DONERA - bli månadsgivare (Paypal) - SWISH: 072 203 63 74

Apg29.Nu

Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
Bönesidan Chatt Kristen media Om Info

Gästblogg

Varning för Vilddjurets märke 666

Bibeln varnar för detta märke - då är det också vår kristna plikt att göra det.

Varning för Vilddjurets märke 666

Det handlar om den yttersta tiden. När vi nu verkar stå nära uppfyllelsen av Uppenbarelseboken och de händelser som är beskrivna där, då kommer dessa omtolkningar, detta i en tid då vi än mer borde ta vara på budskapet i Bibelns sista bok.

Av: Holger Nilsson
lördag 6 mars 2021 23:00📧

Denna artikel är ett läsarmejl/gästblogg vilket innebär att åsikterna är skribentens egna!

Bibeln varnar för detta märke - Vilddjurets märke 666 - då är det också vår kristna plikt att göra det.

I Dagen den 5 mars skriver Willy Ahlberg en insändare med rubriken: ”Vilddjurets märke är inget fysiskt tecken”. Vilddjurets märke är inget fysiskt tecken – Dagen: en tidning på kristen grund – nyheter, debatt, kultur

Samma dag får vi ett mejl från en kristen som reagera och skriver: ”Visst lär det väl bli ett fysiskt märke av något slag (eller ett chip av något slag). Risken finns väl att många blir bedragna om denna lära sprids?”

Jag blir också tillfrågad att skriva något gensvar. Det hade jag gärna gjort och sänt till Dagen men samma dag fick jag besked från den tidningen att jag kanske får en annan artikel publicerad och det är inte troligt att de ger utrymme för två från mig. Däremot vill jag verkligen uppmuntra någon annan att skriva ett bemötande av Ahlbergs insändare, det är av stor vikt att ett sådant görs.

Här är nedan är vår kommentar till det Ahlberg skriver i Dagen, först bibeltexten i Upp. 13:16-18 lyder så här:

Och det tvingar alla – små och stora, rika och fattiga, fria och slavar – att ta emot ett märke på högra handen eller pannan,så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal.Här krävs vishet. Den som har förstånd ska räkna ut vilddjurets tal, för det är en människas tal. Och dess tal är 666”

Ej symboliskt

Vad bibelordet säger är att det alltså är något rent konkret, något praktiskt: ”att ta emot ett märke på högra handen eller pannan”. Det är något som man alltså tar emot, något som man inte har dessförinnan. Detta kommer alltså att finnas tvång att ta detta, så står det också.

Detta är i helt kontrast till vad Ahlberg skriver: ”Detta är inte någon uppfordran till ett magiskt handlande utan är en uppmaning till att låta hela livet, tankar, handlingar och social gemenskap präglas av trosbekännelsen.”

Detta är långt ifrån det som står i bibeltexten: ”att ta emot ett märke på högra handen eller pannan”. Det är mer en filosofisk tanke om hur det kristna livet skall uttryckas, något som sker nu och i alla tider. Men när det antikristliga systemet införs är det ett tvingade system, då sker något nytt, något mycket praktiskt.

Om man inte tar emot detta på handen eller pannan så får det konsekvenser, man blir utestängd från det normala livet, och det leder till att: ”ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket.”

Det är också något som blir en verklighet och en praktisk konsekvens av att vägra märket. Att omtolka det som uttrycks som rent praktiska handlingar till bara symbolik, är att göra våld på bibelordet.

Att ta märket, som vi inte i dagsläget kan säker identifiera, får inte bara praktiska konsekvenser för livet här på jorden, det blir av evighetsbetydelse att ta detta, så säger läser vi:

”Röken från deras plåga stiger i evigheters evighet. De har ingen ro vare sig dag eller natt, de som tillber vilddjuret och dess bild och som tar emot märket med dess namn.Här visar sig de heligas uthållighet: de håller fast vid Guds bud och tron på Jesus." Upp. 14:11-12.

Med tanke på detta allvarliga budskap som möter oss i dessa verser är det av vikt att vi inte tar lätt på Bibelns varning som finns i Upp. 13.

Undviker allvarliga budskap

Det blir mer och mer vanligt i vår tid att man undviker de allvarliga budskapen som finns i Bibeln och en följd av det blir att man tonar ner, omtolkar dessa till ren symbolik. Här ser vi att detta sker nu och är i kontrast till den förkunnelse som har varit rådande tidigare.

I de verser som vi citerar från Upp. 14 talas det om hur människor kommer att plågas i evighetens evighet. Det är alltså ytterligare ett allvarligt budskap. I vår tid så måste naturligtvis också detta förnekas eller nedtonas, eftersom man inte vill känna s vid det allvarliga sanning som finns i bibelordet. Här tals det om det som vi vanligtvis beskriver som ”helvetet”, det har var en självklar del i förkunnelsen tidigare, nu är det näst intill helt tyst om det.

Att man genom detta sviker bibelns sanningar och dessutom sviker människorna då man inte ger dem varningar för att hamna i helvetet verkar inte bekymra. Men det som borde vara angeläget för hur man hanterar bibelordet borde vara hur man en gång skall kunna förklara sina bortförklaringar inför Gud som vi kommer att stå till svars inför.

En annan symbolisk tolkning

När det gäller att förändring allvarliga varningar till symbolik finns det fler exempel på hur detta görs, Vi skall återge ett från en pastor vid namn Christan Mölk, han skriver så här:

”Den symboliska innebörden av att ta emot siffran 666 på handen eller pannan torde således vara att “låta pengar helt ta makten över våra liv”. Min personliga tolkning av detta Bibelord är alltså inte att man ska behöva vara rädd för att råka få just siffran 666 på handen eller pannan, utan att man ska akta sig för att göra Mammon till Herre.”

I detta fall är det förhållandet till Mammon som blir den symboliska tolkningen, en annan tolkning än den Ahlberg ger. Om man inte vill hitta mer eller mindre långsökta omtolkningar till symbolik så finns det en annan väg att gå när det gäller exempelvis det som kallas ”vilddjurets märke”. Det sättet är att låta det vara något som redan har inträffat, alltså inte som vi behöver tänka på skall bli en verklighet.

Ett annat exempel på att gå runt budskapet i Upp.13

Ett exempel på detta är vad Mikael Tellbe skriver i sin bok Lammet och odjuret: ”Varningen för odjurets märke blir därför ytterst en varning för kejsarens maktsystem”. Han vill alltså mena att det var något som var kopplat till den romerska kejsaren som verkade då Johannes tog emot sin uppenbarelse på slutet av det första århundradet.

Inte heller denna väg är en framkomlig väg att gå runt budskapet i Upp, 13. Uppenbarelseboken är till sin största del en profetisk bok som skildrar händelser i den yttersta tiden, händelser som aldrig har inträffat tidigare. Det är den tid som Jesu själv beskriver som:

”för då ska det bli en så stor nöd att något liknande aldrig förekommit från världens begynnelse och ända fram till nu, och inte heller ska komma.” Matt 24:11.

Att det inte handlar om det som hade hänt eller hände på Johannes tid får vi av Jesus förklarat då han säger till Johannes:

"Kom hit upp, så ska jag visa dig vad som måste ske efter detta." Upp. 4:1.

Så står det, eller som det stod tidigare i Svenska Folkbibeln ”måste ske härefter”, alltså framtiden.

Det handlar om den yttersta tiden. När vi nu verkar stå nära uppfyllelsen av Uppenbarelseboken och de händelser som är beskrivna där, då kommer dessa omtolkningar, detta i en tid då vi än mer borde ta vara på budskapet i Bibelns sista bok.Det är med sorg i hjärtat vi konstaterar att denna förkunnelse alltmer utbreder sig, detta bådar inte gott med tanke på den beredskap som vi behöver ha inför de allvarliga tider som stundar. Det är inte roligt att behöva framföra denna kritik och vi skall inte fördöma de omnämnda personerna, låt oss be för dem!

Förklara ordet eller bortförklara det

Förr förklarade man ordet, nu har det många gånger blivit ett bortförklarande av det istället. Vi borde inse att vi är på en fel väg då vi avviker från gångna tiders förkunnelse då man trodde på ordet som är oss givet i den heliga skrift.

Den uppmaning som ges av Judas är mer aktuellt än någonsin där han ger följande maning: ”mana er fortsätta kämpa för den tro som en gång för alla har överlämnats åt de heliga.”Jud.1:3.

Det är den maning som gäller för alla förkunnare av Bibelns sanningar och vi vill uppmana alla pastorer bibellärare, evangelister och präster att följa den. Endast då kan vi få se ett andligt uppvaknade i denna tid av otro, liberalteologi, bortförklaringar, detta som tillhör den yttersta tidens avfall som Bibeln så kraftigt varnar för. Nu lever vi i denna tid – salig är den som kan inse det!

Läs också denna artikel skriven av Anders Gerdmar:

Ett svärd kommer att gå genom svensk kristenhet under 2021 (varldenidag.se)

Det är detta som nu sker och som visar var vi står, ett svärd är åtskiljande, nu åtskilj de som håller fast vid Guds ord och de som viker av från det.

Holger Nilsson

#666 #Vilddjurets märke #Holger Nilsson #Mikael Tellbe #Tidstecken #Sista tiden #Profetiskt


Ditt stöd behövs

Stöd Apg29 genom att swisha in 29 kronor till 072 203 63 74.

Tack!


226 kommentarer

1 2 »23

x
gäst & främling
söndag 7 mars 2021 09:55

Vad jag kan se I uppenbarelseboken är att människor kan bli frälsta ur bedrövelsen, människor som kanske först tagit märket, om det då är ett bokstavligt märke på kroppen, går det då att operera bort?

Eller handlar det om nanopartiklar i vaccin som ständigt måste fyllas på, och är inte mätbara om vi slutar fylla på, om vi inte fyllt på stoppas vi överallt?

Svara

x
Helene Karlsson
söndag 7 mars 2021 11:04


OBS!!!

Varningarna om märket är så allvarliga i Uppenbarelseboken, så de skall ses som en av Bibelns allvarligaste varning, i synnerhet angående ändetiden.

Med dom orden önskar jag att alla kristna syskon ber om all hjälp, beskydd och vägledning de kan få, såväl individuellt som kollektivt.

Det är ett böneämne av mycket stor relevans.

Uppenbarelseboken 13:8, 13:15, 14:9-12, 15:29, 19:20, 20:4
Svara

x
Tomas N
söndag 7 mars 2021 12:42

Texten i uppenbarelseboken är väldigt symbolisk och lite svår. Men det går liksom inte att missa budskapet om vilddjurets märke. Kortfattat så kommer ett vilddjur uppstå som kommer förföra hela världen. Kristna kommer räddas undan detta,men det låter som att vi måste göra vår del och stå emot djävulen och hålla fast vid Jesus och hans bud.
Dessa välutbildade och välmenande teologer och pastorer kan mycket väl med just sin kompetens och tjänst leda bort människor från sanningen

När det gäller symbolik/kontra extrem bokstavstolkning av bibeltextre tänker jag på böneremmar rent handlederna och skriften på pannan som vissa judar praktiserar. Jag ser det som ett exempel på en yttre manifetstion som egentligen är menad som en inre disciplin.
Jag misstänker att det är just detta Hseekiel åsifter här i Hes 13


17 Och du, människobarn, vänd ditt ansikte mot ditt folks döttrar, som profeterar ur sina egna hjärtan. Profetera mot dem och säg: 18 Så säger Herren Gud: Ve de kvinnor som syr bindlar✱ till alla handleder och gör slöjor till alla huvuden för att snärja själar! Ni vill snärja mitt folks själar men behålla er själva vid liv! 19 För några nävar korn och några bitar bröd vanärar ni mig bland mitt folk, genom att ni dödar människor som inte ska dö och låter människor leva som inte ska leva. Ni ljuger för mitt folk, som gärna lyssnar på lögn.
20 Därför säger Herren Gud så: Se, jag är emot era bindlar som ni snärjer själar med som fåglar, och jag ska slita dem från era armar. Jag ska befria de själar som ni har fångat som fåglar. 21 Jag ska slita sönder era slöjor och befria mitt folk ur er hand, och de ska inte mer vara ett byte för er. Då ska ni inse att jag är Herren. 22 Genom era lögner har ni gjort den rättfärdige modlös, honom som jag inte vill bedröva, men ni har styrkt den ogudaktige så att han inte vänder om från sin onda väg och räddar sitt liv. 23 Därför ska ni inte mer se falska syner och utöva spådom, utan jag ska befria mitt folk ur er hand. Och ni ska inse att jag är Herren.”

Nu i sista tiden med all teknologi och det som sker tror jag däremot att det kommer bli ett typ av bokstavligt märke.
Kanske för att det är en del av satans karaktär att öppet håna Gud och Guds folk,för att maximera sin egen skadeglädje

Det här är allvar,för det kommer och vi kan inte påverka skeendena,endast vara förberedda och hjälpa andra till förberedelse.

Man skall inte drabbas av panik för Guds löften är att vara med oss till slutet.
Hoppet om en tidig evakuering saboterar all tänkbar förberedelse

Här är texten från Upp 14. Den ger en tydlig instruktion som inte går att missa
9 En tredje ängel följde dem och sade med stark röst: "Om någon tillber vilddjuret och dess bild och tar emot märket på sin panna eller hand, 10 då ska han själv få dricka av Guds vredes vin som oblandat hälls i Guds vredes bägare. Han ska plågas i eld och svavel inför de heliga änglarna och inför Lammet. 11 Röken från deras plåga stiger i evigheters evighet. De har ingen ro vare sig dag eller natt, de som tillber vilddjuret och dess bild och som tar emot märket med dess namn. 12 Här visar sig de heligas uthållighet: de håller fast vid Guds bud och tron på Jesus."
13 Och jag hörde en röst från himlen: "Skriv: Saliga är de döda som härefter dör i Herren. Ja, säger Anden, de får vila sig från sina mödor, för deras gärningar följer dem."

Svara

x
Undrande
söndag 7 mars 2021 15:16

Man säger GT märke på handen eller pannan är andligt och inte fysiskt. ..men då har man bortsett från det uppenbara

GT folk tog en fysisk träkloss på pannan och en fysisk arm bindel på armen dvs en fysisk sak

Sedan säger Joh upp precis motsatsen ni ska inte ta ett märke på handen eller pannan oc

Eftersom Gud vet allt och planerat allt ..Kanske innan världen var till


Och Gud visste då att I sista tiden ska det ske ett märke på eller i handen eller på eller i pannan


Alltså ser vi Gud kanske genom profetiskt visa vad ske i framtiden genom att GT folk fick någon fysisk träkloss och en fysisk arm bindelSvara

x
gäst & främling svarar Tomas N
söndag 7 mars 2021 15:56
Tomas N skrev:
Texten i uppenbarelseboken är väldigt symbolisk och lite svår. Men det går liksom inte att missa budskapet om vilddjurets märke. Kortfattat så kommer ett vilddjur uppstå som kommer förföra hela världen. Kristna kommer räddas undan detta,men det låter som att vi måste göra vår del och stå emot djävulen och hålla fast vid Jesus och hans bud.
Dessa välutbildade och välmenande teologer och pastorer kan mycket väl med just sin kompetens och tjänst leda bort människor från sanningen

När det gäller symbolik/kontra extrem bokstavstolkning av bibeltextre tänker jag på böneremmar rent handlederna och skriften på pannan som vissa judar praktiserar. Jag ser det som ett exempel på en yttre manifetstion som egentligen är menad som en inre disciplin.
Jag misstänker att det är just detta Hseekiel åsifter här i Hes 13


17 Och du, människobarn, vänd ditt ansikte mot ditt folks döttrar, som profeterar ur sina egna hjärtan. Profetera mot dem och säg: 18 Så säger Herren Gud: Ve de kvinnor som syr bindlar✱ till alla handleder och gör slöjor till alla huvuden för att snärja själar! Ni vill snärja mitt folks själar men behålla er själva vid liv! 19 För några nävar korn och några bitar bröd vanärar ni mig bland mitt folk, genom att ni dödar människor som inte ska dö och låter människor leva som inte ska leva. Ni ljuger för mitt folk, som gärna lyssnar på lögn.
20 Därför säger Herren Gud så: Se, jag är emot era bindlar som ni snärjer själar med som fåglar, och jag ska slita dem från era armar. Jag ska befria de själar som ni har fångat som fåglar. 21 Jag ska slita sönder era slöjor och befria mitt folk ur er hand, och de ska inte mer vara ett byte för er. Då ska ni inse att jag är Herren. 22 Genom era lögner har ni gjort den rättfärdige modlös, honom som jag inte vill bedröva, men ni har styrkt den ogudaktige så att han inte vänder om från sin onda väg och räddar sitt liv. 23 Därför ska ni inte mer se falska syner och utöva spådom, utan jag ska befria mitt folk ur er hand. Och ni ska inse att jag är Herren.”

Nu i sista tiden med all teknologi och det som sker tror jag däremot att det kommer bli ett typ av bokstavligt märke.
Kanske för att det är en del av satans karaktär att öppet håna Gud och Guds folk,för att maximera sin egen skadeglädje

Det här är allvar,för det kommer och vi kan inte påverka skeendena,endast vara förberedda och hjälpa andra till förberedelse.

Man skall inte drabbas av panik för Guds löften är att vara med oss till slutet.
Hoppet om en tidig evakuering saboterar all tänkbar förberedelse

Här är texten från Upp 14. Den ger en tydlig instruktion som inte går att missa
9 En tredje ängel följde dem och sade med stark röst: "Om någon tillber vilddjuret och dess bild och tar emot märket på sin panna eller hand, 10 då ska han själv få dricka av Guds vredes vin som oblandat hälls i Guds vredes bägare. Han ska plågas i eld och svavel inför de heliga änglarna och inför Lammet. 11 Röken från deras plåga stiger i evigheters evighet. De har ingen ro vare sig dag eller natt, de som tillber vilddjuret och dess bild och som tar emot märket med dess namn. 12 Här visar sig de heligas uthållighet: de håller fast vid Guds bud och tron på Jesus."
13 Och jag hörde en röst från himlen: "Skriv: Saliga är de döda som härefter dör i Herren. Ja, säger Anden, de får vila sig från sina mödor, för deras gärningar följer dem."

Varför skall vi läsa just den texten bokstavligt, men andra texter läses som bilder, att genomföra märket bokstavligt på hela jorden är ogenomförbart, först måste det finnas någon orsak för att få folk att tro på på detta, vi är där nu, om nanopartiklarna är spårbara, går det att läsa av dom på naken hud, t,ex hand och pannan.
Regeringen vill tvinga fram vaccinpass, Anders Ygeman har som mål att det skall införas 1:a juni
Finns på regeringens webbsida.

Svara

x
Tomas N svarar gäst & främling
söndag 7 mars 2021 17:46
gäst & främling skrev:
Varför skall vi läsa just den texten bokstavligt, men andra texter läses som bilder, att genomföra märket bokstavligt på hela jorden är ogenomförbart, först måste det finnas någon orsak för att få folk att tro på på detta, vi är där nu, om nanopartiklarna är spårbara, går det att läsa av dom på naken hud, t,ex hand och pannan.
Regeringen vill tvinga fram vaccinpass, Anders Ygeman har som mål att det skall införas 1:a juni
Finns på regeringens webbsida.

Det är väl det som kallas exegetik med ett fint ord. Att förstå hur bibeltexter skall tolkas.

Målet ned antikrists märke är förstås att genom detta sätta sådan press på människor att de skall tillbe vilddjuret/antikrist. Den som inte kan köpa eller sälja tvingas ju lita på att Gud skall försörja på ett övernaturligt sätt.
Kanske som Gud gjorde i öknen när de fick manna

Inte ens de mest pålästa teologer vet med säkerhet hur allt skall ske.
Tvärtom riskerar dem som när Jesus kom i köttet att bli förledda av sin stora kunskap. Gud använde i Bibeln de som i enkelhet förtröstade på Gud,det är en instruktion till oss även idag

Svara

x
Stig
söndag 7 mars 2021 17:50

Få är de som fått uppenbarat sanningen i vår tid. Sanningen är en historisk resumé vad som skett där Jesus är den samme och antikrist den ulv som förklätt sig i fårakläder.

En ulv är en ulv och kommer alltid att vara det. Så hur har denne ulv arbetat genom århundradena?

Den romersk katolska kyrkan har i alla tider motarbetat väckelserna som utgått ifrån Gud.

Talet 666 är en människas tal och ägs av påven, vicarius Filii dei, Kristi ställföreträdare på jorden. Ta de romerska siffrorna och då blir denne påve antikrist.

De har sedan den formella läran lurat alla kristna, tills Gud uppenbarat sanningen i vår tid.

Herren är en.

Svara

x
Tomas N svarar Stig
söndag 7 mars 2021 18:14
Stig skrev:
Få är de som fått uppenbarat sanningen i vår tid. Sanningen är en historisk resumé vad som skett där Jesus är den samme och antikrist den ulv som förklätt sig i fårakläder.

En ulv är en ulv och kommer alltid att vara det. Så hur har denne ulv arbetat genom århundradena?

Den romersk katolska kyrkan har i alla tider motarbetat väckelserna som utgått ifrån Gud.

Talet 666 är en människas tal och ägs av påven, vicarius Filii dei, Kristi ställföreträdare på jorden. Ta de romerska siffrorna och då blir denne påve antikrist.

De har sedan den formella läran lurat alla kristna, tills Gud uppenbarat sanningen i vår tid.

Herren är en.

Var och en skall pröva själv,men de falska profeterna är många tyvärr.

När du säger att Herren är en,så antyder det väl att du inte tror på treenigheten.

Min erfarenhet om magkänsla är att både läsa skrifterna och ha en god urskiljning av vad som sker i världen.
Där det byggs ett globalt rike ,förebereds det för antikrist. När tiden är mogen börjar det hända saker.
Men det klassas ju so. Konspirationsteorier numera att säga så. Bibeln talar sitt tydliga språk. Teorierna kommer prövas och man bör vara beredd att ompröva sina övertygelser.
Vi är inte huvudpjäserna på spelplanen ,men vi kommer alla att ha vår roll liksom alla människor

Svara

x
gäst & främling svarar Tomas N
söndag 7 mars 2021 18:27
Tomas N skrev:
Det är väl det som kallas exegetik med ett fint ord. Att förstå hur bibeltexter skall tolkas.

Målet ned antikrists märke är förstås att genom detta sätta sådan press på människor att de skall tillbe vilddjuret/antikrist. Den som inte kan köpa eller sälja tvingas ju lita på att Gud skall försörja på ett övernaturligt sätt.
Kanske som Gud gjorde i öknen när de fick manna

Inte ens de mest pålästa teologer vet med säkerhet hur allt skall ske.
Tvärtom riskerar dem som när Jesus kom i köttet att bli förledda av sin stora kunskap. Gud använde i Bibeln de som i enkelhet förtröstade på Gud,det är en instruktion till oss även idag

I samma stund som vi accepterar att följa en särskild "väg" för att få lov att köpa mat eller resa, då tillber "överlåter vi oss" till den vägen, vänner och släkt har blivit färdigvaccinerade efter att helt panikslagna stått i kö, men har själv undvikit alla främmande ämnen i kroppen, efter flera livsfarliga biverkningar, tror att det är början av ändetiden vi ser, har fullt i frysar och skafferi men får överlåta åt Herren när jag själv inte kan påverka längre,

Svara

x
gäst & främling svarar gäst & främling
söndag 7 mars 2021 19:13
gäst & främling skrev:
I samma stund som vi accepterar att följa en särskild "väg" för att få lov att köpa mat eller resa, då tillber "överlåter vi oss" till den vägen, vänner och släkt har blivit färdigvaccinerade efter att helt panikslagna stått i kö, men har själv undvikit alla främmande ämnen i kroppen, efter flera livsfarliga biverkningar, tror att det är början av ändetiden vi ser, har fullt i frysar och skafferi men får överlåta åt Herren när jag själv inte kan påverka längre,

Vem vad är vilddjuret, är det länder eller organisationer, där har jag tankar som jag är försiktig med att skriva ut.

Det står att det gäller vara vis, om det vore ett bokstavligt märke, då behöver vi inte vara särskilt visa för att förstå

Och det förmår alla, både små och stora, både rika och fattiga, både fria och trälar, att låta giva sig ett märke på högra handen eller på pannan, 
så att ingen får vare sig köpa eller sälja något, utom den som är märkt med vilddjurets namn eller dess namns tal. 
Här gäller det att vara vis; den som har förstånd, han räkne ut betydelsen av vilddjurets tal, ty det är en människas tal. Och dess tal är sex hundra sextiosex.

Svara

1 2 »23

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


NYTT! Förkorta lång länk här så att den fungerar i din kommentar!

Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

ANNONS:Världen idag

Rekommenderas

Stor intervju med Christer Åberg i tidningen Världen idag. "Gud bar Christer efter höggravida fruns död." Både text och video!


Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Direkt med Christer Åberg


DAGENS

Dagens datum

Vecka 15, onsdag 14 april 2021 kl. 07:40

Dagens bibelord

“[Kristi uppståndelse] Bröder, jag vill påminna er om evangeliet som jag predikade för er, som ni tog emot och som ni står fasta i.” (1 Corinthians 15:1, 3-4)

Dagens namn

Tiburtius

Dagens bön

Fader möt var och en idag och omslut dem på alla sidor. Möt också Tiburtius. Jag ber att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta. Tack för din stora kärlek och nåd som du har visat oss genom din Son Jesus kristus. Amen.


Så här blir du frälst - räddad

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

Ja!Fadern, Sonen och den Helige Ande är ett

Dessa tre är ett

Bibeln är mycket tydlig. Fadern, Sonen och den helige Ande är tre - och dessa tre är ett!


Jesus var jämlik Gud, blev människa, dog på korset och Gud upphöjde honom

Var så till sinnes som också Kristus Jesus var, vilken, då han var i Guds gestalt, inte ansåg det som en rövad skatt att vara jämlik Gud, utan utgav sig själv, och tog på sig en tjänares gestalt, och blev lik oss människor. Och sedan han hade trätt fram som en människa ödmjukade han sig själv och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom och gett honom ett namn som är över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, deras som är i himlen och på jorden och under jorden, och för att alla tungor ska bekänna att Jesus Kristus är Herren, Gud, Fadern, till ära. (Fil 2:5-11)


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

"Det enda som bär är Jesus. Det har Christer Åberg fått uppleva genom livets tuffa utmaningar. Christer är bloggare och författare och driver bland annat apg29.nu". - himlen.tv7


Christer Åbergs böcker

Den längsta natten och Den oönskade

Om Christer Åberg


Senaste bönämnet på Bönesidan

tisdag 13 april 2021 22:34
Jesus återställ mig tack. Är så trött och har orytmiska hjärtslag och lite yr då å då. Vill inte känns oro eller ångest. Hjälp mig Herre så jag orkar kämpa för ditt rike. Gör mig stark igen. Tack !

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
BYTARE: 072 203 63 74
DONERA till Apg29 - bli en månadsgivare
Den bank konto : 8150-5 934 343 720-9
IBAN / BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer information om hur man stöder finns här!

Kontakt
christer@apg29.nu
072-203 63 74

Wikipedia om Christer Åberg

Mer
apg29.se  apg29.com apg29.nu  christeraberg.se

Translate

↑ Upp