780 online! | Sidvisningar idag: 153 574 | Igår: 237 217 |

www.apg29.nu

Annons

Varför ska man gifta sig?

Varför aka man gifta sig?

Varför ska man gifta sig? Är det för att kunna ha sex eller finns det något större syfte?

Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han honom. Till man och kvinna skapade han dem. Gud välsignade dem och sa till dem: Var fruktsamma och föröka er och uppfyll jorden. Lägg den under er och råd över fiskarna i havet och över himlens fåglar och över alla djur som krälar på jorden. (1Mos 1:27-28)

Bilda familj

Den främsta anledningen varför man ska gifta sig är att bilda familj. För att kunna bilda familj utan att leva i otukt ska man vara gift.

Det var aldrig menat att man bara ska flytta ihop som sambo och skaffa barn. Nej, det ska vara mer stadga och grund. Äktenskapet är inget mänskligt påhitt utan instiftat av Gud.

Gud instiftade äktenskapet för att människan skulle föröka sig på jorden. Av den anledningen förstår vi att abort är fel eftersom man då inte förökar sig utan det går emot Guds ordning och vilja.

Sex är inte målet

Grundsyftet att gifta sig är alltså inte att man enbart ska ha sex med varandra utan för att bilda familj. Samhället idag är så sexfixerat att man bara tänker på sexet. "Bara jag får gifta mig så får jag äntligen ha sex." 

Men sex är inte målet. Sex är ett redskap för att nå målet: nämligen att bilda familj.

När man då är gift och har Jesus som Herren i sina liv då har en sådan familj en stadig grund som de kan bygga sina liv på. 

Nu vet jag att av olika orsaker så kanske man inte kan få barn, men då har man varandra som då är familjen.

Män och kvinnor är olika

Adam gav namn åt alla boskapsdjur, åt himlens fåglar och åt alla markens djur. Men för Adam fanns ingen hjälp, som var hans like. Då lät Herren Gud en tung sömn falla över Adam, och när han sov tog han ett av hans revben och fyllde dess plats med kött. Och Herren Gud byggde en kvinna av revbenet, som han hade tagit ut av mannen, och förde fram henne till mannen. Då sa Adam: Denna är nu ben av mina ben och kött av mitt kött. Hon ska heta kvinna, därför att hon är tagen av mannen. Därför ska en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de ska bli ett kött. Och de var båda nakna, mannen och hans hustru, men de skämdes inte. (1 Mos 2:20-25)

En man och en kvinna är olika. För det första är de olika kroppsligt. Annars skulle de inte kunna gifta sig och skaffa barn med varandra.

Men de är också olika själsligt och känslomässigt. Faktum är att de tänker inte på samma sätt.

Dessutom kanske de är olika när det gäller andligt. Jag tänker då på att de kanske har olika kallelser. 

Komplement

Att vara olika är inte en nackdel utan snarare än fördel eftersom man då är ett komplement till varandra! Därför ska du inte nobba en tilltänkt om du tycker att ni är olika.

För vill du att att alla ska vara som du med dina intressen, begåvning och kallelse, då är det lika bra att du gifter dig med dig själv!

Överandlig?

Och du, var inte så förtvivlat överandlig då du söker efter din livskamrat att han eller hon ska vara på ett speciellt sätt. Många överandliga och karismatiska personer har aborterat många blivande äktenskap.

Självklart ska din tilltänkta vara frälst och ha Jesus som sin Herre!


submit to reddit
Skriv ut Mejla Skriv läsarmejl

SWISHA: 070 935 66 96 - DÅ STÖDER DU APG29!


Publicerat av Christer Åberg sändag 12 augusti 2018 17:33 | #Äktenskap #sex #man #kvinna | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


15 kommentarer

Tudelu

Bra Christer att du belyser dessa viktiga frågor i tider av attacker från krafter som vill stjälpa och ställa till oreda i skapelsen.

Det är uppenbart vart man strävar. Sakta med snå steg som inte skall märkas allt för mycket förflyttar man människor allt längre bort från Gud sin skapare.

https://www.flashback.org/t2966909

Svara -   - 12/8-18 19:02 -


Kattis

Nu är jag singel. Men mitt X som jag hittade på 7- himlen för 15 år sedan. Han var ingen hitt! Vi stod långt ifrån i Tron. Men han var kristen. I det förhållandet brände jag mig rejält då han inte var snäll emot mig! Efter det är jag väldigt kräsen. Jag vill ha en man som har Hjärtat himlen och fötterna på jorden! Min lilla syster hittade sin man på 7-himlen. De har varit gifta i tolv år, de har tre barn. Nä jag ge mig inte på 7 himlen igen!

Svara -   - 12/8-18 19:07 -


Kattis

Jag menar vi stod långt ifrån Tron. Att jag var radikal och mitt x inte var det. Vi kunde inte be ihop. Det måste man kunna göra!

Svara -   - 12/8-18 19:10 -


Elvy Rinberg

Hej Christer!är singel men vill gärna träffa någon, vill inte vara ensam fastän jag är pensionär, då kan man ju inte skaffa barn får man inte ha sex efter 65 år, ibland tycker jag den religiösa världen är trång, speciellt om man är kvinna, vill höra din åsikt är en ungdomliig kvinna som inte vill leva Ensam /E

Svara -   - 12/8-18 21:11 -


Christer Åberg

Svar till Elvy Rinberg .

Krångla inte till det. Sex hör till äktenskapet. Men min artikel handlar inte riktigt om det.

Svara -   - 12/8-18 21:28 -


Västgöten

Och som en far uppfostrar sin son, fostrar Herren oss!

Bra artikel!

Svara -   - 12/8-18 22:50 -


Elvan

Svar till Christer Åberg.

Jag förstår din artikel, är änka nu sen några år, ibland måste man få ge uttryck för sina tankar , eftersom du tar ämnet officiellt, tack jag visste detta förut, men det kanske handlar om livstil det är nog så du menar, men sanningen är den att församlingarna tar inte upp ämnet om singellivet, det är min erfarenhet iaf, tack för fin sida och Guds välsignelse till dig!

Svara -   - 13/8-18 08:10 -


Elvy Rinberg

Svar till Christer Åberg.

Tack för svar! Jag är änka sedan några år, så jag vet, du svarar, men det pratas inte så mycket om hur det är att vara singel i församlingarna, och deras situation, man är inte speciellt populär, och man räknas inte med, det här är ingen kritik mot någon, utan faktum är att det är så, har fått medhåll av många, är inte ensam att tycka detta, har man ingen speciell position i församlingen så är det faktum att det Är så på många håll, och man är övervakad också,. Du tar upp viktiga ämnen som rör olika saker i förs. och då måste man få säga något och påtala brister också, med det sagt så är Guds förs. bestående av syndare frälsta av NÅD. Tack för att du tar upp ämnen som man kanske inte ventilerar så ofta, men det behövs ibland. Önskar Guds välsignelse!!

Svara -   - 13/8-18 08:49 -


Marita

Jag var gift med en kristen man men han ville inte ge demonerna och det bara inte gick att vara gift med honom. Det var lögn o otukt. Jag tackar Gud att jag är fri honom. Hade långt tålamod men en Dagmar det slut. Nu har jag varit singel i fem år och det är skönt. Inte vill jag ha en man men Gud har tydligen andra planer för mig. Förra sommaren säger Herren till mig: jag skall sätta en man vid din sida för du behöver det ! Jag blev så paff för jag har inte alls haft dom tankarna. Ja nästan förfärad. Har tagit nästan ett år innan jag kunde säga till Herren okej Herre jag tar emot den gåvan. Tack Herre. Vet inte alls var han finns och hur vi två kommer att träffas. Det är ju Han Herren som förenar oss. Men han måste åtminstone vara frälst och ödmjuk inför vår Gud ! Jag är pensionär så Gud förenar oss också. Han vet bäst ! Välsignelser till er alla.

Svara -   - 13/8-18 09:45 -


Mikael W

Bättre är att bo i en vrå på taket än att hava hela huset gemensamt med en trätgirig kvinna

Ordspråksboken 21:9

Svara -   - 13/8-18 12:38 -


Bengt

Jag träffade min fru på sjunde himlen

Men det finns ju dom som tyvärr likt dig

Kattis träffat fel där också

Svara -   - 13/8-18 15:14 -


Lasse

Svar till Elvy Rinberg .

Mannen behöver kvinnan och kvinnan behöver mannen, om jag förstått det rätt enligt Bibeln 💟 ingen skulle egentligen behöva vara ensam, önskar att alla kunde hitta någon som är snäll och omtänksam ärlig, kunna be ihop med dela vardagen i både glädje och sorg 💟💟💟

Svara -   - 13/8-18 20:49 -


Marita

Svar till Bengt.

vad trevligt för dig att det gick så bra. Ja Gud har olika vägar för oss. Lycka till med äktenskapet och rikliga välsignelser till er.

Svara -   - 13/8-18 21:38 -


Rolf

Kanske det är så att den som träffar fel kvinna som man och fel man som kvinna och får ett svårt äktenskap är menade att få detta för att prövas och försöka ordna upp det och lära något av det. Kanske de som träffar rätt och blir lyckliga får detta för att de ska få andra prövningar i livet men inte skulle klara av dessa om de inte hade fått rätt livskamrat som stöd.

Bara tankar men jag tror ingen får mer än den klarar av och meningen med problem är att växa som människa och gå stärkt ur det. Sedan klarar inte alla detta utan en stark gudstro och de som inte har det kan gå under tyvärr. Livet är inte alltid lätt.

Svara -   - 13/8-18 22:10 -


Bengt

Tack marita

Svara -   - 14/8-18 08:47 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Fjällstugan fullsatt när Lindbergarna gästade

Lindbergarna i Fjällstugan

Nenne Lindberg och hans son Martin i full ös på Fjällstugan i Jönköping. 

Lindbergarna med Nenne, Martin, Stefan, Sivert, Ted Sandstedt och Lars-Uno "Bolmsö" Åkesson gästade Fjällstugan i Jönköping som var fullsatt av besökare.

0

Läs allt!


Regnbågs-gudstjänst gör Jesus till en synda-tjänare

Läsarmejl av nils 

Regnbågs-gudstjänst i Sveriges radio

Gudstjänstens förljugna budskap var allt annat än frihet i Kristus. Bild: Sveriges radio. 

Det var Svenska Kyrkan i Umeå som stod för den i Radio P1. Kl. 11:00. Temat var: "Friheten I kristus" med hänsyftning till den pågående Pride-festivalen i Göteborg. 

14

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

0

Läs allt!


Bibeln säger att du ska ta emot Jesus för att bli frälst

Den som tar emot Jesus blir ett Guds barn

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

6

Läs allt!


Chip på alla

Av Holger Nilsson 

Chip på alla

Att få ett chip injicerat i kroppen blir en alltmer aktuell fråga. Det vi ser nu är bara början...

12

Läs allt!


När sker uppryckandet och Jesu återkomst?

Christer Åberg talar om när uppryckandet och Jesu återkomst sker enligt bibeln.

25

Läs allt!


Se upp för göken

Text och bilder av Reine Jonsson 

Gökungen matas av ängspipelärkan - Se upp för göken

En vuxen ängspipelärka matar en gökunge. 

När gökägget har kläckts ut knuffar gökungen ut de stackars små lärkungarna och gökungen blir därefter envåldshärskare och ensam om lärkparets gunst. Där efter blir han bara mer och mer tuffare i boet mot sina fosterföräldrar och stressar paret ideligen med sitt tiggande efter mera mat.

2

Läs allt!


Prideflaggorna i Göteborg togs ner för islam

Nancy Ajram

Bild från Youtube på Nancy Ajram. 

När den arabiska superstjärnan Nancy Ajram kom till Göteborg monterades pride-flaggorna ner. Eftersom hon uppträder till 99 procent i den muslimska världen!

27

Läs allt!


Här är nya barnkalas-trenden som får hela nätet att koka

Läsarmejl av Kattis 

Målad häst

Bild: Facebook. 

Dessa ungar behöver får höra om talas om att Jesus kan bara finna den tron i deras liv! Än kleta ner hela Ponnyn med olika Pride färger! 

7

Läs allt!


Till de kvarlämnade

Du har blivit kvarlämnad! Du undrar vad det är som hänt!I går kväll – eller i morse, eller senare på dagen, beroende på var du bor – inträffade en egendomlig, oväntade händelse. Runt hela världen har tusentals människor på ett mystiskt sätt försvunnit. Kanske någon i din egen familj saknas. Andra av dina vänner, som var kristna, kan man inte heller träffa på. Vart har de tagit vägen? Vad betyder detta? Vad skall ske i framtiden? Vad skall du ta dig till? 

16

Läs allt!


Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet

Gäst i Apg29! Christer Åberg intervjuar Karin Hansson Lindgren från Kristna Värdepartiet.

26

Läs allt!


Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet

Läsarmejl av nils 

Har vi bortsett från Matteus, Markus och Lukas samstämmighet om församlandet?

45

Läs allt!


Missionärsuppdrag i Filippinerna i september

Läsarmejl av Jörgen Milton 

När jag för sex år sedan första gången besökte Ati-folket Filippinerna kunde jag inte ana den kärlek jag skulle få till dessa människor. 

5

Läs allt!


Gud har skapat människan till att vara människa

Människan är en människa och ingenting annat än en människa

1 Mos 1:27: "Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem."

1

Läs allt!


Människa, du är ingen gris!

Kommentar av Katrina 

Människa, du är ingen gris!

Bild: Aftonbladet. 

Människan härstammar från gris, det måste vara sant för det står i Aftonbladet.

4

Läs allt!


En föraning till vedermödan

Av Mikael Walfridsson 

Solur i sanden

När vi talar om födslovåndor, är det egentligen en förberedelse och en varsel till det som uppenbarelseboken förutser. 

5

Läs allt!


Annons


Gud har skapat människan, men människan gjorde sig själv till en apa

Människan gjorde sig till apa

36

Läs allt!


Bilbränder, Mr Spock, Runar Sögaard med Jimmie Åkesson på väckelsemöte

Apg29 med Christer Åberg. Bilbränderna, Tionde, Mr Spocks hemliga tecken och Runar Sögaard bjuder in till väckelsemöte med Jimmie Åkesson.

17

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 34, måndag 20 augusti 2018 kl. 17:17

Jesus söker: Bernhard, Bernt!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Bolmsöfestivalen 2018 med Lindbergarna

Bolmsöfestivalen 2018

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


100 bilar brann i flera städer - terrorbrott

Bilbränder i Göteborg

Frölunda torg i Göteborg på måndagskvällen. Bild: Zagros Hama. 

Bilar sattes i brand på flera ställen i Göteborgsområdet, men även i Trollhättan, Lysekil och Falkenberg. Cirka 100 bilar har brunnit i regionen.

83

Läs allt!


Pride bejakar våld, sadism och droger

Hundar i Pride

Pride bejakar våld och sadism, och man uppmanar besökarna: ”Njut av närhet och distans, ömhet och sadism, estetik och dominans.”

23

Läs allt!


Med evig kärlek - Christer Åberg

En mycket viktig video med Christer Åberg där han talar om Guds eviga kärlek och hans förblivande nåd!

4

Läs allt!


Ingvar Harknäs syn om eldsvågen

Läsarmejl av nils 

Vulkan - lava

"Men de himlar och den jord som nu finnas de hava i kraft av samma ord blivit sparade åt eld, och de sparas nu till domens dag då de ogudaktiga människorna skola förgås. " 2 Pet. 3:7.

30

Läs allt!


Varför ska man gifta sig?

Varför aka man gifta sig?

Varför ska man gifta sig? Är det för att kunna ha sex eller finns det något större syfte?

15

Läs allt!


Hund fick paket - var tvungen att skriva under och legitimera sig

En hund fick ett paket från Postnord

Bild:Aftonbladet. 

Hunden Chaya fick ett paket på posten från England. Men för att få ut paketet var hunden själv tvungen att hämta det, legitimera sig och skriva under med sin tass som hade blivit färgad med en stämpeldyna.

30

Läs allt!


Christer Åberg ryter till om Helvetet

Christer Åberg ryter till om Helvetet. Och förklarar även en viktig sak om Himlen.

38

Läs allt!


Fem uppfyllda profetior som pekar på Jesu tillkommelse

Av Mikael Walfridsson 

Israels flagga

När det gäller ändetiden, så lyser det profetiska ordet klart på den profetiska himlen. När vi ser dessa profetiors uppfyllande, gör det att vi kan känna och förstå tiden, och veta att vi lever i den tid där vi kan förvänta Jesu återkomst och början på Jakobs nöd.

17

Läs allt!


Människa, du är ingen katt!

Katt

För några år sedan såg jag på Aftonbladets webb-tv en ung kvinna som trodde att hon var en katt. 

10

Läs allt!


Vänd inte åter till Sodom

Sodom och Gomorra

Lot blev räddad från syndens stad Sodom då han fördes bort av krigshärar. Men efter att Abram har gripit in och befriat Lot och hans familj och folket så återvände de till syndens stad. Min vän: Du ska inte vända åter till Sodom efter att du har blivit frälst. 

21

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 436 023 241 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 783 bloggartiklar, 87 386 kommentarer och 57 682 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp