Surfar nu: 462 www.apg29.nu

Varför har inte Kristna böneutrop?

Läsarmejl av KARL HÅKAN. 

Ropa ut till hela världen om Jesus

Tanken slog mig, varför gör vi kristna inte likadant. Skaffar oss högtalare på våra kyrktorn och kyrkofasader och ropar ut och proklamerar Jesu seger från dessa?

Det slog mig häromdagen, när jag fick reda på att nu har kammarrätten godkänt bönerutropen i Växjö. Och deras beslut är prioriterande. Det betyder att det ska vara vägledande vid liknande lokala beslut.

Böneutrop utan högtalare som Islam hade förr från sina minareter är ju till föga gagn det hörs ändå inte så långt. Men nu när de fått högtalare så hörs det ju i hela trakten.

Tanken slog mig, varför gör vi kristna inte likadant. Skaffar oss högtalare på våra kyrktorn och kyrkofasader och ropar ut och proklamerar Jesu seger från dessa? Tänk att en gång per vecka mitt i stan kunna ropa ut:

  • Jesus är segraren. 
  • Jesus är Herre. 
  • Jesus förlåter alla synder och ger evigt liv. 
  • Jesus kommer snart var redo.

Och givetvis kan man variera det här budskapet. Och folk som idag aldrig hör ett Kristet budskap skulle plötsligt nås. Barn som växer upp idag och knappt vet vem Jesus är skulle för höra det.

Nej varför ska bara Islam ha böneutrop. Vi kristna borde också ha det.


KARL HÅKAN

minJesus.blogspot.se

Läsarmejl

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.

Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades måndag 29 april 2019 03:00 | #läsarmejl #karl håkan #evangelisation #svpol #böneutrop | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

25 kommentarer

Tom 29/4-2019, 08:23

Absolut ska kristenheten ha utrop om islam ska börja med det i sverige.

Men jag fattar inte hur det kunde godkännas, finns folk som jobbar skift och sover på dan hur kul är det då om det ska gastas flera ggr?

Svara


Lena Henricson 29/4-2019, 09:13

Kommer då också andra religioner inklusive new age att vilja ha böneutrop? 🤪😩Nej,förbjud dessa islamska böneutrop istället!!!!! 🙏🙂

Svara


Johanna 29/4-2019, 10:11

Svar till Lena Henricson.

Håller med dig😊

Svara


Sam G Ö 29/4-2019, 10:19

Tror du Karl Håkan att myndigheterna skulle ge tillstånd till kristna böneutrop? Jag tror inte det! Det är ju kristet!

Svara


Alexandra Pates 29/4-2019, 10:30

Tanken har också slagit mig när jag hörde att böneutrop för muslimer har blivit godkänd. Men jag tvivlar på att de skulle ge kristna detsamma. De skulle bara hävda att det inte behövs för kristna har inte den traditionen. Enligt moderna muslimer behövs inte böneutrop från minareter eftersom det numera finns mobilappar och klockor som håller reda på tiderna för bön. Minaretutrop behövdes förr när man inte hade koll på bönetiderna. Nej dessa böneutrop är endast till för muslimer så de kan flytta fram sina positioner i Sverige för Islam eftersom man proklamerar att allah är den störste och att allt folk måste böja sig. Detta gör man varje gång man gör ett böneutrop. Ritualen i bönen kan jämnställas med den muslimska flaggan och utropet visar att folket i staden är muslimer. De erövrar område efter område och den blåögda naiva svensken ser inte faran. De är blinda eftersom har vänt sig bort från Gud. I bibeln ser vi också att när israels folk övergav Gud för andra gudar då blev de erövrade och dödade. Endast bön kan förändra situationen. Kanske behövs mera nöd i Sverige för att folket ska vakna.....

Svara


SA 29/4-2019, 10:37

Blir förtvivlad , vart är Sveirge på väg😱 Sveirge har varit ett kristet land , gode Gud hjälp oss ropa till herren , innan sett är flr sent .

Svara


Sven Thomsson 29/4-2019, 10:55

Svar till Alexandra Pates.

Ja, det är förfärligt, att den blåögde svensken sover så hårt och inte inser den stora faran med islamiseringen. Vi som säger oss vara kristna behöver först av alla vakna och be motböner mot detta som invaderar vårt land.

Vi måste gripas av nöd och ropa till Herren om nåd och förbarmande, så att Sverige kan räddas. Islam går fram med stormsteg, men den sanna kristendomen tynar bort.

De bönerop behövs i det här landet måste komma från hjärtan, gripna av nöd. Men för att våra böner ska bli hörda i himlen måste vi vända om från vår slöhet och likgiltighet. Världens ande måste drivas ut ur församlingarna för att den helige Ande ska kunna trivas och verka. Låt oss höja böneutrop till Herren, för det är bar Han som kan ge räddning åt Sverige.

Svara


AnnMarie 29/4-2019, 11:21

Svar till Sven Thomsson.

Det handlar nog inte så mycket om slöhet och likgiltighet och att vi ber för lite.Jag tror snarare att det beror på att så många kristna tycker det är ok med en annan Gud här i vårt land och nu ser vi resultatet av detta (precis som Vår käre JL har sagt vi har villigt släppt in en annan Gud men det verkar ju som om det inte är ok att säga så här!)

Om mitt inlägg raderas så bekräftar ju det att jag har rätt !

Svara


Alexandra Pates 29/4-2019, 11:36

Svar till Sven Thomsson.

Amen🙏🙏

Svara


SA 29/4-2019, 11:45

Om vi kristna accepterar en annan Gud , är det ju katastrof , nog behöver vi vakna upp , och bedja mycket mera , finns INGEN annan väg .

Svara


Vendla 29/4-2019, 12:04

För att Islam har bestämda tider för bön där böneutropen är till för att stärka den gemenskap som redan finns medans kristnas bön är mer personlig och budskapet&läran om Jesus Kristus ska ges personligt och inte som en övermakt som skriker på en?

Svara


Sven Thomsson 29/4-2019, 12:05

Svar till AnnMarie

Du har rätt. Många kristna och många pastorer har tyckt och tycker det är ok med en annan gud. Och godkänt att den släppts in i landet.

Våra politiker tycker också det är ok med islam och tillåter den religionen att breda ut sig. Islam är våldets och svärdets religion. Islamisterna har kommit hit för att missionera och göra Sverige islamskt. Imamerna uppmanar sina kvinnor att föda många barn, för att dessa ska bli missionärer för islam.

Borde inte Sveriges kristna tända en moteld mot detta genom brinnande böner till Herren?

Svara


AnnMarie 29/4-2019, 12:29

Svar till Sven Thomsson.

Jo visst kan vi be brinnande böner och det har nog många gjort men det är inte ok att skylla på slöhet och likgiltighet bara för att Herren inte svarat på våra böner

Svara


Eva 29/4-2019, 12:38

Det kristna budskapet är under attack i vårt land och i stora delar av västvärlden. I Sverige har ju t ex många (inte alla) kyrkor infiltrerats av ledare från den politiska vänstern, som i grunden är fientlig till Gud och Kristus. Mycket av vänsterns ideal är så lika de kristna idealen och det gör det extra bedrägligt och svårt för sanna kristna att förstå. Men det betyder inte att all högerpolitik automatiskt är mer kristen. Allt det här tar Lars Enarson upp i Swebb-TV i en intervju som finns på nätet. Han nämner bl a att de styrande på ngt sätt är så välvilliga mot just Islam för att man med hjälp av dom kan få bort / minska det kristna inflytandet i vårt land.

Svara


Stefan Jonasson 29/4-2019, 13:19

Dom kristna tycker inte att det är ok med islam.. Det är dom sekulära och naiva politikerna som bjuder in islam och fjäskar när dom gör sig till offer för att kräva inflytande över politiken

Svara


Karl Håkan Sandell 29/4-2019, 13:31

Det är många som skriver om vikten av bön idag och Jag håller med det är viktigt att vi ber för vårt land. Det är många krafter som försöker att krossa den sanna Kristna tron idag.

Men likafullt är tanken om Kristna böneutrop, att proklamera Jesus som segrare, med högtalare på våra kyrkor, intressant. Och jag tror det är något vi ska ha med oss.

Vi lever i ett samhälle där man likaställt alla religioner idag. Och det innebär att får den ena göra en sak kan man inte hindra den andra. Och böneutrop med högtalare är inte den Islamska traditionen. Det är vanliga manuella böneutrop som är det, så man kan inte hävda att dagens böneutrop med högtalare skulle vara tradition inom Islam.

Därför kan vi Kristna kräva att få göra samma sak. Och tänk vilket evangelisations verktyg det skulle bli.

Karl Håkan

www.minJesus.blogspot.se

Svara


Tomas N 29/4-2019, 13:35

Här finns en fara i att vilja ge igen sjufalt och hämnas och börja bli som den fiende man inte gillar.

Självklart skall vi aldrig luras till att anpassa Den kristna linjen till islams. Särskilt inte när det endast kräver civilkurage och klart tänkande för att inse och verka för att vi inte skall ha muslimska böneutrop i Sverige. Politikerna har böjt sig och delar av kristenheten,men det måste gå att stoppa och vända trenden.

Som så mycket annat i det kristna livet tror jag nyckeln ligger i att förstå rätt nya förbundets lära och position utan politisk eller extremt tillägg och tolkning

Svara


Lukas 29/4-2019, 17:53

Utmärkt ide! Alla kyrkor i städer med muslimska böneutrop bör genast ansöka om att få ropa. Blir det nej kan man gå till Europadomstolen. Uppmanar dessutom alla att gå med i Lars Enarsons bön för nationen Sverige 7:14.

Svara


Bengt 29/4-2019, 19:26

Kanske man ska ropa Jesus är Herre

Svara


Bengt 29/4-2019, 19:32

Om vi uppfylls mer av Guds Ande blir det kanske

Svårare för muslimer att hålla fast vid islam

Svara


Stefan Jonasson 29/4-2019, 20:39

Se min tjänare, som jag utvalt, min älskade, i vilken min själ har sin glädje, jag ska låta min ande komma över honom, och han skall förkunna rätten för folken *. Han skall inte tvista eller skrika. Hans röst skall ingen höra på gatorna. ETT BRUTET GRÄSSTRÅ SKALL HAN INTE KROSSA, EN RYKANDE VEKE SKALL HAN INTE SLÄCKA, FÖRRÄN HAN HAR FÖRT RÄTTEN TILL SEGER, OCH TILL HANS NAMN SKALL FOLKEN SÄTTA SITT HOPP.

Svara


Stefan Jonasson 29/4-2019, 20:47

Var alltid beredda att svara var och en som begär att NI förklarar det hopp som ni äger. Men låt det ske ödmjukt, med respekt och ett rent samvete, så att dom som talar illa om er får skämmas när dom ser ert liv i KRISTUS

Svara


SH 30/4-2019, 16:36

Alexandra skriver: " I bibeln ser vi också att när israels folk övergav Gud för andra gudar då blev de erövrade och dödade". Så sant, GT ger så mycket undervisning för hur ett folk ska förhålla sig till Herrens ord. Sverige var verkligen ett sant kristet land förut, tänk att Sverige skonades från andra världskriget trots att alla länderna runtom drogs med i det fruktansvärda.
Men vi förstår att denna gång blir det annorlunda. Gud försöker väcka folket nu bla genom bränder men folket sover, så även en stor del av kristenheten.
Och Gud fick inget Tack när man "firade" 200 år av fred, förutom av oss kristna. Även detta förskräckte mig. Förvånande om (att) ej de kristna t ex i Växjö protesterade tillsammans?!.

Svara


Stefan Jonasson 2/5-2019, 09:43

Det är inte dom kristna som har godkänt att muslimer kommer till Sverige.. Det är makthavarna överheten som styr Sverige... Rom 13:1... Det finns ingen överhet som inte är från GUD, och den som finns är insatt av honom.. Vi kommer inte runt det bibel stället.. Även om många kyrkor speciell svenska kyrkan är naiv och okunnig om islams natur... Kanske GUD har sänt muslimerna hit i två syften för att dom ska bli frälsta och bli fri från det religiösa slaveriet under den falske profeten lära... Eller som en slags dom eller tuktan för GUDS FRÅNVÄNDHETEN i det sekulära Sverige.. Den politiska delen av islam överlåter vi åt makthavarna och ber att dom ska vakna... Den andliga delen kunskap om den sanne GUDEN och hans frälsning plan genom KRISTUS JESUS är kyrkans ansvar...

Svara


Leif 2/5-2019, 10:45

Svar till Stefan Jonasson .

Det är en bra analys av dig Stefan. Jag tror verkligen att Gud har båda syftena du nämner i tanken. Både att frälsa många från islam, men också en slags nådesdom till ett uppvaknande för det svenska folket..

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 38, måndag 16 september 2019 kl. 03:58

Jesus söker: Dag, Daga!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 15 september 2019 23:57

Be läkedom för mig så att en fettsamling på halsen Gud tar bort, att de illasinnade som förföljt mig, ovärdigt, ojuste förfördelats pga fasansfull, rykte, förlöjligat mig i slutna rum men också öppet


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp