaktiga attityd, att "man måste ömka sig över,och visa förståelse för de drabbade!!"
Han fick Ödmjuka sig på Nytt inför Jesu Ord i äktenskaps frågan,vilket han bekände.
Men visst är kärleken det avgörande i ett äktenskap som du helt rätt betonar.
----------
Det Guds ord som talar om Äktenskapets upplösning,först när det sker ett omgifte,är nog för många är en fördold sanning.
Innebörden blir då att leva ensam,om inte förlikning sker eller döden inträffar.
Så viktigt är då inför Herren ett Trohets Förbund,vilket ju äktenskapet djupast sett är.
Just att bryta ett förbund ses som det allvarligaste i G.T. undervisning ,varför jag tror att j Herren just därför ser detsamma i Äktenskapsfrågan.Mal.3:13-16. Mvh/nils

Svara -   - 20/7-17 12:53 -


Tomas N

Svar till J.J..

Jag tror det här handlar om att vi skall leva från dag till dag. Mellan dag kommer natt och varje ny dag och morgon får vi på nytt lägga allt i Guds händer och ta på vapenrustningen. Vad som händer under natten har vi ingen kontroll över även om vi också ber om Guds beskydd under natten.

Svara -   - 20/7-17 14:33 -


bengt

Även kristna kändisar har tyvärr blivit

förvärdsligade

dom måste ha ett nytt förhållande även om

dom skilt sig

och runar gifte om sig

kanske dom är bekvämlighetskristna

Svara -   - 20/7-17 15:47 -


Tomas N

Svar till nils.

Jag brukar lyssna ibland på David Wilkersons efterträdare i TSC och måste säga att de tagit över stafettpinnen på ett mycket bra sätt. Ofta adresseras både samboförhållanden och utomäktenskapliga affärer såväl som homosexuell livsstil och det görs på ett tydligt sätt,men ändå med Guds erbjudande om nåd.

Man behöver kunna förmedla en tydlig linje särskilt för de som ännu inte fallit ifrån,samtidigt som det finns hopp även för den som fallit. Det är ingen lätt uppgift,men där Gud finns och Hans ande där finns det hopp och upprättelse genom korset,blodet och uppståndelsen.

De här frågorna är viktiga i västerlandet,för avfallet är stort gällande äktenskap,familj,sexualliv och abort.

Och vid sidan av människans synder så ser vi i den nya världsordningens uppbyggelse en ny sorts religion formas eller värdegrund som de kallar det. Hbtq är en del av detta ,radikalfeminism en annan och ytterligare andra saker som redan nu och alltmer kräver vår tillbedjan och underkastelse.

Hur synder hanteras i församlingar är inte lätt,men Paulus har gett oss en del instruktioner. Att varna för den framväxande och moderna formen av främmande gud sdyrkan är en annan sak

Svara -   - 20/7-17 17:54 -


nils

Svar till Tomas N.

Tack för din förståelse av de grundläggande problemen inom Jesu kyrka idag.

Undrar om församlingen idag är villig att uppleva ett Uppvaknande,en Äkta väckelse,där Herrens härlighet avslöjar synden i både mitt och andras liv,men också erbjuder Omvändelse och rening.
Brukar säga;Det är först när man Vaknar man inser att man har sovit.
Herren har visat mig under tårar att; Jesus kommer snart,Men Församlingen Är Inte Redo för Hans ankomst!
Han har också visat under tårar i en dröm hur medlemmar där vi en gång tillhörde,Ej ville mottaga D.H.Ande till förnyelse,utan var likgiltig och oförstående.
Undrar om det då måste till Nöd genom Krig för att Väcka Jesu Sovande församling?

Svara -   - 20/7-17 19:24 -


NT

Svar till Jessica.

Det stämmer som jag sa och säger det igen "sex eller sexualitet ingår icke i den trånga och taggiga vägen som JESUS talar om"

Sex är människans kropp begär och människans köttsliga längtan, den kan inte ingår i den ANDLIGA vägen. Eller vad tror Du själv Jessica om det?

Vad är det skillnader mellan den köttsliga och ANDLIGA liv?

Om jag har misstolkat här, då Kan du ge mig en annan förklaring.

Svara -   - 21/7-17 00:57 -


Mikael W

Svar till J.J..

Det är oerhört viktigt att ikläda sig Guds vapenrustning. Dock vill jag bara understryka att man aldrig ska ta av sig den.

En härlig inställning!

Svara -   - 21/7-17 01:09 -


Mikael W

Svar till nils.

Men visst är kärleken det avgörande i ett äktenskap som du helt rätt betonar.

Bra att vi har exakt samma syn på äktenskapet!

Svara -   - 21/7-17 01:11 -


Mikael W

Svar till Tomas N.

Jag tror det här handlar om att vi skall leva från dag till dag

Blott en dag, ett ögonblick i sänder, vilken tröst, vad än som kommer på! Allt ju vilar i min Faders händer. Skulle jag, som barn, väl ängslas då?

Svara -   - 21/7-17 01:17 -


nils

Svar till NT.

NT,att förneka sexualiteten är ej rätt varför Paulus ger undervisning om hur den skall hanteras i 1Kor.7:1-9.

Även i G.T.s tid gav Herren i 3Mos.18 klara instruktioner gällande vilka relationer som var tillåtna,gällande det sexuella området.
Har nu Skaparen själv nedlagt detta i människan,må vi Ej förneka eller skuldlägga oss,men lära oss hantera det på ett tuktigt och helgat sätt inom äktenskapet
Vi blir ej mer andlig genom att förneka denna drift,men hålla den under kontroll.

Svara -   - 21/7-17 09:08 -


nils

Svar till Mikael W.

Tack Mikael för dina kommentarer,och som du säger är kärleken det avgörande.

Därför tror jag att Herren värnar äktenskapet,ett Trohetsförbund inför Gud och varandra så starkt med sina bud,där ett brott tom. medför att ej få Guds rike till arvedel.1Kor.6:9
Detta om man ej ångrar sig och söker Guds nåd till förlåtelse från sin skuld.
Ett uppvaknande till Omvändelse måste därför ske,om mångas själar skall räddas!
Guds församling har förlorat sin trovärdighet både inför Herren,men också inför samhället genom sin slappa lösaktiga syn på både familj och äktenskapet.
Kom ihåg hur man för några år sedan började acceptera att få skilja sig inom kyrkan.
Senare började man att tillåta sig omgifte,ofta med någon annan troende!!
Då missbrukar man Nåden till lösaktighet,Ej för att hålla Jesu bud med Nådens hjälp.
Allt detta vittnar om hur Världens ande intagit Jesu församling, nu i den tid som vittnar om Jesu snara ankomst!
Önskar dig Herrens nåd i ditt fortsatta verk för Guds rike,/ nils

Svara -   - 21/7-17 09:57 -


Tomas N

Svar till NT.

Jag tror att du i bästa fall misstolkat den uppmaning som finns t ex i Galaterbrevet och Romarbrevet om att välja andens väg med dess frukter och inte köttets.

De frukter som finns listade där ger en ledning om vad den kampen leder till beroende på vilket man väljer.

Men det betyder inte att vi blir som könlösa änglar redan i detta livet,det går emot själva skapelsen. Eller hur tänker du att du har hittat sanningen och vi alla är lurade.?

Visst kan det vara teoretiskt så,men det bedöms genom prövning av det som menas och sägs.

Eftersom Guds plan var att Adam och Eva skulle föröka sig och att han även sade detta så vet vi att din teori inte stämmer. Men det är ändå värt att nämna att det finns en del teorier och läror som vill nå till en föreställd bild av tillståndet i begynnelsen(Eden) genom att gå runt och förbi Jesus .

Dels är det dominionism(härraväldesteologi) som söker ett herravälde över jorden i enlighet med Adams uppdrag.Sedan finns det som också nämns i 1 Tim 4:3 de som vill avstå från köttätande och från giftermål ,vilket också har sin rot i att uppnå urpsrungsstatus för människan genom att gå runt Jesus.

Vi kan inte göra om historian och vad Gud gjort genom historian och inte heller behöver vi göra det då Gud är så oändligt god.

Om någon har problem på det sexuella området så finns det helande,befrielse och upprättelse för även de mest hopplösa fall.

1 Tim 3 ger instruktioner om församlingsledare och tjänares egenskaper och dessa är familjemän .Dessutom nämns på andra ställen att den som har lärarens tjänst avkrävs ett större ansvar än andra. Det här är viktigt för i den kristna gemenskapen så har vi öppna hjärtan och kärlek mot varandra och felaktig undervisning vållar mycket skada.

Frid och välsignelse!

Svara -   - 21/7-17 10:05 -


Jessica

Svar till NT.

Snälla NT, det spelar inte någon roll hur många gånger vi säger en sak, om det inte stämmer med Bibeln.

Du har fått svar angående sexualitet och en kristens liv, av flera skribenter här nu.

Det ingår i skapelsen och är till för en man och kvinna i äktenskapet!

Svara -   - 21/7-17 17:06 -


Mikael W

Svar till nils.

Stort tack Nils!

Jag tar till mig det du skriver, och jag sätter stort värde i att läsa hur du slår vakt om sanningen och rättfärdigheten

Att det numera är acceptabelt att få skilja sig, och även gifta om sig i kyrkan, kände jag faktiskt inte till. Är det i Svenska Kyrkan detta tillåts (?)

Svara -   - 21/7-17 23:42 -


Mikael W

Svar till nils.

Stort tack Nils!

Jag sätter stort värde i att läsa hur du slår vakt om sanning och rättfärdighet

Kom ihåg hur man för några år sedan började acceptera att få skilja sig inom kyrkan. Senare började man att tillåta sig omgifte,ofta med någon annan troende!!

Jag kände faktiskt inte till det här. Är det Svenska Kyrkan du syftar på?

Svara -   - 21/7-17 23:48 -


NT

Svar till nils.

Nils! Jesus nämnde den trånga vägen som PAULUS och andra LÄRJUNGAR följd, ingick inga sex.

Det var för att de levde ett ANDLIGT liv.

JESUS kallar alla människor till ett ANDLIGT liv som PAULUS och andra LÄRJUNGAR följd.

Men människor som väljer köttsliga liv som Adam och Eva gjorde kan får säkert leva i det. Gud vet att människor är svag i köttet.

PAULUS själv säger också att det är bättre förbli gifta än ogift.

Om man är ogift då är det lättare och utföra tjänster åt herren. Man blir ANDLIGT stark och man har ingen hinder i vägen.

Svara -   - 22/7-17 01:17 -


Jessica

Svar till NT.

Den smala vägen, som Bibeln talar om, skall vi ALLA vandra, vi som är pånyttfödda,

oavsett om vi är gifta eller inte. Vi skall alla leva ett andligt liv! Att leva ett köttsligt liv, betyder INTE att man lever i ett äktenskap där sex ingår.

IGal5:13-24 ( Galaterbrevet) kan du läsa om vad det betyder att leva ett köttsligt liv, bla

otukt, orenhet, liderlighet, avguderi, trolldom, fiendskap, strider, ofördragsamhet, vrede, intriger, splittring, kätterier, maktkamp, dryckenskap, utsvävningar och annat av samma slag.

Rom8:3-12 De som är kvar i sin köttsliga natur kan INTE behaga Gud.

Vi skall alltså vandra den SMALA vägen oavsett om vi är gifta eller inte.

Att leva köttsligt betyder INTE att vi lever i ett äktenskap, mellan man och kvinna, där

sex ingår, som en del av skapelsen.

Svara -   - 22/7-17 11:28 -


NT

Svar till Jessica.

Om du inser att du är svag i köttet då är det bättre att du väljer leva äktenskapet. Det är inget fel med det.

Ett heligt och ANDLIGT äktenskap ska ser ut så här.

Mannen och kvinnan ska inte ha sex med varandra före äktenskapet och efter äktenskapet också dom måste försöka hålla avhållsamhet, men ändå måste dom älska varandra lika mycket.

Och mannen eller kvinnan aldrig någonsin ska titta på någon annan människa med sexuella begär.

Aldrig ska tvinga varandra till sexuella synder. Aldrig någonsin ska lämna varandra eller SKILJA sin partner för sina sexuella njutningar skull.

Och kvinnan eller mannen blir svårt sjuka inte kan utföra sexuella begär till varandra ska inte skiljas heller.

Svara -   - 22/7-17 12:46 -


Tomas N

Svar till NT.

Den smala vägen som du pratarom som också nämns porten handlar om att du kan inte komma in och igenom med synder som du vill hålla fast vid. Här menas inte att falla ibland utan om att inte vilja släppa taget om fästen .

Det är ett val att följa Jesus. Då väljer vi bort den här världen. Precis som djävulen erbjöd hela världen till Jesus i öknen ,så erbjuder han det till alla människor som vill tjäna honom. Det handlar mycket om ära ,berömmelse och rikedomar. För den starke lurar synden att trycka ned andra och för den svagare lurar synden att ljuga och fuska.

Köttet vill locka till frosseri,lättja,mord och sexuella synder. Men bakom alla svagheter och synder finns en egenskap och funktion som Gud har lagt ned i människan och som skall behärskas .

Man skall inte som du gör lägga ytterligare hinder för människor att följa Gud. Jesus undervisar fariseerna om det. Vägen att följa Gud är smal därför att vi måste säga nej till vad världens lockelser och därför att vi får utstå hån och förföljelser för evangeliets skull och för att hålla fast vid Jesus. Djävulen kommer göra vad han kan att förleda människor som valt Jesus ,men han har inte mer makt än vi ger honom om vi förblir i Jesus.

Det Paulus nämner är att OM vi är som honom (ensamstående) så kan vi lägga mera fokus på Gud. Men det finns andra instruktioner t ex i Timoteusbrevet om församlingsledare som motsäger detta.

Om din väg är att leva i celibat så önskar jag dig välsignelse i detta. Annars tycker jag ärligt sagt att du skulle med fördel ställa frågor snarare än att undervisa.

Jag undervisar inte heller. Men vi får tala fritt i respekt för andra och för Gud och sanning

Kärlekslösa äktenskap skapar inte harmoniska familjer och barn som växer upp trygga och starka. Det finns nog extrempuritanska grupper i historien som tolkat saker ungefär som du,men inte blivit långlivade och blivit till sekter.

Prästerskapet i GT var inte celibat. Katolska prästerskapet med celibat är en allvarlig skamfläck på kristenheten som stort med onaturliga sexuella övergrepp som ett bevis på att celibat är för några få. Glöm bort Paulus i detta,för han hade näst Jesus det största uppdraget och kallelsen för Gud som givits i Nya förbundet ,alltså ett särskilt uppdrag som är fascinerande i sig

Kristna skall inte hindra människor från att komma till Gud utan vara ett bra exempel på vad det innebär att leva som kristen. Villoläror leder bort från Gud och är en skamfläck.

Jag försöker länka in en Youtubeundervisning som jag tycker är bra i detta ämnet.

Robert Morris GatewaychurchTV "Relationsship the principle of intimacy

Välsignelse !

Ha en bra dag i sommarvärmen.

Svara -   - 22/7-17 13:19 -


bengt

bra skrivet tomas n

vi måste vara sunda

men får inte bli extrema

gå utanför vad Guds ord säger

då kan det ju även bli gnostiskt

Svara -   - 22/7-17 13:55 -


nils

Svar till Mikael W.

Både inom svenska kyrkan och inom frikyrkor tillämpas detta.

Har både hört om det och mött det själv,ett andligt lågvattenmärke inför Herren!
Förr var det tal om uteslutning om man ej levde upp till Bibelns undervisning,då s.k. församlingstukt tillämpades.
Men Herrens ord i Mal.3;13-16 tog ej Jesus bort,utan Han skärpte det till att även gälla Begärelse till en annans hustru som äktenskapsbrott.Matt.5;28-29.
Så Nåden upphäver alls inte Guds Bud gällande äktenskapsbrott utan Herren vill genom D.H.Ande angripa begärelsen därtill,själva syndaroten.
Idag missförstår många nåden till en frihet och ursäkt för sin synd då Gud är ju kärleken,utan krav på Omvändelse att Överge den till att leva ett Helgat liv inför Herren.
En helt felaktig lära där ej Gudsfruktan och Omvändelse från synden förkunnas!
Det sluta då i ett bedrägeri och evig besvikelse för många okunniga själar som Ej själva läser och lär vad Herren Jesus själv sade,utan lyssnar bara på olika förkunnelser!!!

Svara -   - 22/7-17 16:05 -


nils

Svar till NT.

NT,du måste med Guds ord bekräfta den inställning du förespråkar,och inte bara din egen uppfattning.

Paulus säger i 1Tim.4;1-5 om kommande tider, att somliga skall avfall från tron och hålla sig till onda andars läror genom lögnpredikanters skrymteri,och som Förbjuda Äktenskap.
Så celibatet är ett högst personligt ställningstagande,och Ej ett Jesu bud för alla.
I 1Kor.7;1-10 ger Aposteln råd till troende gällande samlevnad inom äktenskapets ram,
och tom.uppmanar till Äktenskap hellre än att vara upptänd av begär.
Samtidig säger han i 1Tess.4;4-5,"Att var och en av eder vet att hava sin egen maka i helgelse och ära,icke i begärelses lusta som hedningarna-vilka icke känna Gud."
Det är alltså en balansgång det handlar om,där Kärleken och ej begärelsen är det Viktigaste

Svara -   - 22/7-17 16:34 -


nils

Svar till NT.

NT, Jesu moder Maria,kanske den mest benådade och heliga bland kvinnor,där står om henne i Matt.13;55-56 följande;

"Heter icke Hans (Jesu) moder Maria,och heta icke Hans bröder Jakob och Josef och Simon och Judas?..Och Hans systrar,bo icke alla hos oss?"
Så Jesu moder Maris hade 4 bröder utom Jesus samt några systrar,vilket ju ger svar på tal om att Andlighet har Ej att göra med samlevnad inom ett äktenskap!

Svara -   - 22/7-17 16:50 -


Jessica

Svar till NT.

Kära NT, du har här nedan, fått dig förklarat av Tomas N och Nils vad Bibeln säger om

sexualitet på ett ypperligt och förståeligt sätt. Fortsätt gärna själv att läsa vad Bibeln säger i detta ämne. Det bästa är att hålla sig till Ordet.

Guds välsignelse till dig.

Svara -   - 23/7-17 01:26 -


Mikael W

Svar till Tomas N.

Jag undervisar inte heller.

Jag hoppas du vill undervisa så mycket som det bara är möjligt. Varför så blygsam?

(Kontakta mig gärna via e-post)

Svara -   - 23/7-17 02:01 -


NT

Svar till nils.

Nils👍 jag fattar!

Avgudadyrkan Hinduismen eller buddhister tom islam håller sig deras äktenskapet MYCKET bättre hållning än människor som kallar sig som kristna i västvärlden.

I Sveriges kristna människor ÖNSKAR ett väl betalat yrke och pengar och ett stort villa och fungerande sexliv, skönhet och ett hälsosamt liv mm. Men JESUS? Vem är det?😕

Barn? Nja, det kan vänta till när bröllop klockan ringer eller biologiska klockan tickar. Annars ABORT med det.

Tycker dem Äktenskapet är viktigt när det gäller nåt arv eller pengar. Gud får absolut icke lägga sig i deras liv för att det är privat och så Gud spelar inte någon roll i Svenskens liv.

Svara -   - 23/7-17 02:33 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Förförelse och förvirring nu nere på bebisnivå

Av Holger Nilsson 

Förförelse och förvirring nu nere på bebisnivå.

Holger Nilssons debattartikel i Aftonbladet 23 november 2017. 

Nu är det verkligen hög tid att säga ifrån! Jag tänker på en bok som lanserades helt nyligen. Den är skriven av Susanne Pelger, lektor vid Lunds universitet.

33

Läs allt!


De utvalda

De utvalda - judarna.

Jesus talar om att änglarna ska samla hans utvalda då han kommer tillbaka, men vilka är hans utvalda?

10

Läs allt!


Icas julkalender med hijab

ICAs julkalender med hijab.

Bild: Icas julkalender. 

Ica har gjort en julkalender där bland annat en kvinna med hijab som sitter runt ett julbord.

17

Läs allt!


Gud kallas inte »han» i Svenska kyrkans nya handbok

Gud ska inte längre kallas han.

Bild: Fria Tider. 

Gud som »han» och »Herre» har strukits i Svenska kyrkans nya handbok. Därmed har Svenska kyrkan förnekat frälsningen i Jesus Kristus och hindrar då människor från att bli frälsta!

33

Läs allt!


Theo och hans vänner - Barnprogram på Himlen TV7

Följ med i den nya animerade serien på Himlen TV7! Tillsammans med Theo tas vi med in i Bibelteatern i skolådan och lär oss mer om Gud och Hans värld. Dessutom får vi följa med på roliga äventyr med mössen Luther och Benny.

0

Läs allt!


Avfall eller uppryckelse?

Av Mikael Walfridsson 

Avfall eller uppryckelse?

Vad menar egentligen Paulus när han undervisar om en bestämd händelse som ska ske precis före vedermödan? Och är ordet avfall en förfalskning från katolska kyrkan i sitt motstånd mot reformationen?

22

Läs allt!
Äntligen advent

Läsarmejl av Ulrik Petersson 

Jesus kommer snart tillbaka.

Det finns flera advent, eller flera steg i Jesus ankomst.

4

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, fredag 24 november 2017 kl. 16:02

Jesus söker: Gudrun, Rune!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Kungen Kommer - Himlen TV7

Hur kan vi förbereda oss inför Jesu återkomst som Kung? Hur ser vårt framtidshopp ut? Kom med och be att Guds församling vakar med olja i sina lampor!

45

Läs allt!


Senaste kommentarer


De andliga nådegåvorna - Gösta Karlsson

Pastor Gösta Karlsson talar om Andens nådegåvor i ett nu några år gammalt klipp - men ständigt aktuellt!

1

Läs allt!


Perfekt julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten.

100 kr! En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt. Passa bra som julklapp!

1

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 339 online! | Sidvisningar idag: 235 830 | Igår: 257 968 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp