292 online! | Sidvisningar idag: 177 292 | Igår: 167 444 |

www.apg29.nu

Varför ska man gifta sig?

Varför aka man gifta sig?

Varför ska man gifta sig? Är det för att kunna ha sex eller finns det något större syfte?

Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han honom. Till man och kvinna skapade han dem. Gud välsignade dem och sa till dem: Var fruktsamma och föröka er och uppfyll jorden. Lägg den under er och råd över fiskarna i havet och över himlens fåglar och över alla djur som krälar på jorden. (1Mos 1:27-28)

Bilda familj

Den främsta anledningen varför man ska gifta sig är att bilda familj. För att kunna bilda familj utan att leva i otukt ska man vara gift.

Det var aldrig menat att man bara ska flytta ihop som sambo och skaffa barn. Nej, det ska vara mer stadga och grund. Äktenskapet är inget mänskligt påhitt utan instiftat av Gud.

Gud instiftade äktenskapet för att människan skulle föröka sig på jorden. Av den anledningen förstår vi att abort är fel eftersom man då inte förökar sig utan det går emot Guds ordning och vilja.

Sex är inte målet

Grundsyftet att gifta sig är alltså inte att man enbart ska ha sex med varandra utan för att bilda familj. Samhället idag är så sexfixerat att man bara tänker på sexet. "Bara jag får gifta mig så får jag äntligen ha sex." 

Men sex är inte målet. Sex är ett redskap för att nå målet: nämligen att bilda familj.

När man då är gift och har Jesus som Herren i sina liv då har en sådan familj en stadig grund som de kan bygga sina liv på. 

Nu vet jag att av olika orsaker så kanske man inte kan få barn, men då har man varandra som då är familjen.

Män och kvinnor är olika

Adam gav namn åt alla boskapsdjur, åt himlens fåglar och åt alla markens djur. Men för Adam fanns ingen hjälp, som var hans like. Då lät Herren Gud en tung sömn falla över Adam, och när han sov tog han ett av hans revben och fyllde dess plats med kött. Och Herren Gud byggde en kvinna av revbenet, som han hade tagit ut av mannen, och förde fram henne till mannen. Då sa Adam: Denna är nu ben av mina ben och kött av mitt kött. Hon ska heta kvinna, därför att hon är tagen av mannen. Därför ska en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de ska bli ett kött. Och de var båda nakna, mannen och hans hustru, men de skämdes inte. (1 Mos 2:20-25)

En man och en kvinna är olika. För det första är de olika kroppsligt. Annars skulle de inte kunna gifta sig och skaffa barn med varandra.

Men de är också olika själsligt och känslomässigt. Faktum är att de tänker inte på samma sätt.

Dessutom kanske de är olika när det gäller andligt. Jag tänker då på att de kanske har olika kallelser. 

Komplement

Att vara olika är inte en nackdel utan snarare än fördel eftersom man då är ett komplement till varandra! Därför ska du inte nobba en tilltänkt om du tycker att ni är olika.

För vill du att att alla ska vara som du med dina intressen, begåvning och kallelse, då är det lika bra att du gifter dig med dig själv!

Överandlig?

Och du, var inte så förtvivlat överandlig då du söker efter din livskamrat att han eller hon ska vara på ett speciellt sätt. Många överandliga och karismatiska personer har aborterat många blivande äktenskap.

Självklart ska din tilltänkta vara frälst och ha Jesus som sin Herre!


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 12 augusti 2018 17:33 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


15 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Tudelu

Bra Christer att du belyser dessa viktiga frågor i tider av attacker från krafter som vill stjälpa och ställa till oreda i skapelsen.

Det är uppenbart vart man strävar. Sakta med snå steg som inte skall märkas allt för mycket förflyttar man människor allt längre bort från Gud sin skapare.

https://www.flashback.org/t2966909

Svara -   - 12/8-18 19:02 -


Kattis

Nu är jag singel. Men mitt X som jag hittade på 7- himlen för 15 år sedan. Han var ingen hitt! Vi stod långt ifrån i Tron. Men han var kristen. I det förhållandet brände jag mig rejält då han inte var snäll emot mig! Efter det är jag väldigt kräsen. Jag vill ha en man som har Hjärtat himlen och fötterna på jorden! Min lilla syster hittade sin man på 7-himlen. De har varit gifta i tolv år, de har tre barn. Nä jag ge mig inte på 7 himlen igen!

Svara -   - 12/8-18 19:07 -


Kattis

Jag menar vi stod långt ifrån Tron. Att jag var radikal och mitt x inte var det. Vi kunde inte be ihop. Det måste man kunna göra!

Svara -   - 12/8-18 19:10 -


Elvy Rinberg

Hej Christer!är singel men vill gärna träffa någon, vill inte vara ensam fastän jag är pensionär, då kan man ju inte skaffa barn får man inte ha sex efter 65 år, ibland tycker jag den religiösa världen är trång, speciellt om man är kvinna, vill höra din åsikt är en ungdomliig kvinna som inte vill leva Ensam /E

Svara -   - 12/8-18 21:11 -


Christer Åberg

Svar till Elvy Rinberg .

Krångla inte till det. Sex hör till äktenskapet. Men min artikel handlar inte riktigt om det.

Svara -   - 12/8-18 21:28 -


Västgöten

Och som en far uppfostrar sin son, fostrar Herren oss!

Bra artikel!

Svara -   - 12/8-18 22:50 -


Elvan

Svar till Christer Åberg.

Jag förstår din artikel, är änka nu sen några år, ibland måste man få ge uttryck för sina tankar , eftersom du tar ämnet officiellt, tack jag visste detta förut, men det kanske handlar om livstil det är nog så du menar, men sanningen är den att församlingarna tar inte upp ämnet om singellivet, det är min erfarenhet iaf, tack för fin sida och Guds välsignelse till dig!

Svara -   - 13/8-18 08:10 -


Elvy Rinberg

Svar till Christer Åberg.

Tack för svar! Jag är änka sedan några år, så jag vet, du svarar, men det pratas inte så mycket om hur det är att vara singel i församlingarna, och deras situation, man är inte speciellt populär, och man räknas inte med, det här är ingen kritik mot någon, utan faktum är att det är så, har fått medhåll av många, är inte ensam att tycka detta, har man ingen speciell position i församlingen så är det faktum att det Är så på många håll, och man är övervakad också,. Du tar upp viktiga ämnen som rör olika saker i förs. och då måste man få säga något och påtala brister också, med det sagt så är Guds förs. bestående av syndare frälsta av NÅD. Tack för att du tar upp ämnen som man kanske inte ventilerar så ofta, men det behövs ibland. Önskar Guds välsignelse!!

Svara -   - 13/8-18 08:49 -


Marita

Jag var gift med en kristen man men han ville inte ge demonerna och det bara inte gick att vara gift med honom. Det var lögn o otukt. Jag tackar Gud att jag är fri honom. Hade långt tålamod men en Dagmar det slut. Nu har jag varit singel i fem år och det är skönt. Inte vill jag ha en man men Gud har tydligen andra planer för mig. Förra sommaren säger Herren till mig: jag skall sätta en man vid din sida för du behöver det ! Jag blev så paff för jag har inte alls haft dom tankarna. Ja nästan förfärad. Har tagit nästan ett år innan jag kunde säga till Herren okej Herre jag tar emot den gåvan. Tack Herre. Vet inte alls var han finns och hur vi två kommer att träffas. Det är ju Han Herren som förenar oss. Men han måste åtminstone vara frälst och ödmjuk inför vår Gud ! Jag är pensionär så Gud förenar oss också. Han vet bäst ! Välsignelser till er alla.

Svara -   - 13/8-18 09:45 -


Mikael W

Bättre är att bo i en vrå på taket än att hava hela huset gemensamt med en trätgirig kvinna

Ordspråksboken 21:9

Svara -   - 13/8-18 12:38 -


Bengt

Jag träffade min fru på sjunde himlen

Men det finns ju dom som tyvärr likt dig

Kattis träffat fel där också

Svara -   - 13/8-18 15:14 -


Lasse

Svar till Elvy Rinberg .

Mannen behöver kvinnan och kvinnan behöver mannen, om jag förstått det rätt enligt Bibeln 💟 ingen skulle egentligen behöva vara ensam, önskar att alla kunde hitta någon som är snäll och omtänksam ärlig, kunna be ihop med dela vardagen i både glädje och sorg 💟💟💟

Svara -   - 13/8-18 20:49 -


Marita

Svar till Bengt.

vad trevligt för dig att det gick så bra. Ja Gud har olika vägar för oss. Lycka till med äktenskapet och rikliga välsignelser till er.

Svara -   - 13/8-18 21:38 -


Rolf

Kanske det är så att den som träffar fel kvinna som man och fel man som kvinna och får ett svårt äktenskap är menade att få detta för att prövas och försöka ordna upp det och lära något av det. Kanske de som träffar rätt och blir lyckliga får detta för att de ska få andra prövningar i livet men inte skulle klara av dessa om de inte hade fått rätt livskamrat som stöd.

Bara tankar men jag tror ingen får mer än den klarar av och meningen med problem är att växa som människa och gå stärkt ur det. Sedan klarar inte alla detta utan en stark gudstro och de som inte har det kan gå under tyvärr. Livet är inte alltid lätt.

Svara -   - 13/8-18 22:10 -


Bengt

Tack marita

Svara -   - 14/8-18 08:47 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Muslimskt hat mot kristna stort och växande problem

Det muslimska hatet mot kristna ökar i hela världen. I muslimskt dominerande länder förföljs, fördrivs och mördas många kristna. 

5

Läs allt!


Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

0

Läs allt!


Världskriget i Syrien

Krig

Man brukar tala om det tredje världskriget, men det kanske var Kuvaitkriget då USA tillsammans med många länder anföll Irak. Efter det har det varit andra krig så vilket nummer som världskriget i Syrien har vet jag inte. Är det fjärde eller rentav det femte?

1

Läs allt!


Två slags uppryckande

I det här korta videoklippet talar jag om att det finns två slags uppryckande.

2

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del tio

Christian Åberg barn

Mina fosterföräldrars gård låg två mil från Ljungby mot Halmstad i Annerstad. Det låg lite små byar runt omkring. Skeen, Skäckarp, Stackarp och Torpa där vi gick i skola. 

7

Läs allt!


Radikal kristen tro kostar förföljelse

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Radikal kristen tro kostar förföljelse

Uttalar min djupa respekt för kristna som på grund av sin tro blir förföljda. I vissa länder, kulturer, traditioner och sammanhang är förföljelsen mot kristna fruktansvärd. 

34

Läs allt!


Sju viktiga fakta om livet

Läsarmejl av nils 

7 viktiga fakta om livet

Sex, ja sju viktiga fakta om livet! 

7

Läs allt!


Live! Unikt erbjudande: Den längsta natten

Unikt Erbjudande! Köp den mycket berörande boken "Den längsta natten" av Christer Åberg. 1 bok: 150 kr. Två böcker för 300 kr och få en på köpet! Fraktfritt! Passa på medan det här erbjudandet står kvar. Swisha in betalningen och din adress på 070-935 66. Du kan även betala via bankkonto: 8150-5, 934 343 720-9.

0

Läs allt!


”Gud, varför gav du mig en sån snygg fru?”

Adam och Eva

En historia om en man som ställer frågor till Gud om sin fru.

3

Läs allt!


Är du en profet?

Jag efterlyser pro9feter

Jag efterlyser profeter som har ett ord till Sveriges församling och folk i dag! Är det du?

177

Läs allt!


Du måste födas på nytt

Född på nytt

"Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt." Joh 3:7.

0

Läs allt!


Förra året dödades 84 000 personer av muslimer

Våldets islam

En ny rapport visar att 121 Muslimska grupper över hela världen dödade förra året 84 000 personer i 66 länder, varav 22 000 civila. Totalt utfördes 7 841 muslimska attacker, i genomsnitt 21 per dag, i 48 länder.

7

Läs allt!


Har den röda kvigan hittats i Israel?

Av Holger Nilsson 

Har den röda kvigan hittats i Israel?

Har den röda kvigan hittats? Det är en fråga som nu spänt väntar på att få sitt svar.

17

Läs allt!


Den längsta natten - Apg29 med Christer Åberg

Christer Åberg läser ur sin bok Den längsta natten.

3

Läs allt!


SD-valsedlar stals på europeiska ambassader

Under förtidsröstningen stals Sverigedemokraternas valsedlar från tre ambassader i Europa.

9

Läs allt!


Partiledarna har störtat på en öde ö

En satir-video som illustrerar träffsäkert partiledarnas bråk och maktanspråk just nu!

1

Läs allt!


Annons


Riskerade sitt liv för en Bibel

Läsarmejl av nils 

Bibel

Han kunde utstå tortyren och svälten, men kunde inte utstå en dag utan sin Bibel. 

6

Läs allt!


Dalai lama förfalskades i media

Dalai Lama förfalskades i media

Bild: Googles cachade version av GP-artikeln. 

Igår publicerade i flera tidningar en TT-artikel där Dalai lama uppmanade Europas flyktingar att återvända hem. Nu har tidningarna DN och GP raderat artikeln. Istället har de publicerat en ny artikel där Dalai lama framstår som hyllare av EU!

86

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 38, tisdag 18 september 2018 kl. 23:48

Jesus söker: Orvar!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del nio

Christian Åberg 7 år

Skolan är ett sorgligt kapitel. Den grunden som nu skulle läggas i mitt liv som skulle hålla för framtiden skulle jag mista helt och hållet.

19

Läs allt!


Senaste kommentarer


Vad händer efter döden?

Läsarmejl av David B

Och såsom det är bestämt om människorna att en gång dö och sedan dömas" Hebr. 9:27

3

Läs allt!


Håll inte på med politiskt käbbel

Och du som är frälst: Håll inte på med sakpolitiskt käbbel! Kristna syskon håller på att käbbla mot varandra. Och blir arga om de röstar på det och det och det. Vad är det för dumheter? 

66

Läs allt!


Är du ständigt upptagen?

Av Holger Nilsson 

Är du ständigt upptagen?

Något som är förödande för det andliga livet är att alltid hålla på med något.

10

Läs allt!


Världsevangelist kan portas från Storbritannien på grund av protest från muslimska rådet

Världsevangelist kan portas från Storbritannien pga protest från muslimska rådet

Bild: Dagen. 

Billy Grahams son Franklin Graham kan portas från Storbritannien på grund av landets muslimska råd kräver att regeringen stoppar honom från att tala under en kristen evangelisationskampanj.

18

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del åtta

Stig Johansson och Christian Åberg

Mitt fosterhem var inget kristet hem. Visst, mina fosterföräldrar hade gift sig i en kyrka, de hade också konfirmerat sig, men de var inte kristna. 

11

Läs allt!


Stödet för sossarna är störst där det brinner flest bilar

Stödet för sossarna är störst där det brinner flest bilar

Tänkvärt...

44

Läs allt!


Live! Sexualmoralens förfall

Livesändning just nu med Christer Åberg från Apg29.nu!

0

Läs allt!


Märkliga händelser i valet 2018

Kommentar av Erik S 

Valet 2018

Ja det verkar inte bättre, faktiskt. Flera har också anmält händelser till både valmyndigheten och till EU. Förutom att valsedlar saknades på många platser - efter att folk protesterat plockades dom fram - så har kuvert med röstsedlar lagts utanför valurnorna i högar, på nåt ställe har dom kastats på golvet.

33

Läs allt!


Live! Du behöver Jesus mer än någonsin

Livesändning med Christer Åberg från Apg29.nu!

0

Läs allt!


Korsfäst för dina överträdelsers skull

Läsarmejl av David B 

Korset

Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid.” Jesaja 53:5

5

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 440 820 074 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 874 bloggartiklar, 89 321 kommentarer och 58 342 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp