Live | Bönesidan | Sök | Kontakt
Surfar nu: 714 www.apg29.nu


Varför granskas inte Pridefestivalen?

Av HOLGER NILSSON 

Varför granskas inte Pridefestivalen?

Bild: vetlandaposten.se. 

Var finns den kritiska granskningen av Pridefestivalen? Det är en fråga som behöver ställas.

Vi är vana vid att media granskar det mesta i alla samhällets hörn och funktioner, men när det kommer till den återkommande Pridefestivalen verkar det som granskningen tagit semester under den veckan.

Finns det kanske inte något att granska?

Om nu inte media har kommit till skott med någon granskning, gjorde i alla fall Claphaminstitutet det då de i år kom med en rapport angående Pridefestivalen. Namnet på rapporten är: ”Det färgglada mörkret.” I den framkom sådana uppgifter som för de flesta är okända, om vad som förekommer på Pridefestivalen. För att bara kort nämna vad som ryms under det som har beteckningen BDSM, är sådant som handlar om bestraffning, bondage och dominans.

I dessa sexutövningar ingår det som vi vanligtvis skulle kalla tortyr, exempelvis att sticka kroppsdelar med vassa nålar. Det är alltså sadism, våld och självskadande som finns med i det som kallas BDSM och detta låter Pridefestivalen passera och får presenteras där.

Man behöver inte ens gå till den rapporten för att få inblick i vad Pridefestivalen innehåller, det är bara att gå in och läsa deras eget program. Här är ett litet axplock av rubriker från årets program: ”Prova på Smisk, Prova på Rep, Animalistic subcultures & sexuality, Allt om strap-on sex, Guide till strap-on sex, Chemsex Stockholm, Aspekter på rottingen.”

Här bejakas det mesta, vanliga samlag mellan man och kvinna, det är det inte tal om. Här gäller det att leva ut sina sexuella begär maximalt på alla tänkbara och otänkbara sätt. Vad sägs om sex och våld och sex kopplat till droger?

Istället för att media granskar blir man en megafon och reklampelare för festivalen. Tidningar upplåter spaltmeter efter spaltmeter till reklam för festivalen och en hyllning av den. Även i nyhetssändningar på tv brukar det vara återkommande rapportering om Pridefestivalen. Jag trodde att nyhetsmedia skulle rapportera om just nyheter. Pridefestivalen är ingen nyhet, den har många år på nacken, men i media verkar det som att det vore något alldeles nytt!

Nej, det handlar om människan och hennes sexualliv – det är inget nytt. Möjligtvis förpackningen som Pridefestivalen har och alla dess olika uttryck. Ja, dessa är sannerligen nya – sådant som aldrig tidigare i historien har förekommit när det gäller sexualliv.

Behöver festivalen för övrigt stöd? Inte ekonomiskt i alla fall. Enligt uppgifter gick festivalen förra året i vinst med en miljon i överskott. Trots överskott går Stockholm stad in med stöd på 400 000 kronor!

Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan hjälper till med 400 000 vardera! Då finns det pengar!

Kulmen på festivalen nås på avslutningsdagen med Pridetåget som paraderar genom vår huvudstads gator. Då går hundratusentals av medborgare ut för att titta på tidernas spektakel – men man har ju blivit inpräntad att detta verkligen är något nytt att beskåda – precis som folket i sagan trodde när det gällde kejsarens och hans nya kläder.

Det är bara det att kejsaren hade inga kläder, han var naken. Där stod dessa människor i sagan som levande exempel på hur man kan få människor att tro att detta var något fint och extraordinärt som man såg.

Precis som folket i sagan får man se nakenhet, men i betydligt större utsträckning. Det tragiska är bara att det inte är en saga – det är Sverige år 2018.


HOLGER NILSSON

www.flammor.com

---
OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar.

...

Denna artikel är publicerad som en insändare i Vetlandaposten som också svarar direkt under artikeln:

Svar direkt: Vi bevakar det relevanta


Publicerades lördag 4 augusti 2018 10:07 | #holger nilsson #pride #hbtq #svpol | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

32 kommentarer

Erik S Sat, 04 Aug 2018 10:57:00 +020

Nej pride granskas självklart inte, därför att det är så totalt PK. Hela det förljugna etablissemanget anser att detta spektakel är helt rätt och riktigt. Vänstern och dess media applåderar stående-"allas lika värde ni vet". Den devisen säger ingenting.

Vänstern har under många år, indoktrinerat samhället på många sätt, ett är genom rfsl/rfsu och framhållit det viktiga med homo-relationer. Här kommer då pride som kronan på verket. Det förväntas att alla skall delta och gilla denna dårskap. Annars är man suspekt. Så långt har det gått. Går du emot pride, så får du löpa gatlopp i sociala medier-som sagt så långt har det gått.

Någon granskning kommer det ej att bli, så länge vänstern har makt. Vid maktbyte får vi hoppas att något händer.

Det tragiska är, att s.k pastorer, präster uppmanar sina medlemmar att gå med i vansinnet. Framförallt från Equmenia och SvK. Fina pastorer vi har. Gud hjälpe dom.

Svara


Gerdt Malm Sat, 04 Aug 2018 12:44:30 +020

Blir det några konsekvenser efter att år in och år ut få detta dravel som pridefestivalen är,kastat i ansiktet på en?Jag ser bara ett scenario : hus efter hus lagda i ruiner eftersom krigets fasor till slut har nått landet. Sodoms undergång = Sveriges undergång. Hela landet är genomsyrat av Sodoms ande. Konsekvensen är bara undergången kvar. (Sedan kommer det säkert någon eller några att dra upp det här med väckelse, jag ser bara ett scenario igen : I lidandet och fasorna efter ett krig kommer det att finnas en räddad skara.)" Huru skulle jag kunna rädda dig om inte genom nöd " En sak är säker och den tummar jag inte på : PRIDEFESTIVALEN = UNDERGÅNG !!!

Svara


Irene Sat, 04 Aug 2018 12:47:06 +020

Svar till Erik S.

Guds ord säger om babels torm att den har gjort hela jorden drucken

Babels torns profetia

Svara


Bengt Sat, 04 Aug 2018 13:09:51 +020

Bra skrivet holger

Svara


Lena Henricson Sat, 04 Aug 2018 13:31:40 +020

Den stora risken är att man till slut inte orkar reagera. Bra att du orkar, Holger! Och dessutom lyfter fram saker som de flesta inte känner till om pride! 🌺

Svara


Lukas Sat, 04 Aug 2018 14:13:13 +020

Är väl med pride som annat i landet sus & dus att man vägrar ta till sej fakta och tänka till innan. Först när man ser det katastrofala resultatet i vitögat kan man använda förnuftet efter att man tvingats till det, när det är försent att avvärja katastrofen. De etablerade makthavarna jamsar med, annars blir de hudflängda av den mediala inkvisitionen som de f ö lever i symbios med. Men det kan nog bli en chock på valnatten.

Svara


Bengt Sat, 04 Aug 2018 14:31:34 +020

Blir dom blöta av regn i alla fall i pridetåget?

I år

Svara


Bengt Sat, 04 Aug 2018 15:04:20 +020

Det blåser ju en del i alla fall

Svara


Bengt Sat, 04 Aug 2018 15:04:22 +020

Det blåser ju en del i alla fall

Svara


Bengt Sat, 04 Aug 2018 15:04:30 +020

Det blåser ju en del i alla fall

Svara


Bengt Sat, 04 Aug 2018 15:04:39 +020

Det blåser ju en del i alla fall

Svara


Bengt Sat, 04 Aug 2018 15:04:45 +020

Det blåser ju en del i alla fall

Svara


Bengt Sat, 04 Aug 2018 15:04:46 +020

Det blåser ju en del i alla fall

Svara


Bengt Sat, 04 Aug 2018 18:14:14 +020

Något regn verkar det inte ha blivit på

Pride

Svara


Tomas N Sat, 04 Aug 2018 18:20:38 +020

Det är häpnadsväckande ,men också en allvarlig varning om vart vi är på väg. Vem kunde tro att det skulle växa som det gjort på 20 år.

Även om de som är involverade i denna livsstilen tyvärr ocksåverkar växa ,så är det ju mest tydligt en del i den "demokratiska värdegrunden" som alltmer visar sina färger.

Katerina Janouch twittrade en ganska slående bild av de makterna som vi skall böja oss under. Billden visar på feminism,islam och hbtq,saknas där gär mångkultur/antirasism.

Det kostar redan idag på att kritisera hbtq trenden,så elogo ,uppmuntran och förbön till de som gör det t ex Claphaminstitutet.

Demokrati har kommit att betyda en del värderingar som inte är så bra och inte har med demokrati att göre. Det värsta är att det kommer hårda straff för de som kliver ut i det otillåtna åsikterna(höger om åsiktskorridoren)

Tipsar förresten om Johan Hakelius artikel i Expressen apropå åsiktskorridoren,han baserar artikeln på bibeln,så det är bra :). Handlar om syndabockar.

Svara


Bengt Sat, 04 Aug 2018 19:21:38 +020

Det var bra det

Svara


Leif Boman Sat, 04 Aug 2018 19:32:17 +020

Svar till Tomas N.

Vem kunde tro att det skulle växa som det gjort på 20 år

Arbetet bakom alla dessa perversa kalas är ändå inte så nytt, även om inte just dessa öppna festivaler har funnits hela tiden!

Redan före 80-talets inbrott, alltså för över minst ca 40 år sen så fanns det en klubb i Borås som kallades för Liberty" där denna sorts onda livsstil hägrade. Om de finns kvar där idag har jag ingen aning om?

Ur dessa kretsar träder senare Christer Björkman fram på Sveriges arenor som en frontfigur för hela musiksverige. Men redan då hade det alltså börjat på riktigt allvar. Jag kände personligen en från tidiga barnsben som hade hakat på denna livsstil, och ibland hade börjat vistas där enligt rykten, men hans liv avslutades redan runt 20 års åldern pga denna djävulskhet och som en frukt av detta, något som alltså band och senare tvingade denna unga kamrat till självmord.

Låt oss ändå be för dessa stackars människor som är så oerhört lurade av den skenhelige satan "ljusets ängel", de förstår inte alls vilket mörker som lurar bakom kulisserna. Låt oss minnas att det inte är mot människor av kött och blod våran kamp består så att vi inte missar målet!

(Ef 6:12) Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.

Det är djävulen och hans onda andar som lurar alla dessa människor att det skulle handla om kärlek, men det handlar alltså inte det minsta om någon äkta kärlek utan endast om köttsliga begär och uppror mot Gud! Må Jesus rädda så många som möjligt undan detta eländes elände! 🙏

Svara


Tomas N Sat, 04 Aug 2018 19:51:22 +020

Svar till Leif Boman .

Ja absolut,det är ett långsiktigt arbete som ligger bakom.Reflektionen kom ändå över att just det offentliga manifesterandet pågått i 20 år

Trots det uppenbara i att många lider i denna destruktiva livsstil,inte minst de som tvingats på konstiga värderingar i dagis skolor etc och senare i pubertet fram till det unga vuxenlivet,så tänker jag kanske mera på den politiska makten som följer

Man behöver inte veta hur det var i Sodom,men själv undrar jag om det inte var så att kanske hälften deltog aktivt i perversiteterna och resten samtyckte ,böjde sig och applåderade .Kanske för att man kunde döva sitt samvete av mera normala utsvävningar med att det fans perversiteter som var ännu värre och som man kunde skratta åt.

Lösa funderingar kanske,men är det sant så återspeglar det ju hur det ser ut idag. Man gör detta i kärlekens namn.Men bäddar för all tänkbar orenhet och en delvis förstörd uppväxande generation. Männen som är tänkta att vara andliga ledare finns ingenstans och de allra flesta har samma syn som Lots hustru,vilket vi varnas för.

Paulus varnar ju för att både göra synd och att samtycka till andra som gör det. omoraliska utsvävningar var vanliga i Romarriket och efter de hedniska delvis perversa vanorna som förekom.

Man behöver praktisera i nutid det bibliska begreppet att avskilja sig från all denna orenhet,men ändå finnas där och vara till hjälp på något sätt

Svara


Leif Boman Sat, 04 Aug 2018 20:13:16 +020

Svar till Tomas N.

Javisst Tomas!

Svara


Bengt Sat, 04 Aug 2018 21:28:20 +020

Många homosexuella lider nog i tysthet när
Pride pågår
Kanske inte vill liknas vid dom extrema
Som är med i tåget

Svara


Lars Sat, 04 Aug 2018 22:07:41 +020

Svar till Erik S.

Det är viktigt att klargöra att det faktiskt är så att equmeniPastorer gör så

Dessutom satsar kyrkan centralt 10000 kr på ett tält dvs en form av sponsring

Läs gärnamer underlag på www.klassiskbaptism.se

Svara


Tomas N Sat, 04 Aug 2018 23:36:26 +020

En tanke som dyker upp som egentligen inte är ny,men som dyker upp i detta pridespektakel är detta.

Allas lika värde är kanske det främsta valspråket och ett av det främsta buden i denna tidens liberala "demokratireligion"

Och det låter ju bra till en början,men vi som sett det utvecklats i praktiken ser att det är en dålig kopia av en av Guds rikes principer. Den sekulärhumanistiska varianten är mera inkluderande ,men också extremt exluderande ur vissa vinklar.

Man kan inte ta Gudomliga designer och genomföra dem i praktiken utan Gudutan att det blir feloch i slutändan groteskt.

Min tanke som jag får härär att detta är kanske ett tecken på antikristriket och den religionen.På samma sättsom det skallkommanågon i Jesu namn som inte är Jesus,så finns det ett rike och en religion som skall likna Guds rike,men vara falskt.

DEt som bidrar till dessa tankar är att det börjar alltmer peka mot förföljelse och uteslutning av de som inte böjer sig för det rike som tar form och utbreder sig.

Uppmaningen till alla måste bli,se upp med alla former av falsk religion och makter som vill ta Guds plats.

Jag är rädd att många kommer falla för de goda lösningarna och formerna som kommer att presenteras

Svara


Jonathan Sun, 05 Aug 2018 10:14:46 +020

Artikeln var publicerad i Vetlandaposten - där ansvarig utgivare svarade. Det kan vara värt läsa svaret så man förstår hur media och många andra nog resonerar, kanske ibland för att parera i en värld som om man säger fel saker kan bli ganska aggressiv. Det finns andra vägar och ett bättre mål för den enskilde som brottas med dessa frågor (jag vet, för jag går på den stigen), men samhället verkar vara på en snabb motorväg åt ett annat håll.
Jag klipper in några meningar från filmen som tipsades om tidigare:
- Relationen, inte kyrkan, ska hjälpa dig.
Det är relationen. Han skapade dig, älskar dig
"Kom, mitt barn. Jag väntar på dig."

Svara


Christer Åberg Sun, 05 Aug 2018 10:37:55 +020

Holger Nilsson svarar Hallmedias svar genom Patricia (https://www.apg29.nu/a/25s) denna insändare:

Insändare i Hallmedia

Insändare den 4 augusti.

Tack Patricia för ditt svar – hade inte förväntat mig det.

Jag hade heller inte förväntat mig att Smålands-Tidningen skulle göra någon granskning av Pridefestivalen, det kan väl knappast finnas resurser för en landsortstidning att göra.

Jag skrev inlägget mer som en tankeställare – varför granskas inte Pridefestivalen? De stora tidningarna borde kunna göra det.

Jag vänder mig emot, att när det mesta vanligtvis granskas i vårt samhälle idag, varför inte det som är kopplat till Pride?

Jag lyfter fram sådant som samhället i stort är tveksamma till och vänder sig emot, som våld och självskadebeteende kopplat till sex, och droger. Varför inte granska det? Sex med djur, tidelag, är i lag förbjudet sedan den 1 april 2014, alltså olagligt.

Har Pride en frizon – har man blivit ett samhälle i samhället? Prostitution är också olagligt, men i Pride lyfts det fram – man kallar det för sexarbete (Sick!).

När vi nu ändå är inne på olagligheter, varför kan man gå naken i Pridetåget på Stockholms gator? Skulle någon göra det annars – då grips man och blir anklagade för förargelseväckande beteende!

Jag tar också upp och ifrågasätter exempelvis varför Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan går in med sponsring på 400 000:- vardera. Är det deras uppgift? Ja, svaret är givet vad de skall syssla med. Stockholms stad bidrar också med 400 000:-. Skattebetalares pengar – vill verkligen medborgarna att deras pengar skall gå till Pride?

Ja, här finns mycket som jag menar att media bör fullgöra sin uppgift, de som granskar samhället och företeelser som förekommer. Jag nämner de enda som gjort en granskning, mig veterligt, Claphaminstitutet. När jag påtalar det, kallar Du det för att de driver opinion!

Nej, jag efterlyser fortfarande svar på mina frågor – tyvärr, Ditt svar gav inte det jag önskade – frågorna kvarstår.

Holger Nilsson

Svara


Tommy Mon, 06 Aug 2018 02:39:36 +020

Tycker det hela gått till Överdrift, så fort man öppnar munnen är man Homofobi människa. Nej! Varför gör dom inte Parad över människor som lever långt under EU:s Fattigdomsgräns. Både unga och gamla är utan bostäder, och det kallar jag omänskligt, folk bryts isär där, och Livrädda för att bli rånade eller våldtagna. Slagna. De blir sjuka av att ha det så. Bryts ned fort. Det verkar mest som att slippa Klassfrågan,så har man Zoomar in all mot underlivet som största lidandes fråga istället??!?

Svara


Birgitta Mon, 06 Aug 2018 03:02:45 +020

Birgitta Hagström När ska man få höra någon pastor som vågar läsa och predika över Rom 1:16-32? Pridefestivalens rötter hör absolut ihop att man förnekar Gud som Skapare och accepterar utvecklingsläran, som inte är någon vetenskap utan ateistiska IDEÉR! Om man öppnar ögonen och ser sig runt så är allt i vår tillvaro ett OERHÖRT STORT UNDER, omöjligt att kunna tro att det kommit till av sig självt. "O, store Gud, när jag Din värld beskådar..." Hur många av dessa skrålande och tjoande i paraden kan själva stämma in i den sången? Jonas Gardell t.ex.?

Svara


Bengt Mon, 06 Aug 2018 08:04:36 +020

Håller nog med dig tommy

Svara


Mikael W Mon, 06 Aug 2018 08:31:02 +020

Svar till Birgitta .

Det är mycket svårt för mig att förstå hur en seriös vetenskapsman kan acceptera den utvecklingslära som du nämner Birgitta. Utvecklingsläran baseras ju väldigt mycket på slumpmässiga händelseförlopp, ett större antal gissningar och extremt långa tidsförlopp som kort och gott, sammantaget, blir rena fantasierna.

Har även svårt att förstå hur seriösa statistiker kan acceptera denna utvecklingslära. Nu anser jag visserligen att statistik är en kvasivetenskap/pseudovetenskap som vi finner inom en snarlik kategori som religioner. Dock, ett otaligt antal dokumenterade (och odokumenterade) vittnesbörd finns att tillgå från Kristna, från jordens alla hörn under 2000 år, tillsammans med den Kristnes egna personliga upplevelser, tro och erfarenheter, vilket medför att den Kristne får en stark övertygelse om att det måste finnas någon oerhörd urkraft med en fruktansvärd intelligens, en Skapare, som ligger bakom människans, djurens, världens och universums ursprung

Det vi ser, och inte ser, är helt enkelt för komplext och för snillrikt konstruerat för att kunna ha sitt ursprung från slumpmässiga kemiska/fysikaliska reaktioner hopkokade i en soppa under väldigt lång tid

Svara


Lars Tue, 07 Aug 2018 15:50:45 +020

Knappa in på www.klassiskbaptism.se och klicka där fram Björn Donobauers utläggning om bibel och Pride Nyttig mycket noggrann biblisk genomgång

Svara


Lars Wed, 08 Aug 2018 07:53:37 +020

Svar till Birgitta .

Birgitta: Ett utmärkt underlag finns för envar om du läser Björn Donobauers utläggning och bibliska analys av pridespektaklet i ljuset av en klassisk kristen tro. Om Du inte hittar länken på hans hemsida kan du lätt hitta den på www.klassiskbaptism.se.

Svara


Olof T Fri, 10 Aug 2018 17:40:41 +020

Gå genast in på Dagens Nyheter och rösta (ej bakom betalväg): Thomas Sundin skriver en jättebra artikel angående Hbtq rörelsen - rösta omedelbart för honom så det syns i statistiken på DN sidan, innan röstningen stängs, vi måste fatta mod nu!! / Olof

Svara


Mike Sun, 12 Aug 2018 09:22:22 +020

Sodom och Gomorra, granskades inte heller innan. Utom när den allsmäktige själv, besökte den till slut. Och då, var det försent.

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 12, onsdag 20 mars 2019 kl. 05:47

Jesus söker: Joakim, Kim!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De som blev födda, inte av blod, inte heller av köttets vilja, inte heller av någon mans vilja, utan av Gud." - Joh 1:12-13

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
onsdag 20 mars 2019 01:00

Bed att hon nu ska ändra sig. Herre du vet o känner till allt. Jag är så himla ledsen över detta som du vet.

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp