581 online! | Sidvisningar idag: 148 254 | Igår: 158 426 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Varför ska man gifta sig?

Varför aka man gifta sig?

Varför ska man gifta sig? Är det för att kunna ha sex eller finns det något större syfte?

Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han honom. Till man och kvinna skapade han dem. Gud välsignade dem och sa till dem: Var fruktsamma och föröka er och uppfyll jorden. Lägg den under er och råd över fiskarna i havet och över himlens fåglar och över alla djur som krälar på jorden. (1Mos 1:27-28)

Bilda familj

Den främsta anledningen varför man ska gifta sig är att bilda familj. För att kunna bilda familj utan att leva i otukt ska man vara gift.

Det var aldrig menat att man bara ska flytta ihop som sambo och skaffa barn. Nej, det ska vara mer stadga och grund. Äktenskapet är inget mänskligt påhitt utan instiftat av Gud.

Gud instiftade äktenskapet för att människan skulle föröka sig på jorden. Av den anledningen förstår vi att abort är fel eftersom man då inte förökar sig utan det går emot Guds ordning och vilja.

Sex är inte målet

Grundsyftet att gifta sig är alltså inte att man enbart ska ha sex med varandra utan för att bilda familj. Samhället idag är så sexfixerat att man bara tänker på sexet. "Bara jag får gifta mig så får jag äntligen ha sex." 

Men sex är inte målet. Sex är ett redskap för att nå målet: nämligen att bilda familj.

När man då är gift och har Jesus som Herren i sina liv då har en sådan familj en stadig grund som de kan bygga sina liv på. 

Nu vet jag att av olika orsaker så kanske man inte kan få barn, men då har man varandra som då är familjen.

Män och kvinnor är olika

Adam gav namn åt alla boskapsdjur, åt himlens fåglar och åt alla markens djur. Men för Adam fanns ingen hjälp, som var hans like. Då lät Herren Gud en tung sömn falla över Adam, och när han sov tog han ett av hans revben och fyllde dess plats med kött. Och Herren Gud byggde en kvinna av revbenet, som han hade tagit ut av mannen, och förde fram henne till mannen. Då sa Adam: Denna är nu ben av mina ben och kött av mitt kött. Hon ska heta kvinna, därför att hon är tagen av mannen. Därför ska en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de ska bli ett kött. Och de var båda nakna, mannen och hans hustru, men de skämdes inte. (1 Mos 2:20-25)

En man och en kvinna är olika. För det första är de olika kroppsligt. Annars skulle de inte kunna gifta sig och skaffa barn med varandra.

Men de är också olika själsligt och känslomässigt. Faktum är att de tänker inte på samma sätt.

Dessutom kanske de är olika när det gäller andligt. Jag tänker då på att de kanske har olika kallelser. 

Komplement

Att vara olika är inte en nackdel utan snarare än fördel eftersom man då är ett komplement till varandra! Därför ska du inte nobba en tilltänkt om du tycker att ni är olika.

För vill du att att alla ska vara som du med dina intressen, begåvning och kallelse, då är det lika bra att du gifter dig med dig själv!

Överandlig?

Och du, var inte så förtvivlat överandlig då du söker efter din livskamrat att han eller hon ska vara på ett speciellt sätt. Många överandliga och karismatiska personer har aborterat många blivande äktenskap.

Självklart ska din tilltänkta vara frälst och ha Jesus som sin Herre!


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 12 augusti 2018 17:33 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


15 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Tudelu

Bra Christer att du belyser dessa viktiga frågor i tider av attacker från krafter som vill stjälpa och ställa till oreda i skapelsen.

Det är uppenbart vart man strävar. Sakta med snå steg som inte skall märkas allt för mycket förflyttar man människor allt längre bort från Gud sin skapare.

https://www.flashback.org/t2966909

Svara -   - 12/8-18 19:02 -


Kattis

Nu är jag singel. Men mitt X som jag hittade på 7- himlen för 15 år sedan. Han var ingen hitt! Vi stod långt ifrån i Tron. Men han var kristen. I det förhållandet brände jag mig rejält då han inte var snäll emot mig! Efter det är jag väldigt kräsen. Jag vill ha en man som har Hjärtat himlen och fötterna på jorden! Min lilla syster hittade sin man på 7-himlen. De har varit gifta i tolv år, de har tre barn. Nä jag ge mig inte på 7 himlen igen!

Svara -   - 12/8-18 19:07 -


Kattis

Jag menar vi stod långt ifrån Tron. Att jag var radikal och mitt x inte var det. Vi kunde inte be ihop. Det måste man kunna göra!

Svara -   - 12/8-18 19:10 -


Elvy Rinberg

Hej Christer!är singel men vill gärna träffa någon, vill inte vara ensam fastän jag är pensionär, då kan man ju inte skaffa barn får man inte ha sex efter 65 år, ibland tycker jag den religiösa världen är trång, speciellt om man är kvinna, vill höra din åsikt är en ungdomliig kvinna som inte vill leva Ensam /E

Svara -   - 12/8-18 21:11 -


Christer Åberg

Svar till Elvy Rinberg .

Krångla inte till det. Sex hör till äktenskapet. Men min artikel handlar inte riktigt om det.

Svara -   - 12/8-18 21:28 -


Västgöten

Och som en far uppfostrar sin son, fostrar Herren oss!

Bra artikel!

Svara -   - 12/8-18 22:50 -


Elvan

Svar till Christer Åberg.

Jag förstår din artikel, är änka nu sen några år, ibland måste man få ge uttryck för sina tankar , eftersom du tar ämnet officiellt, tack jag visste detta förut, men det kanske handlar om livstil det är nog så du menar, men sanningen är den att församlingarna tar inte upp ämnet om singellivet, det är min erfarenhet iaf, tack för fin sida och Guds välsignelse till dig!

Svara -   - 13/8-18 08:10 -


Elvy Rinberg

Svar till Christer Åberg.

Tack för svar! Jag är änka sedan några år, så jag vet, du svarar, men det pratas inte så mycket om hur det är att vara singel i församlingarna, och deras situation, man är inte speciellt populär, och man räknas inte med, det här är ingen kritik mot någon, utan faktum är att det är så, har fått medhåll av många, är inte ensam att tycka detta, har man ingen speciell position i församlingen så är det faktum att det Är så på många håll, och man är övervakad också,. Du tar upp viktiga ämnen som rör olika saker i förs. och då måste man få säga något och påtala brister också, med det sagt så är Guds förs. bestående av syndare frälsta av NÅD. Tack för att du tar upp ämnen som man kanske inte ventilerar så ofta, men det behövs ibland. Önskar Guds välsignelse!!

Svara -   - 13/8-18 08:49 -


Marita

Jag var gift med en kristen man men han ville inte ge demonerna och det bara inte gick att vara gift med honom. Det var lögn o otukt. Jag tackar Gud att jag är fri honom. Hade långt tålamod men en Dagmar det slut. Nu har jag varit singel i fem år och det är skönt. Inte vill jag ha en man men Gud har tydligen andra planer för mig. Förra sommaren säger Herren till mig: jag skall sätta en man vid din sida för du behöver det ! Jag blev så paff för jag har inte alls haft dom tankarna. Ja nästan förfärad. Har tagit nästan ett år innan jag kunde säga till Herren okej Herre jag tar emot den gåvan. Tack Herre. Vet inte alls var han finns och hur vi två kommer att träffas. Det är ju Han Herren som förenar oss. Men han måste åtminstone vara frälst och ödmjuk inför vår Gud ! Jag är pensionär så Gud förenar oss också. Han vet bäst ! Välsignelser till er alla.

Svara -   - 13/8-18 09:45 -


Mikael W

Bättre är att bo i en vrå på taket än att hava hela huset gemensamt med en trätgirig kvinna

Ordspråksboken 21:9

Svara -   - 13/8-18 12:38 -


Bengt

Jag träffade min fru på sjunde himlen

Men det finns ju dom som tyvärr likt dig

Kattis träffat fel där också

Svara -   - 13/8-18 15:14 -


Lasse

Svar till Elvy Rinberg .

Mannen behöver kvinnan och kvinnan behöver mannen, om jag förstått det rätt enligt Bibeln 💟 ingen skulle egentligen behöva vara ensam, önskar att alla kunde hitta någon som är snäll och omtänksam ärlig, kunna be ihop med dela vardagen i både glädje och sorg 💟💟💟

Svara -   - 13/8-18 20:49 -


Marita

Svar till Bengt.

vad trevligt för dig att det gick så bra. Ja Gud har olika vägar för oss. Lycka till med äktenskapet och rikliga välsignelser till er.

Svara -   - 13/8-18 21:38 -


Rolf

Kanske det är så att den som träffar fel kvinna som man och fel man som kvinna och får ett svårt äktenskap är menade att få detta för att prövas och försöka ordna upp det och lära något av det. Kanske de som träffar rätt och blir lyckliga får detta för att de ska få andra prövningar i livet men inte skulle klara av dessa om de inte hade fått rätt livskamrat som stöd.

Bara tankar men jag tror ingen får mer än den klarar av och meningen med problem är att växa som människa och gå stärkt ur det. Sedan klarar inte alla detta utan en stark gudstro och de som inte har det kan gå under tyvärr. Livet är inte alltid lätt.

Svara -   - 13/8-18 22:10 -


Bengt

Tack marita

Svara -   - 14/8-18 08:47 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

27

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

41

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

27

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

5

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

9

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

95

Läs allt!


Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

2

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, måndag 18 februari 2019 kl. 19:58

Jesus söker: Frida, Fritiof!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!


Kvinna kastade ut sitt barn

Vad är det som gör att en del kastar ut sina barn? För inte vill man väl kasta ut sitt eget barn? Eller...?

11

Läs allt!


HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

Nya Dagbladet. 

Sveriges första HBTQ-folkhögskola ger ettårig utbildning för HBTQ-personer och feminister i att bryta normer. 

22

Läs allt!


Ett krig mot Israel närmar sig

Ett krig mot Israel närmar sig

Bild: Twitter. 

Läsarmejl av nils  Nyligen firades minnesdagen av Förintelsen utöver världen den 27 januari, då fångarna i Auschwitz befriades 1945.

31

Läs allt!


Gräv upp brunnarna

Brunn

LÄSARMEJL av Marit Bergfors Vi läser i 1 Mosebok 26:1-25 om hur Isak är på flykt undan hungersnöden och hur Herren uppenbarar sig för honom. Denna text ger flera tankar och funderingar.

4

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 263 593 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 171 bloggartiklar, 94 206 kommentarer och 61 976 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp