812 online! | Sidvisningar idag: 174 266 | Igår: 244 364 |

www.apg29.nu


Varför ska man gifta sig?

Varför aka man gifta sig?

Varför ska man gifta sig? Är det för att kunna ha sex eller finns det något större syfte?

Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han honom. Till man och kvinna skapade han dem. Gud välsignade dem och sa till dem: Var fruktsamma och föröka er och uppfyll jorden. Lägg den under er och råd över fiskarna i havet och över himlens fåglar och över alla djur som krälar på jorden. (1Mos 1:27-28)

Bilda familj

Den främsta anledningen varför man ska gifta sig är att bilda familj. För att kunna bilda familj utan att leva i otukt ska man vara gift.

Det var aldrig menat att man bara ska flytta ihop som sambo och skaffa barn. Nej, det ska vara mer stadga och grund. Äktenskapet är inget mänskligt påhitt utan instiftat av Gud.

Gud instiftade äktenskapet för att människan skulle föröka sig på jorden. Av den anledningen förstår vi att abort är fel eftersom man då inte förökar sig utan det går emot Guds ordning och vilja.

Sex är inte målet

Grundsyftet att gifta sig är alltså inte att man enbart ska ha sex med varandra utan för att bilda familj. Samhället idag är så sexfixerat att man bara tänker på sexet. "Bara jag får gifta mig så får jag äntligen ha sex." 

Men sex är inte målet. Sex är ett redskap för att nå målet: nämligen att bilda familj.

När man då är gift och har Jesus som Herren i sina liv då har en sådan familj en stadig grund som de kan bygga sina liv på. 

Nu vet jag att av olika orsaker så kanske man inte kan få barn, men då har man varandra som då är familjen.

Män och kvinnor är olika

Adam gav namn åt alla boskapsdjur, åt himlens fåglar och åt alla markens djur. Men för Adam fanns ingen hjälp, som var hans like. Då lät Herren Gud en tung sömn falla över Adam, och när han sov tog han ett av hans revben och fyllde dess plats med kött. Och Herren Gud byggde en kvinna av revbenet, som han hade tagit ut av mannen, och förde fram henne till mannen. Då sa Adam: Denna är nu ben av mina ben och kött av mitt kött. Hon ska heta kvinna, därför att hon är tagen av mannen. Därför ska en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de ska bli ett kött. Och de var båda nakna, mannen och hans hustru, men de skämdes inte. (1 Mos 2:20-25)

En man och en kvinna är olika. För det första är de olika kroppsligt. Annars skulle de inte kunna gifta sig och skaffa barn med varandra.

Men de är också olika själsligt och känslomässigt. Faktum är att de tänker inte på samma sätt.

Dessutom kanske de är olika när det gäller andligt. Jag tänker då på att de kanske har olika kallelser. 

Komplement

Att vara olika är inte en nackdel utan snarare än fördel eftersom man då är ett komplement till varandra! Därför ska du inte nobba en tilltänkt om du tycker att ni är olika.

För vill du att att alla ska vara som du med dina intressen, begåvning och kallelse, då är det lika bra att du gifter dig med dig själv!

Överandlig?

Och du, var inte så förtvivlat överandlig då du söker efter din livskamrat att han eller hon ska vara på ett speciellt sätt. Många överandliga och karismatiska personer har aborterat många blivande äktenskap.

Självklart ska din tilltänkta vara frälst och ha Jesus som sin Herre!


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 12 augusti 2018 17:33 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


15 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Tudelu

Bra Christer att du belyser dessa viktiga frågor i tider av attacker från krafter som vill stjälpa och ställa till oreda i skapelsen.

Det är uppenbart vart man strävar. Sakta med snå steg som inte skall märkas allt för mycket förflyttar man människor allt längre bort från Gud sin skapare.

https://www.flashback.org/t2966909

Svara -   - 12/8-18 19:02 -


Kattis

Nu är jag singel. Men mitt X som jag hittade på 7- himlen för 15 år sedan. Han var ingen hitt! Vi stod långt ifrån i Tron. Men han var kristen. I det förhållandet brände jag mig rejält då han inte var snäll emot mig! Efter det är jag väldigt kräsen. Jag vill ha en man som har Hjärtat himlen och fötterna på jorden! Min lilla syster hittade sin man på 7-himlen. De har varit gifta i tolv år, de har tre barn. Nä jag ge mig inte på 7 himlen igen!

Svara -   - 12/8-18 19:07 -


Kattis

Jag menar vi stod långt ifrån Tron. Att jag var radikal och mitt x inte var det. Vi kunde inte be ihop. Det måste man kunna göra!

Svara -   - 12/8-18 19:10 -


Elvy Rinberg

Hej Christer!är singel men vill gärna träffa någon, vill inte vara ensam fastän jag är pensionär, då kan man ju inte skaffa barn får man inte ha sex efter 65 år, ibland tycker jag den religiösa världen är trång, speciellt om man är kvinna, vill höra din åsikt är en ungdomliig kvinna som inte vill leva Ensam /E

Svara -   - 12/8-18 21:11 -


Christer Åberg

Svar till Elvy Rinberg .

Krångla inte till det. Sex hör till äktenskapet. Men min artikel handlar inte riktigt om det.

Svara -   - 12/8-18 21:28 -


Västgöten

Och som en far uppfostrar sin son, fostrar Herren oss!

Bra artikel!

Svara -   - 12/8-18 22:50 -


Elvan

Svar till Christer Åberg.

Jag förstår din artikel, är änka nu sen några år, ibland måste man få ge uttryck för sina tankar , eftersom du tar ämnet officiellt, tack jag visste detta förut, men det kanske handlar om livstil det är nog så du menar, men sanningen är den att församlingarna tar inte upp ämnet om singellivet, det är min erfarenhet iaf, tack för fin sida och Guds välsignelse till dig!

Svara -   - 13/8-18 08:10 -


Elvy Rinberg

Svar till Christer Åberg.

Tack för svar! Jag är änka sedan några år, så jag vet, du svarar, men det pratas inte så mycket om hur det är att vara singel i församlingarna, och deras situation, man är inte speciellt populär, och man räknas inte med, det här är ingen kritik mot någon, utan faktum är att det är så, har fått medhåll av många, är inte ensam att tycka detta, har man ingen speciell position i församlingen så är det faktum att det Är så på många håll, och man är övervakad också,. Du tar upp viktiga ämnen som rör olika saker i förs. och då måste man få säga något och påtala brister också, med det sagt så är Guds förs. bestående av syndare frälsta av NÅD. Tack för att du tar upp ämnen som man kanske inte ventilerar så ofta, men det behövs ibland. Önskar Guds välsignelse!!

Svara -   - 13/8-18 08:49 -


Marita

Jag var gift med en kristen man men han ville inte ge demonerna och det bara inte gick att vara gift med honom. Det var lögn o otukt. Jag tackar Gud att jag är fri honom. Hade långt tålamod men en Dagmar det slut. Nu har jag varit singel i fem år och det är skönt. Inte vill jag ha en man men Gud har tydligen andra planer för mig. Förra sommaren säger Herren till mig: jag skall sätta en man vid din sida för du behöver det ! Jag blev så paff för jag har inte alls haft dom tankarna. Ja nästan förfärad. Har tagit nästan ett år innan jag kunde säga till Herren okej Herre jag tar emot den gåvan. Tack Herre. Vet inte alls var han finns och hur vi två kommer att träffas. Det är ju Han Herren som förenar oss. Men han måste åtminstone vara frälst och ödmjuk inför vår Gud ! Jag är pensionär så Gud förenar oss också. Han vet bäst ! Välsignelser till er alla.

Svara -   - 13/8-18 09:45 -


Mikael W

Bättre är att bo i en vrå på taket än att hava hela huset gemensamt med en trätgirig kvinna

Ordspråksboken 21:9

Svara -   - 13/8-18 12:38 -


Bengt

Jag träffade min fru på sjunde himlen

Men det finns ju dom som tyvärr likt dig

Kattis träffat fel där också

Svara -   - 13/8-18 15:14 -


Lasse

Svar till Elvy Rinberg .

Mannen behöver kvinnan och kvinnan behöver mannen, om jag förstått det rätt enligt Bibeln 💟 ingen skulle egentligen behöva vara ensam, önskar att alla kunde hitta någon som är snäll och omtänksam ärlig, kunna be ihop med dela vardagen i både glädje och sorg 💟💟💟

Svara -   - 13/8-18 20:49 -


Marita

Svar till Bengt.

vad trevligt för dig att det gick så bra. Ja Gud har olika vägar för oss. Lycka till med äktenskapet och rikliga välsignelser till er.

Svara -   - 13/8-18 21:38 -


Rolf

Kanske det är så att den som träffar fel kvinna som man och fel man som kvinna och får ett svårt äktenskap är menade att få detta för att prövas och försöka ordna upp det och lära något av det. Kanske de som träffar rätt och blir lyckliga får detta för att de ska få andra prövningar i livet men inte skulle klara av dessa om de inte hade fått rätt livskamrat som stöd.

Bara tankar men jag tror ingen får mer än den klarar av och meningen med problem är att växa som människa och gå stärkt ur det. Sedan klarar inte alla detta utan en stark gudstro och de som inte har det kan gå under tyvärr. Livet är inte alltid lätt.

Svara -   - 13/8-18 22:10 -


Bengt

Tack marita

Svara -   - 14/8-18 08:47 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Tungotalet och uttydning

Christer Åberg talar och sjunger om Jesus. I det här programmet tar han bland annat upp vad tungotalet och uttydning är för någonting.

0

Läs allt!


69-åring vill byta åldern till 49

69-åring vill byta åldern till 49

Bild: Dagen. 

Den 69-årige Emile Ratelband i Nederländerna vill få sin juridiska ålder nersatt till 49 år.

6

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


”Jesus Kristus frälste mig från 27 års homosexualitet”

Davids starka vittnesbörd om hur han blev frälst och räddad av Jesus från 27 års homosexualitet. Svensk text. 

- Mitt namn är David, jag är 44 år gammal, och det här är ett vittnesbörd om hur Jesus Kristus räddade mig från tjugosju år av homosexualitet. Jag talar i kärlek.

2

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Det skall bli ett härligt möte uti skyn

Christer Åberg spelar på sin ukulele och sjunger "Det skall bli ett härligt möte uti skyn! O, hur underbart och stort."

0

Läs allt!


Troendedöparna brändes, dränktes och halshöggs

Många är de som har lidit förföljelse, satts i fängelse och dödats som har praktiserat det bibliska troende-dopet genom nersänkning.

9

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

107

Läs allt!


Dopet: Var, när och hur

Dop i havet

Här ger jag dig några tydliga bibelord på var dopet sker, när det sker och hur.

4

Läs allt!


Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad

Läsarmejl av nils 

Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad, sade till slut: Räck Hit Ditt Finger, Här är Mina Händer!

3

Läs allt!


Bedräglig rikedom

Läsarmejl av David B 

11

Läs allt!


Är Bibelns Gud samma som koranens gud?

”De som påstår sig älska, ära och tillbe Gud, gör i själva verket inte det om de inte älskar, ärar och tillber Jesus.”

5

Läs allt!


Europa tillbaka till Gud

Läsarmejl av David B

Europa tillbaka till Gud. David B talar.

2

Läs allt!


Han gifte sig med hologrammet Hatsune Miku

Gifte sig med sitt hologram

Akihiko Kondo håller i en dockversion av hologrammet Hatsune Miku som han gifte sig med. Bildkälla: Facebook.

En 35-årig man i Japan har gift sig med ett hologrom. Bröllopet kostade 160 000 kronor. En docka representerade det kvinnliga dataprogrammet.

19

Läs allt!


Himlen TV7 invigd i Uppsala

Ruben Agnarsson, Martti Ojares, Daniela Persin och Christer Åberg

TV-producent Ruben Agnarsson, grundare och vd Martti Ojares, kanalchef Daniela Persin och Christer Åberg.

Jag var inbjuden till den kristna tv-kanalen Himlen TV7:s studioinvigning i Uppsala.

17

Läs allt!


Nu har det hänt!

Över tusen prenumeranter på Youtubekanalen Apg29nu

Nu har det hänt! Youtubekanalen Apg29.Nu har fått över tusen prenumeranter. Närmare bestämt 1001 stycken!

5

Läs allt!


Jesu trefaldiga världshistoriska seger

Läsarmejl av nils 

Jesu trefaldiga världshistoriska seger, Guds gåva till all världens folk. Det Jesus Kristus utförde genom sin försoning var en oöverträffad Trefaldig Seger! Utmaningen gällde 3 olika områden som Han inför Gud den högste Domaren och inför: Andevärlden måste segra.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

20

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

7

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

36

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, onsdag 21 november 2018 kl. 19:30

Jesus söker: Helga, Olga!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

19

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

47

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 453 312 058 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 021 bloggartiklar, 91 681 kommentarer och 59 969 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp