Surfar nu: 322 www.apg29.nu


Varning inför valet 2018 - Lars Enarson

Av Lars Enarson 

Allt står inte väl till. Sverige befinner sig just nu på randen till en avgrund. Om inte en radikal förändring snart äger rum kommer den totalitära, antikristliga diktaturen inom kort att vara ett etablerat faktum i Sverige. 

Gud ensam avgör om Sverige ska bestå som land eller om vi ska ingå i ett kommande Ryssland.

Vi uppmanar var och en att varje dag använda minst 7 minuter på knä inför Gud i ivrig, hängiven bön för vårt land utifrån Fader Vår! Många har gett upp när det gäller Sverige. Men med Gud är allting möjligt!


Lars Enarson

http://larsenarson.com

SVERIGE 714 

http://eepurl.com/dikqzr


Läs också:

--- 

OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.  


submit to reddit


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades fredag 16 februari 2018 17:52 | #lars enarson #sverige #val 2018 #profetia #sverige 7:14 | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

92 kommentarer

Bertil Rosenius Fri, 16 Feb 2018 18:43:43 +010

Bra Lennart, mycket bra!

Svara


Bengt Fri, 16 Feb 2018 19:16:38 +010

Vi får inte ge upp

Svara


Sam G Ö Fri, 16 Feb 2018 19:28:39 +010

Vid morgonbönen bad vi för landet Sverige men också för Finland!

Svara


Roger T. W. Fri, 16 Feb 2018 20:14:13 +010

Jag lyssnade på Lars för en tid sedan och ber som aldrig förr och inte bara tre gånger om dagen. Fler och fler problem i Sverige blir synliga för mig. Det är tungt, men problem måste synliggöras för att kunna lösas.

Vi har olika åsikter om Ryssland, men vi är alla troende syskon. Jag ser bara en möjlig anledning till att Sverige kan bli ryskt och det är att NATO begår stora misstag. Dem ser jag redan. Bertil Rosenius och jag har tänkt att vårt land kanske delas i två delar. Rysk ekonomi klarar att bygga upp Krim, men det finns inte pengar att ta hand om hela länder och våra problem är störst i södra Sverige. Det är en soppa Ryssland inte har lust att ta ansvar för.

Omvändelse är att sluta göra vad vi gjorde förut. Det budskapet om bättring är mycket viktigt och jag tyckte redan på 80-talet att det delvis hade försvunnit från min församling. Bara de gamla förstår vad du säger, sade någon.

Jag ser bättring i Ryssland. Tron kommer tillbaka och i början stapplar folk fram i blindo, men mycket har gjorts sedan Vladimir Putin kom till makten. Det sups mindre än förr och många kyrkor byggs eller restaureras. Be, men tänk också på den viktiga bättringen, omvändelsen. Vi måste lyda också. Det finns kraft bara i att förlåta gamla oförrätter. Det är svårt för de som har sårats i församlingen. Jag råkade illa ut för länge sedan, men jag har förlåtit.

Jag har haft tanken att flytta till USA. Det är fullt möjligt att några av oss omplanteras.

Be, men börja med att erkänna folkets synder. De äro många och mångahanda som man sade förr. Glöm inte att tacka. Vi ska inte vara enbart kravmaskiner. Vi har fått mycket. Mer än vi förstår.

Svara


nils Fri, 16 Feb 2018 20:18:34 +010

Tack Lars för denna ingående uppmaning till Förbön från Gud, som är helt berättigat.
Helt rätt är det den ödmjuka Församlingen som skall bli Lösningen för Sverige.
Församlingen är ju Du och Jag,som Herren skall bruka om vi följer 2Krön.7:14.
¤¤¤
Jesu lärjungar,trängda och hotade av Romarna som också dödat deras och Världens Frälsare,uppmanades dock Ej att bedja för dem av Jesus.
Nej,det som var viktigast då för Jesus och dem,var att bedja för att mottaga Andens Eld och kraft för Uppdraget; Att bygga Guds Rike i människors Hjärtan.
"Ty Mitt rike är Ej av denna världen," hade Jesus tydligt deklarerat,även för den Romerska Världsrikets härskare Pilatus!
Tror att även idag måste vi fokusera på det Mest väsentliga;Ett Andligt Uppvaknande för den Sovande kristenheten,en hjärtats längtan efter D.H.Andes Utgjutelse för att bygga Guds Rike som ej är av denna Världen.
Risken är att vi blir Delade i vårt sinne och Bönen då vi blandar in Politiken,när det som du också säger är Vi Själva som bär skuld och ansvar till det allvarliga Krisläget!

Svara


Prinsen Fri, 16 Feb 2018 20:26:02 +010

Kanske vi borde tala om jesuiter, Kaballah och frimureriet så fler får upp ögonen på varför Sverige och världen ser ut som den gör?

Svara


Ove Marcelind Fri, 16 Feb 2018 21:30:58 +010

Svar till Prinsen .

Den stora faran för Sverige är alla ljumma kristna som aldrig vittnar om Jesus

Svara


Lukas Fri, 16 Feb 2018 21:42:19 +010

Jag ber 7 min varje dag för nationen. Känns bra avsluta dagen med bön. Hoppas det blir några hundra tusen som tar till sej uppropet.

Svara


Bertil Rosenius Sat, 17 Feb 2018 08:05:10 +010

Svar till Ove Marcelind.

Hej Ove!

Jag tror du representerar ett väldigt vanligt synsätt - tycker mig förstå det när jag här hur Guds folk resonerar - "det är alltid de andra som är problemet". Med denna utgångspunkt kan man fortsätta i åratal, att diskutera på sidor som denna och betrakta problem, utan att verkligen angripa dem. Självklart måste vi peka ut ett problem, men framför allt en möjlighet. Sömproblemet har varit utpekat sedan 30-40 år bakåt i tiden...

Men låt oss nu vända betraktandet till agerande: De "ljumma kristna" är inte faran, utan möjligheten!

Faran är Djävulen! Vi kan inte ständigt angripa den arme av Guds barn, som med Guds kraft skall strida mot honom - vi måste uppmuntra den. Förklara vilken potential de är och kraften de har, i Jesu Kristi namn. Ingen arbetsgivare kan driva ett företag genom att ständigt peka på personalens brister. Jag tror inte heller Gud ständigt vill att vi skall peka på misslyckanden, utan synliggöra möjligheter.

Guds folk är inte landets fara, utan landets möjlighet. När vi ser det måste vi fråga oss hur denna möjlighet bäst tas till vara.

Är det genom att diskutera tio år gamla händelser i Knutby. Eller genom att i bön och tro uppmuntra varenda till verka här och nu? Jag måste skriva - även om Christer kommer att radera denna kommentar: Jag förundras stundtals, när jag läser här, vad det är Guds folk matas med och jag sörjer när jag ser hur djupt Guds folk låter sig engageras i det. Jag tror exempelvis Knutby är ett av de villospår ,som läggs ut i vår tid, för att få oss att fokuset fel.

Önskar dig allt gott! / Bertil

Svara


Lasse Sat, 17 Feb 2018 08:30:28 +010

Svar till Bertil Rosenius.

Som Jesus sa vad kommer det dig vid följ mig! https://youtu.be/UlgHyU_Ol5M https://youtu.be/OUaJcpJJtk0

Svara


Lasse Sat, 17 Feb 2018 08:34:37 +010

Svar till Bertil Rosenius.

https://youtu.be/juViMYTZEWA. https://youtu.be/Eifp_HfQsOo önskar dig en Välsignad lördag Bertil MVH Lasse 😊

Svara


Bertil Rosenius Sat, 17 Feb 2018 08:45:24 +010

Svar till Lasse.

Tackar för tillönskan och önskar dig sett samma - 🤝!

Svara


Lasse Sat, 17 Feb 2018 08:49:59 +010

Svar till Lukas.

Helt rätt Lukas bön förändrar☝texten i denna lovsång är fin! Vi ser hur allt förändras när vi faller ner på knä 💝 allt gott till dig Lukas o en fortsatt bra dag MVH Lasse. https://youtu.be/7RUmWu6uhfg

Svara


Lasse Sat, 17 Feb 2018 08:55:09 +010

Svar till Bertil Rosenius.

☝💟

Svara


Leif Boman Sat, 17 Feb 2018 09:39:35 +010

Svar till Bertil Rosenius.

Här vill jag hålla med dig Bertil, att fokusera på varandras brister i åratal leder absolut inte till någon framgång för Guds rike. Däremot måste vi självklart få varna Kristi kropp när fiender genom ulvar har smugit in falska villoläror lite här och där, och balansgången är inte alltid så lätt.

Men, om vi alla istället kunde enas i bön och i att uppmuntra till att älska varandra, då skulle de riktiga fienderna, "Satans mörka arme" få backa och ge vika...Och just här har motståndarna lyckats "bra" må jag säga....Bönemötena som nedmonterats snart överallt i Kristi kropp måste återupprättas igen, själv är jag också oerhört attackerad på just det området, men att uppmuntra varandra till böneliv är mycket viktigt! Sen skall vi förstå att även inom bönens områden så har Satan nästlat sig in och förvirrar med hur och vem vi måste be för, detta gör också oss kristna apatiska och förvirrade.

Guds folk behöver be såsom Bibeln lär, vi kristna behöver börja ägna tid åt att be för de styrande i både land och städer, var vi än befinner oss, inte förbanna de styrande vilket jag ständigt möter t.o.m inom egna kretsar...

Tungan har makt över död och liv, de som gärna brukar den får äta dess frukt.

Ordspråksboken 18:21

Tron på bönens makt behöver förkunnas och praktiseras alltmer igen, då talar jag om ett böneliv som Jesus visade oss, och här är jag själv absolut inget föredöme!

Var så till sinnes som Kristus Jesus var:

Filipperbrevet 2:5

Och han drog sig undan från dem, ungefär ett stenkast, och föll på knä och bad:

Lukasevangeliet 22:41

O.s.v! Jesus bad genom nätter, Han uppmuntrade oss alla till bön, apostlarna förstod detta och började praktisera på allvar.

De höll troget fast vid apostlarnas undervisning och vid gemenskapen , brödsbrytelsen och bönerna. Varje själ greps av bävan, och många under och tecken gjordes genom apostlarna. Alla de troende var tillsammans och hade allt gemensamt. De började sälja sina egendomar och ägodelar och delade ut till alla efter vars och ens behov. Varje dag var de troget och enigt tillsammans i templet, och i hemmen bröt de bröd och delade måltid med varandra i jublande, innerlig glädje. De prisade Gud och var omtyckta av hela folket. Och Herren ökade var dag skaran med dem som blev frälsta.

Apostlagärningarna 2:42‭-‬47

Jesu frid....

Svara


Lasse Sat, 17 Feb 2018 09:56:44 +010

Svar till Leif Boman.

Så rätt det du säger om föredöme, när jag ser mina brister förstår jag vilken förlåtelse och nåd det finns hos Jesus. Hoppas allt är bra med dig Leif 💟 önskar dig o din fru allt gott och en Välsignad helg 🔝 Lasse. https://youtu.be/zvpXYhi42-Q

Svara


Leif Boman Sat, 17 Feb 2018 10:33:22 +010

Svar till Lasse.

Javisst Lasse, stor och ljuvligt god är Guds nåd!

Allt är bra och imorgon har jag bestämt mig för att bli del av den församling du besökte tillsammans med mig. Jag har nu stått utanför församlingar i drygt ett år och insett att det egentligen inte är så nyttigt, så jag blir med i morgon...

Frugan hälsar också, Jesu frid över dig och de dina, kram...

Svara


Bengt Sat, 17 Feb 2018 10:52:44 +010

Ja både bön.och bibelläsning är livsviktigt

Svara


Lasse Sat, 17 Feb 2018 11:08:45 +010

Svar till Leif Boman.

Underbart att du är med i en församlingsgemenskap igen 😍 försök att starta hemgrupper, jag har startat 2 stycken, i en församling är det inte lätt att personkemin stämmer med alla, men vi får försöka se kärleksfullt på människan som Jesus skapat 💝 igår sa en nyanställd att jag stack ut från dom andra, så tack Jesus för din kärlek syns genom mig, be gärna att jag träffar rätt livskamrat Leif, som jag vill vårda som en skör ros💟hälsa din församling // Lasse

Svara


Leif Boman Sat, 17 Feb 2018 11:50:18 +010

Svar till Lasse.

Helt riktigt Lasse, personkemin funkar sällan med alla, men! Det är då vi har möjlighet att ändå jobba på det, be för just dessa relationsproblem och umgås även om det känns tungt, då kan Jesu rike läka det sargade och gå framåt inom kroppen, och på detta sätt även så småningom påverka utåt....Det är svårt att få bättre relationer om man aldrig vill umgås! Men vi har alla olika funktioner i Kristi kropp och som du säger, hemgrupper är oerhört viktigt också, men där möjligheterna finns så tycker jag att bägge delarna borde finnas...Jag skall försöka minnas att ge en hälsning i morgon broder..

Jesu frid...

Svara


Oystein Sat, 17 Feb 2018 12:24:11 +010

Rösta på Sverigedemokraterna, Kristna Värdepartiet eller på Direktdemokraterna vid valet September 2018.

www.Sverigedemokraterna.se www.direktdemokraterna.se www.kristnavardepartiet.se

Svara


Lena Henricson Sat, 17 Feb 2018 13:34:52 +010

Ja,låt oss ta Lars Enarsons profetiska hälsning på stort allvar och be för Sveriges räddning på största allvar! Låt oss också be för Lars E. personligen och beskydd över hans liv och tjänst!

Svara


Lena Henricson Sat, 17 Feb 2018 13:38:01 +010

Kristna Värdepartiet är partiet med de mest kristna värderingarna. 😊

Svara


Bertil Rosenius Sat, 17 Feb 2018 13:58:25 +010

Svar till Lena Henricson.

Tyvärr är det nog bortkastade röster.

Svara


Lena Henricson Sat, 17 Feb 2018 15:12:06 +010

Svar till Bertil Rosenius

KD började ju i liten skala men växte sedan och var länge ett parti värt namnet. Nu är Kristna Värdepartiet det enda partiet med mest kristna värderingar. 😊

Svara


Bertil Rosenius Sat, 17 Feb 2018 15:32:26 +010

Svar till Lena Henricson.

Du har helt rätt Lena! KD är en besvikelse och KrVP är säkert i sak värda att rösta på. Men jag tror det gäller att rösta taktiskt nu. KrVP lär inte komma in i riksdagen denna valomgång. Därmed - menar jag - blir det en bortkastad rös. En röst som kunde gjort skillnad.

För jag har fått samma sak till mig som jag uppfattar att Lars Enarson fått - hoppas han rättar mig om jag tolkat honom fel:

Detta val är ett ödesval för vårt land. OM nuvarande system, med politiker som ständigt håller varandra om ryggen och inte vågar sticka hakan utan för PK-zonen, får bestå, då är det "kört" för vårt land. Och då blir detta, det sista "normala" valet i vårt lands historia.

Svara


Bengt Sat, 17 Feb 2018 15:47:10 +010

Direkt demokraterna har jag inte hört

Talas Om tidigare

Svara


Leif Boman Sat, 17 Feb 2018 15:47:23 +010

Svar till Bertil Rosenius.

Jag tror tyvärr att din taktikröstningsinställning är en liten miss, men Gud välsigne dig ändå!

Svara


AnnMarie Sat, 17 Feb 2018 15:59:36 +010

Jag röstar på det partiet som jag tror gör minst skada för landet i det läge vi nu befinner oss i.

Det är ju faktiskt upp till var och en att själv avgöra vilket parti man vill rösta på.

Jag tror också att vi snart,åter igen får vår frälsning ifrågasatt ifall vi tänker rösta på "fel parti"men det är ju inget att bry sig om!😀

Svara


Jessica Sat, 17 Feb 2018 17:56:53 +010

Svar till AnnMarie.

Jag håller med dig Ann-Marie. Jag

kommer också att rösta på det parti som gör minst skada. Det är kanske

sista valet vi kan göra något åt läget i

Sverige. Tror också att detta är ett ödesval, precis som Bertil säger. Jag

tänker på vilken utveckling vi vill ha i landet. Tänker på mina barn och deras framtid. Vill vi att de ska växa upp i ett tryggt land, ett kristet land, där demokrati råder. Alternativet skrämmer mig faktiskt.

Man behöver ju inte direkt vara professor för att se vilket håll det barkar åt. Jag tror det är många kristna som äntligen fått upp ögonen

för vad som händer. Men det sitter långt inne att behöva erkänna att

man kanske hade fel i alla fall. När vi

nu har ”öppnat våra hjärtan”, är det dags att öppna våra ögon.

Svara


Margareta Larsson Sat, 17 Feb 2018 20:19:17 +010

Jag röstar på Sverigedemokraterna i valet. För barn, barnbarn och djurens skull. För demokrati och medmänsklighet. För hopp och framtidstro. För glädje och tro.

Svara


Lysell Sat, 17 Feb 2018 21:37:39 +010

Svar till Leif Boman

Om ingen annan orkar säga det så skall jag göra det.

Ditt eviga hackande på dem som vill göra rätt för sig och fylla Bibelns budskap om ansvar är tjatigt. Skaffa dig lite hyfs och respekt mot andra. Du säger att du inte kan läsa lagar, okay då för det är sådana som du med flera svikare som medverkat till den situation vi befinner oss i med ett land vars gränser är halft öppna och tretusen gömda människor som vistas olagligt här. Om du inte begriper det själv så är du till vänster och stöder kriminalitet. Jag är ledsen att behöva säga detta, och det smärtar mig men sanningen är obehaglig för vissa. De regler som samhället ställer upp gäller alla, frälst som ofrälst, och då även dig. Sakargument biter inte på dig. Det fanns en tid då inte alla hade rösträtt, det kanske vore något för dig ? Du är ju opolitisk när du säger att man inte skall rösta. Ändå längre tillbaka var det ägande som gav rösträtt. Det är vad du förespråkar. Fy skäms ..........

Hoppas du får ögonen öppnande i denna fråga någon gång.

Här får du lagstiftningen du ställer upp på och betalar till. Där kan du läsa vad politikerna säger om Kyrkan, även frikyrkorna som du nu är besökare till. Jag säger dubbelt fy. Hade det funnits några tag i majoriteten "kristna" hade vi fortfarande kunnat gå till en jordisk kyrka där vi kunde slippa höra musikalisk popdravel. Jag ser det som att du motarbetar Lars initiativ genom det jag pekar på. Du kan väl inte be för Sverige och samtidigt arbeta för att vi inte skall rösta ?

Okay jag raljerar men så helig som vissa har jag inte blivit än. Må Kristus förlåta mig detta.

Adjö

Lagarna har under år 1998

beslutats av riksdagen (lag 1998:1591 om Svenska kyrkan, lag

1998:1592 om införande av lagen 1998:1592 om Svenska kyrkan

och lag 1998:1593 om trossamfund). Det innebär att Svenska kyrkan

fr.o.m. den 1 januari 2000 kommer att ha en helt ny relation till staten.

Remissinstanserna: Svenska kyrkans församlings- och pastoratsförbund

har ansett att Svenska kyrkan bör omfattas av samma regelverk

som andra i samhället.

som andra i samhället.

Svara


Bengt Sat, 17 Feb 2018 22:06:12 +010

Jag tycker du var oartig mot Leif nu lysell

Svara


Leif Boman Sat, 17 Feb 2018 22:07:55 +010

Svar till Lysell.

Din aggressiva inställning säger det mesta, rösta du, men gnäll inte på att jag försöker följa Jesu vägledning så gott det går. Jag stödjer inte djävulens lakejer eftersom jag är övertygad om att det

Svara


Leif Boman Sat, 17 Feb 2018 22:10:37 +010

Svar till Lysell.

Jag fortsätter... Jag är alltså övertygad om att det är djävulens lakejer du vill stödja Lysell, utan att du fattar det, och att du inte vill höra det är upp till dig själv?

Det är ingen fara Bengt, det här visar bara vad som finns bakom ytan!

Jesu frid...

Svara


nils Sat, 17 Feb 2018 22:15:48 +010

Alla ni som fokuserar på och tror att en Politisk förändring skall förändra landets Andliga klimat,vad tror ni då sker den Nu Sovande Kristna Församlingen ?
Tror ni att den Då Kommer att Vakna,eller kommer den att Sova ännu djupare?
Ni vet så väl hur den Bekväma mänskliga Naturen beter sig,om ni känner er själv!
Det är andlig Okunskap och Naivitet att tro att Landet kan räddas från den avgrundens Eld,som nu brinner genom POLITIKER och ett VAL.
Förstår ni Ej att det handlar om en ANDLIG strid,Ej emot Politiskt kött och Blod?
Och det är ju de gynnsamma Yttre förhållandena i Sverige, som blivit Sovkudden för de Sovande Kristna.
"Och att den såddes bland Törnen (ordet om Riket), det är sagt om den som väl Hör ordet,Men låter tidens omsorger och Rikedomens bedrägliga lockelse förkväva det,Så att han bliver Utan Frukt." Matt.13:21
Lägg märke till ordet att han "Låter" tidens omsorger och rikedomen förkväva ordet, alltså ett fritt medvetet Val han gjort.
Sker Ej här ett Andligt Uppvaknande,blir det en Dödlig Törnrosa sömn för för evigt!!

Svara


Lasse Sat, 17 Feb 2018 22:20:53 +010

Svar till Bengt.

Jag röstar på. https://youtu.be/kom32Vb-LHg https://youtu.be/PvxSSqaf4Lw https://youtu.be/sdZbOKUPrp4h

Svara


AnnMarie Sat, 17 Feb 2018 22:29:06 +010

Nils

Med dessa ord sågar du ju Lars Enarssons budskap om att be för Sverige.Tror du inte det var från Gud?

Det är ju ingen mening att be för vårt land om Gud vill sända nöd så vi vaknar.

Någon av er har ju fel.

Svara


Lasse Sat, 17 Feb 2018 22:32:49 +010

Svar till nils.

Sanna ord Nils,,,, Jesu frid MVH Lasse https://youtu.be/vsBM0GVnjHI

Svara


Bengt Sat, 17 Feb 2018 22:45:19 +010

Du har rätt Nils

Svara


Lysell Sat, 17 Feb 2018 23:09:13 +010

Svar till Bengt.

Till Leif och Beng mfl.

Hur otrevlig jag än är så har jag ledsnat på vissa här då det ej finns plats för sakskäl.

Den som läser nedanstående, stycken och ändå tycker att jag är ledd av den onde får nog be för mig då.

Det finns fler sakskäl och om vi skall tro vår Bibel så börja med dessa.

We are commanded to pray for our leaders (1 Timothy 2:1-4)

Skall vi be för Sverige men inte för våra ledare ???

Jag kan inte någonstans i Bibeln finna ord som säger att vi skall avskaffa röstsystemet.

Nej om någon kommer med sakskäl ur Bibeln vill jag tala om saken men de uteblir.

1 Tim 2:1-4

Paulus uppmanar till bön för alla och ger

anvisningar till männen och kvinnorna i

församlingen.

Så förmanar jag nu först av allt, att

man skall frambära böner, åkallan,

förböner och tacksägelse för alla

människor,

2. för kungar och för all överhet, så

att vi kan föra ett lugnt och stilla liv i

all gudsfruktan och värdighet.

Jer. 29:7.

3. Ty sådant är gott och välbehagligt

för Gud, vår Frälsare,

4. som vill att alla människor skall

bli frälsta och komma till sanningens

kunskap.

Hosea 8:4

4 De väljer kungar mot min vilja

och furstar jag inte känns vid.

Av sitt silver och sitt guld

har de gjort sig avgudar

till sitt eget fördärv.

Ords. 28:12

12De rättfärdigas triumf firas med prakt och glans,

när de onda tar makten håller folk sig undan.

Scripture gives Christians instructions to obey legitimate authority unless it contradicts the Lord’s commands (Acts 5:27-29; Romans 13:1-7). As born-again believers, we ought to strive to choose leaders who will be themselves led by our Creator (1 Samuel 12:13-25). Candidates or proposals that violate the Bible’s commands for life, family, marriage, or faith should never be supported (Proverbs 14:34). Christians should vote as led through prayer and study of both God’s Word and the realities of the choices on the ballot.

Adjö

Svara


Bengt Sat, 17 Feb 2018 23:15:06 +010

Jag håller med om att vi ska be för

Överheten

Gud välsigne dig Lysell

Svara


Lysell Sat, 17 Feb 2018 23:39:25 +010

Svar till Bengt.

Tack Bengt

Min Dyslexi gör att i bland kommer det kanske inte de mest "korrekta" uttrycken och det parat med ett koleriskt temperament gör att det kan uppfattas aggressivt. Dock försöker jag att tänka mig in i vad som faktiskt framföres till mig. Din uppriktighet var äkta.

Tack igen.

GVD

Svara


Lasse Sun, 18 Feb 2018 07:43:15 +010

Svar till Bengt.

https://direktdemokraterna.se/

Svara


Lasse Sun, 18 Feb 2018 07:43:17 +010

Svar till Bengt.

https://direktdemokraterna.se/

Svara


nils Sun, 18 Feb 2018 08:17:16 +010

Svar till AnnMarie. Det var för de Sovande Kristna som Uppdraget för Lars gällde;att VÄCKA dem.
Detta kom ej fram i denna sändning,men finns i tidigare uttalande som Herren gav.
Där sade Herren Inget Alls om politik eller val utan Enbart om de Sovande kristna,med uppmaning att Ruska om dem,att vara mer Radikal,även om de då blir arga då de sover så djupt.
Vi måste då fokusera våra böner på det Herrn säger är Problemet ;Den Djupt Sovande Jesu Församling,dvs.Oss Själva med det Andliga Ansvaret för Landet!
Du vet lika väl som jag att det handlar ju om en Andlig strid,och tror du att de Sovande skulle vilja vakna om det blev ett annat politiskt läge i landet? ALDRIG gör de det!

Svara


Bertil Rosenius Sun, 18 Feb 2018 08:20:31 +010

"Be för överheten" - ett ord som blir en snara, när det förstås fel!

Nej, jag menar naturligtvis inte bön för våra politiker. Men att göra detta till en vers som gäller aktivt valdeltagande 2018, är vilseledande! Varför...?

Därför att Sverige idag - 2018 - ännu inte har någon överhet!

Politikerna är folkvalda! Vill ngn kalla dem för överhet så är ni redan kuvade ynkryggar. Om alla böjer sig för politikerna - då vi ännu har möjlighet att utnyttja vår rätt att välja - då har vi mkt snart en överhet över oss. Vi är på väg ditåt, med en övervägande del politiker som drabbats av PK-sjuka och som utestänger friska, som: icke önskvärda.

Gud är vår överhet - med rätta! Och genom att välja förståndigt kommer vi tillåtas ha Gud som vår överhet - utan att behöva krypa in i hemliga katakomber.

Låt inte vår frihet i Sverige bli "reglerad", eller Satan att bli landets överhet, genom att låta en - av Gud given möjlighet - gå er ur händerna.

Svara


Lasse Sun, 18 Feb 2018 08:32:51 +010

Svar till nils.

Vi måste bryta det onda och som i sången jag länkar till dig inget står emot Jesu blod, snälla Nils lyssna på texten även om det inte är din musiksmak, önskar dig en Välsignad söndag //Lasse. https://youtu.be/HGXF6FMHS68

Svara


AnnMarie Sun, 18 Feb 2018 09:03:16 +010

Nils

Ok så kanske det var men om jag inte minns fel blev vi trots allt uppmanade att rösta på "rätt parti"

Om jag nu har uppfattat det hela rätt så vill Gud väcka de kristna med nöd så de inte kan sova ostört längre och då blir det ju bäst att rösta på det parti som ställer till mest skada!!??

Jag kommer inte själv att rösta så då jag anser mig rätt så vaken i detta och är det möjligt så vill jag precis som de flesta både kristna och ickekristna slippa nöd (för det har jag upplevt tillräckligt,men går inte in på några detaljer)

Svara


Lysell Sun, 18 Feb 2018 09:14:44 +010

Svar till Bertil Rosenius.

Tack till dig Bertil

Det jag försöker verbalisera uttrycker du på ett precist och sakligt sätt här. Min avsikt här är att försöka hjälpa Lars E. i sin goda ambition att be för Sverige. Som du påpekar omfattar våra böner faktiskt ALLA människor, men som med det mesta i evangeliet finns dock vissa grundvillkor. Vid min utbildning fick jag lära mig att vårda alla patienter, men i bland fick man välja mellan patienter. Jag släpper detta nu med en varm tanke till dig Bertil.

Amen

Svara


Bengt Sun, 18 Feb 2018 09:51:17 +010

Tack för länken lasse

Svara


Katrina Sun, 18 Feb 2018 11:15:36 +010

Litet morgongymnastik innan ni bestämmer vad ni ska besrämma vad ni ska rösta. :)

https://videos.files.wordpress.com/ZZyQwn2b/jogglare_dvd.mp4

Ha en trålande söndag

Frid

Svara


Katrina Sun, 18 Feb 2018 11:16:49 +010

förlått det blev viss litet fel med skrivandet

Svara


nils Sun, 18 Feb 2018 11:20:30 +010

Svar till Lasse. Tack Lasse för denne välmenande sång vars bilder talade sitt tydliga Budskap,fast orden ej var hörbara.
Vi anropar Jesu Blod och Seger,mot avgrundens eld och Mörka makter från avgrunden!
Inför Herren skall även denna Världens kungar och Härskare nödgas böja knän en dag!
Herren välsigne dig Lasse,så glädjande att du är andligt alert och vaken./ nils

Svara


JL Sun, 18 Feb 2018 11:35:14 +010

Denna lagiskhet som kan få varje uns av sunt förnuft att förvandlas till vansinne.
Paulus säger att vi skall be till Gud för överheten. Kan ni någonstans anbringa någon form av sunt förnuft i denna fråga? Först, överheten i detta fall var Rom. Inte kommunismen eller nazismen.
Försök läsa bibeln utan fariséernas glasögon på.

Svara


nils Sun, 18 Feb 2018 13:00:45 +010

Visst instämmer jag i förbön behövs för Rikets folkvalda ledare.
Men då detta tydligen syns vara det Viktigaste i debatten och högst Prioriterade här,då undrar jag om Guds Rike nu har blivit en andrahandsfråga för de troende?
Tror vi på;" Guds Rike,som skall göra en Ände på alla andra Riken,men själv skall Bestå evinnerligen," som redan omtalades i Dan.2:44?
¤¤¤
Vi som dessutom Säger oss vänta på Uppryckelsen,när vi i ett Ögonblick tror vi skall Lämna denna Världens fåfänga,tror du då att Vi är Redo att Lämna Allt HÄR?
Eller är vi som Lots Hustru,som ännu Bunden vid Sodom såg sig Tillbaka och blev kvar!
Denna fråga går djupare än all Debatt och engagemang i ett Nytt Politiskt Val,då den berör vår Evighetsfråga;Vilket Rike vi slutgiltigt skall tillhöra i Evigheten lång!

Svara


Bertil Rosenius Sun, 18 Feb 2018 13:27:14 +010

Jag vill bara komme med ett påstående och jag hämtar stoft till den ur 1 Kor 12:12-24. Minns du inte textstycket så vill jag påminna om att det handlar om lemmarna i Kristi kropp.

Jag vill påminna om att jag inte dömt ut ngn som vill ägna sig åt att be - Gud välsigne dig! Men jag vill samtidigt påminna om att den lem som anser sin egen uppgift förmer än ngn annans kanske - i ljuset av Guds Ord - bör fundera över att revidera denna självpphöjdhet, snarare än att tala om för andra hur ringa (eller ytlig) deras uppgift är.

Kanske skall det visa sig att detta förringande är ett förringande av en Guds kallelse.

Svara


nils Sun, 18 Feb 2018 13:55:36 +010

Svar till AnnMarie. AnnMarie det är de apatiska som måste väckas med Nöd,inte de redan vakna!
De andligt vakna får nåden att likt Paulus vara med och dela Kristi lidanden för församlingen,som han förklarar i Kol.1:24.

Svara


Lasse Sun, 18 Feb 2018 14:12:51 +010

Svar till nils.

Tack för snälla ord Nils 😊. https://youtu.be/3_P1S16OV_4

Svara


Lasse Sun, 18 Feb 2018 14:12:52 +010

Svar till nils.

Tack för snälla ord Nils 😊. https://youtu.be/3_P1S16OV_4

Svara


Lasse Sun, 18 Feb 2018 14:15:51 +010

Svar till Bengt.

Varsågod 😊har inte hört talas om det partiet heller //Lasse. https://youtu.be/j3MjWcc9sFk

Svara


Lysell Sun, 18 Feb 2018 14:18:23 +010

Svar till nils.

Nils

Våra frön har grott, den nya växten måste ha livslust fram till skörden. Våra namn finns skrivna i boken och och namnen går att läsa. :-))

Svara


AnnMarie Sun, 18 Feb 2018 15:43:05 +010

Nils

Är man apatisk är man ju uppgiven och mår inte bra. . Jag är inte så säker på att nöd "botar" apatin möjligen om man måste kämpa för överlevnad men det kan ju också resultera i mer apati så man inte bryr sig om något utan det får bli som det blir.

Svara


nils Sun, 18 Feb 2018 16:16:08 +010

Du vet säkert mer än jag ang.apati som i ordbok betecknar stor likgiltighet,håglöshet.
Du får så gärna ge mig ett bättre råd till hjälp för andlig apati,som det ju handlar om här.
Vi vill ju gärna hjälpa och vägleda varandra här att finna de rätta lösningarna.
Ofta är det svårt att ställa en rätt andlig diagnos,när det kan vara psykiska orsaker som förväxlas med något andligt problem har jag sett.
Man kan då förandliga sitt problem och komma in i fördömelse i tron att vara dömd av Gud har jag sett,och då behövs Guds nåd och vishet att ställa rätt diagnos

Svara


AnnMarie Sun, 18 Feb 2018 16:59:25 +010

Nils

Jo så kan det nog vara att man förandligar psykiska problem men å andra sidan hänger det ju trots allt ihop på något sätt.Ande,själ och kropp.

Jag tror också att mycket av apatin kan bero på besvikelser som man inte kommit över.Speciellt för de som varit med i de sk trosförsamlimgarna där det "bara var att be och bekänna".

Svara


Erik S Sun, 18 Feb 2018 20:24:07 +010

Det här budskapet från LE är mycket angeläget. Jag hoppas att så många som möjligt tar till sig detta och går med i "bönekrigarna". Häng inte upp er på partipolitik eller någon liten skillnad i teologin. Som kristna, som lemmar i Kristi församling, måste vi stå enade i denna kamp mot ondskan.

Det är beklämmande att se, att inga kända s.k "ledare" har reagerat positivt på detta. Dom kanske har blivit för självgoda på sina höga piedestaler. Dom har nått en position och fått för sig att dom är nånting eller? S Swärd med sina 380 kollegor, har tydligen inget att säga i detta sammanhang. Tror att vi måste bedja för dessa, så att dom vaknar upp inför vissa saker. PK-doktinen har gripit omkring sig, även inom församlingarna. Och uppenbarligen också inom det s.k "ledarskapet". Och sen väntar vi (dom) på väckelse? Hur går det ihop?

Sverige är ett hemskt exempel på, hur det går när ett land vänder Gud ryggen. Jag har under det sista halvåret, upplevt ungefär det samma, som LE nu pratar om. Det är inget att ta lätt på, längre, det är allvarligt. Vi behöver också be för ledarskapet inom SvK. Där råder allvarlig villfarelse och stort mörker (med vissa små ljusglimtar.)

Ni som är med i "Sverigebönen", ni kan väl med fördel gå med i LE:s upprop. Vad hindrar att ni förenar dessa 2 i er bönekamp? Jag är med i bägge och det fungerar bra. Som LE säger, 7 min om dagen kan alla be, det är inte betungande. Är vi ärliga, så kan vi också be 7x3 min!! Det är så många i våra församlingar som halvsover och är likgiltiga, så många som möjligt måste väckas! Man kan undra, vad många av våra s.k pastorer sysslar med? Vi som vanliga troende, måste ta ett större ansvar. Vi är nog illa ute som vi är. Kära syskon, gå nu med i denna bönerörelse för vårt land och för våra barns skull. Och för evangeli skull. Shalom!

Svara


JL Sun, 18 Feb 2018 21:16:41 +010

Svar till AnnMarie. Eller så är det en reaktion på den giftinjektion vi fått. Som Svensk kristen man har idag ganska få ljusglimtar. Det är svårt att inte ta det personligt när hela landet och den religion man tillhört håller på att bli utrotad. Det vi duger till är att betala skatt för islamisera landet och gillar man inte det då får man nästan hela frikyrkovärlden och Stefan Svärd efter sig. För att inte säga Expo, Aftonbladet, Sossarna, muslimerna, invandrarna hela den röda armén.

Svara


Erik S Sun, 18 Feb 2018 21:52:37 +010

Svar till JL.

Det var raka rör, JL! Men måste hålla med dig. Det är utan tvekan så det ser ut. Och det är inte slut med detta. Det kommer bli än mer tuffa tider. Man upplever att stora delar av frikyrkosverige har sålt ut sig till främmande makter(för att inte tala om SvK).

Men Gud kan ju förändra förhållanden, det har vi sett många ggr genom historien. Måtte han lyssna nu på oss idag i Sverige, så dom onda krafter som väller över oss, kan stoppas. Och Guds ljus får lysa för folket i detta arma land.

GVD -Shalom!

Svara


Bengt Sun, 18 Feb 2018 21:59:33 +010

Helt rätt Erik s

Och det är ju en omedveten islamisering

Som jag skrivit flera gånger

Den kan stoppas upp och avta

Hoppet är ej ute

Det finns saker som kan minska den

Bla att en stor mängd muslimer återvänder

Till sina hemländer

Ett rätt troligt scenario

Framförallt tror jag bland somalier

Men också genom politiken och ett

Folkligt uppror

Och genom väckelse

Vi får inte ge upp

Svara


Nenne Lindberg Sun, 18 Feb 2018 22:22:50 +010

Svar till Ove Marcelind.

Helt riktigt Owe Marcelind!

Svara


Jessica Sun, 18 Feb 2018 22:49:50 +010

Svar till Bengt.

Men Bemgt, det är nästan ingen som vill återvända hem. Ca 50.000 personer har gått under jord.Människor

som inte har rätt att vara här. Fd IS -krigare får komma tillbaks hit.

Bara i Göteborg finns 50 stycken.

Svara


Bengt Sun, 18 Feb 2018 23:37:05 +010

Men det kan ju ändå finnas det

Alla vill inte bo kvar här heller

Och det kan ju bli att många skickas

Tillbaka ändå

Svara


Margareta Larsson Mon, 19 Feb 2018 10:11:32 +010

Svar till Bengt.

Det är en medveten islamisering. Målet är en islamsk stat med sharialagar.

Svara


Jessica Mon, 19 Feb 2018 11:29:57 +010

Svar till Jessica.

Läste för några veckor sedan i alternativmedia att ensamkommande unga män, som kommer till Italien, där fred råder, vill vidare till Norden. Det var en pensionerad sjuksköterska som berättade. Man går nu över Alperna i tunna kläder och skor. Flera personer har varit nära att förfrysa sina fötter. Man säger rakt ut att man helst vill till

Sverige. Detta, med tanke på att en del

tror att många vill lämna Sverige frivilligt.

Svara


Bengt Mon, 19 Feb 2018 12:55:19 +010

Jo kanske från många av muslimerna

Men inte från svenska statens sida

Svara


Jessica Mon, 19 Feb 2018 13:19:14 +010

Svar till Bengt.

Jag förstår inte vad du menar Bengt!

Det måste finnas en orsak till varför man inte vill stanna i det första landet,

där fred råder. Alla vill till Sverige, tror du då att man frivilligt vill lämna landet? Ca 35.000 -50.000 har gått under jord.

Svara


Bengt Mon, 19 Feb 2018 16:17:03 +010

Jo jag tror många som kommit helst vill

Tillbaka

Någon gång framöver

Om det blir bättre i det land man kommit.

Ifrån

Svara


ann sofie Sat, 24 Feb 2018 22:04:19 +010

Svar till Bertil Rosenius.

Det har jag inte insett, att vi inte har någon överhet eftersom de är folkvalda. Det är en tanke som tog tag i mig.

Svara


Leif Boman Thu, 26 Jul 2018 06:59:27 +020

Äntligen fler som tar upp felaktigheterna i Lars Enarssons tankebanor!

https://helapingsten.com/2018/07/15/varfor-lars-enarson-har-fel/

Svara


Lasse Thu, 26 Jul 2018 08:39:43 +020

Svar till Leif Boman.

Har du sett Birger Skoglunds profetia? Jag hade inte tänkt rösta i valet och efter detta tänker jag absolut inte rösta ,mina tankar gick till Daniel som fick en otroligt hög position, han böjde sig inte för lustigheterna, utan bad till sin Gud, alla vet ju hur utfallet blev, vad sa kungen efter detta, ha det gott Leif 💟🙏☝

Svara


Lasse Thu, 26 Jul 2018 08:42:26 +020

Svar till Leif Boman.

https://youtu.be/kgLfQXBRV_k

Svara


Leif Boman Thu, 26 Jul 2018 09:08:15 +020

Svar till Lasse.

Mycket vacker sång Lasse!

Svara


Leif Boman Thu, 26 Jul 2018 09:14:19 +020

Svar till Lasse.

Ja, det lönar sig att vara bestämd vad gäller att följa Herren och inte jamsa med när trycket från olika håll kommer. Det är ju faktiskt genom Daniel och de andra brödernas trofasthet mot Guds Ord som t.o.m kungen sakteligen började tro på den Sanne Guden. Stå på dig Lasse😘

Svara


Lasse Thu, 26 Jul 2018 09:17:13 +020

Svar till Leif Boman.

Tack Leif, blir väl sofflocket för oss på 🐋 dagen, om det inte dyker upp något att rösta på förstås 🙏😘 https://youtu.be/vsBM0GVnjHI

Svara


Lasse Thu, 26 Jul 2018 09:23:08 +020

Svar till Leif Boman.

https://youtu.be/tTrXsgK4LEo

Svara


Svenne Thu, 26 Jul 2018 12:34:03 +020

Svar till nils.

Det är bra, broder nils!

Politiken kan i sig inte förändra landet. Vad som behövs är ett andligt uppvaknande, först och främst bland oss kristna, som ska framstå som föredömen, men även hos politiker och folket i stort.

Om den enskilda individen förändras, genom frälsning , livsförvandling och helgelse för ändras också samhället. En verkligt frälst person super inte eller missbrukar droger, utövar inte maktmissbruk eller våldshandlingar. Jesu kärlek bor i en sådan människa och den kärleken vill inte göra något ont.

Därför behövs väckelse som går på djupet och medför sinnesändring och karaktärsförändring hos individen.

Vi måste be om det som aldrig tidigare, omvända oss själva, bli gripna och brinnande och fyllda av den helige Ande. Vi måste komma bort från de inrutade, stereotypa, stela och uppstyltade gudstjänstformerna, så att Guds Ande får vara med och planera mötesverksamheten. Pastorerna får inte vara så rädda om talarstolen, utan vara villiga att stiga åt sidan, så att andra, som fått ett ord från Herren får tillfälle att bära fram det.

Svara


Bengt Thu, 26 Jul 2018 13:46:01 +020

Håller med dig svenne

Svara


Bengt Thu, 26 Jul 2018 13:46:05 +020

Håller med dig svenne

Svara


Bengt-Åke Eliasson Mon, 06 Aug 2018 10:11:41 +020

Guds frid ! Det som sker i Sverige i dag är saker son gick fel i början av -80 talet. När den falska väckelsen kom in över Sverige 1983. Jag var i Söderköping 1980 och det var bön och väckelsemöten så det stod härliga till. Men man ropade febrilt efter en förnyelse väckelse i Pingströrelsens kyrkor på den tiden. Men senare vet vi vad David Vilkerson Team Chalenges USA, sa till Svenska folket. " kontrovers " Som jag upplevde den tidens kristenhet , så var det, så, att man skvallrade och pratade bakom ryggen om många systrar och bröder i församlingarna. Det var ren och skär SYND. Men man valde att gå framåt, och förlät. Man började sjunga och evangelisera på svenska städers torgplatser för folk. Och vi gjorde det med i Söderköping. Och vi åkte även till Sandens Camping i Skärgården och evangeliserade om JESUS LEVER. Så var det. Men om vi ska få den väckelse vi längtar efter så, är det att anordna fler bönestunder i frikyrkorna runt detta Svenska land. Och evangelisera och BEDJA och berätta om vem Jesus Kristus är och gör i dag. SÅ är det. BENGT.

Svara


Bengt Mon, 06 Aug 2018 13:03:22 +020

Du menar väl trosrörelsen när det gäller den

Falska väckelsen?

Svara


Jessica Mon, 06 Aug 2018 20:36:54 +020

Svar till Bengt.

EU-kommissionens förste vice ordförande Frans Timmermans, säger att 60% av flyktingarna som tagit sig till EU-länderna har ekonomiska motiv, och har därmed inte flyktingstatus. Det är främst människor från Nordafrika och Marocko.

( källa europaportalen.se)

Svara


Bengt Tue, 07 Aug 2018 13:37:15 +020

Ja det är inte helt bra

Visst har dom det tufft

Men många måste återvända ändå

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 21, söndag 26 maj 2019 kl. 12:55

Jesus söker: Vilhelmina, Vilma!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 26 maj 2019 06:07

Snälla be att min utslag går bort i Jesus namn amen att detta hemska går över

Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp