1 065 online! | Sidvisningar idag: 234 372 | Igår: 257 968 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Viktig varning för yoga

Av Holger Nilsson


Det finns en oerhört naiv inställning till de andliga tekniker som nu lanseras i många sammanhang i vårt land. 

Om man hade en djupare insikt skulle man inte överhuvudtaget experimentera med dessa.

Någon kanske tänker att det bara är kristna som överdriver farorna med de olika övningar, som har sin bakgrund i österländska religioner. Många slår därför dövörat till varningarna. Vi vill därför hänvisa till en kvinna vid namn Marja, som inte är en bekännande kristen. Hon har personlig erfarenhet och bred insikt i de olika övningar och tekniker som idag utövas av så många. Hon har en sida på internet, där man kan få klargörande information, som inte är så vanlig och som visar på djup insikt i dessa frågor. Adressen är: http://kundalini.se/

När det gäller kundalini, en farlig form av österländsk meditation, skriver Marja: ”Kundaliniresning uppträder framförallt som följdverkning av yoga, felaktig meditation (TM, chakra m.fl.), healing, reiki, kanalisering, qigong, kropps- och psykoterapi, frigörande andning (rebirthing), holotropisk andning, pranayama och andra nyandliga metoder vars syfte är medvetandeförhöjning.”

Marja ledde ett nätverk för hjälpsökande som drabbats. Det blev till slut så många att hon var tvungen att lägga ner det. Marja motiverar detta beslut: ”Anledningen är att jag som stod för Kundalininätverket blev överhopad med telefonsamtal både bittida och sent från förtvivlade människor och det inkräktade svårt på mitt privatliv.”

Men hon har alltså kvar sin sida på nätet, där unik information och insikt kan inhämtas. Du kan även vara med och tipsa andra om denna sida, till exempel på olika social medier. Det kan bli till räddning för många.


HOLGER NILSSON

www.flammor.com


» Ladda ner bilden här ovan i större upplösning!


Skriv ut Bädda in Mejla

 
Publicerat av torsdag 18 februari 2016 13:00 | #flammor #holger+nilsson #yoga #new+age #kundalini | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


40 kommentarer

Harriet Bouvin

Menar du nu att enbart den fysiska träningen i form av kroppsrörelser - utan reiki, healing etc. - nödvändigtvis skulle vara ngt demoniskt, Holger . . . ? I så fall får du gärna förklara lite närmare.

Svara -   - 18/2-16 13:43 -


LL

Svar till Harriet Bouvin.

Vars går gränsen mellan fysiskt och religiös undrar jag då? Nej vi kristna ska inte hålla på med sånt helt enkelt!

Svara -   - 18/2-16 16:34 -


susse

https://m.youtube.com/watch?v=O52jAYa4Pm8 en låt till psykiatrin..

Svara -   - 18/2-16 17:31 -


Holger

En yogalärare har sagt: Det finns ingen yoga utan hinduism

Svara -   - 18/2-16 19:08 -


Katrina

Hur år det med Qigong? det har blivit polulärt.

Svara -   - 18/2-16 19:14 -


Kristen

Svar till LL.

LL: inga problem tror jag med fysisk träning, det är bara hälsosamt för kroppen. Paulus sa själv att kroppslig träning är i någon mån bra har jag för mig, gränsen mellan fysisk och religös går när man blandar in andliga saker i det enligt mig.

Svara -   - 18/2-16 19:47 -


Hebr. 11 ; 35.

aer det inte MANTRAN som utdelas av hindu och buddhagurun som aer bov i dramat? sjaelv gympar jag framfoer TV, daa jag tar del av nyheterna. Men lekamlig oevning gagnar till litet, men gudsfruktan gagnr till allt, saeger Paulus.

Svara -   - 18/2-16 19:52 -


Anita Magnusson

Svar till Kristen.

Nu är det yoga Holger pratar om, inte vanlig gympa. Det vet väl ni skillnad på hoppas jag. Vanlig styrketräning t ex och Sjukgymnastik är inget farligt. I måttlig mängd. Gud vill vi ska ta hand om vår fysiska kropp så vi orkar . Både det och äta rätt och vara ute i naturen ger oss kraft till vår fysiska kropp. Att be och läsa Guds Ord ger styrka och kraft åt vår inre människa.

Svara -   - 18/2-16 20:15 -


Kristen

Svar till Anita Magnusson.

jag missförstod det han menade med "kropsrörelser". Står inte för yoga och om man vill Göra kroppslig övning så kan man lika gärna göra det på annat sätt utan att ha koppling till yogan. Självklart att göra så om man är kristen

Svara -   - 18/2-16 20:55 -


LL

Svar till Kristen.

Jo men var går gränsen. om tex läraren vill fördjupa sina kunskaper i yogan. Då finns risken att religionen följer med in tänker jag.

Svara -   - 18/2-16 22:33 -


LL

Svar till Katrina.

Samma skit där anser jag!

Svara -   - 18/2-16 22:36 -


Petrus

Vi måste lita mer på våra egna västerländska metoder, inte rota i österländska metoder.

Svara -   - 18/2-16 23:05 -


Johan II

Yoga är i grunden kopplat till en religiös bas. Yoga innebär en även en andlig resa vilket ges en inbjudan i genom att man får ett mantra. Vanligast är alltets mantra som är "aum". Eleverna ska använda ordet i meditationen och skapa en slags inre harmoni vilket sker med att ljudet till slut ger rätt vibration, när den synkroniseringen sker är man öppen för att färdas inåt. Många upplever det tillståndet som frigörande från all stress och att det ger en frid. "Aum" är tre betydelser, Brahma som är skapare, Vishnu som upprätthåller och Shiva som förgör. Helheten är alltet. Meditationsresor för människor mer in i ett slags beroende och även en låsning. När resan inåt börjar görs en förankring vid varje nivå, där är du låst och frigörande kan ändats ske att fortsätta färdas inåt. Det finns förstås andra mantran som ges, men viktigt att veta är att yoga inte frigör, den binder. Om du hör mantran som Ashem Vohu och Yatha Ahu Vairyo. Då rör man sig inom zoroastrismen, en urgammal persisk tro. Det finns så otroligt mycket att fördjupa sig i ämnet Yoga, men i grunden rör det sig inom tre inriktningar, alla religiösa och för dig bort från Gud. Därför tycker jag att det är fel att tala om yoga som en del att må bra, berör du den blir du en dela av dess fundament. Kundalini är kopplat till den hinduistiska grenen, namnet Kundalini är namnet på en gudinna och berör inhemsk mystik, här finner man också begreppet chakra, elever lärs att olika chakran är kopplat till delar i kroppen längs ryggraden. Men varje chakra är en gud inom mystiken t ex Bahiravi och Kali. De befinner sig i högre dimensioner. Nåja det finns mycket att säga kring ämnet. Men Yoga är ingen lek, ingen avslappningsform, ingen hälsobringande teknik. Det är att bejaka en andevärlden som vi inte bör närma oss.

Svara -   - 18/2-16 23:28 -


Johan II

En viktig detalj som ni bör lägga märke till är att yoga-praktiserande berättar om hur de efter ett tag snabbare och lättare hamnar i rätt tillstånd. I början är det svårt och tar tid, men efter en tid sker mötet med tomheten snabbare. Det är vad jag nämnde tidigare att man förankras på en nivå, du kommer inte dit, du är där även när inte meditationen utförs. Tomheten är tillståndet där du är vidöppen för inflytande. Låt bli Yoga, även om det låter lockande i din stressade tillvaro. Jesus har den läkedom som du behöver, söker du frid så finner du den endast hos honom.

Svara -   - 18/2-16 23:44 -


Nina😄

De säger sig själv att vi kristna inte ska hålla på med yoga Att ens tänka tanken hmmmmmm

Yoga tillhör hinduism vi är väl frälsta och ska följa och ropa till Jesus

Vi ska upphöja Jesus ropa och be till honom Be om den ödmjuka helige ande om ledning i livet

Yoga är inget vi ska hålla på med överhuvudtaget Framförallt inte vi kristna och de borde vi veta tycker jag

Syskon i Herren lev nära Jesus be och ropa till honom Han leder oss med kärlek

Amen

Svara -   - 19/2-16 00:21 -


Petrus

Olika mantran är kopplade till de sju olika chakran som kundalini ormen slingrar sig genom ryggraden.

Jag har sett människor som är fast i både yoga och meditation, de mår mycket sämre än innan de började, läkaren skriver 5-10 olika mediciner, för de kan inte bota. Jag har försökt berätta om kundalinisymptom som jag är övertygad om att de lider utav. Men de vill inte lyssna på mig. Vill inte höra om Jesus och helt ointresserade att höra om min resa/sökande bland annat inom new age.

Bara Jesus kan befria dem.

Svara -   - 19/2-16 01:11 -


Anita Magnusson

Svar till LL.

Jo går man på vuxengympa eller gympar i grupper där det finns ledare, kan risken finnas att dom använder " yoga" som dom smyger in. Även i skolor finns risken. Därför kör jag min egen gympa hemma.

Svara -   - 19/2-16 01:29 -


Johan II

Kopplar vidare till det jag skrev tidigare. Yoga kopplat till hinduismen är en del, den omfattas inte av bara hinduisk livsåskådning. Inom Buddismen är Yogan väldigt stor men fyller till stor del samma syfte. T ex tibetansk yoga (buddistisk) bygger mycket på vibrationer genom ljud och har elementen som balans i att finna tomheten. Vi föreställer oss tomhet som en brist, yoga ser tomhet som ett neutralt tillstånd. Idag utvecklas konstant olika former av yoga i västvärlden för att passa vår kultur, grunden är dock en religiös. De flesta nya formerna skapas för kvinnor som anses mer mottagliga för alternativ andlighet. De äldsta kända som finns inom sanskrit härstammar troligen från norra Indien och Tibet. Där benämns t ex Kundalini (En gudinna) som en utvecklad yogaform, inom tantriska traditionen. Kundaliniyoga omfattar så många olika typer med allt från medicinsk till sensuell.

Svara -   - 19/2-16 07:43 -


JL

Håller med Holger. Detta skall kristna passa sig för.

Dock borde nog fler kristna ge sin kropp lite bättre omvårdnad och mindre kaffe med kaka.

Svara -   - 19/2-16 08:50 -


LL

Svar till Anita Magnusson.

Jo risken är stor.

Svara -   - 19/2-16 10:06 -


LL

Svar till Petrus.

Vi måste lita på Jesus att han hjälper oss på alla plan! sen att röra på sig det är ju en helt annan grej. Men varför måste det vara yoga eller annat österlänskt tankesätt? Jag har varit i kontakt med Mindfullness i vården. Trodde inte det skull påverka mig när jag har en stark gudsrelation. det verkade sunt och logiskt, men det krockade för mig i min ande. Och jag fick ångest. men nu har jag sagt av mig detta fått hjälp i förbön så nu mår jag bättre :)

Svara -   - 19/2-16 10:13 -


LL

Det finns en som heter Lars Johansson som studerat new age och mycket inom just yogan. Han är lärare på örebro teologiska högskola. Mycket kunnig och seriös inom omrädet. Jag har hört en föreläsning av honom.:) http://www.dagen.se/kristen-yogaexpert-tveksam-till-yoga-i-skolan-1.118894

Svara -   - 19/2-16 10:19 -


Göran

Kan tipsa om boken Var helig för Jag är helig av Linda Bergling, Boklövet AB

Svara -   - 19/2-16 11:12 -


Laila

Varning också för tikva, som kallas för "kristen yoga". Utövas i pingstkyrkan i Deje. Jag har varnat för detta. Vi Jesu efterföljare , behöver inga tekniker för att finna Gud. Jesus är Vägen, Sanningen och Livet. MVH Laila

Svara -   - 19/2-16 16:20 -


Johan II

Svar till Laila.

Det lustiga med Tikva är att denna godkända form inom kristna församlingar inte är gratis. Runt 5000 kronor för 5 dagar. Tacka Brommadialogen för sånt här, det var en av inkörsportarna. Harry Månsus skällde ut mig efter noter på ett möte i en kyrka då jag konfronterade en kristen kvinna som hade en mottagning Reiki healing. Jag ansåg att det var Simon trollkarlspengar som hon inkasserade med sin "kristna firma". Men anden manade mig att ställa mig upp och ifrågasätta det som tagit sig in i kyrkan.

Svara -   - 19/2-16 22:13 -


MB

Jag är kristen och sjukskriven för utmattningssyndrom. Har fått tips om både Mindfullness o Yoga. Och även om jag har ytterst lite faktakunskap kring olika metoder så varken vill eller kan jag gå in i detta pga risken för negativ andlig påverkan. Samtidigt behöver jag verkligen hjälp att finna olika metoder för stresshantering och avspänning, mentalt. Och på nått sätt få jag lite panik då det inte verkar finnas något som både hjälper mig och är andligt ofarligt. För en kristen finns det "bara" förbön och själavård. Det blir dubbel belastning för mig eftersom det också skapar skuldkänslor! För om jag har Jesus i mitt hjärta och verkligen tror, då ska jag ju inte må som jag gör😔 Har någon tips på mentala metoder som är ofarliga? Jag känner mig så bakbunden nu och kommer inte vidare. Jag blir så arg också på att det inte verkar finnas någon hjälp för mig som kristen och utmattad! Jag har vänner och kollegor som verkligen blivit hjälpta och friska- och mår bra på riktigt! - just för att de lärt sig och utövar yoga och olika former av mentala metoder typ. Mindfullness.

Svara -   - 20/2-16 12:57 -


Petrus

Tikva, deeksha är från Indien, Oneness university har sina dyra kurser, de går skicka det distans, det är ingenting kristet, de är samma energier bakom som yoga och meditation.

Svara -   - 20/2-16 13:46 -


Leif Boman

Svar till MB.

Börja istället att närma dig Jesus än några andra källor. Att meditera på Guds ord och löften kommer att ge dig det du behöver.

Om inte Jesus får vara med så är alla andra källor inget annat än onda andars läror.

Det är fritt upp till dig att välja, men jag råder dig att avstå från någon annan hjärngympa än Jesus!

Ni kan inte dricka både Herrens bägare och onda andars bägare. Ni kan inte ha del både i Herrens bord och i onda andars bord. Eller vill vi utmana Herren? Är vi starkare än han? Allt är tillåtet, men allt är inte nyttigt. Allt är tillåtet, men allt bygger inte upp. Första Korintierbrevet 10:21-23

Men Anden säger tydligt att i de sista tiderna kommer somliga att avfalla från tron och hålla sig till villoandar och till onda andars läror. Första Timoteusbrevet 4:1

Det finns många källor som kan ge tillfällig ro men, ingen som kan ge den äkta friden och ron som Jesus!

Du behöver fyllas av Guds Ord och den Helige Andes kraft, inget annat! Är du inte döpt i den Helige Andes kraft så är det just det du behöver börja längta efter. Du behöver Guds kraft och inget annat!

Men Hjälparen, den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt er. Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa. Johannesevangeliet 14:26-27

Jesu frid....

Svara -   - 20/2-16 15:56 -


.

https://m.youtube.com/watch?v=D-8rhutxFLk

Svara -   - 20/2-16 16:18 -


susse

Svar till MB.

Jesus e enda som hjälper. Enligt min erfarenhet av att gå på psykiatrin så ha ja blivit stressad o känt mig handikappad. Fast j egenligen inte ha nåra problem men d la papper på problemem o kommer kunna använda d mot mig hela mitt liv. Adhd sa dom att ja har.. O inte nog m d. Ja kommer ihåg när ja fick en handikapps anpassad mobil som skulle få mig att hålla koll på tiden. Ja fick medisin för ja hade fått stryk. Ja fick hembesök av d en gång i veckan o så va ja tvungen att gå på möten där hur ofta som helst. D stressa sönder mig. Medisinen ja fick plågade mig för vissa gånger fick ja inte wns d utskrivet. Hade sån migrän o kunde inte göra nån ting. Plus att d gav mig grov ångest. Andnings övningar o yoga blev ja oxå erbjuden plus att rabbla gammalt skit varje vecka gav mig ångest.att ja förlät den som gett mig stryk d fick dom att se svart. Men på riktigt så va d det bästa ja ha gjort. Ja börja läsa bibeln. Ja kände mig som skit. Men Jesus gav mig hopp. O d andra fick mig o känna mig som ett handikapp. Att ja inte kan klara mig sj osv... Nu ha ja haft samma jobb i ett år. O ja kommer i tid. Ja betalar alla mina räkningar. J ha tilomed en bil :) ja köpte två hundar. O tar hand om två underbara barn som ja fått i gåva från Gud. O när ja slutade gå på psykiatrin så anmälde dom mig t barn o soc. O ja vet inte varför. Allt ja gjort e o försökt gå framåt. O andra drar mig bakot. Allt som behövs e o ge en människa lite ta tid o andrum. Men d fattar ju inte dom. Mvh

Svara -   - 20/2-16 16:52 -


Roine

Svar till MB.

Det är bättre att följa Jesus och lida i världen! Än att liera sig med världen för att må bra! Satan pressar många kristna på detta vis för att få oss att avfalla från Jesus !

Det som du upplever kan vara en prövning från Herren som vill att du ska komma närmare hans Hjärta och vila i honom! Sök finna vila för din själ i Jesus Guds Ord!

Det enda som gör mig lugn är att läsa eller lyssna till Bibeln ,eller en god predikan/undervisning ger frid i sinnet. Vet inte om det är lika för dig?

Nedan bibelord hjälper mig mycket när jag har mina oroliga ökentvivel perioder!

1 Kor 10 13 Ingen annan frestelse har drabbat er än vad människor får möta. Och Gud är trofast, han ska inte tillåta att ni frestas över er förmåga. Samtidigt med frestelsen kommer han också att ge en utväg, så att ni kan härda ut.


Rom 8:28 Vi vet att allt samverkar till det bästa för dem som älskar Gud, som är kallade efter hans beslut.

Även sjukdom och tvivel samverkar alltså till det bästa för vårt eviga väl !

Sen kan du ju meditera över vad som gör dig stressad så att du kan komma till insikt i vart skon klämmer så att säga , så du vet vart du ska börja bearbeta tankarna eller situationerna som triggar stressen! Men det kan ju även finnas medicinska orsaker bakom så man måste ju låta doktorn göra sitt jobb också! Motionera hjälper också mot stress , en stilla bönepromenad gör underverk på flera sätt!

Guds välsignelse och Frid önskar jag dig i bön MB!

Svara -   - 20/2-16 17:04 -


Kurt von Rydh

Dagens ljumma församlingar är under kundalinikraftens påverkan för de tål inte den sunda läran längre. Den som Jesus och apostlarna predikade attraherar inte längre utan nu tar man in alla möjliga lärare bara de är trevliga, populära och helst så måste köttsliga manifestationer uppstå som bekräftelse på att nu är man på rätt väg. Tragiskt..

Svara -   - 20/2-16 17:17 -


susse

Svar till MB.

Tänk att nåra ord o ett par handlingr kan psyka en människa totalt flera år framåt. Ja trodde på riktigt att ja va handikappad i flera år. O nu tänker ja. Shit. Va höll dom på med o hur kunde ja va så blåst att ja gick på detdär. O hela min omgivning. Mina föräldrar började behandla mig som att ja sakna förstånd pga psykiatrin. Ja va så arg på allt o alla för en persons snack kan förstöra ens liv. En psykolog ha så stor makt att den kan låsa in dig på tvångsvård pga ingenting. Tex som i mitt fall. Ja hade blivit behandlad som en dörrmatt. Sopa av skiten på skorna på den som ligger på golvet. Stampa av dig skiten o se om mattan e ren. Men tack vare Jesus så finns d tvätt maskin o mattan kan bli som ny igen :)

Svara -   - 20/2-16 17:58 -


susse

Att psyka en människaa.. D e enkelt. Om du inte gillar nån tex. Stå utanför dens fönster o stirra i 5 min.några gr i veckan eller månaden.. Så lovar ja att den personen kommer bli nervös.. Inget ja sj skulle göra men.. Så enkelt e de. O väldigt elakt. O tänk tex mitt fall. Psykiatrin fick mig o tro att ja e handikappad... D e väldigt illa.. Så elakt. Men ja förlåter dom. För d förstår inte va dom gör.

Svara -   - 20/2-16 18:40 -


susse

Känner ett par som levt ihop i nästan 60 år. Ambulansen kom o hämta mannen som e i 80 års åldern för han kände att d va fel i hjärtat. Ja kom hem t frun o hon grät o skrek i telefonen för läkaren sa till henne att hennes man inte får komma hem för att han slåss här i sjukhuset med poliser. Mannen ha alzaimers o han glömmer va han gör. Stackarn hade suttit flera timmar i ett väntrum utan att nån ens kollat på han. Ja tog telefonen. Läkaren skriker på mig med. Ja höjde rösten tillbaka o sa att du sätter honom nu i en taxi så han fåt komma hem. Läkaren sa till mig. Varför skickar ni in honom på sjukhuset o sen ändrar er. Ja sa ha du inte läst hans papper att han e sjuk. Ha ni inte undersökt hans hjärta. Varför låter ni en så sjuk gammal man sitta o vänta o han vet tillslut inte ens va han gör där o varför han e där. Varför utsätter ni en sjuk man till att polisen brottas där med han?? Hur kan ni utsätta en stackars gammal man på det här sättet. O då sa han. Va e adressen. Ja adressen o då skicka dom hem honom. I flera timmars väntan. En brottningsmatch o en vättskrämd fru... Ja o frun bad tillsammans.. En halvtimma senare hämta ja han från taxin. O så fick d vara tillsammans som d alltid varit.

Svara -   - 20/2-16 20:10 -


Också utmattad

Svar till MB.

Hej MB!

Jag är också kristen och sjukskriven för utmattningssyndrom. Jag känner verkligen igen det du beskriver, både om behovet av att hitta en effektiv metod för att bli frisk samt skuldkänslorna. Man mår så otroligt dåligt att det är lätt att i ren desperation sträcka sig efter något som ex. yoga. Nu har jag varit sjuk rätt länge (2 år) och jag tror TID är en del i tillfrisknandet. Men för mig har det i alla fall hjälpt att lyssna mycket till undervisning/podcast (mycket om nåd!), läsa Bibeln och bara sitta stilla i Guds närhet. Att inse att jag är älskad av Jesus och Guds barn, även när jag bara legat som en grönsak utan att kunna prestera någonting. Tror det är viktigt komma ifrån skuldkänslorna, för i mitt fall tror jag att det också var en del i att jag blev sjuk. Jag har även gått till en psykolog som varit väldigt vettig och det har hjälpt mig mycket. Det finns en del som är flummiga men hittar man en bra så är det guld värt, när nu inte den hjälpen finns att få i kyrkan (vilket är trist). Tror också det är bra med sådana basic saker som sömn,vila, äta bra och träning i den mån kroppen orkar(när det är som värst orkar man dock bara ligga). Men låt tillfrisknandet ta den tid det behöver och vila i att Jesus är med dig även i livets mörkaste stunder!

Styrkekram!

Svara -   - 20/2-16 20:32 -


Annette

Svar till MB.

[Jag har vänner och kollegor som verkligen blivit hjälpta och friska- och mår bra på riktigt! - just för att de lärt sig och utövar yoga och olika former av mentala metoder typ. Mindfullness.]

Bara för att det ser ut att fungera för tillfället, innebär inte att frukten kommer att vara god lite längre fram... Låt dig inte luras!!!

Jag är också sjukskriven för utmattning. Jag kan rekommendera att ta dagliga promenader, varför inte bönepromenader och att via en bibelapp luta sig tillbaka och lyssna på Guds Ord.

Svara -   - 21/2-16 21:43 -


susse

T nånting annat som att krama en orm

Svara -   - 23/2-16 19:58 -


Östen

Vänner! Tikva är också skadligt, då det står helt klart att det är inkörsport till yoga etc. Detta släpps idag in i våra församlingar! Våga säg nej!

Svara -   - 27/2-16 22:34 -


Östen

Svar till Laila.

Helt sant, det står ingenstans i Guds ord att vi ska mixa Jesus med tikva eller annan newage. Däremot så varnar Guds ord för att sånt ska släppas in i våra församlingar i den sista tiden,,,

Svara -   - 12/11-16 15:31 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Förförelse och förvirring nu nere på bebisnivå

Av Holger Nilsson 

Förförelse och förvirring nu nere på bebisnivå.

Holger Nilssons debattartikel i Aftonbladet 23 november 2017. 

Nu är det verkligen hög tid att säga ifrån! Jag tänker på en bok som lanserades helt nyligen. Den är skriven av Susanne Pelger, lektor vid Lunds universitet.

33

Läs allt!


De utvalda

De utvalda - judarna.

Jesus talar om att änglarna ska samla hans utvalda då han kommer tillbaka, men vilka är hans utvalda?

10

Läs allt!


Icas julkalender med hijab

ICAs julkalender med hijab.

Bild: Icas julkalender. 

Ica har gjort en julkalender där bland annat en kvinna med hijab som sitter runt ett julbord.

17

Läs allt!


Gud kallas inte »han» i Svenska kyrkans nya handbok

Gud ska inte längre kallas han.

Bild: Fria Tider. 

Gud som »han» och »Herre» har strukits i Svenska kyrkans nya handbok. Därmed har Svenska kyrkan förnekat frälsningen i Jesus Kristus och hindrar då människor från att bli frälsta!

33

Läs allt!


Theo och hans vänner - Barnprogram på Himlen TV7

Följ med i den nya animerade serien på Himlen TV7! Tillsammans med Theo tas vi med in i Bibelteatern i skolådan och lär oss mer om Gud och Hans värld. Dessutom får vi följa med på roliga äventyr med mössen Luther och Benny.

0

Läs allt!


Avfall eller uppryckelse?

Av Mikael Walfridsson 

Avfall eller uppryckelse?

Vad menar egentligen Paulus när han undervisar om en bestämd händelse som ska ske precis före vedermödan? Och är ordet avfall en förfalskning från katolska kyrkan i sitt motstånd mot reformationen?

22

Läs allt!
Äntligen advent

Läsarmejl av Ulrik Petersson 

Jesus kommer snart tillbaka.

Det finns flera advent, eller flera steg i Jesus ankomst.

4

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, fredag 24 november 2017 kl. 15:56

Jesus söker: Gudrun, Rune!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Kungen Kommer - Himlen TV7

Hur kan vi förbereda oss inför Jesu återkomst som Kung? Hur ser vårt framtidshopp ut? Kom med och be att Guds församling vakar med olja i sina lampor!

45

Läs allt!


Senaste kommentarer


De andliga nådegåvorna - Gösta Karlsson

Pastor Gösta Karlsson talar om Andens nådegåvor i ett nu några år gammalt klipp - men ständigt aktuellt!

1

Läs allt!


Perfekt julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Julklapp: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten.

100 kr! En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt. Passa bra som julklapp!

1

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 065 online! | Sidvisningar idag: 234 373 | Igår: 257 968 |

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp