305 online! | Sidvisningar idag: 24 868 | Igår: 167 251 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Vart gick Ingvar kamprad när han dog?

Vart gick Ingvar Kamprad när han dog

Bild: expressen. 

En efter en dör de. Kändisar och berömda personer som vi har vuxit upp med. Detta borde påminna oss att vi själva en dag också ska dö. Men vart gick kändisarna? Och vart går vi?

Mångmiljardären och Ikeas grundare Ingvar Kamprad är död. Han blev 91 år och dog efter en kort tids sjukdom. Jag tror man kan säga att han har gjort mycket gott för mänskligheten med sina möbler och pengar. Men det hjälper ingen. 

En av världens rikaste

Som 17-åring startade Ingvar kamprad Ikea 1946. Namnet Ikea bildades av initialerna i hans namn och adressen till gården där hans växte upp: Ingvar Kamprad, Elmtaryd, Agunnaryd. Kamprad räknades som en av världens rikaste personer. 2015 uppskattade Veckans Affärer hans förmögenhet till 610 miljarder kronor.

Men pengar frälser ingen och inte heller om man gör gott. Det enda som frälser är att man tar emot Jesus som Herren. Gjorde Kamprad det innan han dog? Vi vet inte. Men hans vittnesbörd när han levde var att han svor en hel del. Och svordomar som åkallar djävulen frälser ingen människa.

Påmind om evigheten

Jag blir påmind varje gång om evigheten då någon känd (eller okänd) person dör. Vart gick de? Var de inte frälsta kom de inte till himlen. För att bli frälst och räddad måste du här i tiden ta emot Jesus. Sedan är det försent.

Be gärna för Ingvar Kamprads familj och vänner som nu har sorg. Be att alla vänder sig till Jesus så att de bli frälsta och får tröst och nåd.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg sändag 28 januari 2018 13:36 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


279 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

bengt

vi vet ju inte vad som hände precis på

slutet

Svara -   - 28/1-18 14:33 -


Johan

Den allvarliga Sanningen är att:

Blir man inte frälst, så går man förlorad!

Svara -   - 28/1-18 19:02 -


Harriet Bouvin

Men kära hjärtanes då, för om han nu har gjort "mkt gott för mänskligheten", som du säger, så har det väl uppenbarligen varit till både hjälp o nytta då?

Skulle alla barmhärtiga handlingar likväl sakna ett värde i evigheten, så behöver väl i så fall ingen av oss hjälpa nödställda? Frälsningsarmén liksom all biståndsverksamhet i u-länder skulle ju fråntas all sin drivkraft utifrån det resonemanget.
För det finns människor som INTE från det att de föds startar upp med att invänta döden!

Svara -   - 28/1-18 19:12 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

"Av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva. Guds gåva är det, inte på grund av gärningar för att ingen ska berömma sig. Hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem.” (Ef 2:8-10)
Du kan inte köpa dig själv frälsning Harriet, genom att göra goda gärningar!

Svara -   - 28/1-18 20:07 -


bengt

det är kanske det mormonerna lär ut

Svara -   - 28/1-18 20:29 -


Jessica

Svar till Harriet Bouvin.

Se Felix möter Ingvar Kamprad på

tv 4. Det är det finaste programmet om Ingvar Kamprad någonsin.

Man får se en annan sida av Ingvar Kamprad. Det är en känslig människa

som gråter när han pratar om tex sin

fru. Ett riktigt gripande möte mellan

Felix Herngren och Ingvar Kamprad.

Svara -   - 28/1-18 20:48 -


Jonathan

Svara -   - 29/1-18 07:17 -


Jonathan

Gud lät sin son dö för vår skull, för att vi ska bli människofiskare. Samtidigt kan jag inte låta bli tänka på en fras i Johannes 21. "Vad rör det dig? Du skall följa mig". Jag menar inte att det är oviktigt var Ingvar "tar vägen", men varför måste man alltför ofta fundera över sådana saker? Vår uppgift är att följa Jesus, och vara ett salt i världen, och vara människofiskare.

Joh 21: 20-25

Guds ord

Petrus vände sig om och fick se att den lärjunge som Jesus älskade följde efter, han som under måltiden hade lutat sig bakåt mot Jesu bröst och frågat vem som skulle förråda honom. När Petrus såg honom frågade han Jesus: "Herre, hur blir det med honom?" Jesus svarade: "Om jag vill att han skall bli kvar tills jag kommer, vad rör det dig? Du skall följa mig." Därför spred sig ett rykte bland bröderna att den lärjungen inte skulle dö. Men Jesus hade inte sagt till Petrus att lärjungen inte skulle dö utan: "Om jag vill att han skall bli kvar tills jag kommer, vad rör det dig?"

Det är den lärjungen som vittnar om allt detta och har skrivit ner det, och vi vet att hans vittnesbörd är sant. Jesus gjorde också mycket annat, och om var sak skulle skildras för sig tror jag inte att hela världen skulle rymma de böcker som då måste skrivas.

Joh 21: 20-25

Svara -   - 29/1-18 07:20 -


Johan

Svar till Jonathan.

"Samtidigt kan jag inte låta bli tänka på en fras i Johannes 21. "Vad rör det dig? Du skall följa mig". Jag menar inte att det är oviktigt var Ingvar "tar vägen", men varför måste man alltför ofta fundera över sådana saker?"

Skillnaden är att både Petrus och Johannes var frälsta, och att Petrus inte undrade över huruvida Johannes skulle bli frälst eller inte. Sannolikt undrade han om Johannes också skulle bli martyr, vilket Petrus just hade fått höra av Jesus att han själv skulle bli.

Själv tänker jag alltid på hur det gått för kändisar som dött utan att, mig veterligen, ha bekänt tro på Herren Jesus Kristus. Det handlar om det svindlande faktum att många kommer att få spendera evigheten i helvetet! Det får mig att än mer vilja arbeta för att nå ut med Evangeliet, så att människor istället ska kunna bli frälsta.

Frid!

Svara -   - 29/1-18 09:15 -


Alf

Svar till Harriet Bouvin.

Allt handlar om Guds nåd och vår skyldighet inför en helig Gud.

Det handlar inte om vad vi presterar och inte presterar, allt är nåd.

Att du och jag lever är nåd.

Att vi kan få förlåtelse för allt genom Jesus blod är nåd.

Nåd över allt förnuft!

Svara -   - 29/1-18 09:37 -


bengt

tobias

vill du att jag ska be för dig?

det är nog tyvärr många som känner som du

Svara -   - 29/1-18 10:06 -


Leif a

Tobias mfl.

Ta dig tid att lyssna på Öjvind Andersen, han var bibellärare, men han var blind de sista åren.det han säger går rakt in i hjärtat.

Denna predikan har hjälpt mig att få öppna ögon, lite svårt kanske med norskan, men det är bra!

http://youtu.be/wsgcnwrGSac

JESUS SADE :DET ÄR FULLBORDAT!

Svara -   - 29/1-18 10:42 -


Peter Hall

Svar till Johan.

Skillnaden är att både Petrus och Johannes var frälsta

De kunde knappast ha varit frälsta, förrän det gick upp för dem, att Jesus hade återuppstått. Man kan säga, att om inte Jesus hade återuppstått, så hade han blivit ett ensamt korn. Då ju Jesus är beviset på det eviga livet, så kan vi också få det.

"Ty om du med din mun bekänner Jesus vara Herre och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, då bliver du frälst". Rom.10:9

Du ser, att det är först då du förstår, att Gud har uppväckt Jesus som du blir frälst.

Sade inte Jesus till Petrus; "När du har omvänt dig..." (underförstått han var inte frälst)

Frågan är, om han var frälst vid det tillfället, som han undrade över vad som skulle ske med Johannes. Jag är inte övertygad om detta.

Svara -   - 29/1-18 10:42 -


Johan

Svar till Peter Hall.

Joh 21:20-25 utspelade sig efter uppståndelsen! Så den hade de följaktligen förstått och kommit till tro på.

"Sade inte Jesus till Petrus; "När du har omvänt dig..." (underförstått han var inte frälst) "

???

Nej, så har jag inte sett att det står. Vilken vers tänker du på?

"Frågan är, om han var frälst vid det tillfället, som han undrade över vad som skulle ske med Johannes. Jag är inte övertygad om detta."

Den frågan kan man ju ställa sig, eftersom de ännu inte fått Andens dop (Apg 2). Det finns olika uppfattningar huruvida man måste ha erhållit Andens dop för att vara frälst.

Själv ser jag Andens dop som en konsekvens av att man tror, omvänder sig och låter döpa sig (Apg 2:37).

(Andens dop kan förvisso ibland komma före dopet i vatten (Apg 10:47).)

Men min poäng var att det inte var Johannes frälsning som Petrus undrade över, vilket gör att Joh 21:20-25 inte på något sätt säger att vi inte får fråga oss hur det går med människor som dör, utan att ha bekänt tro på Herren Jesus Kristus.

Svara -   - 29/1-18 11:37 -


Johan

Svar till Johan.

Hänvisningen skulle ha varit till Apg 2:37-38 och inte bara till Apg 2:37.

Svara -   - 29/1-18 11:42 -


Peter Hall

Svar till Johan.

Du har rätt, Johan. Jesus hade uppstått vid det tillfället. Jag tänkte fel där. All heder till dig.

Det finns olika uppfattningar huruvida man måste ha erhållit Andens dop för att vara frälst.

Hur skulle de första kristna kunnat veta om de var frälsta, om inte den helige Anden hade givits dem, som en underpant på detta? Idag när vi har hela Skriften och sett profetiorna gå i uppfyllelse, så tror vi. Om vår tro gränsar till visshet, skulle det inte räcka? Måste den helige Anden manifistera sig än idag?

Finns det somliga, som fått den helige Anden och ändå felar, vilka konsekvenser får det i så fall? Eller syndar inte den som är född av Gud? Syndakroppen är ju gjord om intet.

Svara -   - 29/1-18 13:50 -


Johan

Svar till Peter Hall.

Jag vill avsluta vårt samtal, men jag ska försöka att svara på dina frågor, först.

Måste den helige Anden manifistera sig än idag?

"Måste"? Den Helige Ande manifesterar sig i a f.

”Men hos var och en visar sig Anden så att det blir till nytta.” ‭(1 Kor 12:7‬;)

Alla syndar nog ibland i tanke, ord eller handling, men vi får inte leva i synd.

Ha det bra!

Svara -   - 29/1-18 18:31 -


Harriet Bouvin

Svar till Johan.

Vad du om mig, vad jag händelsevis "köpa mig själv"??

För övrigt så vet däremot den som har läst NT några ggr, att det pågår en strid mellan Paulus o Jakob när det rör betydelsen av tro resp handlingar.

För så står det också skrivet;

"Så bliva de då beståndande, tron, hoppet och kärleken men störst av dem alla är kärleken."

Därefter ansluter sig ett antal kristna till frikyrkan emedan andra troende väljer kyrkor med mindre fördömande inriktning.

Svara -   - 29/1-18 20:14 -


Harriet Bouvin

Svar till Jessica.

Tjaa och jag kan inte göra mkt mera än att hålla med dig och att tilldela dig ett Gilla där,

Jessica. Ha det gott!

Svara -   - 29/1-18 20:16 -


Harriet Bouvin

Svar till Alf.

Ja du får väl göra så som jag har tipsat flera, att du läser om den strid som i NT förs mellan Paulus o Jakob, där det t o m uppstår ett gräl, när det rör frågan vad som är att fästa betydelse vid, tron eller handlingar.

"Visa mig din tro utan gärningar så ska jag visa dig mina gärningar utan tro."

Så, om vi ska bygga våra liv på också breven så torde inte den sammanlagda tolkningen av dessa brev uppfattas så där väldigt självklar.

Svara -   - 29/1-18 20:20 -


Katrina

Svar till Harriet Bouvin.

....emedan andra troende väljer kyrkor med mindre fördömande inriktning.

Där håller jag med dig Harriet .Självklart att man väljer församling där kärleken råder.

Svara -   - 29/1-18 21:18 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

Det är alls ingen strid! Vad Jakob talar om är att frälsande tro har gärningar som konsekvens, vilket också Paulus skrev.

Svara -   - 29/1-18 21:33 -


Harriet Bouvin

Svar till Alf.

Men berätta gärna på vilket sätt som du anser att det är uttryck för att vara "helig",

genom att först tvinga en person att bli född,

för att därefter under hot om evig tortyr kräva att du ska älska honom?

Det finns män som har ihjäl sina kvinnor därför att de vägrar att älska dem.

Din gud påminner om dessa män, fastän friyrkan beskriver honom, tycker jag, som betydligt sjukare.

Svara -   - 29/1-18 23:55 -


Harriet Bouvin

Svar till Katrina.

Ja du har så rätt, Katarina. Och frikyrkan har också drivit många kristna i döden genom självmord. Den sortens erfarenhet, att ha bevittnat, är vi många som aldrig kommer att tillfriskna ifrån.

Svara -   - 29/1-18 23:58 -


Harriet Bouvin

Svar till Johan.

Ja du ser, det är DIN uppfattning, så varför finns det då kilometerlånga bokyllsrader med motsatta tolkningar, tror du?

Det är väl svårt att hitta ngt som har skapat så många olika uppfattningar kring som just kristendomen?

Svara -   - 30/1-18 00:03 -


J.J.

Svar till Harriet Bouvin.

Nej, det finns ingen motsättning mellan Paulus och Jakob.

Den Helige Ande måste få förklara Bibeln för oss. Det hjälper inte att läsa Bibeln flera gånger om inte Guds Ande ger oss visdom. Jag ber alltid om Hjälparens vägledning var gång jag läser Ordet. Det är jätteviktigt!

Bibelordet du hänvisar till är taget ur sitt sammanhang. Det som sägs är att kärleken är störst av tro och hopp och kärlek. Detta bibelord har förvridits t ex när det gäller stöd för homoäktenskap. Man säger störst av allt är kärleken (och citerar källan fel) fast det står:

"Nu består tron, hoppet och kärleken, dessa tre, men störst av dem är kärleken." 1 Kor 13:13

Angående gärningar och tro;

Frälsningen får vi av nåd från Jesus. Goda gärningar gör vi för att vi blivit frälsta. Vi blir frälsta när vi tror på Jesus Kristus, Guds Son.

Läs Jakob 2:4 + 1 Joh 3:18 - läs hela 3:e kapitlet. Rom 3:20f. Rom 4:2, 9:11, 11:6. 1 Kor 1:29-30. 2 Tim 1:9. (Ps 100:3. Jes 29:23. Ef 1:4, 4:24. Tit 2.14.)

Skriften understryker tydligt att frälsningen är en gåva från Gud genom Hans nåd som mottages i tro, och INTE genom gärningar.

"Ty av nåden är ni frälsta genom tron, och det inte av er själva, Guds gåva är det." Ef 2:8

"Inte av gärningar, för att ingen ska berömma sig. För vi är Hans verk, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud har förberett för att vi ska vandra i dem. " Ef 2:9-10.

Genom Guds nåd har vi blivit frälsta. Vi är frälsta genom tron; tron och tilliten på Jesus Kristus, som är enda vägen som man kan bli frälst genom. Frälsningen är Guds gåva och inte något vi själva kan åstadkomma. Frälsning, är således, inte beroende på ens egna ansträngningar. Frälsningen sker inte genom gärningar. Om så vore skulle skulle de som blir räddade/frälsta själva kunna utkräva ära. Det står att vi är "skapade till goda gärningar" Frälsningen är således inte baserad på gärningar, utan de goda gärningar som en kristen gör är resultatet och konsekvensen av Guds nya skapelse - Guds "gärning". Vi är nya skapelser i Jesu Kristus. Tron på Jesus, och den förvandling som detta inneburit, som sker i o m frälsningsögonblicket, gör att vi, därefter, vandrar genom att hålla Guds bud, gör goda gärningar.

Läs Matt 19:16. Där får Jesus frågan om vad gott (goda gärningar) man måste göra för att få evigt liv (frälst) - då svarade Jesus att det finns bara en som är god. Bara genom att förstå att Gud är oändligt god, så förstår man att mänskligt goda gärningar inte kan ge oss evigt liv. Jesus sa: håll budorden men Jesus lär inte ut att goda gärningar ger evigt liv (se verserna 21-22) utan Jesus visar den rike mannen att han misslyckas med att hålla det 1:a budet (2 Mos 20:3) och det första av de två främsta buden (5 Mos 6:5, Matt 22:36-40).

Paulus säger i Romarbrevet att Abraham TRODDE Gud, och det räknades honom till rättfärdighet. (Rom 4:-3) Jakob säger inte emot, trots att det kanske vid första ögonkastet verkar som att han säger precis tvärt om. Tro utan gärningar är död och det går inte att komma runt det. Jakob 2:21 och Rom 4:1-25 säger ej emot varandra. Abraham hade tro till Gud och lyssnade i tro. Han höjde kniven och var beredd att offra sin son Isak. Abraham var beredd att göra som Gud befallt honom, han handlade eftersom han trodde, förtröstade på Gud. Han handlade i tro.

Jakob talar om skillnaderna mellan en levande och en död tro. Jakob påminner om den gyllene regeln i v.8 (ty om man håller den gyllene regeln fullt ut syndar man ju inte, men här faller vi alla.) I v.10 står det att den som "håller hela lagen men felar i ett är skyldig till allt." Jakob 2:14-26 säger att tro utan gärningar är död. Jakob fortsätter och framhåller att tro/att lyssna i tro till Gud måste leda till goda gärningar.

Det kanske verkar som om Jakob säger emot Paulus om att "av nåden är ni frälsta genom tron, inte er själva." (Ef 2:8-9) och det Paulus säger i Romarbrevet. Det gör Jakob inte! Det är inget motsatsförhållande mellan tro och gärningar. För grunden för frälsning är ju NÅD allena genom TRO. Gärningar är RESULTATET inte grunden till frälsning. (Ef 2:10). Om någon säger sig ha tro men det inte visar sig i dennes gärningar, vad är det då för tro? Lyssnar man i tro till Jesus ger detta effekt i ens liv och man handlar därefter. (!)

Ingen frälsning, ingen g o d frukt (Jesus skapar goda gärningar i oss genom nåden och trons tillräknade rättfärdighet.) Skillnaden mellan Guds barn och Djävulens barn är broderlig kärlek

Tro+Nåd = Frälsning -> goda gärningar tack vare vår Herre Jesus Kristus.

Vi är frälsta för att vi TROR Jesus precis som det står i Joh 3:16:

"Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som TROR på honom (Jesus) inte ska gå förlorad utan ha evigt liv."

Det står inte att man måste tro + göra något. Det frälsningsavgörande ögonblicket är när vi tror på Jesus Kristus. (Läs 1 Mos 15:6. Rom 4:3. Jak 2:23. Hebr 11:13 Läs hela Hebr:s 11:e kapitel. Mfl.) Vi kan aldrig ta åt oss äran för det är Gud Fadern som kallar oss, Han drar oss till sig.

Många hamnar fel, liksom du synes ha gjort, när de läser om "gärningar" i Bibeln. Felförståelsen av vad som lärs ut (ibland MEDVETEN feltolkning som t ex i ny-judaismen/den hebreiska rörelsen. Låt er varnas för Lars Enarssons farliga undervisning om detta.) gör att de förespråkar laggärningar. Om man tror att om man håller Guds bud, att det är för ens gärningar, att det är det som gör att man blir frälst - då är man fel ute.

Det ligger en stor fara i detta tankesätt för då hamnar man i det som Paulus varnade galaterna för; nämligen att hamna utanför NÅDEN. Paulus pekar genomgående i brevet på att vi inte ska bli dåraktiga som vissa galater och söka oss tillbaka till laggärningar. Somliga menar att man hamnar ur Guds nåd och frälsningen om man inte kan hålla buden. Det är en logisk följd av att upphöja gärningarna. Vi kan inte bättra på Guds nåd med egna gärningar. Det är DÅ vi hamnar utanför nåden. (Läs ex.vis. Rom3:20)

"Har ni fått Anden genom laggärningar eller genom att lyssna i tro? Är ni så oförståndiga? Ni har börjat i Anden, vill ni nu sluta i köttet?" (Gal 3:2-3)

Paulus fortsätter: "Så var det med Abraham, han trodde Gud, och det räknades honom till rättfärdighet. Därför ska ni veta att de som är av tro, de är Abrahams barn." (Gal 3:6-7)

Lagen, eller för den del 10 Guds bud, ska vi sträva efter att hålla (och det vill vi ju) för vi ska lyssna till Ordet d.v.s. Jesus, som säger det till oss. Men lagen visar oss på synden. T.ex. "Älska din nästa som sig själv" , - här faller vi alla. Det är dessvärre så det är att vara människa. Lagen visar oss på synden i våra liv. Därför är det viktigt att be Gud om förlåtelse för all den tid jag/du är i köttet. Det är av nåd vi blir frälsta!

Om jag skulle bli frälst av gärningar hade jag inte en chans att få komma in i himmelen. Jag kommer att få komma till himlen när jag dör, eller blir uppryckt, just för att Gud lovat mig det så länge jag tror på Jesus, Gud Sonen, och Gud Fadern som har sänt Honom. Jag har frälsningsvisshet för att Gud har lovat mig det och Gud kan inte ljuga!

Joh 5:24 "Sannerligen, sannerligen säger jag er: Den som hört mitt ord och tror på honom som har sänt mig, han har evigt liv och kommer inte under domen utan har övergått från döden till livet."

I det ögonblick du och jag tror på Jesus, i samma ögonblick börjar ditt och mitt eviga liv. Det eviga livet börjar således omedelbart! De som tror kan möta den sista domens dag med tillförsikt!

Jesus har frälst oss genom sin nåd när vi tar emot honom som vår Herre i våra liv. Jag är inte emot att i Kristus göra goda gärningar - jag vill ju lyssna och lyda min Herre. Gärningarna bekräftar ju min tro!

"Blev inte Abraham, vår far, rättfärdigad genom gärningarna, när han bar fram sin son Isak som offer på altaret? Du ser att tron samverkade med hans gärningar, och att genom gärningarna blev tron fullbordad." (Jak 2:21-23.)

Vi kan egentligen inte bli frälsta om inte Gud Fadern dragit oss till sig, detta för att vi inte ska kunna klappa oss för bröstet i något hänseende. Det är en gåva tron, och av tron och av nåd vi blir frälsta. Gärningar har inte med frälsningen att göra. Det är inte villkorat på det sättet.

Vi blir frälsta för att vi tror och tack vare Guds oändliga nåd. För att vi tror på Jesus ger vi god frukt (goda gärningar). Blanda inte in frälsningen i gärningar.

Gud välsigne dig!

Svara -   - 30/1-18 01:04 -


kaj

Hur kan man bara börja spekulera om en person och skriva om någon man överhuvudtaget inte har en blekaste aning om .

Ni som nu spekulerar, tänk om ni skulle få läsa att någon börjar spekulera var era nära och kära har hamnat efter Jordelivets slut !? Vad har vi för rätt och vad är ändamålet ?

Lite vett och sans vore klädsamt av de skriftlärde och dogmatiska Fariseer !

Svara -   - 30/1-18 01:51 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

Jag tolkar inte, utan läser och tror såsom det står skrivet!

Det är skillnaden mellan sådana som tror som jag och de som håller på med "kilometerlånga bokhyllsrader med motsatta tolkningar".

Människor utan den Helige Ande kan inte förstå! Människor som inte har omvänt sig vill inte underordna sig! Därför håller de på med sina (bort-) tolkningar.

Det är alltså inte kristen tro som skapar "många olika uppfattningar". Det är människor som gör det!

Svara -   - 30/1-18 02:22 -


Bengt-Åke Eliasson

Om du läser bibeln Guds ord. Så blir det ju en följd av Guds kärlek till dig . Du blir ju del i Guds kärlek. Ni verkar diskutera Guds givna kärlek om den gäller eller inte gäller. Ovisligt. Religiösa fobier hör inte hemma här. ♥

Svara -   - 30/1-18 06:23 -


bengt

mycket bra det du skrev johan

och viktigt

Svara -   - 30/1-18 09:33 -


bengt

och mormonismen har INGET med

kristen tro att göra

det är en farlig villolära

Svara -   - 30/1-18 09:36 -


Peter Hall

Svar till J.J..

Abraham trodde Gud och det räknades honom till rättfärdighet.

Mådä, men när Sara inte blev havande så sviktade tron. Abraham fick rådet av sin hustru att lägra hennes tjänstekvinna Hagar. Abraham och Sara hade nämligen tappat tron på att få bli föräldrar.

Nu vändes dock historien till det som ingick i Guds mästarplan. Ismael kom att bli anfader till araberna,som senare tvingades antaga islam. Islam samlar de folk, som Gud har ställt på sin vänstra sida, för att locka dem in i slutdomen. Hes.38,39

Svara -   - 30/1-18 13:02 -


Harriet Bouvin

Svar till Johan.

Ja nu är förstås det märkliga här, att många av de personer som fortfarande medverkar till de allt jämnt växande "kilometerlånga bokhylleraderna" just ofta anser sig ha Den Heliga Ande". Flertalet av dessa personer läser väl precis som du innantill "såsom det står skrivet"?

Men vad vet du sedan huruvida alla dessa skribenter respektive författare "inte har omvänt sig"? Hur skulle du kunna utöva kontroll över den saken?

Svara -   - 30/1-18 16:55 -


Sam G Ö

Svar till kaj.

Svar till Kaj: Du har så rätt, vettet som Gud har skapat oss med borde vi använda lite mera och inte spekulera när andra har sorg!

Svara -   - 30/1-18 19:24 -


Lysell

Bästa Kaj

Detta är en så kallad "Kristen sida" och jag har följt kommentarerna till detta inlägg om Kamprad. Du har det bästa inlägget som en normalbegåvad person kan avge. Oavsett vilken väg Ingvar Kamprad följer i fortsättningen så skall man visa vördnad och respekt för en avliden person och det gör inte de som skriver i detta ärende ur Bibelns perspektiv. Det minsta man kan begära av sin omgivning är att de ger de efterlevande möjlighet att få lite tid till eftertanke innan de börjar käbbla. Detta var vidrigt. Om du Christer hade fått ett liknande omnämnande då din fru lämnade dig kanske du hade haft bättre förståelse för vad du publicerat.

Kaj

Du märkte kanske att det inte kom någon reaktion på ditt inlägg. Självklar för de skriver bara i sig själva. Att sätta sig in i medmänniskors känslor och tankar det är de för heliga till. Tack vän säger jag oavsett om du är "broder" eller ej så uppför du dig som en medmänniska skall göra. Om någon av I Kamprads släktingar eller vänner läser detta så ber jag uppriktigt att de förstår att vi är inte alla lika inskränkta. Och ursäkta på de andras vägnar. När jag växte upp sade de äldre, till mig "Man skall inte lägga sten på börda." Vi får inte glömma att även I. Kamprad var inte ensam i sin livsvandring. Om någon skrivit något liknande om mina avlidna vänner eller släktingar hade jag gått till åtgärd.

Adjö

Svara -   - 30/1-18 19:41 -


bengt

mormonernas okristna lära har säkerligen

skadat många människor

Svara -   - 30/1-18 20:35 -


kaj

Svar till Lysell.

Tack Lysell ! Empatin , medmänsklighet Kärleken skulle väl kallna i den sista tiden .
Att kunna känna , uppleva både i sorg och glädje med andra är väl fint !

Svara -   - 30/1-18 21:51 -


kaj

Svar till Sam G Ö.

Tack Sam G Ö! Empatin , medmänsklighet Kärleken skulle väl kallna i den sista tiden .

Att kunna känna , uppleva både i sorg och glädje med andra är väl fint !

Svara -   - 30/1-18 21:52 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

Ja nu är förstås det märkliga här, att många av de personer som fortfarande medverkar till de allt jämnt växande "kilometerlånga bokhylleraderna" just ofta anser sig ha Den Heliga Ande". Flertalet av dessa personer läser väl precis som du innantill "såsom det står skrivet"?

Att man "anser sig ha Den Helige Ande" är inte detsamma som att man faktiskt har den Helige Ande. Det finns dessutom villoandar som själva presenterar sig som "den Helige Ande".

Den Helige Ande påminner oss om allt som Jesus har sagt (Joh 14:26). Dessa personer som håller på med "kilometerlånga bokhyllerader" är uppenbarligen inte ledda av den Helige Ande, eftersom de inte läser och böjer sig för Ordet (=Jesus) "såsom det står skrivet". Tvärtom håller de på med att bortförklara Ordet, med sina många och långa utläggningar.

En människa som har omvänt sig kan inte hålla på och göra uppror mot, och bortförklara, Guds Ord. Därav känner man igen de som är falskt omvända!

Svara -   - 30/1-18 22:08 -


lysell

Hej igen Kaj

Du förstår tystnaden är kompakt då man pekar på sanningen.

Jag tackar för ditt svar och även Sam GÖ. Det värmer när man märker att man inte är ensam. Då kallar jag dig Broder för barmhärtighet går före lag.

När jag dör så vet alla var jag går :-))

GVD

Svara -   - 30/1-18 22:15 -


Harriet Bouvin

Svar till bengt.

Det blir närapå underhållande, att upptäcka att så fort du kan och i de mest omöjliga sammanhang försöker hitta en anledning att nämna mormoner. Har mormoner gjort ett så starkt intryck på dig?

Svara -   - 30/1-18 22:23 -


Harriet Bouvin

Svar till Johan.

Okey, för om antalet människor som tolkar korrekt nu verkligen är så litet - och Gud händelsevis dessutom förbjuder oss att framföra frågor

för att frågor skulle vara samma sak som att "göra uppror",

då blir det nog hyfsat folktomt i himlen.

På dig låter det som att dit kommer bara du plus några frikyrkliga personer ytterligare

men,

han som en gång avgör den saken, han är större, emedan både du själv o dina

pastorer endast är människor, som är fulla av ord, fulla av idéer o infall.

Och det är knappast förbjudet, att ha idéer men detta i sig förhindrar varken mig eller

ngn annan person, att vara skickad för Guds rike.

Svara -   - 30/1-18 22:43 -


bengt

inte positivt i alla fall

lämna medan tid är

det är ett bra och gott råd

Svara -   - 30/1-18 22:54 -


bengt

det är allvarligt med extrem frikyrkofobi

Svara -   - 30/1-18 23:01 -


Lennart Öhman

Svar till lysell.

Jo det är stort att kunna kalla varandra broder och syskon och förmågan att verkligen kunna känna uppleva att ha något gemensamt i detta fall det Gud erbjudit oss !

Personligen har jag upplevt min egen hårdhet i många stycken , men det är också en del av nåden att se det i sitt egna liv . jag tänker på när Jesus talar om kunskapen bjälken och grandet .

Kunskapen uppblåser ! När man ser något nytt i Guds ord , då tror man sej vara en riktig Hejare på frälsningens område , Då glömmer man lätt vilken filur man själv har varit och är .

Matt 5:20

Ty jag säger eder, att om eder rättfärdighet icke ÖVERGÅR de skriftlärdes och fariséernas, så skolen I icke komma in i himmelriket.

Om jag fattat det rätt så börjar det med att man blir lärd av skriften ,för att sedan denna skrift GÅR ÖVER, ÖVERGÅR från egot (självhävdelsen) till hjärtat och Andens frukter som är i Kristi Kärlek .

Ef 3:19

och så LÄRA KÄNNA Kristi kärlek, som ÖVERGÅR all kunskap. Ty så skolen I bliva helt uppfyllda av all Guds fullhet.

.

Svara -   - 30/1-18 23:30 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

Okey, för om antalet människor som tolkar korrekt nu verkligen är så litet

Vad jag försöker förklara, är att vi alls inte har fått något bud av Jesus att vi ska "tolka".

Tänk dig själv att en förälder säger till sina barn att städa sina rum, men samtidigt säger att "ni ska inte tro att jag menar ordagrannt vad jag säger, ni måste först tolka vad jag säger." Det vore 'goddag yxskaft' att säga så, och ändå så tror många s k kristna Gud säger så. Dessa behöver omvända sig och tro ordagrannt på Skriften (förutom v g liknelser och möjligen vissa profetior)!

och Gud händelsevis dessutom förbjuder oss att framföra frågor

för att frågor skulle vara samma sak som att "göra uppror",

Varför skriver du så till mig? Så har jag inte sagt!

då blir det nog hyfsat folktomt i himlen.

Nej, i himlen kommer att bli ett oräkneligt antal frälsta (Upp 7:9ff).

emedan både du själv o dina

pastorer endast är människor, som är fulla av ord, fulla av idéer o infall.

Jaha, och det vet du? Kristna som har den Helige Ande och är med på Vägen är inte endast "fulla av ord, fulla av idéer o infall."

Däremot gäller att:

”En oandlig människa tar inte emot det som kommer från Guds Ande. Det är dårskap för henne, och hon kan inte förstå det eftersom det måste bedömas på ett andligt sätt.” (1 Kor 2:14)

‭‭Med "oandlig" menas här alla som inte har tagit emot den Helige Ande.

Och det är knappast förbjudet, att ha idéer men detta i sig förhindrar varken mig eller

ngn annan person, att vara skickad för Guds rike.

Så länge någons "idéer" får den att leva i synd samt att låta bli att omvända sig och så ta emot Herren Jesus Kristus, så kommer inte den personen in i Guds rike!

"Gå in genom den trånga porten. Den port är vid och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går in genom den.” (Matt‬ ‭7:13‬;)

Svara -   - 31/1-18 00:02 -


Johan

Smajlin på slutet beror på en bugg i programmet på bloggen, och var ej menad, från min sida, att vara där.

Svara -   - 31/1-18 00:05 -


Johan

Jag vill citera det avslutande bibelstället med versen efter också:

”Gå in genom den trånga porten. Den port är vid och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går in genom den. Men den port är trång och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den.”

‭‭Matt‬ ‭7:13-14‬

Frid!

Svara -   - 31/1-18 00:11 -


David Ström

Kamprad har inte samlat sina skatter i himlen utan på jorden. Han har redan haft livets goda kan man säga och sannolikt har inte hans bägare flödat över av anden. Men vad vet jag. Om gubben ber att få sina synder förlåtna och att få tillhöra Jesus på sin dödsbädd så får han förmodligen känna av Jesus gudomliga kärlek och bli frälst genom hans blod. Men det finns ett krux. Den som inte levt sitt liv i tro, brukar inte tro på slutet heller och förmodligen så har han inte fruktat Gud eftersom han inte tror. Eller så var han redan frälst genom sin tro.

Svara -   - 31/1-18 03:15 -


Bertil Rosenius

Kaj, Sam G Ö, Lysell m.fl. Tack för fördnadsfulla och genomtänkta kommentarer! Att respektlöst ta ansatts i människors sorg är inte vad Jesus skulle gjort.

Svara -   - 31/1-18 07:15 -


Johan

Jag tycker inte alls att den här bloggposten är respektlös!

För det första är det inte särskilt troligt att Kamprads släkt läser denna bloggpost på Apg29. Men om de gör det, så kan de samt många andra som läser här, få en oerhört viktig tankeställare om hur och vilka som kommer att bli frälsta, respektive vilka som går förlorade.

Ni som inte förstår detta: Hur har ni det själva med Gud? Till vad och till vilken "sanning" sätter ni ert hopp?

Kanske ni behöver omvända er, istället för att lita till självgodhet och snusförnuftighet?

Svara -   - 31/1-18 10:33 -


Bertil Rosenius

Svar till Johan.

En intressant fråga med anl av:

vad du uttrycker

• och hur du uttrycker dig

... hur gammal är du?

Svara -   - 31/1-18 10:45 -


lysell

Johan

Om du har det bra med Gud så ger det inte dig fullmakt att moralisera över andra människors liv eller död. Om du hoppar av din höga häst och läser vad jag skrev så vänder jag mig inte mot bloggen, utan mot inslaget om Ingvar Kamprad. Låt de döda begrava sina sina döda.

Vad andra förstår eller inte förstår är inte din sak, eller om någon släkting till Kamprad läser sidan är inte heller din sak att avgöra. Sköt du ditt i lugn och ro, men var lite mer observant.

Adjö

Nog med detta.

Svara -   - 31/1-18 10:53 -


Johan

Svar till Bertil Rosenius.

Känner du dig träffad? ;)

Din härskarteknik, att börja att ifrågasätta "hur gammal" jag är, tyder på det.

För din egen skull, önskar jag att du istället allvarligt skulle fundera på om det inte ligger något i det jag skriver. Kanske du själv behöver begrunda ditt eget förhållande till Gud, så att inte du går förlorad?

Det vore fruktansvärt, och är verkligen inget jag önskar dig.

Jag önskar dig istället (faktiskt) allt gott!

Svara -   - 31/1-18 11:10 -


Johan

Svar till lysell.

Om du har det bra med Gud så ger det inte dig fullmakt att moralisera över andra människors liv eller död.

What?

Jag moraliserar inte!

Inte heller sitter jag på någon "hög häst" och har inte påstått att någon här i tråden vänder sig "mot bloggen". Jag har här enbart skrivit om denna bloggpost.

Vad andra förstår eller inte förstår är inte din sak

Eh, jo!

Det tillhör nämligen det uppdrag jag har fått av Jesus, att predika Evangeliet. Därför har jag i allra högsta grad med att göra huruvida människor har förstått Evangeliet eller ej!

om någon släkting till Kamprad läser sidan är inte heller din sak att avgöra

Nu var det inte jag som började att skriva om huruvida Kamprads släktingar skulle läsa denna bloggpost, och hur hemsk den är för deras skull. Det var det däremot flera andra som gjorde...

Sköt du ditt i lugn och ro, men var lite mer observant.

För det är vad du gör?

Svara -   - 31/1-18 11:27 -


Bertil Rosenius

Svar till Johan.

Söker alltid hitta förklaringar...

Svara -   - 31/1-18 11:44 -


Johan

Svar till Bertil Rosenius.

Hur menar du?

Svara -   - 31/1-18 14:10 -


Bertil Rosenius

Jag är nog typisk svensk. Söker alltid hitta gott eller i vart fall ngn ursäkt för hur människor uttrycker sig.

Inför din fråga: ”Känner du dig träffade?”

Dök genast tanken upp vad som djupast ligger bakom din attityd. Låg ålder och/eller bristande erfarenhet är alltid en förlåtande faktor.

Svara -   - 31/1-18 14:25 -


Johan

Svar till Bertil Rosenius.

Tja, när de egna argumenten tryter, så börjar vissa med härskarteknik, ad hominem och andra argumentationsfel.

Tråkigt!

Svara -   - 31/1-18 14:44 -


Bertil Rosenius

Men snälla Johan.

Jag anser inlägget respektlöst - punkt. Och du börjar tala om härskarteknik och bristande argument.

Du resonemang är av typen: ”Godag -Yxskaft”. Det blir lite komiskt.

Svara -   - 31/1-18 14:58 -


Johan

Svar till Bertil Rosenius.

Nej, det är du som är respektlös!

Ta istället och konkret beskriv exakt vad det är som jag har skrivit som gör att jag, enligt dig, förtjänar att få min ålder och min erfarenhet ifrågasatt.

Svara -   - 31/1-18 15:03 -


kaj

ja nu utgår jag bara från mitt liv och min vandring på trons väg .

Under årens lopp har jag tänk och fällt många domar och uttalanden som förvisso har varit sanningar utifrån Guds ord , men likafullt har det inte varit rätt ! Just på grund av enbart skriftlärdhet ,likt ljudande cymbal och klingande malm . Barmhärtigheten ryms inte i enbart skriftlärdhet som blir uppblåst , den måste först genomgå en process som heter helgelse som sker genom prövningar innan det blir i den kärleken som Jesus talar om .

som avslutning vill jag berätta att jag skrivit mina inlägg under Kaj och Lennart Öhman eftersom jag har de båda namnen ..

Svara -   - 31/1-18 15:11 -


Bertil Rosenius

Läs det inlägg du skrev 10:53 - de två sista styckena.

På det sätt du uttrycket dig, väcker du många frågor. Men kom i håg: Det är frågor, inte utlåtanden - men frågorna har ju ett upphov.

Svara -   - 31/1-18 15:30 -


Bertil Rosenius

Svar till Bertil Rosenius.

Detta var till Johan.

Svara -   - 31/1-18 15:31 -


Johan

Svar till Bertil Rosenius.

Jag tänkte länge att jag skulle låta bli att kommentera den diskussionen i denna tråd som handlade om hur "respektlös" bloggposten var, mot Kamprads släkt.

Men när ni i vad jag urskiljer som självgodhet och snusförnuftighet, dessutom började att berömma varandra, så kände jag att jag behövde skriva något.

Varför? Jo därför att jag är ärligt övertygad om att en sådan attityd, tyder på att man själv förmodligen inte är med på Vägen. Den som är med på Vägen, har andras frälsning högt på sin prioriteringslista, och förstår att det är detta som ligger bakom denna Christer Åbergs bloggpost (och inte någon respektlöshet mot Kamprads släkt, vilket bara gallimattias!).

Det var därför jag ställde mina frågor, för att det ligger på mitt hjärta, att om möjligt få någon eller några av er att tänka till, omvända er och så bli frälsta. Jag vill nämligen inte att någon av er ska gå förlorade!

Du däremot ställde inte bara frågor, du dristade dig till att ifrågasätta min person (ad hominem), vilket är skillnad.

Svara -   - 31/1-18 16:16 -


Jessica

Svar till kaj.

Jag håller med dig Kaj. Vi ska inte spekulera huruvida en människa kommit till himlen eller ej.Vi kan inte avgöra det.

Svara -   - 31/1-18 17:10 -


kaj

Svar till Jessica.

Jessica ja visst är det dumt , eftersom vi inte har med det att göra !

Svara -   - 31/1-18 20:27 -


Johan

Ingen spekulation! En för många självklar undran och fråga!

Svårt att förstå?

Svara -   - 31/1-18 23:00 -


kaj

Gå bort i Ogärningsmän sa Jesus ! Om man kan någorlunda svenska språket då vet man vad betydelsen är av ordet Ogärningsmän ? Motsatsen är gärningsmän .

Dessa Ogärningsmän de sade, men gjorde inte ! men riktiga hejare i skriftlärdhet var och är dessa !

Många ord i Svenskan har just O framför ex: Ohyggligt , Oförnuftig , Ogärningsmän , Otrevlig m.m. Ta bort O , blir det riktigt trevligt !

Svara -   - 31/1-18 23:36 -


kaj

Svar till Johan.

Du skriver, en för många självklar undran och fråga ? ja du själv kanske tycker den är klar !. självklarheten har fallit många gånger !

Svara -   - 31/1-18 23:40 -


Harriet Bouvin

Svar till Johan.

Jämställ dig inte med Gud! För om du tycker att jag gör uppror mot vissa frikyrkliga påståenden, därför att jag framför seriöst ställda frågor, då är det nämligen inte samma sak som att göra uppror mot Gud - även om kyrkan i historien försökt belägga oss med munkavel.

Jag har också läst att i himlen ska vara en skara som ingen kan räkna. Frikyrkans uppfattning brukar härefter vara att de flesta människor likväl går förlorade o hur misslyckad vore inte en sådan plan? Fullkomlig plan . . . Ja eller hur?

För övrigt är det en märklig uppfattning i förhållande till alla de personer som inte på några villkor vill existera i evighet. Ungefär som om Gud skulle säga "Du MÅSTE födas o du MÅSTE alltid finnas o du MÅSTE älska mig!! Annars så ska du plågas utan slut!" Det låter som en fri vilja eller hur, att torteras utan slut eller att tvingas älska den individ som tvingade dig att födas? Du!! Jämför inte det hotet med föräldrakärlek!!!

Härefter tror du att en fullt frisk fader först skulle uppmana oss att inte drabbas av vredesutbrott - trots att våra hjärnors biokemi avgör hur vi reagerar o känner - för att han härefter inte själv skulle kunna kontrollera de egna känslorna utan därmed far fram o dödar oskyldiga barn i både syndaflod o i Sodom o Gomorra. Tänk om det är ditt eget barn som en gång ska brinna i evighet? Ska Gud i himlen hjälpa dig att glömma bort det barnet?

Vem av oss som sedan har Den Helige Ande bör du väl rimligen överlåta åt honom som har den uppgiften att bedöma?

Svara -   - 1/2-18 06:33 -


Harriet Bouvin

Trots de traumatiska erfarenheter jag själv drabbats av under stora delar av mitt eget liv, så har jag ändå kommit så långt i min utveckling att jag, till skillnad mot den gud som du tror på, inser att hämnd aldrig på sikt ger en god hälsa. Jag förstår att allting föregås av en orsak. Din hämndlystna gud däremot framstår som den beskrivning av hatfyllda gudar vilka framställs i andra religioner. "Jakob älskade jag men Esau hatade jag."

DET om ngt är väl en person som är ett offer för de egna känslorna? Känslorna visar han ju att han har svårigheter att kunna kontrollera. Vad är det att sträva efter? Vill du vara sådan? Det är ingen förebild för mig.

Svara -   - 1/2-18 06:51 -


Harriet Bouvin

Också det andra efterföljande inlägget var riktat till Johan. Mvh Harriet

Svara -   - 1/2-18 06:52 -


Harriet Bouvin

Också det andra efterföljande inlägget var riktat till Johan. Mvh Harriet

Svara -   - 1/2-18 06:53 -


Harriet Bouvin

Också det andra efterföljande inlägget var riktat till Johan. Mvh Harriet

Svara -   - 1/2-18 06:53 -


Harriet Bouvin

Aj då, det hade räckt med ett förtydligande där.

Svara -   - 1/2-18 06:54 -


Leif Boman

Svar till Johan.

Jag har läst igenom kommentarerna här och ser endast ett småaktigt och helt onödigt beteende från sådana som menar sig förstå...Jesu rikliga välsignelser över dig Johan...

Svara -   - 1/2-18 07:02 -


J.J.

Svar till Harriet Bouvin.

I Malaki 1: 2-3 står det:

"Jag har älskat er, säger HERREN. Och ni frågar:"På vilket sätt har du älskat oss?" Var inte Esau bror till Jakob? säger HERREN. Jakob älskade jag, men Esau hatade jag. Jag gjorde hans berg till en ödemark och gav hans arvedel åt öknens schakaler."

Malaki 1:3 citeras i Romarbrevet 9:10-13:

Guds rätt att välja

Men inte bara det, Rebecka fick två söner med en och samme man, vår fader Isak. Innan barnen ännu var födda och innan de hade gjort vare sig gott eller ont, sades det till henne: Den äldre skall tjäna den yngre. Det blev sagt för att Guds beslut att välja vem han vill skulle stå fast och inte bero på gärningar utan på honom som kallar. Det står ju skrivet: Jakob älskade jag, men Esau hatade jag.

Så till frågan: varför älskade Gud Jakob och hatade Esau? Hur går det ihop om Gud är kärlek (1 John 4: 8), hur kan då Gud hata någon?

När man studerar Bibeln är det mycket viktigt att alltid studera sammanhanget till en viss bibelvers. I dessa fall använder profeten Malaki och aposteln Paulus namnet "Esau" för att hänvisa till Edomiterna, vilka var Esaus ättlingar.

Isak och Rebecka hade två söner, Esau och Jakob. Gud valde Jakob (som Han senare bytte namn på till "Israel") för att vara fader till hans utvalda folk, israeliterna. Gud förkastade Esau (som också kallades "Edom") och valde sålunda inte honom att vara fader till hans utvalda folk. Esau och hans ättlingar, Edomiterna, var på många sätt välsignade av Gud (Läs 1 Mosebok 33:9, 1 Mos kapitel 36).

Så, med verserna satt i sitt sammanhang, har Gud som säger att Han älskar Jakob och hatar Esau ingenting att göra med människors känslor av kärlek och hat. Det handlar och visar på Guds beslut (och Guds rätt) att välja en man och hans efterkommande och avvisa en annan man och hans efterkommande.

För att förklara med ett exempel. Gud valde Abraham av alla människor i världen. Det kunde lika gärna ha stått i Bibeln att, "Abraham älskade jag, och alla andra människor hatade jag." Gud valde Abrahams son Isak istället för Abrahams son Ismael. Bibelns lydelse kunde därför likväl ha varit, "Isak älskade jag, och Ismael hatade jag."

I Romarbrevets kapitel 9 framgår det klart och tydligt att versen om att "älska Jakob och hata Esau" är relaterat till vilken av dem Gud valde. Hundratals år efter att Jakob och Esau hade dött blev israeliterna och edomiterna bittra fiender. Edomiterna hjälpte ofta Israels fiender i attacker mot Israel. Esaus efterkommande drog Guds förbannelse över sig själva.

I 1 Mos 27:29 förtäljer till Israel:

"Folk skall tjäna dig och folkslag falla ner för dig. Var en herre över dina bröder. Din mors söner skall falla ner för dig. Förbannad vare den som förbannar dig (edomiter; Esau) och välsignad den som välsignar dig!"

Svara -   - 1/2-18 08:25 -


Bertil Rosenius

Svar till Leif Boman.

Ja, visst har du rätt. För nog är det ofta så att de som ”förstår”, förstår inget. Först när man inget förstår, är man böjd under Guds förstånd.

Kanske kan man säga att när man tror sig förstå, då har man just börjat. Slutet blir att förstå att vi förstår ytterst lite, men får vila i Guds stora kärlek - till sina små...

Svara -   - 1/2-18 08:46 -


J.J.

Svar till Harriet Bouvin.

Du skriver:

"Härefter tror du att en fullt frisk fader först skulle uppmana oss att inte drabbas av vredesutbrott - trots att våra hjärnors biokemi avgör hur vi reagerar o känner - för att han härefter inte själv skulle kunna kontrollera de egna känslorna utan därmed far fram o dödar oskyldiga barn i både syndaflod o i Sodom o Gomorra. Tänk om det är ditt eget barn som en gång ska brinna i evighet? Ska Gud i himlen hjälpa dig att glömma bort det barnet?"

Häda inte Gud! För din egen skull ta varning och be HERREN om förlåt. Vi har uppenbarligen inte samma Gud du och jag. Omvänd dig och gå bort ifrån mormonernas hedniska lära om du inte vill gå evigt förlorad.

Herren Jesus är inte samma Jesus som ni har. Det är en annan Ande, en annan Jesus och ett annat evangelium.

Svara -   - 1/2-18 09:10 -


Jessica

Svar till Jessica.

Jag vill också att alla människor ska bli frälsta. Jag vill inte att någon människa ska gå förlorad, kändis eller

icke kändis. Jag brukar faktiskt också

tänka när någon dött - Jag undrar om

personen tagit emot Jesus innan han

dog. Men det är en annan sak att spekulera i det offentliga. Det kan inte

vi avgöra. Vi vet inte vad som hände

innan personen dog.

Svara -   - 1/2-18 09:53 -


Jessica

Svar till Jessica.

Jag vill också att alla människor ska bli frälsta. Jag vill inte att någon människa ska gå förlorad, kändis eller

icke kändis. Jag brukar faktiskt också

tänka när någon dött - Jag undrar om

personen tagit emot Jesus innan han

dog. Men det är en annan sak att spekulera i det offentliga. Det kan inte

vi avgöra. Vi vet inte vad som hände

innan personen dog.

Svara -   - 1/2-18 09:53 -


Leif Boman

Svar till Jessica.

Just därför bör detta talas högt om, att antingen går kändis som icke kändis till himmelen om man tog emot Jesus Kristus, annars går varje syndamedveten människa förlorad i evigheters evighet utan Jesus Kristus.

Jesus sade till honom: "Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.

(Johannesevangeliet 14:6)

Röster om detta behöver höras och synas!

Svara -   - 1/2-18 10:00 -


bengt

det finns bra och sunda frikyrkoförsamlingar också

sök dig till en av.dom harriet

jag vädjar till dig harriet

Svara -   - 1/2-18 10:09 -


Jessica

Svar till Leif Boman.

Men det är väl INGEN pånyttfödd

människa som säger emot det!

Det är ju vårt UPPDRAG att göra det.

Men skriva en artikel utifrån EN speciell människa som är död, och spekulera huruvida den kommit till

himlen eller ej, är inte samma sak.

Svara -   - 1/2-18 10:14 -


Bertil Rosenius

Svar till Leif Boman.

En liten fråga till Bibelstället du citerar:

När upphör ”Jag är” att vara ”Jag är” och blir ett slutligt ”Jag var”?

Jag tror att detta är en viktig fråga för många - inkl mig själv. Jag är frälst - av nåd. Men för den som aldrig hört om eller av olika anledningar skulle viljat tro, men inte kunnat nå fram till en tro... När blir en aldrig uppfattade/upplevd ”Jag är”, en chockerande ”Jag var”?

Detta är ingen opstinat fråga och den stillar sig inte med traditionen som ankare:

Var i Guds Ord står det när - för en människa (evighetsvarelse) - ”Jag är” blir ”Jag var”?

Svara -   - 1/2-18 10:42 -


Bertil Rosenius

Svar till Bertil Rosenius.

Fråga ovan är inte ställd enbart till Leif utan till oss alla!

Låt oss inte avverka den för lättvindigt. För jag tror att på djupet av oss själva bär vi på ett hopp om Guds stora nåd för alla. Ja, jag vill mena, att den som ser svart vitt - himmel eller helvete - och verkligen tror så... för den som människa finns inget försvar om hon/han lever ett ”svenssonliv” och låter grannen gå förlorad. Då bör grannens straff, tillfalla också dem själva.

Svara -   - 1/2-18 10:56 -


Bertil Rosenius

Svar till Bertil Rosenius.

Fråga ovan är inte ställd enbart till Leif utan till oss alla!

Låt oss inte avverka den för lättvindigt. För jag tror att på djupet av oss själva bär vi på ett hopp om Guds stora nåd för alla. Ja, jag vill mena, att den som ser svart vitt - himmel eller helvete - och verkligen tror så... för den som människa finns inget försvar om hon/han lever ett ”svenssonliv” och låter grannen gå förlorad. Då bör grannens straff, tillfalla också dem själva.

Svara -   - 1/2-18 10:56 -


Leif Boman

Svar till Bertil Rosenius.

Jahve som "Är" kommer alltid att vara "Jag Är"!

Men de som inte ville ha med Honom att göra slipper förstås även om Han för alltid fortsätter att vara....

Jesu frid....

Svara -   - 1/2-18 12:15 -


Johan

Svar till kaj.

Skriv gärna direkt vad och vem du syftar på, istället för att vara svepande och insinuerande!

"Himmelriket är också som ett nät som kastas i sjön och fångar fisk av alla de slag. När det blir fullt drar man upp det på stranden och sätter sig och samlar de goda fiskarna i kärl, men de dåliga kastar man bort. Så ska det bli vid tidens slut. Änglarna ska gå ut och skilja de onda från de rättfärdiga och kasta dem i den brinnande ugnen. Där ska man gråta och gnissla tänder. Har ni förstått allt detta?" De svarade honom: "Ja." Då sade han till dem: "Därför är varje skriftlärd som har blivit en himmelrikets lärjunge som en husbonde som ur sitt förråd hämtar fram både nytt och gammalt."”

Matt‬ ‭13:47-52

‭‭har du läst Bibeln? ;)

Ohyggligt , Oförnuftig , Ogärningsmän , Otrevlig m.m. Ta bort O , blir det riktigt trevligt !

Ja, just det, se till att få bort alla dina O:n! :)

Svara -   - 1/2-18 13:15 -


Johan

Svar till kaj.

självklarheten har fallit många gånger !

Eh, ja det är ju också ett sätt att vända till det.

Svara -   - 1/2-18 13:19 -


Bertil Rosenius

Svar till Leif Boman.

Bibelställen?

Svara -   - 1/2-18 13:28 -


Johan

Svar till Leif Boman.

Tack Leif!

Ja, det är inte utan att man blir bekymrad över vissas eviga destination...

Gud är god och Han tvingar inte heller in någon in himlen, som inte vill ha med Honom att göra !

Svara -   - 1/2-18 13:41 -


Leif Boman

Svar till Bertil Rosenius.

Jesus Kristus är densamme i går och i dag och i evighet.

Hebreerbrevet 13:8

Svara -   - 1/2-18 13:42 -


Leif Boman

Svar till Johan.

Jag håller med! Allvaret att välja är här och nu....

Svara -   - 1/2-18 13:44 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

Varför påstår du att jag jämställer mig med Gud? Det stämmer inte!

far fram o dödar oskyldiga barn i både syndaflod o i Sodom o Gomorra.far fram o dödar oskyldiga barn i både syndaflod o i Sodom o Gomorra.

Barnen i Sodom och Gomorra var inte oskyldiga! De var med och skulle våldta änglarna (1 Mos 19:4).

Svara -   - 1/2-18 13:48 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

Du är hur kritisk och hatisk mot Gud som helst, ändå vill du hävda att du du har den Helige Ande.

Hur får du ihop det, Harriet?

Svara -   - 1/2-18 13:51 -


Leif Boman

Svar till Jessica.

Jag håller inte riktigt med dig i detta fall... Det kan mycket väl vara helt på sin plats att berätta om att Kamprads pengar, ca (610 miljarder), de hjälpte honom inte ett skvatt närmare frälsningen och det eviga livet, endast om Kamprad frivilligt tog emot Jesus Kristus före sin död så kom han till himlen, det här bör alla människor höra även nu!

Svara -   - 1/2-18 13:53 -


Bertil Rosenius

Ännu inget Bibelställe som säger att det bara är i detta liv som ”vägen står öppen”?

Svara -   - 1/2-18 14:01 -


Jessica

Svar till Leif Boman.

Jag vet väl också att om du äger alla pengar i världen kan det inte köpa dig

frälsning. Det spelar ingen roll om

du är världens rikaste, om du äger hela världen, men förlorar din själ!

Det bör och ska vi tala om för alla

människor. Det finns bara två utgångar ifrån det här livet. Det är väl

ingen som har något emot det, som är pånyttfödd. MEN det går att berätta

UTAN att använda EN speciell människa som exempel.Jag skulle inte vilja läsa det om någon anhörig

till mig hade dött. Det finns bara en som med säkerhet vet var en människa hamnar efter döden. Nu kan jag inte förklara vad jag menar klarare än så här!

Svara -   - 1/2-18 14:06 -


Johan

Svar till Bertil Rosenius.

Luk 16:19-31 gör det däremot.

Svara -   - 1/2-18 14:46 -


Bertil Rosenius

Bra! Den rike mannen och Ladaros. Livet har två utgångar.

Kanske borde jag nämnt att jag är övertygad - som gammal Bibelläsare - att detta är sant! Men min fråga var: Är det bara i detta liv, som vägen står öppen?

Jesus säger ”Jag är!” Inte ”Jag kommer en dag att ha varit.

De flesta säger att helvetet är evigt. Att löftet om en väg till Fadern bara gäller fram tills man tagit sista andetaget. Det är denna förståelse jag saknar Bibelord som styrker.

Svara -   - 1/2-18 15:08 -


Johan

Svar till Bertil Rosenius.

Mt 25:41 & Upp 14:9-11

Svara -   - 1/2-18 15:23 -


Bertil Rosenius

Fullkomligt riktigt - om vi utgår från att ordet eviga, evig, evighet... är rätt översatt och inte översatt för att ”passa” översättarens syfte.

Ordet som översatts till evig heter på grekiska aion och det kan översättas olika.

När Jesus varnar för hädelse mot Anden säger Han att det in blir förlåtet vare sig i denna aion eller den kommande aion. ... i denna tidsålder eller den kommande (tidsåldern) - dubbel aion. Betydligt starkare är det när Upp. bok. beskriver evigheters evigheter. Men varför detta uttryck? Att plågas i evighet är väl evighet? Om nu inte det finns olika längder på ”evigheten”. Eller om det skall översättas tidsåldrars tidsålder - men vad kommer sedan?

Svara -   - 1/2-18 15:50 -


kaj

Svar till Johan.

Du skriver :Ja, just det, se till att få bort alla dina O:n!

Jo där har du rätt! Det är de jag vill i mitt liv ,och kämpar trons goda kamp att få se mina latenta synder , brister och även de synliga .Om du undrar och tycker jag skrev svepande !?

Oj det var ju till dej jag skrev , det här kan bli hur märkligt som helst .

NÄ nu är jag sarkastisk , men det kittlar lite grann att vara det. men jag är fullt medveten om att det leder inte till något gott !

,När jag i min ungdom var tvärsäker och sa självklart till min mamma , fick jag det svaret .självklart har fallit många gånger ! Dessa bevingade ord från henne !

Ha det så bra Johan !

Svara -   - 1/2-18 16:33 -


Leif Boman

Svar till Bertil Rosenius.

Du frågade när "Jag Är" slutar vara "Jag Är"? Du fick ett svar. Givetvis aldrig! Du fick Heb 13:8.

Varför vill du försöka envisas med att ingen skall gå evigt förlorad och att de som också dör med sin ondska skall få följa med till himmelen efter en liten reningsprocess? Din nya universalistiska sida är så fel den bara kan bli Bertil, du behöver lämna det innan det blir alldeles tokigt allting!

Svara -   - 1/2-18 16:45 -


Katrina

http://www.dagen.se/nyheter/ikea-ingvar-kamprad-ar-nu-i-himlen-1.1091672#cxrecs_s

Svara -   - 1/2-18 16:49 -


Lena Henricson

Svar till Leif Boman

Jag tycker det är bra att ärliga människor,som t.ex. Bertil Rosenius,har möjlighet att ställa ärliga frågor här på Apg29. 😊

Svara -   - 1/2-18 18:15 -


Leif Boman

Svar till Lena Henricson.

Jag med!:-))

Svara -   - 1/2-18 18:25 -


Leif Boman

Svar till Lena Henricson.

Då borde man väl också få svara...?

Svara -   - 1/2-18 18:26 -


Lena Henricson

Svar till Leif Boman

Ja,det är ju därför man frågar. 😊

Svara -   - 1/2-18 18:29 -


Peter Hall

Svar till kaj.

Om man kan någorlunda svenska språket då vet man vad betydelsen är av ordet Ogärningsmän. Motsatsen är gärningsmän.

Enligt dem själva, så hade dessa män gjort gärningar i Jesu namn, så nog var de "gärningsmän" alltid.

Men något saknades dem tydligen, eftersom Jesus kallade dem ogärningsmän.

Om man inte har kärlek inbördes, då är man som en ljudande cymbal, oavsett man har botat sjuka, drivit ut onda andar osv. i Jesu namn.

Kärlek till sin nästa är uppfyllelsen av hela lagen.

Svara -   - 1/2-18 18:58 -


Leif Boman

Svar till Lena Henricson.

Exakt, då är vi ju överens!

Svara -   - 1/2-18 19:21 -


kaj

Svar till Peter Hall.

Jo visst Kärlek till sin nästa är uppfyllelsen av hela lagen.Kärlek till sin nästa är uppfyllelsen av hela lagen.

Men lagen är Andlig och god och är en uppfostrare till Kristus till dess vi nått fullheten i Honom

,Rom 7:1

Eller veten I icke, mina bröder — jag talar ju till sådana som känna lagen — att lagen råder över en människa för så lång tid som hon lever? alltså tilldess vi blivit helomvända då är vi där och kan säja ,NU lever inte längre jag. då har lagen gjort det den ska i våra liv !

Rom 7:1

varför tror du denna tid kallas och är laglöshetens tid och att kärleken kallnade hos de flesta !? ser du kopplingen att kärleken kallnar just på grund av frånvaro av lagen

Om Lagen brukas som den ska är den god !

Apg 22:12

Där fanns en efter LAGEN from man, Ananias, vilken hade gott vittnesbörd om sig av alla judar som bodde där.. han hade nådegåvan , han bad och Paulus fick sin syn tillbaka

. Ogärningsmännen , visst gjorde de en massa ting ,men förblindade av sitt högmod trodde de sej vara Kristi tjänare men de var laglösa enligt Guds ord ! Dessa har aldrig gått genom den trånga porten .

24Därför, var och en som HÖR dessa mina ord och GÖR efter dem, han må liknas vid en förståndig man som byggde sitt hus på hälleberget. 25Och slagregn föll, och vattenströmmarna kommo, och vindarna blåste och kastade sig mot det huset; och likväl föll det icke omkull, eftersom det var grundat på hälleberget. 26Men var och en som hör dessa mina ord och ICKE GÖR efter dem, han må liknas vid en oförståndig man som byggde sitt hus på sanden. 27Och slagregn föll, och vattenströmmarna kommo, och vindarna blåste och slogo mot det huset; och det föll omkull, och dess fall var stort.”

Svara -   - 1/2-18 19:36 -


Ann Sofie

Svar till Harriet Bouvin.

Vad du tycker ändrar ingenting.

Svara -   - 1/2-18 19:39 -


kaj

Svar till Peter Hall.

Det är sant det du skrivit Peter ! råkade skicka iväg mitt förra inlägg för snabbt .

Svara -   - 1/2-18 19:42 -


Harriet Bouvin

Svar till Johan .

Påstår du att ställa frågor är samma sak som att vara "kritisk och hatisk mot Gud" så behöver du kanske en svensk ordlista. För den som förbjuder oss att använda vår fria vilja till att fråga om det som vi undrar över, vad kallar vi en sådan person för?

Svara -   - 1/2-18 20:02 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

Dina frågor avslöjar dig Harriet!

Svara -   - 1/2-18 20:07 -


Harriet Bouvin

Svar till Johan.

I min bibel står det "unga och gamla". Det står ingenstans att det är fråga om "barn" och ung räknas du vara tills du är minst 25 år. Fråga vilken svensklärare respektive översättare du vill!

Har du för övrigt hört talas om en 1- eller 2-åring som kan "våldta"?

Och visste du sedan, att flertalet personer som döms för brott själva - statistiskt bevisat - har föräldrar som är kriminella? Barn som knarkar o super har oftast familjer som gör detsamma emedan rättfärdiga Nisse, som växt upp under goda förhållanden, aldrig skulle tänka i de banorna. Vad berättar det om dina 1- och 2-åriga "väldtäktsmän"?

Svara -   - 1/2-18 20:12 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

Om Gud Skaparen som är rättfärdig, dömer hela folket inklusive spädbarn till döden, vem är då du att sätta dig till doms över Gud? Har inte Han som har skapat livet också rätt att ta det?

Har du lilla människa rätt emot den Allsmäktige?

Svara -   - 1/2-18 20:29 -


R.S

Svar till Harriet Bouvin.

Harriet, det är inte din rättighet att leva. Det är Gud som har skapat dig, Han bestämmer dina dagar. De små barn som dör kanske Gud vill ta hem till sig. Det finns bara en Gud, hur mycket än man vrider och vänder på det så kan man inte skapa sin egen Gud. Sluta göra uppror mot honom, det är inte Guds fel att du råkat illa ut i livet. Han älskar dig och vill hela dig.

Svara -   - 1/2-18 21:50 -


bengt

ödmjuka dig harriet

och omvänd dig

medan tid är

Svara -   - 2/2-18 07:44 -


Bertil Rosenius

Ang HARRIET BOUVIN och hennes frågor!

Jag upplever att många av er flyr frågornas mål - er själva - ni använder Gud att gömma er bakom, upplever jag.

Det är inte Gud Harriet ifrågasätter, utan ert sätt att ”presentera” Honom och ni gör er till oantastliga utrönare av Hans tankar och beslut.

Du får rätta mig om jag har fel Harriet?

Svara -   - 2/2-18 08:23 -


Johan

Svar till Bertil Rosenius.

Du har fel och upplever fel Bertil!

Jag har läst Harriets ifrågasättanden av Gud själv här på apg29, under många år.
Därför vågar jag skriva att det inte är hur människor presenterar Gud, som Harriet främst har problem med. Det är hur Gud presenterar sig själv enligt Bibeln, som hon har problem med!
Tyvärr!

Svara -   - 2/2-18 09:13 -


Bertil Rosenius

Svar till Johan.

När jag läste ditt inlägg kom ett uttryck för mig:

”TOMMA BURKAR SKRAMLAR ALLTID MEST”!

Vet du Johan... vi är vuxna människor som samtalar här - i god ton. Så du kan väl hålla dig utanför - så länge.

Svara -   - 2/2-18 10:42 -


Johan

Svar till Bertil Rosenius.

Det är viktigt att kunna urskilja vem det är som talar till en!

Det där var inte från Gud!

Du är inte webbmaster här! Vill du bestämma vem som ska få kommentera eller inte, så skaffa dig en egen blogg!

Svara -   - 2/2-18 10:57 -


J.J.

Svar till Bertil Rosenius.

Hej och frid!

Jag håller faktiskt inte med dig här.

Tycker du att jag t ex gömmer mig bakom Gud?

Har ägnat åtskilliga timmar på att leda henne rätt genom att svara på hennes frågor och även genom bön.

Många gånger svarar jag för att någon ny som läser här inte ska förledas att tro att det hon säger stämmer med Guds ord. Jag vet inte om jag tycker det är frågor heller utan mer förtäckta påhopp på Gud och Bibeln.

Mvh

Svara -   - 2/2-18 11:07 -


Leif Boman

Svar till Bertil Rosenius.

Nu är du väldigt orättvis mot Johan Bertil, sen håller jag med JJ det där om Harriet. Hon har en väldigt skadad tro på Gud, och vill rättfärdiga homosexuellt leverne och har mycket kritik överlag mot kristna. Gud älskar dig Harriet men vill få dig till en nystart i ditt liv, där Jesus Kristus och Guds Ord får bli nummer 1 för dig och inte tvärtom, att Guds Ord skall anpassas efter oss....

Jesu frid...

Svara -   - 2/2-18 11:20 -


Bertil Rosenius

Svar till Leif Boman.

Du har förmodligen inte läst alla Johans kommentarer till vad jag skrivit. Med början 31/1 07:35.

Svara -   - 2/2-18 12:44 -


Leif Boman

Svar till Bertil Rosenius.

Jag kikade lite hastigt igen men jag kan inte se något speciellt. Ni uppfattar denna artikel på olika vis, och jag tycker heller inte artikeln är något att bråka om...Det är viktigt med tankeställare för efterlevande så att man inte vaggas in i falska förhoppningar när ofrälsta dör.. Om en människa dör utan att ha tagit emot Jesus så är sannolikheten att denne hamnar i helvetets eldsplågor mycket stor, det bör svenssons få höra alltmer. Man skall inte luras att tro att alla blir fina änglar och får det bra även utan Jesus vilket är den vanliga inställningen idag...

Jag tycker att artikeln var helt ok!

Svara -   - 2/2-18 13:42 -


bengt

ja det är viktigt att det kommer fram

Svara -   - 2/2-18 14:14 -


Bertil Rosenius

Svar till Leif Boman.

Men har man inte rätta att uttrycka en avvikande mening utan att bli rekommenderad av omvända sig. Att bli beskylld för att bedriva härskarteknik, var snusförnuftig och självgod

När dylikt agerande applåderas av signaturen J.J. och av dig Leif och får ett stort antal läsares bifall, då undrar jag vart är Guds folk på väg. Då går det utför med Kristenheten.

Om någon vill fortsätta diskutera med mig här i detta så gör jag det, och det gäller nu inte inläggets kärna, utan om hur vi som kristna formulerar ett samtal.

I övrig har jag fått nog av samtalsklimatet här och nu.

Svara -   - 2/2-18 15:21 -


Johan

Svar till Bertil Rosenius.

Att döma av din reaktion, så var det jag skrev tydligen mitt i prick!

Du har rätt att fritt kritisera bloggposten, tycker du. Men ingen ska ha rätt, enligt dig, att motsäga din kritik eller avslöja vad som pågår. Då börjar du med argumentationsfel (ad hominem) etc.

Sedan leker du webmaster och försöker tala om för mig att jag ska "hålla mig utanför".

Jag tycker inte ditt beteende är det minsta "vuxet". Om du inte tål att bli emotsagd, så är det kanske du som borde hålla dig utanför sådana här bloggsamtal.

Du är den som borde rannsaka hur du beter dig här. Men tyvärr verkar du vara bortom all självrannsakan.

Svara -   - 2/2-18 15:45 -


Bertil Rosenius

Svar till Johan.

?

Svara -   - 2/2-18 16:05 -


Johan

Svar till Bertil Rosenius.

Vad är det du inte förstår!

Svara -   - 2/2-18 16:19 -


AnnMarie

Bertil Rosenius

Jag håller med dig och det enda råd jag kan ge dig är att helt enkelt lägga ner samtalet med en del människor här.Är bara bortkastad tid och en del vet alltid bäst och vill gärna styra upp andra som naturligtvis har fel på alla vis.Vissa här ger mig kalla låtar!

Det jag har lärt mig och förstått då jag läser här är att jag ska vara tacksam att jag inte tillhör någon församling.Det borde inte vara så men så är det.Här kan man åtminstone stänga ner!

Svara -   - 2/2-18 16:24 -


AnnMarie

Kalla kårar ska det stå

Svara -   - 2/2-18 16:26 -


Leif Boman

Svar till Bertil Rosenius.

Bertil, jag tycker att kristenheten är på väg utför när Bibelns helveteslära börjar ifrågasättas, när Bibelns varningar angående homosexuellt leverne börjar ifrågasättas m.m. Jag har inte applåderat Bertil men jag tyckte nog inte att Johans ord var så hårda som du försöker få dem att framstå.

Svara -   - 2/2-18 16:27 -


Johan

Svar till AnnMarie.

Fast du AnnMarie brukar ju vara en av dem som "alltid vet alltid bäst och vill gärna styra upp andra".

Så hur tänkte du där?

Svara -   - 2/2-18 17:12 -


AnnMarie

Johan

När har jag försökt styra upp någon annan?

Svara -   - 2/2-18 17:16 -


J.J.

Svar till Harriet Bouvin.

Hej och frid!

https://www.apg29.nu/a/328

Sökte sanning fann tvivel

”Det kändes som om jorden skakade under mina fötter, säger Hans Mattsson, före detta ledare i mormonkyrkan. Allt jag hade fått lära mig, allt jag så stolt hade undervisat, predikat och vittnat om smulades sönder. Det var en psykologisk och nästan fysisk smärta.” Från artikel i New York Times den 21 juli 2013.

Boken om Hans Mattssons liv är en dokumentation över hur en styrd religion eller uppfattning kan forma ett liv och en tankevärld och hur svårt och kostsamt det kan vara att bli fri. Vi hoppas att de erfarenheter och den kamp som boken ger uttryck för kan vara till nytta för andra med liknande erfarenheter även utanför mormonkyrkan.

Författare: Hans Mattsson / Christina Hanke

Vänligen läs denna.

Mvh

Svara -   - 2/2-18 17:21 -


Johan

Svar till AnnMarie.

Lever du inte som du lär?

Du skrev ju nyss till Bertil Rosenius att:

det enda råd jag kan ge dig är att helt enkelt lägga ner samtalet

Men att svara på din fråga. Du har skrivit 1493 kommentarer här på apg29, så nog försöker du att sprida dina åsikter vitt och brett. Är inte det att försöka att "styra upp" andra?

Ett exempel är din kommentar till Pontus J Back, från tråden under bloggposten "Ett allvarsord gällande det kristna ledarskapet":

Pontus J BackDet är ju förskräckligt att det är så. Att inte frikyrkofolk lär sig."Kom som du är" och "bli som oss"Det är ju precis det man inte vill!

Men dessvärre blir det så då man läser Guds ord som en lagbok och inte förstår att det är Gud som utför verket i den takt som är bäst."

Du har din tro och argumenterar som att du alltid vet bäst, anser jag.

Svara -   - 2/2-18 17:39 -


bengt

det finns bra församlingar också

men inga perfekta däremot

annars är alternativet att vara med i en

hemgrupp

Svara -   - 2/2-18 18:00 -


AnnMarie

Johan

Det var ett råd till Bertil,inte något försök att styra upp honom.

Inte så mycket mer att diskutera för min del.

Svara -   - 2/2-18 18:04 -


Johan

Svar till AnnMarie.

Du ger ett råd till Bertil gällande hans medverkan i den här tråden, som du sedan inte själv följer...

Svara -   - 2/2-18 18:21 -


Harriet Bouvin

Svar till Bertil Rosenius.

Tack Bertil Rosenus!

Och just det! Jag stör mig inte på den person som jag uppfattar vara Gud. Jag stör mig på de upprepade förebråelser som jag känner igen från tiden i pingst bland människor som både insjuknade o som begick självmord. Dessa erfarenheter bearbetar jag forfarande, 40 år senare.

. . . och bless gode broder! (Jo, visserligen sa Kristus att "Ingen är god utom Gud allena" men att kalla dig för god uppfattar jag likväl inte som ngn synd).

Svara -   - 2/2-18 19:03 -


Harriet Bouvin

Svar till Johan.

Ifall du Johan och Bertil Rosenius anser att ni båda har Den Helige Ande och likväl nu bokstavligen "upplever" olika i fråga om mig - vad berättar i så fall det?

För övrigt Johan, så ger du intryck av, att på dig är det nu bara glorian som saknas. Du kanske rent av blir ensam med Herren i himlen.

Svara -   - 2/2-18 19:08 -


Katrina

Svar till Harriet Bouvin.

Här skriver du om både insjuknade o som begick självmord inom pingst, har du nån form av statistik hur många.....det skulle vara intresant att veta.

det där låter väldigt allvarligt, tycker jag.

Svara -   - 2/2-18 19:47 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

Ifall du Johan och Bertil Rosenius anser att ni båda har Den Helige Ande och likväl nu bokstavligen "upplever" olika i fråga om mig - vad berättar i så fall det?
Det berättar att åtminstone en av oss inte är ledd av den Helige Ande.
Anden leder i enlighet med Guds Ord, sedan får du försöka att avgöra resten själv (även om det nog är svårt för dig att göra det).
För övrigt Johan, så ger du intryck av, att på dig är det nu bara glorian som saknas. Du kanske rent av blir ensam med Herren i himlen.
Som jag skrev tidigare, så blir det ett oräkneligt antal frälsta i himlen (Upp 7:9-10).
Vadå glorian saknas? Vad vet du om det? :)

Svara -   - 2/2-18 20:55 -


Harriet Bouvin

Svar till Katrina.

Tack för din fråga! Tyvärr befinner sig nog begreppet statistik hyfsat långt borta från pingstvänners sätt att tänka. Frågor som rör bevisning brukar användas i de sammanhang där det styrker deras egen förkunnelse. Jag berättar om mina egna erfarenheter och då sker det utan hjälp av några siffror.

Svara -   - 2/2-18 21:08 -


Katrina

Svar till Harriet Bouvin.

Jag gilllar statistik, men det kanske inte finns just inom pingst men i sjukvårds statistik kanske.
det är endå mycket allvarligt att det förekommer , undar vad du sett i dina 40år i pingst och varför blir vissa sjuka eller begår självmord, är det att de blir utstötta eller

Svara -   - 2/2-18 21:17 -


Harriet Bouvin

Svar till Johan.

Jag känner ett stort förtroende för Bertil Rosenius, eftersom han efter mina flera år på den här bloggen lyckades hitta orden som inte jag kunde uttrycka,

han som också lyckades pricka så rätt hur jag själv tänker.

Så varför klarade inte DU det - om du nu anser dig vara mera ledd av Gud?

Och varför skulle därmed DIN felaktiga tolkning visa att HAN vore i avsaknad av Den Helige Ande?

Svara -   - 2/2-18 21:23 -


Harriet Bouvin

Svar till Johan.

Skrev jag att jag "vet" att det nu bara är glorian som saknas? Om ingen har ändrat i min text så står där att du "ger intryck av" det. Är det samma sak, anser du? Är vi förbjudna att berätta vad vi får för intryck?

Svara -   - 2/2-18 21:27 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

Jaha, så definitionen av att vara ledd av Anden, är att du anser att man förstår "hur" du "tänker".

Man tar sig för pannan. Det här börjar bli mer och mer urflippat!

Jag föreslår att vi försöker att avsluta detta.

Svara -   - 2/2-18 21:38 -


Harriet Bouvin

Svar till Katrina.

Psykiatrin har under de senare åren funnit att det finns ett behov av att tillhandahålla en särskild sakkunskap o kompetens till de grupper som insjuknar i anledning av sekterism. Dessa vet nämligen ofta inte vart de ska vända sig för att få hjälp. Jag har inte själv några närmare uppgifter om vad som hände inom Livets Ord men ska vi tro media, så har ett flertal självmord ha funnits inom den rörelsen. Nätet har kanske närmare info.

Svara -   - 2/2-18 22:00 -


bengt

du inser tyvärr inte att du själv är med i

en sekt

en farlig sekt

full av villoläror

vi får be om att du lämnar det sammanhang

du tillhör

det är nödvändigt

Svara -   - 2/2-18 22:32 -


Harriet Bouvin

Svar till Johan.

Du kritiserar troende utan att härefter lyckas bemöta sakfel som pekas på. För naturligtvis inspirerar inte Kristi Ande ngn av oss att framföra osanningar. Huruvida du själv sedan har Guds Ande eller inte uppfattar jag inte vara min uppgift att uttala mig om men Kristi ljus bryter inte ner oss. Det ljuset bygger upp oss. Låt det vara en ledstjärna!

Svara -   - 2/2-18 22:34 -


Harriet Bouvin

Svar till bengt.

Bästa signatur bengt! Vad är det för "sammanhang som du pratar om här? Jag är inte särskilt aktiv i ngn församling, så vad är det för "villoläror" du påstår att jag "tillhör"?

Svara -   - 2/2-18 22:38 -


bengt

pingstkyrkor är inte farliga i sig

att säga något sådant är en lögn

vissa kan vara det

särskilt om det blir som i knutby

alla kyrkor kan spåra ur tyvärr

i regel mår nog folk som är med i en

kyrka eller församling bättre än

vanliga svenssons ändå

Svara -   - 2/2-18 22:43 -


bengt

är du inte med i en mormonkyrka?

Svara -   - 2/2-18 22:46 -


Harriet Bouvin

Svar till Leif Boman.

Bästa Leif Boman! Var någonstans framgår det att jag "vill rättfärdiga homosexuellt leverne"?

Min "kritik" mot kristna riktar sig inte mot frälsta "överlag".

Den riktar sig mot de personer avseende bestämda brister som Herren har gett mig till uppgift att peka på - ingen åtråvärd kallelse, kan jag försäkra.

Far därför inte med osanning, så undviker du att synda i den delen.

Svara -   - 2/2-18 22:57 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

utan att härefter lyckas bemöta sakfel som pekas på. För naturligtvis inspirerar inte Kristi Ande ngn av oss att framföra osanningar.

Vad är det konkret för "sakfel" och "osanningar" som du nu beskyller mig för?

Svara -   - 2/2-18 23:03 -


bengt

eller har du slutat gå till dom?

Svara -   - 2/2-18 23:06 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin.

Det var längre tillbaks i din karriär...

Svara -   - 2/2-18 23:18 -


Harriet Bouvin

Svar till David Ström.

Kamprad skänkte genom sin stiftelse 4 miljarder till kyrkan för hjälp till ensamma att bl a komma till kyrkan.

Hans ögon tårades vid önskan om Guds välsignelse.

Så vad i all världen vet du om vad Kamprad trodde?

Nej se till att vara ett gott exempel, så att omgivningen faktiskt tror på att du verkligen har fått

"känna av Jesu gudomliga kärlek", som du säger

- för annars kanske effekten av ditt uppträdande blir den rakt motsatta.

Svara -   - 2/2-18 23:25 -


Katrina

Svar till Harriet Bouvin.

Tack för svaret

ska kolla mer på nätet

Svara -   - 2/2-18 23:30 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

Herren har gett mig till uppgift att peka på - ingen åtråvärd kallelse, kan jag försäkra.

Du tror alltså på fullt allvar att du är i din kallelse?

Vem är din herre, som skulle ha gett dig din "kallelse"?

Jesus Kristus Guds Son, ger ingen kallelsen att ifrågasätta Guds Ord Bibeln, såsom du har hållit på i många år här på apg29!

Svara -   - 2/2-18 23:38 -


Christer Åberg

Svar till Harriet Bouvin.

Kamprad skänkte genom sin stiftelse 4 miljarder till kyrkan för hjälp till ensamma att bl a komma till kyrkan.

Hans ögon tårades vid önskan om Guds välsignelse.

Så vad i all världen vet du om vad Kamprad trodde?Kamprad skänkte genom sin stiftelse 4 miljarder till kyrkan för hjälp till ensamma att bl a komma till kyrkan.

Hans ögon tårades vid önskan om Guds välsignelse.

Så vad i all världen vet du om vad Kamprad trodde?

Det är lätt att ta reda på vad Ingvar Kamprad trodde. Titta på hans dödsannonser: https://www.apg29.nu/a/4i7 Här var det inget om korset.

Bilderna:

* https://www.apg29.nu/a/5ta

* https://www.apg29.nu/a/bs

Han verkar inte ha litat på korset, varken när han levde eller nu vid sin död. Dödsannonserna bär sitt tydliga vittnesbörd.

Och pengar kan inte frälsa någon. Inte heller om du tar alldeles så många till kyrkan. Det hjälper dig inte ett skvatt. Ja, det hjälper dig inte ett skvatt om du själv går till kyrkan och vill ha välsignelse. Du måste personligen ta emot den levande och uppståndne Jesus för att bli frälst. Det är det enda som frälser!

Svara -   - 2/2-18 23:39 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin.

Pingstvänner överlag har du anklagat i många år käre Harriet....

Svara -   - 2/2-18 23:41 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin.

Här har vi ett litet exempel på dina egna ord angående homosexualitet.

Hur kan "det stora felet" vara "att bli ihop med ngn av samma kön" - om nu uppvisandet av kärlek utgör det förnämsta budet?

Kalla mina ord för osanning om du vill, men då är det nog någon annans ord som far med osanning!

Svara -   - 3/2-18 00:26 -


Harriet Bouvin

Svar till Leif Boman.

Och var någonstans hittar du ett påstående då?

Kan du inte skilja mellan ett påstående och en fråga?

Svara -   - 3/2-18 02:06 -


Harriet Bouvin

Svar till Christer Åberg.

Tror du att Herren Gud fäster större tillit till vad andra människor har skrivit om en avliden person i en begravningsannons, än den avlidnes eget förhållningssätt till Honom?

För övrigt påstår jag ingenstans att pengar frälser ngn av oss. Däremot pekar jag på vederbörandes val av prioriteringar av dessa pengar, för att vi inte må uttala oss om vilka avsikter och tankar han händelsevis kan ha haft.

Svara -   - 3/2-18 02:14 -


Harriet Bouvin

Svar till Johan.

Jag har betydligt större förtroende för Honom som vägleder mig, än jag har för dödliga människors allehanda inbillningar och anklagelser mot min person.

Svara -   - 3/2-18 02:18 -


Harriet Bouvin

Svar till Katrina.

Håll dock isär, råder jag dig, den skada som människor förorsakar kristna ifrån den Gud som frälser. Allt gott kommer nämligen från Honom, säger Skriften.

Svara -   - 3/2-18 02:22 -


Harriet Bouvin

Svar till Johan.

För att sedan besvara din fråga rörande vad för slags sakfel o osanningar du framför;

ja du påstår ju upprepat här, att frågor som jag framför skulle vara detsamma som

påståenden.

När en mening följs av ett frågetecken, då är det en fråga o därmed inte

ett påstående.

Jag delar inte din uppfattning i allt men jag avhåller mig gärna ifrån att anklaga dig på

det sätt som man ofta gör i frikyrkliga sammanhang.

Svara -   - 3/2-18 02:30 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

"allehanda inbillningar och anklagelser mot min person."

Så du förnekar att du ifrågasätter Gud och Bibeln? Eller, erkänner du att din gud, som du påstår vägleder dig, inte är densamme som Bibelns Gud?

Du har ju, för att bara ta ett exempel av många, ifrågasatt Bibelns Gud även i denna tråd. Du ifrågasatte hur Gud kunde låta döda alla, utan undantag, i Sodom och Gomorra!

Precis som att Skaparen inte har rätt att göra vad Han vill med sin Skapelse.

Så kära Harriet, Bibelns Gud som du är så hatisk och kritisk emot är knappast den som "vägleder" dig.

Vem är din gud Harriet?

Svara -   - 3/2-18 05:22 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

"Bedöm en människa efter hennes frågor, snarare än efter hennes svar." Voltaire

Även om Voltaires utsagor ingalunda går att jämföra med Guds Ord, så hade han faktiskt en del vist att säga.

Som sagt, dina kritiska frågor avslöjar dig!

Svara -   - 3/2-18 05:31 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin.

Du har t o m hänvisat till att David och Jonatan skulle kunna varit homosexuella, har du glömt också det Harriet?

Svara -   - 3/2-18 07:26 -


Leif Boman

Svar till Harriet Bouvin.

Frågan duger alldeles tillräckligt i detta fall, den förtäljer din inställning...

Svara -   - 3/2-18 07:30 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

Tror du inte att Kamprads anhöriga hade respekterat hans tro, och skulle haft med ett kors i hans dödsannons, om han personligen hade varit en kristen? Man brukar ju respektera sådant, när en person har avlidit.

Däremot pekar jag på vederbörandes val av prioriteringar av dessa pengar

Ja, du pekar på Kamprads "goda gärningar", för att hävda att ingen har rätt att undra om han hamnar i helvetet eller inte.

Det du förespråkar är i a f inte Evangeliet!

Svara -   - 3/2-18 08:57 -


Katrina

Svar till Harriet Bouvin.

Hej, Harrriet!

Jag har inte hittat om just pingstkyrkan däremot olika hjälporganisationer som ge stöd för människor som vill komma ur från olika sekter.

Oftast tidigare medlemmar i Trosrörelsen, Jehovas Vittnen, Mormoner,Konga-sekten, Knutby-församlingen och Scientologikyrkan, berättade om egna erfarenheter.

För övrigt finns det många sekter som är farliga, vilka jag uteslutit att nämna här.

Jag hittade statistik skriven av Per Swartling om de intervjuade avhoppade från trosrörelser och liknande sekter.

Ångest, speciellt panikångest: 40 (93 %)

Mardrömmar, sömnstörningar: 37 (86 %)

Rädsla för att förlora förståndet: 33 (77 %)

Känsla av tomhet: 38 (88 %)

Koncentrationssvårigheter: 32 (75 %)

Känsla av förlorad identitet: 26 (60 %)

Svårigheter med att hantera känslor: 39 (91 %)

Svårigheter med att fatta beslut: 32 (74 %)

Skuldkänslor: 40 (93 %)

Svårigheter med sociala kontakter: 31 (72 %)

Förfall: 15 (35 %)

Psykosomatiska symptom: 27 (63 %)

Självmordstankar: 27 (63 %)

Självmordsförsök: 10 (23 %)

Psykosliknande symptom: 20 (47 %)

Kontakt med en psykiater (först anges FÖRE bibelskolan, därefter anges EFTER):

Före: 7 (16 %)

Efter: 27 (63 %)

Vård på psykiatrisk klinik eller mentalsjukhus

Före: 1 (2 %)

Efter: 11 (26 %)

Svara -   - 3/2-18 15:06 -


Harriet Bouvin

Svar till Leif Boman.

Den uppfattningen delar jag med fler troende. Har du läst det sammanhang som det rör?

Svara -   - 3/2-18 16:37 -


Harriet Bouvin

Svar till Johan.

Du har här hänvisat till ett citat från mig som du anklagar mig för vara ett påstående om, vad jag anser om homosex.

Samtidigt bevisar du då själv att citatet utgörs endast av en fråga från mig.

Du undviker att bemöta min fråga kring det misstaget.

Är det en ärlig dialog?

Dina långa kommentarer som ska ersätta svaret tillför därför inte vår dialog ngt, Johan mer än att jag förstås upptäcker att du inte vågade stå för ditt tidigare påstående.

Ha det så gott, Johan!

Svara -   - 3/2-18 16:49 -


Harriet Bouvin

Svar till Katrina.

Tack för vänligheten, Katarina!

Svara -   - 3/2-18 16:49 -


bengt

men det gäller att underordna sig vad
Guds ord säger

Svara -   - 3/2-18 16:51 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

Du har här hänvisat till ett citat från mig som du anklagar mig för vara ett påstående om, vad jag anser om homosex.

What?

Du vägrar att inse att dina upproriska ifrågasätranden av Bibelns Gud, som du uppenbarligen inte tror på, avslöjar dig!

Dina långa kommentarer som ska ersätta svaret tillför därför inte vår dialog ngt,

Det är du som inte svarar på mina frågor!

Johan mer än att jag förstås upptäcker att du inte vågade stå för ditt tidigare påstående.

???

Förklara dig mer konkret, är du snäll!

Du behöver omvända dig Harriet och det säger jag inte för att vara dum, tvärtom!

Nu är du inte på rätt väg, och jag önskar dig verkligen allt gott, d v s att du får det rätt ställt med himmelens, d v s Bibelns Gud så att du blir frälst!

Mvh

Svara -   - 3/2-18 17:15 -


vanessa

Svar till Johan.

Johan, vi är många som omvänt oss från syndens väg och många är det som tror att dom gjort det men deras frukter är inte av den helige ande. Jag vädjar till dig att be den bön Christer uppmuntrar de ofrälsta att be, böj dina knän och be med hela ditt hjärta så att den heliga ande kan få sin boning i dig, du kommer känna en obeskrivlig frid!

Kärlek i Kristus önskar jag dig!

Svara -   - 3/2-18 19:16 -


BS

Harriet, stämmer det inte att du är gift med en kvinna?

Vänd om.

Svara -   - 3/2-18 20:06 -


Johan

Svar till vanessa.

Tack vanessa för omtanken! :)

Det är 25 år sedan jag kapitulerade för Jesus. Den Helige Ande bor inom mig. Det vet jag bl a genom de helandemirakler som jag har fått vara med om att Gud har använt mig till att förmedla, samt de demoner som jag, uppfylld av den Helige Ande, har näpst.

Jo tack, jag vet också att jag har Andens frukter i mitt liv, även om jag är säker på att de kan växa till i allas våras liv.

Jag har också underbar frid i mitt hjärta.

Det jag påminns om när du skriver som du gör till mig, är hur hårt det kan "låta", när man skriver saker t ex i kommentarer här på apg29. I synnerhet när man konfronterar de som envist och upprepat far med villfarelse kan det nog ibland, trots allvaret, låta onödigt hårt. Ofta kan det också låta hårt, även om det alls inte var menat så.

Jag ska försöka att tänka mer på det framöver! Tack för hjälpen!

Samtidigt vanessa, så ser jag att du är adventist. Är inte det en villfarelse? Ni kopplar väl frälsningen till att man iakttar den judiska sabbaten (eller lördagssabbaten) och menar att söndagen är vilddjurets märke, inte sant?

I så fall tillhör du inte dem som har "omvänt" dig "från syndens väg", utan har lagt till en del av Lagen som frälsningsvillkor. Därför tror jag att du är den av oss som behöver omvända dig.

Jag önskar också dig Kristi kärlek, och framförallt att du ska få det rätt ställt med Gud!

Mvh

Svara -   - 3/2-18 23:21 -


bengt

dessutom har adventisterna en egen profet

som betyder mycket

ellen white

Svara -   - 3/2-18 23:59 -


Harriet Bouvin

Svar till Katrina.

Studera gärna dialogen som förts här mellan mig o signatur Johan, om du inte skulle ha

gjort det till fullo, därför att även om du upplever det som en skrämmande läsning, så
uppfattar jag att hans kommentarer illustrerar uttryck för den statistiska redogörelse du
pekat på. Vissa typer av inlägg kan rent av utgöra en hjälp på vägen mot ett
tillfrisknande från sekterism. Jag lämnar den här bloggen nu. Tack igen för referens,
Katarina och ha det gott! Vänligen Harriet

Svara -   - 4/2-18 01:54 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

Du är lite gullig ändå Harriet! :)

(Jag menar det!)

Du har, som sagt, i många år gång på gång på gång ifrågasatt biblisk kristen tro här på apg29. Uppenbarligen har du ett problem med denna tro, som du ofta beskyller oss bibeltroende för.

Jag vet inte vad du råkat ut för i livet. Samtidigt kan du inte använda eventuella oförätter ifrån andra människor, inte heller från kristna, som en ursäkt för att låta bli att själv ta ansvar för ditt liv.

Vi kommer alla att stå inför Skaparen en dag för att individuellt göra räkenskap för våra liv. Då duger inga mänskliga ursäkter. Där kommer det att handla om hur vi förhållit oss till Jesus Kristus Guds Son. Ville vi ha Honom som Kung i våra liv, eller inte (Lk 19:11-27)?

Jag önskar verkligen att du ska välja Herren Jesus, så att du får en evighet i himlen.

Hes 18:32

Svara -   - 4/2-18 08:06 -


BrorK

Vem är du som dömer en annans tjänare? Det är inför sin egen Herre han står eller faller. Men han kommer att stå, ty Herren har makt att hålla honom upprätt. (Rom 14:4)

Det är svårt att inte erkänna att Ingvar var välsignad av Gud. Många är de som fått sina hem fyllda av hans livsverk. Att han tjänade och levde ett enkelt liv kan knappast någon förneka. Sedan, viken ikon som är på dödssnnonsen sammanfattnar ju inte en människas liv.
Jag tror att vi kommer bli mäkta förvånade över vilka som kom till himlen och vilja som inte släpptes in. Har vi inte kärleken, då har vi ingenting. Därför är det mycket tråkigt att också Harriet vänder sig bort pga alla hårda ord, oavsett om hon har rätt eller fel.

Svara -   - 4/2-18 08:42 -


bengt

vi får be för harriet

Svara -   - 4/2-18 09:18 -


Jessica

Svar till BrorK.

Jag förstår inte heller varför man måste peka ut en enskild människa

för att berätta om att livet endast har två utgångar. Någon som kommenterat skrev - Det kan visst vara på sin plats att ta upp det här.

Vad som sen står i en dödsannons

sammanfattar ju inte heller en människas hela liv. Ingen av oss vet

ju vad som hände innan Ingvar dog.

Det går att i allmänna ordalag berätta

om att inga pengar i världen kan ge dig en plats i himlen. Du kan endast komma dit om du ber Jesus om förlåtelse i ditt hjärta och omvänder dig från dina synder.

Det är endast en som med säkerhet

vet var en död människa hamnar. Det är inte vår sak att döma.

Svara -   - 4/2-18 10:47 -


Leif Boman

Svar till Jessica.

Nu var ju inte Kamprad vem som helst utan en av världens rikaste människor. Inte heller har jag sett något dömande från varken den som skrev artikeln eller någon annan. Det enda som sagts är att inga pengar, hur mycket man än har, och hur givmild man än är, kan frälsa någon. Det artikelförfattaren mest förmodligen menar är att väcka folk och det ser jag inte alls fel, inte ens om en nyligen död människa tas med i artikeln. Media, Hollywood och ATG, svenska spel m.fl upphöjer ständigt den rika världen, döda som levande, och då tycker vi inte det är fruktansvärt men, att detta lilla med undran vart Kamprad just nu befinner sig, att det upprör vissa delar av kristenheten så?

Alla önskar vi att Kamprad med familj skall finna det eviga livet genom Jesus Kristus, och det går inte med pengar utan endast genom syndernas bekännelse och att göra ett livsval i att bekännande följa Guds Väg Jesus Kristus!!! Alla behöver få höra!!!

Jesu frid...

Svara -   - 4/2-18 11:05 -


Katrina

Svar till Harriet Bouvin.

Tack själv, du har rätt där , stor likhet.

jag hade gärna velat ha dig kvar här på sajten.

Svara -   - 4/2-18 12:26 -


Johan

Svar till Katrina.

stor likhet...

Men snälla människor! Vill ni ö h t bli tagna det minsta seriöst?

Tillverka en halmgubbe på det där sättet.

Sann biblisk tro har ingenting med det ni kallar sekt att göra. Sekter faller av från biblisk tro. Och ett avfall biblisk tro, mina damer, är det ni som står för. Inte jag!

Svara -   - 4/2-18 12:39 -


kaj

Frid och fröjd eller frid och Freud !?

Svara -   - 4/2-18 12:45 -


vanessa

Svar till Johan.

Käre Johan med flera, vi skulle alla kunna vara delar av kristi kropp i samma församling, hur skulle det då gå för församlingen om vi tilltalar varandra på detta sätt? Jag säger inte bara att Johan och andra i just det här inlägget gör det, utan det är vanligt med debatter och meningsskiljaktigheter i kommentarerna. Kristi kropp skulle slitas i stycken, alla lemmar åt varsitt håll.

Kristi efterföljare ska kännetecknas av enhet!
Jag tycker vi alla bör låta diskussionen vila för den här gången, alla ni har vettiga saker att komma med och å ena sidan ett bibliskt synsätt, å andra sidan ett obibliskt synsätt i en del detaljer. Men vi brister alla någonstans.

Svara -   - 4/2-18 13:35 -


BrorK

Svar till Leif Boman.

Fast, Leif, det är ju uppenbart att den här artikeln ledde till att en människa tog mycket illa vid sig. Var det från Gud, eller...?

Och, visst är den underliggande andemeningen i artikeln att Ingvar inte kom till himlen därför att han var rik. Men, nu förhåller det sig så att tillgångarna är låsta i komplicerade ägarförhållanden, så han hade defakto ingen tillgång till dem, även om han skulle vilja.

Ingvar berättar i en sen intervju att det bästa i hans liv var fortfarande att kliva upp tidigt på morgonen och börja arbeta. Hur många av oss har den inställningen?

På frukten bedömmer vi trädet och jämför vi med andra som byggt upp stora förmögenheter så var Ingvar i en klass för sig.

Svara -   - 4/2-18 13:35 -


Johan

Svar till vanessa.

Du verkar vara en snäll och trevlig människa som menar väl, vilket är bra!

Samtidigt så hade varit enkelt, om alla som påstår sig vara en del av Kristi kropp också faktiskt var det. Men, tyvärr är det inte så enkelt! Många som kallar sig kristna förespråkar en livsstil i synd, vilken de försöker tvinga fram ett godkännande för inom kristenheten.

Den obekväma, men viktiga, Sanningen är att sådana människor inte tillhör Kristi kropp. De tillhör och verkar för mörkret!

Mellan dem som vill följa Herren Jesus Kristus på hans villkor, och dem som inte vill det, finns det tyvärr ingen "enhet", så länge de senare inte är villiga att omvända sig och bli Jesu lärjungar på riktigt!

Ty,

”vad har ljus gemensamt med mörker?”

Frid med dig!

Svara -   - 4/2-18 14:11 -


Leif Boman

Svar till BrorK.

Om du menar att Harriet var den som tog illa vid sig så tar jag tyvärr inte det på så stort allvar... Henne har jag dividerat långt bak i tiden med, det är en hårdnackad kvinna som säger emot de flesta av Guds barn emellanåt, (speciellt pingstvänner)...

Och det är inte första ggn hon lämnar forumet av irritation....

Jag har själv lämnat och återkommer ibland, och så lär det bli snart igen...

Hon dyker nog upp så småningom igen...

Svara -   - 4/2-18 14:16 -


vanessa

Svar till Johan.

Frid!

önskar att alla får en uppbyggande söndag både andligt och fysiskt inför arbetsveckan

Svara -   - 4/2-18 14:29 -


Harriet Bouvin

Tack för vänliga ord - säger ni sådär snälla saker så kommer jag kanske tillbaka.

Och hör ni vänner, var välsignade allesammans!

Svara -   - 4/2-18 15:15 -


kaj

Tänk alla ordstrider som förekommer både här och överallt i samhället !

Det är inte så konstigt , jag kommer inte alltid sams med mej själv , jag brukar ofta prata med mej själv , jag får inte alltid de bästa svaren , men han är alltid en intresserad åhörare .

NU Tänker jag allvarligt där Jesus säjer :Lukas 14

25Och mycket folk gick med honom; och han vände sig om och sade till dem: 26»Om någon kommer till mig, och han därvid ej hatar sin fader och sin moder, och sin hustru och sina barn, och sina bröder och systrar, därtill OCH SITT EGET LIV så kan han icke vara min lärjunge. 27Den som icke bär sitt kors och efterföljer mig, han kan icke vara min lärjunge.…

Svara -   - 4/2-18 15:35 -


Johan

Ja, snääälla Harriet, kooom tillbaka, vi lääängtar så.

Vem ska vi annars dividera med? 😁

Svara -   - 4/2-18 15:38 -


Jessica

Svar till Harriet Bouvin.

Jag håller inte alltid med dig i allt Harriet. Men ett har jag uppfattat om

din person. Jag får intrycket av att du är en snäll människa som försöker vara ärlig.Sen tror jag att du har varit med om ett och annat som många av

oss inte har upplevt.

Svara -   - 4/2-18 15:50 -


kaj

Svar till Johan.

Fridens Johan du skriver till Harriet ,Vem ska vi annars dividera med ?

Jag tycker inte ni bara dividerar , snarare subtraherar ni varandra , som betyder: Dra i från , förminska .

Svara -   - 4/2-18 15:53 -


Katrina

Svar till Jessica.

så tror jag också, och vi kan lära oss av henne mycket ,bara vi vill. Att lära sig förstå saken från annat håll en den vi är vana vid,

Svara -   - 4/2-18 16:01 -


Katrina

Svar till Harriet Bouvin.

Svara -   - 4/2-18 16:02 -


Johan

Svar till kaj.

dividera = (vardagligt) prata hit och dit, diskutera; gräla, käbbla (wiktionary.org)

...förminska

Det kan man tycka kaj. Det är en strid mellan ljus och mörker, mellan Sanning och lögn. Då kan det gå lite hett till ibland.

Fridens!

Svara -   - 4/2-18 16:04 -


kaj

Svar till Katrina.

Katrin det var fint det sista svaret du skickade till Harriet Bouvin ! Mycket lärorikt för mej ! Tack !

Svara -   - 4/2-18 16:07 -


kaj

Svar till Johan.

Jo Johan jag förstår ,det kan gå hett till , det kan även bli kallprat ! Men man kan ju uttrycka sej så här : Jag respekterar dej och din åsikt , jag kan ju inte tvinga dej att ha rätt ! Underförstått jag har rätt

Svara -   - 4/2-18 16:16 -


Johan

Svar till kaj.

Fast det handlar om viktigare saker än bara "åsikter". Det handlar om tro, frälsning och evigt liv eller evig död!

Svara -   - 4/2-18 16:26 -


Katrina

Svar till kaj.

hi hi....menar du tummen upp?

Svara -   - 4/2-18 16:34 -


kaj

Svar till Johan.

Jo visst så sant Johan ! , många gånger blir det ordstrider just på grund av nyckelhålstittande , en står på ena sida och tittar genom ett nyckelhål ,och ser bara den motsatta väggen , Likaså finns ett nyckelhål för någon annan på andra sidan och ser den väggen som den förste nyckelhålstittaren inte ser .och så är striden i gång ! Summan av Guds ord Höj , djup , vidd, bredd .

Det vore ju bättre att skaffa sej Nycklarna och gå in i rummet , där finns ju bredd, vidd och höjd, har man väl kommit in i rummet , kanske orden tystnar , på grund av Helighet !

Svara -   - 4/2-18 16:44 -


kaj

Svar till Katrina.

Jo tystnaden kan ju också tala ! kanonbra Katrin mera sådana inlägg !!

Svara -   - 4/2-18 16:46 -


kaj

Svar till Katrina.

Tala om blindhet du heter ju Katrina , Ber om ursäkt aaaaa hur man kan vara !

Svara -   - 4/2-18 16:51 -


Johan

Svar till kaj.

Hm! Här måste jag säga att jag inte delar din analys. I a f inte gällande "dividerandet " i den här tråden.

Frid ändå!

Svara -   - 4/2-18 17:04 -


Gerdt Malm

Jag tänker inte svara någon, men ge er alla en vink om en lek ni kan fördriva tiden med. Här är den : VEM VILL VARA ELIFAS, BILDAD ELLER SOFAR? Ni kan lotta om dem. Om ni inte vet så är det Jobs s.k. vänner. Ni som är så hemma mellan pärmarna vet hur det gick. Ett litet tips : JOHAN kan få vara BILDAD. Lite ironi kan väl ni tåla. Det är allt som finns att tillägga om denna sida av Kamprad. DÅ MENAR JAG : Det är allt. Uppfattar ni det då?

Svara -   - 4/2-18 17:22 -


Johan

Svar till Gerdt Malm.

Inte roligt, och inte alls träffande!

Vem tror du att du är?

Svara -   - 4/2-18 17:26 -


JL

Oj, när jag läser detta så förstår jag att kristendomen har problem. Det är ju tänkt att kristendomen skall föra människor närmare varandra, inte få dem i bittra ordstrider. Tänk på fariséerna, på deras lagiskhet. De trodde att de var visa, att de hade rätt tolkning. Men ack så fel de hade.

Först, många kristna som kommer till vår Fader, har inte läst en enda vers i bibeln. Tänk på rövaren. Många kristna har inte ens kunnat läsa.

Det som är viktigt i bibeln har Jesus själv formulerat. Att vi skall älska Herren Gud av hela vårt hjärta och av hela vårt förstånd, och andra som sig själv. Det var lagen. Därefter måste vi skriva på lagen, kontraktet, genom att erkänna att Jesus är Guds son. Därefter är vi kristna. Vila i detta. Var trygga i detta. För fariséerna kommer att komma med sina lagparagrafer och vifta. Och i deras värld är ni aldrig kristna tillräckligt.

Jag önskar Kamprad Herren Jesu frid, det var en synnerligen duglig karl.

Svara -   - 4/2-18 18:26 -


Johan

Svar till Gerdt Malm.

Du kommer in i den här tråden och börjar att dilla om 'Jobs vänner', som en blandning av mobbare och domare.

Därför blev jag nyfiken på vem du är, och googlade ditt namn. Det verkar inte finnas någon med den stavningen av sitt namn i hela Sverige, förutom här i kommentarerna på apg29 och som kommenterande på ett par sajter till.

Skriver du under pseudonym?

"Gerdt "? Är du man eller kvinna?

Svara -   - 4/2-18 18:27 -


Tomas N

Svar till J.J..

Jag vill kommentera detta med Jakob och Esau. Även om denna diskussion kom att hamna om allt möjligt som kanske inte var tänkt och där mycket relavanta saker kom upp.

Eftersom jag och säkert många söker lite djupare i denna bibeltext om Jakob och Esau ,så tror jag man får en större uppenbarelse efter studier. Man vill inte hana i en Gudsbild där Gud bara älskar vissa,det tror jag är fel.

Esau var och blev en självrättfärdig man,en jägare och samtida med Nimrod och en stark man. Hans folk blev stort (edomiterna)och var inte helt förkastad av Gud. Isak älskade också Esau vet vi av Bibeln,men Jakob var Rebeckas favorit. Jakob hade ett antal svaga karaktärsdrag bl a var han en lögnare.

Men Gud gör i detta fall och alla Gudsmän och kvinnor som hamnat i Bibeln har ett karaktärsdrag som Gud sätter före andra. Jakob hade plats för Gud,han var inte självrättfärdig och det är därför tror jag Gud säger att han "hatade" Esau.Även om Jakob hamnade i den blodslinje som Gud utvalde,så finns det mera att läsa in i detta.

Jag sätter citationstecken,för jag tror det finns en kulturell/språklig dimension av att hata/älska som går oss förbi. Jämför med när Jesus säger att man skall hata sin köttsliga familj och älska Jesus.

Det finns en text som varnar för oandliga människor som Esau som sålde sin förstfödslorätt för ett mål mat.

För mig så är det alltid en gåta vilket som kommer först i ordning. Guds val eller människans val.Oavsett vilket så skall man leva och handla ansvarsfullt och aldrig skylla på Gud eller ,djävulen för den delen även om den andliga världen har sin hand i vad som händer

Gud såg Abram att han var en rättfärdig man och valde honom,eller utvalde Gud Abram först? Vi vet inte,men här är måste två sanningar om Gud och hur an har bestämt allt få plats.

Dels är Gud allsmäktig och väljer som Han vill och dels har människan fri vilja och våra gärninga spelar roll.

Rent praktiskt så bör varje människa landa i att Guds kärlek är till alla människor,men att vår vilja och djävulen/ondskan har en aktiv roll i hur och varför saker blir mindra bra.

Och det är just därför som Guds erbjudande och lösning med det nya förbundet och Jesu död och uppståndelse är så viktigt och det är också den enda lösningen på människans problem.

Ingen människa kan därför anklaga Gud,för Han har erbjudit den otroligt generösa lösningen på våra problem. Men det kräver av oss att vi uthärdar,omvänder oss från synd och står emot djävulen.

Gud får inte plats hos en självrättfärdig människa och det är därför Gud väljer människor ´som inte är de bästa,för där saknas ofta en ödmjukhet i hjärtat och därmed ingen plats för Gud. Därmed inte sagt att mnan inte skall eftersträva fulländning eller vara en tävlingsmänniska så länge det ger ära till Gud och hjälper andra människor.

Vi skall inte falla ned i Romarbrevet6 syndromet där medveten brustenhet/synd ger mera plats för Gud. Det vore verkligen att hamna långt ned i fel dike

Svara -   - 6/2-18 12:42 -


Tomas N

Jag vill lägga in en kommentar till även om den här diskussionen i stort sett är passerad.

Jag läste igenom och så en massa onödiga och oväntade stridigheter och känner att ettt bibelord är på plats att citeras.

Låt ingen bitter rot skjuta skott så att många drabbas(Hebreerbrevet 12:15)

Harriet har blivit upplevt felaktigheter i pingstkyrkan och vi ser hur denna smittar ned hela diskussionen och skapar bitterhet på många oväntade håll. Det är en andemakt som är verksam ,men får fäste genom den/de människor som bär på bitterhet

Olika kyrkor har gjort strukturella och individuella fel genom historian och"vaccinerat" människor emot en levande äkta Gudstro,men vi måste ta oss förbi och igenom allt detta. Det vi absolut inte skall gör är att bygga vidare på de erfarenheterna som vi lärde oss i det som blev fel.

Nej ,efter att ha tagit emot och gett förlåtelse skall vi sträcka oss efter sanningen och den rätta vägen som finns där och som Gud vill ge oss.

Det kan gör ont om många respekterade och personer i auktoritet handlat fel och om årtionden av lidanden skett,men Guds väg är alltid förlåtelse och att gå den rena vägen av rättfärdighet och sanning.

Hebreerbrevets ord av bitterhet är nog hämtad främst från Moseboken och tiden i öknen. Bitterheten då ledde till upproret med Aron och guldkalven och Koras uppror och där dog många. Bitterheten klagade och spred sig till uppror och ledde också till att Moses själv inte fick inta landetsom ansvarig för Israels folk.

Bitterhet är ingen lek utan en fruktansvärd fiende till Guds rike och det finns kontaktytor och möjligheter till fäste hos nästan alla,så det är något som fienden vill använda

Guds rike kan inte ärvas utan tro och bitterhet syftar till att kväva tro

Till alla som hamnat i en typ av gnosticism ,eller alternativ teologi på grund av dåliga kristna förebilder ,så uppmanar jag till att släppa taget om det som styrt er på den väg ni gått och i stället fästa blicken på Jesus,tänka på slutdestinationen och våga förlåta och få komma in i en närmare vandring med Gud. Han kan göra allt nytt

Svara -   - 6/2-18 20:54 -


Harriet Bouvin

Eftersom mitt namn omnämns här på nytt ska jag informera om följande.

Att i stället för att uttrycka en omtanke om alla oss som till stor del/helt har fått våra liv förstörda pga pingströrelsen o vissa förkunnare där - ty vännerna som valt självmord är icke att förglömma - så sker nu med hjälp av signatur Tomas N exakt samma sak som kyrkor genom historien ända sedan Kristi dagar har gjort sig kända för,

att på nytt här så läggs skulden på den utsatta o drabbade människan utifrån anklagelser om att vederbörande skulle bära på en smitta utav "andemakt som är verksam"

och DET torde bokstavligen uttrycka lögnen i dessa sanna färg o berätta mer om signaturen än det berättar om mig!

I övrigt har jag meddelat att jag tills vidare har lämnat den här sajten, även om jag trots olika uppfattningar uppskattar Christer Åbergs helhjärtade engagemang.

*

Svara -   - 13/2-18 00:03 -


Tomas N

Svar till Harriet Bouvin.

Som svar på detta så måste en del av livets mysterium upp i ljuset.

Även om skulden alltid hamnar hos förövaren och den som skadar andra i vad det än må vara stort eller smått,så är Guds lag att vi efter rättfärdig ilska mot det som skett inte slall hämnas eller slutligen hamna i bitterhet ,hat och förtal.

Offer för mord,våldtäkt och nationellt förtryck kan känna en rättfärdigt hämndbegär.

Men frukten är att våld föder våld. Hämnden är Guds och vi ger djävulen vår själ när vi öppnar oss för hämnd,vrede och bitterhet. Och det bär en otrevlig frukt som drabbar många.

Guds väg är att avstå från hämnd. Vi mår bättre av att förlåta och gå vidare,även om vi måste avhålla oss från kontakt med det/dem som gjort oss fel.Vi kan be för deras omvändelse,men det sker inte alltid.

På detta område är livet ett mysterium och synes orättvist. Vi tvingas se med Guds perspektiv om tacksamhet för livet oavsett och fästa blicken på evigheten.

Ingen lätt väg för någon. Men Gud har skapat allt och vet förutsättningarna för livet. Avstå från hämnd eller följdeffekterna t ex bitterhet

Svara -   - 13/2-18 06:58 -


Katrina

Svar till Harriet Bouvin.

Jag tycker det är bra av dig Harriet att ge varningar till människor så de inte hamnar i sektliknande församlingar, det är viktigt att ha den fria viljan som vi fått av Gud. Fri att tänka och inte bli manipulerade av andra krismatiska personer eller sekter.

Svara -   - 13/2-18 13:54 -


Katrina

Svar till Katrina.

karismatiska det står... skrev fel där-

Svara -   - 13/2-18 13:55 -


Harriet Bouvin

Svar till Tomas N.

Anklaga inte människor för "hämnd" o "hat" när de framför frågor utifrån sina erfarenheter! Din uppgift är inte att tvinga ngn att tiga om oförrätter!

Konstruktiv ilska är nödvändig som drivkraft för att åstadkomma lagförändringar. Jesus är ju knappast berömd för en personlighet som inte vågade säga ifrån.

"Bitterheten" får du härefter behålla själv. Det behovet har kanske du - inte jag.

Svara -   - 13/2-18 14:54 -


Harriet Bouvin

Svar till Katrina.

Tack för dina vänliga ord där, Katrina! Just den här bloggen kan vara ett fel forum för att bearbeta fruktansvärda förtryck, eftersom flera här inne tycks ha svårigheter att hantera sådana frågor som de inte klarar av att besvara. De kan rent av drabbas av problem o en försvarsmekanism inträder då, typ "Det spelar ingen roll va du säger för jag tror så i alla fall". Visserligen inget särskilt övertygande argument men det används då o då i de här sammanhangen. Existensen av sekter är också en verklighet som känns svår att slå ifrån sig o då hamnar man lätt här.

Svara -   - 13/2-18 15:04 -


Katrina

Svar till Harriet Bouvin.

Det finns hjälp

ex

http://www.fri-sverige.se/sida202.htm

finns fler om man googlar

Svara -   - 13/2-18 15:29 -


Bertil Rosenius

Svar till Harriet Bouvin.

Bra och viktig tanke. Det finns gott om frågor som är svåra och därför fått ett antal prefabricerade svar. Dessa svar förklaras ofta vara Bibliska, men är stundtals snarare självförsvar. Formade ur en blandning av rädsla, okunskap och ovilja att erkänna något av dessa.

Svara -   - 13/2-18 15:54 -


Harriet Bouvin

Svar till Bertil Rosenius.

Tack för intressant synpunkt! Just det förhållandet har faktiskt upprepat kommit att skapa undran, att varför finns det en så utbredd kritik för studier i Biblisk historia och teologi? Sökandet efter sanningen avfärdas likväl ofta med "Jamen Jesus har ju sagt att han är sanningen, så du behöver inget mer." Tjaa, för utifrån det resonemanget så klarar vi oss väl bättre utan några kristna diskussions-sajter o utan ngn installations-beskrivning till teven.

Svara -   - 13/2-18 16:08 -


Harriet Bouvin

Svar till Katrina.

Ja just det, Katrina. De har engagerade personer där o som jag har förstått det dels är kristna o dels icke troende.

Svara -   - 13/2-18 16:11 -


Johan

Svar till Tomas N.

Visst vill man säga ifrån ibland. Samtidigt är nog ingen idé, att kasta pärlor...

Svara -   - 13/2-18 16:56 -


Katrina

Och

Ingen kan komma till mig, om inte Fadern som har sänt mig drar honom

Svara -   - 13/2-18 17:13 -


Katrina

Svar till Johan.

och , är det inte just dessa sargade människor som mår dåligt mest behov av Vår Herres Jesus Kristus .

Svara -   - 13/2-18 17:19 -


Johan

Svar till Katrina.

Frågan är: Vill man ha med Bibelns Gud att göra, på hans villkor, eller inte?

Vill man inte det så slipper man! Det allvarliga är att man slipper i all evighet, om man dör i denna motvilja mot Bibelns Gud.

Vad jag menade är att den människa som benhårt inte vill ha Bibelns Gud, kan vi heller inte hjälpa på riktigt! Vederbörande måste först omvända sig, och på så sätt öppna upp för att ytterst få hjälp av Gud själv.

Svara -   - 13/2-18 18:23 -


Katrina

Svar till Johan.

ahaa...vi tänker olika saker, jag tänkte mer för dessa som blivit illa behandlade av olika sekter och mår dåligt så ska vi ge dem flytande föda det tål inte fast föda.

en person som helt tar avstånd så kan vi inget göra, det är deras fria val. Gud tvingar ingen.

Svara -   - 13/2-18 18:30 -


Johan

Svar till Katrina.

"Illa behandlade av olika sekter" eller vilka problemen än månde vara, så gäller att man först måste vilja ta emot Bibelns Gud, för att kunna få hjälp på riktigt!

När det gäller din skyddsling, i denna tråd, så är det just detta som är problemet. Vederbörande vill tyvärr inte böja sig och ta emot Bibelns Gud. Det har jag förstått, efter att ha läst vederbörandes kommentarer här på Apg29, under många år.

Svara -   - 13/2-18 18:48 -


Harriet Bouvin

Typiska kriterier för personer som är uppbundna av ett sekteristiskt tänkande och som tillåter sig att begränsas i sina liv utifrån det förhållandet, det är att de ofta befinner sig på gränslandet till ett tvångsmässigt behov.

Det i sin tur leder till att;

1) oavsett vad saken än rör för ämneskategori, så vill man nödvändigtvis upprepat citera olika Bibelcitat.

2) vederbörande negligerar tydligt formulerade frågor, då frågorna går dem emot och därför uppfattas som för obekväma för att kunna bemötas.

3) t o m kan man i strid mot det kristna förbudet att fördöma, vilja ge sig i kast med att använda sig av skällsord. Se signatur Johan här strax ovan, som istället för att konstruktivt bemöta det skrivna enbart gör jämförelsen svin

för DET, det är ett typexempel på det som jag just nämnde innan han ens hade uttalat det, att "Det spelar ingen roll vad du säger, för jag tror så i alla fall."

Och på det sättet uppträder människor i sekter. Det är deras sätt att hantera den situation som de inte längre kan försvara.

Svara -   - 13/2-18 19:22 -


Harriet Bouvin

Svar till Katrina.

Härefter blir det lite komiskt, när signatur Johan hävdar att en person som sover tillsammans med Bibeln i den egna sängen inte skulle vilja "ta emot Bibelns Gud".

Svara -   - 13/2-18 19:26 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

😅

Ursäkta, men är faktiskt enastående skojig ibland! (Inget illa men't!)

Svara -   - 13/2-18 19:37 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

Det är inte att. "sova med Bibeln" som frälser, utan att man tror på och underordnar sig den.

Svara -   - 13/2-18 19:40 -


J.J.

Det spelar ingen roll om du så hade kläder och täckte insidan av plaggen med alla Bibelns sidor och därefter svepte in dig i dessa OM du inte har Jesus Kristus, Guds Son, i ditt hjärta. Bibeln i sig frälser ingen.

Du kan ej tjäna både mormonerna och Jesus. Den Jesus mormonerna har är en annan Jesus. Det är ett annat evangelium och en annan ande.

Jesus sa tydligt att homosexualitet är en synd och vad gör då Bibeln för nytta där den ligger mellan dig och din "fru". Den som älskar Gud håller hans bud (Joh 14:23.)

Omvänd dig och bekänn din synd. Sök Herren Jesus Kristus innan nådens dörr stängs.

Svara -   - 13/2-18 19:52 -


Harriet Bouvin

Svar till Johan.

Vid närmare 60 års studier av Bibeln så tror jag att jag har anat vad syftet är med vår existens här för detta att "sova med Bibeln" var endast en illustration, även om den i o för sig är bokstavligen sann men det förstod inte du, vännen.

Svara -   - 13/2-18 20:42 -


Harriet Bouvin

Svar till Johan.

Och ingen fara där, Johan, för jag är varken bitter eller hatiskt :) Människor brukar skratta så snart jag kliver upp på scenen.

Svara -   - 13/2-18 20:43 -


Johan

Svar till Harriet Bouvin.

Ja du svänger då till det i efterhand, som jag tror du ofta brukar göra.

Vidare:

Inte heller att "ana syftet med vår existens" frälser.

Svara -   - 13/2-18 21:01 -


Katrina

Svar till Johan.

Jag vill inte gärna dömma mina medmänniskor, jag har inte gått i deras skor.

När det gäller din skyddsling

Jag känner inte Harriet och har inte läst alla hennes inlägg heller, men jag tycker många här är dömmande mot henne.

Sen tror jag inte vi ska slå med bibeln i pannan på folk heller, utan vi ska nå våra medmänniskor med kärlek..Möt människorna som Våre Herre gjorde.

står det inte i Skriften att

Se, jag sänder eder åstad såsom får mitt in ibland ulvar. Varen fördenskull sluga såsom ormar och milda såsom duvor.

Frid

Svara -   - 13/2-18 21:35 -


Katrina

Svar till Katrina.

Vår Herre ...ska det stå...fel av mig

Svara -   - 13/2-18 21:47 -


Johan

Svar till Katrina.

Jag dömer ingen!

Däremot bedömer och urskiljer jag ibland huruvida en människa är med på Vägen, eller inte! Det gjorde både Jesus och apostlarna. Det måste vi göra om vi ska kunna hjälpa människor till frälsning respektive urskilja vilka som är, respektive inte är, mottagliga för Evangeliet.
Jag är, som sagt, efter många år av att ha läst Harriets kommentarer, helt övertygad om att hon inte är mottaglig för Evangeliet. Hon vill inte böja sig för Bibelns Gud, och följa Honom på hans villkor.
Att konstatera detta är inte någon dom. Det är däremot att se och tala om verkligheten såsom den faktiskt, tyvärr, är.
Frid med dig också!

Svara -   - 13/2-18 22:28 -


JL

Svar till Harriet Bouvin.

Du Harriet, vad brukar du göra när människor kör härskartekniker?

Svara -   - 13/2-18 22:34 -


Johan

Svar till JL.

Det där inlägget tror jag bara är dumheter!

Vem och vad är det du specifikt syftar på JL?

Svara -   - 13/2-18 22:37 -


Harriet Bouvin

Svar till JL.

Jag är tyvärr inte utbildad inom det området men mina praktiska erfarenheter har tillfört mig en å annan varningsklocka. Effekten av den klockan kan man ta del av när man möter en patient som för sig själv upprepar

"guden lever! guden lever! guden lever! jesus! jesus! jesus! jag vill inte existera i evighet! guden lever! guden lever!"

och rabblar så år ut och år in.

För i det läget blir det den s k världsliga kompetensen som tvingas ta över, vilket i o för sig inte utgör ngt bevis emot Guds kärlek o allmakt. Däremot väcker det troligtvis frågan, att vad för ngt kan den patienten ha varit med om i sin pingstförsamling.

Svara -   - 13/2-18 22:52 -


JL

Svar till Johan.

Jag syftar på Harriet, hon kör ju det. Blir ju ganska komiskt när hon då börjar prata om varningsklockor. Jag föreslår att du bara tar det lugnt och går vidare Johan, hon vill bara få igång dig.

Svara -   - 13/2-18 23:16 -


Johan

Svar till JL.

Det framstod som att du istället talade om någon av oss andra...

Men okey, jag "kör vidare"!

Svara -   - 13/2-18 23:26 -


Tomas N

Okej bröder och systrar. Jag kan ha trampat några på tårna och har säkert fel i ett och annat. Men anledningen till att jag skriver är att jag vill hjälpa andra och vara en bra medmänniska och tjäna i de gåvor Gud har gett mig.

Om skorna inte passar,så behöver man inte ta på dom. Alltså om du Harriet eller någon annan känner sig felaktigt anklagat så kan det vara ett missförstånd från bägge eller den ena parten.

Gud vet hur det är. Men det jag har skrivit står jag för som generell sanning och varning angående bitterhet och falska evangelium. Det är mänskliga saker vi pratar om och inte skamligt i sig. Det som är fel är när det resulterar i att benhårt hålla fast vid andra evangelium än det Paulus predikade och Jesus kom med,att undervisa detta andra evengelium mitt bland troende och därmed verka för att påverka andra till att vika av från den rätta vägen. Det finns varningar om detta.

Kritik och att göra upp med det som gick snett skall göras sakligt och alltid i åtanke av att majoriteten av församlingar som gör fel vill göra rätt och tror sig göra rätt

Guds rike är här med tecken och under och befrielse för de fångna.Bergspredikan undervisar oss om förlåtelse och hur viktigt det är. I Jesu namn finns frid och seger över djävulen,men bara om du slutar tjäna den onde genom den synd som lurar.

Precis som Gud sa till Kain att synden väntar vid dörren,men du skall överkomma den..

Gud välsigne er och ber för Guds vilja för er och seger och upprättelse

Svara -   - 13/2-18 23:30 -


Gerdt Malm

Men vad är det här för något? Jag trodde att vissa kristna hade slutat med att slänga bibeln i huvudet på folk. Måste man behöva upprepa de tre vännerna igen som JOB hade? Titta på vännen BILDAD här som svänger till höger och vänster med bibeln i högsta hugg i ena handen och härskar tekniken i den andra. En mer statisk kristendom än den, är det länge sedan jag såg men har kommit upp till ytan igen. Jag har också varit med länge och dessa BILDAD-människor har jag mött på vägen och dessa stjälper mera än hjälper.

Svara -   - 13/2-18 23:34 -


JL

Svar till Johan.

Jo, det var väl en fälla, men berättigad sådan utifrån hennes beteende. Att du tog åt dig blev ju en dålig bieffekt som var fullt logiskt och jag hoppas att du ursäktar.

Svara -   - 13/2-18 23:51 -


Johan

Svar till Gerdt Malm.

Din analys av den här tråden med att tjata om Jobs vänner, är helt uppåt väggarna! Job var rättfärdig, till skillnad från en som idag inte tror på Herren Jesus Kristus (d v s Bibelns Gud), vilket vi talar om här.

Alltså är det ingen här som är någon "BILDAD" vilket du med, för din ålder, osedvanligt låga debattnivå försöker att påskina (eller är det möjligen så att din kognitiva förmåga som inte räcker till, för att hänga med i ett sådant här samtal?).

F ö är det en varningsklocka, när någon börjar att anklaga andra för att "slänga bibeln i huvudet på folk ". Vanligtvis (och är jag övertygad, i det här fallet) betyder det att den människan som gör det, har konfronterats med bibelord, som vederbörande inte vill veta av.

Kanske problemet är bjälken i ditt egna öga? Ta i s f bort den, så att du kan se klart nog, både att kunna förstå ett sådant här samtal, och att konstruktivt kunna deltaga i det.

Svara -   - 14/2-18 00:39 -


Johan

Svar till JL.

Nej jag "tog inte åt mig". Jag trodde bara det var någon som kom med fulspel.

Jag har "kört vidare".

Svara -   - 14/2-18 00:43 -


J.J.

Svar till Gerdt Malm.

Varför använder du själv bibelverser för att tillrättavisa Johan?

Jag kan inte låta bli att anföra Ords 26:27 "Den som gräver en grop.. 😉

Svara -   - 14/2-18 00:43 -


Harriet Bouvin

Svar till Gerdt Malm.

Ja det finns inte mkt här som påminner om den omtalade Guds frid som Jesus utlovar,

när han säger att "icke ger jag den som världen ger."

och ett fåtal av oss skulle väl knappast vända oss till IKEA om vi ville köpa en roman?

Försöken att hånfullt trampa på ledsna o skadade människor, vad handlar det om?

Ja det tillåts vi att dra egna slutsatser om.

Med stor tacksamhet har jag ändå tagit del av dessa upprepat självgoda hån, eftersom ihärdiga fördömanden ytterligare har bekräftat för mig, att de påminner om 70-talets gamla sekteristiska pingst-framfart, där så många människor insjuknade för att aldrig mer tillfriskna.

Just det! För så var det ja! Tänk att flera här hjälpte till att övertyga mig om den saken. med hjälp av ngt så enkelt som sättet att bemöta mig o mina frågor,

för ett viktigt bevis var, att flertalet här kunde aldrig hantera den osäkerhet som det skapade, när man inte lyckades hitta svaren på mina ärligt ställda frågor. De välkända o inlärda fraserna som då istället dök upp kändes inte särskilt övertygande.

För kom ihåg: "Inte kommer var o en in i riket som säger `Herre, Herre´ utan den som gör min himmelske faders vilja.", säger Skriften.

Och därmed uppfattar jag att jag har sagt det som jag skulle säga på den här bloggen. Ha det gott alla! För som min pappa brukade säga:

"Man ska va goa vänner."

*

Svara -   - 14/2-18 01:19 -


Gerdt Malm

Ang. Bildad : Anden levandegör men BILDADS köttsliga sanningens ord tar ihjäl sanningen. Se upp för sådana. VILKEN FARLIG KRISTENDOM!

Svara -   - 14/2-18 04:29 -


Gerdt Malm

Till Johan finns det bara en sak att säga : Det fattas bara en hästrygg för korsfararmentaliteten har du ju redan. I Sverige finns det två främmande andemakter : Islam och korsfararmentaliteten. De är en skam för landet. Stackars Sverige. Till Johan säger jag : ner från hästryggen. Till islam : ut ur landet.

Svara -   - 14/2-18 06:31 -


Johan

Svar till Gerdt Malm.

"I Sverige finns det...andemakter..korsfararmentaliteten."

Jag ser att du inte klarar av att analysera din omvärld. Därför är det kanske inte så konstigt, att samtalet i den här tråden går dig över huvudet.

Svara -   - 14/2-18 07:46 -


Katrina

kanske nyttigt att läsa detta och se programmet i kväll 20 i SVT1 och SVT Play

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/patrik-waldau-talar-ut-om-knutby-jag-har-haft-fel-jag-ar-ledsen-for-det

bra varning för att inte hamna i en sekt.

Svara -   - 14/2-18 07:56 -


BrorK

Har man inte kärleken då har man ingenting!

Jesus Kristus dog inte för bibelverser utan han dog för att vi skulle kunna frikännas. Alltså, verser utan kärlek är inget värt.

Svara -   - 14/2-18 09:25 -


Tomas N

Man skulle önska att bara kärleken räckte ,det skulle vara så mycket enklare då.

Men Jesus dog för att befria människor från den ondes våld och det är därför det blir spänningar och friktion. Det är inte helt lätt att bygga och driva andefyllda församlingar som gör det som Nya testamentet handlar om.

Människor blir sårade och saker görs fel. Profetior slår fel ibland och vi gör och bedömer fel när det handlar om att driva ut demoner. Här måste man förlåta ,gå vidare och försöka göra mera rätt nästa gång.

Alternativet är att lämna tron och bli en glad buddhist,new ageare,agnostiker eller ateist.Det kan ju funka ett tag och många av dessa älskar jorden och människor och söker ärligt en gud och har säkert funnit det som är Gud på sätt och vis.

Men vägen som Jesu eferföljare är lite mera utmanande,för Kristi kyrka konfronterar mörkret och räddar människor ifrån det. Det största måttet av kärlek absolut.

Och det innehåller lite lidande också,men det skall vara för evangeliets skull och inte i den kristna gemenskapen. Det är det som sårar mest och är olycksfall i arbetet och som vi får hantera så att kyrkan skall kunna vara levande och fungera som Gud hade tänkt

Önskar er frid kärlek på denna alla hjärtans dag

Svara -   - 14/2-18 10:22 -


Johan

Svar till Tomas N.

Men vägen som Jesu eferföljare är lite mera utmanande,för Kristi kyrka konfronterar mörkret och räddar människor ifrån det. Det största måttet av kärlek absolut.

Amen, så är det!

Men många människor som inte vill ha Sanningen kommer alltid att vända på det, och istället beskylla oss för att vara dömande och kärlekslösa. Det är ju bl a så, som sagt, som vissa av dem reagerar på Evangeliets pärlor.

Frid med dig!

Svara -   - 14/2-18 10:49 -


BrorK

Mina älskade, låt oss älska varandra, för kärleken kommer från Gud. Var och en som älskar är född av Gud och känner Gud. Den som inte älskar har inte lärt känna Gud, för Gud är kärlek. Så uppenbarades Guds kärlek till oss: han sände sin enfödde Son till världen för att vi skulle leva genom honom. Detta är kärleken: inte att vi har älskat Gud, utan att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder. Mina älskade, om Gud har älskat oss så högt, är också vi skyldiga att älska varandra. Ingen har någonsin sett Gud. Om vi älskar varandra, förblir Gud i oss och hans kärlek har nått sitt mål i oss. (1 Jn 4:7-12)

Guds kärlek till oss har ingenting med satan att göra. Hans Sons, Jesus Kristus (och själv samme Gud), uppdrag var att på en enda gång betala för alla människors samtliga synder och därigenom göra oss rättfärdiga i Guds ögon.
Satan & Co:s makt över oss är en konsekvens av Adams misstag, men har alltså ingenting med Guds kärlek att göra. Det är därför kärleken betyder allt. Att hålla buden, men försaka kärleken betyder ingenting. Bud kan hållas av egen kraft, men kärleken kommer från Gud.
Vi håller buden för att vi älskar, inte för att satan eller det onda ska besegras, för det onda blir besegrad genom att vi älskar.

Svara -   - 14/2-18 13:41 -


Jessica

Svar till Katrina.

Vilket skräckvälde dessa människor levt under. Förstår inte hur man kan bli

så ond och behandla människor så hemskt. Det är säkert mycket svårt att ta sig ur. Vilket sammanhang man än tillhör så är det viktigt att lära sig att tänka själv.

Svara -   - 14/2-18 21:10 -


Johan

"Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den. Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den.” (Mt 7:13-14)

Svara -   - 15/2-18 06:34 -


Gerdt Malm

Gud bevare mig från sådana människor som Signaturen Johan. Nu förstår jag mera att det finns inget hopp för Sverige. Han är ett djävulens barn. Han har avslöjat sig själv. Jag förstår också att Islam lätt kan ta över ett land som Sverige när det finns sådana människor som Signaturen Johan. Gud bevare mig väl.

Svara -   - 15/2-18 08:59 -


Johan

Svar till Gerdt Malm.

Jag välsignar dig Gerdt, i Jesu namn! 😃

Jag tror inte det är mig du ytterst har problem med, utan att det finns människor som verkligen tror på Guds Ord.

Jag hoppas bara att du själv, och alla andra här som protesterar mot bibeltrohet, ska få ha det rätt ställt med Jesus inför evigheten. Jag vill nämligen inte att någon av er ska gå förlorad!

Svara -   - 15/2-18 10:17 -


Gerdt Malm

Jag har bara en sista kommentar ang. Signaturen Johan. Jag vill inte ens svara så löjeväckande kommentarer från det hållet. Jag har varit med så länge att man har fått erfarenhet när en ulv kommer i fårakläder. T.o.m. har jag bättre resonemang med ett Jehovas Vittne än med en ULV I. FÅRAKLÄDER. Det får bli det sista ang. den signaturen.

Svara -   - 15/2-18 10:18 -


Johan

Svar till Gerdt Malm.

😏

"Döm inte, så blir ni inte dömda. Ty med den dom ni dömer med, skall ni bli dömda, och med det mått ni mäter med, skall det mätas upp åt er.”

‭‭(Matt‬ ‭7:1-2‬;)

Svara -   - 15/2-18 11:02 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

0

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

0

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

12

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

18

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

1

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

60

Läs allt!


Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, fredag 18 januari 2019 kl. 04:15

Jesus söker: Hilda, Hildur!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!


2019 – En profetisk resa

2019 – En profetisk resa

Av Mikael Walfridsson Allt medan hemsidan har haft jullov och har haft möjlighet för att stilla sig, så har världen inte på något sätt gjort det. Ni som har följt med i media här över jul och nyår, har haft möjlighet att ta del av nyheter som både berör och påverkar oss.

10

Läs allt!


Antikristligt kontrollsystem i Kina

Antikristligt kontrollsystem

Av Holger Nilsson Det som nu är en verklighet i Kina kan nog de flesta inte ta in – det handlar om ett kontrollsystem som nog ingen har kunnat föreställa sig.

37

Läs allt!


Muslimer städade efter nyårsnatten men detta är inte islam

Muslimer städar

Bild: svt.se. 

Att muslimer städar Göteborgs gator efter nyårsnatten har inget med islam att göra. Den slutsatsen måste jag ta eftersom det alltid hörs "detta är inte islam" efter ett blodigt muslimskt terrordåd - trots att Muhammed både beordrade och utförde terrordåd i Allahs namn.

2

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 118 108 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 123 bloggartiklar, 93 189 kommentarer och 61 238 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp